Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-14, 20:01   #4231
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.

Kurcze, coś mi świruje komputer. Pocytowałam, ale nie uwzględnił tego

Madziu, ona mi powiedziała, że dla niej to bez sensu, bo dziecka nie trzymasz w klatce, ono ma ciągle styczność z innymi i szczepienie przed przedszkolem nie ma sensu, bo dziecko już wcześniej się styka z całym tym dziadostwem, a nie dopiero w przedszkolu... Ona radzi szczepić na meningo po roku (wiem, za późno dla Mai).
Myślę jednak, że jak Cie to uspokoi, to możesz Maję zaszczepić

Bika, już pół kilo? O kurcze Ogólnie wszystko ok na wizycie?

A kiedy Wy w ogóle planujecie przeprowadzkę? Jest jakiś plan?

Słuchajcie, moje dziecko podbija serca. Wszyscy są w niej zakochani. Moi rodzice ześwirowali kompletnie! Moja siostra mówi do niej per 'mój maluszek' i nie widzi innej opcji, jak tylko taką, że Hania to cała ciocia!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 20:04   #4232
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 22.

Butter czyli ma takie same zdanie jak ja. Ale wiesz , im więcej lekarskich opinii tym lepiej dziękuję , że się zapytałas

Bika pół kilo to już kawał Jasia

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 20:05   #4233
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Bika, już pół kilo? O kurcze Ogólnie wszystko ok na wizycie?

A kiedy Wy w ogóle planujecie przeprowadzkę? Jest jakiś plan?

Słuchajcie, moje dziecko podbija serca. Wszyscy są w niej zakochani. Moi rodzice ześwirowali kompletnie! Moja siostra mówi do niej per 'mój maluszek' i nie widzi innej opcji, jak tylko taką, że Hania to cała ciocia!
No włąśnie to jeszcze ciężko określić

He, he, nie mogło być inaczej Musimy Was odwiedzić
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 20:06   #4234
metkaa
Zakorzenienie

czesc

co do farbowania wlosow to ja jakis miesiac temu farbe kupilam ale ze 20 wrzesnia mamy wesele to musi poczekac

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Metko chyba już wiemy co kupimy, sprzęt ogrodowy
super pomysl,

stokrotka super ze wyjazd udany,

kaska brawa za odwage

Bika
super, ze wizyta ok,
i jak fajnie ze bedziecie w domu mieszkac
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-14, 20:07   #4235
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Butter czyli ma takie same zdanie jak ja. Ale wiesz , im więcej lekarskich opinii tym lepiej dziękuję , że się zapytałas

Nie ma sprawy!
Takie mi dałaś wyzwanie, musiałam sprostać

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
No włąśnie to jeszcze ciężko określić

He, he, nie mogło być inaczej Musimy Was odwiedzić
Aaa, ok, czyli dopiero się przymierzacie. Rozumiem

No Kochana, nie ma innej opcji, musicie! Hania na Was liczy bo dalej nie poznała cioci od różowego misia no jak to tak?

Hania

Stary 2014-08-14, 20:11   #4236
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Taaa... pamietacie jak swirowałam, ze Emilka będzie gigantem? Teraz już mi w ogóle nie przeszkadza, że Jaś jest 2 tygodnie do przodu z rozmiarówką

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Dzięki Metka

Cytat:
Nie ma sprawy!
Takie mi dałaś wyzwanie, musiałam sprostać

Aaa, ok, czyli dopiero się przymierzacie. Rozumiem

No Kochana, nie ma innej opcji, musicie! Hania na Was liczy bo dalej nie poznała cioci od różowego misia no jak to tak?
No się przymierzamy, jutro po projekt jedziemy dopiero, trochę to zeszło, ale w sumie kredyt też dopiero w przyszłym tygodniu powinni nam wypłacić.

No nie ma, nie ma. Mogę zabrać najgrzeczniejszą na świecie Emilkę
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-08-14, 20:21   #4237
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jeden klocuś ma 12,5kg, wyłazi górą z łóżeczka i dziś odmówił spania w dzień
zbój
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
kaska brawa za odwage
ja dalej w szoku jestem, że się odważyłam

Butter u nas jest dokładnie to samo- wszyscy zakochani, bliższa dalsza rodzina, przyjaciele ale Miki jest taki pogodny i do każdego się uśmiechnie czy zna czy nie więc co się dziwić

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-14, 20:48   #4238
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

No się przymierzamy, jutro po projekt jedziemy dopiero, trochę to zeszło, ale w sumie kredyt też dopiero w przyszłym tygodniu powinni nam wypłacić.

No nie ma, nie ma. Mogę zabrać najgrzeczniejszą na świecie Emilkę
No ja mam nadzieję, że przyjedziecie taką ekipą, jak ostatnio
Jak będzie ładna pogoda, to możemy się wybrać na jakiś spacer, na plac zabaw

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zbój

ja dalej w szoku jestem, że się odważyłam

Butter u nas jest dokładnie to samo- wszyscy zakochani, bliższa dalsza rodzina, przyjaciele ale Miki jest taki pogodny i do każdego się uśmiechnie czy zna czy nie więc co się dziwić
No i cudnie, tak ma być!
Na początku mnie wkurzało,że ciągle chciał nas ktoś odwiedzać itp, ale potem pomyślałam,że to wspaniałe, że tak wiele osób chce Hanię powitać na świecie, dać jej prezent i tak wiele osób już ją uwielbia! A jest tak wiele dzieci, których nikt nie chce witać, nikt nie chce kochać

Hania

Stary 2014-08-14, 20:51   #4239
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
No ja mam nadzieję, że przyjedziecie taką ekipą, jak ostatnio
Jak będzie ładna pogoda, to możemy się wybrać na jakiś spacer, na plac zabaw

No i cudnie, tak ma być!
Na początku mnie wkurzało,że ciągle chciał nas ktoś odwiedzać itp, ale potem pomyślałam,że to wspaniałe, że tak wiele osób chce Hanię powitać na świecie, dać jej prezent i tak wiele osób już ją uwielbia! A jest tak wiele dzieci, których nikt nie chce witać, nikt nie chce kochać
He, he, bosko musimy dogadać się z Nikitką

Eh
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2014-08-15, 05:33   #4240
kaska87
Zakorzenienie

Butter no niestety

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 07:36   #4241
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Butter zawsze na myśl o takich dzieciach mam łzy w oczach

Stary 2014-08-15, 09:55   #4242
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Butter niestety, przykre to,

naszykowalam obiad, Szymek z tz poszli na plac, mlody spi wiec mam czas na kawke
Stary 2014-08-15, 10:28   #4243
Natala84
Zakorzenienie

hejooo
wieki całe znów mnie nie było, ale najpeirw byliśmy na wakacjach nad morzem, potem wróciliśmy na kilka dni i znów nad morze na chrzciny córki brata męża a teraz w niedzielę chrzciny Hani i roczek, więc znów sporo załatwiania
Hania rośnie, ładnie chodzi przy meblach, ale do samodzielnego chodzenia jeszcze tochę jej brakuje - ale spokojnie, nie spieszy mi się Marysia rośnie i jest taką mądrą dziewczynką od września zaczyna przedszkole tylko widzę, ze emocjonalnie trochę się momentami gubi, staramy się poświęcać jej dużo czasu
ja 11 września wracam do pracy, wczoraj własnie byłamna rozmowie z szefem, który mi się zmienił w trakcie macierzyńskiego i to na obcokrajowca... nie powiem, stres był przy mówieniu po ang, po 1,5 roku przerwy ale poszło dobrze

Ana, ja rodziłam w tej sali zaraz przy windzie Położną miałam super (Lidia bodajże?), bardzo ładnie mnie prowadziła, nie nacinała. pękłam delikatnie w miejscu poprzedniego cięcia, ale tylko powierzchownie. tego samego dnia siedziałam bez problemu
i tu właśnie widzę plus rodzenia bez nacinania. tzn samego cięcia nie czułam i ni słyszałam kompletnie, nawet go nie zarejestrowałam. ale jednak po szyciu 2-3 tygodnie był spory dyskomfort z siedzeniem, przy chodzeniu też ciągnęło... a teraz? na drugi dzień nie czułam że rodziłam

Szczepienia.... trudny, bardzo trudny temat.... Piotrek co i rusz znosi mi historie o małych pacjentach z powikłaniami poszczepiennymi albo z powikłaniami po zachorowaniu na meningo/pneumo.... i bądź tu mądry
ja szczepiłam tylko na podstawowe (tyle że 5w1), wzwb engerixem i świnka/odra/różyczka priorixem. teraz właśnie muszę umówić Hanię na to szczepienie....

Butter, super że Hania tak ładnie rośniei wcale się nie dziwię, że podbija serca wszystkich

Bika, super że będziecie się przeprowadzać a jak Ty się czujesz?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-15, 13:28   #4244
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
hejooo
wieki całe znów mnie nie było, ale najpeirw byliśmy na wakacjach nad morzem, potem wróciliśmy na kilka dni i znów nad morze na chrzciny córki brata męża a teraz w niedzielę chrzciny Hani i roczek, więc znów sporo załatwiania
Hania rośnie, ładnie chodzi przy meblach, ale do samodzielnego chodzenia jeszcze tochę jej brakuje - ale spokojnie, nie spieszy mi się Marysia rośnie i jest taką mądrą dziewczynką od września zaczyna przedszkole tylko widzę, ze emocjonalnie trochę się momentami gubi, staramy się poświęcać jej dużo czasu
ja 11 września wracam do pracy, wczoraj własnie byłamna rozmowie z szefem, który mi się zmienił w trakcie macierzyńskiego i to na obcokrajowca... nie powiem, stres był przy mówieniu po ang, po 1,5 roku przerwy ale poszło dobrze

Ana, ja rodziłam w tej sali zaraz przy windzie Położną miałam super (Lidia bodajże?), bardzo ładnie mnie prowadziła, nie nacinała. pękłam delikatnie w miejscu poprzedniego cięcia, ale tylko powierzchownie. tego samego dnia siedziałam bez problemu
i tu właśnie widzę plus rodzenia bez nacinania. tzn samego cięcia nie czułam i ni słyszałam kompletnie, nawet go nie zarejestrowałam. ale jednak po szyciu 2-3 tygodnie był spory dyskomfort z siedzeniem, przy chodzeniu też ciągnęło... a teraz? na drugi dzień nie czułam że rodziłam

Szczepienia.... trudny, bardzo trudny temat.... Piotrek co i rusz znosi mi historie o małych pacjentach z powikłaniami poszczepiennymi albo z powikłaniami po zachorowaniu na meningo/pneumo.... i bądź tu mądry
ja szczepiłam tylko na podstawowe (tyle że 5w1), wzwb engerixem i świnka/odra/różyczka priorixem. teraz właśnie muszę umówić Hanię na to szczepienie....

Butter, super że Hania tak ładnie rośniei wcale się nie dziwię, że podbija serca wszystkich

Bika, super że będziecie się przeprowadzać a jak Ty się czujesz?
może jakieś fotki pokaż dziewczynek???daaaaawno nie widziałam Marysi prawie roczniaczkę też chętnie zobaczę cieszę się, ze u Was wszystko w porządku

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 10:57   #4245
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Natala witaj,
ja tez chetnie zobacze Twoje dziewczynki, Bao Twoje dzieciaki tez

ale mielismy kiepska noc, mateusz wczoraj caly dzin goraczkowal, rano mial 38,3, wieczorem 38,8 a w nocy juz 39,2, podawalam syrop, w ciagu dnia temp. na troche spadala a w nocy nic, pojechalismy wiec na pogotowie, pediatra stwierdzila ze to od zebow i odeslala do domu, temp. ciagle jest, niby dziasla ma opuchniete ale zastanawiam sie czy to nie bedzie trzydniówka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-16, 12:23   #4246
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będzie czasu na łzy.... Zobaczysz, jaka będzie adrenalina Ja dostałam głupawki, a spodziewałam się, że wpadnę w panikę

Byliśmy dziś z Hanią u tej pediatry, świetna lekarka. Powiedziała,że Hania jest w super stanie, o wcześniactwie świadczy tylko niska waga, odruchy ma super, napięcie mięśniowe też. Pięknie przybiera, waży już 2650! Ma bardzo dobre ruchy, idealne ciemiączko. Generalnie bardzo jest z niej zadowolona!
Potem podjechaliśmy do pracy mojej i męża pokazać Małą, wszyscy zachwyceni, że jest przepiękna
Rozmawiałam też o szczepionkach.
Na samą myśl mi wzrasta adrenalina haha
mam nadzieję, że nie będę płakać choć nie zdziwiłabym się;P

Widzę w Tobie tyle pozytywnej energii jejuuu
ciesze się, że z Hanią w porządku właśnie dzisiaj sobie zdałam sprawę że Ty urodziłaś w tym tygodniu który właśnie przede mną

Cytat:

A pisałam, że miałam dziś wizytę? Jaś ma prawie pół kg, jest już ułożony główką w dół - już jest grzeczniejszy od Emilki
super
moja się obróciła dopiero jak już ważyła 2kg

Cytat:

Cytat:

ale mielismy kiepska noc, mateusz wczoraj caly dzin goraczkowal, rano mial 38,3, wieczorem 38,8 a w nocy juz 39,2, podawalam syrop, w ciagu dnia temp. na troche spadala a w nocy nic, pojechalismy wiec na pogotowie, pediatra stwierdzila ze to od zebow i odeslala do domu, temp. ciagle jest, niby dziasla ma opuchniete ale zastanawiam sie czy to nie bedzie trzydniówka
zdrówka dla Mateuszka!

Cytat:
hejooo

heeej pokaż dziewczynki, dawno Ich nie widziałam
jejuu jak tego słucham wychodzą mi znowu ciaryyy:P

a nie wiesz jak tam wygląda sytuacja z gbs dodatni? chorobliwie się boję, choć badania jeszcze nie miałam ale rok temu na mikrobiologicznych mi wyszedł więc obawiam się że jest sobie nadal ;/ (oczywiście nikt mnie nie poinformował, było tylko stwierdzenie że wyniki ok, sama sobie wyczytałam i odnalazłam )

kilka dni temu koleżanka mi pisała że urodziła, niestety nie jest kolorowo bo maluch ma zapalenie płuc podali jej antybiotyk przed porodem, ale dr dała jej oksytocynę twierdząc że na pewno nie urodzi w ciągu 4h (tyle przed sie podaje podobno antybiotyk) ale nie pomyślała że małemu spadnie tętnu i będzie szybkie cc i się zaraził...

w ogóle boję się że zanim pojadę to poród przebiegnie szybciej niż te 4h;/ że zanim się zbierzemy, zanim mąż wróci i dojedziemy ehh

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-08-16 o 12:24
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 12:26   #4247
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana a musisz czekać na męża. Rodzice mogą cię zawieźć?

Stary 2014-08-16, 12:58   #4248
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana a musisz czekać na męża. Rodzice mogą cię zawieźć?
Już kiedyś pisałam
rodzice pracują... może ostatecznie mama by się mogła wyrwać, ale z mamą to my nie trafimy mama jest miastowym kierowcą raczej a to duże miasto
Stary 2014-08-16, 13:00   #4249
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rozumiem. Trzymam w takim razie kciuki aby zaczęło się wieczorem. Albo w weekend. U mnie też mąż miał jechać na zjazd na studia. W piątek ok 13 a urodziłam w piątek o 11.55 hehe. Oczywiście jak mnie wiózł do szpitala to wiedział ze nie jedzie. Ale jakbym rodziła dzień później to by było

Stary 2014-08-16, 20:15   #4250
Natala84
Zakorzenienie

Bao, Metko, jak zrzucę zdjęcia z wakacji to wrzuce no i jutro chrzest i roczek Hani, wiec też napewno bedę mieć jakieś zdjęcia

ale ale, zgadzam się z Metką - Bao, Twoich dzieciaków też wieki nie widziałam !

Ana, nie wiem jak przy gbs....
A skąd będziesz jechać? zastanawiam się, czy mogę CI jakoś z tym dojazdem pomóc

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-16, 20:28   #4251
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Natala możesz napisać, co cię przekonało aby nie szczepić? Ja teraz stoję przed wyborem i gdybam. Jestem bardziej na nie, mąż bardziej na tak. I jakoś ciężko nam podjąć decyzję. A tak to też szczepiłam tymi skojarzonymi 5 w 1.

Stary 2014-08-17, 10:02   #4252
metkaa
Zakorzenienie

czesc

mateusz wciaz goraczkuje, jak mu nie przejdzie do jutra to do lekarza pojde
Stary 2014-08-18, 08:16   #4253
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Metko, współczuję! Zdrówka dla Mateuszka

Nic mi się nie chce

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 08:19   #4254
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Asiuk ja mam dziś ten sam nastrój.

Metko jak mały?

Stary 2014-08-18, 11:24   #4255
metkaa
Zakorzenienie

czesc

mi po kolejnej nieprzespanej nocy tez sie nic nie chce,
Mateusz ma temp. ponizej 38, takze narazie do lekarza nie ide
Stary 2014-08-18, 13:59   #4256
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana, nie wiem jak przy gbs....
A skąd będziesz jechać? zastanawiam się, czy mogę CI jakoś z tym dojazdem pomóc
czytałam że dobrze podać antybiotyk 4godz przed porodem... a skąd ja mam niby wiedzieć kiedy dotrę hmm

przecież nie będę się modlić o długi poród... yhh

pw

Cytat:
czesc

mateusz wciaz goraczkuje, jak mu nie przejdzie do jutra to do lekarza pojde
bidulek
Stary 2014-08-18, 17:18   #4257
(t)asia
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Nie mam niestety czasu żeby do Was zaglądać tak często jakbym chciała. Szymek jest bardzo spokojny ale chcę spędzać z nim każdą chwilę więc komputer poszedł w odstawkę.
Ja niestety od wczoraj jestem chora i ledwo żyję. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej. Pogoda się u nas totalnie zepsuła, taka wczesna jesień się zrobiła. Zdecydowanie tego nie lubię.

Dużo zdrówka dla pozostałych chorowitków!!

Ana ja miałam GBS dodatni, dostałam antybiotyk jak trafiłam na porodówkę, a urodziłam niecałą godzinę później. Badali małego i wszystko jest ok. Dawkę antybiotyku podaje się ponownie co 4 godziny aż do finału.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 18:47   #4258
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Metko oby mu szybko przeszło.

Tasiu co tam słychać? Zdrówka.

Kupiłam sobie dziś sukienkę w Mohito i szare rurki w h&m - od razu humor lepszy

Stary 2014-08-18, 19:46   #4259
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Ana - ja miałam GBS dodatni, wynik się paniom zgubił jak byłam na ktg przed porodem i znalazł się dopiero jak po odejściu wód pojechałam do szpitala i dopiero wtedy się okazało, ze dodatni, do tego ja uczulona na penicylinę i konsultowali się co mi podać. Isia urodziła się szybciej niż 4 h od podania zastrzyku, niestety ale się zaraziła i miała antybiotyk przez 4 dni, crp miała wysokie, do tego żółtaczka i naświetlanie...jezu jak ja sobie to przypomnę ile łez wylałam
Przy Kubusiu nikt mi gbs nie robił z kolei, a z nim wyszłam rano w 3 dobie, nie miał żółtaczki, wyniki wzorowe, więc i ja pewnie nie miałam tego skoro on nie złapał

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 07:23   #4260
gochaa_p
Zakorzenienie

ANA ja z Wojtkiem mialam dodatni, dosta;am antybiotyk w ciazy jeszcze ( wtedy GBS sie robilo wczesniej, kolo polwki ciazy), potem dostalam w trakcie porodu, a rodzilam dlugo , i jeszcze jedna dawke po porodzie dostalam w pierwszej dobie zeby malemu w mleku "przekazac". Z Ewa GBS nie mialam.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości