Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-13, 16:11   #3001
gaagatka
Raczkowanie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
tylko właśnie bardzo martwi mnie alkohol moja skóra głowy trochę ostatnio przeszła dzięki firmie Barwa, więc jak sobie myślę, że miałabym teraz kupić wodę brzozową tych szarlatanów () to mi się jakoś nieswojo, delikatnie rzecz ujmując, robi

co do płynu pokrzywowego - jakiej Twój jest firmy? mogłabyś podać skład? wspomnieli może gdzieś przypadkiem ile % tego alkoholu?
Ja szampon Barwy tatarowo-chmielowy bardzo sobie chwalę

Kamiwaza ma ode mnie wielkiego plusa za brak alkoholu te płyny Barwy z kolei mają chyba go dużo... ale w aptece można kupić SOKI z brzozy czy łopianu (chyba za ok. 5 zł.) a nie płyny. Czyli pewnie alkoholu nie ma sama już nie wiem

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 00:32   #3002
Angi74
Wtajemniczenie

Tu jest wątek o wodach pokrzywowych i brzozowych.Ja mam z firmy KULPOL (pokrzywową) i podobnie jak u Katharinki prawie natychmiast zastopował wypadanie.

Edit : No i nie podałam linka Tu :http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=44973

Edytowane przez Angi74
Czas edycji: 2007-07-14 o 10:26
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 03:47   #3003
blekitneoczy
Raczkowanie

Dzieki Angi za podzielenie sie sie tymi informacjami...
blekitneoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 10:26   #3004
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Ja szampon Barwy tatarowo-chmielowy bardzo sobie chwalę

Kamiwaza ma ode mnie wielkiego plusa za brak alkoholu te płyny Barwy z kolei mają chyba go dużo... ale w aptece można kupić SOKI z brzozy czy łopianu (chyba za ok. 5 zł.) a nie płyny. Czyli pewnie alkoholu nie ma sama już nie wiem
tatarowo-chmielowa Barwa jako jedyna chyba z wszystkich szamponów na świecie potrafiła wywołać u mnie łupież i to taki, który zaczynał się od połowy czoła

no właśnie mnie to zastanawia czy soki też mają alkohol Angi74 mają czy niet?

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Tu jest wątek o wodach pokrzywowych i brzozowych.Ja mam z firmy KULPOL (pokrzywową) i podobnie jak u Katharinki prawie natychmiast zastopował wypadanie.
i jeszcze jedno pytanko: skąd brać ten Kulpol? bo na stronce to widziałam chyba jakieś hurtowe ilości tylko sprzedają
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 10:33   #3005
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
tatarowo-chmielowa Barwa jako jedyna chyba z wszystkich szamponów na świecie potrafiła wywołać u mnie łupież i to taki, który zaczynał się od połowy czoła

no właśnie mnie to zastanawia czy soki też mają alkohol Angi74 mają czy niet?

i jeszcze jedno pytanko: skąd brać ten Kulpol? bo na stronce to widziałam chyba jakieś hurtowe ilości tylko sprzedają
Co do soków to nic nie mogę o nich powiedzieć,bo po prostu nie miałam z nimi do czynienia.Trzeba sprawdzić w aptece. W Barwie jest alkohol denat,a w moim płynie tylko alkohol (sprawdzę czy to ma jakieś znaczenie) .
Ja tez dostaję łupiezu po szamponach typu Barwa itp.Zauwazyłam,ze w moim przypadku wywołuje go SODIUM CHLORIDE.Polecam badzo lagodny szampon Rossmanowski Babydream.

Mój płyn pokrzywowy jest w małym sklepiku z chemią kosmetyczną,ale faktycznie nigdzie więcej go nie widziałam -wszędzie ta "Barwa".
Stary 2007-07-14, 12:09   #3006
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Co do soków to nic nie mogę o nich powiedzieć,bo po prostu nie miałam z nimi do czynienia.Trzeba sprawdzić w aptece. W Barwie jest alkohol denat,a w moim płynie tylko alkohol (sprawdzę czy to ma jakieś znaczenie) .
Ja tez dostaję łupiezu po szamponach typu Barwa itp.Zauwazyłam,ze w moim przypadku wywołuje go SODIUM CHLORIDE.Polecam badzo lagodny szampon Rossmanowski Babydream.

Mój płyn pokrzywowy jest w małym sklepiku z chemią kosmetyczną,ale faktycznie nigdzie więcej go nie widziałam -wszędzie ta "Barwa".
z tego by wynikało, że wszelkie tego typu nalewki są jednak na alkoholu z drugiej strony kusi mnie tak czy siak żeby spróbować, w końcu te 5 zł mnie nie zbawi

jak znajdę gdzieś Kulpol to kupię, Barwy nie tknę nawet pożyczonym kijem
Stary 2007-07-14, 15:16   #3007
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
A jak Twoje badania? Robiłaś w tym kierunku?
Morfologia w normie,żelaza też mi nie brakuje,jeszcze tylko badanie hormonów tarczycy mnie czeka.To załatwię we wtorek i co powinnam jeszcze coś zrobić?
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-14, 15:55   #3008
nusia2605
Rozeznanie

Question Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Wiecie co moje drogie,rzucam papierosy.....No dla włosów,może pomoże?I chyba przestanę farbować,choć mój naturalny,''jasny brąz z dodatkiem mysieko''jest kiepski
Stary 2007-07-14, 19:52   #3009
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Morfologia w normie,żelaza też mi nie brakuje,jeszcze tylko badanie hormonów tarczycy mnie czeka.To załatwię we wtorek i co powinnam jeszcze coś zrobić?
Prolaktyna,Progesteron,Es tradiol, Androstendion, Testosteron,DHEA-s,
To wazne hormony płciowe,trzeba zbadać przy wypadaniu włosów,które utrzymuje się dłuzej niz 3 miesiące.
Stary 2007-07-14, 19:56   #3010
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie mnie to zastanawia czy soki też mają alkohol
A i owszem , jeśli mowa o sokach Phytopharm.
Stary 2007-07-14, 20:06   #3011
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co moje drogie,rzucam papierosy.....No dla włosów,może pomoże?I chyba przestanę farbować,choć mój naturalny,''jasny brąz z dodatkiem mysieko''jest kiepski
Farbujesz włosy? To tez moze być przyczyna.Jaką farbą farbujesz,bo ja miałam parę lat temu łysienie spowodowane farbą Loreal Casting.
Stary 2007-07-14, 22:01   #3012
nusia2605
Rozeznanie

Angi74 -ja farbowałam teraz ''Garnier-em'',wcześniej Lorealem Excele... Tak farbuję włosy bo nie znoszę mojego naturalnego koloru jest byle jaki I chyba większość z Was moje droge farbuje bo to przeważnie od tego włosy nam wypadają.
Stary 2007-07-14, 22:06   #3013
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Angi74 -ja farbowałam teraz ''Garnier-em'',wcześniej Lorealem Excele... Tak farbuję włosy bo nie znoszę mojego naturalnego koloru jest byle jaki I chyba większość z Was moje droge farbuje bo to przeważnie od tego włosy nam wypadają.
Farba to jedna z wielu ale nie jedyna przyczyna łysienia.Ja od 3 lat farbuje włosy i całkiem inną farbą (Goldwell Colorance) bardzo łagodną i nie mam problemów z wypadaniem.Owszem przeszłam rok temu kolejne "mega wypadanie" ale to był efekt długiej ,prawie 4 ro godzinnej narkozy.
Stary 2007-07-14, 22:07   #3014
nusia2605
Rozeznanie

Question Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Może to głupie ale do jakich lekarzy powinnam się udać aby te badania wykonać?
Stary 2007-07-14, 22:11   #3015
nusia2605
Rozeznanie

Cytat:
Farba to jedna z wielu ale nie jedyna przyczyna łysienia.Ja od 3 lat farbuje włosy i całkiem inną farbą (Goldwell Colorance) bardzo łagodną i nie mam problemów z wypadaniem.Owszem przeszłam rok temu kolejne "mega wypadanie" ale to był efekt długiej ,prawie 4 ro godzinnej narkozy.
Napisz proszę coś więcej na temat tej farby.Gdzie można ją dostać?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-14, 22:16   #3016
dziuniaaa
Zakorzenienie

Na wypadające włosy dobre jest/ działa: Skrzypovita, Skrzyp Polny, woda brzozowa i pokrzywowa, Wax, olejek rycynowy.
Więcej nie pamiętam.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 23:13   #3017
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Do endokrynologa,albo ginekologa-endokrynologa.Lekarze zazwyczaj bagatelizują problem i nie chcą dawać skierawań na badania,czasem trzeba siły perswazji

Z tą farbą pierwszy raz spotkałam się u fryzjera-w kazdym zakladzie fryzjerski w którym pracują na Goldwellu mają tą farbę.Ale nie daj się namówić na zadną inną bo tylko COLORANCE (w zasadzie szampon koloryzujący) jest najłagodniejszy.Ja teraz zaopatruję się w nią w sklepie z artykułami fryzjerskimi.
Stary 2007-07-15, 07:30   #3018
Shade666
Raczkowanie

ZIAJA ! Odżywka bez spłukiwania z miodem, ktoś próbował ????? Bo właśnie toto stosuję i już wiem, że po peirwsze to będę spłukiwać po 5 minutach, bo tak podobno (wg instrukcji) też można, bo chodzę z włosami które wyglądają, jakby mi na nie ktoś smalec wylał . Działa to w ogóle, czy żadna z Was jeszcze nie próbowała ?
Shade666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 15:26   #3019
benito_mruffkolini
BAN stały

a ja wczoraj umyłam włosy i wypadło tak jakoś ze 100 w dzień też gdzieś tyle gubię, ale trend jest malejący

normalnie cieszę się jak głupia
odkryłam też sposób na przesuszone tymi ziołowymi cholerstwami końcówki: nakładam odżywkę na całe włosy, spłukuję, potem jeszcze raz tylko na same końcówki - są tak miękkie, lśniące i gładziutkie że czekam tylko aż Pantene Pro V podpisze ze mną kontrakt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-15, 15:33   #3020
*kasieńka*
Zadomowienie

witam wizażanki. Przyznam szczerze, że jeszcze nie przebrnęłam prez cały wątek, gdyż jest on baaardzo obszerny Mnie również bardzo wypadają włosy, poza tym są strasznie zniszczone i bardzo cienkie i przerzedzone
Z tego co do tej pory wyczytałam, postanowiłam wybrać kilka "specyfików" dla siebie, między innymi ampułki i szampon Vichy oraz Inneov.
Wcierałam już różne świństwa we włosy i ciągle nic. W tamtym roku badałam włosy i wyszło, że mam łysienie typu męskiego Czy któraś z Was też to ma? czy jest jakakolwiek szansa na to, że włosy przestaną w końcu wypadać? I jeszcze co stosować, żeby je zagęścić i zregenerować? Zależy mi najbardziej na opiniach osób, które miały ten sam typ wypadania, i jak sobie z nim poradziły.
pozdrawiam
*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 15:39   #3021
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
a ja wczoraj umyłam włosy i wypadło tak jakoś ze 100 w dzień też gdzieś tyle gubię, ale trend jest malejący

odkryłam też sposób na przesuszone tymi ziołowymi cholerstwami końcówki: nakładam odżywkę na całe włosy, spłukuję, potem jeszcze raz tylko na same końcówki - są tak miękkie, lśniące i gładziutkie że czekam tylko aż Pantene Pro V podpisze ze mną kontrakt
benito, no to świetne wiadomości! oby tak dalej
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 16:10   #3022
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:

ciesze sie razem z Toba
Cytat:
jak juz sie uda, to zalatw mi tez taka fuche
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 17:06   #3023
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
witam wizażanki. Przyznam szczerze, że jeszcze nie przebrnęłam prez cały wątek, gdyż jest on baaardzo obszerny Mnie również bardzo wypadają włosy, poza tym są strasznie zniszczone i bardzo cienkie i przerzedzone
Z tego co do tej pory wyczytałam, postanowiłam wybrać kilka "specyfików" dla siebie, między innymi ampułki i szampon Vichy oraz Inneov.
Wcierałam już różne świństwa we włosy i ciągle nic. W tamtym roku badałam włosy i wyszło, że mam łysienie typu męskiego Czy któraś z Was też to ma? czy jest jakakolwiek szansa na to, że włosy przestaną w końcu wypadać? I jeszcze co stosować, żeby je zagęścić i zregenerować? Zależy mi najbardziej na opiniach osób, które miały ten sam typ wypadania, i jak sobie z nim poradziły.
pozdrawiam
Kasiu rozumiem,ze stwierdzono to łysienie typu męskiego na podstawie badań? Mozesz napisać jakie badania robiłaś?
Stary 2007-07-15, 17:46   #3024
*kasieńka*
Zadomowienie

Angi kurcze nie pamiętam dokładnie jak się to badanie nazywało Pani doktor wyrwała mi kilka włosów i badała je w jakimś roztworze chyba, z tego co pamiętam. No i postawiła diagnozę, że to właśnie łysienie typu męskiego (ponoć to genetyczne jest - mój tata właśnie jest łysy prawie) kurcze, mam nadzieję, że to można jakoś zachamować...

ps - sprawdziłam nazwę - to badanie nazywa się trichogram
*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-15, 19:01   #3025
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Hurra!! Cieszę się razem z tobą, mi też wypada coraz mniej włosków ... tylko mam kolejny problem, rozchorowałam się na zapalenie oskrzeli kaszlę okropnie ale nie czuję się bardzo chora tzn. nie rozłożyło mnie .... choroby też powodują wypadanie włosów ... więc pewnie u mnie też tak będzie ... modlę się tylko żeby nie wypadło ich zbyt wiele , no i sie kuruje oczywiście

Stary 2007-07-15, 21:07   #3026
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Hurra!! Cieszę się razem z tobą, mi też wypada coraz mniej włosków ... tylko mam kolejny problem, rozchorowałam się na zapalenie oskrzeli kaszlę okropnie ale nie czuję się bardzo chora tzn. nie rozłożyło mnie .... choroby też powodują wypadanie włosów ... więc pewnie u mnie też tak będzie ... modlę się tylko żeby nie wypadło ich zbyt wiele , no i sie kuruje oczywiście
Gagatko,pozytywne myślenie tez działa cuda.Jeśli załozysz,ze efektem zapalenia oskrzeli będzie wzmozone wypadanie to tak się*stanie.Wyrzuć szybko z głowy te bzdury.Będzie dobrze !!!
Stary 2007-07-15, 23:00   #3027
nusia2605
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Ja straciłam ostatnio dobry humor przez te włosy W ogóle czuję się tek jak bym w ogóle nie miała.Chyba obetnę się po weselu przyjaciela(wrzesień)na 0,4mil. Robiłam tak kilka razy jak już sobie rady nie dawałam.I jak będą odrastać to pożegnam się z farbami,choć ten mysi kolor,FFFEEEE.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-16, 11:21   #3028
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Gagatko,pozytywne myślenie tez działa cuda.Jeśli załozysz,ze efektem zapalenia oskrzeli będzie wzmozone wypadanie to tak się*stanie.Wyrzuć szybko z głowy te bzdury.Będzie dobrze !!!
masz rację będę myśleć pozytywnie

Stary 2007-07-16, 12:21   #3029
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Witajcie
Widzę, że naprawdę sporo już testowałyście.. na każdej stronie czytam o jakichś nowych dla mnie rzeczach, a wydawało mi się, że o pielęgnacji włosów trochę wiem
Dzisiaj robiłam badania, jutro mam wyniki i sama już nie wiem co myśleć.. oby były ok, wtedy terapia którą mi zaleciła pani dermatolog czyli Vitapil, Merz Spezial, ampułki Vichy i Dermena musi poskutkować.. Mam nadzieję
Dzisiaj robiłam zapasy i ... wydałam w aptece 200zł
Dziewczyny a znacie jakąś dobrą, nawilżającą odżywkę w spreju?
Hej, hej! Może znalazłaś już takową odżywkę? Sama byłabym zainteresowana.
Najlepiej żeby była przeciw wypadaniu i nawilżająca...

Cytat:
Napisane przez Shade666 Pokaż wiadomość
Poniewaź odpowiedzi jest masa a poza tym co jedna to inna dlatego mam jedno konkretne pytanie : czy którejś z Was zaczęły wypadać włosy po plastrach Evra lub tabletkach antykoncepcyjnych w ogóle ??? Bo zauważyłam że odkąd zaczęłam je regularnie przylepiać poleciało mi strasznie dużo włosów
Zasięgnęłam więc rady u paru koleżanek z innego forum i zaczęłam stosować jeszcze na wakacjach Dermene. Wtedy nie miałam jeszcze plastrów, ale już coś mi zaczęły leciec, może po kuracjach hormonalnych ?
Do dermeny żarłam dzień w dzień skrzyp i tak do grudnia.
Efekty ? Wzmożone wypadanie w okolicach października (regularne plastrowanie)a później był spokój. Przestałam wyciągać pasmami włosy, na szczotce zostawało ich mniej.
Miesiąc temu odstawiłam plastry i cały cyrk rozpoczął się na nowo. Od października znowu je będę przyjmować. Nie mam cierpliwości do wysuszającej mi włosy i powolnej dermeny, moge jeszcze stolerować codzienny skrzyp.

Ktoś ma jakąś cenną radę ?
U mnie jednym z czynników powodujących łysienie - według podejrzeń i hipotez - były właśnie tabletki antykoncepcyjne , a potem ich odstawienie... Mam wrażenie, że przez nie zachwiana została cała gospodarka hormonalna mojego organizmu i nie mogę opanować tego procesu , a włosy znowu lecą w świat...

[quote=[B]benito_mruffkolini[/b];4771199]no to ja czekam na relację z długotrwałych działań tych dziwnych kosmetyków czy rzeczywiście aż tak różnią się od innych sklepowych odżywek? (oprócz relacji pojemność/cena oczywiście ) najbardziej by mnie interesował wpływ na puszenie i miękkość włosów

benito - puszystość jest, miękkośc trochę też, ale wypadanie... nie zauważam różnicy. Uspokajam się, że jeszcze za wcześnie na efekty.
A mi znowu wypadają włosy jak oszalałe .

Cytat:
[quote=Angi74;4782108]Do endokrynologa,albo ginekologa-endokrynologa.Lekarze zazwyczaj bagatelizują problem i nie chcą dawać skierawań na badania,czasem trzeba siły perswazji

Angi - do endokrynologa trzeba mieć skierowanie od lekarza pierw. kontaktu, tak? Jakiej siły perswazji używasz?

Cytat:
Super! . A z tą odżywką, to dobry pomysł

Cytat:
Zdrówka życzęi głowa do góry

Cytat:
Ja straciłam ostatnio dobry humor przez te włosy W ogóle czuję się tek jak bym w ogóle nie miała.Chyba obetnę się po weselu przyjaciela(wrzesień)na 0,4mil. Robiłam tak kilka razy jak już sobie rady nie dawałam.I jak będą odrastać to pożegnam się z farbami,choć ten mysi kolor,FFFEEEE.
Ja też nie mogę znieść tego mysiego szopa na mojej głowie...
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 16:11   #3030
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
pozdrawiam
jeśli to łysienie androgenowe to kosmetyki (a Vichy to kosmetyk) nie pomogą trzeba się udać po lekarstwa (prawdopodobnie lekarz przepisze loxon, który ma większe stężenie aminexilu niż rozreklamowany Vichy)

wpisz w "Przeszukaj ten wątek" łysienie androgenowe albo wypadanie androgenowe - to może ułatwić Ci przegrzebywanie się przez ten wątek

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
benito, no to świetne wiadomości! oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
ciesze sie razem z Toba
Cytat:

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość

Super! . A z tą odżywką, to dobry pomysł

gracias, gracias mam nadzieję że wkrótce wszystkie będziemy miały ten problem z głowy (dosłownie )

co prawda na razie nie jest kolorowo no i włosy nie tak piękne jak to niegdyś bywało ale najważniejsze że jakiś postęp

Cytat:
dokładnie, pozytywne myślenie ja swój Rów Marsjański jeśli chodzi o włosowego doła osiągnęłam chyba po słynnym już kontakcie z barwą tatarowo-chmielową stwierdziłam że gorzej już chyba nie będzie i że muszę przestać się tak przejmować bo oszaleję jeszcze jak ktoś jest taki nerwusek jak my Gaagatko i to przez to wypadają mu kudły to tym bardziej trzeba pilnować odpowiedniego poziomu serotoniny!! ja sobie powtarzam: jestem oazą spokoju, jestem oazą spokoju... i tak aż do skutku
a tak serio: zdrowiej szybko i bądź dobrej myśli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości