Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-08-17, 13:47   #3211
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

podobno syrop glukozowo-fruktozowy jest g³ównym powodem oty³o¶ci. i to prawda jest wszêdzie. nie krystalizuje sie jak cukier, czy miód, jest tañszy no i trwa³y (nie psuje siê szybko).

no i daj± go wszêdzie. ja siê zastanawiam dlaczego do soków owocowych daj± cukier, czy syrop? przecie¿ robia siê obrzydliwie s³odkie.
kiedy¶ oglada³am program, ¿e cukier i syrop daj± wszêdzie, aby podnosiæ poziom glukozy, który szybko spada i za chwilê znów pijemy. dlatego ciê¿ko wypiæ szklankê coli, czy soku, ale pijemy butelkê czy karton. Od ma³ego dzieci przyzwyczajamy ¿e wszystko jest s³odkie: od s³oiczków, soczków po wodê smakow± i w ten sposób dzieci nie umiej± pic wody, ale napoje, bo woda im nie smakuje. w ten sposób robimy grube pokolenia. jakie¶ 20 lat temu ma³o które dziecko by³o grube. teraz jest ich bardzo du¿o.
przera¿a mnie gdy widze ma³e dzieci z lizakiem w jednej rêce, batonikiem w drugiem a w wózku jeszcze chrupki.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-17, 14:09   #3212
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
podobno syrop glukozowo-fruktozowy jest g³ównym powodem oty³o¶ci. i to prawda jest wszêdzie. nie krystalizuje sie jak cukier, czy miód, jest tañszy no i trwa³y (nie psuje siê szybko).

no i daj± go wszêdzie. ja siê zastanawiam dlaczego do soków owocowych daj± cukier, czy syrop? przecie¿ robia siê obrzydliwie s³odkie.
kiedy¶ oglada³am program, ¿e cukier i syrop daj± wszêdzie, aby podnosiæ poziom glukozy, który szybko spada i za chwilê znów pijemy. dlatego ciê¿ko wypiæ szklankê coli, czy soku, ale pijemy butelkê czy karton. Od ma³ego dzieci przyzwyczajamy ¿e wszystko jest s³odkie: od s³oiczków, soczków po wodê smakow± i w ten sposób dzieci nie umiej± pic wody, ale napoje, bo woda im nie smakuje. w ten sposób robimy grube pokolenia. jakie¶ 20 lat temu ma³o które dziecko by³o grube. teraz jest ich bardzo du¿o.
przera¿a mnie gdy widze ma³e dzieci z lizakiem w jednej rêce, batonikiem w drugiem a w wózku jeszcze chrupki.
ja zupe³nie nie znam sie na sk³adach itd i nawet nie wiedzia³am, ¿e syrop G-F jest taki niebezpieczny;/ chyba czas zacz±c czytac etykiety?
Pro¶ba do wszystkich dziewczyn, które maj± wiedze której mi zdecydowanie brakuje - mog³by¶cie podpowiedziec czego jeszcze unikac?
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-17, 15:37   #3213
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Od ma³ego dzieci przyzwyczajamy ¿e wszystko jest s³odkie: od s³oiczków, soczków po wodê smakow± i w ten sposób dzieci nie umiej± pic wody, ale napoje, bo woda im nie smakuje. w ten sposób robimy grube pokolenia. jakie¶ 20 lat temu ma³o które dziecko by³o grube. teraz jest ich bardzo du¿o.
Ja pragnienie zaspokajam wod± niegazowana (soki i napoje tylko od wielkiego ¶wiêta). Na pocz±tku mi nie smakowa³a, ale siê zmuszalam i siê przyzwyczai³am...
Mam 4 letni± siostrê, która ma przewlek³e problemy z jelitami i wa¿ne jest u niej odpowiednie od¿ywianie, a nie za bardzo chce je¶æ warzywa i owoce. Moi rodzice ci±gle podawali jej soki, bo sobie ubzdurali, ¿e to taka jej dzienna porcja owoców. Jak ja siê ni± zajmowa³am to dostawa³a wodê i j± lubi³a bo tak m³od± przyzwyczai³am. Ale rodzicom nie da³o siê przet³umaczyæ.
W koñcu gdy siostra by³a w szpitalu to mama zapyta³a o to lekarkê to us³ysza³a, ¿e tylko i wy³±cznie woda. Je¿eli dziecko nie chce piæ wody to soki tylko takie klarowne (nie gêste i metne typu Kubu¶), ale najlepiej wodê.
No i siê skoñczy³o cudowanie... A i siostra stopniowo przekona³a siê do niektórych owoców, z warzywami gorzej ale te¿ czasami zje (bo zawsze jej mówiê, ¿e od sa³atki bêdzie mia³a piêkne w³osy i paznokcie :-P a, te kobiety :-D)

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-17, 21:37   #3214
pannaatopowa
Zakorzenienie

To co piszesz jest czêste. Rodzice nie ucz± piæ wody dzieci. Nie ¿e nie chce piæ, ale niektórzy nawet nie pomy¶l± ¿e mozna dawac wode niegazowan± dziecku. Dzieci powinny pic najwy¿ej szklankê soku dziennie. Nie znam ani jednego rodzica, który daje wodê dziecku. Jak juz to smakow±, która w g³ównej mierze sk³ada siê z cukrów i syropu.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-08-18, 05:12   #3215
womendontcry
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Cytat:
Nie znam ani jednego rodzica, który daje wodê dziecku.
Ja dajê
Moje dzieci pij± przewa¿nie najzwyklejsz± wodê niegazowan±, i ¿adn± tam smakow±! Wszak ten godny po¿a³owania smak to sama chemia... Fuj!
Soki te¿ pij±, ale nie kupne, tylko domowe: mam zrobiony w³asny zapas. Malinowy, truskawkowy, wi¶niowy, agrestowy, porzeczkowy, winogronowy, a nawet i ¿urawinowy (synek ma problemy z drogami moczowymi)
Owszem, niestety moje dzieciaki te¿ znaj± smak soków kartonowych, coli i innych napojów gazowanych, ale to wynik odwiedzin u znajomych, którzy innego picia nie uznaj±. Na szczê¶cie zdarza siê to na tyle rzadko, ¿e nie ma co p³akaæ
A z przetworów to powid³a ¶liwkowe jeszcze robiê i marmoladê jab³kow± a tak¿e w³asny przecier pomidorowy, buraczki tarte, ogórki kiszone oraz kapustê czerwon±. Owoce i warzywa mam ze wsi, wiêc i chemii mniej
A dzieci lubi±

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
ja zupe³nie nie znam sie na sk³adach itd i nawet nie wiedzia³am, ¿e syrop G-F jest taki niebezpieczny;/ chyba czas zacz±c czytac etykiety?
Pro¶ba do wszystkich dziewczyn, które maj± wiedze której mi zdecydowanie brakuje - mog³by¶cie podpowiedziec czego jeszcze unikac?
No có¿, moja wiedza te¿ jest dziurawa, ale oprócz syropu G-F jak ognia unikam MOM (miêsa oddzielonego mechanicznie) - to przemielone odpadki z uboju zwierz±t, rozdrobniona masa miêsno-t³uszczowa, w której s± nawet resztki kostne. Mój m±¿ mawia obrazowo, ¿e to zmielone uszy, skóra, ogony i kuta$y Unikam wiêc parówek i dañ gotowych. Bóg jeden raczy wiedzieæ, co one zawieraj±

W miarê mo¿liwo¶ci staram siê nie kupowaæ produktów w plastikowych opakowaniach i puszkach: ze wzglêdu na bisfenol-A, który przykleja siê do ¿ywno¶ci i równie¿ jest jedn± z przyczyn oty³o¶ci. Nie zawsze jest to mo¿liwe, np. woda mineralna nie wiedzieæ czemu dostêpna jest tylko w plastikowych butelkach. Trzeba j± wiêc chowaæ przed promieniami s³onecznymi. Wêdlinê i ser ¿ó³ty - tylko ¶wie¿e, krojone na stoisku w sklepie.

Co jeszcze... Patrzê na listê sk³adników: im mniej E-sk³adników w zawarto¶ci produktu, tym lepiej. Co za tym idzie nie kupujê produktów o przed³u¿onym terminie wa¿no¶ci.

I nie kupujê mleka UHT, które w wyniku bardzo wysokiej temperatury traci swoje warto¶ci.

----98-97-96-95-94-93-92-91-90-
89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-
79-78-77-76 -75-74-73 -72-71-70-
69-68-67-66-65

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-08-18 o 16:51
womendontcry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-18, 05:16   #3216
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
Ja nie dajê
Moje dzieci pij± przewa¿nie najzwyklejsz± wodê niegazowan±, i ¿adn± tam smakow±! Wszak ten godny po¿a³owania smak to sama chemia... Fuj!
Soki te¿ pij±, ale nie kupne, tylko domowe: mam zrobiony w³asny zapas. Malinowy, truskawkowy, wi¶niowy, agrestowy, porzeczkowy, winogronowy, a nawet i ¿urawinowy (synek ma problemy z drogami moczowymi)
Owszem, niestety moje dzieciaki te¿ znaj± smak soków kartonowych, coli i innych napojów gazowanych, ale to wynik odwiedzin u znajomych, którzy innego picia nie uznaj±. Na szczê¶cie zdarza siê to na tyle rzadko, ¿e nie ma co p³akaæ
A z przetworów to powid³a ¶liwkowe jeszcze robiê i marmoladê jab³kow± a tak¿e w³asny przecier pomidorowy, buraczki tarte oraz kapustê zerwon±. Owoce i warzywa mam ze wsi, wiêc i chemii mniej
A dzieci lubi±

No có¿, moja wiedza te¿ jest dziurawa, ale oprócz syropu G-F jak ognia unikam MOM (miêsa oddzielonego mechanicznie) - to przemielone odpadki z uboju zwierz±t, rozdrobniona masa miêsno-t³uszczowa, w której s± nawet resztki kostne. Mój m±¿ mawia obrazowo, ¿e to zmielone uszy, skóra, ogony i kuta$y Unikam wiêc parówek i dañ gotowych. Bóg jeden raczy wiedzieæ, co one zawieraj±

W miarê mo¿liwo¶ci staram siê nie kupowaæ produktów w plastikowych opakowaniach i puszkach: ze wzglêdu na bisfenol-A, który przykleja siê do ¿ywno¶ci i równie¿ jest jedn± z przyczyn oty³o¶ci. Nie zawsze jest to mo¿liwe, np. woda mineralna nie wiedzieæ czemu dostêpna jest tylko w plastikowych butelkach. Trzeba j± wiêc chowaæ przed promieniami s³onecznymi. Wêdlinê i ser ¿ó³ty - tylko ¶wie¿e, krojone na stoisku w sklepie.

Co jeszcze... Patrzê na listê sk³adników: im mniej E-sk³adników w zawarto¶ci produktu, tym lepiej. Co za tym idzie nie kupujê produktów o przed³u¿onym terminie wa¿no¶ci.

I nie kupujê mleka UHT, które w wyniku bardzo wysokiej temperatury traci swoje warto¶ci.
Ooo o tych butelkach nie wiedzialam o mleku slyszalam ale niestety wciaz je kupuje

Stary 2014-08-18, 07:56   #3217
womendontcry
Raczkowanie

Jeszcze jedno - z zasady unikam produktów chiñskich. Po licznych aferach z rakotwórczymi ubraniami, meblami, zabawkami a nawet naczyniami, napisowi MADE IN CHINA mówiê stanowcze NIE!!!

Hmmmm, jakie¿ by³o moje zdziwienie, gdy na paczce kupionych ³uskanych nasion s³onecznika ujrza³am CHINA!!!!!????

Opakowanie powêdrowa³o prosto do kosza, a ja od tej pory patrzê nie tylko na listê sk³adników, ale i kraj produkcji...

Wiecie, ¿e taki chiñski czosnek nie puszcza pêdów i nie ma w³a¶ciwo¶ci antybiotykowych...?

69-68-67-66-65

Czas edycji: 2014-08-18 o 08:10

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 08:12   #3218
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jedno - z zasady unikam produktów chiñskich. Po licznych aferach z rakotwórczymi ubraniami, meblami, zabawkami a nawet naczyniami, napisowi MADE IN CHINA mówiê stanowcze NIE!!!

Hmmmm, jakie¿ by³o moje zdziwienie, gdy na paczce kupionych ³uskanych nasion s³onecznika ujrza³am CHINA!!!!!????

Opakowanie powêdrowa³o prosto do kosza, a ja od tej pory patrzê nie tylko na listê sk³adników, ale i kraj produkcji...

Wiecie, ¿e taki chiñski czosnek nie puszcza pêdów i nie ma w³a¶ciwo¶ci antybiotykowych...?
o czosnku wiedzia³am ale mam wra¿enie, ¿e przez to, ¿e czêsto siê o tym mówi, ¿eby kupowaæ Polski czosnek to sprzedawcy strasznie podwy¿szaj± jego cenê ostatnio za g³ówkê p³aci³am 3z³
Stary 2014-08-18, 09:02   #3219
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
mam wra¿enie, ¿e przez to, ¿e czêsto siê o tym mówi, ¿eby kupowaæ Polski czosnek to sprzedawcy strasznie podwy¿szaj± jego cenê ostatnio za g³ówkê p³aci³am 3z³
Byæ mo¿e, ale i tak wolê zap³aciæ wiêcej i kupiæ ¿ywno¶æ lepszej jako¶ci...

69-68-67-66-65
Stary 2014-08-18, 09:10   #3220
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Byæ mo¿e, ale i tak wolê zap³aciæ wiêcej i kupiæ ¿ywno¶æ lepszej jako¶ci...
ja te¿ i te¿ tak robie tylko stwierdzam fakt mo¿e dlatego zwróci³am na to uwagê bo sama jem bardzo du¿o czosnku
Stary 2014-08-18, 09:33   #3221
pannaatopowa
Zakorzenienie

Ogl±da³am kiedy¶ program o tworzeniu jeansów. Oczywi¶cie program by³ nagrywany w chinach. Masz racjê korzysta siê tam z truj±cych ¶rodków zatruwaj±c czêsto okoliczne pola. Tylko jest jedno ale. Praktycznie ca³y jeans na ¶wiecie jest produkowany i wykrawany w Chinach. Bardzo czêsto spodnie "made in USA" czy inne mady s± tylko i wy³±cznie zszywane poza Chinami zyskuj±c metkê kraju zszywaj±cego. Tadam i mamy niechiñskie ubrania.

ja nie dajê siê zwariowaæ Chinie. tak naprawdê wiêkszo¶æ produkcji jest w chinach. kiedy¶ zdaje siê, ¿e amerykanie zrobili test. nie kupowali niczego co pochodzi z Chin. okaza³o ¿e siê nie da. i tak naprawdê wszystko jest truj±ce, rakotwórcze i chemiczne. Nawet owoce z babcinego ogródka. wszak woda, ziemia i powietrze tez skazili¶my. obawiam siê ¿e lêk przed rakotwórczymi substancjami jest lekko przesadzony. bo z rakiem jest tak ¿e nic nie wiadomo. kto¶ mo¿e ca³e ¿ycie jest organiczne jedzenie, nie u¿ywac komórek nie paliæ, nie piæ i dbac o kondycje i umrze na raka a kto¶ inny hula, u¿ywa tanich podróbek, pali, pije i je co mu w rêkê wpadnie i spokojnie do¿yje staro¶ci.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 10:55   #3222
womendontcry
Raczkowanie

Ja sobie zdajê sprawê z tego, ¿e wiele rzeczy produkowanych jest w Chinach. Chocia¿by ca³a elektronika, odzie¿ i obuwie te¿ zreszt±. ALE: je¶li nie mam wyj¶cia i muszê kupiæ chiñsk± produkcjê, to przynajmniej jakiej¶ znanej firmy.
Przyk³ad: wiele zabawek jest made in China, ale kupuj±c np. Fisher price, VTech, Playskole czy Mattel, kupujê te¿ jak±¶ gwarancjê bezpieczeñstwa. Tanich chiñskich zabawek nieznanych firm nie kupujê - kiepskiej jako¶ci materia³y i s³abe wykonanie to za ma³o, ¿eby chcieæ oszczêdzaæ.
A z chiñszczyzny to tylko kuchnia, ojoj, tu bym grzeszy³a codziennie

To samo z ciuchami czy butami.

A ¿ywno¶æ kupujê przede wszystkim na pobliskim placu targowym, i raczej nie od handlarzy, tylko prosto od rolników z s±siednich wiosek Mo¿e chocia¿ trochê zdrowiej i lokalny biznes wspieram

No i garnki mam niemieckie, no tu nie mog³am siê przemóc

69-68-67-66-65

Czas edycji: 2014-08-18 o 10:57
Stary 2014-08-18, 11:21   #3223
pannaatopowa
Zakorzenienie

ale¿ oczywi¶cie masz racjê. zabawki dla dzieci musz± mieæ miêdzynarodowe atesty i tak dalej. dziecko bierze to do buzi i nikt nie chce ¿eby farba odlaz³a (kiedy¶ by³a afera, ¿e farba na zabawkach dla dzieci zawiera³a o³ów). lepiej kupiæ trzy porz±dne zabawki ni¿ 10 ze sklepu "wszystko za 2,50". z takich sklepów to tylko d³ugopisy kupi³am.

Stary 2014-08-18, 21:33   #3224
womendontcry
Raczkowanie

Pozwólcie, ¿e siê pochwalê: dzi¶ zrobi³am 39 km w 60 min!

69-68-67-66-65
Stary 2014-08-18, 22:14   #3225
pannaatopowa
Zakorzenienie

nie no gratulacje

Stary 2014-08-18, 22:42   #3226
womendontcry
Raczkowanie

Dziêkujê

69-68-67-66-65
Stary 2014-08-19, 04:20   #3227
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje

Stary 2014-08-19, 08:43   #3228
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cze¶æ dziewuszki
Trochê mnie nie by³o, wyjecha³am z miasta.
Odno¶nie poniedzia³kowego sprawozdania z "biegów"
¶roda - 30 min spacer
czwartek - 1,5 godzinny spacer z dzieciakami
pi±tek - 0,5 h tañców
i to by by³o na tyle.

Dietê diabli wziêli, jak to na wyje¼dzie.
Gdzie gospodarze raczyli pyszn± domow± kuchni±.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Brawo

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Dlaczego Polak, na Polaku próbuje zarobiæ krocie
Na ryneczku kobia³ka malin 250 g - kosztuje 6-7 z³.
W skupie p³aci³am 4 z³ za kilogram.
Zdajecie sobie sprawê jaka to przebitka !!!
Czarna porzeczka 40 gr za kilogram w sklepie same sprawd¼cie

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-19, 11:04   #3229
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
energii psychicznej mi brak. Ca³ymi dniami gapiê siê w ekran jak zombie. Mo¿e jestem trochê przemêczona, nie wiem. W ka¿dym razie póki co nie mam weny do pisania, gotowania, jest mi trochê przykro ale muszê odpocz±æ. Chyba najbardziej irytuj±ca czê¶æ mojej natury to te "przerwy".
No, chyba ¿artujesz!!!
Zakaz poddawania siê!!!
Zakaz zombowania!!!
Znajd¼ w sobie pozytywn± energiê, nigdy nie jest tak ¼le, ¿eby nie mog³o byæ gorzej. Pupa w troki i jazda do przodu.
Pogadaj z nami, co Ciê wkurza, co Ciê martwi, a my postaramy siê doradziæ najlepiej jak umiemy.
Pamiêtaj zawsze wszystko i tak jako¶ siê u³o¿y, wiêc szkoda czasu na gnu¶nienie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 11:48   #3230
pannaatopowa
Zakorzenienie

Od tygodnia æwiczê oko³o 70 minut dziennie (40 minut Mel B oraz 30 minut dla krêgos³upa), trzymam dietê, s³odyczy nie tykam, z owocami przystopowa³am a waga ruszy³a. w górê. no chyba jesdna muszê wybuliæ na dietetyczkê.

Stary 2014-08-19, 12:05   #3231
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Od tygodnia æwiczê oko³o 70 minut dziennie (40 minut Mel B oraz 30 minut dla krêgos³upa), trzymam dietê, s³odyczy nie tykam, z owocami przystopowa³am a waga ruszy³a. w górê. no chyba jesdna muszê wybuliæ na dietetyczkê.
Mo¿e za ma³o jesz i organizm robi "rezerwy" na przysz³o¶æ.
Tym bardziej, ¿e du¿o æwiczysz, wiêc wie ¿e bêdzie potrzebowa³ energii.

Stary 2014-08-19, 12:41   #3232
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Oj tak, syrop G-F teraz jest wszêdzie pakowany :/ szczególnie s³odkie jogurty/napoje/soki itp.

U mnie jako¶ idzie, chocia¿ waga bez zmian ca³y czas nie przyk³adam jako¶ siê do tego odchudzania, 1 wrze¶nia siê w koncu przeprowadzam wiec wtedy mam naprawde nadzieje ze cos sie u mnie ruszy, zaczne jesc normalnie i æwiczyæ
W czwartek przebieg³am 4 km, wróci³am do domu i od razu dosta³am @ wiêc kolejne dni bez biegania, ale fajnie mi siê wraca³o do tego po 2-miesiêcznej przerwie

Trzymam za Was kciuki ca³y czas, Melonade moja waga to 72,5 kg ca³y czas, ale to pewnie w przysz³y pi±tek dopiero bêdziesz aktualizowaæ jak siê uda³ urlop? Pogoda dopisa³a?
Ka¿dy dodany cukier to z³o, niestety ...
Jak by³am ma³a, pi³am vibovit, nie wiem czy to kojarzycie. Ostatnio wziê³am pude³ko do rêki i by³am w szoku, ¿e na pierwszym miejscu w sk³adzie jest cukier ... A to mog± nawet takie ma³e bobasy piæ :/. Dramat! Niby same witaminy ... Nie wiem czemu tak zmienili sk³ad, ale jak mo¿na tak dzieci uzale¿niaæ od cukru od samego pocz±tku?!

Wagê wpisa³am, zaraz dodam tabelkê.

By³o cudownie, ale teraz nie mogê wróciæ do siebie, przyt³acza mnie wszystko, z pogod± na czele :/ .
Swoj± drog±, jestem naprawdê zaskoczona, bo jad³am tragicznie, by³am przygotowana, ¿e zobaczê +3kg, tak zupe³nie realnie patrz±c, a tu jednak co¶ uby³o ... Du¿o chodzi³am, ale przy tym jedzeniu i piciu to nie s±dzi³am, ¿e pomo¿e .

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

To jest okropne. Ja rozumiem, ¿e biznes, kasa, ale przyzwyczajanie ma³ych dzieci do tego ... tragedia! Wczoraj przechodzi³am przez centrum handlowe ko³o tych wszyskich maców, kfc itd. i pomy¶la³am sobie, ¿e fajnie by by³o, gdyby jedzenie w McDonald's by³o mo¿liwe od 18 roku ¿ycia .

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Najlepiej je¶æ to, co nie musi mieæ sk³adu .
Im mniej przetworzone, tym lepiej. Im krótszy sk³ad, tym lepiej. Jak nie poznajesz jakiego¶ sk³adnika to pewnie nie powinna¶ go je¶æ. Wszystkie dodane cukry, konserwanty, tego lepiej unikaæ.
Je¶li masz FB to tam s± takie fanpage typu bia³a lista zakupów i czarna lista zakupów. Nie s±☠idealne, ale czasem pisz± co¶ o sk³adach, wiêc dla kogo¶, kto nic jeszcze nie wie to mo¿e byæ dobry pocz±tek .

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja pragnienie zaspokajam wod± niegazowana (soki i napoje tylko od wielkiego ¶wiêta). Na pocz±tku mi nie smakowa³a, ale siê zmuszalam i siê przyzwyczai³am...
Mam 4 letni± siostrê, która ma przewlek³e problemy z jelitami i wa¿ne jest u niej odpowiednie od¿ywianie, a nie za bardzo chce je¶æ warzywa i owoce. Moi rodzice ci±gle podawali jej soki, bo sobie ubzdurali, ¿e to taka jej dzienna porcja owoców. Jak ja siê ni± zajmowa³am to dostawa³a wodê i j± lubi³a bo tak m³od± przyzwyczai³am. Ale rodzicom nie da³o siê przet³umaczyæ.
W koñcu gdy siostra by³a w szpitalu to mama zapyta³a o to lekarkê to us³ysza³a, ¿e tylko i wy³±cznie woda. Je¿eli dziecko nie chce piæ wody to soki tylko takie klarowne (nie gêste i metne typu Kubu¶), ale najlepiej wodê.
No i siê skoñczy³o cudowanie... A i siostra stopniowo przekona³a siê do niektórych owoców, z warzywami gorzej ale te¿ czasami zje (bo zawsze jej mówiê, ¿e od sa³atki bêdzie mia³a piêkne w³osy i paznokcie :-P a, te kobiety :-D)

W takim przypadku fajnie jest mieæ sokowirówkê, wyciskarkê do owoców (nie tylko cytrusów), blender i robiæ mieszanki ró¿nych owoców i warzyw . Pyszne, zdrowe i mo¿na wcisn±æ tam mnóstwo rzeczy, których by siê normalnie nie zjad³o .

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
To co piszesz jest czêste. Rodzice nie ucz± piæ wody dzieci. Nie ¿e nie chce piæ, ale niektórzy nawet nie pomy¶l± ¿e mozna dawac wode niegazowan± dziecku. Dzieci powinny pic najwy¿ej szklankê soku dziennie. Nie znam ani jednego rodzica, który daje wodê dziecku. Jak juz to smakow±, która w g³ównej mierze sk³ada siê z cukrów i syropu.
Nazwanie wody smakowej "wod±" to jest dla mnie jaka¶ kpina. To nie jest woda, tylko napój. A ludzie pij±, bo my¶l±, ¿e zdrowe, bo to przecie¿ woda ...

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Ja dajê
A z przetworów to powid³a ¶liwkowe jeszcze robiê i marmoladê jab³kow± a tak¿e w³asny przecier pomidorowy, buraczki tarte, ogórki kiszone oraz kapustê czerwon±. Owoce i warzywa mam ze wsi, wiêc i chemii mniej
A dzieci lubi±

Dobre rady! Je¶li chodzi o wêdlinê to te¿ warto zwróciæ uwagê, ¿e zawsze powinien byæ dostêpny jej sk³ad, wiêc mo¿na sprawdziæ ile wody zawiera. No i te¿ lepsza mniej przetworzona, czyli nie kupujemy tych w kszta³cie serduszka czy z u¶miechniêt± bu¼k±. Sama czasem pope³niam ten b³±d, ¿e kupujê t± idealnie okr±g³± czy kwadratow±, bo sama w sobie wygl±da nie¼le, a pó¼niej mi siê przypomina, ¿e skoro ma taki kszta³t to kto¶ w niej co¶ mocno namiesza³ ...
I te¿ denerwuje mnie to, ¿e w wiêkszo¶ci restauracji itp. jak co¶ jest z szynk± to ta szynka jest najtañsza, najgorszej jako¶ci ... Jako miêso¿erca czujê siê rozdarta w takich przypadkach

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:

Nie spodziewa³abym siê u nas chiñskich produktów typu s³onecznik czy warzywa i owoce . Zwrócê na to uwagê. Gorzej, ¿e poza jedzeniem to ju¿ wszystko jest made in china .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-08-19 o 12:45
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:43   #3233
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Melonade fajnie, ¿e znowu "jeste¶". Brakowa³o nam Ciebie
Mo¿esz przypomnieæ gdzie Ty by³a¶, dobrze kojarzê ¿e nad morzem?

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-08-19 o 12:45
Stary 2014-08-19, 12:48   #3234
Melonade
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
A robisz chocia¿ dzieñ przerwy? Strasznie du¿o tego æwiczenia, mo¿e za ma³o jesz?

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Melonade fajnie, ¿e znowu "jeste¶". Brakowa³o nam Ciebie
Mo¿esz przypomnieæ gdzie Ty by³a¶, dobrze kojarzê ¿e nad morzem?
dziêki, te¿ mi Was brakowa³o .
Te¿, ale nie u nas, a we W³oszech .

Stary 2014-08-19, 12:56   #3235
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ

Te¿, ale nie u nas, a we W³oszech .
Morze, a raczej klimat zauwa¿y³am na sobie sprzyja odchudzaniu, ja podczas bytno¶ci nad morzem schud³am pomimo, i¿ jad³am du¿o du¿o wiêcej ni¿ w domu a do tego mnóstwo lodów i gofrów.

Stary 2014-08-19, 14:44   #3236
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Morze, a raczej klimat zauwa¿y³am na sobie sprzyja odchudzaniu, ja podczas bytno¶ci nad morzem schud³am pomimo, i¿ jad³am du¿o du¿o wiêcej ni¿ w domu a do tego mnóstwo lodów i gofrów.
Moja dieta sk³ada³a siê z pizzy, makaronów i wina

Stary 2014-08-19, 15:33   #3237
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie æwiczenia na pewno pomoga
ja widzê du¿± zmianê od momentu kiedy æwiczê

Cytat:
Ka¿dy dodany cukier to z³o, niestety ...
Jak by³am ma³a, pi³am vibovit, nie wiem czy to kojarzycie. Ostatnio wziê³am pude³ko do rêki i by³am w szoku, ¿e na pierwszym miejscu w sk³adzie jest cukier ... A to mog± nawet takie ma³e bobasy piæ :/. Dramat! Niby same witaminy ... Nie wiem czemu tak zmienili sk³ad, ale jak mo¿na tak dzieci uzale¿niaæ od cukru od samego pocz±tku?!

Wagê wpisa³am, zaraz dodam tabelkê.

By³o cudownie, ale teraz nie mogê wróciæ do siebie, przyt³acza mnie wszystko, z pogod± na czele :/ .
Swoj± drog±, jestem naprawdê zaskoczona, bo jad³am tragicznie, by³am przygotowana, ¿e zobaczê +3kg, tak zupe³nie realnie patrz±c, a tu jednak co¶ uby³o ... Du¿o chodzi³am, ale przy tym jedzeniu i piciu to nie s±dzi³am, ¿e pomo¿e .

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

To jest okropne. Ja rozumiem, ¿e biznes, kasa, ale przyzwyczajanie ma³ych dzieci do tego ... tragedia! Wczoraj przechodzi³am przez centrum handlowe ko³o tych wszyskich maców, kfc itd. i pomy¶la³am sobie, ¿e fajnie by by³o, gdyby jedzenie w McDonald's by³o mo¿liwe od 18 roku ¿ycia .

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Najlepiej je¶æ to, co nie musi mieæ sk³adu .
Im mniej przetworzone, tym lepiej. Im krótszy sk³ad, tym lepiej. Jak nie poznajesz jakiego¶ sk³adnika to pewnie nie powinna¶ go je¶æ. Wszystkie dodane cukry, konserwanty, tego lepiej unikaæ.
Je¶li masz FB to tam s± takie fanpage typu bia³a lista zakupów i czarna lista zakupów. Nie s±☠idealne, ale czasem pisz± co¶ o sk³adach, wiêc dla kogo¶, kto nic jeszcze nie wie to mo¿e byæ dobry pocz±tek .

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

W takim przypadku fajnie jest mieæ sokowirówkê, wyciskarkê do owoców (nie tylko cytrusów), blender i robiæ mieszanki ró¿nych owoców i warzyw . Pyszne, zdrowe i mo¿na wcisn±æ tam mnóstwo rzeczy, których by siê normalnie nie zjad³o .

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Nazwanie wody smakowej "wod±" to jest dla mnie jaka¶ kpina. To nie jest woda, tylko napój. A ludzie pij±, bo my¶l±, ¿e zdrowe, bo to przecie¿ woda ...

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Dobre rady! Je¶li chodzi o wêdlinê to te¿ warto zwróciæ uwagê, ¿e zawsze powinien byæ dostêpny jej sk³ad, wiêc mo¿na sprawdziæ ile wody zawiera. No i te¿ lepsza mniej przetworzona, czyli nie kupujemy tych w kszta³cie serduszka czy z u¶miechniêt± bu¼k±. Sama czasem pope³niam ten b³±d, ¿e kupujê t± idealnie okr±g³± czy kwadratow±, bo sama w sobie wygl±da nie¼le, a pó¼niej mi siê przypomina, ¿e skoro ma taki kszta³t to kto¶ w niej co¶ mocno namiesza³ ...
I te¿ denerwuje mnie to, ¿e w wiêkszo¶ci restauracji itp. jak co¶ jest z szynk± to ta szynka jest najtañsza, najgorszej jako¶ci ... Jako miêso¿erca czujê siê rozdarta w takich przypadkach

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Nie spodziewa³abym siê u nas chiñskich produktów typu s³onecznik czy warzywa i owoce . Zwrócê na to uwagê. Gorzej, ¿e poza jedzeniem to ju¿ wszystko jest made in china .
mam fb wiêc zaraz wyszukam to co pisa³a¶ ale w³a¶nie pomy¶la³am o vibowicie
fajnie, ¿e ju¿ jeste¶!

Cytat:
hmm to musia³o byæ pyszne!

ja wczoraj zapomnia³am siê wyspowiadaæ z ruchu w minionym tygodniu wiêc ju¿ to nadrabiam:
na rowerze przejecha³am 188,31km
bieganie - niestety tylko dwa razy i wysz³o 4,27km

wiêc bez sza³u
Stary 2014-08-19, 16:18   #3238
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Rowerem? Podziwiam!

Stary 2014-08-19, 21:18   #3239
pannaatopowa
Zakorzenienie

Jem oko³o 1600 kalorii. Pijê 3 litry wody dziennie... i dlaczego ro¶nie?

Stary 2014-08-20, 08:30   #3240
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Jem oko³o 1600 kalorii. Pijê 3 litry wody dziennie... i dlaczego ro¶nie?
A woda Ci siê nie zatrzyma³a?

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Ostatnio sobie pofolgowa³am z jedzeniem

wczorajsze menu
jogurt zbo¿owy
kawa z mlekiem
du¿o pomidorów
¿urek z pieczarkami, kie³bask± i jajeczkami
2 parówki z du¿± ilo¶ci± musztardy
1/2 kg ¶liwek
plaster ¿ó³tego sera
maliny

Efekt powy¿szego plus weekendu u rodzinki - wlaz³am na wagê dzisiaj a tam znowu 70 kg, muszê siê wzi±æ za siebie, ¿eby na pi±tek znowu by³o 69 kg.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
A przywioz³a¶ jakie¶ fajne przepisy?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
ja wczoraj zapomnia³am siê wyspowiadaæ z ruchu w minionym tygodniu wiêc ju¿ to nadrabiam:
na rowerze przejecha³am 188,31km
bieganie - niestety tylko dwa razy i wysz³o 4,27km
sk±d Ty na to bierzesz czas? Poza jazd± do pracy - bo to oczywiste.
Zazdroszczê, ja nie umiem siê zorganizowaæ.
Potrzebujê dodatkowych 4 godzin dla obecnego limitu doby, a wtedy bêdê mia³a czas dla siebie.
Dzisiaj na mnie czeka prasowanie, dokoñczenie obiadu (na szczê¶cie ju¿ wczoraj sobie podszykowa³am), sklepy, znalaz³am wydaje siê fajny przepis, jak go zrobiê i siê sprawdzi podzielê siê z Wami.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Znowu dzisiaj tu pusto.
Piszê sobie sama ze sob±, pewnie od wrze¶nia znowu ruszymy z kopyta.
Chcê ju¿ tego wrze¶nia a jednocze¶nie siê go bojê.
Najbardziej przera¿a mnie my¶l, ¿e rano muszê rozwie¼æ dzieci do ró¿nych instytucji w ró¿nych czê¶ciach miasta i zd±¿yæ jeszcze do siebie do pracy. Póki ciep³o, jeszcze jako¶ bêdzie, ale zim± brrrr

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.