|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Bylam dzisiaj na ktg. Mialam dwa skurcze co kolo 40 i dalej nic. Normalnie jesten zalamana. Juz mam dosyc. Nigdy to sie nie zacznie. A najgorsze jest to, ze im dluzej czekam to mam wiecej obaw i watpliwosci. Wczesniej az sie cieszylam a teraz? Nie wien co sie dzieje. Boje sie ze sobie nie poradze z malym i mam coraz wiekszego stracha.
I mam dosyc siedzenia na cykajacej bombie. Pozalilam sie....
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi. A co mówił ci lekarz? Kiedy do szpitala masz się zgłosić?
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Rozeznanie
|
wspaniałości tu mi mówicie.
Kładę się spać zgaga w nocy zgaga, rano po sniadaniu zgaga do poludnia od poludnia i wieczorem Cytat:
Kiedy nadejdzie NIEDŁUGO?! NIEDŁUGO przybywaj!!! Ja aż poszłam założyć lalce (mam taką z dzieciństwa z miekkim brzuszkiem rozmiar 56) pieluszkę, żeby sprawdzić jak to się robi... Chyba mi odbija...
|
|
#3695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47761620]Zaczarowana wszystkiego najlepszego! I pociesze cię, że u nas też ciężki poranek. Młody chyba nie może zrobić kupki i strasznie się złości...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oj to nie dobrze moja robi kupki pierdzi ale płacze i nie wiem dlaczego to pewnie kolka |
|
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to mam takie już głupie obawy, że małemu coś może być jak nie chce wyjść - wiem wiem to nie tak, jemu właśnie za dobrze. Ale boję się, że może to przeze mnie nie chce wyjść to wkręcam sobie co tylko można Czujemy jak się wierci stópki wypycha, kolanko i oczywiście ciągle pupa do góry a jak zabieramy rękę to jeszcze bardziej - tak się chyba domaga. Świra dostane jak zaraz nie urodzę
|
|
#3699 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dziekuje bardzo |
||||
|
|
|
#3700 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A takie obawy to chyba normalne. Ale pocieszam się, że nasze wątkowe mamusie sobie tak dobrze radzą i to ja sobie poradzę Cytat:
też planowałam poćwiczyć, ale nie mam na czym W domu żadnej lalki ani większego misia. Jeszcze, bo niebawem pewnie będzie wysyp różnych zabawek ![]() Ja mam dziś o 15:30 ostatnią wizytę u swojej gin. Stresuję się nie wiem czemu.
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
W związku z ograniczonymi ramami pierwszego posta musiałam trochę okroić naszą listę. Wywaliłam terminy porodów u mamusiek, które już urodziły. Na razie wystarczyło, ale pewnie za jakiś czas będę musiała coś więcej wykombinować, bo mi się posty nie chcą edytować, bo mają za dużo znaków.
|
|
|
|
#3703 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twój ginekolog dał Ci jakiś termin kiedy masz się wstawić na ewentualne wywoływanie gdyby minął termin? Mi równo tydzień temu powiedział, ze wszystko jest na dole i w każdej chwili moze się zacząć, ale gdyby nic nie ruszyło to tydz po terminie mam do niego się zgłosić i wtedy położą mnie w szpitalu i zaczną wywoływać. Robie wszystko by tylko samo się rozkręciło nie chcę wywoływania
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47761958]Właśnie Franek też robi kupki i pierdzi, ale strasznie krzyczy i zastanawiam się czemu... może te kupki tak go bolą...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja juz nie wiem dlaczego tak jest, czuje sie bezsilna
|
|
|
|
#3706 |
|
grozi wypollizowaniem
|
dziewczyny! jakiego proszku uzywacie? chcialabym taki ktory ładnie i delikatnie pachnie i dobrze pierze. Na razie uzywam dzidziusoa, ale on nie ma zapachu i nie dopiera w 40 st
. Poradzcie cos plis
|
|
#3707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3708 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() :p arty:Cytat:
![]() Cytat:
Ja też tak mam. Coraz bardziej sie boję przez to, że czekam. Czytam was i to też chyba mnie przeraża... Wcześniej chyba nie do końca wiedziałam co mnie czeka Wczoraj miałam taką sytuację, że myślałam, że mi wody zaczęły odchodzić. Tak się przestraszyłam, że się poryczałam zamiast się cieszyć. I tak myślałam: nie, nie, jeszcze chcę się wyspać, jeszcze sexik chcę i boję się, że się nie zajmę dzieckiem. Masakra ludzie, naprawdę. Chyba zwariuję... Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem jak będzie z kupkami w sumie
|
|||||
|
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3710 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj lekarz kazal mi sie zglosic 23 czyli w sobote. Ten na ip dzisiaj gadal o poczatku naztepnego tyg. I jeszcze sie dziwi co to za roznica sob czy pon. No dla mnie bardzo duzo. Bo codzien czuje sie coraz gorzej psychicznie. Teraz doszedl jeszcze strach o malego. Najchetniej zamknelabym sie w domu i zeby nikt odemnie nic nie chcisl nie dzwonil i ssie nie dopytywal. Jakby to odemnie zalezalo. Jeszcze caly czas pokrzykuje na tz.
|
|
#3711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarze traktują ciąże już automatycznie, przywyczajeni są do porodów przez lata swojej pracy. Chyba mało który podchodzi indywidualnie do kobiety i wczuwa się w ciażę, jeśli tak mogę powiedzieć o facecie Do nas zaczęli wczoraj wydzwaniać, koleżanka pyta na kiedy mam termin, na co odpowiedziałam: na wczoraj Staram sie nie denerwować i niepotrzebnie nie nakręcać ani doszukiwać się 'objawów' porodu. Kiedy ma nadejść do nadejdzie Lepiej jednak żeby to było JUŻ, albo chociaż po 16 aż mąż wróci i zrobi mi masaż szyjki
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przechodzi jak ręką odjął Zaczarowana, Kochana, 100 lat, spełnienia marzeń, wszystkiego najwspanialszego Dziś mój termin porodu
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A lekarz jak sam miał tak czekać to by zrozumiał! ![]() ja już nie odbieram telefonów, bo tylko co tam slychac urodziłaś juz? to mowie termin mam na czwartek! Nie wiem jak mozna przyspieszyc, bo ja odkurzam mopuje dygam po schodach i nic... Lekarz mówi że mały ma tak nisko głowę ze jakbym sobie włozyla palce to bym dotknela więc z baraszków nici!!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj muszę pochwalić mojego lekarza, on właśnie taki jest, że się wczuwa i traktował mnie bardzo indywidualnie... jak inne pacjentki, to nie wiem ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was zakładała kartę Rossnę w ciąży? Jak zmienić teraz w profilu, że urodziłam? |
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam zacytowane ale zniknęło i teraz mi się przypomniało, któraś z Was pytała jak moja babcia..otóż wczoraj jak mała płakała to przebiegła natychmiast sprawdzić co się dzieje, oczywiście wparowała bez pukania, stanęła w drzwiach więc pytam się co chce a ona że a nic, tak przyszłam zobaczyć czemu płacze. Wcześniej, mąż był w domu, mała coś kwiliła to babcia przyszła skontrolować co się dzieje pod pretekstem pytania na jakich oczkach się ściera marchewkę do surówki bo ona nie pamięta ;-) udawałam że śpię, nie chciało mi się z nią gadać. Mama obiecała mi pogadać z nią że naprawdę sobie tego nie życzę (niesamowite, przez te wszystkie lata nie żartowałam!), chociaż oczywiście najpierw próbowała mnie namówić, żebym odpuściła...
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki kochane ;-)
NOWYM MAMĄ GRATULUJĘ SERDECZNIE ;-) I ŻYCZĘ DUŻO WYTRWAŁOŚCI ;-) DLA NASZYCH KOCHANYCH POCIECH ;-) Przepraszam , że tak rzadko sie teraz odzywam . Długi weekend spędziliśmy w górach i było super. Małe zaczęła w nocy przesypiać już 5 godz non stop, za to w dzień ciągle wisi na cycku. Zaczęłam się już martwić, że nie najada się moim pokarmem, ale ponoć jest to skok rozwojowy w 7 tydz i tak może być ;-). Nawet kompa nie włączam bo padam. No i tłumy odwiedzających ahhhhh. Dobra lecę na spacerek. Buziaki
|
#3718 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[/QUOTE] Mi Ariel w 40 też nie dopiera, natomiast w 60 po kupach nie ma śladu a z ciuszkami się nic nie dzieje. Cytat:
![]() Kasia skasowałaś mojemu Tymkowi imię w pierwszym poście.
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-08-19 o 12:58 |
||
|
|
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo cierpliwości zatem życzę ![]() I fajny tekst o marchewce wymyśliła. Z pewnościa po kilkudziesieciu latach ścierania marchewki zapomniała
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-08-19 o 13:04 |
|
|
|
|
#3720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wiem ze on tez ma mnie dosc ale niech juz wytrzyma ten tydzien. Kazdy zdziwony ze ja nie jestem jeszcze w szpitalu. Bo mnie nie chca!!!! A gadaja jakbym byla jakas pato bo siedze w domu przeterminowana. Ech....
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

przykro mi. A co mówił ci lekarz? Kiedy do szpitala masz się zgłosić?

A takie obawy to chyba normalne. Ale pocieszam się, że nasze wątkowe mamusie sobie tak dobrze radzą i to ja sobie poradzę 
za wizyte

nie chcę wywoływania
. Poradzcie cos plis 

U mnie spanie w staniku nie przejdzie, pomyślałam sobie, żeby podłożyć seni bo szkoda mi brudzić prześcieradło...