|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
A sale świetne Cytat:
) a salę porodową widziałam tylko jak leżałam pod ktg i szału na mnie nie zrobiła Ale chociaż się nie rozczaruję,bo sale dla pacjentek są ładne,kolorowe,łazienki też więc to na plus ale sala porodowa jest cała biała i wygląda dla mnie przeraźliwie,bo chciałam kolorową salę,bo biały jakoś mnie rozprasza A po za tym catering najwyższej klasy,że chyba od razu schudnę po porodzie z 10 kg i będą musieli mnie dokarmiać domowymi obiadkami ;P
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1382 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Z tego co wymieniłaś to zwiedzalismy tylko sale bo moja polozna jest z tego szpitala ale czy trafię na jej dyżur? Dla mnie to tez głęboka woda bo mój niemiecki dotyczący porodu nie jest super musze poczytać słownictwo porodowe :pCytat:
No tez byłam w szoku jak zobaczyłam tz stwierdził, ze sam moze tam rodzic i ogólnie wygląd sal przekonał go do bycia przy porodzie do samego końca bo on chyba sobie to wyobrażał jak rzeźnię :p ta porodówka była remontowana chyba 3 czy 4 lata temu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podróż dobrze, bez problemów (oprócz 2 godzin opóźnienia pociągu). Tylko mam jedno zmartwienie- moja teściowa ma zapalenie pęcherza i boję się, że się od niej zaraziłam (jeszcze tego by mi brakowało...), coś mnie popiekuje trochę, mam nadzieję że to nie to... wiem, że furaginu nie można w ciąży, zastanawiam się czy można np. urosept, chociażby tak profilaktycznie.... Meta, Asia, ja od początku chodzę na nfz (choć zmieniłam lekarza w ciąży raz, ale to długa historia), tak samo jeśli chodzi o poród, to mówiąc szczerze, czasem nie da się wszystkiego zaplanować jak w zegarku, a moja mama mówiła, że jej koleżanki w pracy płaciły prywatnie u lekarzy, a oni często nawet nie byli przy porodzie, tylko same położne. Stąd stwierdziłam, że nie będę dopłacać i już. Liczę po prostu, że będzie ludzkie traktowanie w moim szpitalu (siostra rodziła tam dwa razy i moja koleżanka też, ja miałam tam operację na przepuklinę w trzeciej dobie życia i żyję, więc jakieś zaufanie mam). A za sr robi moja mama
28 sierpnia 2014 r. przyszedł na świat Maleńki Cud - Nasz Stasinek Edytowane przez 88madziuszka88 Czas edycji: 2014-08-17 o 17:11 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
urofuraginum ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- ja chodziłam prywatnie a przy porodzie byłą tylko położna, dopiero pod koniec był lekarz ale nie mój a jeszcze inna lekarka mnie zszywała |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję Ci
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niedawno bralam urosept przez 10 dni po jednej tabletce rano i wieczorem,wg zalecen lekarza. Takze mozna w ciazy urosept
Padam ma cycki,jestem mega zmeczona praniem,prasowaniem,uklad aniem w szafach. A dzis sie dowiedzialam,ze znajoma mama z placu zabaw urodzila 14 sierpnia drugieho synka. Termin miala na 20 sierpnia. Maly wazy 3800. Jak dzis sie o tym dowiedzialam to wlosy stanely mi deba bo teraz kolej na mnie:-D
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-08-17 o 17:21 |
|
|
|
#1387 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu liczę na współpracę z personelem, to może będzie naprawdę łatwiej ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Nie martw się, będzie dobrze, to masz termin na początek września?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
To ze chodzi sie prywatnie do lekarza to nie oznacza ze ten lekarz bedzie przy porodzie
jak rodzilam to jedyne co od mojej lekarki otrzymslam to sms ze trzyma kciuki:-D:-D
|
#1389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też liczę na ludzkie traktowanie choć wszyscy mnie nastraszyli,że ten szpital to rzeźnia ale ile razy tam trafiłam w ciąży z jakimś nagłym przypadkiem tak nie mogę narzekać Będzie na pewno dobrze W końcu nie idziemy tam żeby nas torturowali Cytat:
Ja myślałam,że będę żałować,że na sr nie chodzę ale póki co nie żałuję jeszcze Jedynie co to martwią mnie te techniki oddychania ale kurcze chyba te położne są od tego żeby mnie instruować ? A jak nie to zaraz odpalę youtube i będę zdmuchiwać świeczki
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1390 |
|
Konto usunięte
|
Obecna
![]() Sorki dziewczyny że wpadam tu tak rzadko...ale widzę, że nie tęsknicie hehe ![]() Ja wciąż u rodziców, dzisiaj już wracają, ale jeszcze zostaniemy tu na noc i jutro wracamy na swoje Poczytałam Was i sobie zanotowałam...baza pod cienie Joko, muszę zdobyć Z Joko używałam odżywek do paznokci, polecam, nie wiedziałam że mają też kosmetyki do makijażu Ja ogólnie czym się nie pomaluję zaraz mam to odbite na powiekach, albo pod brwiami także spróbuję ![]() Lubię eyelinery, kiedyś znalazłam fajny w oriflame, teraz go nie ma i nie mogę natrafic na nic fajnego (ale w rozsądnej cenie ) może coś polecicie?Bardzo lubię podkreślać oczy eyelinerem, szybki, prosty i w miarę naturalny makijaż. Dzisiaj miałam sesję brzuszkową Byłam trochę jej przeciwna, ale ogólnie bawiłam się świetnie. Zdjęcia w plenerze robiła mi koleżanka, jak mi je obrobi to na pewno się pochwalę. Póki co nie mam nic do pokazania, a szkoda, bo sama jestem ciekawa jak to wyszło A koleżanka też w 9 mc ciąży, także no...mam nadzieję że się za to szybko zabierze co zdążymy jeszcze się nacieszyć przed porodem ![]() Psiak daje popalić... Wstał dzisiaj o 2 i go na zabawy brało, gryzł po uszach, kilał po stopach i taka noc Ale wczoraj wieczorem położył się pyszczkiem na moim brzuchu i to było takie słodkie Widzę trzymacie nogi ciasno I dobrze, mamy jeszcze czas, dopiero połowa sierpnia
|
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
Kochane moje, chcąc nadrobić stracony czas dodam swoje trzy grosze odnośnie poruszanych przez Was tematów, tylko nie gniewajcie się, że nie bezpośrednio do autorek, bo sporo tego było, więc nie chcę się pomylić, wybaczcie mi
My mamy taki wózek: http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...509057354.html nr 274 (granatowo-szary z czerwonymi wstawkami), zakochałam się w nim. Odnośnie kolejek - mnie raz wywołała pani z kasy przed dwoma facetami, jeden z nich mówi "A nas pani pomija? dlaczego?" a ja do niego "Proszę pana, ja jestem w zaawansowanej ciąży", a ten "Ooo, to przepraszam bardzo, nie zauważyłem". Hm, jak można było nie zauważyć... Może nie będę Wam wysyłać zdjęcia brzuszka, chyba, że bardzo będziecie chciały mocno ![]() W kwestii malowania - robię to codziennie, choć teraz mniej wyraźny makijaż, ale jak siedzę w domu to raczej tylko smaruję buźkę kremami. Ania, Perełka, mam nadzieję, że niedługo urodzicie i nie będziecie się męczyć kochane ![]() Co do chamskich odzywek to pewnie sama bym ładnie odpysknęła, ale staram się być "ponad to", i pokazać kto jest tu dobrze wychowany. W ogóle fajne tematy poruszyłyście Zapodam Wam za to ciekawy smak: wczoraj byłam z mężulem i znajomymi w restauracji i jadłam coś niesamowitego - cielęcinkę w sosie korniszonkowo-czosnkowo-śmietankowym. To było super! Muszę koniecznie zrobić ten sos, nie sądziłam, że może być tak pomysłowe połączenie smaków!
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy na pizzy
![]() Znaczy poszliśmy z mala na rynek, ale ta po dwóch godzinach szaleństwa z dziećmi zmęczyla się wieć zapakowalismy ja do wózka w ktorym zasnela. Dzięki temu prawie dwie godziny posiedzieliśmy w knajpie. Fajnie było ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak swoją drogą - fajnie musieliśmy wyglądać z mężem - dwójka dzieci i trzecie w drodze
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
Mąż poszedł i się nudze: )
Brzychol mi się stawia po zrobieniu 5 kroków:p najchętniej by mnie do lozka przywiązali żebym nie chodziła:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
korzystają. Ostatnich chwil ciszy i spokoju![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz rzadko się już to zdarza ale są jeszcze pomyłki
U mnie akurat od razu było jajeczka widać:p na 4d buzię zasłaniał ale co innego chętnie pokazał: D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47736711]Obecna
![]() Sorki dziewczyny że wpadam tu tak rzadko...ale widzę, że nie tęsknicie hehe ![]() Ja wciąż u rodziców, dzisiaj już wracają, ale jeszcze zostaniemy tu na noc i jutro wracamy na swoje Poczytałam Was i sobie zanotowałam...baza pod cienie Joko, muszę zdobyć Z Joko używałam odżywek do paznokci, polecam, nie wiedziałam że mają też kosmetyki do makijażu Ja ogólnie czym się nie pomaluję zaraz mam to odbite na powiekach, albo pod brwiami także spróbuję ![]() Lubię eyelinery, kiedyś znalazłam fajny w oriflame, teraz go nie ma i nie mogę natrafic na nic fajnego (ale w rozsądnej cenie ) może coś polecicie?Bardzo lubię podkreślać oczy eyelinerem, szybki, prosty i w miarę naturalny makijaż. Dzisiaj miałam sesję brzuszkową Byłam trochę jej przeciwna, ale ogólnie bawiłam się świetnie. Zdjęcia w plenerze robiła mi koleżanka, jak mi je obrobi to na pewno się pochwalę. Póki co nie mam nic do pokazania, a szkoda, bo sama jestem ciekawa jak to wyszło A koleżanka też w 9 mc ciąży, także no...mam nadzieję że się za to szybko zabierze co zdążymy jeszcze się nacieszyć przed porodem ![]() Psiak daje popalić... Wstał dzisiaj o 2 i go na zabawy brało, gryzł po uszach, kilał po stopach i taka noc Ale wczoraj wieczorem położył się pyszczkiem na moim brzuchu i to było takie słodkie Widzę trzymacie nogi ciasno I dobrze, mamy jeszcze czas, dopiero połowa sierpnia [/QUOTE]Ja ci dam nikt nie tęsknił ![]() Joko ma sporo kolorowki ![]() A eyeliner ja używam żelowy, kreski robie pędzelkiem i efekt jest mega. Ja to hobbystycznie wizazem sie zajmuje. Makijaże na sesje, wesela i inne imprezy ![]() No i czekam na foty z sesji o ile nie są ściśle tajne ![]() Mój M gotował dzisiaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1400 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słodko ja nie robiłam ani 3d, ani 4d. Powiedz mi, dobrze Cię traktują tam w szpitalu? Mam nadzieję, że wszyscy są życzliwi, bo to naprawdę bardzo pomaga, nie cierpię osób oschłych i wywyższających się. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
|
#1401 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie umiem uzywac tego eyelinera
![]() Chcialam spakowac torbe do szpitala no ale nie da sie
|
#1402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym wiedzieliśmy na co się decydujemy. Może łatwiej byłoby przy większej różnicy wieku między dziecmi, ale miałam obawy że później nie zdecydujemy się na drugie. Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rolady wołowe ala zrazy ze Spätzle (makoron z duzej ilości jaj.) Tradycyjne niemieckie danie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) chyba wszystkie bardzo lubię. Co do lekarzy to tylko jeden jest gburowaty reszta ok: )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też byśmy chcieli aby drugie dzieciątko było niedługo po pierwszym
|
|
#1406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poza tym ja mam slaby wzrok i jak zamkne jedno oko to tym drugim slabo widze
|
|
#1407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do torby - ja mam walizkę średniej wielkości. W razie gdyby czegoś zabrakło to mąż doniesie, ot co.
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja lubię w kalamazu lub zelowe Faktycznie trzeba ćwiczyć żeby dojść do wprawy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

jest ich chyba z 10 ale zdjecia sa dwóch...moze dlatego, ze wszystkie sa podobne
A sale świetne
A po za tym catering najwyższej klasy,że chyba od razu schudnę po porodzie z 10 kg i będą musieli mnie dokarmiać domowymi obiadkami ;P

zastanawiam się jak to w ogóle możliwe hehe. No da się ? da się.
ja też nie chodziłam na sr nie znałam szpitala a mojego lekarza i tak nie było akurat w szpitalu (mówię o pierwszym poordzie) są tysiące dziewczyn w takiej syt. jak Twoja 
) może coś polecicie?