Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-16, 12:19   #1921
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no i Tusia ściąga z włosów wszystkie gumki i spinki. trzeba będzie obciąć włosy w całości, albo zrobić grzywkę. ale ja nie lubię grzywek u dzieci
my też musimy się z młodym do fryzjera wybrać bo mu grzywa urosła i z tyłu mu się kręcą tylko jak on to wytrzyma to nie wiem przecież nie usiedzi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:26   #1922
agusiowata84
Rozeznanie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
widze ze temat jedzenia, czyli moj konik na tapecie mam prosbe...moglaby mi ktoras z mamusiek, ktora uwaza ze jej dziecko ladnie je napisac jak to czasowo wyglada i co i w jakiej ilosci maluszek zjada?? bo mnie sie nadal wydaje ze Bartek bardzo malo je, ale moze przezywam... zazwyczaj Bartek je tak:

8 sniadanie - zolnierze z jakas wedlinka, albo jajecznica, jakas kielbaska ugotowana, ale wiekszosc lezy na podlodze... wiec wtedy daje mu mm i wypija 180 ml
11 - je jogurt taki specjalny dla dzieci, zwykle zjada cale 190 g minus to co nam sie wyleje jak chwyta mi lyzke
14-15 je obiad, ale to to jest tragedia - jak je warzywa do raczki to prawie wszystko lezy na podlodze, jak je papke to pare lyzek a potem ryk...najlepiej mu idzie wyjadanie mi z talerza, ale tez nie zje rewelacyjnych ilosci... zazwyczaj po takim posilku dawalam mu flache ale wtedy do wieczora nic mi juz nie zjadl, wiec teraz po probie podania obiadu daje owoce...najczesciej papke ze sloiczka bo to zje a jak daje do raczki to wiekszosc laduje na podlodze
19 - kolacja - mm az po nakretke wypite do konca

no i budzi mi sie przewaznie raz w nocy na jedzenie i dostaje 180 ml mm

kaszek nie lubi bo wielokrotnie probowalam mu robic na kolacje i byl bunt

chyba marnie troche czy przezywam?

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

wiem, wkleilam pierwszego linka ktory mi sie wyswietlil a kupowac i tak bede w de, bo nie jedziemy teraz do polski
Adaś od dawna papek nie chce jeść. Zupki zjada normalnie, podonie do naszych, warzywa na tarce robię duże oczka, ziemniaki kroję w małą kostkę, tylko mięso szatkuje, bo tym się zakrztusza, jak ma większy kawałek.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:41   #1923
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my też musimy się z młodym do fryzjera wybrać bo mu grzywa urosła i z tyłu mu się kręcą tylko jak on to wytrzyma to nie wiem przecież nie usiedzi
ake chłopcu to jednak trochę mniej szkoda

Tusia miała 7 miesięcy jak była u fryca i spoko, m. ją trzymał na rękach a ja zajmowałam,jedynie czasem niekontrolowanie obracała głowę, bo strasznie ją wszytsko ciekawiło.

dziewczyny a ile zawsze czekałyście na ząbki do pary?bo mówi się,że jak jeden wyjdzie to drugi niebawem. u nas już 3 tygodnie minęły i nadal mamy jednego, młoda wygląda jak Baba Jaga

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:44   #1924
kaska87
Zakorzenienie

Motylek no w sumie racja, dziewczynce to pewnie chcesz zapuszczać ale mi się np podoba taka fryzurka jaką ma malutka od Natali84 no i ja tez tak mam takie miałam wyobrażenie o mojej córce- malutka z grzyweczką blond może się doczekam kiedyś

a co do ząbków to u nas jak się jeden przebije to drugiego widać pod dziąsełkiem i wyłazi ja wiem- tydzień- dwa opóźnienia

Stary 2014-08-16, 12:45   #1925
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
no i Tusia ściąga z włosów wszystkie gumki i spinki. trzeba będzie obciąć włosy w całości, albo zrobić grzywkę. ale ja nie lubię grzywek u dzieci
niestety taki etap, pamietam ze Blanka dosc dlugo nie chciala spinek i gumek, chyba do 2 roku zycia byl z tym problem. ale tylko raz ja opitolilam na krotko i zalowalam

ja to kestem dobra. chcialam zrpbic Blance placuszki z jablkiem. no i robie ciasto i widze ze cos mi nie pasi, bo jakies farfocle ciemne i geste sie zrobilo i wali sucharem i sie okazalo ze zamiast maki sypnelam kaszke ryzowa Amelki pelnoziarnista o smaku gruszkowo sucharkowym

co do parowek, w necie krazy filmik, widzialyscie? https://www.facebook.com/photo.php?v=4378350632430

smacznego

nam dlugo wylazi druga gorna jedynka, pierwsza wyszla jakos kolo 20 lipca a druga dopiero mysle na dniach sie przebije. ale dolne jedynki to byl tydzien roznicy chyba.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-08-16 o 12:49
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 14:14   #1926
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny a ile zawsze czekałyście na ząbki do pary?bo mówi się,że jak jeden wyjdzie to drugi niebawem. u nas już 3 tygodnie minęły i nadal mamy jednego, młoda wygląda jak Baba Jaga
U nas tak: dolne jedynki- jak wyszła jedna jedynka to na następny dzień druga.
górne jedynki- wyszła najpierw prawa a po tygodniu lewa;
górne dwójki- jak wyszedł ząb to za 3 i pół tygodnia następny.
19 lipca wyszła lewa dolna dwójka i do tej pory czekamy na dugiego zęba. Więc już miesiąc
Czyli różnie wychodzą te zęby
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 14:19   #1927
kaska87
Zakorzenienie

gadam teraz z koleżanką, która była na moje miejsce w pracy- jest w ciąży i dobrze, że mam gdzie wracać w sumie mimo, że mi się nie uśmiecha, ale mogę tam iść i czegoś szukać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 14:45   #1928
bojatoja
Zakorzenienie

Policzanka i Larysa mam pytanie: jak dziewczyny Wam się tak przemieszczały w czasie snu, to u Was też był problem z zasypianiem? U nas było tak, że Filip zaczął zasypiać sam i w dzień i w noc, ale odkąd zaczął siadać, wstawać przez sen to usypianie to katorga. Ciągle przekręca sie na brzuch, siada i stoi. Zaczęłam go znów lulać w kołysce, a i tak jest ciężko żeby zasnął.
A tak fajnie już było z zasypianem ;/
Niech już to minie
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-08-16, 14:50   #1929
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Tusia miała 7 miesięcy jak była u fryca i spoko, m. ją trzymał na rękach a ja zajmowałam,jedynie czasem niekontrolowanie obracała głowę, bo strasznie ją wszytsko ciekawiło.

Motylku ja tak miałam z czapkami i wiesz co pomogło? Sadzam go już ubranego ale bez skarpet, ubieram czapkę a jak chce ja zdjąć to zabieram mu ręce mówię "zostaw czapkę na główce" i ubieram mu skarpety wtedy na tym się skupia i zapomina że ma czapkę na głowie spróbuj tak ze spinkami, odwróc jej uwagę mi też się nie podobają grzywki u dziewczynek
Co do zębów to tak z 2-3 tygodnie czekałam na drugiego do pary najszybciej było teraz z jedynkami bo jakoś po tygodniu wyszła druga i o to mamy 8 zębów

Ale dziś spotkałam babę dziwna z dzieckiem. Mały miał z dwa lata. Huśta go i już chciała przestać mówi idziemy do domu a ten płacz no to dalej go huśta no i znów to samo i tak z 10 razy (bardzo konsekwentna nie ma co) aż w końcu nie wytrzymała i go wyjęła a ten jej takie sceny robił i widać było jak byk że gdyby nie to że byliśmy obok, bo nasz Bartek się huśtał to by tamten dostał pewnie lanie czy coś, zero podejścia do własnego dziecka :/

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-08-16 o 14:52
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 15:10   #1930
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
sto lat chłopaki !

mój mąż sobie lepiej radzi z rana w domu niż ja, przyszłam o tu pranie złożone, drugie zroobione i powieszone, łazienka posprzątana, śmieci naszykowane i wyniósł... dziecko nakarmione i ubrane... jestem dumna.

Konel już nawet w dzień sam zasypia w łóżeczku i codziennie rano robi siusiu do nocnika.
szacun dla obojga misia, ale masz sprytnych chłopaków pod dachem

a ja mam kilka godzin laby, tż pojechał z młodą do rodziców
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 15:26   #1931
kaska87
Zakorzenienie

mój w pracy, a młody śpi już 2h40min

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 15:29   #1932
dirtymagic85
Zadomowienie

Kasiu tobie też gratuluję wymodlonego dobrego męża
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 15:32   #1933
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry syn
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-08-16, 15:53   #1934
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek no w sumie racja, dziewczynce to pewnie chcesz zapuszczać ale mi się np podoba taka fryzurka jaką ma malutka od Natali84 no i ja tez tak mam takie miałam wyobrażenie o mojej córce- malutka z grzyweczką blond może się doczekam kiedyś

a co do ząbków to u nas jak się jeden przebije to drugiego widać pod dziąsełkiem i wyłazi ja wiem- tydzień- dwa opóźnienia
ale w sensie,że jaką fryzurkę?bo Hania chyba nie miała obcinanych włosów, ma długie tak jak jej rosną. no to Natce kiedyś w końcu też takie urosną gdybym jej nie obcinała to miałaby z 2-3 cm dłuższe

Natce zjaśniały włosy, aczkolwiek w niektóre dni ma takie ciemny blond, a w niektóre średni. chyba na pogodę

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
niestety taki etap, pamietam ze Blanka dosc dlugo nie chciala spinek i gumek, chyba do 2 roku zycia byl z tym problem. ale tylko raz ja opitolilam na krotko i zalowalam

ja to kestem dobra. chcialam zrpbic Blance placuszki z jablkiem. no i robie ciasto i widze ze cos mi nie pasi, bo jakies farfocle ciemne i geste sie zrobilo i wali sucharem i sie okazalo ze zamiast maki sypnelam kaszke ryzowa Amelki pelnoziarnista o smaku gruszkowo sucharkowym

co do parowek, w necie krazy filmik, widzialyscie? https://www.facebook.com/photo.php?v=4378350632430

smacznego

nam dlugo wylazi druga gorna jedynka, pierwsza wyszla jakos kolo 20 lipca a druga dopiero mysle na dniach sie przebije. ale dolne jedynki to byl tydzien roznicy chyba.

no widziałam ten filmik. ja w ogóle nie jadam parówek

Cytat:
gadam teraz z koleżanką, która była na moje miejsce w pracy- jest w ciąży i dobrze, że mam gdzie wracać w sumie mimo, że mi się nie uśmiecha, ale mogę tam iść i czegoś szukać
no pewnie, możesz na spokojnie szukać czegoś fajnego

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Motylku ja tak miałam z czapkami i wiesz co pomogło? Sadzam go już ubranego ale bez skarpet, ubieram czapkę a jak chce ja zdjąć to zabieram mu ręce mówię "zostaw czapkę na główce" i ubieram mu skarpety wtedy na tym się skupia i zapomina że ma czapkę na głowie spróbuj tak ze spinkami, odwróc jej uwagę mi też się nie podobają grzywki u dziewczynek
Co do zębów to tak z 2-3 tygodnie czekałam na drugiego do pary najszybciej było teraz z jedynkami bo jakoś po tygodniu wyszła druga i o to mamy 8 zębów

Ale dziś spotkałam babę dziwna z dzieckiem. Mały miał z dwa lata. Huśta go i już chciała przestać mówi idziemy do domu a ten płacz no to dalej go huśta no i znów to samo i tak z 10 razy (bardzo konsekwentna nie ma co) aż w końcu nie wytrzymała i go wyjęła a ten jej takie sceny robił i widać było jak byk że gdyby nie to że byliśmy obok, bo nasz Bartek się huśtał to by tamten dostał pewnie lanie czy coś, zero podejścia do własnego dziecka :/
dziękuję za radę, ale tutaj problem nie jest w zakładaniu. zakładam jej spokojnie, nawet dzisiaj jej zrobiłam mini warkoczyka. albo tak je kręcę i zbieram spineczką. problem w tym,że ona potem to ściąga, jak jej się to przestaje podobać.
zreztą z czapkami jest tak samo:/

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

i dziękuję za odpodnośnie ząbków. czyli jest to różnie, zależy od dzieci. bosh, jeszcze 19 zębów, chba będą jej wychodzić do 18stki

Stary 2014-08-16, 16:13   #1935
MsLullaby
Zakorzenienie

robie sobie kolejny tatuaz

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 16:49   #1936
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

smacznego

dziekujemy

Cytat:
jaki ?

co do parowek to moje dziecko je parowki z szynki, ktore zawieraja 93 %miesa. nie zajada sie nimi codziennie, wszystko podajemy jej z umiarem, a wiekszosc i tak przesadza...

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-08-16 o 17:19
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 17:24   #1937
Snow_White1
Wtajemniczenie

Byliśmy z maciupkim na zakupach w galerii - konkretnie w poszukiwaniu eleganckich sandałek na wyprzedaży, bo za rok nie będę miała w czym chodzić do biura. No i nic nie kupiłam, ale widziałam cudne szpilki...po powrocie Adam padł, a ja zrobiłam rekonesans w butach, który uzasadnia, że brak mi czarnych czółenek i można by te szpilki kupic
Maciupkiego puściłam na mini-plac zabaw w galerii i zaczął przeganiać od zabawek dzieci większe od niego o głowę
Wczoraj mieliśmy gości i grilla, jutro też wpadną znajomi

Dziewczyny, które wróciły do pracy - jak zareagowały Wasze maluchy?
Bo mój to olał zupełnie. I to chyba nie kwestia, że z tatą siedzi. Bo np. w piątek spędził 10 h u teściowej (a widuje ją raz na tydzień), odebrałam go wieczorem i ledwo mnie uśmiechem zaszczycił w środę zajmowali się nim moi rodzice i to samo; niby dobrze, bo mnie łatwiej wrócić do pracy i nie mam już dylematu, czy może jednak pójść na wychowawczy... choć tak naprawdę wszystko okaże się, jak zostanie z nianią od września. Ale chyba od nowego roku puścimy go do tego żłobka, żeby miał kontakt z dziećmi.
Stary 2014-08-16, 17:34   #1938
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja T. to do tej pory nie potrafi znieść faktu, że TZ robi obiad w niedzielę, albo jak wraca z pracy to wychodzi z Kornem na spacer.
Bo przecież wszystko co związane z dzieckiem i domem należy do żony, a mąż ma zarobić pieniądze i przynieść je do domu.

i to mówi kobieta, która 5 dzieci sama wychowała.
a może jej pogląd jest stąd że jej syn powinien leżeć i pachnieć po powrocie z pracy, a Ty jego żona powinnaś mu niemal usługiwać i robić porządki, gotować, prać, sprzątać...

Cytat:
ale mnie młodzież łaskocze...

Cytat:
ja to ostatni wrzuciłam P. na fb
haha pokazałam to mojemu Tż i tylko się uśmiechnął

Cytat:

u nas wychodziły w odstępach 1- 2 tygodniowych... hehe hubi ma fotkę z Mazur jak siedzi na huśtawce i się śmieje, wygląda jak mały Gargamel z jedną górną jedynką

Cytat:

smacznego

oglądałam ten filmik i dziękuję za parówki

Cytat:
ciekawe o której spac na noc pójdzie?
Stary 2014-08-16, 18:13   #1939
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na roczek mam plan kupic to :
http://www.ebay.co.uk/itm/New-ELC-Bo...-/221503187942
i to:
http://www.ebay.co.uk/itm/Tomy-Aqua-...-/191194094205
plus tort i wycieczka do zoo lub aquaparku
Fajnie zabawki! Dzięki za pomysł
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
jakbyście miały chwilę to chciałabym poczytać co Wasze dzieci, mniej więcej, jedzą, szukam natchnienia
i pytanie, od momentu jak dzieci zaczęły stawać w łóżeczku, przy meblach itp to ile mneij więcej minęło do chodzenia? Używałą któraś chodzika, chodaka?
my mamy, dostaliśmy, ale nei używamy
Tez mnie to interesuje. Moj stanął przy meblach miesiąc temu a wczoraj pierwszy raz stanął bez trzymanki na 10sekund.
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Jak piszecie, że Wasze dzieci nie chcą pić mm to dla mnie to niepojętne, bo ja walczę o to żeby on jadł jak najwięcej normalnego jedzenia, bo jakby mu dać, to on by z chęcią tylko na mm żył

A i jeszcze niepojęte, że chcą jeść z łyżeczki. Miłosz to ma na łyżeczkę furię.
Zupy to by w życiu nie zjadł chyba, że bym mu dała z kubeczka pić to może
No moj tez wlasnie nie chce nic łyżeczka, czyli zupy odpadaja.
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Motyl Tusia rzeczywiście dużo mówi

Emilka ostatnio pokazuje na coś palcem i mówi cio to? na lampę mówi pampa mówi mama, tata, baba, dziadzia, pa pa, nie-zbliża rączkę i właśnie mówi nie, nie jak się pytam jak robi krówka, to tak słodko mówi muuu
Pięknie dziewczynki mowia

Cytat:
piękna!! musze w stacjonarnym sklepie obadać czy są większe rozmiary

to też ładnie mówi
moja nawija naprawdę cały dzień, też czasem mam już trochę dość

ja też nigdy nie wiedziałam co robić z taką ilością wolnego czasu, a teraz się cieszę bo mogę się dłużej pouczyć

wino śliwkowe?skąd masz?

to super mówi!

moja umie łączyć tylko słowa na zasadzie "am tam" ,"tata tam" itp. i pokazuje paluchem. w ogóle dużo ją interesuje, na wszystko pokazuje i coś mówi.
Lampy uwielbia,ale nie umie jeszcze powiedzieć. Natomiast jak ją zapytam gdzie jest lampa/telefon/lodówka i kilka jeszcze sprzętów domowych to pokazuje. tak samo na osoby pokauje. czyli rozumie dobrze te słowa

ale i tak ostatnio ulubione słowo to daj

no i jak jej pokazuję zdjęcia kotków to jest szał, jest zafascynowana i przezywa wczoraj moja mama jej kupiła książkę ze zwierzątkami i jak ją tylko dostała to nie chciała puścić, nawet dla pani do skasowania

a i jeszcze- bierze telefon, przykłada tak za ucho i też dzisiaj za mną powtarzała halo halo, choć jeszcze nie wyraźnie
Super jak duzo juz rozumie!
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś swoje miesięcznice obchodzą:

Bartuś, Kubuś, Maciuś i Adaś, którzy kończą 11 miesięcy
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów
Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

u nas pada od rana a mamy dzisiaj zaproszenie na grilla

motylku czytam o Tusi i zbieram szczękę z podłogi! pierwszy raz słysze o takim maluszku, ktory tyle juz potrafi powiedziec/ pokazać brawo dla Tusieńki

moj to dopiero w tyle u nas w słowniku jest: baba, dej i czasem nie
poza tym "nawija" po swojemu
Dej haha

Cytat:
sto lat chłopaki !

mój mąż sobie lepiej radzi z rana w domu niż ja, przyszłam o tu pranie złożone, drugie zroobione i powieszone, łazienka posprzątana, śmieci naszykowane i wyniósł... dziecko nakarmione i ubrane... jestem dumna.

Konel już nawet w dzień sam zasypia w łóżeczku i codziennie rano robi siusiu do nocnika.
Brawo za zasypianie i nocnik!

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 18:17   #1940
kaska87
Zakorzenienie

Asia napisze Wam poki co jestem u rodzicow bo moj brat przyjechal i czekamy tu na P bo dzwnil ze ucieknie szybciej z pracy

Stary 2014-08-16, 18:19   #1941
butterfly20
Zakorzenienie

widzę,że tutaj większość dzieciaków jest takich otwartych do innych ludzi. Moja się nie boi, ale np. jakby ją ktoś obcy wziął na ręce to najczęściej nie ejst zadowolona (choć zdarzają się wyjątki). jak jest w nowym miejscu to najpierw jest cichutka i obserwuje, dopiero jak się oswoi to przystępuje do ataku/zabawy/gadania. no i z byle powodu się nie śmieje. taka se już jest

Bajka masz gdzieś zapisaną tę stronkę Axkida z info do jakiego auta pasują?probuję znaleźć,ale tępa jestem i nie mogę:/

Stary 2014-08-16, 18:31   #1942
kaska87
Zakorzenienie

Motylek tez szukalam i nie znalazlam

Stary 2014-08-16, 18:36   #1943
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
widzę,że tutaj większość dzieciaków jest takich otwartych do innych ludzi. Moja się nie boi, ale np. jakby ją ktoś obcy wziął na ręce to najczęściej nie ejst zadowolona (choć zdarzają się wyjątki). jak jest w nowym miejscu to najpierw jest cichutka i obserwuje, dopiero jak się oswoi to przystępuje do ataku/zabawy/gadania. no i z byle powodu się nie śmieje. taka se już jest

Bajka masz gdzieś zapisaną tę stronkę Axkida z info do jakiego auta pasują?probuję znaleźć,ale tępa jestem i nie mogę:/
tu np kidzone http://www.axkid.se/en/products-en/kidzone-9-25kg
vehicle list. w innych modelach tez jest lista.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 18:39   #1944
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
tu np kidzone http://www.axkid.se/en/products-en/kidzone-9-25kg
vehicle list. w innych modelach tez jest lista.
dziękuję byłam na tym,ale ślepam. chyba zresztą kidzona kupimy

Jeeeej, jest już tak jesiennie, słonko jest już niżej. już mnie nachodzi na wspominki, jak Tusię przywieźliśmy ze szpitala, pierwsze spacery,kąpiele:lov e:

Stary 2014-08-16, 18:58   #1945
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl też dziś poczułam się jak jesienią i wspominałam jak wózek kupiliśmy,łóżeczko skladalismy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 19:03   #1946
butterfly20
Zakorzenienie

przez to rozmyślam o zimie i dumam, czy lepszy kombinezon dwuczęściowy czy jedno...chyba dwuczęściowy, bo kurtkę można będzie nosić też do zwykłych spodni...

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Motyl też dziś poczułam się jak jesienią i wspominałam jak wózek kupiliśmy,łóżeczko skladalismy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ech, a pomyśleć,że niektóre z nas znowu czeka ten dreszczyk oczekiwania:l ove: ach!!!

Stary 2014-08-16, 19:10   #1947
passion80
Zakorzenienie

Motyl, Maja tak samo się zachowuje
I tez zaczynam wspominać, przeżywać. Rok temu już leżałam na wczasach

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 19:13   #1948
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Motyl, Maja tak samo się zachowuje
I tez zaczynam wspominać, przeżywać. Rok temu już leżałam na wczasach

Nooo,na Karaibach, popijałaś drinki z palemką

Stary 2014-08-16, 19:19   #1949
passion80
Zakorzenienie

I wachlowal mnie czarnoskóry mężczyzna

Stary 2014-08-16, 19:36   #1950
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
jaki?
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
U nas tak: dolne jedynki- jak wyszła jedna jedynka to na następny dzień druga.
górne jedynki- wyszła najpierw prawa a po tygodniu lewa;
górne dwójki- jak wyszedł ząb to za 3 i pół tygodnia następny.
19 lipca wyszła lewa dolna dwójka i do tej pory czekamy na dugiego zęba. Więc już miesiąc
Czyli różnie wychodzą te zęby
u nas prawie tak samo
czekamy na 8 zęba "do pary" juz ponad miesiac
Cytat:
ja lubię prasować. zawsze zapodaję sobie do tego jakiś film i nie mam wrażenia,że przebimbałam czas
ja nienawidze prasowac wszystko moge robic tylko nie to....

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości