Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-16, 20:18   #4861
sasia25
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

jussi a wrzucałaś gdzieś swoją fotkę?

też lubię szarości, ale mam też ogromną słabość do różu takie słodkie, małe ubranka aż krzyczą "kup mnie" bo oczywiście sama nie posiadam ani jednego różowego ubrania
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 20:29   #4862
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość

też lubię szarości, ale mam też ogromną słabość do różu takie słodkie, małe ubranka aż krzyczą "kup mnie" bo oczywiście sama nie posiadam ani jednego różowego ubrania
Właśnie dlatego cieszę się, że jednak będę miała synka bo dla dziewczynki kupowałabym coś bo jest słodkie i piękne, a niekoniecznie potrzebne. Dla chłopaka wybór jest mimo wszystko bardziej ograniczony więc i mój portfel będzie bezpieczniejszy
Stary 2014-08-16, 20:36   #4863
Ollliwka
Zakorzenienie

sasia dzięki za odp. o to mi chodziło
a tak a propo tych kulek, pyszne są
często sobie pozwalacie dziewczyny na słodycze jakieś, chipsy??

To prawda, dla dziewczynek większy wybór ubranek, ale ceny powalają często...no i trudno się oprzeć czasami tym ubrankom

a ja dzisiaj pierwszy raz poszłam do lumpeksu na moim osiedlu i kupiłam dla młodego ogrodniczki dżinsowe i pajacyka w niebieskie paski. Zapłaciłam 7 zł i jestem happy

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2014-08-16 o 20:38
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 20:40   #4864
19Inka90
Wtajemniczenie

Wróciłam ale czuje się jakby czołg po mnie przejechał
Zamek skończył się w końcu jako ZOO w Opolu,ale że jego nigdy dość więc bawiłam się świetnie
Pomimo że trzy razy złapał nas tam deszcz i musieliśmy się chować,ale stwierdzam że takie spacery to już nie dla mnie Po powrocie do domu położyłam się na godzinę bo brzuch mnie,kłuł,ciągnął krzyż nawalał...

Saśka cudeńka te Twoje nowe nabytki muszę Emilkę wyposażać teraz właśnie w szarości bo najbardziej lubie łączyć szary z różem
Ja to wogóle mam jakiś dzień dziecka ostatnio... wczoraj szwagierka przyjechała z ręczniczkiem z kapturkiem dla małej,smoczkami,szczotecz ką,nożeczkami

A co do rośnięcia d*py To w Zoo nie mogłam się zdecydować na co mam ochotę czy na kukurydzę ale po zjedzeniu jej stwierdziłam że to jednak nie TO za to goferek z owocami i polewą czekoladową był dzisiejszą najlepszością

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Ollliwka Ja coś słodkiego MUSZĘ zjeść codziennie Bardzo słoduchowa się zrobiłam,a przed ciążą słodycze mogły dla mnie nie istnieć

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 20:53   #4865
sasia25
Rozeznanie

Linea, masz rację. Te słodkie ubranka mogą być zabójcze dla naszego portfela

Oliwka, nie ma za co zakupy, dziecięce ubrania, to ostatnio mój ulubiony temat

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Oliwka, ja jem słodycze każdego dnia. Od początku ciąży. Właściwie to przed też jadłam, ale nie w takich ilościach.
Pokaż swoje zdobycze

Inka, to teraz odpoczywaj z Emilką a dresiki kosztowały tylko 12e więc polecam odwiedzić h&m

My dziś też mieliśmy dzień dziecka, bo teściowa wręczyła nam kopertę z kasą na wózek i jeszcze spokojnie wystarczy na łóżeczko i ekstra bujaczek

Gofer z owocami i czekoladą

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-08-16 o 20:56
Stary 2014-08-16, 20:58   #4866
Ollliwka
Zakorzenienie

sasia fajna ta Twoja teściowa
a będziesz kupowała może fotel do karmienia ?
zastanawiam się czy warto zainwestować w takie cudo
pewnie dla mnie albo tż ( w razie karmienia mm) było by wygodniej bo normalnego fotela nawet nie mamy tylko same krzesła i kanapę.
Stary 2014-08-16, 20:58   #4867
Linea86
Raczkowanie

