Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-18, 21:14   #1561
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

kilka razy pisałam komentarz, ale za żadnym razem mi nie dodało. Bardzo podoba mi się Twój akcent angielski.
Dziękuję. Uwielbiam ten język, w dodatku mam siostrę anglistkę, także nie wypadałoby źle mówić.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 21:18   #1562
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Kupiłam dzisiaj w ciuchach kurtkę dla Blanki NEXT Safari żyrafkę, zapłaciłam całe 2 zł. Ale ma plamę, podejrzewam że to jakiś marker. Macie pomysł czym to sprać?? Kurtka jest na 2-3 lata więc będzie miala śliczną parkę na wiosnę.
Przepraszam za jakość zdjęć, ale robione teraz po ciemku telefonem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140818_191354.jpg (121,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140818_191348.jpg (105,9 KB, 19 załadowań)
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 21:29   #1563
ezzo
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, bierzemy mojego brata na mini urlop, mielismy w ciagu dnia taki pomysl, zeby znalezc jakies tanie bilety i poleciec na kilka dni do jakiegos europejskiego miasta, ale nic nie znalezlismy, takze poki co jedziemy jutro do tesciow i tam bedziemy dalej myslec co zrobic z reszta urlopu
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 21:31   #1564
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dobry wieczór

wpadam tylko powiedzieć, że była masakra :/
nie jestem pewna siebie, ale kurde, no uważam że jak na osobę bez doświadczenia po studiach nie jestem zła. Ale to co to dzisiaj było sprowadziło mnie do poziomu zera, w zasadzie to boję się już wysyłać gdziekolwiek CVki.

Najpierw krótka rozmowa - ok.30 minut, po polsku spoko, potem pytania z księgowości - też jeszcze nie było źle, pytania z ustaw podatkowcyh - poległam. No nie wiem, może ja jestem dziwna, ale ustawy są chyba po to żeby móc do nich zajrzeć? a nie znać na pamięć ? no ale dobra, pomińmy. Następnie rozmowa po angielsku i tu powiem szczerze byłam zadowolona pogadaliśmy sobie spokojnie, wszystko rozumiałam, co chciałam powiedziałam, generalnie na plus. Byłam naprawdę zadowolona, Pani mi mówi, że w takim razie to już wszystko, czy mam pytania no i tyle. Myślałam, że kończymy a ona...to ja Pani już dziękuję i zostawiam testy :O
myślę sobie, ok.
Patrzę, a tam 100 (słownie: 100!) pytań testowych z angielskiego. Przy 50 już nie chciało mi się myśleć, serio. Za dużo tego, sama gramatyka, in,on,at, czasy, tryby warunkowe, no sama gramatyka. Ale dalej uważam, że nie poszło mi źle, na pewno będę miała kilka, może nawet kilkanaście błędów, ale dalej in plus.
Ale to co było potem przerosło moje najśmieszle oczekiwania. Czekał na mne test z księgowości, a tam 20 pytań teoretycznych. Może gdybym już pracowała w zawodzie bym wiedziała, ale generalnie nie pracowałam, studiowałam "tylko", i w zasadzie musiałabym powtórzyć tonę matwriału, żebym mogła precyzyjnie na nie odpowiedzieć. Oczywicie coś tam popisałam, ale to tylko to co pamiętałam, a nie to co jest napisane w ustawie toćka w toćke a to jeszcze nie koniec! następnie 3 zadania do policzenia i wyszłam na ignoratkę, bo nawet kalkulatora nie miałam dwa nie sprawiły mi jako takiego problemu, natomiast trzecie ola boga, policzyłam, po czym jak w domu spradziłam źle i napisać maila do anglii o tym, że faktura korygująca została wystawioan w złym terminie i zaliczki na poczet podatku dochodowego w marcu zostały źle policzone, w związku z tym we wrześniu musimy zapłacić fiskusowi różnicę, karę, grzywnę i odsetki jakieś tam. Chyba nie muszę wspominać, że nigy się nie uczyłam finansowego słownictwa, więc połowy słówek nie znałam?
I tym oto miłym akcentem po 2 godzinach wyszłam stamtąd załamana. Odpowiedź do 2 tygodni, ale jestem pewna że będzie negatywna, bo zrobiłam z siebie niezłą idiotkę i naprawdę straciłam siły i wiarę w siebie.

W związku z powyższym właśnie jem nerkowce i piję żywca
Przepraszam za przynudzanie

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 21:35   #1565
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ooo jednak Gda? Masz juz jakas miejscowke?

Jak tam Kuba? Sen nocny przyszedl?

Jestes pewna, ze trzeba miec wlasny fotelik? Tzn wiem, ze na ich stronce jest niby wzmianka o takim obowiazku...
Ale ostatnio jak jechalam to kobita nie miala i dali jej ten z wyposazenia autokaru.

Jakie "nie ma"? Ja widzialam!

fewciu, jak dobrze, ze Ci sie polepszylo!
To co to w koncu bylo?
Kiedy widzialas

http://bi.gazeta.pl/im/f9/10/f8/z162...dworca-PKP.jpg

Czytalam, ze maja 2 zapasowe na stanie w razie " ktos by zapomnial", ale nie wiem jak to w rzeczywistosci wyglada Nie znalazlam tez informacji odnosnie ceny biletu dla smrodka. W sumie nawet gdyby kosztowal tyle co dla nas, to wychodzi taniej niz intercity! Ogolem wyliczenia wyszly mi spore :P Jakies 700 zl na weekend to jednak duza kasa. Chyba sobie odpuszcze poki co Ale nie ma bata, kiedys na pewno przyjedziemy zoo na mnie czeka

Ezzo zostan moja siostra

Fewciu wydaje mi sie, ze ciezko jednak bedzie wywabic taka stara plame Chyba, ze ktoras ma super ekstra metode.

Ewulko ja pierdziele :O Moja rozmowa przy Twojej to pikus :P Hej bedzie co bedzie, juz po zero stresu! Nie ta praca to inna! Najwyzej skonczymy w Biedrze na kasie, bedziemy jako pierwsze wybierac najlepsze dzieciowe rzeczy

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2014-08-18 o 21:41
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 21:39   #1566
BlackSanctum
Zakorzenienie

Specjalnie dla mamuś niefacebookowych. Mojej Oliwy dawno tutaj nie było.

Ps. Mój Małż na zdjęciu żuje gumę - żeby nie było, nie jest taki skrzywiony na co dzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3025.jpg (64,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3066.jpg (54,3 KB, 55 załadowań)
Stary 2014-08-18, 21:41   #1567
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Ps. Mój Małż na zdjęciu żuje gumę - żeby nie było, nie jest taki skrzywiony na co dzień.
wcześniej myślałam, że Oliwia to w 100% twojego męża, ale teraz stwierdzam, że coraz bardziej jest do ciebie podobna

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 21:43   #1568
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
wcześniej myślałam, że Oliwia to w 100% twojego męża, ale teraz stwierdzam, że coraz bardziej jest do ciebie podobna
Uwielbiam to słyszeć - ostatnio bardzo często.
Stary 2014-08-18, 21:52   #1569
marsi11
Zakorzenienie

Ewulka o rany a co to za posada ? główna księgowa w johnson&johnson?

Cytat:

Black rany ,zawsze myślałam,że Twój TZ ma klona a tu guzik, ona się robi do Ciebie podobna, aż szok zaliczyłam, mała Blacky
i widzę,że szeleczki już macie, jak się sprawują?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 21:53   #1570
YellowSheep
Rozeznanie

Witam się po weekendzie, całe szczęście ze juz się skończył. Siedzę i się rilaksuję, dziś nic nie robię, zjadłam sałatkę z maca a teraz czekają na mnie orzechowe prince polo xxl nie ma to jak pozajadać stresy. Pełnia szczęścia

Ewulka masakra co piszesz o tej rozmowie. Mogę sobie wyobrazić jak się czułas, ja też rachunkowość kończyłam i to z całkiem niezłym wynikiem ale zupełnie nie wiem po co bo teraz pewnie nic już bym nie potrafiła zrobić. Ale może nie będzie tak źle i okaże się ze Cie przyjmą? Może specjalnie taki poziom wysoki?
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 22:19   #1571
ezzo
Zadomowienie

Ewulka co nas nie zabije to nas wzmocni! Takze potraktuj to jako ciekawe i cenne doswiadczenie. Teraz kazda kolejna rozmowa bedzie juz tylko latwiejsza.

little a wiesz, ja zawsze cieszylam sie, ze mam 2 braci, ale im jestem starsza tym bardziej zaluje, ze nie mam swojej wlasnej osobistej siostry, takze ten
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 22:20   #1572
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Hje: mnie wciąż zadziwia z jakim spokojem ty piszesz o wypadkach Poli, ja się jeszcze nie zahartowałam
A bo to było już trochę "po", pewnie jakbym pisała w ten sam dzień, to inaczej by brzmiało Ale tak jak Pstryczek napisał, staram się bez nerwów do tego podchodzić i nie rozpamiętywać

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hje a tak z ciekawości zapytam jak skoczyła się sprawą z fikcyjną śmiercią bliźniaków w rodzinie?
Temat umarł śmiercią naturalną. Kminiliśmy, czy się "za to brać", ale stwierdziliśmy, że wolimy jednak trochę zadbać o swoje bezpieczeństwo, bo różnie by mogło być Oni potem byli jeszcze chwilę razem, ale na szczęście już definitywnie się rozeszli, ona niby zaraz za 2 dni już do psychologa chodziła, już wdziała efekty, za 5 dni robotę znalazła - tak więc high life A tak poważnie, skoro nie są razem, a wujek sam nas prosił, żeby tego nie rozgrzebywać (sam stracił dziecko i żonę), to "zapomnieliśmy".

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Próbowały już Wasze maluszki majonez?

Cytat:

Jak się Pola czuje?

Dziś była wesoła i pogodna, jak niepamiętamkiedy ostatnio

Ha! A ja już dawno pisałam, że Oliwa to cała Black!

Dziewczyny, jak znajdę jeszcze, to napiszę Wam jutro, jaki mamy zarąbisty specyfik do czyszczenia z kamienia/rdzy/osadu itp. Po prostu 100% skuteczny, ale obowiązkowo trzeba rękawiczek używać, bo ja sobie tym właśnie palce zmasakrowałam Jak jeszcze nie zuzyty, to jutro poszukam i podam

Ale tych ciąż Właśnie zobaczyłam na fejsie, że moja koleżanka z liceum się hajtnęła z brzuchem Czyli w końcu ktoś z mojego rocznika dołączył

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-08-18 o 22:21
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 22:27   #1573
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Nawijko, czapka w sierpniu przeciwko przewianiu? Bzdura, jak dla mnie... Owszem, ja Oliwce zakładałam coś na głowę - chustki, kapelusiki, ale tylko i wyłącznie w celu ochrony przed ostrym słońcem... Jak słońca nie było, to nie było i czapki na głowie. Nie obwiniaj się.
zgadzam się, mało tego - w uchu robi się duchota, idealna pożywka dla bakterii

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Odnośnie mówienia, umiejętności itp - to u nas na początku "Czereśniowe Lato" bez entuzjazmu a teraz uwielbia - tylko, że szukać to co ja jej mówię, a nie rozwijam fabuły póki co.
O : https://www.youtube.com/watch?v=3OmV...h72-IA&index=1 - śmiać mi się chce, bo myślała, że zdjęcie jej robię i uparcie na początku powtarza "zdjęcie zdjęcie!" heh. Przepraszam za paplaninę.
A ty wiesz, że moja A. własnie tak lubi te książki? wyszukujemy, ja jej mówię co ma znaleźć, ona mnie

fajna

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wiecie jaki jest poziom żlobków we wro?
syf i malaria
tzn nie mówię tego o wszystkich ale.....
dziś weszłam na strone miasta by poszukać prywatne ośrodki które dostały dotacje z miasta
w jednym brudno, a w drugim rany boskie, pani wyglądała jakby przed chwilą wstała, trzymała na rękach drące się niemowle, stwierdziła,że jest śpiące i musi je uśpić, wsadziła do łóżeczka zamknęła drzwi i wyszłą
popatrzyła na Leosia, stwiedziła,że strasznie żywy ale żebym się nie martwiła ona go utemperuje jeszcze czego!
ja nie wiem nikt nie kontroluje tego typu placówek?
nie wspomne,że ani mnie ani TZ nie wpuściła do żadnego pomieszczenia, przyjęła nas w korytarzu, otworzyła jedną sale i powiedziała proszę nie wchodzić tylko popatrzeć

ja pierdziele, zadawałam wiele pytań, między innymi o drzemkę, że mały ma teraz lęk separacyjyn i że sam nie uśnie- no to dostałam odpowiedź,że dziecko będzie leżakować i samo się nauczy- ona mu daje 7-10 dni
☠☠☠☠a ciekawe co? zakmnie drzwi i wyjdzie?
o nie!

Leos ładnie zrobił papa na do widzenia i więcej tej pani nie zobaczy

wracając ,przypadkiem znaleźliśmy placowkę, oddają nowy budynek do użytkowania we wrześniu, pani milutka, zagadywała Leo, zupełna odwrotność poprzednich rozmów
no i też z dofinansowaniem no i mamy miejsce

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Debrah, pokazuje,że film prywatny

a włąsnie jedna pani pochwaliła dziś mojego synka,że ładnie się komunikuje
a weź zadzwoń do sanepidu czy czego tam, niech kontroling zrobią

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Za pol h mamy wizyte u lekarza, obudzila sie z 39 stopniami Cala goraca jest....
omg, zdrówka!
Dorka też ze stanem podgorączkowym, ale obstawiam ostatnią 3

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Próbowały już Wasze maluszki majonez?

Little, ojej, oby to były "Tylko" zęby...
si,w sałatce

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ale jajca
nastepnym razem Gdansk jest nasz!

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

a wlasnie - co wasze malchy jadly juz z takich "nowosci"?
bo ja nie wiem co moge dawac a czego nie
a bo ja wiem? wszystko? przy starszej siostrze ciężko ustrzec łącznie z kradzieżą frytek nie ejstem zadowolona, ale też rozumiem, że gdy A. od czasu do czasu (raz na 1-2 miesiące) zjada nawet nie całą małą porcję, to po pierwsze - nie będę zabraniała starszej, bo jest młodsza, a młodszej nie wyrwę frytki z ręki, bo od kilku frytek nic nie będzie. Inaczej to wyglądało - dbanie o zdrowe żarcie - przy jednej córce, inaczej wygląda przy dwóch.

Cytat:
Sama chciałabym wiedzieć

Gdzie Szajka???
jestem, a co?

ostatnio z doskoku bo pisałam, że piszę a dzisiaj w Krk byłam, ale z mamą i A, i w sumie tylko na rynku i w Sukiennicach potem mamę zostawiłam na kawie, a z A. poszlyśmy do smoka

Cytat:
Kupiłam dzisiaj w ciuchach kurtkę dla Blanki NEXT Safari żyrafkę, zapłaciłam całe 2 zł. Ale ma plamę, podejrzewam że to jakiś marker. Macie pomysł czym to sprać?? Kurtka jest na 2-3 lata więc będzie miala śliczną parkę na wiosnę.
odplamiacz z biedry, a jak nie, to kup naprasowywankę zwierzaka i tyle

Cytat:
dobry wieczór

nie jestem pewna siebie, ale kurde, no uważam że jak na osobę bez doświadczenia po studiach nie jestem zła. Ale to co to dzisiaj było sprowadziło mnie do poziomu zera, w zasadzie to boję się już wysyłać gdziekolwiek CVki.

Najpierw krótka rozmowa - ok.30 minut, po polsku spoko, potem pytania z księgowości - też jeszcze nie było źle, pytania z ustaw podatkowcyh - poległam. No nie wiem, może ja jestem dziwna, ale ustawy są chyba po to żeby móc do nich zajrzeć? a nie znać na pamięć ? no ale dobra, pomińmy. Następnie rozmowa po angielsku i tu powiem szczerze byłam zadowolona pogadaliśmy sobie spokojnie, wszystko rozumiałam, co chciałam powiedziałam, generalnie na plus. Byłam naprawdę zadowolona, Pani mi mówi, że w takim razie to już wszystko, czy mam pytania no i tyle. Myślałam, że kończymy a ona...to ja Pani już dziękuję i zostawiam testy :O
myślę sobie, ok.
Patrzę, a tam 100 (słownie: 100!) pytań testowych z angielskiego. Przy 50 już nie chciało mi się myśleć, serio. Za dużo tego, sama gramatyka, in,on,at, czasy, tryby warunkowe, no sama gramatyka. Ale dalej uważam, że nie poszło mi źle, na pewno będę miała kilka, może nawet kilkanaście błędów, ale dalej in plus.
Ale to co było potem przerosło moje najśmieszle oczekiwania. Czekał na mne test z księgowości, a tam 20 pytań teoretycznych. Może gdybym już pracowała w zawodzie bym wiedziała, ale generalnie nie pracowałam, studiowałam "tylko", i w zasadzie musiałabym powtórzyć tonę matwriału, żebym mogła precyzyjnie na nie odpowiedzieć. Oczywicie coś tam popisałam, ale to tylko to co pamiętałam, a nie to co jest napisane w ustawie toćka w toćke a to jeszcze nie koniec! następnie 3 zadania do policzenia i wyszłam na ignoratkę, bo nawet kalkulatora nie miałam dwa nie sprawiły mi jako takiego problemu, natomiast trzecie ola boga, policzyłam, po czym jak w domu spradziłam źle i napisać maila do anglii o tym, że faktura korygująca została wystawioan w złym terminie i zaliczki na poczet podatku dochodowego w marcu zostały źle policzone, w związku z tym we wrześniu musimy zapłacić fiskusowi różnicę, karę, grzywnę i odsetki jakieś tam. Chyba nie muszę wspominać, że nigy się nie uczyłam finansowego słownictwa, więc połowy słówek nie znałam?
I tym oto miłym akcentem po 2 godzinach wyszłam stamtąd załamana. Odpowiedź do 2 tygodni, ale jestem pewna że będzie negatywna, bo zrobiłam z siebie niezłą idiotkę i naprawdę straciłam siły i wiarę w siebie.

W związku z powyższym właśnie jem nerkowce i piję żywca
Przepraszam za przynudzanie
oj słońce, nie martw się, nie od dzisiaj wiadomo, że nawet na stanowisko sprzątaczki wiele sklepów życzy sobie panią po studiach + 3 języki ludzie nie mają rozumu i tyle

-----------------------
Kupiłam kotka dla Dorci http://galeriabukowski.pl/maskotki-m...-bambo/p,81796 absolutnie genialny, mięciuteńki! rano jej dam

A. dostała my little pony małego, sama sobie wybrała. Pamiątki z krk
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 22:32   #1574
hope01
Zakorzenienie

Fewciu dobrze, że już ok

Little, Nawijko całusy dla dzieciaczków

Ewulko każda następna będzie lepsza

Hje biedna Polunia, Dawid w sumie mi po stole nie chodzi, ale spotkania pierwszego stopnia z meblami, framugą czy podłogą to norma u nas. Przeca to nie patrzy jak leci tylko Huzia na Józia!

Ja również się zgadzam, że Oliwia przechodzi z Łukasza w Kasię

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 22:34   #1575
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dzięki, dziewczyny. Moja królewna to moja krew, coraz bardziej.

A teraz coś na poprawę humoru - https://www.youtube.com/watch?v=ghn4gE6XhqY
Stary 2014-08-18, 22:43   #1576
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy widzialas

http://bi.gazeta.pl/im/f9/10/f8/z162...dworca-PKP.jpg

Czytalam, ze maja 2 zapasowe na stanie w razie " ktos by zapomnial", ale nie wiem jak to w rzeczywistosci wyglada Nie znalazlam tez informacji odnosnie ceny biletu dla smrodka. W sumie nawet gdyby kosztowal tyle co dla nas, to wychodzi taniej niz intercity! Ogolem wyliczenia wyszly mi spore :P Jakies 700 zl na weekend to jednak duza kasa. Chyba sobie odpuszcze poki co Ale nie ma bata, kiedys na pewno przyjedziemy zoo na mnie czeka
Aaaa hmm wczoraj :P a wlasciwie masz racje, peron widzialam, nie dworzec

Fakt, 700zl to przeginka...
Zoo i nawijki

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 23:25   #1577
charlizz
Zadomowienie

Nawijko,nocleg niby mam (Sokola 22), tzn. dzwoniłam w sobotę i niby jest,ale nie rezerwowałam, ponieważ moje niezdecydowanie sięga zenitu

Tak btw nawet sobie nie wyobrażacie jak ciężko jest znaleźć nocleg dla matki z dzieckiem Albo każą płacić za cały pokój a nie od osoby, czyli 3x więcej,albo jak mówię, że z dzieckiem półtorarocznym to... "nie chcą mieć problemów" :O ewentualnie jeśli rozmowa się toczy droga mailową, to po informacji, że przyjadę z dzieckiem kontakt się urywa, czujecie to!? Tzn wiem, że jakbym szukała noclegu w jakimś 5* hotelu to bym problemu nie miała, ale poki co nie stać mnie na to i jestem skazana na zwykły pokój gościnny. Acha, zarezerwowałam jeden w Sopocie ale szybko zmieniłam zdanie jak okazało się, że od domu są tory kolejowe w odległości... 10 (DZIESIĘĆ) metrów! Pani, z która rozmawiałam mogła wspomnieć o tym fakcie, że to aż tak blisko, a ja z dzieckiem przecież, no ale po co... ludzie to debile!

Little, ja IC jadę jak za darmo, 36zł a nie macie od kogo pożyczyć fotelika? U mnie Polski bus odpada, Ola źle znosi podróż autem więc podejrzewam, że busem może być też niezbyt.

Acha, wczoraj odbyłam z Ola podróż do zoo i wreszcie nie rzygała w aucie! Sukces, bo ostatnimi czasy to już po 5km potrafiła nas zaskoczyć. Także gdyby któraś miała wątpliwości, bo Lokomotiv jest od 3r.ż. dopiero - dałam ,3ml, spokojna podróż, żadnych skutków ubocznych
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 23:33   #1578
nafiyqa
Zakorzenienie

charlizz, jakie d*pki wolowe z tych ludzi :/

Nie chce Ci macic w glowie, bo nie znam dokladnie tego miejsca, ale ulica Sokola lezy w bardzo patologicznej dzielnicy...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 00:07   #1579
charlizz
Zadomowienie

Wiesz co, ja mieszkałam na Warszawskiej Pradze, więc wiem co to znaczy pato-dzielnica

A tak poważnie to nie znalazłam ani jednej złej opinii o tym domu wypoczynkowym, ludzie zachwyceni, że taki spokój, taki klimat i w ogóle opinie git, a i cena wyższa niż gdzie indziej w sezonie :p
A no i jeszcze jak udało mi się coś znaleźć to np. 10km od plaży, to ja dziękuję za taki pobyt :p
Chyba, że masz jakieś znajomości albo może Twoi T. mają znajomych, którzy mają pokoje? Zawsze to inaczej pojechać w coś sprawdzonego...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

Ale mnie zestresowałaś tą patologią

Stary 2014-08-19, 08:09   #1580
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ewulka co nas nie zabije to nas wzmocni! Takze potraktuj to jako ciekawe i cenne doswiadczenie. Teraz kazda kolejna rozmowa bedzie juz tylko latwiejsza.

little a wiesz, ja zawsze cieszylam sie, ze mam 2 braci, ale im jestem starsza tym bardziej zaluje, ze nie mam swojej wlasnej osobistej siostry, takze ten
tez mam 2 braci! I to starszych :P Ale zawsze chcialam miec siostre, taka od serca, zebysmy zawsze za soba stawaly, wiadomo z facetami o wszystkim nie pogadasz Z bratowa tez, bo to tak dziwnie :P

Cytat:
Aaaa hmm wczoraj :P a wlasciwie masz racje, peron widzialam, nie dworzec

Fakt, 700zl to przeginka...
Zoo i nawijki
Jak to Czyzbys byla w moich okolicach?

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Nawijko,nocleg niby mam (Sokola 22), tzn. dzwoniłam w sobotę i niby jest,ale nie rezerwowałam, ponieważ moje niezdecydowanie sięga zenitu

Tak btw nawet sobie nie wyobrażacie jak ciężko jest znaleźć nocleg dla matki z dzieckiem Albo każą płacić za cały pokój a nie od osoby, czyli 3x więcej,albo jak mówię, że z dzieckiem półtorarocznym to... "nie chcą mieć problemów" :O ewentualnie jeśli rozmowa się toczy droga mailową, to po informacji, że przyjadę z dzieckiem kontakt się urywa, czujecie to!? Tzn wiem, że jakbym szukała noclegu w jakimś 5* hotelu to bym problemu nie miała, ale poki co nie stać mnie na to i jestem skazana na zwykły pokój gościnny. Acha, zarezerwowałam jeden w Sopocie ale szybko zmieniłam zdanie jak okazało się, że od domu są tory kolejowe w odległości... 10 (DZIESIĘĆ) metrów! Pani, z która rozmawiałam mogła wspomnieć o tym fakcie, że to aż tak blisko, a ja z dzieckiem przecież, no ale po co... ludzie to debile!

Little, ja IC jadę jak za darmo, 36zł a nie macie od kogo pożyczyć fotelika? U mnie Polski bus odpada, Ola źle znosi podróż autem więc podejrzewam, że busem może być też niezbyt.

Acha, wczoraj odbyłam z Ola podróż do zoo i wreszcie nie rzygała w aucie! Sukces, bo ostatnimi czasy to już po 5km potrafiła nas zaskoczyć. Także gdyby któraś miała wątpliwości, bo Lokomotiv jest od 3r.ż. dopiero - dałam ,3ml, spokojna podróż, żadnych skutków ubocznych
No tak ale jedziesz sama z Olczisem A ja musze tragarza-krzykacza ze soba ciagnac Wiesz teoretycznie to moglibysmy kupic juz fotelik- w koncu kiedys bedziemy musieli mimo braku auta, ale pytanie brzmi czy jest sens jeszcze bujac z fotelikiem po obcym miescie, dodatkowy bagaz...
Kolejny raz klne na siebie, ze nie dokonczylam tego prawka Baby sa glupie jednak

Cytat:
Wiesz co, ja mieszkałam na Warszawskiej Pradze, więc wiem co to znaczy pato-dzielnica

A tak poważnie to nie znalazłam ani jednej złej opinii o tym domu wypoczynkowym, ludzie zachwyceni, że taki spokój, taki klimat i w ogóle opinie git, a i cena wyższa niż gdzie indziej w sezonie :p
A no i jeszcze jak udało mi się coś znaleźć to np. 10km od plaży, to ja dziękuję za taki pobyt :p
Chyba, że masz jakieś znajomości albo może Twoi T. mają znajomych, którzy mają pokoje? Zawsze to inaczej pojechać w coś sprawdzonego...

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

Ale mnie zestresowałaś tą patologią

Ja aktualnie mieszkam w pato dzielnicy U nas centrum zawsze jest patologiczne :P Kamienice, chlanie w bramach itp. ale ja tutaj czuje sie bezpieczniej niz na starym osiedlu na ktorym cale zycie mieszkalam. Tutaj nikt nie biega i nie pyta " za jakim klubem jestes"

Charlizz z tego pamietam ( moze zle, bo Gda bylam ostatni raz z 5 lat temu) to do plazy jest spoko dojazd tramwajem Moze poszukalabys czegos blisko przystanku? Nawijko udziel sie czy dobrze gadam

Ogolem ja mam rodzine w Gda i Gdyni. I to calkiem bliska. Teoretycznie. A w praktyce to nie chcialabym zwalac sie ciotce na glowe, starsi ludzie maja swoje przyzwyczajenia, bedac u niej musielibysmy byc punktualnie na obiad

Edit. Aaa wlasnie czytam, ze Liszowska dostala od meza porsche za urodzenie drugiego dziecka. Ciekawe co dostanie za trzecie...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2014-08-19 o 08:14
Stary 2014-08-19, 08:18   #1581
charlizz
Zadomowienie

Little,wiem że dojazd jest, ale i tak mnie to nie przekonuje
A w Waszym przypadku targanie fotelika jest bez sensu....

Stary 2014-08-19, 08:24   #1582
hope01
Zakorzenienie

O Boziu co za noc

Wczoraj byliśmy u mnie na ogrodzie i tato mój odpalił koło młodego kosiarke, ale się zląkł i efekty były w nocy. Pobudki z płaczem, krzykiem schodzenie z łóżka na śpiąco

Stary 2014-08-19, 08:28   #1583
Ultra81
Rozeznanie

Ja znów tylko na chwilę, ale wpadłam się chociaż przywitać, żebyście o mnie nie zapomniały
Ostatnio nie daję rady nawet Was podczytywać, dziś kończymy zadanie, nad którym siedzieliśmy 2,5 tygodnia i zaraz zaczynamy kolejne. Luuubię tak

U Mychy ok, w weekend zamontowaliśmy jej huśtawkę i wreszcie ma swoją. Oczywiście chce, by bujać ją tak mocno, że lata niemalże w poziomie. Ja bujam za słabo, więc woli jak tz to robi

Dobra, spadam, bo muszę jeszcze przegrać dane przed 9:00.

Buziaki
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:35   #1584
nancykenator
Zakorzenienie

Witajcie z rana
My pospalismy do 6:30. Kuba od rana uklada swoje ukladanki ;-)
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:38   #1585
litllesweetangel
Lurker ;)

Nie chce nic mowic ale kluska nadal spi Musze ja obudzic na antybiotyk

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-08-19, 08:39   #1586
hope01
Zakorzenienie

a Dawid od rana wchodzi mi na głowę

Stary 2014-08-19, 10:19   #1587
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Ja wczoraj też IC, za rodzinny zapłaciłamy na 3 osoby 45zł, warunki cudowne no i całkowita rezerwacja miejsc. Nic to, że ciuchcia się zepsuła i półtoragodzinne opóźnienie było

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
O Boziu co za noc

Wczoraj byliśmy u mnie na ogrodzie i tato mój odpalił koło młodego kosiarke, ale się zląkł i efekty były w nocy. Pobudki z płaczem, krzykiem schodzenie z łóżka na śpiąco
współczuję :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 10:27   #1588
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:

Ja prpopnuję odplamiacz z ariela o ten https://www.google.pl/search?q=odpla...ml%3B300%3B300 Jak dla mnie najlepszy. Z flamastrami sobie poradził

A co do usuwania kamienia z umywalki w łazience, więc pewnie do kuchni też się nada polecam https://www.google.pl/search?q=sanse...ml%3B228%3B228

U nas wszystko ok. Niestety muszę lecieć, bo czeka dziś na mnie 10kg papryki, 5 kg pomidorów itp. Będę robiła sos słosko- kwaśny na zimę i paprykę marynowaną z pieczarkami. Jeśli chcecie przepisy to piszcie A jak się z tym uporam to chcę jeszcze zrobić pomidory z przepisu Marsi. A niebawem śliwki i winogrona. Kocham robić przetwory
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 10:33   #1589
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!

Cytat:

Ogolem ja mam rodzine w Gda i Gdyni. I to calkiem bliska. Teoretycznie. A w praktyce to nie chcialabym zwalac sie ciotce na glowe, starsi ludzie maja swoje przyzwyczajenia, bedac u niej musielibysmy byc punktualnie na obiad

Edit. Aaa wlasnie czytam, ze Liszowska dostala od meza porsche za urodzenie drugiego dziecka. Ciekawe co dostanie za trzecie...
tez wczoraj o tym czytalam ja za pierwsze dostalam kwiaty wiec teoretycznie szansa na porszę przy drugim jest

tez mam ten sam problem, niby szwagrunio jest w gdansku, bliska rodzina K. chrzestny, brat meza itd ale jakos tak mi niezrecznie. jeszcze jakbysmy byli sami to inaczej ale z malym dzieckiem to same wiecie. wstanie rano, w nocy moze plakac, roz.pier.dzielnik w calym mieszkaniu robi w sekunde , tami czuja sie w obowiazku zrobic sniadanie/obiad/kolacje, nam glupio-chcemy my cos zrobic - nie bo jestescie goscmi i tak w kolko
no i oczywiscie ze jak chcemy to mozemy jeszcze zostac, nie ma problemu - ta, yhy, juz to widze
szczegolnie nie ma problemu jak Kuba co i rusz rzuca 40 kg zabawka w ich ukochanego mini pieska
dlatego ja juz wole zaplacic za kwatere i jechac na spokojnie gdzies a do rodzinki to tylko na chwile...

Cytat:
dobry wieczór

omg, ale maja wymagania
kit im w ucho!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak znajdę jeszcze, to napiszę Wam jutro, jaki mamy zarąbisty specyfik do czyszczenia z kamienia/rdzy/osadu itp. Po prostu 100% skuteczny, ale obowiązkowo trzeba rękawiczek używać, bo ja sobie tym właśnie palce zmasakrowałam Jak jeszcze nie zuzyty, to jutro poszukam i podam
o dawaj, dawaj!
ja szukam czegos do kamienia do kibelka ale tak zeby zwalczyl ten kamien na dole, w wodzie co jest

Cytat:

Jak tam Kuba? Sen nocny przyszedl?
a spoko, zasnal normalnie pare minut po 21

kurde, 3 raz z rzedu przesikuje mi sie na maxa po nocy. dzis poplakiwal, nie wiedzialam o co kaman a to przez to, caly przod bodziaka mokry do tej pory spodnie byly zasikane od pizamy a dzis spodnie suche, sprawdzalam kilka razy w nocy a tu psikus - bodzial zprzodu calusienki zasikany a spodnie suche. jak on to zdzialal?

Cytat:
S
Gdzie Szajka???
widze ze zguba sie znalazla a co z Neti i Sylwietta?
------------
poprosilam K. zeby posprzatal zabawki - mowie Wam dziewczyny, no blysk poprostu!!!! zadna zabawka sie nie wala! kocham mojego synusia!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 10:39   #1590
litllesweetangel
Lurker ;)

Jak tu sie nie w☠☠☠☠iac! Planowane wylaczenie pradu na 2 h i kiedy sie dowiedzialam? Jak weszlam na strone enei bo nagle wylaczono mi prad!! Co za gowniana firma

Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości