|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Ja sie załamałam
![]() Przeraża mnie czasami to wszystko...mała ma tyle problemów w główce - cos z zylami, skrzepy krwi, te komory rozszerzone przez co wodoglowie no i teraz jeszcze wyszło ze nie ma jakiejs przegrody ;( Natalka wyglada i zachowuje sie jak normalne dziecko ale jak ja mam normalnie funkcjonować i cieszyć sie nią jak ciagle sie martwię ze cos nagle wyjdzie ze cos sie zacznie dziać...juz nie mam siły czasami naprawde...cieżko mi wierzyć ze cos jest nie tak jak widzę zdrowe jak dla mnie dziecko Chyba łapie jakąś depresje....ciagle chodzę zamyślona nic mi sie nie chce i nie mam ochoty wogole wychodzić z domu ani z nikim gadać :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-08-17 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Wtajemniczenie
|
A to zdjecia z pierwszej jeszcze "szpitalnej" sesji
![]() ![]() ![]()
#3484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Koniecznie, przecież nie można tak ludzi traktować...
#3487 |
Wtajemniczenie
|
Do "nierozpakowanych"
Bardzooo trzymam za was oczywiscie kciuki i dam wam rade, aby sie za bardzo nie schizowac.. ja szczerze to dostawalam juz szalu z zazdrosci jak czytalam opisy porodow, opisy karmienia, pierwszych kupek, ogladalam zdjecia maluszkow.. Watek juz sie robi bardziej poprodowy, a reszta mamusiek jeszcze sie meczy i niecierpliwi w kolejce. Musicie cierpliwie czekac i radze sie nie schizowac tak jak ja..wstajac co 5 min do kibelka,zeby zobaczyc czopa lub wyszukiwajać innych objawów. Lada moment i wszytskie bedziecie mialy maluszki obok siebie. A tak wogole to czekajac na cc, przez ponad godzine mialam regularne ale slabe skurcze co 8 min. Wiec chyba idealnie dobrali mi termin, jeszcze chwila i akcja sama by sie rozkrecila.
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w szpitalu też był fotograf. Proponował komplet 4 zdjęcia małe i jedno duże (to samo ujęcie) za 45 zł :-P
![]() |
#3489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Patrycja mala ssie tak jak wczesniej, ona ogolnie ma mocny odruch ssania bo od poczatku nie dalam rady karmic bez nakladek i masci tak mnie bolalo ze az ryczalam...
Teraz jak Mela je to ladnie ssie i slysze jak przelyka a jak juz ma dosyc i tylko sobie chce possac to wlasnie mnie boli i wtedy ja odstawiam i daje smoka ![]() Co do odbijania to przy kp nie musi sie odbic, Mela rzadko kiedy odbija ![]() Mamuska przykro mi kochana ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasnie z tym odbijaniem moja mama tez mowila, ze nie trzeba, a naczytalam sie na necie, ze obowiazkowo nalezy odbijac, bo to grozi zachlysnieciem itp,itd.. przez to jak mu sie nie odbije to ma schizy i siedze przy nim jak spi, tym bardziej, ze dwa razy mu sie odbilo dosc duza iloscia mleka, cale szczescie przy mnie i odrazu dalam go na bok.
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
wiec wszystkiego najlepszego Ci zycze juz dzis
#3493 |
Zakorzenienie
|
Patrycja z tego co wiem to po mm powinno dziecko zawsze odbic
![]() ![]() Kladz malego na boku to wtedy sie nie zakrztusi ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Czy to normalne ze takie male dzieciatko ma 8-10 godzin aktywnosci czy cos je meczy i nie moze zasnac?? Mala dzisiaj przechodzi sama siebie... Martwi mnie jej prezenie i jest strasznie niespokojna, cala buzie sobie podrapala:/
No i wali mega kupy od rana co godzine ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
amandaniedrich
|
Lenka jest prześliczna!!
![]() a ja... został lekko ponad tydzień do porodu, niestety nic nie wskazuję na to, że maluszek zechce wyjść wcześniej ![]() Maluszek waży dopiero/już 2200 - ach, będzie mały! ![]() ![]() Gin zapisał mi tabletki na nadciśnienie, bo cały czas mam ok 150/100, po za tym... czuję się rewelacyjnie. Wy też macie/miałyście problem z ciśnieniem przed porodem? I muszę w końcu spakować tą tooorbę do szpitala, aaaa....
Amanda Niedrich BLOG ![]() Edytowane przez mandee Czas edycji: 2014-08-17 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie możesz się załamywać, bo jesteś najważniejszą osobą dla Natalki. Tyle już przeszłaś i widzisz - opłacało sie! Małą żyje, z tego co opisujesz to nic jej nie dolega, bo zachowuje się jak normalny noworodek. Twoja miłość dużo zdziałą i jej to pomoze. Czasem na pewno złapiesz doła, bo trzeba by było być chyba ze stali by nie przejmować się takimi sądami lekarzy, ale to minie. Trzeba poprostu to przeczekać. Dla wielu mam jesteś podporą i nadzieją. Na pewno dla mnie... Często o was myślę, i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Może to i suche słowa, ale ja głęboko w to wierzę. Sama też nie mogę doczekać się porodu, ale gdy pomyślę, ile czeka nas badań i godzin spedzonych w szpitalu mnie dobija. Każdy chciałby mieć zdrowego bobaska i cieszyć się z jego rozwoju. Trzymam kciuki za Was i za nas,żeby wszystko było wporządku, a nasze nerwu zostały wynagrodzone !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zakorzenienie
|
Mandee nie powinnas sie chyba cieszyc ze dziecko bedzie male???
2200 to malutko jak zostal Ci tylko tydzien to raczej kg nie przybierze... Moze lekarz cos zle pomierzyl? Lepiej niech dzidzia wazy nawet 5 kg niz za malo ![]() Co do cisnienia to mi sie wydaje mega wysokie i troche to niepowazne ze nie jestes pod zadna kontrola? Mierzysz to cisnienie w domu? Przy takim wysokim chyba powinnas miec wczesniej wywolany porod? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Byłam u przyjaciółki, podjechałyśmy na lody i stwierdzam fakt, że mi lepiej ![]() ![]() ![]() Taka odskocznia. Przyjechałą dziś moja cioteczka ze swoim synem, chłopaczek 5 lat chyba. Zapytał gdzie jestem, powiedzieli mu że pojechałam do kościoła sama, po czym młody mówi: SAMA? TO ONA CHYBA NIE POWAŻNA! A JAKBY DZIDZIUŚ SIĘ URODZIŁ W AUCIE TO KTO BY GO WYJĄŁ!?!? ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziś u mnie 38 tc 1d szyjka prawie zgładzona, rozwarcie na 2,5 cm. Czy chodziłyście pod koniec na regularne ktg? ja miałam ostatnio przy wypisie ze szpitala tj 7.08 i się zastanawiam, czy powinnam niedługo iść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No comment dla gina... Mandee chyba masz zerowe pojęcie o ciąży, jeśli cię ta waga cieszy... i nie ma opcji, żeby dziecko przybrało 1kg w tydzień. Przy takim nadciśnieniu i wadze dziecka powinnaś mieć cesarkę od razu. A przynajmniej leżeć w szpitalu pod stałą obserwacją. Wiem, co mówię, bo mam ciążowe nadciśnienie od 20 tygodnia... Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2014-08-17 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo dziwne, że skoro tydzień przed porodem Twój maluch waży ok 2200, lekarz nie podejmuje żadnych kroków, bo to może świadczyć o hipotrofii... Cytat:
![]() Kurcze, dziewczyny, bolą mnie dalej biodra, jak więcej pochodzę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Butter no wlasnie wiem ale myslalam ze sa jakies odskoki od normy
![]() Mala ogolnie nie.placze ale chyba faktycznie cos ja meczy:/ Od jutra przechodze z jedzenia wszystkiego na chleb z maslem ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Groszek dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Także myśle, że musisz go podejść sposobem. Bo niestety niektorzy faceci nie zdają sobie sprawy jak to wszystko wygląda i dlatego myślą, że to wszystko jest takie latwe. Cytat:
Cytat:
![]() Lekarz kazał się zgłosić w sobote 23 na oddział. To jakby nie patrzeć tydzień zastanwiania się kiedy mi wody odejdą i czy te bóle to już ![]() A najgorsze to jest chyba to, że jak ktoś mnie widzi i sie pyta kiedy termin a ja odpowiadam DZISIAJ to patrza na mnie jak na glupka, że gdzies idę. Dla mnie to normalne, że nie siedzę na 4 literach i nie oczekuje porodu. Mąż też żyje normalnie. I te telefony.... Nie dadzą w spokoju oczekiwać kobiecie na poród ![]()
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Ja chodzę od 32 tc raz w tygodniu ze względu na nadciśnienie. Ale nie wszystkie dziewczyny chodziły. Kiedy masz wizytę u lekarza? Może on cię skieruje, bo w sumie skoro to zaczęty 39, to już mogłabyś chodzić.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale moj tez z tych wraliwych wiec w nocy boje sie go wlozyc do lozeczka zeby sie nie obudzil i czasem nie odbijam bo ...ja chce spac ![]() Cytat:
![]() Mamuska dzieki za odpowiedz odnosnie ciazy, moze faktycznie to nie koniec swiata z ta skaza, tyle ze ze mnie straszny len i ja nie pieke zadnych mies, ani ciast, tylko kupuje gotowe (tzn wedliny i slodycze)... Mam nadzieje zesien jednak okaze ze to tradzik... ale na wszelki wypadek dzsisiaj ograniczam nabial...ale tylko nabial bo drozdzowca maminego wcielam juz ze 3 kawalki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mandee a jak cisniene po lekach? Cytat:
![]() ja chodzilam najpierw raz w tyg a jak maly sie malo ruszal to 2 razy ale raz to standard u mojej lekarki chyba
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Halinka a jak odbekujesz malego? I zawsze Ci beknie? Uleje tez?
Ja klade mala tak na ramie i klepie po plecach ale jej naprawde rzadko sie odbija... Moze za krotko tak siedzimy? Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.