|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
Mam pytanie i proszę o potraktowanie tego poważnie. Ostatnio w nocy kochałam się z chłopakiem mieliśmy gumkę, potem usneliśmy później jak się obudzilismy to znowu się kochalismy tylko ze bez zabezpieczenia ale nie skończyl we mnie. Czy duża jest szansa ze jestem w ciąży? Czy jeśli się nie umyl to mogły zostać plemniki z poprzedniego stosunku na penisie (pod napletkiem) które mogłyby zaplodnic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane przy użyciu Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Mam 18 lat i 15 lipca kochałam się z moim chłopakiem. Prezerwatywa nie pękła. Potem 23 dostałam okres. 7 dni, jak zawsze. Jednak teraz od kilku dni boli mnie podbrzusze i dół pleców. Nie mam żadnych innych objawów, ale jednak się boję. Dodam, że i ja, i on nałogowo palimy papierosy. Wiem, że nie jestem w ciąży, ale jednak się o to boję. Kilka miesięcy temu leczyłam cystę tabletkami hormonalnymi. Proszę, pomocy. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi. PS Kolejny okres mam mieć za 2 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciąża?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyno, poczekaj te dwa dni, okres Ci się nawet nie spóźnia, bo nawet jeszcze nie powinnaś go dostać, jesteś przed miesiączką... Jak masz tak świrować po każdym stosunku - to po co Ci to? Poza tym jest osobny wątek w tym temacie, polecam nie zaśmiecać forum na przyszłość. Moja porada - rzuć palenie. Szkoda zdrowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
<3 wizażowanie...
|
Prezerwatywa NIE pękła, NIE jesteś w ciąży i NIE doroslas, żeby łazić z facetem do łóżka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum (niedociągnięcia językowe...) |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Buc
|
a jak chcesz zajść w ciąże skoro nie miałaś kontaktu ze spermą?
uściślę - skoro Twoja pochwa nie miała kontaktu ze spermą? jakiś nowy sposób zapłodnienia czy co? ![]()
![]() |
#4838 |
Przyczajenie
|
![]()
"NIE doroslas, żeby łazić z facetem do łóżka."
Skoro takaś mądra to pewnie wiesz, że NIE ma 100%-go zabezpieczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Prezerwatywa nie pękła, okres się nie spóźnia, sama wiesz, że nie jesteś w ciąży. Jaki sens się nakręcać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Przyczajenie
|
Frezja__
Masz rację. Kurcze ja mam to do siebie, że zawsze schizuję. Jakoś tak po koleżankach mam - im zwykle muszę tłumaczyć, co budzi we mnie pewne wątpliwości ;c W sumie miałam wtedy okres w terminie, a bóle mogę być skutkiem jakichś problemów żołądkowych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
10 dzień cyklu, seks bez zabezpieczenia, do końca, przy cyklach 29-30 dniowych, jest duża szansa na ciążę? mam regularne cykle,tyle,że to wszystko działo się na wyjeździe z TŻtem więc nie wiem czy coś się nie poprzesuwało...
Edytowane przez Cassandre Czas edycji: 2014-08-16 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcesz dziecka i chcesz spać na 100% spokojnie = nie uprawiaj seksu. Każdy stosunek niesie ze sobą ryzyko, a sądząc po wątku - nie jesteś na nie przygotowana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Przyczajenie
|
Bardziej chodzi o to, że nie chcę sobie zamykać żadnej furtki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
<3 wizażowanie...
|
Ciąża?
Cytat:
O, dzieki za oświecenie. W takim razie seks z zabezpieczeniem, które mechanicznie nie zawiodło i dodatkowo normalnie występujący okres po, są naturalnymi powodami do ciazowych ataków paniki. Zwracam honor hehehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum (niedociągnięcia językowe...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Raczkowanie
|
Nie rób rzeczy na które nie jesteś gotowa. Mówię to, bo sama coś takiego przeszłam i dziś z perspektywy czasu się z tego śmieję. Boisz się ciąży czyli nie jesteś na nią gotowa, ta wizja Cię przeraża, a każdy stosunek niesie ze sobą ryzyko. Poczekaj więc na moment, kiedy będziesz mogła machnąć ręką na tego typu ,,schizy" i powiedzieć sobie, że co ma być to będzie- wówczas będziesz gotowa. Chyba, że chcesz po każdym stosunku lecieć w panice do apteki po test ciążowy, Twój wybór.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Przyczajenie
|
No dziecko zdecydowanie wszystko by mi popsuło :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Przyczajenie
|
Witam. Strasznie sie boje ze moge byc w ciazy. Ostatnia miesiaczke mialam 1 lipca. 7 sierpnia wspolzylam z chlopakiem. Trzy dni wczesniej myslalam ze dostane okres bo mialam plamienia ktore trwaly 2 dni i ustaly. A okresu nie dostalam. Wspolzyjac z chlopakiem myslalam ze mam dni nieplodne. Oczywiscie zabezpieczylismy sie prezerwatywa. Jednak jest jeden mankament: wczesniej gdy robilam mu dobrze nie pozwolil abym skonczyla u siebie w ustach wiec skonczyl w sumie w swoich dloniach skad pozniej wycieral sperme. Rak tych nie umyl, moze jakies 20-30 min pozniej znowu wkladal mi palce do pochwy. Czy jest mozliwe abym zaszla? Okres spoznia mi sie juz 16 dni liczac od 1 sierpnia, natomiast 10 liczac od 7 (dnia stosunku). Dodam ze bylam miesiac w za granica gdzie jest zupelnie inny klimat i tam tez nie jadlam za wiele, schudlam w sumie. Jutro mam zamiar zrobic test. Boje sie. Prosze o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z każdym słowem. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie musisz żyć w celibacie, ale powinnaś mieć świadomość, z jakim ryzykiem współżycie się wiąże. Nie musisz od razu zajść w nieplanowaną ciąże, ale współżyjąc (nawet z zabezpieczeniem) zwiększasz szanse na zaistnienie nieplanowanego potomstwa (oczywiście w przypadku stosowania zabezpieczenia są one niskie, ale nadal są). O tym należy pamiętać. Stosowanie antykoncepcji oczywiście jest jak najbardziej pożądane, ale żadna metoda nie daje Ci 100% pewności, że dziecka nie będzie. Edytowane przez krolowa_kosmosu Czas edycji: 2014-08-17 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
krolowa_kosmosu Ale jeśli ja nie chcę dziecka ani dziś ani jutro to mam nie współżyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Raczkowanie
|
Wyraziłaś się, zapewne celowo, nie do końca jasno pisząc "Mogę zajść mimo antykoncepcji w niechcianą ciążę, ale nie będę miała niechcianego dziecka". W przeciętnym, zwykłym przypadku ciąża kończy się dzieckiem. Oczywiście nie zawsze tak jest, zdarzają się różne anomalie przebiegu ciąży. Natomiast o tym czy one zaistnieją przeważnie nie wiemy. Czasem zdrowa kobieta ma problem z donoszeniem, a czasem z kolei kobieta, której nie dają szans na donoszenie własnego dziecka jednak je rodzi.
Jeżeli mówisz o aborcji to przypominam Ci, że na chwilę obecną jest ona w naszym kraju nielegalna, poza kilkoma szczególnymi przypadkami, o których tutaj nie rozważamy, bo jest to niecelowe. Po drugie - aborcja nie jest żadną metodą antykoncepcji (przynajmniej nie w klasycznym ujęciu), bo antykoncepcja to "zapobieganie ciąży" a aborcja to przerwanie ciąży już istniejącej. Jeśli mówisz o bezpłodności - to przykro mi, szczerze, że kogoś to może spotkać. Nie życzę nikomu. Sterylizacja antykoncepcyjna - ponownie - temat na osobny wątek. Ponad to pamiętaj, w jakim wątku piszemy i komu pierwotnie odpowiadałam. Skoro odpowiadałam na pytanie dziewczyny "czy mogę być w ciąży" to raczej będzie to raczej osoba płodna - w przeciwnym wypadku by tutaj nie pisała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
made in Wonderland
|
Według mnie, tu po prostu chodzi o podejście do całej sprawy. Jasne, żadna antykoncepcja nie daje 100% pewności, ale jeżeli dziewczyna stosuje różne metody naraz i nadal panikuje to powinna poczekać ze współżyciem. A mądra dziewczyna wie, że jeżeli odpowiednio się zabezpiecza to w ciążę nie zajdzie, a z drugiej strony musi mieć też świadomość, że jeżeli pęknie prezerwatywa lub zapomni wziąć tabletke to istnieje ryzyko. Chodzi o panikę - jeżeli ona występuje w jakiejkolwiek postaci to z seksem trzeba zaczekać.
Czasami brak polskich znaków, praszam!
#4857 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie jest ona metodą antykoncepcji, ale jest metodą nieurodzenia, jeśli się nie chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
Wizażanki pomocy! otóż zaczełam brać tabletki antykoncepcyjne Teenia. dniach,. Na ulotce jest napisane, że działa po pierwszych dniach. Osmego dnia byl seks z dojsciem i wytryskiem we mnie. teraz mam schize, ze moge byc w ciazy. Prosze o rade.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4860 |
BAN stały
|
Po pierwszych ilu dniach zaczyna działać wg.ulotki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.