|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
Kamiwaza ma ode mnie wielkiego plusa za brak alkoholu te płyny Barwy z kolei mają chyba go dużo... ale w aptece można kupić SOKI z brzozy czy łopianu (chyba za ok. 5 zł.) a nie płyny. Czyli pewnie alkoholu nie ma sama już nie wiem
|
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu jest wątek o wodach pokrzywowych i brzozowych.Ja mam z firmy KULPOL (pokrzywową) i podobnie jak u Katharinki prawie natychmiast zastopował wypadanie.
Edit : No i nie podałam linka Tu :http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=44973
Edytowane przez Angi74 Czas edycji: 2007-07-14 o 11:26 |
|
|
|
#3003 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3004 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() no właśnie mnie to zastanawia czy soki też mają alkohol Angi74 mają czy niet? Cytat:
|
||
|
|
|
#3005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez dostaję łupiezu po szamponach typu Barwa itp.Zauwazyłam,ze w moim przypadku wywołuje go SODIUM CHLORIDE.Polecam badzo lagodny szampon Rossmanowski Babydream. Mój płyn pokrzywowy jest w małym sklepiku z chemią kosmetyczną,ale faktycznie nigdzie więcej go nie widziałam -wszędzie ta "Barwa". |
|
|
|
|
#3006 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
z drugiej strony kusi mnie tak czy siak żeby spróbować, w końcu te 5 zł mnie nie zbawi ![]() jak znajdę gdzieś Kulpol to kupię, Barwy nie tknę nawet pożyczonym kijem
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3008 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co moje drogie,rzucam papierosy.....No dla włosów,może pomoże?I chyba przestanę farbować,choć mój naturalny,''jasny brąz z dodatkiem mysieko''jest kiepski
|
|
|
|
#3009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wazne hormony płciowe,trzeba zbadać przy wypadaniu włosów,które utrzymuje się dłuzej niz 3 miesiące. |
|
|
|
|
#3010 |
|
Wtajemniczenie
|
A i owszem
|
|
#3011 |
|
Wtajemniczenie
|
Farbujesz włosy? To tez moze być przyczyna.Jaką farbą farbujesz,bo ja miałam parę lat temu łysienie spowodowane farbą Loreal Casting.
|
|
|
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
Angi74 -ja farbowałam teraz ''Garnier-em'',wcześniej Lorealem Excele... Tak farbuję włosy bo nie znoszę mojego naturalnego koloru
I chyba większość z Was moje droge farbuje bo to przeważnie od tego włosy nam wypadają. |
|
|
|
#3013 |
|
Wtajemniczenie
|
Farba to jedna z wielu ale nie jedyna przyczyna łysienia.Ja od 3 lat farbuje włosy i całkiem inną farbą (Goldwell Colorance) bardzo łagodną i nie mam problemów z wypadaniem.Owszem przeszłam rok temu kolejne "mega wypadanie" ale to był efekt długiej ,prawie 4 ro godzinnej narkozy.
|
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
Może to głupie ale do jakich lekarzy powinnam się udać aby te badania wykonać?
|
|
|
|
#3015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Na wypadające włosy dobre jest/ działa: Skrzypovita, Skrzyp Polny, woda brzozowa i pokrzywowa, Wax, olejek rycynowy.
Więcej nie pamiętam .
|
#3017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tą farbą pierwszy raz spotkałam się u fryzjera-w kazdym zakladzie fryzjerski w którym pracują na Goldwellu mają tą farbę.Ale nie daj się namówić na zadną inną bo tylko COLORANCE (w zasadzie szampon koloryzujący) jest najłagodniejszy.Ja teraz zaopatruję się w nią w sklepie z artykułami fryzjerskimi. |
|
|
|
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
ZIAJA ! Odżywka bez spłukiwania z miodem, ktoś próbował ????? Bo właśnie toto stosuję i już wiem, że po peirwsze to będę spłukiwać po 5 minutach, bo tak podobno (wg instrukcji) też można, bo chodzę z włosami które wyglądają, jakby mi na nie ktoś smalec wylał
. Działa to w ogóle, czy żadna z Was jeszcze nie próbowała ?
|
|
|
|
#3019 |
|
BAN stały
|
a ja wczoraj umyłam włosy i wypadło tak jakoś ze 100
![]() ![]() ![]() normalnie cieszę się jak głupia ![]() odkryłam też sposób na przesuszone tymi ziołowymi cholerstwami końcówki: nakładam odżywkę na całe włosy, spłukuję, potem jeszcze raz tylko na same końcówki - są tak miękkie, lśniące i gładziutkie że czekam tylko aż Pantene Pro V podpisze ze mną kontrakt |
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
witam wizażanki. Przyznam szczerze, że jeszcze nie przebrnęłam prez cały wątek, gdyż jest on baaardzo obszerny
Mnie również bardzo wypadają włosy, poza tym są strasznie zniszczone i bardzo cienkie i przerzedzone Z tego co do tej pory wyczytałam, postanowiłam wybrać kilka "specyfików" dla siebie, między innymi ampułki i szampon Vichy oraz Inneov. Wcierałam już różne świństwa we włosy i ciągle nic. W tamtym roku badałam włosy i wyszło, że mam łysienie typu męskiego pozdrawiam |
|
|
|
#3021 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak juz sie uda, to zalatw mi tez taka fuche
|
||
|
|
|
#3023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
Angi kurcze nie pamiętam dokładnie jak się to badanie nazywało
Pani doktor wyrwała mi kilka włosów i badała je w jakimś roztworze chyba, z tego co pamiętam. No i postawiła diagnozę, że to właśnie łysienie typu męskiego (ponoć to genetyczne jest - mój tata właśnie jest łysy prawie) kurcze, mam nadzieję, że to można jakoś zachamować...ps - sprawdziłam nazwę - to badanie nazywa się trichogram |
|
|
|
#3025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kaszlę okropnie ale nie czuję się bardzo chora tzn. nie rozłożyło mnie .... choroby też powodują wypadanie włosów ... więc pewnie u mnie też tak będzie . , no i sie kuruje oczywiście
|
|
#3026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Rozeznanie
|
Ja straciłam ostatnio dobry humor przez te włosy
W ogóle czuję się tek jak bym w ogóle nie miała.Chyba obetnę się po weselu przyjaciela(wrzesień)na 0,4mil. Robiłam tak kilka razy jak już sobie rady nie dawałam.I jak będą odrastać to pożegnam się z farbami,choć ten mysi kolor,FFFEEEE.
|
|
|
|
#3028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3029 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej żeby była przeciw wypadaniu i nawilżająca... Cytat:
[quote=[B]benito_mruffkolini[/b];4771199]no to ja czekam na relację z długotrwałych działań tych dziwnych kosmetyków czy rzeczywiście aż tak różnią się od innych sklepowych odżywek? (oprócz relacji pojemność/cena oczywiście ) najbardziej by mnie interesował wpływ na puszenie i miękkość włosów ![]() benito - puszystość jest, miękkośc trochę też, ale wypadanie... nie zauważam różnicy. Uspokajam się, że jeszcze za wcześnie na efekty. A mi znowu wypadają włosy jak oszalałe Cytat:
![]() Angi - do endokrynologa trzeba mieć skierowanie od lekarza pierw. kontaktu, tak? Jakiej siły perswazji używasz? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3030 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
wpisz w "Przeszukaj ten wątek" łysienie androgenowe albo wypadanie androgenowe - to może ułatwić Ci przegrzebywanie się przez ten wątek ![]() Cytat:
gracias, gracias mam nadzieję że wkrótce wszystkie będziemy miały ten problem z głowy (dosłownie )co prawda na razie nie jest kolorowo no i włosy nie tak piękne jak to niegdyś bywało ale najważniejsze że jakiś postęp Cytat:
stwierdziłam że gorzej już chyba nie będzie i że muszę przestać się tak przejmować bo oszaleję jeszcze jak ktoś jest taki nerwusek jak my Gaagatko i to przez to wypadają mu kudły to tym bardziej trzeba pilnować odpowiedniego poziomu serotoniny!! ja sobie powtarzam: jestem oazą spokoju, jestem oazą spokoju... i tak aż do skutku ![]() a tak serio: zdrowiej szybko i bądź dobrej myśli |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

moja skóra głowy trochę ostatnio przeszła dzięki firmie Barwa, więc jak sobie myślę, że miałabym teraz kupić wodę brzozową tych szarlatanów (
) to mi się jakoś nieswojo, delikatnie rzecz ujmując, robi 

te płyny Barwy z kolei mają chyba go dużo... ale w aptece można kupić SOKI z brzozy czy łopianu (chyba za ok. 5 zł.) a nie płyny. Czyli pewnie alkoholu nie ma
sama już nie wiem

I chyba większość z Was moje droge farbuje bo to przeważnie od tego włosy nam wypadają.
jak juz sie uda, to zalatw mi tez taka fuche

mam nadzieję że wkrótce wszystkie będziemy miały ten problem z głowy (dosłownie