|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Cytat:
jak nie mogę się załatwić przez kilka dni to kupiłam. Wyłożyła i po 5 minutach ulgaaa oraz-5 kg:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Mój mezulek dowiedział się o herbercie z malin i już mi tu przywiózł:p żebym piła i rodziła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
co do odwiedzic zgadzam sie z tym co napisala Misstic
![]() ja chce w szpitalu tylko Tzta i rodzicow,ewentualnie tesciow ![]() a do domu sie za bardzo nikt nie zwali ode mnie bo ja mam rodzine w innym miescie babcia Tzta mieszka na drugim koncu miasta,pra babcia i tak sama by nie przyjechala wiec nie licze zbytnio na odwiedziny a swiety spokoj![]() Dzis szukalam wozkow,dlaczego mi nikt nie powiedzial ze musze czekac do 14dni na przesylke przeciez ja moge zaraz urodzic teraz zaciskam nogi dopoki nie przyjdzie wozek z fotelikiem![]() Tz mowi ze sie ze mna nie da wytrzymac w 9m-cu w sensie ze bluzgam i jestem niemila i dzis sie wkurzylam,poszlam do obslugi klienta w tesco i spytalam czemu odkad jestem w ciazy nie dziala kasa pierwszenstwa i stoje w kolejce jak glupia?????????? to kazali mi cos wypelnic i zostawic i moze ktos zadzwoni mi to wyjasnic...odkad jestem w ciazy nie korzystam z zadnych przywilejow, zadnych!!
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki
nadrobiłam Was, ale tyle tego wszystkiego było i wybaczcie, ale będzie bez cytowania Co do odwiedzin w szpitalu to oczywiście Małż będzie praktycznie z nami cały dzień no i moja Mamcia na pewno będzie często bo pracuje w szpitalu więc wiadomo :P co do odwiedzin innych raczej bym wolała nie i jak tylko ktoś będzie dzwonił to po prostu grzecznie ja, albo Tż będziemy odmawiać...ja będę po cc i ostatnią rzeczą o jakiej będę marzyc to pielgrzymki do naszego łóżka szpitalnego. Wiadomo, że wszystko wyjdzie w praniu i niektórzy będą wpadać bez zapowiedzi :P Moja Mila też ma często czkawki... Ja właśnie zrobiłam sobie gorącą kawę i zabieram się do pisania tej listy o której wczoraj wspominałam ![]() ZIOŁA WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ: - Bazylia (liście) - działa mlekopędnie. Napar 3-4 razy dziennie po 100-150 ml. - Czarnuszka (nasiona) - działa mlekopędnie. Napar 2 razy dziennie po 100-150 ml. - Anyżek (owoc) - działa silnie mlekopędnie. Owoc zmielić, pić w postaci naparu 150-200 ml kilka razy dziennie. - Kminek (owoc) - działa mlekopędnie. Napar kilka razy dziennie. - Koper ogrodowy (ziele lub owoce) - działa silnie mlekopędnie. - Koper włoski (owoc) - działa mlekopędnie. Owoc zmielić, pić w postaci naparu 2-3 razy dziennie po 100-150 ml. - Kozieradka(nasiona) - działa mlekopędnie. Napar 3-4 razy dziennie po 100-150 ml. - Lebiodka pospolita (ziele)- działa mlekopędnie. Napar 3-4 razy dziennie po 150-200 ml. - Majeranek ogrodowy (ziele) - działa mlekopędnie. Napar 3-4 razy dziennie po 150-200 ml. - Marchew ogrodowa (kwiat,owoc, liście) - działa mlekopędnie. Napar 3-4 razy dziennie po 150-200 ml. - Pokrzywa (kłącze, ziele lub liście) - działa mlekopędnie. Napar 3-4 razy dziennie po 150-200 ml. - Rutwica lekarska - działa mlekopędnie. Napar 3-4 razy dziennie po 100-150 ml. Można zmieszać powyższe zioła w rónych proporcjach i pić napar przygotowany z 2 łyżek mieszanki 3-4 razy dziennie po 100-150 ml przez kilka dni. ZIOŁA DZIAŁAJĄCE ANTYLAKTACYJNIE: - Imbir (korzeń) - działa rozgrzewająco. Okład na piersi na godzinę przy nadprodukcji pokarmu. - Barwinek (liście) - działa antylaktacyjnie. Napar z 2 łyżeczek 2 razy dziennie po 150 ml. - Olcha (pąki lub liście) - Hamuje laktację. Napar z 2 łyżeczek 2 razy dziennie po 150 ml. - Szałwia lekarska (liście) - zmniejsza wydzielanie i wytwarzanie mleka. Napar z 2 łyżeczek 2 razy dziennie po 150 ml. - Orzech włoski (liść) i mięta pieprzowa (liść) - hamują laktację. Napar. PRODUKTY DOZWOLONE I ZABRONIONE: Dozwolone: Napoje: mleko, zsiadłe mleko, kefir, jogurt, napoje mleczno-owocowe, warzywne, śmietana, woda mineralna niegazowana. Pieczywo: chleb pszenno - żytni, bułki grahamki, ciasta drożdzowe (umiarkowanie), herbatniki, biszkopty. Dodatki do pieczywa: świeże masło, twaróg, ser żółty, topiony łagodny, jajko, wędliny, chuda szynka, parówki cienki. dżem(porzeczkowy, jagodowy, jabłkowy), ryba lub karczek w galarecie, chude mięsa na zimno. Zupy: krupnik, chudy rosół, zupy mleczne, koperkowa z makaronem, pomidorowa, barszcz czerwony (wszystkie zupy łagodne). Dodatki do zup: kasze, makarony, lane kluski, ziemniaki, pieczywo. Potrawy mięsne: mięsa gotowane, duszone, wołowina, chuda wieprzowina, drób, potrawki. pulpety. Potrawy z ryb: ryby soute, w galarecie, gotowane w jarzynach, pulpety rybne. Potrawy bezmięsne: pierogi, naleśniki, makaron, pierogi z serem, kasze, omlety, na parze z warzywami, jabłka w cieście naleśnikowym, suflety. Sosy: potrawkowy, koperkowy, jarzynowy, łagodny pomidorowy. Warzywa: marchew, pietruszka, buraki, szpinak, sałata zielona, natka pietruszki i koperek, ziemniaki gotowane. Owoce: jagodowe, maliny, czarne porzeczki, jabłka, surowe owoce w ograniczonej ilości (wg indywidualnej tolerancji). Desery: kompoty, musy, bezy, suflety, lody w ograniczonej ilości, kisiel, galaretki, budynie. Zabronione: kawa naturalna, napoje alkoholowe, piwo, napoje gazowane. Pieczywo - razowe- żytnie. Tłuste wędliny i konserwy ostro przyprawione. Tłuste rosoły, zupy zasmażane, fasolowa, grochowa, ogórkowa (tu położna mówiła, że spokojnie można, tylko żeby nie była za kwaśna), szczawiowa, kapuśniak (wszystkie powodujące wzdęcia). Grzanki i smażone nasiona strączkowe. Potrawy tłuste, smażone mięsa. Ryby tłuste. węgorz, śledź. Placki ziemniaczane, frytki, bliny, cebula smażona, chipsy. Sosy: tłuste, pikantne, myśliwski i cygański. Warzywa: wszystkie kapustne, kalafior, ogórki, rzepa, fasola, groch, brokuł (po obgotowaniu jak najbardziej można), fasolka szparagowa, rzodkiewka, cebula, czosnek. Śliwki, wiśnie, brzoskwinie, gruszki, morele, czereśnie, rabarbar. Tłuste ciasta. torty, kremy z używkami, czekolady (rządek jak najbardziej można ), batony w dużych ilościach. Ufff wiadomo, że każda indywidualnie do tego podejdzie Kawa wypita i Milenka szaleje |
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Oliwka chyba chce nas przywitać
narazie skurcze co 4-5min jak będą co 3 to ruszamy do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisane ![]() Cytat:
![]() Ale jestem podekscytowana
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-08-16 o 17:24 |
||
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do odwiedzin w szpitalu tez bym nie chciala tłumów, a i wizyty domowe wolalabym ustalic na pozniej albo chociaz tak zeby sie ogarnac z tym wszytskim. ja mam jesszcze 3 egzaminy (studia juz skonczylam, ale ciagne dokształcanie , koniec wrzesnia pazdiernika i listopada, do tego dojdzie opieka nad małą, ograniecie domu..wiec dla mnie optymalny czas odwiedzin to grudzien zreszta wielu rzeczy nie mozemy przewidziec, czy nasze pociechy beda spokojne, czy nie bedziemy mialy problemów z karmieniem albo kolkami, wyjdzie w praniu. ![]()
|
|
#1210 |
|
Zadomowienie
|
Mimo skurczy dla zabicia czasu zabrałam się za swoje hobby
a oto efekt Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
A kciuki trzymajcie jak najbardziej
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Perełka trzymam kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kkciuki i czekam na rozwój sytuacjia powiedz mi bo ja mam zaleglosci watkowe, mialas jakies objawy? opadniecie brzucha albo odejscie czopiska?
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch mam nisko od samego początku. Juz dwa razy mi zatrzymywali akcje ostatnio w 35,4tc a dzisiaj mimo brania asparginu skurcze wróciły. Czop mi nie odszedł wody też są na swoim miejscu
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
To opadniecie brzucha może być nie widoczne. Ja brzuch mam pod cycami a miki już wstawił głowę do kanału rodnego
przy dużym dziecku może być tego nie widać: )Ale czopek mi odszedł:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja to już pewnie dawno bym była już na ip Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
No to pisz tu nam na bierzaco co i jak
Mój pierwszy a też zachowałam spokój może to tak już jest że jak coś się zaczyna to człowiek staje się opanowany żeby nic nie zapomnieć. Ja jeszcze śniadanie zjadłam i się wykapalam:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a gdzie zamawiasz farby i lakiery i serwetki?? {reklama}
Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-08-18 o 08:54 |
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() no widzę, że nasze dzieciaczki powoli ruszają się na ten świat ![]() a ja sobie pospałam prawie 2 godziny ostatnia partia prania się suszy, jutro czeka mnie megasterta prasowania układania, no i od razu odłożę sobie ciuszki dla małej na wyjście ze szpitala w poniedziałek pójdę do sklepu-hurtowni, który mam w moim bloku, to sklep dla maluszków, także kupię jakieś butelki i pieluszki tetrowe i zobaczę, co mają, może coś mi się jeszcze przypomni, by kupić no i będę w miarę ogarnięta na przybycie drugiej córeczki na świat
|
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Serwetki zamawiam na allegro a resztę rzeczy kupuje u nas na miejscu. Ale dziękuję za linka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-08-18 o 08:55 |
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
perełka mocne kciuki
|
|
|
|
#1226 | ||
|
Zakorzenienie
|
oo śliczny !
Cytat:
Ale jestem za Twoim Tż,bo mam jakąś słabość do szarych wózków,ale niebieski też pewnie będzie ładny Może Ty przed porodem taka zestresowana i na wszystkich psy wieszasz ale to prawda,powinni coś z tą kasą pierwszeństwa zrobić,bo niby po co ona tam jest? Cytat:
trzymam kciuki !Oglądałam z nudów "Kwiat Pustyni" i wyłam pod koniec jak durna W życiu już takich filmów nie oglądam,wali mnie to. Jak ta mała tam krzyczała to aż serce mi pękało... Choć książka i tak 100 razy lepsza i wywołuje mocniejsze emocje
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Perelko i jak skurcze?
|
|
|
|
#1228 |
|
Zadomowienie
|
Na razie bez zmian zobaczymy czy się rozkręcą.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wynalazlam w google obrazy![]() Ps. Najadlam sie tak, ze nie moge sie ruszac- ostatnio to u mnie norma, ale chyba jeszcze arbuzika zjem
|
|
|
|
|
#1230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny kocyk z czego to? bawełna?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia i podziwiam jeszcze że masz chęć na plastykę
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

No wiadomo, dziadkowie, rodzeństwo, bo jednak się wszyscy cieszą i tak czekają, ale jeżeli kogoś nie chcesz, poproś Tż aby wytłumaczył osobie z rodziny, że z odwiedzinami należy poczekać.

jak nie mogę się załatwić przez kilka dni to kupiłam. Wyłożyła i po 5 minutach ulgaaa oraz-5 kg:p

nadrobiłam Was, ale tyle tego wszystkiego było i wybaczcie, ale będzie bez cytowania

W życiu już takich filmów nie oglądam,wali mnie to. Jak ta mała tam krzyczała to aż serce mi pękało... Choć książka i tak 100 razy lepsza i wywołuje mocniejsze emocje