Oliwka mnie do słodyczy nie ciągnie aż tak, żeby się co dzień nimi zajadać. Miewam takie fale, że jak mnie najdzie to przez parę dni pod rząd jem coś słodkiego później na jakiś czas mam spokój...
Stary 2014-08-16, 20:58   #4868
19Inka90
Wtajemniczenie

Sasiowa a masz juz wybrany wózek i lozeczko ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 21:28   #4869
Roksape
Zadomowienie

Ja też dziś na trochę wyrwałam się z domu. Pojechałam do mamy, bo przyjechała ciotka z Bełchatowa i zabrałam dzieci oni się zajmowali, a ja leżałam na kanapie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 21:35   #4870
maczuma
Rozeznanie

Roksape, to przynajmniej odpoczelas sobie trochę

mnie mąż spontanicznie zabrał do Gdyni, więc też się bycze. Jankowi też się podoba, bo daje znać.

Gdybym mogła to jadlabym słodycze, ale niestety...

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Nie omieszkam oczywiście w drodze powrotnej zajrzeć do ikei...
Stary 2014-08-16, 21:35   #4871
Roksape
Zadomowienie

Przypomniałam sobie, bo tak piszecie o grupach na fb. U mnie też nie ma takiej typowo na wymiany. Jest taka duża ogólnopolska nazywa się DZIDZIUŚ i tam wystawiają różne przedmioty na sprzedaż, albo samemu się pisze, że się szuka bujaczka, wózka itp i wrzucają w komentarzach zdjęcia z ceną. Zobaczcie może akurat

Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 21:42   #4872
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
madziq wrzuciłam fotki na maila

A ja żałuję, że otworzyłam czekoladowe kulki Maltesers. Miałam zjeść jedną, a pożarłam łapczywie prawie całe pudełko ale o matko, zapomniałam, że są takie zaje..ste!
a du.a rośnie
ja ostatnio na nowo pokochałam krówki sama przed sobą je ukrywam teraz
Stary 2014-08-16, 21:46   #4873
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Ja za to spędziłam cudowną sobotę z książką w ręku. Czytam Draculę, tego XIX wiecznego. Tylko jakieś dziwne tłumaczenie, całkiem jak współczesna powieść. Trochę to dziwne, niewiele w niej klimatu. Tż się na mnie złości, że już teraz dziecku w głowie mące A poza tym dzisiaj po raz pierwszy zauważyłam, że wyglądam jak kobieta w ciąży. Mam już okrągły brzuszek, tak prawdziwie okrągły. Aż miło popatrzeć

Sasia, ja uwielbiam takie szarości. Bardzo eleganckie. Totalnie moje klimaty.
Mi dziś Pan w dużej kolejce w Kauflandzie uświadomił, że w ciąży jestem. Odwrócił się i powiedział, że ja to bez kolejki powinnam iść i nie stać tyle w kolejce. Powiedziałam, że On może tak uważać ale te starsze Panie emerytki będą oburzone. No i coz, ja miałam rację...

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 21:49   #4874
sasia25
Rozeznanie

Oliwka na teściową nie mogę w ogóle narzekać
Nie wiem czy będę kupowała taki fotel. Jeśli tak, to na pewno nie teraz, tylko jak stwierdze, że jest mi potrzebny a do tego jeszcze pewnie daleko. Myślę, że powinnaś zrobić podobnie.

Inka od niedawna mam na oku http://www.mamasandpapas.com/range/urbo2/9253/ ale ciągle się zastanawiam czy te koła są ok. Tak poza tym ma wysuwaną, skórząną rączke (ta dla mnie i dla dziecka w spacerówce), jest lekki, spacerówka wystarczy na dłużej, fajnie wygląda i nowy w outlecie znalazłam za połowe ceny tego mojego wymarzonego (iCandy), który ostatecznie uznałam za zbyt drogi jak na wózek.

Jutro chyba pojadę do tego outletu i może się na niego zdecyduję jeśli jeszcze będzie ten model. W tym samym sklepie mam też upatrzony bujaczek, ale nie wiem jaki model więc ciężko mi go znaleźć w necie.

Łóżeczko też mam upatrzone, takie jak ma Karo zakładam, że pamiętasz jakie

Minka ja wręcz nie lubię od zawsze krówek

Suqub Mnie tak uświadomiono ostatnio na lotnisku. Oczywiście sama musiałam zaczepić pana ze straży granicznej, bo kolejka była ogromna, a mi nie chciało się stać :P ale od razu zaprowadził mnie pierwszą do bramek, a do samolotu poszłam z ludźmi z wykupionym priorytetem aż mi głupio było, że mam takie przywileje, ale przyznam, że brzuch wydymałam jak tylko mogłam :P

Edytowane przez sasia25
Czas edycji: 2014-08-16 o 22:02
Stary 2014-08-16, 22:11   #4875
karooka
Raczkowanie

Hej hej dawno nie pisalam! Utknelam gdzies na 147 stronie teraz będę się mniej pojawiać bo u mnie remont na całego i jakos nie mam czasu na wizaż. Melduje tylko, ze u nad wszystko ok, polowkowe wypadlo bdb i mozna na 1str dopisac kolejnego chlopca u nad będzie Maciek bardzo ruchliwy Maciek buziaki
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 22:14   #4876
maczuma
Rozeznanie

Karooka, gratulacje!!!
Stary 2014-08-16, 22:25   #4877
sasia25
Rozeznanie

Karoka, gratuluję chłopca więc to jednak nie jest dziewczyński wątek

A ja dzisiaj dostałam od małej takiego kopa, że aż pisnęłam "ałaaaa". Byłam w szoku. Chyba po pasztecie domowej roboty od teściowej nabrała takiej siły
Stary 2014-08-16, 22:49   #4878
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Hej hej dawno nie pisalam! Utknelam gdzies na 147 stronie teraz będę się mniej pojawiać bo u mnie remont na całego i jakos nie mam czasu na wizaż. Melduje tylko, ze u nad wszystko ok, polowkowe wypadlo bdb i mozna na 1str dopisac kolejnego chlopca u nad będzie Maciek bardzo ruchliwy Maciek buziaki
Gratuluję synka i udanej wizyty

A ból remontowy doskonale rozumiem

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Oliwka na teściową nie mogę w ogóle narzekać
Nie wiem czy będę kupowała taki fotel. Jeśli tak, to na pewno nie teraz, tylko jak stwierdze, że jest mi potrzebny a do tego jeszcze pewnie daleko. Myślę, że powinnaś zrobić podobnie.

Inka od niedawna mam na oku http://www.mamasandpapas.com/range/urbo2/9253/ ale ciągle się zastanawiam czy te koła są ok. Tak poza tym ma wysuwaną, skórząną rączke (ta dla mnie i dla dziecka w spacerówce), jest lekki, spacerówka wystarczy na dłużej, fajnie wygląda i nowy w outlecie znalazłam za połowe ceny tego mojego wymarzonego (iCandy), który ostatecznie uznałam za zbyt drogi jak na wózek.

Jutro chyba pojadę do tego outletu i może się na niego zdecyduję jeśli jeszcze będzie ten model. W tym samym sklepie mam też upatrzony bujaczek, ale nie wiem jaki model więc ciężko mi go znaleźć w necie.

Łóżeczko też mam upatrzone, takie jak ma Karo zakładam, że pamiętasz jakie

Minka ja wręcz nie lubię od zawsze krówek

Suqub Mnie tak uświadomiono ostatnio na lotnisku. Oczywiście sama musiałam zaczepić pana ze straży granicznej, bo kolejka była ogromna, a mi nie chciało się stać :P ale od razu zaprowadził mnie pierwszą do bramek, a do samolotu poszłam z ludźmi z wykupionym priorytetem aż mi głupio było, że mam takie przywileje, ale przyznam, że brzuch wydymałam jak tylko mogłam :P
Ja w kolejce grzecznie stoję choć bardzo mi się nie chce. Ostatnio chyba z 30 minut czekałam ale co tam, starsze Panie i tak pretensje miały, że przeniosłam się bez ich pozwolenia do innej kolejki

Stary 2014-08-16, 23:01   #4879
sasia25
Rozeznanie

Rozumiem, ja też się obawiam reakcji ludzi. Na lotnisku ten facet powiedział, że mam iść na początek kolejki i odszedł. Ja dalej stałam i obmyślałam jak po cichaczu się wcisnąć i wtedy on wrócił i powiedział, że widzi, że się wstydzę i on mnie zaprowadzi nikt nie pisnął ani słowem, a ja i tak zrobiłam się czerwona dodam, że przede mną było na moje oko jakieś 100 osób więc troche bym się nastała.

Mój TZ chleje na dole i tak się drze jakby gadał z kimś na wielką odległość wstyd mi za niego, ale nie chce mi się schodzić i patrzeć na niego jak jest w takim stanie
Stary 2014-08-16, 23:58   #4880
Hasiap
Rozeznanie

Tez dzisiaj miałam akcje poziomka... Stoję w kolejce czekam grzecznie żeby zamówić sobie gofra, a tu mi jakiś facet wyskakuje przede mnie ze on tylko jedna kulkę loda niebieskiego... Wkurzylam się nieziemsko bo ja też tylko gofra chciałam... Ale nie odezwałam się nic bo normalnie mowę mi odjęło..
Stary 2014-08-17, 00:45   #4881
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem, ja też się obawiam reakcji ludzi. Na lotnisku ten facet powiedział, że mam iść na początek kolejki i odszedł. Ja dalej stałam i obmyślałam jak po cichaczu się wcisnąć i wtedy on wrócił i powiedział, że widzi, że się wstydzę i on mnie zaprowadzi nikt nie pisnął ani słowem, a ja i tak zrobiłam się czerwona dodam, że przede mną było na moje oko jakieś 100 osób więc troche bym się nastała.

Mój TZ chleje na dole i tak się drze jakby gadał z kimś na wielką odległość wstyd mi za niego, ale nie chce mi się schodzić i patrzeć na niego jak jest w takim stanie
Mój też... Ale nie jest tak źle, nawet łóżko mi przyszedł rozłożyć bo ciężkie siedziałam chwilę przy grillu ale zmarzlam...teraz słyszę ze impreza się rozkręciła na dobre.

A jak stoję w kolejce to stoję grzecznie, nie wpycham się bo mi głupio

Edytowane przez basiabasia989
Czas edycji: 2014-08-17 o 00:47
basiabasia989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 03:08   #4882
jusssi
Rozeznanie

Cytat:

Jeszcze nie wrzucałam, szczerze mówiąc to nawet zdjęcia sobie nie zrobiłam Nadrobię, może jutro.

Dziewczyny, spać nie mogę. Jest 4 nad ranem, wstałam siusiu (a jakże) i zjeść drożdżówkę z mlekiem i teraz nie zasnę. Jak pracowałam nie miałam problemów ze snem, teraz się zaczęły Jak słyszę chrapiącego tż-ta i mopsa, to mnie trafia. Też chcę :P

Doświadczone dziewczyny, kupować laktator już teraz? Zdecydowałam się na ten ręczny Aventa, bo będę okazjonalnie używać, ale nie wiem czy to zakup must have. Kupować czy czekać do porodu?
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 07:46   #4883
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

Jakby mnie ktoś zaprowadził to też bym skorzystala w sumie zapewhe ludzi z lotniska widziałas pierwszy i ostatni raz.
Ja obudziłam się jakiś czas temu. Oczywiście liczyłam że trochę poleże ale nie da rady, muszę wstać bo mnie głód do kuchni wzywa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-17, 07:58   #4884
Ringo6
Zadomowienie

Witam. Ja laktator jak narazie sobie odpuszczam, kupię dopiero, jak będzie potrzebny. Wolę kasę przeznaczyć na co innego. A jakie butelki macie na oku? Zastanawiam się nad Avent Natural...
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 08:17   #4885
promolcia
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
witam się w 24 tygodniu
zniknęłam bo piszę lipcowy termin przeleciał mi koło nosa i mam nadzieję załapać się na wrześniowy, myślałam, że do września jeszcze trochę czasu i tu nagle zaskoczył mnie mail od promotorki, że od jutra idzie na urlop i jutrzejszy dzień warunkowo jest ostatnim dniem konsultacji...tak więc spinam d..pe i tworze
trzymajcie kciuki za powodzenie akcji bo jeszcze sporo pisania przede mną i tylko jakieś 20h do końca....HARDCORE
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 08:18   #4886
madziqqq
Rozeznanie

Inka pochwal się zdjęciami jakimiś z wyprawy ale mi narobiłaś ochoty na gofra o mamuśku, jakiś czas temu mi się one zamaniły ale że nigdzie nie było to dałam sobie spokój a ty na nowo rozbudziłaś moje zachcianki :P
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 08:49   #4887
alekaz1
Zakorzenienie

Hej.
Ja tez stoje grzecznie w kolejce i nie wpycham sie bo mi glupio. A ze przewaznie z tz jestem na zakupach to jak sie zmecze to ide usiasc a on konczy zakupy.
Stary 2014-08-17, 09:16   #4888
Justyssia87
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
w ogóle witam się w 26tc mały wielki człowiek ma taką moc kopania, któras z Was pisała ze aż ała pisneła, noo mi tez sie to czesto zdarza

Z laktatorem ja bym poczekała az faktycznie bedzie potrzebny, upatrzyłabym sobie model konkretny i gdzie go można kupic zeby w razie czego juz wiedziec co sie chce kupić, bo moze akurat nie bedzie potrzebny.

Krzesełko do karmienia przydaje sie jak maluch siedzi czyli 6-7mcy. Przedtem można w nosidełku karmić

inka-fajnie ze wyprawa udana ,ja tam osttanio bylam w tym zoo ale mi sie tam nie podobało jakoś.

sasia- ciuszki rewelacja! teściowa ma gust sama bym w takich chodziła hehe.

Mi też jest głupio się przepychac w kolejce wiec stoje grzecznie, ale osttanio jakas gówniara stała za mną i cały czas mnie dugała, stała tak blisko mnie, co chwile albo noga mnie dugneła, albo ręka bo cos robiła ,łapałam oddechy chciałam byc miła ale w kocu jej zwrociłam uwage brzydkim tonem ze ciagle mnie popycha i zeby trcohe uważała, zrobiła głupią mine typu "yy heloł" i powiedziala sory, ale ta mina to mnie tak wkur***a ze za sam wyraz twarzy chciałam ją palnąć

Wczoraj w tym kosciele myślałam ze padne, słabo, duszno, ciepło..ledwo stałam, tak głosno oddychałam ze kuznka co chwile do mnie czy nie mdleje , a ja po prostu tak głosno oddycham osttanio

poprosze te zdj kurtki, brzmi ciekwie

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Takie cos planuje kupić dla młodego, fajniusie
http://allegro.pl/kocyk-przytulanka-...424681797.html
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 09:55   #4889
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej dziewczyny u Was tez dzis taka paskudna pogoda? Nic tylko kubek gorącej herbaty dresik i leniwy dzien z filmami

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 10:59   #4890
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet Olcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u Was tez dzis taka paskudna pogoda? Nic tylko kubek gorącej herbaty dresik i leniwy dzien z filmami

U mnie słonecznie ale lekki chłód czuć. Czuć, że jesień idzie. Szczerze ja wole taką pogodę niż upały przy których oddychać się nie da.

Pierwszy raz spotykam się z takim gadżetem gdzie są metki i tym, ze dzieci je gryzą.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości