![]() |
#151 |
Konto usunięte
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
zgadzam się z vision i gratuluję wlósow
nie można mieć jabłka i zjeść jabłka - jak się chce mieć długie włosy to trzeba o nie dbać, bo takie nadają się do ciasnego spięcia albo obcięcia, przykro mi :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
maszyna, nie człowiek
|
Daleko mi do znawcy ale też na zdjęciach Nimfy widzę straszny puch zamiast włosów, którego należałoby się pozbyć ścinając włosy do ramion lub nawet trochę przed ramiona...
![]() |
#154 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Konto usunięte
|
ja też mam tragiczne włosy na końcach, ale ich nie zetnę bo lubię moją długość. tylko że to ode mnie wymaga, myję włosy codziennie nakładam odzywki suszę zimnym powietrzem i zawsze wyczesuję na lśniąco na szczotce żeby to jakoś wyglądało. jak nie mam na to czasu to jakoś upinam. inaczej nie wyszłabym z domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
jestę wieszczę
|
idiotyczna grzywka w podstawówce, obcięcie długich włosów do długości do ramion. A ostatnio szampon Babydream. Nigdy więcej.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Konto usunięte
|
niekoniecznie :C mogły być suszone na dużej szczotce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
and cigarettes
|
A mogą po prostu być proste.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Konto usunięte
|
Mi też się kiedyś włosy wystrzępiły tak jak u nimfy, mimo, że dbałam o nie , regularnie podcinałam (co 1,5 miesiaca o 1 -1-5 cm), końcówki zabezpieczałam. I musiałam ściąć 10 cm, nie było rady.
W sumie w czerwcu 2013 miałam jeszcze normalne włosy, a we wrześniu juz takie prześwity, że szok. Myślę, że było to spowodowane wycinaniem pojedynczo zniszczonych końcówek- okropnie to przerzedza, moim zdaniem lepiej nie ciachać pojedynczych włosków, a podciąć wszystkie. Po drugie latem, przynajmniej u mnie włosy szybciej się niszczą, słońce, końcówki wysuszone itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Konto usunięte
|
przez ostatnie miesiące myłam włosy szamponem babyderm + olejowanie brak silikonów w odżywkach
teraz wiem czemu włosy lecą i lecą do tego w południe mam już tłuste włosy ![]() myje od kilku dni szamponem ziołowym familijnym i barwą z pokrzywą i mniej włosów wypada przy myciu tak więc więc wracam do szamponu z sls . kupiłam ostatnio maskę z kreatyną- a to samo zło , moje włosy były tak lśniące jak nigdy , takie ciężkie a zazwyczaj mam lekki puch bo mam rzadkie cienkie włosy , no wyglądały fajnie jednym słowem, już się pogubiłam w tej całej pielęgnacji , służy mi to co wg włosomaniaczek szkodzi ![]() Edytowane przez 201607291951 Czas edycji: 2014-08-16 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
Przedszkole - obcięcie sobie grzywki tak, że mama musiała mi kupić opaski do włosów by to ukryć (dzięki temu ciągle gdzieś mam sporą kolekcję :P )
Gimnazjum - przefarbowanie włosów, z szatynki stałam się blondynką, najpierw żółtą, potem platynową a potem znowu żółtą. Liceum - niestosowanie odżywek po farbowaniu na ciemno, przez co przez większość czasu miałam szopę na głowie ![]() Plus niezliczona ilość złych cięć typu pazurki, cieniowanie etc.
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem gdzie wyczytałaś o tym, że keratyna to samo zło. O slesach już była tutaj rozmowa. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Mam problemy ze skórą, dostaję wysypek, łupieżu, nie wszystkiego mogę używać. Po ostatniej odżywce wyglądałam, jakbym miała tłuste włosy, mimo tego, że dałam niewielką ilość i spłukałam. Włosy myję codziennie. Na pewno woda ma na nie wpływ, bo w kamienicy sąsiadki też narzekały na pogorszenie stanu włosów.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
3 lata temu miałam ładne włosy, pogorszyły mi się też częściowo przez pracę, bo pracuję na produkcji, a tam jest suche powietrze. Nie tylko ja miałam ten problem. Ja od zawsze tylko ścinam , a później wszystko kończy się tak samo. Nawet fryzjerki mi nie pomagają. Jedna powiedziała, że ściąć, druga, że tabletki poprawiające stan od wewnątrz , u 3 sauna nic nie dała. Cytat:
A Wy jakie macie włosy? Chodzi mi o fotki ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2014-08-16 o 21:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Hehe no ja rozumiem, po prostu inaczej pewnie to definiuję. O włosach bym powiedziała, że są tragiczne, ale jakby całe lub prawie całe były zniszczone, a nie jak u Nimfy. Skróci je, zadba i moim zdaniem będzie ok. A włosy na zdjęciu vision są dla mnie idealne, fakt, nie ma się czego przyczepić (choć ja wolę lekko układające się, nie całkiem proste w sumie), ale to dla mnie nie znaczy, że jak dziewczyna nie ma takich to ma okropne. No, ale wiadomo, każdy inaczej definiuje i uważa.
Moim włosom do ideału jeszcze wiele brakuje, jak pisałam do tej pory prawie odżywki nie stosowałam, teraz będę to naprawiać, czytam dowiaduje się. No, ale zdjęcia na razie nie zrobię, zepsuty aparat. Nie wiem kiedy będę mogła. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-08-17 o 03:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
maszyna, nie człowiek
|
U mnie aktualnych fotek brak, bo niecały rok temu ścięłam włosy na krótkiego boba i powolutku zapuszczam co chwilę ścinająć końcówki, z którymi mam problem
![]()
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
A i jak chodzi o włosy to moim problem są odstające włosy, tzw. "antenki". Z tego co czytałam to niektórzy tak po prostu mają i tak całkiem zlikwidować się nie da. Bardzo mi się to nie podoba, ale cóż. Dlatego jak na tym zdjęciu tak idealnych, ujarzmionych całkiem włosów pewnie nie będę mieć nigdy. Pewnych rzeczy nie przeskoczę. No, ale oczywiście zacznę o nie dbać, zastosuję do rad, które o tym przeczytałam i możliwe, że będzie to mniejsze, teraz to mocno mi odstają, więc warto z tym powalczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | ||
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż sama mam niskopory, podobnie obcięte i wolę trochę nieładu, lekkie spuszenie niż idealnie proste.
![]() |
![]() |
#172 |
maszyna, nie człowiek
|
Myślę, że jakby były przycięte w delikatne "U" to nie byłoby takiego efektu
![]()
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do zdjęć fotek - ja nie mam aktualnych. Mam sprzed roku, ale teraz moje włosy wyglądają identycznie, tylko są dłuższe. moim największym problemem jest masa baby hair różnej długości, które tworzą aureolę dookoła mojej głowy i puszą się, co źle wygląda ![]() Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2014-08-17 o 10:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Bardzo fajna długość, sama znowu schodzę z cieniowania.
![]() |
![]() |
#175 |
Konto usunięte
|
nimfa podeślę ci na pw moje zniszczone włosy przed wyczesaniem i po
jeśli ktoś jeszcze chce to piszcie tutaj, nie chcę wklejać na wątek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#177 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Poprzeglądałam sobie fotki z jakichś wakacji, powspominałam blondy, brązy i inne kolory tęczy jakie miałam, jednak nie jestem tak odważna, jak Ty, by powklejać tu zdjęcia z kółkiem na twarzy. W ramach ciekawostki: http://oi61.tinypic.com/znornr.jpg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Też mam pełno tych 'antenek' ![]() a propos, czytam Pudla i od razu musiałam wkleić ![]() Jared tez ma taki problem ![]()
![]() |
![]() |
#180 |
|
Ale ja już je ścięłam, to było rok temu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.