![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
No właśnie tak patrząc na TP a TC to ja mam termin na 39 tydzień ustawiony tak jak miesiączka wskazywała, z USG miałam na początku na pierwsze dni listopada, ale chyba ze względu na tą cukrzycę ustalono jednak wcześniejszy wariant.
Sweet już się nie mogę doczekać zdjęć na penwo wyszło ślicznie ![]() Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-08-18 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Melleczka o! Nie wiedzialam, ze mozna druga dokupic
![]() Magdula no to witaj w klubie brakujacej zimowej czapeczki ![]() Benetta nie podoba mi się to imię ![]() ![]() Eclariss ja mialam bad. moczu do tej pory dwa razy i teraz trzeci na kolejna wizyte. My chcemy chyba kupic angelcare cos z koncowka 401. Na razie to nasz typ, kupimy z jedna plytka w takim razie. Kasia widze,ze klamka zapadla i jednak pierwsza klasa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#694 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to widze że decyzja wózkowa już zaraz ![]() Cytat:
Cytat:
więc teraz nie kupuję większych, niż na 62 póki co :P kuszą mnie te dresy w lidlu, ale dziś nie miałam zupełnie siły jechać, czuję się mega źle, jutro z rana z młodą pojedziemy, ciekawe czy coś jeszcze zostanie ![]() Cytat:
oj w ogóle widział, jaką wagę ma ten wózek? przecież to Ty będziesz przez większość czasu nim jeździła i jak nie daj Bóg trzeba go będzie podnieść, choćby po schodach na mieście gdzieś wnieść, bo nie wszędzie są przecież podjazdy - toż to cieżko w ogóle od ziemi oderwać ![]() Cytat:
![]() i będę miała podobny problem z młodą, też się rozleniwiła, śpi do 8 nawet, a od września czeka ją wstawanie o 6:30 - NIE WIEM jak damy radę ją ściągać o takiej porze :/ Cytat:
![]() czerwony widziałam niedawno na ulicy ale nei wiem czy on był z tegorocznej kolekcji :/ ale był bardziej czerwony-czerwony, niż bordowy. też fajny ![]() Cytat:
hmm, ogólnie to nie jestem zwolenniczką obecnej reformy oświaty, ale skoro ona już jest, to ja zajmuję stanowisko, że jeśli rodzic uważa, że dziecko emocjonalnie i intelektualnie podoła wyzwaniom pierwszej klasy to powinno iść jako sześciolatek... i nie wiem jak w Twoich nadmorskich rejonach, ale np. u mnie za rok będzie miazga, bo nie dość, że pójdzie półtora rocznika, to jeszcze TONA dzieci z pierwszego półrocza była w tym roku odroczona, w efekcie w Warszawie a zwłaszcza okolicach prognozują, że w przyszłym roku pierwszaki będą chodziły na 2, a może nawet i na 3 zmiany ![]() i z TRwojej wypowiedzi widzę, że bardziej się skłąniasz ku puszczeniu go do szkoły w tym roku, więc może tak właśnie zrób ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-08-18 o 16:45 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Maly jakis spokojny ostatnio i na dobre kopniaki zamienil na wypychanie
![]() A jak mnie zgaga meczyyyyy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
OLO! jak w "kingsajzie" ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Rozeznanie
|
Aż zerknełam na październikowy wątek bo pisałyście, że Maluszek się na świat pcha i faktycznie jeden się pcha a drugi już się urodził w 30TC.
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Wtajemniczenie
|
Kasia jak on sam czuje, że jest gotowy, nie boi się i naprawdę chce to myślę, że spoko... wiadomo, że on nie do końca wie co go czeka, ale nastawienie to przecież połowa sukcesu
![]() macie rozmowy ze specjalistami za sobą, także myślę, że spoko ![]() a zdziwiłam się, bo myślałam, że trzeba było zadeklarować chęć jakoś przed wakacjami, a nie tak na ostatnią chwilę ![]() czyli kolejna wyprawka do kompletowania, tym razem szkolna ![]() dopiero teraz do mnie dotarło, że przerażająco mało mam badań.... teraz zrobię przed wizytą, bo ten brzuch nie boli czasem, dla świętego spokoju... ale może mi zleci akurat na wizycie..... tż pojechał zamówić fotel ![]() najlepsze są takie zakupy z zaskoczenia ![]() ![]() ![]() jednak nie sprawdził się pomysł z pufami zamiast fotela, taki fotel to jednak przydatny jest, ale mieliśmy problem, bo ciężko coś dobrać, a tu się trafiło ![]() ![]()
#699 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super że decyzja szkolna podjęta ![]() Cytat:
jeśli dobrze licze i patrzę w tabelki ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Wtajemniczenie
|
Zanet - nie musi być 30min. Wystarczy 20 min.
Justana - haha to mamy taki sam gust. Ja też lubię jak facet tak się ubierze ![]() A ten zegarek tylko będe musiała niestety skrócic tzn. skócić bransoletę u zegarmistrza jak już dojdzie (tam się wypina takim specjalnym urządzeniem), bo on ma aż 22cm a TŻ ma jakieś z 19cm (muszę dziś jego zegarek zmierzyć!). Beata Marcina - pianka wysokoelastyczna to jest ta droższa, ta tania jest zwykła (i raczej średnio zdrowa). Ja myślę nad lateksem, albo lateks-kokos... melleczka - jak będziesz zmieniac na spacerówkę to dziecko będzie już trochę starsze, siedzące, nie musi ciągle leżeć, także tak jak ela pisze agatus - a nie prawda ![]() eclariss - sądzę, że badanie ogólne moczu miałam wykonane w ciąży blisko 40 razy ![]() morfologię z 20... może ciut mniej. Gonia - wzór pościeli ładny, ale ja bym białej nie brała ze względu na zabrudzenia. czekoladka - jak dla mnie wyniki wskazują, że niechcacy niedokładnie sie podmyłaś i wyleciało to, co było w dolnym odcinku i na przedsionku pochwy ![]() benetta - ja to bym się bała, że dzieci się będą śmiac z mojego syna jak dam takie imię... Zresztą ono tak bardzo poważnie-niepoważnie brzmi. Ani to zdrobnić (no bo jak? Oli?), ani nic... Mój kolega ma na imię Romuald (czyli tez coś w tym stylu) i wręcz zabrania siebie tak nazywać, mówi, że rodzice go skrzywdzili tym imieniem. ta październikowa dziewczyna to jeszcze nic... z belly jedna grudniówka jest w 23tc (22 skończony) i od wczoraj w szpitalu, wody jej się sączą, dziecko siedzi w kanale rodnym... też dostała te sterydy na rozwój płucek synka, ale i tak szpital gdzie mają oddział noworodkowy wcześniaków nie chce jej u siebie do 24 tc i musi leżeć w tym gdzie jest teraz, choć tam tego oddziału nie mają... to jest dopiero kłopot... ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-18 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja nie dodzwoniłam się dziś do CZMP do poradni cukrzycowej i jutro tam po prostu podjade... Cytat:
ooooo matko! az się boje! ze październikowe już! Cytat:
ja dziś bylam u dentysty za to, i moja kolejna osemka odmawia posluszenstwa, mam lekarstwo w nia wlozone...ehhhh, ale ważne ze w pore lecze ja. a moja siostra wlasnie dzwonila, ze jest w tesco i znalazła bodziaki -70% z disneya z Kubusiem puchatkiem - biale z nadrukiem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Kiara jeeeeny przerazajace jest to co piszesz
![]() Martha no jutro maz mi kupi tabsy. Ale fajna promocje trafilas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Dostalam maila. Paczka z gemini wyslana, jutro bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#703 |
Rozeznanie
|
melduje sie po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w drodze powrotnej zaliczylam Kika i kupilam posciel oraz biedre i tam koszule ta ciazowa co byly /teraz przecena za 8zl.pomyslalam,ze idealna na porod..jak sie upapra to nie bd mi szkoda wyrzucic ![]() ja juz mialam robiony WR i Hbs..teraz tzlko czeka mnie Gbs w 34tc ,odczyn coombsa i ponowna cztologia Przez to wlasnie co sie slyszy ja sie boje przedwczesnego porodu i to nie ze wygledu na to,ze wszystkiego nie zdolam kupic i ogarnac ale,ze cos z dzidziolem bd nie tak... Futbolowa..dasz rade..dobrze ze to tylko raz sie robi sweet pochwal sie pokoikiem
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-08-18 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Esti no to wspaniałe wieści
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#706 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje udanych wizyt.
Ja zla jestem bo jednak bujaczka hustawki ktora dostalam od znajomych nie da sie naprawic zeby samo bujalo. I czeka mnie chyba kolejny wydatek a bylam taka zadowolona bo identyczny model jak mialam to widzialam po 500zl
#707 |
Zakorzenienie
|
Mocz miałam tylko dwa razy badany. Ja tez mam bardzo mało badań, ale nie narzekam ;p teraz do zrobienia hbs, wr i glukoze. Morfo i mocz powiedział, ze nastepnym razem, bo nie wszystko na raz ;p
Grupy krwi tez nie kazał robić tylko chyba uwierzył na słowo i wpisał w kartę ciąży ![]() Zjadłam własnie dwa gofry z nutella, bananem i bitą smietana ;p nabrałam takiej ochoty na gofry, ze wysłałam D. do sklepu po gofrownice xD Jutro botwinka ![]() Ja mam dopiero wizytę 4.09 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Wtajemniczenie
|
Esti super ze wszystko ok! A powiedz jaki preparat łykasz na anemię? Mi to sie chyba pogarsza jeszcze... czuje sie slaba, nie mam apetytu czasami, to serce mi szarpie... ehhh w przyszlym tygodniu wizyta to zobacze ...
Happywomen a co za imie wymyślili?? ![]() Kiara kiepsko z tą dziewczyną.. dzieci chyba od 26 tc ratują? Mi ginka mówiła ze wczesniej niestety nie ratują.. A mi mała pod żebro wlazła i kopie... matko jak to boli.. chłopaków zdecydowanie niżej czułam a ona to od żołądka po kryche siedzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Rozeznanie
|
Kasiu mi przepisal Ascofer i Biofer mialam brac naprzemiennie..jednego dnia ten,nastepnego ten drugi..a teraz mam brac co 2 dzien
![]() Bidulko,a robilas powtorke badan od tamtego czasu ![]() ![]()
#711 |
Wtajemniczenie
|
Esti nie robilam morfologi od ostatniej wizyty.. zrobie teraz to zobacze co jest grane... tez biore ten ascofer 2 x1 tabl ... na brokuly wcale nie mam ochoty ani na mieso :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#712 |
Zakorzenienie
|
anuszka haha
![]() ![]() ![]()
#713 |
Rozeznanie
|
Niby nie jest złe, ale mnie się źle kojarzy. Poza tym chyba mam wstręt do ich propozycji, bo cały czas psują mi krwi i mają swoje 5gr do powiedzenia. Najlepiej chcieliby nasze życie przeżyć wg swoich zasad, bo nasze są beznadziejne. Imię zaproponowane przez nich to Aleksander.
![]() ![]()
#714 |
Rozeznanie
|
manieczka,2 tyg szybko zleca..tez sie ciesze..ale potem to juz poleci z gorki...tak jak dziewczyna ktore teraz przebily 30tc..
ja dopiero ładuję do koszyka w gemini..juz mam 250 zl a to jeszcze nie wszystko ![]() ![]() Kasia moze teraz przy wizycie zmieni ci leki..oby bylo dobrze.. Anuszka..ale mi narobilas smaka na te gofry..ja gofrownice mam ale nie mam sprawdzonego przepisu na to ciasto..zawsze wychodzi gabka happywoman mojemu tz sie bardzo podoba Aleksander,ostatnio cos buczal,ze moze zmienimy z Franka na Aleksander..ale uslyszal sprzeciw..zreszta cala rodzina juz mowi o Franku a babcia jest wniebowzieta..takie swiete imie...a na drugie mamy dac Pawel po drugim Papiezu
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-08-18 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oooo dzieki..sprobuje napewno ![]() ![]() ![]() aaa..dzwonila do mnie babeczka od sesji zdj..wstepnie jestesmy umowieni na 08.09..jak bd fajna pogoda to plener a jak nie to zostanie nam studio...alez sie ciesze ![]() jakos mam dzis dobry dzien co do wiadomosci..ale cos czuje ze dobra passa wnet minie
![]() |
#717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam badania moczu i krwi co miesiąc. Teraz gin chciała mi zrobić wymaz z pochwy, ale odkryła, że zostały jej tylko w uszkodzonych opakowaniach, powiedziała, że zrobi za 2 tygodnie. Raz jak miałam w badaniu moczu bakterie:dosć liczne, to robiłam posiew, ale nic nie wyszło. Z moją szyjką ani lepiej ani gorzej spłaszczona, ale dość długa, mam dalej na siebie uważać i się nie przemeczać, żadnego mycia okien itp. Mała ok, rośnie, już ma 1200g ![]() Moja ginka będzie miała nowy aparat do usg, wiec następnym razem już zobaczymy na nowym sprzęcie. Za 2 tygodnie mam przyjsć, ze względu na szyjkę, trzeba jej pilnować. A do gofrów, to słyszałam, że najważniejsza jest maszynka o jak największej mocy,jak ma sie słabą, to jakie by ciasto nie było gumowe wyjdą.
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Indra
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#719 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez już po wizycie
![]() ![]() Wazy już 1386g wiec rośnie jak na drożdżach ![]() ![]() , Czekoladka tak licząc to Twoja dzidzia wcale nie będzie taka duża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.