|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
Cytat:
Życzę Wam żeby szybko to ustało!!! Lubi czerwony hihi, panienka ![]() Cytat:
Mnie się wydaje, że na SR też tak mówili, w sensie, że tylko jak są podrażnienia. No ja powiem, że się zdziwiłam, że takiej kryszynce się podaje wit D jak pisałyście o tym. Ja myślałam, że to matka karmiąca musi łykać, a jeśli jest karmione MM no to już jest w tej mieszance. Martwiłabym się o żołądeczek. To od tych witamin macie takie problemy z brzuszkami? :-(
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy mm się już chyba dodatkowo tych witamin nie dodaje. A tak to się wpycha gdzie się da, nawet w szpitalu dostałam próbkę i receptę że jak u nich w aptece kupię jakieś kwasy dla karmiących do wit D + K dostanę gratis. I przemysł farmaceutyczny kwitnie ;-)
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już nie tak bardzo jak na początku ale boli ja bo steka wtedy mi się serce kraje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Daisy ja mam canpolu, polecam. A w szpitalu byly Absorgen czy jakos tak i tez bardzo dobre, tylko moze czesciej trzeba zmieniac.
Czytam o waszych problemach brzuszkowych i az drżę ze strachu kiedy u mojego malucha zaczną się takie przygody... Odpukac na razie ok. Jem ostroznie. Czyli to co chcę, ale w malych ilosciach i tak jak Mysia radzila - przed 3h snem dziecka. Angelika nie zalamuj się! Jestes super mamą! :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3425 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A te z Seni są dobre w domku jak krocze trzeba powietrzyc. Mamusie jak szybko przestało was boleć krocze po szyciu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja klade malego do bujaczka na jak najbardziej plasko i daje wibracje to pomaga mu chyba, w kazdym razie relaksuje sie wiec go klade ale tak np na 15 min kilka razy dziennie az zasnie, poem go przekladam Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47724819]Przy okazji rozmów o chodzeniu z kimś pod prysznic to w naszym szpitalu oddział noworodków jest zamknięty i nawet ojciec nie może wejść. Dziecko można pokazać przez szybę, a mama może sama wyjść do pokoju odwiedzin... trochę lipa :-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Jezu brzmi to troche jak z czasow naszych rodzicow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Straszne jest to co przechodza te malenstwa z tymi brzuchami! Angelika a przychodzi do Ciebie jakas polozna jeszcze? Moze ona by Ci odgazowala mala ta jakas rureczka? Jezu straszne to jest, szymek jak narazie mial 1 mega atak a ja nadal trzese sie nad nim i cala spieta chodze w obawie ze sie powtorzy, ryczalam caly 2 dzien pozniej jak tylko zaplakal.. Nie wyobrazam sobie jak musi byc Wam ciezko... Jesli jeszcze nie probowaliscie to polecam mocno zagrzac tetre suszarka do wlosow i na brzuszek polozyc..ale pewnie juz to wyczytaliscie gdzies... ehhh trzymajcie sie! Cytat:
Cytat:
![]() ja mialam tak falowo, np pol dnia nic nie lecialo a pozniej w pol godz podklad byl przemoczony, takie wodniste mialam.. Po 2 tyg wystarczaly male podpaski, w nocy tez.
![]() |
#3427 |
Zadomowienie
|
Czesc mamusie
![]() ![]() Gratulacje dla nowych mamusiek i strasznie zazdroszcze ! NESKA ty tez pewnie sie niecierpliwisz i spisz na szpilkach ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
My chcemy właśnie odstawić żeby sprawdzić czy to od witamin
Chociaż z tego co pamiętam problemy zaczęły się jak zaczęłam jej dawac |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |||
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
od wczoraj nie podaje witamin i dzis pierwszy dzien spokojny ![]() ![]() Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47724046]Mamamarta u naszego Grania też pojawiły się małe kosteczki na twarzy. I już zaczynam się martwić czy to potowki czy jakieś uczulenie. A staram się jeść dość ostrożnie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] moze potówki? albo zwykle podraznienie? moja ma takie krostki co rano, przemywam jej buzie gotowana wodą ze 3 razy dziennie i po południu nie ma sladu Cytat:
ja tez juz nie podaje-i jest lepiej, ale wg naszej pediatry nie mozemy zrezygnowac z witamin na zawsze
![]() |
#3430 |
Rozeznanie
|
Czyli te podkłady powiedzmy CANPOLu to trzeba mieć? bo ja kupiłam po prostu podpaski maxi na noc, nie wystarczy?
![]() No i mam te podkłady na łóżko SENI. Do szpitala nic nie muszę brać, tylko chodzi mi do domu...
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odciągnęłam i pół nocy było ok Potem mała krzyczała bo chciała cyca wiec musiałam nakarmić Co do leżaczka to mam obawy ale pewnie jak mała będzie miała miesiąc będę śmiało używała |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
Co do lezaczka to nasz jest od 3 kg wiec pewnie niedlugo zaczniemy uzywac
![]() Ja w domu uzywalam od razu podpasek, podkladow tylko w szpitalu ![]() ![]() Co do prezenia i stekania to moja polozna dzisiaj mowila ze to normalne i ze jak tylko mala robi kupki to jest ok ![]() ![]() Takze my na razie odstawilismy ten delicol, moze bede podawac ale tylko raz dziennie ![]() Co do witamin to my dajemy D i K ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
Padam na twarz
![]() Dobranoc mamusię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Wtajemniczenie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47724819]Przy okazji rozmów o chodzeniu z kimś pod prysznic to w naszym szpitalu oddział noworodków jest zamknięty i nawet ojciec nie może wejść. Dziecko można pokazać przez szybę, a mama może sama wyjść do pokoju odwiedzin... trochę lipa :-/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Masakra ,ja bym chyba psychicznie sama nie dala rady być caly dzień bez męża. Ja mialam super opiekę ale jednak co maz,to maz. Wczoraj rano jak już mogłam wstać to przenieśli.mnir do pokoju jednoosobowego z lazienka.. Także pokoj zamknięty,robiłam wszystko przy otwartej łazience ,widziałam małego a ciężko by było mi zostawić dziecko zeby ktoś inny mial mi pilnować jak ja bym była pod prysznicem. Cytat:
Wyszliśmy juz przed 13 do domu,jak na razie wszystko idzie e dobrym kierunku. Mój mały laktatorek pobudził mi laktację i wkoncu widze ze cos z tych piersi leci. Wcześniej sachara. Tobi też zaczął mocniej ciągnąć i zaczynają bolec sutki..masakraaaaa. Modle sir tylko żeby mi nie pogryzł bo wtedy koniec karmienia. Wogole w szoku bylam jak my jesteśmy skonstrowani że wyjmują dziecko z brzucha ,kładą mamie a ono już buzia otwarta i szuka piersi. Ja jeszcze zszyta nie byłam a juz go przykladalam i cos tam ciągnął.
![]() |
#3436 | |||
Raczkowanie
|
DOBRYwieczor!
Jestem mega szczesliwambo moje dziecko walnelo meeega kupsko ![]() I znow pytanie do Was: maly ma krostki na buzi, kupa byla mega leoka, jak guma do rzucia, kolor normalny... czy to moze byc skaza bialkowa? Angelika Ty pisalas ze meczycie sie ze skaza... a powedz mi czym to sie rozni od tradziku niemowlecego? Cytat:
![]() To juz naprawde niedlugo i bedziesz miala dzidziusia po drugiej stronie! Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47729256]Na oddziale przebywa mama z dzieckiem i nie ma odwiedzin co oznacza że jak idzie z pod prysznic to któraś z dziewczyn na sali pilnuje malucha. Ale w każdym razie ojciec nie ma możliwości Zajęcia się malenstwem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] a teraz zakumalam ![]() W sumie u mnie maz bywal raz dziennie po pol godziny bo potem do starszego jechal i za kazdym razem na malego dziewczyny patrzyly, jak cos to mnie wolaly po prostu. Ale o co chodzi, czemu oddzial jest zamkniety? Cytat:
![]()
![]() |
#3437 |
Konto usunięte
|
Właśnie z tym zamknięciem oddziału to jest chyba wyłącznie polityka szpitala. Za czasów naszych mam tak bylo i teraz też tak jest...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do objawow porodu to chyba wiecej mialam miesiac temu niz teraz. Jedyne co to to ze jakos chyba nizej jest. I nic wiecej. No i jeszcze sie denewuje bo nawet siusiu isc nie moge bo jak nie odbiore tel to sie malo co wszyscy nie posra........ Przeprazzamm ze nie cytuje ale przez caly dzien tylko podczytywalam i niepisalam bo sie balam ze urodze. d
![]() |
#3439 |
Rozeznanie
|
ANGELIKA nie moge uwierzyć ze twoja córcia tak ślicznie trzyma główkę
![]() ![]() Co do laktacji jeśli ci bardzo zalerzy to moze sprobowalabys pic herbatki laktacyjne non stop i odciagacz najlepiej eletryczny pompowac ok 15-20min co trzy godziny nawet jak nic nie leci ale najważniejsze zeby sie nie stresowac bo stres moze blokować laktacji nie powinnas miec wyrzutów sumienia bo dajesz małej to co najlepsze i starasz sie jak mozesz bede trzymać kciuki zeby laktacja sie rozkręciła ![]() Współczuje kolek wiem co to znaczy ![]() moja Natalka tez ma skaze białkowa.... ![]() MAMAMARTA2010 wlasnie cieżko jest odróżnić ten trądzik niemowlęcy od skazy, mi kazali czekać ponad dwa tygodnie i nic nie robić a sytuacja sie pogarszala z dnia na dzien - to była skaza, takze poprostu albo czekaj i bedziesz widziała czy sie pogarsza i dochodzą inne objawy albo poprostu odstaw caly nabiał na dwa tygodnie i jak sie poprawi to zjedz cos mlecznego i wtedy powinno odrazu dziecku wyskoczyć kilka krostek DAISY DOT wyglądasz ślicznie masz okrągły odstający brzuszek co maja powiedziec ciężarne ktore całe rosną w ciazy i wyglądają pod koniec jak jedna wielka kulka ![]() ![]() ANIIS_7 ja smaruje za każdym razem pupę sudokremem oczywiscie nie trzeba tego robić ,tak naprawde to wystarczy posypać mąką ziemniaczana (jest niezawodna) jak pupa sie odparzy i zadnych kremów nie trzeba stosować, ja robie to ponieważ moja Natalka robi milion małych kupek dziennie praktycznie ciagle cos ma w tym pampersie (jakiegoś malutkiego kleksika) i dzięki temu ze jest dość gruba warstwa sudokremu to ta kupka nie przylega bezpośrednio do skory małej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te telefony są frustrujace. Niby ludzie chcą dobrze, a im dluzej się czeka, tym bardziej wkurzają. Mnie mama jeszcze jak bylam w szpitalu, to telefonicznie krytykowala za koty w domu. Chciala je zabrac i straszyla, ze mnir gdzies zgłosi jako wyrodną matkę. Jak ją wyśmiałam, to straszyła, ze zadzwoni do mojej tesciowej. B-) potem męzowi powiedziala, że ja nie chcę oddac kotow ze względu na niego i zeby ze mna porozmawiał. Wariatka.. A u nas w domu wszystko wytykali. Nie bylo ani jednego pozytywnego zdania. Mama tez kazala mezowi kupic duza poduchę do karmienia, bo moj rogal się nie nadaje i to tylko kolejna glupota z internetu. Kostek spał akurat w wozku i musislam wlaczyc hamulec bo go bujala... Straszne.. I jeszcze prosilam kilka razy zeby mi dala w spokoju nakarmic, zeby wyszla. Musialam az na nia krzyknac. Oczywiscie wracala pod jakims pretekstem.. Koszmar... Na szczęście teściową mam normalną. Musiałam się wygadac. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
Wstawiam swój opis porodu
![]() Do szpitala zgłosiłam się w poniedziałek i przyjęli mnie na patologii z powodu braku miejsc. Wszystkie badania były ok i pewnie bym tam tak jeszcze siedziała gdyby nie bardzo fajna pani doktor. W środę stwierdziła, że podadzą mi oxytocynę i zobaczymy. Na nic się nie nastawiałam bo już poznałam tam kilka dziewczyn, które były po trzech próbach wywoływania i nic nie ruszało. U mnie po pół godziny z oxy zaczęły się skurcze. Po dwóch godzinach było już pełne rozwarcie, a w miedzy czasie odeszły wody. Mówili, że rodzę jak torpeda. ![]() ![]() Będę Was dzisiaj powoli nadrabiać a potem napiszę coś o moim pobycie w szpitalu. Niestety rozczarował mnie oddział położniczy. Znieczulica totalna i na matkę i na dziecko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo Ci współczuję ale staraj się tym nie przejmowac i to olać To Twoje dziecko a ona co najwyżej może sobie pogadać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda tylko że te skurcze parte tyle trwały i musieli zrobi cc Ja to Krzyczałam przy skurczach partych wiec nie wiem jak to jest w ciszy przy drugim dziecku pewnie się dowiem ![]() gratuluję jeszcze raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Dziś w nocy mała wisiała na cycku trzy godziny i czterdzieści minut z przerwą na dwie wielkie kupy, w.międzyczasie jeszcze złapała ją czkawka. Każda próba odstawienia jej jak przysypiała kończyła się histerią. W końcu usunęła, puściła cycka ale stwierdziłam że nie będę jej odkładać bo się znowu obudzi. Zamknęłam oczy...i obudziła mnie dziewczyna z łóżka obok, moje dziecko wyło, a ja nie słyszałam. A najlepsze jest to że minęło tylko 20 minut... Po kolejnej pół godzinie walki w końcu usunęła i nawet udało mi się ją odłożyć do łóżeczka. W sumie od piątku rano gdzieś od 7 spałam może z 5 godzin... Chcę do domu, od tego łóżka szpitalnego wszystko mnie boli, na sali jesteśmy we trzy i dzieci płaczą na przemian wybudzając się nawzajem.
Szkoda że urodziłam w nocy a nie wieczorem bo jeszcze dziś bym może wyszła..a tak to muszą być dwie pełne doby, o drugiej w nocy mnie raczej nikt nie wypuści ;-)
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak my byłyśmy w szpitalu to mała mi cały dzień na cycku wisiała a jak tylko się ruszyłam to był płacz W domu na szczęście wszystko wygląda inaczej Jeszcze troszeczkę się po męczysz i tez będziesz w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Rozeznanie
|
Mamuska - dziekuje, pisz co u Was
![]() Wszystkie te opowiesci o karmieniu piersia o kupkach i placzu mnie rozczulaja od rana i chce juz jechac na porodowke!!!! Ale Maluszek nie chce wyjsc! Nie mam zadnych objawow ![]() Lilka - strasznie Ci wspolczuje ze Twoja matka sie tak zachowuje, mozna szalu dostac. Dobrze ze Tesciowa normalna. Trzymaj sie i nie daj sie! TheFall - gratki za porod i dzieki za opis. Ciezko bylo ale ja zawsze bede powtarzac ze warto i kazda z nas to wie. Jestescie silne kazda ktora rodzila jest MEGA WOMAN! Gosia - wrocisz do domku niedlugo i bedzie dobrze...
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-08-17 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Rozeznanie
|
hej
![]() pytanie do mam dokarmiających mm/ karmiących mm. czy Wasze dzieciaczki piją łapczywie z butelki? czy macie jakieś sposoby na oduczenie tej łapczywości? Ania tak łapczywie pije (mamy smoczki z najwolniejszym przepływem), że czasem kaszle w trakcie picia. Boję się, że kiedy się zachłyśnie mlekiem. Położna mówiła, że z czasem będzie piła mniej łapczywie, ale ja nie widzę żadnej różnicy... Ps. 2 tygodnie temu o tej porze miałam Anię pierwszy raz na rękach ![]() GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Piersi robią mi się twarde, boli mnie głowa, czuję się jakby mnie grypa łamała. Wzięłam paracetamol i leżę pod kocem. Odciągam do uczucia ulgi - jakieś 5 ml z każdej piersi, więc nie mam pojęcia od czego piersi robią się twarde... Próbowałam przystwić Anię, ale nie chce ssać ![]() ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-08-17 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zadomowienie
|
Tak powoli czytam o czym pisałyście i wyjaśniam dlaczego takie pretensje do mnie mieli, że przyszła. Miałam skierowanie od gina i myślałam, że mnie na ip zbadają i odeślą a oni w moim szpitalu od razu rejestrują, każą się przebrać, dają łóżko i dopiero wtedy badają. I jak mnie tak lekarze badali i stwierdzali, że wszystko w normie porodu nie widać to następne pytanie było o lekarza prowadzącego. Jak im mówiłam nazwisko (pracuje w tym szpitalu) to miałam wrażenie, że nie cieszy się tam popularnością, nawet jeden lekarz rzucił komentarz "wszystko jasne..." Przez cały pobyt w szpitalu go nie wiedziałam i na pewno go zmienię. Żebym ja po głowie dostawała za lekarza... głupota.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.