|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
meneq co to znaczy schlodzona na igle?
![]() I jakie soki warzywne podajesz? Mi sie jedynie zielenine do szejkow udaje przemycic, spija sok z pmidorow, ale o innych w sumie nie pomyslalam. Co do picia z butelki zwyklej, to tak, Tomcio pije, lubi bardzo taka forme, ale oczywiscie sporo przy tym rozlewa, dlatego na co dzien uzywamy bidonow i tym podobnych. |
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi milego odpoczynku, jaka gondole kupilas bo ja chyba tezvmusze zastanowić sie nad nowa bo nasza byla beznadziejna
Ewulka tak jak dziewczyny pisaly rozmowa masakra az sie boje ze kiedys trzeba bedxie szukac nowej pracy Mala mam nadzieje ze we mnie tez obudzi sie tatent kulinarny w koncu U nas do picia tylko woda lub melisa lub pokrzywa z biedry nic innego nie tknie zreszta nadal bardzo mało piję zaczyna mnie to martwić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, nie pil tak nigdy... pewnie nie skoro ze zwyklego kubka nie potrafi ![]() ale pamietam jak nie mielismy nic pod reka do picia a slawetnego watera nie bylo w ciulowym sklepie u t. (za to wybor win ogromny ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
Bo chyba mojego Kubsona nikt nie przebije ![]() melise moznai pokrzywe tez? nie wiedzialam... jakies najzwyklejsze czy konkretnej firmy? |
||
|
|
|
#1624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wodke sie na igle chlodzi, taka lodowata bardzo. Warzywne ze wszystkiego, co akurat jest w domu. Smoothies tez probuje. Hitem jest szpinak, ogorek i ananas z miodem. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
A duzo jest kp? ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Wlasnie z kubka rozlewa, a z butelki nie. Obejmuje ustami wylot i przechyla ostroznie. |
|||
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu w biedrze kupuje herbatki a malo na wakacjach pil kubek ok 200 w dzien i drugi w nocy a teraz znow po kilka lykow moze ze 50 ml sie uzbiera
Meneq ostatnio znow duzo kp a w nocy mnie wydaja totalnie Jak nie chcę pic to daje arbuza zje kazda ilość Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1626 |
|
Konto usunięte
|
Meneq, tak, Dorotka potrafi z butelki zwykłej, z kubka.
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdj Amelci
|
|
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro pije z uu, to sie nie martw iloscia przyjmowanych plynow. A z arbuzem nie przesadzaj, bo on ma wlasciwosci przeczyszczajace, wiec to, co uzupelnisz zaraz wytracisz ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
Yae tez sporo przy uu ostatnio, ale slyszalam kilka opowiesci kolezanek - mam dzieci bardzo cycusiowych i jestem pokrzepiona. To podobno sie dzieje z dnia na dzien: jednego dnia non stop przy uu a kolejnego i nastepnych juz nie potrzebuje. |
||
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile kosztuje ta "ostatnia" szczepionka skojarzona? ![]() Cytat:
Młoda spała 30 minut przed 14 I już odkąd się obudziła jest... śpiąca, więc ciężko nam się przędzie A jeszcze Wam wczoraj nie napisałam "najważniejszego" W niedzielę dostałam już od t. prezent na urodziny... TELEFON Jakiś LG dotykowy, full na wypasie
|
||
|
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do arbuza nigdy jesxcze sie nie przytrafila rzadka kupka, raczej bobki robimy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka, teraz sie wyprowadzam do konca sierpnia do t. tzt powiedział że gdzieś w grudniu juz do siebie, ale ja zrobie wszystko, zeby tam już być w połowie października.
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
ja placilam troszke ponad 100zl
------------ jutro przyjezdzaja kolezanki z pracy, jedna to ta ktora odchodzi z pracy ze swoim kubusiem 3 miesiace starszy od mojego. sie bedzie dzialo cos czuje ![]() takze tego, ide pśiuntać ![]() bosz, taki mam "porzadek" ze nie wiem nawet od czego zaczac ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Sliczna Amelka! i taka dorosla sie tu wydaje, nie jak troszke wiecej niz 1,5 roczniak
|
|
|
|
#1633 | |||
|
Zakorzenienie
|
wodę, ewentualnie herbatkę z lidla (taką bez konserwantów, aromatów itp)
Cytat:
to jakby nas karmiące zobaczyła to by chyba na zawał padła ![]() Cytat:
Cytat:
dla t. ![]() Kubson śpi, spał tylko 1,5 h w dzień i obudził się o 13 także sen zmorzył go wcześniej niż zwykle. Do słów używanych doszły dzisiaj: chrumkanie świnki, koko (kura), kuku (kogut) i najlepsze od wczoraj cały czas gada "aga aga" i próbuje coś pokazać na kuchence, za cholerę nie wiedziałam co to może znaczyć i dzisiaj eureka "aga aga" znaczy gryka. |
|||
|
|
|
#1634 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony - przeciez z Ola nie bedziesz raczej chodzic po nocy... Nie znam zadnych sprawdzonych miejsc w Gd... Nigdy nie korzystalam :/ A w dzielnicy Brzezno nie ma nic ciekawego? Tez jest nad samym morzem, a bezpieczniej... Kurcze, nie chcialam Ci namieszac w glowie ![]() Cytat:
![]() Kiedys dosc czesto jezdzilam na badania na Fordon, ale na szczescie juz nie musze! Tragarz-krzykacz mnie powalil Cytat:
Cytat:
![]() Faktycznie, ciezko cokolwiek poradzic... Cytat:
Ostatnio podczas mojej nieobecnosci tesciowie probowali dac wode+domowy sok (uwazaja, ze krzywdze dziecko sama woda ), ale moj syn pieknie ich oplul ![]() A dodam, ze domowy sok t.jest tak slodki, ze ja nie jestem w stanie go wypic, a koooocham slodycze. U nas po goraczce, za to przyszla wysypka. Takze mamy trzydniowke. Ciesze sie, ze to tylko to! I moze w koncu tesciowa przestanie ględzic o noszeniu czapki w sierpniu... Bylismy u lekarza. Mamy przesunac szczepienie o 2-3 miesiace. Tez tak mialyscie??? Plakac mi sie chce jak czytam co jedza/pija Wasze dzieci. Nasze dzisiejsze menu to: - poranna kasza meczona pol dnia - pol banana - 2 lyzeczki pomidorowej - 5 paluszkow - kawalek suchej bulki maslanej i kawalek brzegu od calzone (czyli ciasto jak na pizze dobrze, ze chociaz z pelnoziarnistej maki) - 50ml jogurtu naturalnego - 120ml mm na noc (zawsze pije 210ml...) Juz nie wiem co robic, co gotowac, jak nadchodzi pora obiadu to wlacza mi sie stres ![]() Nie przechodza ani plynne zupy ani gestsze kremy. Kuba nie zje typowego dania w postaci ziemniaki+miesko/ryba+warzywo. Nie je tez sosow z makaronem/ryzem, itp. Czasem przejdzie kilka kęsow plackow... Do 14 miesiaca jadl wszystko w kazdej ilosci!! Od 4 miesiecy jest slabo, ale od dobrych 3 tygodni jest dramat! Nie zjadl calej porcji obiadku, wystarczaja mu 2-3 lyzeczki albo wcale.... ![]() ![]() Boje sie, ze mi zniknie niedlugo... pstryczkowa chyba pytala o ilosc wypijanej wody. U nas gdzies tak ok 200-250ml na dzien... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-08-19 o 20:40 |
|||||
|
|
|
#1635 |
|
Lurker ;)
|
Mamy, macie juz jakies wizje butkow jesiennych?
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mnie uspokoilyscie z tym piciem jak byliśmy w Chorwacji tonpil nawet w nocy czyli jak potrzebuje to sie napije ale dobijaja mnie widok dzieci w wozkach które po dostaniu butli z soczkiem wypijaja cala na raz
Nawijko Julo jada podobnie tylko papek nie toleruje czyli jogurt odpada Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Jem sledzia w sosie musztardowym taka mialam zachcianke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do jedzenia... pewnie zęby, teraz ta trzydniówka... u nas tak było bardzo bardzo długo, pomógł wyjazd nad morze, teraz je trochę więcej chociaż z obiadami zawsze jest problem.A próbował sam jeść? Może to by trochę pomogło... Macie jakieś śniadaniowe pomysły dla dzieci? U nas przechodzą tylko:parówka (na raz idą 2-3 szt.), jajka (tylko na miękko 2 szt. na raz), bułka sucha, serek wiejski, jogurt naturalny. Żadnych kanapek, dżemów, placków, naleśników, kasz... |
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o picie, to już nieraz pisałam, że sama jestem zdziwiona tym, ile Pola potrafi wydudnić. Zazwyczaj 280 ml jest na raz, czasem są mniejsze ilości, np. 150 ml, ale spokojnie z 7-8 razy w ciągu dnia takie porcje pije.
Młodą mi coś bierze ), zakatarzona, rozdrażniona. Ledwo ją do 19 przetrzymałam, od 18.30 to już było tylko "mamamama" i płacz w różnych konfiguracjach: naprzemiennie, jednocześnie, w chórze, w arii, tudzież w stylu jodłującym + gile z nosa maszerujące w akompaniamencie po podłodze. Aaaaa Cały arsenał zużytkowałam, dałam panadol, zaaplikowałam paracetamol w czopku, wysmarałam plecy, klatkę i stópki depulolem, odkitrałam nos i posmarowałam maścią majerankową... I w ciągu godziny i tak obudziła się dwa razy Choc pewnie też wina jest po stronie pewnego ciula, który od 19 właśnie traktorem za naszym oknem jeździ No, ale po drugiej pobudce coś mię piknęło, bo najpierw sobie tarła rączką po ustach, a potem palca wkładała do buzi, więc chyba faktycznie zumby jakieś Albo się jej wszystko skumulowało, albo pierwsiunieńki raz z takimi atrakcjami mamy do czynienia.Oby przeszło szybko w pisdu ![]() Dziewczyny, czy któreś dziecko nie siada jeszcze normalnie na krześle (dla dziecka)? Bo moja tylko jak już siedzi, wstanie i znowu siada - to wtedy normalnie na tyłek, a jak siada pierwszy raz, to wchodzi, jakby się wspinała: nogami najlepiej przez oparcie , staje, wciska tyłek, wyciąga nogi na podłogę i dopiero siada Pstryczku, nie znalazłam dzisiaj tego specyfiku, ale juro jeszcze poszukam w piwnicy, bo dzisiaj mi się nie chciało iść
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-08-19 o 21:01 |
|
|
|
#1639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sam nie chce, nie ma szans. Zabiera rece do tylu i kreci glowa "nienie". Kiedys probowal, ale juz daaaawno tego nie ma. Nie zalamuj mnie tymi sniadaniami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moj tez tak siada ![]() A na kraweznik wchodzi na czworaka
|
|||
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tobie chodzi o kaszę gryczaną? Podlinkujesz układankę którą się Kuba tak namiętnie bawi? Nawijko : współczuję niejedzenia Kuby, ja akurat wiem co to znaczy aż za dobrze.. A u ciebie szok pewnie tym większy, że on nagle przestał, a jadł.. U nas chociaż stan względnie stały to jest.. |
|
|
|
|
#1641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj zrobiłam babkę ziemniaczano-cukiniową, nawet nie spróbował :/a głodny był, bo chwilę potem wołał "am" i zjadł miseczkę borówek. Cytat:
![]() układanka taka http://trefl.strefamarek.allegro.pl/...alty-1062.html |
||
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
Silver, Bokeh bawcie się dobrze Misia masakra z siostrzeńcem, mam nadzieję, że uda się jakoś pogadać z siostrą bez fochów Little, Hje zdrówka dla dziewczynek! Nawijko współczuję jedzeniowych kłopotów, aż dziwnie się to czyta bo przecież Kubulek wszystko zjadał... Nancy ze śniadaniami nie pomogę bo u nas ostatnio tylko pomidor (lub dwa) i chlebek z masłem maczany w tym pomidorowym sosie, który zostaje na talerzu. Co to ja jeszcze chciałam Nie pamiętam
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Pamięta nas ktoś jeszcze? Nie było mnie, kłopoty z netem, brak czasu permanentny, praca...
Nie jestem wstanie nadrobić. Troszkę poczytałam tylko. W czwartek odstawiłam Misia od uu. Mam do czynienie ze zbyt dużą ilością substancji toksycznych, rakotwórczych i mutagennych, więc obawiam się o to czy mu krzywdy karmieniem nie robiłabym. Smutno mi trochę. Miś dzielnie to zniósł, a nigdy wcześniej nie umiał zasnąć bez uu. Dajcie znać czy będą jakieś dzieciaczki? Zmieniło się coś w ciągu tych 3 miesięcy mojej nieobecności? Pozdrawiamy z Michasiem.
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inaczej jest sluchac o tym i wspolczuc, a inaczej tego doswiadczac... nancy, a plackow mowisz, ze nie chce? na slodko/slono? Omlet? Ale to tez jajko przeciez... ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- laurko, powiedzialabym, ze wysyp dzieciaczkow ![]() ![]() Fajnie, ze jestescie! W koncuuuuuu, pytalysmy sporo o Ciebie. A Mis jaki duuuzy juz! Jak sie udalo go odstawic? I co teraz z zasypianiem? |
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słówka na temat mojej gwiazdki.
Fajnie jest czytać, że jednak dużo ma moich cech, gdy przez około rok jej życia wszyscy mówili, że to cały Łukasz. Marsi, to nie ja tak mówiłam. ![]() Hje, Oliwka tak samo wchodzi na swoje krzesełko, czym przyprawia mnie o delikatne zawały serca.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-08-19 o 21:47 |
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Hej Laurko!
jak Ci się pracuje? Ale Michaś duży już |
|
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, jak w nowej pracy? Tęsknimy tu za Tobą... Cytat:
a jak u Was z żółtym owocem, dalej jest szał? |
||
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane, weszłam dzis na chwilke zobaczyc co u Was i co? Wy sie o mnie martwicie
![]() ![]() popłakałam sie, normalnie sie poryczałam, bo juz mam dosyc. Wszystkiego. Sytuacja w domu od pewnego czasu taka, ze mozna siekiery wieszac, kumulacja sytuacji Hje i Lenowy do potegi pierdyliardowej...... Jak bede miała siłe to w k. napisze bo dzis to nie nadaje sie do niczego... Powiem szczerze, ze gdyby nie mały to bym sie juz chyba załamała..... Przepraszam, ze mnie nie ma a jak jestem to smece ale nic innego nie jestem w stanie napisac.... Dziekuje Wam |
|
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
Już mi się przypomniało! Ewulka, ale mnie zdenerwowała ta Twoja rozmowa o pracę! Przesadzili i to grubo
|
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny,
w przerwie na pakowanie, znalazłam chwilkę żeby wrzucić zdjęcie Leosia i Krzysia Jakajakiej - bylo ciężko dzisiaj ich złapać razem ![]() jak któraś się z dobrze przypatrzy to można u Krzysia na czole znależć literkę- to ślad od kierownicy z autka a na drugiem zdjęciu- zaplecakowani i zasmyczowani oboje ![]() to Ci numer że Krzyś będzie mieć dwie siostrzyczki hihih oj będzie wesoło ![]() Mika,piękna zachcianka, i skąd ja teraz śledzia wezmę ![]() Szklanko, mam dla Ciebie dwa przepisy na ogorki bez octu ale dziś już chyba nie dam rady bo jestem piekielnie zmęczona, postaram się jutro wkleić |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

Ile kosztuje ta "ostatnia" szczepionka skojarzona?
I już odkąd się obudziła jest... śpiąca, więc ciężko nam się przędzie
W niedzielę dostałam już od t. prezent na urodziny... TELEFON
Jakiś LG dotykowy, full na wypasie 
ze swoim kubusiem 3 miesiace starszy od mojego. sie bedzie dzialo cos czuje
) a przed nami babeczka z mezem/partnerem, ok. 4-5 letni chlopiec i malutkie niemowle ktore akurat bylo przy piersi. Babeczka opatulona takze niewiele bylo widac...
dla t.
Czyzbys byla w moich okolicach?
Albo się jej wszystko skumulowało, albo pierwsiunieńki raz z takimi atrakcjami mamy do czynienia.
Fajnie jest czytać, że jednak dużo ma moich cech, gdy przez około rok jej życia wszyscy mówili, że to cały Łukasz.