My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :) - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-19, 08:24   #1591
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)

Dziewczyny jestem zalamana moja twarza!!!! Syf na syfie, co sie dzieje?! Nigdy tak nie mialam...

Ja sie nawet wyspalam. Wlasnie jade do pracy - dzisiaj tylko 6h

czekanie...
AgleRkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:35   #1592
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mi tak się nie zdarza jak się obudzę to się zmuszam do zaśnięcia, bo jak nie muszę wstawać to wmawiam swojemu mózgowi, że "szkoda taki dzień zmarnować, śpij do jasnej cholery". Zawsze działa. Ja się połozyłam wczoraj o 22:30, obudziłam się o 7:30 i jeszcze bym sobie pospała mmmmm
Zazdroszczę, bo ja mam ogromne problemy ze spaniem, a szczególnie z zasypianiem :P Zawsze milion myśli na minutę. Zazdroszczę mojemu TŻ, on przykłada głowę do poduszki i mógłby w minutę zasnąć Ale musi się mną zajmować i mnie utulać do snu biedny
Stary 2014-08-19, 08:37   #1593
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, bo ja mam ogromne problemy ze spaniem, a szczególnie z zasypianiem :P Zawsze milion myśli na minutę. Zazdroszczę mojemu TŻ, on przykłada głowę do poduszki i mógłby w minutę zasnąć Ale musi się mną zajmować i mnie utulać do snu biedny
mój mnie utuli, ale co z tego, jak mnie obejmie przytuli się i zaraz śpi. ej tak w ogóle to chrapia Wasi supermeni? :d
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:41   #1594
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Hej a ja bym może więcej pospala, gdyby nie szwagier który zadzwonił przed chwilą, że chce naszego samochodu pożyczyć.. Wrrr i nas obudził, no i TZ pojechał do niego.. A jak się obudze to już ciężko mi zasnąć. Wczoraj padłam o 21 co zawsze jestem nocny Marek.. Jestem zaskoczona. Pozatym pierwszy dobry sen od dawna. Śnił mi się taki śliczny piesek , cały biały, i miał co jakiś odstęp rude cienkie paseczki i tz do mnie że nie możemy go wziąć bo mamy już 3. I robiłam zdjęcie żeby wrzucić na fb czy ktoś takiego oryginalnego nie chce ale był śliczny ! Naprawdę :P
Uwielbiam pieski Super sen miałaś Ja też wczoraj poszłam do łóżka o 21.00

Aglerkowa- ja tak miałam po odstawieniu anty- wysyp pryszczy i dalej mam niestety a to już 9 miesięcy mija :/ Dodam, że NIGDY nie miałam problemów z trądzikiem.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
mój mnie utuli, ale co z tego, jak mnie obejmie przytuli się i zaraz śpi. ej tak w ogóle to chrapia Wasi supermeni? :d
To ja mojego bezczelnie budzę Wredna jestem chyba

Mój trochę chrapie na plecach jak śpi, ale od razu go budzę lekko i się przesuwa na bok (od razu zasypia, a rano nawet nie pamięta, że go obudziłam). A tak to nie chrapie. Ponoć ja też chrapię na plecach, a tak to nie

A jak u Was?
Stary 2014-08-19, 08:42   #1595
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Mój na szczęście nie

Dzień dobry

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:48   #1596
201606011622
Konto usunięte

Mój strasznie chrapie jak bardzo zmęczony się położy lub jak popije. Uszy mogą odpaść. -,- a tak to spokojnie , nie chrapie. Jedynie w tych dwóch przypadkach. Wczoraj zapytał czy idziemy po piwo. Mówię po co? A on: napiłbym się. A to mam nie pić. A ja tak myślę i myślę . Mówię nie pij. Myślałam że coś bd miał do tego a on mi buzi w czoło i : no dobrze.
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:53   #1597
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Mój strasznie chrapie jak bardzo zmęczony się położy lub jak popije. Uszy mogą odpaść. -,- a tak to spokojnie , nie chrapie. Jedynie w tych dwóch przypadkach. Wczoraj zapytał czy idziemy po piwo. Mówię po co? A on: napiłbym się. A to mam nie pić. A ja tak myślę i myślę . Mówię nie pij. Myślałam że coś bd miał do tego a on mi buzi w czoło i : no dobrze.
Słodko

myboyismine
- witaj Jak tam idą starania?
Stary 2014-08-19, 09:03   #1598
myboyismine
Zakorzenienie

Dobrze. .. wczoraj wielkie plany były a tak się poklicilismy ze się odechciało. ..

Stary 2014-08-19, 09:07   #1599
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Dobrze. .. wczoraj wielkie plany były a tak się poklicilismy ze się odechciało. ..

O co poszło?
Stary 2014-08-19, 09:10   #1600
AgleRkowa
Rozeznanie

GG do AgleRkowa

Moj na szczescie nie chrapie

A jesli chodzi o zasypianie to wystarczy ze moj TZ mnie przytuli I oboje spimy jak dzieci.

Myboyismine - , co sie stalo?

czekanie...
AgleRkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 09:16   #1601
myboyismine
Zakorzenienie

Ojj nie będę opowiadać. .. jakaś krzywa faza...

Stary 2014-08-19, 09:17   #1602
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgleRkowa Pokaż wiadomość
Moj na szczescie nie chrapie

A jesli chodzi o zasypianie to wystarczy ze moj TZ mnie przytuli I oboje spimy jak dzieci.

Myboyismine - , co sie stalo?
Niektórym to dobrze

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:

Mam nadzieję, że szybko się pogodzicie
Stary 2014-08-19, 09:41   #1603
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Hej Wam

Myboy - Obyście się szybko pogodzili Ah te chłopy zawsze w dni płodne im się na kłótnie zbiera

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 09:42   #1604
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Hej Wam

Myboy - Obyście się szybko pogodzili Ah te chłopy zawsze w dni płodne im się na kłótnie zbiera
Hej kochana
Stary 2014-08-19, 09:45   #1605
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój chrapie jak śpi na plecach, to go kopię nogą i mówię, żeby się odwrócił. Kiedyś próbowałam delikatnie, ale nie skutkuje - tylko kopniak. Za to jak się napije to chrapie strasznie.
Cytat:
ja tak miałam po odstawieniu anty- wysyp pryszczy i dalej mam niestety a to już 9 miesięcy mija :/ Dodam, że NIGDY nie miałam problemów z trądzikiem
Ja zaczęłam brać tabsy w dzieciństwie (17 lat miałam) więc pryszcze to jeszcze naturalna rzecz była. W czasie brania zdarzał się syfek raz na jakiś czas, za to po odstawieniu dramat Na szczęście znalazłam dobry żel do mycia, który super działa, a nigdy takie specyfiki na mnie nie działały. Więc już jako tako wyglądam po 7 miesiącach.
Cytat:

U nas też zawsze kłótnie o jakieś bezsensowne pierdoły, w życiowych problemach jesteśmy zgodni. Za to o coś totalnie nieistotnego potrafimy się pożreć do żywego, krzesła latają po mieszkaniu
Stary 2014-08-19, 09:53   #1606
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochana

Owieczka - mój też po piciu strasznie chrapie, on się w ogóle śmiesznie zachowuje jak jest pijany

Ja za to jestem potworem jak już zasnę i ktoś mnie próbuje obudzić - ooo masakra kiedyś ja już śpię Tż chciał się przytulić i jakoś mnie przebudził to się zaczęłam na niego drzeć żeby sobie poszedł i jak on te studia skończył skoro nie rozumie prostego zdania żeby dał mi spokój
Nie odzywał się chyba wtedy do mnie ze 3 dni, ale mu wytłumaczyłam i teraz już wie że mnie budzić nie wolno jak śpię bo zachowuję się jak rozjuszony byk

pierogowamama.com
Stary 2014-08-19, 09:55   #1607
Jeannee
Zakorzenienie

owieczka- co to za żel do mycia twarzy, pochwal się? Na mnie teraz świetnie działa pasta oczyszczająca z Ziaji, z serii Manuka. Coś cudownego! Buzia po nim jest śliczna! :P
My się nie kłócimy w ogóle (odpukać!)

W ogóle zrobiłam sobie teraz test owulacyjny ( nie mylić z ciążowym) i druga kreska jest blada, trochę bledsza od tej kontrolnej. Co myślicie, że już po owulacji czy przed? Nie robię żadnych pomiarów temperatur, testu też miałam nie robić, ale rano miałam taki mleczny śluz przy podcieraniu więc pomyślałam, że zrobię teścik :P
Jakieś wnioski kochane?

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:

Owieczka - mój też po piciu strasznie chrapie, on się w ogóle śmiesznie zachowuje jak jest pijany

Ja za to jestem potworem jak już zasnę i ktoś mnie próbuje obudzić - ooo masakra kiedyś ja już śpię Tż chciał się przytulić i jakoś mnie przebudził to się zaczęłam na niego drzeć żeby sobie poszedł i jak on te studia skończył skoro nie rozumie prostego zdania żeby dał mi spokój
Nie odzywał się chyba wtedy do mnie ze 3 dni, ale mu wytłumaczyłam i teraz już wie że mnie budzić nie wolno jak śpię bo zachowuję się jak rozjuszony byk
Ojejku, to ja bym nie chciała z Tobą spać
Stary 2014-08-19, 10:00   #1608
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
owieczka- co to za żel do mycia twarzy, pochwal się? Na mnie teraz świetnie działa pasta oczyszczająca z Ziaji, z serii Manuka. Coś cudownego! Buzia po nim jest śliczna! :P
My się nie kłócimy w ogóle (odpukać!)

W ogóle zrobiłam sobie teraz test owulacyjny ( nie mylić z ciążowym) i druga kreska jest blada, trochę bledsza od tej kontrolnej. Co myślicie, że już po owulacji czy przed? Nie robię żadnych pomiarów temperatur, testu też miałam nie robić, ale rano miałam taki mleczny śluz przy podcieraniu więc pomyślałam, że zrobię teścik :P
Jakieś wnioski kochane?

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Ojejku, to ja bym nie chciała z Tobą spać
Ooo to muszę spróbować z tą Ziają też po odstawieniu tabsów mam trochę problemów skórnych, do tej pory używałam Cetaphilu i dawał radę ale po odstawieniu już chyba nie nadąża

Hmm co do testu który to Twój dzień cyklu? Ilu dniowe masz cykle? Bledsza od kontrolnej kreska oznacza, że test jest negatywny, albo będzie się wzmacniała i owu dopiero będzie, albo już słabnie bo pik LH był, może zrób jutro następny?
Mleczny śluz raczej nie jest typem płodnego

pierogowamama.com
Stary 2014-08-19, 10:09   #1609
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to muszę spróbować z tą Ziają też po odstawieniu tabsów mam trochę problemów skórnych, do tej pory używałam Cetaphilu i dawał radę ale po odstawieniu już chyba nie nadąża

Hmm co do testu który to Twój dzień cyklu? Ilu dniowe masz cykle? Bledsza od kontrolnej kreska oznacza, że test jest negatywny, albo będzie się wzmacniała i owu dopiero będzie, albo już słabnie bo pik LH był, może zrób jutro następny?
Mleczny śluz raczej nie jest typem płodnego
Teraz po 10 minutach te kreski są identyczne
Mam 15 dzień cyklu Ilu mam dniowe to ciężka sprawa, bo zawsze muszę wywoływać luteiną. Kiedyś miałam 30 dniowe cykle zanim zaczęłam brać tabletki

Szczerze mówiąc nie wiem czy zrobię test ponownie, bo nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. W poprzednim cyklu robiłam codziennie, druga kreska była grubaśna, kochaliśmy się oczywiście, ale się nie udało A jeszcze w poprzednim byłam na usg, ginekolog powiedziała, że to idealny moment na bobasa to działaliśmy, ale nic z tego nie wyszło również :/

W tym cyklu wyluzowałam i obiecałam sobie nie robić żadnych pomiarów itp. ale dziś nie wytrzymałam
Stary 2014-08-19, 10:17   #1610
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz po 10 minutach te kreski są identyczne
Mam 15 dzień cyklu Ilu mam dniowe to ciężka sprawa, bo zawsze muszę wywoływać luteiną. Kiedyś miałam 30 dniowe cykle zanim zaczęłam brać tabletki

Szczerze mówiąc nie wiem czy zrobię test ponownie, bo nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. W poprzednim cyklu robiłam codziennie, druga kreska była grubaśna, kochaliśmy się oczywiście, ale się nie udało A jeszcze w poprzednim byłam na usg, ginekolog powiedziała, że to idealny moment na bobasa to działaliśmy, ale nic z tego nie wyszło również :/

W tym cyklu wyluzowałam i obiecałam sobie nie robić żadnych pomiarów itp. ale dziś nie wytrzymałam
Test owu odczytuje się po 10 minutach właśnie, więc ja bym jednak to brała za poytyw i działała
A jutro też może zrób, będziesz wiedzieć czy kreska blednie czy się wzmacnia
Nie ma tak naprawdę chyba idealnej metody na zajście w ciążę - w każdym cyklu ma się koło 30% szans nawet jak się idealnie wstrzelisz w dzień owulacji - trzeba po prostu działać i się nie poddawać

pierogowamama.com
Stary 2014-08-19, 10:22   #1611
Jeannee
Zakorzenienie

Wiem kochana, też tak robimy Nie poddajemy się, bo w końcu się uda

Serio, odczytuje się go po 10 minutach? Nie wiedziałam! Dzięki za cenną informację To by wychodziło, że są dwie grube krechy, bo dalej tak jest W takim razie chyba powtórzę go jutro, przekonałaś mnie
Stary 2014-08-19, 10:24   #1612
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem kochana, też tak robimy Nie poddajemy się, bo w końcu się uda

Serio, odczytuje się go po 10 minutach? Nie wiedziałam! Dzięki za cenną informację To by wychodziło, że są dwie grube krechy, bo dalej tak jest W takim razie chyba powtórzę go jutro, przekonałaś mnie
Tak, bo hormon musi mieć trochę czasu żeby "naciągnąć"
Ja mam tak napisane na testach żeby odczytywać po 10 minutach
No to powodzenia

pierogowamama.com
Stary 2014-08-19, 10:31   #1613
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, bo hormon musi mieć trochę czasu żeby "naciągnąć"
Ja mam tak napisane na testach żeby odczytywać po 10 minutach
No to powodzenia
Nie dziękuję A Ty już po @?
Stary 2014-08-19, 10:34   #1614
Talantea
Zakorzenienie

ola_la_7676

Moj nie chrapie jak jest odwrócony na bok plecami do mnie wiec zwykle tak spi. Ja jak juz zasne to spie do rana, ale jak TZ chrapie to zasnąc nie moge ;(sama nie chrapie chyba, że mam katar
Jeannee
ogólnie korci mnie by robic test, ale i tak wiem ze to jeszcze nie teraz, próbuje słuchac mojej intuicji rozumiem więc chęc robienia ich codziennie.

AgleRkowa

nie pomoge bo zwykle mam czystą twarz i wypryski tylko na @ przychodzą. Mam nadzieje, ze jak bede w ciązy to nie będe miala wiekszych zmian skórnych bo sie załamię...

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 10:39   #1615
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziękuję A Ty już po @?
No już końcóweczka, dzisiaj tylko lekkie plamienie, wczoraj już był seksik bo nie wytrzymałam, tydzień bez seksu to stanowczo za długo!!

pierogowamama.com
Stary 2014-08-19, 10:41   #1616
Jeannee
Zakorzenienie

Talantea- ponoć na dziewczynkę ma się problemy z cerą itp. Ja bym tam mogła to przecierpieć, byle by była dziewczynka Choć jak będzie chłopak to płakać nie będę, ale dziewczynka to byłoby cudownie!

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
No już końcóweczka, dzisiaj tylko lekkie plamienie, wczoraj już był seksik bo nie wytrzymałam, tydzień bez seksu to stanowczo za długo!!
My tam nawet szalejemy podczas @ Na szczęście mojego TŻ to nie obrzydza ani nic :P
No to teraz staranka na całego
Stary 2014-08-19, 10:44   #1617
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Talantea- ponoć na dziewczynkę ma się problemy z cerą itp. Ja bym tam mogła to przecierpieć, byle by była dziewczynka Choć jak będzie chłopak to płakać nie będę, ale dziewczynka to byłoby cudownie!

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

My tam nawet szalejemy podczas @ Na szczęście mojego TŻ to nie obrzydza ani nic :P
No to teraz staranka na całego
Mojego Tż też by chyba w sumie to nie obrzydzało ale ja się tak jakoś niekomfortowo bym czuła, zwłaszcza że mam obfite okresy więc na całym łóżku by krew była ble
Nooo, do owu jeszcze sobie pewnie trochę poczekam, ale powoli będziemy ruszać do dzieła

pierogowamama.com
Stary 2014-08-19, 10:53   #1618
Talantea
Zakorzenienie

Ha, moj TZ raz spróbował w czasie @ i teraz juz nie chce, no cóż ja go zmuszać nie będe. Wczoraj był zmęczony więc niz nie kombinowaliśmy, moze dzisiaj, ehh. Widzę, że jeden dzien w pracy i juz jego chęci zanikają...

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 10:55   #1619
Jeannee
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego Tż też by chyba w sumie to nie obrzydzało ale ja się tak jakoś niekomfortowo bym czuła, zwłaszcza że mam obfite okresy więc na całym łóżku by krew była ble
Nooo, do owu jeszcze sobie pewnie trochę poczekam, ale powoli będziemy ruszać do dzieła
Rozumiem

W ogóle czujecie już jesień w powietrzu? Bo ja tak, mój TŻ też. I nawet wczoraj spytałam o to moje dwie znajome i potwierdziły :P Jest takie zimne powietrze. W niedzielę po pracy jak byliśmy na mieście z TŻ to ludzie już w kurtkach chodzili i botkach... Dziwnie na nich patrzyłam, bo ja krótki rękaw, ale chyba ich rozumiem powoli

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ha, moj TZ raz spróbował w czasie @ i teraz juz nie chce, no cóż ja go zmuszać nie będe. Wczoraj był zmęczony więc niz nie kombinowaliśmy, moze dzisiaj, ehh. Widzę, że jeden dzien w pracy i juz jego chęci zanikają...
Pracuje fizycznie, po ile godzin?
Stary 2014-08-19, 11:03   #1620
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem

W ogóle czujecie już jesień w powietrzu? Bo ja tak, mój TŻ też. I nawet wczoraj spytałam o to moje dwie znajome i potwierdziły :P Jest takie zimne powietrze. W niedzielę po pracy jak byliśmy na mieście z TŻ to ludzie już w kurtkach chodzili i botkach... Dziwnie na nich patrzyłam, bo ja krótki rękaw, ale chyba ich rozumiem powoli

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Pracuje fizycznie, po ile godzin?
No kurtki i botki to może faktycznie przesada, ale rzeczywiście pogoda się troszkę zmieniła, niby świeci słońce ale już jest inaczej, w sumie nie ma co co się dziwić, prawie wrzesień - i znowu ta zima - nienawidzę jak jest zimno i paskudnie i te 70 warstw trzeba na siebie nakładać
Kijowy ten nasz klimat 2 miesiące ciepła, 10 miesięcy nie wiadomo czego bo ani to lato ani to zima

pierogowamama.com
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości