Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-17, 16:58   #1381
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
O mamo...zapytaj czy przy oknach masz sie rzucać na glebę i czołgać zeby Cię nikt nie zobaczył

A ja znalazłam w internecie zdjecia dwóch sal do porodu w moim szpitalu jest ich chyba z 10 ale zdjecia sa dwóch...moze dlatego, ze wszystkie sa podobne

Załącznik 5765337
Załącznik 5765338

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No chyba tak muszę zrobić A sale świetne kurcze a u nas to tylko w telewizji takie
Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy tylko ja jedna na świecie będę skakać na głęboką wodę - nie chodziłam na sr, mój lekarz prowadzący nie jest z tego szpitala, nie zwiedzałam sal porodowych...
Ja też na sr nie chodzę,mój lekarz prowadzący jest w szpitalu ale chodzę na nfz także to chyba nie ten sam komfort co mieć lekarza prywatnego w szpitalu (inne podejście ) a salę porodową widziałam tylko jak leżałam pod ktg i szału na mnie nie zrobiła Ale chociaż się nie rozczaruję,bo sale dla pacjentek są ładne,kolorowe,łazienki też więc to na plus ale sala porodowa jest cała biała i wygląda dla mnie przeraźliwie,bo chciałam kolorową salę,bo biały jakoś mnie rozprasza A po za tym catering najwyższej klasy,że chyba od razu schudnę po porodzie z 10 kg i będą musieli mnie dokarmiać domowymi obiadkami ;P

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 16:59   #1382
201610121609
Konto usunięte

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Zastanawiam się, czy tylko ja jedna na świecie będę skakać na głęboką wodę - nie chodziłam na sr, mój lekarz prowadzący nie jest z tego szpitala, nie zwiedzałam sal porodowych...

Z tego co wymieniłaś to zwiedzalismy tylko sale bo moja polozna jest z tego szpitala ale czy trafię na jej dyżur? Dla mnie to tez głęboka woda bo mój niemiecki dotyczący porodu nie jest super musze poczytać słownictwo porodowe :p

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
Paulina zmobilizowałaś mnie fo pomalowania paznokci :P

Aisa no weźźźź takie sale zastanawiam się jak to w ogóle możliwe hehe. No da się ? da się.

No tez byłam w szoku jak zobaczyłam tz stwierdził, ze sam moze tam rodzic i ogólnie wygląd sal przekonał go do bycia przy porodzie do samego końca bo on chyba sobie to wyobrażał jak rzeźnię :p ta porodówka była remontowana chyba 3 czy 4 lata temu

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 17:05   #1383
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Paulina zmobilizowałaś mnie fo pomalowania paznokci :P
Aisa no weźźźź takie sale zastanawiam się jak to w ogóle możliwe hehe. No da się ? da się.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Madziuszka no co Ty ja też nie chodziłam na sr nie znałam szpitala a mojego lekarza i tak nie było akurat w szpitalu (mówię o pierwszym poordzie) są tysiące dziewczyn w takiej syt. jak Twoja
jak minęła podróż ?
Dzięki mmadzia
podróż dobrze, bez problemów (oprócz 2 godzin opóźnienia pociągu). Tylko mam jedno zmartwienie- moja teściowa ma zapalenie pęcherza i boję się, że się od niej zaraziłam (jeszcze tego by mi brakowało...), coś mnie popiekuje trochę, mam nadzieję że to nie to... wiem, że furaginu nie można w ciąży, zastanawiam się czy można np. urosept, chociażby tak profilaktycznie....

Meta, Asia, ja od początku chodzę na nfz (choć zmieniłam lekarza w ciąży raz, ale to długa historia), tak samo jeśli chodzi o poród, to mówiąc szczerze, czasem nie da się wszystkiego zaplanować jak w zegarku, a moja mama mówiła, że jej koleżanki w pracy płaciły prywatnie u lekarzy, a oni często nawet nie byli przy porodzie, tylko same położne. Stąd stwierdziłam, że nie będę dopłacać i już. Liczę po prostu, że będzie ludzkie traktowanie w moim szpitalu (siostra rodziła tam dwa razy i moja koleżanka też, ja miałam tam operację na przepuklinę w trzeciej dobie życia i żyję, więc jakieś zaufanie mam). A za sr robi moja mama

Edytowane przez 88madziuszka88
Czas edycji: 2014-08-17 o 17:11 Powód: dopisek
88madziuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 17:16   #1384
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki mmadzia
podróż dobrze, bez problemów (oprócz 2 godzin opóźnienia pociągu). Tylko mam jedno zmartwienie- moja teściowa ma zapalenie pęcherza i boję się, że się od niej zaraziłam (jeszcze tego by mi brakowało...), coś mnie popiekuje trochę, mam nadzieję że to nie to... wiem, że furaginu nie można w ciąży, zastanawiam się czy można np. urosept, chociażby tak profilaktycznie....
brałam z polecenia gina albo urosept albo urofuraginum ale sobie teraz nie przypomnę a nie czekaj zajrzę w kartę ciąży
urofuraginum

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

ja chodziłam prywatnie a przy porodzie byłą tylko położna, dopiero pod koniec był lekarz ale nie mój a jeszcze inna lekarka mnie zszywała
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 17:18   #1385
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
brałam z polecenia gina albo urosept albo urofuraginum ale sobie teraz nie przypomnę a nie czekaj zajrzę w kartę ciąży
urofuraginum
Widzisz, pewnie w trzecim trymestrze już można, bo podobno w pierwszym nie.
Dziękuję Ci , zobaczę jak się to rozwinie (oby nic nie było) a jakby coś to się skonsultuję z lekarzem, chyba żadna z nas nie wzięłaby niczego bez konsultacji
Stary 2014-08-17, 17:19   #1386
Aliszcze
Zakorzenienie

Ja niedawno bralam urosept przez 10 dni po jednej tabletce rano i wieczorem,wg zalecen lekarza. Takze mozna w ciazy urosept
Padam ma cycki,jestem mega zmeczona praniem,prasowaniem,uklad aniem w szafach.
A dzis sie dowiedzialam,ze znajoma mama z placu zabaw urodzila 14 sierpnia drugieho synka. Termin miala na 20 sierpnia. Maly wazy 3800. Jak dzis sie o tym dowiedzialam to wlosy stanely mi deba bo teraz kolej na mnie:-D

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-08-17 o 17:21
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 17:23   #1387
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
urofuraginum

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

ja chodziłam prywatnie a przy porodzie byłą tylko położna, dopiero pod koniec był lekarz ale nie mój a jeszcze inna lekarka mnie zszywała
No właśnie.
Po prostu liczę na współpracę z personelem, to może będzie naprawdę łatwiej

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Ja niedawno bralam urosept przez 10 dni po jednej tabletce rano i wieczorem,wg zalecen lekarza. Takze mozna w ciazy urosept
A dzis sie dowiedzialam,ze znajoma mama z placu zabaw urodzila 14 sierpnia drugieho synka. Termin miala na 20 sierpnia. Maly wazy 3800. Jak dzis sie o tym dowiedzialam to wlosy stanely mi deba bo teraz kolej na mnie:-D
Boziu, to ja miałam słodkie nicnierobienie
Nie martw się, będzie dobrze, to masz termin na początek września?
Stary 2014-08-17, 17:23   #1388
Aliszcze
Zakorzenienie

To ze chodzi sie prywatnie do lekarza to nie oznacza ze ten lekarz bedzie przy porodzie jak rodzilam to jedyne co od mojej lekarki otrzymslam to sms ze trzyma kciuki:-D:-D

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 17:44   #1389
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Meta, Asia, ja od początku chodzę na nfz (choć zmieniłam lekarza w ciąży raz, ale to długa historia), tak samo jeśli chodzi o poród, to mówiąc szczerze, czasem nie da się wszystkiego zaplanować jak w zegarku, a moja mama mówiła, że jej koleżanki w pracy płaciły prywatnie u lekarzy, a oni często nawet nie byli przy porodzie, tylko same położne. Stąd stwierdziłam, że nie będę dopłacać i już. Liczę po prostu, że będzie ludzkie traktowanie w moim szpitalu (siostra rodziła tam dwa razy i moja koleżanka też, ja miałam tam operację na przepuklinę w trzeciej dobie życia i żyję, więc jakieś zaufanie mam). A za sr robi moja mama
Ja prywatnie trafiłam na zrąbaną babkę a na nfz mam fajnego ginka i jest świetnym specjalistą więc prywatne nie zawsze oznacza lepsze :P tak samo prywatny lekarz wcale nie ma obowiązku być przy rodzącej,bo nie płaci się mu za poród ale za wizyty i to jego dobra wola czy będzie czy nie albo po prostu trzeba czasem zapłacić Ja też liczę na ludzkie traktowanie choć wszyscy mnie nastraszyli,że ten szpital to rzeźnia ale ile razy tam trafiłam w ciąży z jakimś nagłym przypadkiem tak nie mogę narzekać Będzie na pewno dobrze W końcu nie idziemy tam żeby nas torturowali
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
No mamuśka to się szykuj teraz

Ja myślałam,że będę żałować,że na sr nie chodzę ale póki co nie żałuję jeszcze Jedynie co to martwią mnie te techniki oddychania ale kurcze chyba te położne są od tego żeby mnie instruować ? A jak nie to zaraz odpalę youtube i będę zdmuchiwać świeczki

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 17:56   #1390
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Obecna

Sorki dziewczyny że wpadam tu tak rzadko...ale widzę, że nie tęsknicie hehe
Ja wciąż u rodziców, dzisiaj już wracają, ale jeszcze zostaniemy tu na noc i jutro wracamy na swoje
Poczytałam Was i sobie zanotowałam...baza pod cienie Joko, muszę zdobyć Z Joko używałam odżywek do paznokci, polecam, nie wiedziałam że mają też kosmetyki do makijażu Ja ogólnie czym się nie pomaluję zaraz mam to odbite na powiekach, albo pod brwiami także spróbuję
Lubię eyelinery, kiedyś znalazłam fajny w oriflame, teraz go nie ma i nie mogę natrafic na nic fajnego (ale w rozsądnej cenie) może coś polecicie?
Bardzo lubię podkreślać oczy eyelinerem, szybki, prosty i w miarę naturalny makijaż.

Dzisiaj miałam sesję brzuszkową Byłam trochę jej przeciwna, ale ogólnie bawiłam się świetnie. Zdjęcia w plenerze robiła mi koleżanka, jak mi je obrobi to na pewno się pochwalę. Póki co nie mam nic do pokazania, a szkoda, bo sama jestem ciekawa jak to wyszło A koleżanka też w 9 mc ciąży, także no...mam nadzieję że się za to szybko zabierze co zdążymy jeszcze się nacieszyć przed porodem

Psiak daje popalić... Wstał dzisiaj o 2 i go na zabawy brało, gryzł po uszach, kilał po stopach i taka noc Ale wczoraj wieczorem położył się pyszczkiem na moim brzuchu i to było takie słodkie

Widzę trzymacie nogi ciasno I dobrze, mamy jeszcze czas, dopiero połowa sierpnia
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 17:57   #1391
88madziuszka88
Raczkowanie

Kochane moje, chcąc nadrobić stracony czas dodam swoje trzy grosze odnośnie poruszanych przez Was tematów, tylko nie gniewajcie się, że nie bezpośrednio do autorek, bo sporo tego było, więc nie chcę się pomylić, wybaczcie mi
My mamy taki wózek: http://allegro.pl/wozek-jedo-bartati...509057354.html nr 274 (granatowo-szary z czerwonymi wstawkami), zakochałam się w nim.

Odnośnie kolejek - mnie raz wywołała pani z kasy przed dwoma facetami, jeden z nich mówi "A nas pani pomija? dlaczego?" a ja do niego "Proszę pana, ja jestem w zaawansowanej ciąży", a ten "Ooo, to przepraszam bardzo, nie zauważyłem". Hm, jak można było nie zauważyć...

Może nie będę Wam wysyłać zdjęcia brzuszka, chyba, że bardzo będziecie chciały mocno

W kwestii malowania - robię to codziennie, choć teraz mniej wyraźny makijaż, ale jak siedzę w domu to raczej tylko smaruję buźkę kremami.
Ania, Perełka, mam nadzieję, że niedługo urodzicie i nie będziecie się męczyć kochane
Co do chamskich odzywek to pewnie sama bym ładnie odpysknęła, ale staram się być "ponad to", i pokazać kto jest tu dobrze wychowany.

W ogóle fajne tematy poruszyłyście
Zapodam Wam za to ciekawy smak: wczoraj byłam z mężulem i znajomymi w restauracji i jadłam coś niesamowitego - cielęcinkę w sosie korniszonkowo-czosnkowo-śmietankowym. To było super! Muszę koniecznie zrobić ten sos, nie sądziłam, że może być tak pomysłowe połączenie smaków!
Stary 2014-08-17, 18:18   #1392
Mandragorrka
Zakorzenienie

Bylismy na pizzy
Znaczy poszliśmy z mala na rynek, ale ta po dwóch godzinach szaleństwa z dziećmi zmęczyla się wieć zapakowalismy ja do wózka w ktorym zasnela.
Dzięki temu prawie dwie godziny posiedzieliśmy w knajpie. Fajnie było

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 18:27   #1393
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Bylismy na pizzy
Znaczy poszliśmy z mala na rynek, ale ta po dwóch godzinach szaleństwa z dziećmi zmęczyla się wieć zapakowalismy ja do wózka w ktorym zasnela.
Dzięki temu prawie dwie godziny posiedzieliśmy w knajpie. Fajnie było

A no właśnie chciałam Ci pogratulować (i innym mamom po raz kolejny), że są takie dzielne, bo opieka nad dzieckiem w ciąży, a także nad kilkorgiem dzieci to jest też nie lada wyzwanie i jestem pełna podziwu. Byliśmy z mężem i dziećmi mojej siostry (Anielka 3 lata i Marcelek 7 lat) na jarmarku (były tam gry i zabawy dla dzieci) i powiem, że było mi smutno, że nie mogę Anielki podsadzić nigdzie, żeby mogła np. wejść na zjeżdżalnię itp. Nie można podnieść dziecka na ręce (bo trzeba też dbać o to w brzuszku), a przecież zaniedbać tego starszego też nie można. Gdy już będę mamą to chciałabym żeby moje dzieci nigdy nie poczuły się inaczej traktowane. Wychowanie to kawał dobrej roboty, ale też coś ekscytującego

A tak swoją drogą - fajnie musieliśmy wyglądać z mężem - dwójka dzieci i trzecie w drodze
Stary 2014-08-17, 18:51   #1394
ania9106
Zadomowienie

Mąż poszedł i się nudze: )
Brzychol mi się stawia po zrobieniu 5 kroków:p najchętniej by mnie do lozka przywiązali żebym nie chodziła:p

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 18:56   #1395
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Brzychol mi się stawia po zrobieniu 5 kroków:p najchętniej by mnie do lozka przywiązali żebym nie chodziła:p

Biedulko, to pisz tutaj, będzie Ci pewnie raźniej, ale akurat dziewczyny jakoś przycichły. Pewnie spędzają niedzielę z Tżtami
Stary 2014-08-17, 18:58   #1396
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Biedulko, to pisz tutaj, będzie Ci pewnie raźniej, ale akurat dziewczyny jakoś przycichły. Pewnie spędzają niedzielę z Tżtami
Pewnie tak korzystają. Ostatnich chwil ciszy i spokoju

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-08-17, 19:04   #1397
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie tak korzystają. Ostatnich chwil ciszy i spokoju

Coś w tym jest, trzeba korzystać i odpoczywać. Ja natomiast się zastanawiam nad tym, czy lekarz może się w 32 tygodniu pomylić co do płci. Myślę o tym czysto teoretycznie, bo płeć nie ma dla mnie znaczenia, byle moje maleństwo było zdrowe. Po prostu tylko jeden raz, właśnie w 32 tygodniu lekarz mi na usg powiedział, że to synek (to było moje ostatnie usg) i zastanawiam się jakie istnieje prawdopodobieństwo pomyłki. Może powinnam w ogóle nie chcieć wiedzieć, to bym miała niespodziankę
Stary 2014-08-17, 19:08   #1398
ania9106
Zadomowienie

Wiesz rzadko się już to zdarza ale są jeszcze pomyłki
U mnie akurat od razu było jajeczka widać:p na 4d buzię zasłaniał ale co innego chętnie pokazał: D

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-08-17, 19:14   #1399
Niestabilna
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47736711]Obecna

Sorki dziewczyny że wpadam tu tak rzadko...ale widzę, że nie tęsknicie hehe
Ja wciąż u rodziców, dzisiaj już wracają, ale jeszcze zostaniemy tu na noc i jutro wracamy na swoje
Poczytałam Was i sobie zanotowałam...baza pod cienie Joko, muszę zdobyć Z Joko używałam odżywek do paznokci, polecam, nie wiedziałam że mają też kosmetyki do makijażu Ja ogólnie czym się nie pomaluję zaraz mam to odbite na powiekach, albo pod brwiami także spróbuję
Lubię eyelinery, kiedyś znalazłam fajny w oriflame, teraz go nie ma i nie mogę natrafic na nic fajnego (ale w rozsądnej cenie) może coś polecicie?
Bardzo lubię podkreślać oczy eyelinerem, szybki, prosty i w miarę naturalny makijaż.

Dzisiaj miałam sesję brzuszkową Byłam trochę jej przeciwna, ale ogólnie bawiłam się świetnie. Zdjęcia w plenerze robiła mi koleżanka, jak mi je obrobi to na pewno się pochwalę. Póki co nie mam nic do pokazania, a szkoda, bo sama jestem ciekawa jak to wyszło A koleżanka też w 9 mc ciąży, także no...mam nadzieję że się za to szybko zabierze co zdążymy jeszcze się nacieszyć przed porodem

Psiak daje popalić... Wstał dzisiaj o 2 i go na zabawy brało, gryzł po uszach, kilał po stopach i taka noc Ale wczoraj wieczorem położył się pyszczkiem na moim brzuchu i to było takie słodkie

Widzę trzymacie nogi ciasno I dobrze, mamy jeszcze czas, dopiero połowa sierpnia [/QUOTE]

Ja ci dam nikt nie tęsknił
Joko ma sporo kolorowki
A eyeliner ja używam żelowy, kreski robie pędzelkiem i efekt jest mega. Ja to hobbystycznie wizazem sie zajmuje. Makijaże na sesje, wesela i inne imprezy
No i czekam na foty z sesji o ile nie są ściśle tajne

Mój M gotował dzisiaj i sie pochwalę co pysznego zrobił

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1408295682836.jpg (52,7 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-08-17, 19:21   #1400
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz rzadko się już to zdarza ale są jeszcze pomyłki
U mnie akurat od razu było jajeczka widać:p na 4d buzię zasłaniał ale co innego chętnie pokazał: D

Słodko ja nie robiłam ani 3d, ani 4d.

Powiedz mi, dobrze Cię traktują tam w szpitalu? Mam nadzieję, że wszyscy są życzliwi, bo to naprawdę bardzo pomaga, nie cierpię osób oschłych i wywyższających się.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Ja ci dam nikt nie tęsknił
Joko ma sporo kolorowki
A eyeliner ja używam żelowy, kreski robie pędzelkiem i efekt jest mega. Ja to hobbystycznie wizazem sie zajmuje. Makijaże na sesje, wesela i inne imprezy
No i czekam na foty z sesji o ile nie są ściśle tajne

Mój M gotował dzisiaj i sie pochwalę co pysznego zrobił

Tiu, tiu, tiu, wygląda smakowicie cóż to za pyszności?
Stary 2014-08-17, 19:28   #1401
małaPaulina
Wtajemniczenie

a ja nie umiem uzywac tego eyelinera

Chcialam spakowac torbe do szpitala no ale nie da sie nie zmieszcze się za Chiny ludowe muszę zostawić Tztowi rzeczy w domu ktore mi dowiezie ech

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 19:29   #1402
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
A no właśnie chciałam Ci pogratulować (i innym mamom po raz kolejny), że są takie dzielne, bo opieka nad dzieckiem w ciąży, a także nad kilkorgiem dzieci to jest też nie lada wyzwanie i jestem pełna podziwu. Byliśmy z mężem i dziećmi mojej siostry (Anielka 3 lata i Marcelek 7 lat) na jarmarku (były tam gry i zabawy dla dzieci) i powiem, że było mi smutno, że nie mogę Anielki podsadzić nigdzie, żeby mogła np. wejść na zjeżdżalnię itp. Nie można podnieść dziecka na ręce (bo trzeba też dbać o to w brzuszku), a przecież zaniedbać tego starszego też nie można. Gdy już będę mamą to chciałabym żeby moje dzieci nigdy nie poczuły się inaczej traktowane. Wychowanie to kawał dobrej roboty, ale też coś ekscytującego

A tak swoją drogą - fajnie musieliśmy wyglądać z mężem - dwójka dzieci i trzecie w drodze
Na szczęście maz mi bardzo dużo pomaga
Poza tym wiedzieliśmy na co się decydujemy. Może łatwiej byłoby przy większej różnicy wieku między dziecmi, ale miałam obawy że później nie zdecydujemy się na drugie.

Cytat:

Jesczce trochę i wyjdziesz ze szpitala Z maluszkiem

Cytat:
Coś w tym jest, trzeba korzystać i odpoczywać. Ja natomiast się zastanawiam nad tym, czy lekarz może się w 32 tygodniu pomylić co do płci. Myślę o tym czysto teoretycznie, bo płeć nie ma dla mnie znaczenia, byle moje maleństwo było zdrowe. Po prostu tylko jeden raz, właśnie w 32 tygodniu lekarz mi na usg powiedział, że to synek (to było moje ostatnie usg) i zastanawiam się jakie istnieje prawdopodobieństwo pomyłki. Może powinnam w ogóle nie chcieć wiedzieć, to bym miała niespodziankę
Pomyłki się zdarzają chociaż nie sa częste. Wcześniej nie było widac płci?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 19:31   #1403
Niestabilna
Wtajemniczenie

Rolady wołowe ala zrazy ze Spätzle (makoron z duzej ilości jaj.) Tradycyjne niemieckie danie

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

Chcialam spakowac torbe do szpitala no ale nie da sie nie zmieszcze się za Chiny ludowe muszę zostawić Tztowi rzeczy w domu ktore mi dowiezie ech
Reka ci sie trzęsie ?? Czy nie wiesz jak chwycić

Stary 2014-08-17, 19:31   #1404
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Słodko ja nie robiłam ani 3d, ani 4d.

Powiedz mi, dobrze Cię traktują tam w szpitalu? Mam nadzieję, że wszyscy są życzliwi, bo to naprawdę bardzo pomaga, nie cierpię osób oschłych i wywyższających się.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Tiu, tiu, tiu, wygląda smakowicie cóż to za pyszności?
U nas w szpitalu są wspaniałe położne) chyba wszystkie bardzo lubię. Co do lekarzy to tylko jeden jest gburowaty reszta ok: )

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-08-17, 19:32   #1405
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Na szczęście maz mi bardzo dużo pomaga
Poza tym wiedzieliśmy na co się decydujemy. Może łatwiej byłoby przy większej różnicy wieku między dziecmi, ale miałam obawy że później nie zdecydujemy się na drugie.

Jesczce trochę i wyjdziesz ze szpitala Z maluszkiem

Pomyłki się zdarzają chociaż nie sa częste. Wcześniej nie było widac płci?

No właśnie nie, wcześniej byłam na usg w 20 tygodniu i powiedział, że nie widać.
My też byśmy chcieli aby drugie dzieciątko było niedługo po pierwszym
Stary 2014-08-17, 19:34   #1406
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Rolady wołowe ala zrazy ze Spätzle (makoron z duzej ilości jaj.) Tradycyjne niemieckie danie

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

nie wychodzi mi kreska,szczegolnie na gorze,nie umiem tego zrobic przy rzesach tylko wychodzi na środku powieki
poza tym ja mam slaby wzrok i jak zamkne jedno oko to tym drugim slabo widze

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-17, 19:34   #1407
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:

Metodą prób i błędów się nauczysz, ja też z początku nie umiałam.
Co do torby - ja mam walizkę średniej wielkości. W razie gdyby czegoś zabrakło to mąż doniesie, ot co.
Stary 2014-08-17, 19:35   #1408
ania9106
Zadomowienie

Cytat:

Ja nie wyobrażam sobie makijażu bez eyelinera
Ja lubię w kalamazu lub zelowe
Faktycznie trzeba ćwiczyć żeby dojść do wprawy

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-08-17, 19:37   #1409
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:

Smakowicie wygląda, fajny ten makaron, uwielbiam makaron domowej roboty
Stary 2014-08-17, 19:37   #1410
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wychodzi mi kreska,szczegolnie na gorze,nie umiem tego zrobic przy rzesach tylko wychodzi na środku powieki
poza tym ja mam slaby wzrok i jak zamkne jedno oko to tym drugim slabo widze
To nie zamykaj oka. Ja robie na otwartym. Wtedy widać jak ma linia iść. I łokieć reki ktora wykonujesz kreskę oprzyj o cos. By reka stala sie stabilnoejsza. I ćwicz. Gdy reka stabilna i oko otwarte dasz rade. Otwarte mam na mysli ze głowę fajesz troszkę do tyłu i patrzysz na lusterko ktore jest na wysokości nosa (tak to najlepiej wytłumaczyć) wtedy oko jest pół otwarte pol zamknięte.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości