Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-15, 15:06   #4831
Kolorowaona9630
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Mam pytanie i proszę o potraktowanie tego poważnie. Ostatnio w nocy kochałam się z chłopakiem mieliśmy gumkę, potem usneliśmy później jak się obudzilismy to znowu się kochalismy tylko ze bez zabezpieczenia ale nie skończyl we mnie. Czy duża jest szansa ze jestem w ciąży? Czy jeśli się nie umyl to mogły zostać plemniki z poprzedniego stosunku na penisie (pod napletkiem) które mogłyby zaplodnic?
Kolorowaona9630 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 16:14   #4832
severalflames
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kolorowaona9630 Pokaż wiadomość
Mam pytanie i proszę o potraktowanie tego poważnie. Ostatnio w nocy kochałam się z chłopakiem mieliśmy gumkę, potem usneliśmy później jak się obudzilismy to znowu się kochalismy tylko ze bez zabezpieczenia ale nie skończyl we mnie. Czy duża jest szansa ze jestem w ciąży? Czy jeśli się nie umyl to mogły zostać plemniki z poprzedniego stosunku na penisie (pod napletkiem) które mogłyby zaplodnic?
Plemniki w "nie swoim srodowisku" zyja krotko wiec szanse male, ale sam seks jednak niesie ryzyko - tym bardziej bez zadnego zabezpieczenia. A to byly Twoje dni nieplodne czy plodne?

Wysłane przy użyciu Tapatalk
severalflames jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 14:04   #4833
normalniee
Przyczajenie

Exclamation Ciąża?

Witam!
Mam 18 lat i 15 lipca kochałam się z moim chłopakiem. Prezerwatywa nie pękła. Potem 23 dostałam okres. 7 dni, jak zawsze. Jednak teraz od kilku dni boli mnie podbrzusze i dół pleców. Nie mam żadnych innych objawów, ale jednak się boję. Dodam, że i ja, i on nałogowo palimy papierosy. Wiem, że nie jestem w ciąży, ale jednak się o to boję. Kilka miesięcy temu leczyłam cystę tabletkami hormonalnymi. Proszę, pomocy. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi.

PS Kolejny okres mam mieć za 2 dni
normalniee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 14:11   #4834
201607111028
Konto usunięte

Dot.: Ciąża?

Cytat:
Napisane przez normalniee Pokaż wiadomość
Witam!
Mam 18 lat i 15 lipca kochałam się z moim chłopakiem. Prezerwatywa nie pękła. Potem 23 dostałam okres. 7 dni, jak zawsze. Jednak teraz od kilku dni boli mnie podbrzusze i dół pleców. Nie mam żadnych innych objawów, ale jednak się boję. Dodam, że i ja, i on nałogowo palimy papierosy. Wiem, że nie jestem w ciąży, ale jednak się o to boję. Kilka miesięcy temu leczyłam cystę tabletkami hormonalnymi. Proszę, pomocy. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi.

Przecież to pewnie PMS...
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 14:45   #4835
krolowa_kosmosu
Raczkowanie

Cytat:
Witam!

"Wiem, że nie jestem w ciąży, ale zapytam nieznanych mi ludzi w internecie". Moim zdaniem nie dojrzałaś do seksu.
Dziewczyno, poczekaj te dwa dni, okres Ci się nawet nie spóźnia, bo nawet jeszcze nie powinnaś go dostać, jesteś przed miesiączką...
Jak masz tak świrować po każdym stosunku - to po co Ci to?
Poza tym jest osobny wątek w tym temacie, polecam nie zaśmiecać forum na przyszłość.

Moja porada - rzuć palenie. Szkoda zdrowia.
krolowa_kosmosu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 15:11   #4836
Coverpink
<3 wizażowanie...

Prezerwatywa NIE pękła, NIE jesteś w ciąży i NIE doroslas, żeby łazić z facetem do łóżka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum (niedociągnięcia językowe...)
Coverpink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 15:20   #4837
suszarka
Buc

a jak chcesz zajść w ciąże skoro nie miałaś kontaktu ze spermą?
uściślę - skoro Twoja pochwa nie miała kontaktu ze spermą? jakiś nowy sposób zapłodnienia czy co?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 15:37   #4838
normalniee
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Ciąża?

"NIE doroslas, żeby łazić z facetem do łóżka."

Skoro takaś mądra to pewnie wiesz, że NIE ma 100%-go zabezpieczenia
Stary 2014-08-16, 16:59   #4839
Frezja__
Zakorzenienie

Prezerwatywa nie pękła, okres się nie spóźnia, sama wiesz, że nie jesteś w ciąży. Jaki sens się nakręcać
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 19:22   #4840
normalniee
Przyczajenie

Frezja__
Masz rację. Kurcze ja mam to do siebie, że zawsze schizuję. Jakoś tak po koleżankach mam - im zwykle muszę tłumaczyć, co budzi we mnie pewne wątpliwości ;c W sumie miałam wtedy okres w terminie, a bóle mogę być skutkiem jakichś problemów żołądkowych.
Stary 2014-08-16, 20:00   #4841
Cassandre
Rozeznanie

10 dzień cyklu, seks bez zabezpieczenia, do końca, przy cyklach 29-30 dniowych, jest duża szansa na ciążę? mam regularne cykle,tyle,że to wszystko działo się na wyjeździe z TŻtem więc nie wiem czy coś się nie poprzesuwało...

Edytowane przez Cassandre
Czas edycji: 2014-08-16 o 20:02
Cassandre jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 21:01   #4842
krolowa_kosmosu
Raczkowanie

Cytat:

Oczywiście, że nie ma, dlatego zawsze idąc z facetem do łóżka zgadzasz się na MOŻLIWOŚĆ posiadania jego potomstwa. Nie dorosłaś do seksu bo nawet gdy masz 99% pewności, że nie jesteś w ciąży, to wkręcasz sobie, że możesz w niej być i się niepotrzebnie denerwujesz. To teraz sobie wyobraź, że prezerwatywa wam pękła albo zsunęła się. Co byś wtedy zrobiła?

Nie chcesz dziecka i chcesz spać na 100% spokojnie = nie uprawiaj seksu. Każdy stosunek niesie ze sobą ryzyko, a sądząc po wątku - nie jesteś na nie przygotowana.
Stary 2014-08-16, 21:25   #4843
normalniee
Przyczajenie

Bardziej chodzi o to, że nie chcę sobie zamykać żadnej furtki Chcesz spokojnie skończyć liceum i potem studiować.
Stary 2014-08-16, 23:57   #4844
Coverpink
<3 wizażowanie...

Ciąża?

Cytat:

O, dzieki za oświecenie. W takim razie seks z zabezpieczeniem, które mechanicznie nie zawiodło i dodatkowo normalnie występujący okres po, są naturalnymi powodami do ciazowych ataków paniki. Zwracam honor hehehe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum (niedociągnięcia językowe...)
Coverpink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 10:59   #4845
93Strawberry
Raczkowanie

Nie rób rzeczy na które nie jesteś gotowa. Mówię to, bo sama coś takiego przeszłam i dziś z perspektywy czasu się z tego śmieję. Boisz się ciąży czyli nie jesteś na nią gotowa, ta wizja Cię przeraża, a każdy stosunek niesie ze sobą ryzyko. Poczekaj więc na moment, kiedy będziesz mogła machnąć ręką na tego typu ,,schizy" i powiedzieć sobie, że co ma być to będzie- wówczas będziesz gotowa. Chyba, że chcesz po każdym stosunku lecieć w panice do apteki po test ciążowy, Twój wybór.
93Strawberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-17, 11:36   #4846
normalniee
Przyczajenie

No dziecko zdecydowanie wszystko by mi popsuło :/
Stary 2014-08-17, 13:59   #4847
transparentn4
Przyczajenie

Witam. Strasznie sie boje ze moge byc w ciazy. Ostatnia miesiaczke mialam 1 lipca. 7 sierpnia wspolzylam z chlopakiem. Trzy dni wczesniej myslalam ze dostane okres bo mialam plamienia ktore trwaly 2 dni i ustaly. A okresu nie dostalam. Wspolzyjac z chlopakiem myslalam ze mam dni nieplodne. Oczywiscie zabezpieczylismy sie prezerwatywa. Jednak jest jeden mankament: wczesniej gdy robilam mu dobrze nie pozwolil abym skonczyla u siebie w ustach wiec skonczyl w sumie w swoich dloniach skad pozniej wycieral sperme. Rak tych nie umyl, moze jakies 20-30 min pozniej znowu wkladal mi palce do pochwy. Czy jest mozliwe abym zaszla? Okres spoznia mi sie juz 16 dni liczac od 1 sierpnia, natomiast 10 liczac od 7 (dnia stosunku). Dodam ze bylam miesiac w za granica gdzie jest zupelnie inny klimat i tam tez nie jadlam za wiele, schudlam w sumie. Jutro mam zamiar zrobic test. Boje sie. Prosze o pomoc
transparentn4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 14:32   #4848
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez krolowa_kosmosu Pokaż wiadomość
Oczywiście, że nie ma, dlatego zawsze idąc z facetem do łóżka zgadzasz się na MOŻLIWOŚĆ posiadania jego potomstwa. Nie dorosłaś do seksu bo nawet gdy masz 99% pewności, że nie jesteś w ciąży, to wkręcasz sobie, że możesz w niej być i się niepotrzebnie denerwujesz. To teraz sobie wyobraź, że prezerwatywa wam pękła albo zsunęła się. Co byś wtedy zrobiła?

Nie chcesz dziecka i chcesz spać na 100% spokojnie = nie uprawiaj seksu. Każdy stosunek niesie ze sobą ryzyko, a sądząc po wątku - nie jesteś na nie przygotowana.
Nie zgadzam się na możliwość posiadania potomstwa. Bzdura. I - nie chcę dziecka, to go nie mam. Nigdy bowiem nie będę przygotowana na dziecko, \zabezpieczam się, jak i autorka pytania, i nie zamierzam żyć w celibacie, skoro dzieci sobie w życiu nie życzę.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez 93Strawberry Pokaż wiadomość
Nie rób rzeczy na które nie jesteś gotowa. Mówię to, bo sama coś takiego przeszłam i dziś z perspektywy czasu się z tego śmieję. Boisz się ciąży czyli nie jesteś na nią gotowa, ta wizja Cię przeraża, a każdy stosunek niesie ze sobą ryzyko. Poczekaj więc na moment, kiedy będziesz mogła machnąć ręką na tego typu ,,schizy" i powiedzieć sobie, że co ma być to będzie- wówczas będziesz gotowa. Chyba, że chcesz po każdym stosunku lecieć w panice do apteki po test ciążowy, Twój wybór.
Byłabym jedną z najstarszych dziewic w okolicy, gdybym miała myśleć, jak ty.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 14:32   #4849
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się na możliwość posiadania potomstwa. Bzdura. I - nie chcę dziecka, to go nie mam. Nigdy bowiem nie będę przygotowana na dziecko, \zabezpieczam się, jak i autorka pytania, i nie zamierzam żyć w celibacie, skoro dzieci sobie w życiu nie życzę.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Amen
Zgadzam się z każdym słowem.
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 20:32   #4850
93Strawberry
Raczkowanie

Cytat:

Serio? Hm...Mam 21 lat i właśnie teraz mam podejście takie jak napisałam. Stanie się to się stanie tragedii ogromnej nie będzie- o to mi chodzi. Oczywiście trzeba robić wszystko co można aby do ciąży nie doszło, to logiczne, ale jeśli w grę wchodzi panika to o czym w ogóle mówimy? Skoro autorka posta ma 18 lat i dobrze wie, że ciąża byłaby w jej wieku i w jej sytuacji co najmniej niewskazana to niech przestanie na tę chwilę współżyć. To nie ma sensu, szybciej dostanie wrzodów żołądka ze stresu niż będzie miała z tego jakąkolwiek satysfakcję. Lepiej poczekać choć chwilę aż widmo ciąży nie będzie doprowadzało do stanu przedzawałowego. Oczywiście nie każda dziewczyna tak ma-dużo młodych kobiet podchodzi do tego z dystansem i dobrze na tym wychodzą, ale widać autorka należy do tych bardziej spanikowanych
93Strawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 21:15   #4851
krolowa_kosmosu
Raczkowanie

Cytat:

Zgadzasz się, bo współżyjesz. Dobrze wiesz, skąd się biorą dzieci. Nie z powietrza. Współżyjąc możesz doprowadzić do sytuacji - nawet wbrew swojej woli! - w której nie chcesz dziecka, a będziesz je mieć. Na przykład pęknie Ci prezerwatywa - i co wtedy zrobisz? Jest szansa, że będziesz w ciąży, mimo, że tego nie chcesz i nie planowałaś.

Nie musisz żyć w celibacie, ale powinnaś mieć świadomość, z jakim ryzykiem współżycie się wiąże. Nie musisz od razu zajść w nieplanowaną ciąże, ale współżyjąc (nawet z zabezpieczeniem) zwiększasz szanse na zaistnienie nieplanowanego potomstwa (oczywiście w przypadku stosowania zabezpieczenia są one niskie, ale nadal ). O tym należy pamiętać. Stosowanie antykoncepcji oczywiście jest jak najbardziej pożądane, ale żadna metoda nie daje Ci 100% pewności, że dziecka nie będzie.

Edytowane przez krolowa_kosmosu
Czas edycji: 2014-08-17 o 21:16
Stary 2014-08-17, 22:22   #4852
Frezja__
Zakorzenienie

krolowa_kosmosu Ale jeśli ja nie chcę dziecka ani dziś ani jutro to mam nie współżyć?
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 22:51   #4853
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Frezja__ Pokaż wiadomość
krolowa_kosmosu Ale jeśli ja nie chcę dziecka ani dziś ani jutro to mam nie współżyć?
Zdaje mi się, że już ktoś o to pytał i padła już odpowiedź:
Cytat:
Nie musisz żyć w celibacie, ale powinnaś mieć świadomość, z jakim ryzykiem współżycie się wiąże. Nie musisz od razu zajść w nieplanowaną ciąże, ale współżyjąc (nawet z zabezpieczeniem) zwiększasz szanse na zaistnienie nieplanowanego potomstwa (oczywiście w przypadku stosowania zabezpieczenia są one niskie, ale nadal ). O tym należy pamiętać. Stosowanie antykoncepcji oczywiście jest jak najbardziej pożądane, ale żadna metoda nie daje Ci 100% pewności, że dziecka nie będzie.
Stary 2014-08-18, 09:26   #4854
kalincia
BAN stały

Cytat:
Zgadzasz się, bo współżyjesz. Dobrze wiesz, skąd się biorą dzieci. Nie z powietrza. Współżyjąc możesz doprowadzić do sytuacji - nawet wbrew swojej woli! - w której nie chcesz dziecka, a będziesz je mieć. Na przykład pęknie Ci prezerwatywa - i co wtedy zrobisz? Jest szansa, że będziesz w ciąży, mimo, że tego nie chcesz i nie planowałaś.

Nie będę mieć. Mogę zajść mimo antykoncepcji w niechcianą ciążę, ale nie będę miała niechcianego dziecka. Nie zwiększam więc szansy na nieplanowane potomstwo. Żadna metoda antykoncepcji nie daje pewności, że ciąży nie będzie. Ja natomiast mam pewność, że dziecka nie będzie.
Stary 2014-08-18, 10:02   #4855
krolowa_kosmosu
Raczkowanie

Wyraziłaś się, zapewne celowo, nie do końca jasno pisząc "Mogę zajść mimo antykoncepcji w niechcianą ciążę, ale nie będę miała niechcianego dziecka". W przeciętnym, zwykłym przypadku ciąża kończy się dzieckiem. Oczywiście nie zawsze tak jest, zdarzają się różne anomalie przebiegu ciąży. Natomiast o tym czy one zaistnieją przeważnie nie wiemy. Czasem zdrowa kobieta ma problem z donoszeniem, a czasem z kolei kobieta, której nie dają szans na donoszenie własnego dziecka jednak je rodzi.

Jeżeli mówisz o aborcji to przypominam Ci, że na chwilę obecną jest ona w naszym kraju nielegalna, poza kilkoma szczególnymi przypadkami, o których tutaj nie rozważamy, bo jest to niecelowe.

Po drugie - aborcja nie jest żadną metodą antykoncepcji (przynajmniej nie w klasycznym ujęciu), bo antykoncepcja to "zapobieganie ciąży" a aborcja to przerwanie ciąży już istniejącej.

Jeśli mówisz o bezpłodności - to przykro mi, szczerze, że kogoś to może spotkać. Nie życzę nikomu. Sterylizacja antykoncepcyjna - ponownie - temat na osobny wątek.

Ponad to pamiętaj, w jakim wątku piszemy i komu pierwotnie odpowiadałam. Skoro odpowiadałam na pytanie dziewczyny "czy mogę być w ciąży" to raczej będzie to raczej osoba płodna - w przeciwnym wypadku by tutaj nie pisała.
Stary 2014-08-18, 11:10   #4856
Amiszonowa
made in Wonderland

Według mnie, tu po prostu chodzi o podejście do całej sprawy. Jasne, żadna antykoncepcja nie daje 100% pewności, ale jeżeli dziewczyna stosuje różne metody naraz i nadal panikuje to powinna poczekać ze współżyciem. A mądra dziewczyna wie, że jeżeli odpowiednio się zabezpiecza to w ciążę nie zajdzie, a z drugiej strony musi mieć też świadomość, że jeżeli pęknie prezerwatywa lub zapomni wziąć tabletke to istnieje ryzyko. Chodzi o panikę - jeżeli ona występuje w jakiejkolwiek postaci to z seksem trzeba zaczekać.

Czasami brak polskich znaków, praszam!

jest taka miłość która nie umiera
choć zakochani uciekną od siebie
porzucona jak pies samotna
wierna nawet niewiernym na spacerze w niebie
Amiszonowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 11:13   #4857
kalincia
BAN stały

Cytat:
Wyraziłaś się, zapewne celowo, nie do końca jasno pisząc "Mogę zajść mimo antykoncepcji w niechcianą ciążę, ale nie będę miała niechcianego dziecka". W przeciętnym, zwykłym przypadku ciąża kończy się dzieckiem. Oczywiście nie zawsze tak jest, zdarzają się różne anomalie przebiegu ciąży. Natomiast o tym czy one zaistnieją przeważnie nie wiemy. Czasem zdrowa kobieta ma problem z donoszeniem, a czasem z kolei kobieta, której nie dają szans na donoszenie własnego dziecka jednak je rodzi.

Jeżeli mówisz o aborcji to przypominam Ci, że na chwilę obecną jest ona w naszym kraju nielegalna, poza kilkoma szczególnymi przypadkami, o których tutaj nie rozważamy, bo jest to niecelowe.

Po drugie - aborcja nie jest żadną metodą antykoncepcji (przynajmniej nie w klasycznym ujęciu), bo antykoncepcja to "zapobieganie ciąży" a aborcja to przerwanie ciąży już istniejącej.

Jeśli mówisz o bezpłodności - to przykro mi, szczerze, że kogoś to może spotkać. Nie życzę nikomu. Sterylizacja antykoncepcyjna - ponownie - temat na osobny wątek.

Ponad to pamiętaj, w jakim wątku piszemy i komu pierwotnie odpowiadałam. Skoro odpowiadałam na pytanie dziewczyny "czy mogę być w ciąży" to raczej będzie to raczej osoba płodna - w przeciwnym wypadku by tutaj nie pisała.
Mówię o aborcji, której dokonałabym, gdybym mimo stałego hormonalnego zabezpieczenia w niechcianą ciążę zaszła. Wiem, że nie jest legalna, ale wiem też, że nie ma problemu z jej przeprowadzeniem, jeśli tylko kogoś finansowo stać.
Nie jest ona metodą antykoncepcji, ale jest metodą nieurodzenia, jeśli się nie chce.
Stary 2014-08-18, 11:16   #4858
Monia852
Raczkowanie

Wizażanki pomocy! otóż zaczełam brać tabletki antykoncepcyjne Teenia. dniach,. Na ulotce jest napisane, że działa po pierwszych dniach. Osmego dnia byl seks z dojsciem i wytryskiem we mnie. teraz mam schize, ze moge byc w ciazy. Prosze o rade.
Monia852 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 11:42   #4859
kikunga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monia852 Pokaż wiadomość
Wizażanki pomocy! otóż zaczełam brać tabletki antykoncepcyjne Teenia. dniach,. Na ulotce jest napisane, że działa po pierwszych dniach. Osmego dnia byl seks z dojsciem i wytryskiem we mnie. teraz mam schize, ze moge byc w ciazy. Prosze o rade.
Jeśli zaczęłaś je brać w pierwszy dzień miesiączki to jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki a jeśli pomiędzy bodajże 2-5 dniem to po wzięciu 7 tabletek dopiero a skoro to był ósmy dzień to tak czy siak jesteś zabezpieczona nie jesteś w ciąży

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-18, 12:21   #4860
kalincia
BAN stały

Po pierwszych ilu dniach zaczyna działać wg.ulotki?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości