|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Cytat:
![]() Moze dawaj mu to, co lubi, a co jakis czas proponuj cos innego...? A swieze warzywa? Pomidor? Ogorek? Wow, pamietalas!! ![]() Zoltym owocem dzis rzucal, udalo mi sie wcisnac w niego pol. Gdzie do tej pory musialam chowac "baba", bo by i 5 zjadl... |
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo, jak będziesz miała chwilkę wolną, nie spieszy się ![]() Aaaaa no i Jaka ogromne gratulacje dwóch małych dziewczynek |
|
|
|
|
#1653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał śniadania je z moją mamą już, zazwyczaj kanapki niestety. Lubi pasty różne, guacamole jest hiciorem. Michał też tak na krawężnik wchodzi i na krzesełko wchodzi podobnie jak Polcia ![]() Cytat:
Kochane jesteście że pytałyście i pamiętałyście, tym bardziej mi przykro że nie odzywałam się. Pewnego dnia jak chciał mleko ( a przechodził sam siebie, po moim powrocie z pracy potrafił godzinę pić, tylko uu zmieniał) powiedziałam że mleczko jest beee i pokazałam uu posmarowane musztardą , popatrzył, stwierdził że beee i nie chciał. Jak sobie przypominał pytałam jakie jest mleczko. Mówił bee i nie chciał już. Zasypianie to walanie się po łóżku, jak się zmęczy przytula się i zasypia. Ale to trwaaaaa.Cytat:
|
|
#1654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję,ze teraz będziesz częściej z nami i cudnie,że w końcu napisałaś bo naprawdę martwiłyśmy się bardzo Cytat:
w takim razie coś pokićkalam |
||
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogóra czasem zje, czasem nie. Pomidory akceptuje tylko z działki ![]() o kurczę, to faktycznie dziwne tulę mocno, oby ten etap minął szybko i Kuba zaczął na nowo jeść
|
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, nie wiem co się u Ciebie podziało, ale bardzo się martwię
Cytat:
KTÓRE DZIEWCZYNY BĘDĄ MIEĆ MALEŃSTWA!? Bardzo chcę pogratulować! dajcie znać ![]() Lecę spać bo rano do pracy! Buziaczki!
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem Iffonka to też wiesz Ewik Aga Jakaja (bliźniaki )Mikakrolikowa no i ostatnia- to news, musisz do k zajrzeć bo to jeszcze tajemnica
|
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zasypianie u nas po odstawieniu wygladalo bardzo podobnie. Teraz 5-10min i spi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, tak było.
Jednak nie wiem, kiedy to zrobiła i w jaki sposób. ![]() Jaka, 2 dziewczynki, wow. |
|
|
|
#1660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co to za smycze dla dzieci? Przydał by mi się jakiś patent bo Michał ciągle ucieka. Dajcie znać bo chcem to ![]() Idę już, buziaczki!
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na śniadanie przechodzą tylko:
* omlet zwykły bez niczego, kawałek z mojego * placuszki serowe Misi (1 zje, nieduże robię) * 2~3 łyżki stołowe serka wiejskiego bez niczego * jajecznica, tylko w takiej postaci zje jajko, czasem parę kesow, dziś np cała z 1 jajka bez chleba zjadła * chleb z masłem, solo, lub kawałek sera żółtego zdjetego z chleba: P * placuszki owsiane z bananem, obie lubimy, zje 2 małe * parówki: 1, maksymalnie 2 piratki, bez niczego. Żadnych surowych warzyw, z owoców tylko banan i "leśne" słoiczki, nadal nie je obiadów wcale, w porywach makaron solo lub z rosołu wyjety... Ale i tak różnica ogromna, w porównaniu do tego co było np 2~3 m-ce temu, gdzie jadła np 5cm banana a teraz zje cały. Nadal jest sporo dni gdy zje ledwo coś, Ale poprawa jest. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Odnośnie butów: czy nasze dzieci mogą takie nosić? Te mi się bardzo podobają Ale link przykładowy trochę bo cena nie mała (droga aukcja) , chodzi mi o typ buta http://allegro.pl/next-popielate-bot...460524686.html |
|
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
debrah jak sie ciesze, ze taki postep u Was! U nas od kilku dni Yae znacznie mniejsze porcje je. Jednoczesnie jest mniej uu i noce z 1, max. 2 pobudkami. Juz nic nie rozumiem... Jedno tylko zauwazylam, ze Yae wyraznie potrzebuje wiecej bialka w diecie. Czyzby zwiekszenie jego ilosci niemal natychmiast przynioslo takie skutki? Szkoda, ze na watku dietetyka nie mamy ;-) |
|
|
|
#1663 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() Deli ja też ostatnio miałam kryzys kp (na ogół pojawia się, kiedy psują się noce i pojawia się trylion pobudek na uu ) Byłam na forum gazety dot. karmienia powyżej roku i mi trochę lepiej, także polecam ![]() Nawijko byłaś na koncercie J.T.?
|
|
|
|
#1664 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Miałam trochę czasu z rana, więc nadrobiłam forumowe zaległości. Z tego, co zapamiętałam: Jaka - gratulacje ogromne! Dwie dziewczynki! Czad Marsi - udanego urlopu! Ewulkaa - koszmarna była ta Twoja rozmowa. Trzymam kciuki, by na następnej było lepiej (za Ciebie, Little, też trzymam). Sylwietta - cokolwiek się u Ciebie dzieje teraz, mam nadzieję, że się dobrze skończy. Przytulam! Silver, Bokeh - fajnie, że sobie razem urlopujecie ![]() Laurko - hej ![]() Mika - dla Ciebie też gratulacje Jakoś mi umknęło, że Ty zafasolkowana, ale ja ostatnio zakręcona jestem ![]() Hje - zdrówka dla Poli! Misia - współczuję sytuacji z synkiem siostry. Cięzka sprawa... Black - rozwalają mnie teksty Twojej Młodej - te, które wstawiasz na fb Cuuudnie mówi już ![]() Nawijko - współczuję Kubusiowego niejedzenia Tyle zapamiętałam. I powiem wam, że jedna z moich koleżanek w pracy jest w ciąży. Ma już córeczkę, teraz będzie drugie. Ale się cieszę!!! Jak się o tym dowiedziałam, to nawet rozmawialiśmy z tz, że może, może... Ale nie umiem się jeszcze zdecydować, chciałabym najpierw chatę kupić i się przeprowadzić, niemniej coraz częściej o tym myślę, że może jeszcze chciałabym takie maleństwo Uciekam do roboty. Najbliższe miesiące to będzie dla nas ciężki (lecz fajny) czas - rozpoczynamy realizację dużego projektu, jednak i tak już myślimy, co potem. Oby nam się udało to, co mamy w planach. Buziaki, miłego! Edytowane przez Ultra81 Czas edycji: 2014-08-20 o 09:05 |
|
|
|
#1665 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba każda z Nas przechodziła etap jedzenia i niejedzenia.My teraz mamy etap jedzenia i dziś na śnidanie Ola zjadła 2 kromeczki chleba z serem żółtym, białko z jajka (żółtka się nie tyka ), i cały kubeczek kefiru![]() Cytat:
A chlebek przemycasz np pod szynką czy jakimś plastrem pomidora, ogóka? My np robimy też kanapki - 'sandwiche' i Ola uwielbia |
||
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
nancy moze grzanki?
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Wiecie, co dzis zrobilam? Wracalam z zakupow z pelnym wozkiem supermarketowym siatek. Na przodzie lezala siatka pelna piwa. Do parkingu trzeba zjechac jedno pietro i uzylam do tego takiej pochylni a la ruchome schody. Kola wozka ladnie sie zablokowaly. Jedziemy. W momencie kiedy wozek ustawil sie na skos: pierwsza puszka poturlala sie w nogi klientow jadacych przede mna. Nie mogla puscic wozka z Yae, ale probowalam zabezpieczyc jakos pozostale puszki... Niestety nieudolnie, pozostale siedem puszek z loskotem polecialo w panstwa przede mna. Myslalam, ze spale sie ze wstydu... |
|
|
|
#1667 |
|
Zadomowienie
|
Ola dostała ostatnio od babci komplecik - serwis kawowy i teraz przygotowujemy 'herbatkę' kulturalnie do filiżanek anie do klocuszków
. Ale muszę pochwalić moją córę bo bardzo ładnie załapuje zabawę 'na niby', czy to sklep, czy gotowanie A ostatnio jeździmy kartonem po podłodze, w sensie podróżujemy pociągiem i co przystanek to zabieramy kolejnego pasażera
|
|
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
Meneq - na grzanki to mi teraz narobiłaś apetytu
o jaaaaA co do sytuacji z siatkami - no cóż, przepraszam, ale |
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
silver, bokeh ale Wam dobrze aż mam ochotę dojechać Ewulko, little trzymam kciuki za powodzenie w szukaniu pracy Marsi udaengo urlopu. Chłopcy są cudowni, no i Jaka - gratuluję dziewczynek Laurko witaj! Misiu cudowny! Sylwietta martwię się ![]() Nancy, Nawijko Dawid się teraz straszny ą i ę zrobił ws. jedzenia. Tego nie, tamtego nie, a wcześniej wszystko bez mrugnięcia okiem jadł Ostatnio jak byłam u siebie w domu, to pytam mojej babci jak się pobiera zaszczepki od kwiatków, bo mam w domu takiego co pasowałoby go rozsadzić. Ona mi tam powiedziała co i jak, ok. W poniedziałek mama przyjeżdża z pracy i pyta się mnie czy prosiłam babku o kwiatki. Ja patrzę: WTF? Mówię że pytałam ws kwiatków. A mama z bagażnika dwie reklamówki wyciąga w jednej ziamia w drugiej zaszczepki różnych kwieciaków Teraz musze doniczki kupić
|
|
|
|
#1670 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Fajne porownanie plecaczkow Skip hop i Little Life I kurcze Skip hop wydaje sie taki duzy, a juz bylam zgrzana na zyrafke o te http://www.bialymotylek.pl/images/sk...ipHop(718).jpg Laurko
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może to Cię pocieszy: U nas w CH na parking podziemny zjeżdża się własnie taką taśmą no i wózki mają takie zabezpieczenia, co to jak jedziesz z zakupami na tą taśmę to wózek się blokuje. ALE ja się kiedyś z tatą moim kłóciłam, że nie wszystkie wózki mają ten "hamulec". A on uparcie że każdy ma i mieć musi.... Zmienił zdanie .... jak z pełnym wózkiem zakupów zjeżdżał na podziemny i puścił ten wózek przekonany że mu nie pojedzie. To się pomylił, bo trafił na taki co nie miał tego co trzeba i z łoskotem rozbił się o ścianę, zakupy wyleciały, ojciec spalony
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby dziecko wie, ile chce zjesc, ale 2-3 lyzeczki na posilek to raczej nie jest ilosc, ktora sie najada... Kuba nigdy nie zjadl zadnej kanapki, nie przechodza po prostu... dla Oli i kreatywnej mamy ![]() Debrah, ciesze sie bardzo, ze u Was postep jest! Aaa nie pochwalilam mojego syna. Wczoraj zaliczylismy pierwsze siku do nocnika ![]() Nocnik kupilam przypadkiem - zeby mial komplet wraz z podnozkiem do umywalki Pewnie siku tak samo przypadkowe, ale jest
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-08-20 o 09:44 |
|
|
|
|
#1673 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
a ludzie co na to? ![]() Cytat:
Dorotka też, strasznie fajnie na to patrzeć Cytat:
tata mistrz ![]() Cytat:
![]() moje gwiazdy dzisiaj siadały (na szczęście ubrane!) na nocniku lalkowym ![]() Laurko, witaj wśród żywych
|
|||||
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedziesz miala zajecie ;-) Cytat:
![]() U nas nocnik lezy w pokoju,Kuba wysadza codziennie misia i daje mu ksiazke do czytania
|
||
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest mi lepiej, ale nadal martwie sie o babcie zbombardowana piwem, bo kiedy oddawala mi puszki, to mine miala nietega |
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47776940]sprawnie chodzą, ale... kurde, ja bym poczekała, w tym wieku naturalnie noga na bolki może lecieć, a takie buty kompletnie tej nogi nie trzymają
ogromnie nie lubię tego ruchomego chodnika ;/ głupie uczucie jechać na takim czymś a ludzie co na to? ![]() Dorotka też, strasznie fajnie na to patrzeć tata mistrz ![]() ale jest ![]() moje gwiazdy dzisiaj siadały (na szczęście ubrane!) na nocniku lalkowym ![]() Laurko, witaj wśród żywych [/QUOTE]Wszyscy sie gapili, pan z obslugi zastanawial sie jak mi zwrocic uwage, a klienci zbombardowani: mloda kobieta pekala ze smiechu, dziadek zbieral dla mnie piwa i probowal do Yae zagadywac a o babci pisalam. Ja tylko milion razy przeprosilam i dopytalam sie, czy nikomu nic sie nie stalo |
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra bo do tej pory wiadomość tylko w k widniała
Nancy moj Julo tez strasznie wybiórczo je ale co zrobic ciesze sie ze je wogle a na kazde pytanie co bedziesz jadł pada jajo lub ciastko![]() Jaka gratuluje dziewczynek ale bedziesz miec gromadke Krzysio i dwie Ksiezniczki a masz jakies odmienne smaki niz w 1 ciazy ??
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szaja: no właśnie, żebym znowu się nie napaliła na coś i potem nacięła... Pewnie by można na mrozik, bo ciepłe, do wózka, ale wiesz, kupować dwie pary butów za ok 150zł, bo tamte nie mogłyby być butem podstawowym to srednio ;/ Black : mogłabyś szwagra spytać? |
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

i na krzesełko wchodzi podobnie jak Polcia 

o jaaaa
dla Oli i kreatywnej mamy