Dzieciaczki MAJOWO-CZERWCOWE 2006! :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-13, 11:37   #4351
blondie-b1
BAN stały

Dot.: Dzieciaczki MAJOWO-CZERWCOWE 2006! :)

Cytat:
Napisane przez Jupi Pokaż wiadomość
nie ma znowu nikogo, to bede pisac sama do siebie

odetchnelam- Ala tylko przeziebiona. czerwone gardelko i kaszelek. mam podawac witaminke C i syrop prawoslazowy.

a dzisiaj 13go, piatek, 13miesiecy ALi
Hej Jupi, ja jestem
Gratulacje dla Ali w ten szczęśliwy dzień A dzisiaj mój promotor ma urodziny I mówił, że jak się urodził to również był piątek
blondie-b1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 11:53   #4352
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

ja to moglabym urodzic 13go w piatek i moglabym slub brac 13go w piatek bardzo fajna data przed urodzinkami Ali tez nie mialam nic przeciwko 13, teraz to juz jest najszczesliwszy numerek
Stary 2007-07-13, 13:06   #4353
gosiek1500
Rozeznanie

Hej hej, ja też jestem, ale dopiero teraz moge coś napisać
Blondie ja też zgadzam się z dziewczynami, odpoczywaj jak tylko możesz i nie miej wyrzutów sumienia, że podrzucasz komuś Rozalkę, wszyscy to dokładnie rozumieją A co do sprzątania domku to może wynajmij sobie jakąś młodą dziewczynę co przyjdzie na kilka godzin w tygodniu i posprząta wszystko za Ciebie, poprasuje i takie tam. Taka kilkunastolatka chyba chętnie sobie zarobi kilka złotych choćby na kosmetyk czy jakiś ciuch, a Ciebie odciąży. Rozglądnij się po znajomych może akurat kogoś znajdziesz...
Ja sobie niedawno znalazłam i musze powiedzieć, że naprawdę mi ulżyło, nie mam tego stresu że jak przychodzi sobota to cały dzień spędzę na sprzątaniu w międzyczasie gdy tylko Pati mi pozwoli, brrr strasznie tego nie lubiłam. W tygodniu oczywiście nie mam czasu na sprzątanie więc generalnie sprzątałam zawsze na niedzielę, a teraz luzik, mam więcej czasu dla Pati bez stresu, że łazienka nie umyta, czy podłogi brudne
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 20:53   #4354
agusia26
Raczkowanie

Gosia- doskonaly pomysl z ta pomoca do sprzatania. A tak z ciekawosci zapytam ile placisz takiej pannie? Teraz nie mam takiej potrzeby, ale przeraza mnie perspektywa sprzatania tego naszego domu w przyszlosci.

Blondie- dobrze, ze sobie odpoczniecie. Nie stresuj sie tylko tym wczesniejszym rozdwojeniem bo to moze tylko zaszkodzic.

Jupi- usciski dla Ali!

Janek dzis "jadl" zupe łyzka, tzn. nabieral zupe, po czym ja wywalal przekrecajac lyzke i trafial pusta lyzka do buzi
agusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 21:55   #4355
blondie-b1
BAN stały

gosiek-cieszę się, że piszesz coś takiego o sprzątaniu. Myślałam, że byłaby to zbytnia ekstrawagancja z mojej strony prosić kogoś o pomoc w sporzataniu domu. A widzę, że to normalne, bo nie tylko ja mam takie pomysły.
Miałam taką kuzynkę, nastolatkę, co mi wcześniej pomagała, ale teraz pracuje w wakacje więc jej nie namówię...
Na razie więc mogę liczyć na siebie i mamę, ale właśnie w kwestii sprzątania najbardziej się różnimy. :/ wszystkie kłótnie wybuchają z powodu mojego psa, który gubi sierść...

agusia-Rozalka też właśnie tę łyżkę stale obraca i zjada pustą A obiadek na stoliczku ląduje...
Stary 2007-07-13, 22:15   #4356
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

Blondie- ja tez uwazam, ze ktos do sprzatania to swietny pomysl. i wcale nie ekstrawagancki. szczegolnie w Twojej sytuacji! dzisiaj czesto rodziny maja kogos do sprzatania- nic dziwnego, skoro godziny powortu do domu sa coraz pozniejsze... ja tez mam pania do sprzatania, ale nie regularnie, tylko co kilka miesiecy. podejrzewam, ze czesc prac przejmie tez niania (ktorej uparcie poszukuje)

kurdeee, ALa niby spi, ale co chwilke budzi ja kaszel jezuuu jak mi jej szkoda
Stary 2007-07-13, 23:24   #4357
millaa
Rozeznanie

GG do millaa

melduje sie po dłuższej przewie, mamy cały czas awarie kompa, TZ postanowił podączyc nagrywarke dvd i od tej pory nie mamy ani komputera ani internetu od kilku dni z tym walczy ale narazie bezsutecznie zostaje nam laptop ale ja do niego nigdy nie moge sie dopchac bo tz albo go zabiera albo na nim pracuje, juz normalnie jestem taka wsciekla ze nie wiem
a tak wogole to ja nie moge bez Was zyc

dzis wpadlam tylko na moment a jutro cos wiecej napisze
millaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 07:21   #4358
gosiek1500
Rozeznanie

Jejku Pati budzi się coraz wcześniej, a w sobotę i niedzielę pobudka o 5 rano to koszmar Ja chcę spać a ona się bawić
Millaa nie daj się, zabierz TŻ'owi kompa i pisz
Jupi ja mam wolną znajomą nianię od września, jesteś zainteresowana?? Tylko z dojazdami byłby mały kłopot
Agusia płacę jej 8zł/h

Dziś już raczej nie popiszę, bo mam dużo do zrobienia przed tym weselem, ale mam nadzieję, ze jutro znajdę tu duuuużo wpisów i będę miała co czytać

buziaczki
Stary 2007-07-14, 10:16   #4359
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

Ja też się melduję

Alicja ma mały katarek ale już jej chyba przechodzi.
Fajny pomysł z pomocą do sprzątania, to żadna ekstawagancja

Ja też się szykuję do wesela więc juz dzisiaj nie zajrzę. Szkoda tylko że na razie pogoda kijowa - pochmurno i "ciepło" inaczej
Stary 2007-07-14, 12:23   #4360
millaa
Rozeznanie

GG do millaa

Anchela Gosia udanej zabawy na weselu

Gosia wspolczuje przejsc z lekarzami i szpitalami, dobrze ze z Pati juz wszystko ok,
co do pobudek to j dzis nie spie od 3.30Dominika wstala i chciala sie bawic o 6 zastapil mnie tz ale ona wcale nie miala na to ochoty bo ona musiala sie bawic ze mnai o 7 zasnela, mam nadzieje ze to jednorazowy wyczyn

Jupi zycze Alusi szybkiego powrotu do zdrowia

Blondie nie daj sie, odpoczywaj ile sie da a Rozi podrzucaj babciom, one beda zadowolone a ty nabierzesz dystansu no i sil przede wszystkim

Anchela u mnie z karmieniem to nie jest takie proste niby karmie tylko rano ale przez dzien to mamy niezle walki bo Dominika jak tylko sobie przypomni to ciagle wola cycycy i wklada reke pod moja bluzke, juz mam troszke tego dosc

koncze bo pewnie zaraz mi sie laptop rozlaczy

aha czym macie osloniete kanty, Dominika rozchodzila si ena calego i teraz tylko drze kiedy sobie cos rozwali teraz np wymyslila zabawe ucieka mi do innego pokoju i czeka ze ja bede ja gonic
Stary 2007-07-14, 17:21   #4361
blondie-b1
BAN stały

Jupi-współczuję przeziębienia Ali, wiem jak się musisz stresować. Jak Rozalka miała kaszelek to też tak strasznie kaszlała, że potrafiła zwymiotować...
A teraz walczymy z tym katarkiem. Zrobił się tak gęsty, że dosłownie zatkał, zakleił w strupki cały nosek w trakcie spania A ile jest płaczu przy wyciąganiu Fridą.

Znacie dziewczyny jaieś domowe sposoby na odstraszanie kleszczy? Tam gdzie jedziemy jest ich po prostu zatrzęsienie Nie chcę żeby mała któregoś złapała. Tym bardziej, że czytałam, że w tym roku bolerioza szaleje...

gosiek,anchela-szalonej zabawy
millaa-też się zastanawiam czym te kanty osłonić, bo te silikonowe nakładki wydają mi się jakieś takie małe Albo my mamy jakiś dziwny gruby blat od stołu

Dzisiaj upał szaleje u nas Małą schorowaną oddałam cioci-niani a sama byłąm na przymusowych zakupach i teraz tworzę
Życzę Wam bardziej udanego weekendu!
Stary 2007-07-14, 17:57   #4362
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

dziewczyny udanych wesel!!

u nas nareszcie pogoda- az za goraco... caly dzien siedzimy na dworze, ALa pokonuje juz niezle kilometry, jestem z niej dumna

Blondie- co do kleszczy to chyba najlepiej w aptece zapytac, nie mam pojecia
Gosiek- no dzieki za nianie, moze sie zgodzi "dojezdzac"

tak piszecie o tym wczesnym wstawaniu- kurcze, ja to jestem spioch straszny rano, nie wyobrazam sobie pobudek o 5 ALa na szczescie budzi sie coraz pozniej- teraz zwykle kolo 8, coraz czesciej dostaje mleczko i spi jeszcze do 9.30 a moze kladzcie pozniej dzieci? chociaz sama nie wiem czy to cos da...

nic sie Ali nie poprawia na razie- kaszel dalej brzydki szczegolnie kiedy spi bidusia
Stary 2007-07-14, 18:25   #4363
blondie-b1
BAN stały

Jupi-twoje dziecko się zmieniło! Ma śliczne ludzkie kształty U Ciebie lepiej widać te zmiany... Mój Marcelek to taki chudy noworodek stale...
No właśnie na kleszcze chciałabym coś domowego, bo jakopś nie wyobrażam sobie smarować małą tymi smrodliwymi produktami, takimi jak na komary...
Ja też jestem straszny leń jeśli chodzi o wstawanie ranne. Rozki budzi się około 7, mleczko i potem buszuje po łóżeczku i krzyczy. Jak ją przetrzymam to około 8.30-9 zasypia znowu na godzinkę. Ale chyba wolę drugą wersję. Wstajemy po 8, ubieramy się (Boże dlaczego mi to zawsze zajmuje tyle czasu???) jemy śniadanko, bawimy i mała idzie spać około 10.30 wtedy śpi nawet 2-2,5godziny
Stary 2007-07-14, 22:22   #4364
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

Cytat:
Napisane przez blondie-b1 Pokaż wiadomość
Jupi-twoje dziecko się zmieniło! Ma śliczne ludzkie kształty U Ciebie lepiej widać te zmiany... Mój Marcelek to taki chudy noworodek stale...
rzeczywiscie!! Marcel? bardzo ladnie!
a gdzie jedziecie do tych kleszczy??
Stary 2007-07-15, 08:30   #4365
millaa
Rozeznanie

GG do millaa

a my nadal bez komuptera, TŻ wczoraj całydzien spędził przy szperaniu w nim i nadal nic buuuu dzis jestem u mamy wiec szaleje na necie ale jak pomysle zekolejny tydzien bez internetu mnie czeka

Jupi współczuje z tym kaszlem, napewno soie martwisz bo jak sie slyszy takiego bidusia kaszlącego to az serce ściska, ale napewno z dnia na dzien bedzie juz lepiej

Blondie z tymi kantami to ja juz nie wiem ja mialam kiedys te plastikowe ale to jest do bani przynajmnije u nas sie nie sprawdzilo bo Dominika jak tylko to zobaczyła to było jej zadanie nr 1 aby to zlikwidowac teraz wziełam gąbke obłożyłam pieluchą i obwiązałam rogi ławytroche dziwnie to wygląda ale narazie jest skuteczne Dominika czasem jak sobie przypomni to chce to zerwac ale zazwyczaj to ignoruje
Marcelładne imie podoba mi sie
a co do kleszczy to ja czytałam gdzies w gazecie ze jest takie urządzenie ale to chyba juz do ich usuwania ale cos do zabezpieczenia to nie wiem,

ale sie cipło zrobiło super, dzis planujemy jakąś wycieczke a jutro podobno ma byc 36st

zycze miłej niedzieli
Stary 2007-07-15, 10:59   #4366
agusia26
Raczkowanie

Janek juz spi 3h15min. Nie wiem co mu sie stalo??? Chyba odsypia nocke bo co chwile sie budzil.

Jupi- mam nadzieje, ze juz Alutce lepiej.

Millaa- 36 stopni??? Jutro jedziemy na ten koncert do Poznania. Cale szczescie, ze mamy klime.

My niczym nie zabezpieczamy kantow. To by nie mialo najmniejszego sensu. Janek i tak zwykle uderza sie o jakies dziwne rzeczy, np o futryne itp.
Stary 2007-07-15, 13:54   #4367
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

Dzień dobry

Ja znowu dzisiaj tylko na chwilkę wpadłam sprawdzić co się dzieje na wizażu U nas też się zrobiło upalnie

kantów niczym nie zabiezpieczam bo podobnie jak u Agusi Alicja zderza się z różnymi innymi rzeczami więc chyba cały dom musiałabym obkleić

Miłego wypoczynku mamusie
Stary 2007-07-15, 14:14   #4368
gosiek1500
Rozeznanie

Oj widze że nie próżnowałyście, to mi się podoba, że jak otwieram wątek mam trochę do czytania
Millaa ja też niczym nie osłaniam kantów, na szczęscie Pati rzadko w coś walnie, ale nie powiem kilka razy jej się zdarzyło
Agusia ale Ci dobrze...ponad 3hsnu w dzień, kiedy ja sie na coś takiego doczekam??
Jupi, Blondie - jak dziewczynki? Poprawiło się?
U nas dziś upał niemiłosierny, zaraz chyba pójdziemy do ogrodu do basenu...
Wrzucam kilka fotek z wczoraj (mam nadzeję, że kuzynka mnie nie zabije że ją tu umieszczam, ale chcę Wam pokazać jej sukienkę)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Resize of IMG_0368.jpg (75,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of IMG_0379.jpg (58,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of IMG_0387.jpg (72,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of IMG_0390.jpg (72,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of IMG_0423.jpg (72,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of IMG_0419.jpg (57,7 KB, 26 załadowań)
Stary 2007-07-15, 17:36   #4369
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

Gosiek- wow! co za kreacja Pati! musiala niezle sobie w niej radzic, Ala by w takiej wszystkie zabki powybijala
a panna mloda? bardzo ekstrawagancko, ale podoba mi sie pan mlody tez wyglada bardzo oryginalnie. sama jestem zdziwiona, bo ogladalam podobne suknie na manekinach, ale na Twojej kuzynce wyglada to swietnie. tylko ciekawe co babcie mowily?
Blondie- ja tez kantow nie zaslaniam.
to Ty pisalas o zupie owocowej? prosze o przepis!

ale u nas dzisiaj garowa... od razu Ala mniej je
Stary 2007-07-15, 19:27   #4370
blondie-b1
BAN stały

hallo w ten dziwny dzionek! Srasznie u nas upalnie, ale wieje bardzo i nie wychodzimy z małą za dużo z powodu tego katarku... Średnio się poprawiło... Daję jej teraz Otrivin dla dzieciaczków.
A i wczoraj w aptece kupiliśmy krem OFF Delicate na komary i kleszcze. Jedyny jaki był dostępny dla dzieciaczków od 1rż.
Jupi- jedziemy do Jarocina Tylko zwała, bo jest prawdopodobieństwo, że TZ będzie musiał być w środę rano na egzaminie i nie wiem po co my mamy w ogóle jutro wyjeżdżać...
Zupkę owocową (pycha, uwielbiamy ją ) robię najzwyklejszą, nieskomplikowaną. Bierzesz różne owoce, ja korzystam z truskawek, malin, jagód, czereśni, śłiwek, jabłki i gruszka do smaku Zależy co mam. Zagotowujesz je w dużym garnku , dodajesz makaron (my lubimy bardzo dużo świderków ), cukru, rozrabiasz i dodajesz cały kisiel i... gotowe

millaa- nie zazdroszczę tyle czasu bez kompa. Ja to chyba już uzależniona jestem
A z kantami to tak, że ledwo to napisałm to mała wyrżnęła głową o swoje łóżeczko i ma wielkiego sinego guza na czole A z drugiej strony musiaął sobie chyba przykleszczyć uszko o szczebelek w łóżeczko, bo też ma krwiaczka na małżowinie Nie wspomnę o wczorajszym guzie z drugiej strony czółka. Wygląda jak dziecko maltretowane...

agusia-Rozalka śpi w ciągu dnia najdłużej 2,5h i wtedy zaczyna być to już podejrzane Janek chyba nieżle musiał szaleć w nocy, że mu się tak spać chciało...

gosiek-to Ty na zdjęciach? Nie poznałąm Cie na początku Świetną miałaś fryzurkę. A o Pati to aż nie weim co pisać. Wyglądała bosko Niech zdrowo i wysoko rośnie to kiedyś będzie modelką. Sukienka jak u księżniczki.
A właśnie wczoraj w sklepie widziałam sukieneczkę, taką z tiulu i satyny dla małej dziewczynki (4mies. mniej więcej) i beka, bo kosztowała 39 zł, a ja za prawie identyczną na chrzest dla Rozalki zapłaciłam 140zł.

Sukienka panny młodej robi wrażenie, ale szczerze to ja wstydziłabym się wejścć w niej do koścoła Na resztę imprezy czemu nie...
Stary 2007-07-15, 20:54   #4371
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

w sumie to nie pomyslalam nawet o tym jak w takiej sukni wejsc do kosciola hmmmm. Gosiek- musisz wiecej opisac ta sytuacje, bo az ciekawa jestem

czyli w zupce owocowej sekretem jest kisiel- zawze mnie to ciekawilo, jak to sie robi, ze taka gesta jest wstyd sie przyznac
Stary 2007-07-15, 21:38   #4372
gosiek1500
Rozeznanie

Nie wiem co mam więcej opisać, panna młoda weszła i już, nie było żadnego problemu, a dodam że pochodzi z rodziny bardzo bogobojnej i mocno związanej z kościołem
Właściwie to się nad tym nie zastanawiałam, ale faktycznie sukienkę miała odważną

Ale mamy dziś wieczór, Pati do tej pory nie śpi a powinna już spać 1,5h!. Wczoraj nocowała u teściowej i nie miała dziś drzemki przed południem, zasnęła nam koło 13, a potem padła o 18 w kościele, pospała w wózeczku i teraz mamy hocki klocki, bo spać nie chce

Blondie tak to ja. Ostatnie dni z tak długimi włosami, w tym tygodniu ścinam na bardzo króciutko. Jednak nie dla mnie dłuższe włosy
Stary 2007-07-15, 21:50   #4373
blondie-b1
BAN stały

gosiek-moim zdaniem bardzo Ci ładnie w dłuższych włosach... Proszę nie ścinaj...

Jupi-ja właśnie kocham zupkę owocową za taką lekką gęstość, bardziej bym to nazwała taką aksamitność...

Idę oglądać Gotowe na wszystko. Dopiero na powtórkach się wciągnęłam... Suuuper
Stary 2007-07-15, 22:21   #4374
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Gosiu Pati wygląda w tej sukienusi jak księżniczka Pięknie Obie ślicznie wyglądałyście

Blondie
ja też skorzystam z przepisu na zupkę owocową, chyba kiedyś Millaa o niej wspomniała i miałam prosić o przepis Szkoda tylko, ze już truskawki sie skończyły Dawno nie widziałam w sprzedaży...
Stary 2007-07-16, 07:35   #4375
agusia26
Raczkowanie

Gosia- przepieknie wygladalyscie z Patusia na tym slubie. A co do sukni panny mlodej, to jest przepiekna (moze gdyby miala mniejsze te wyciecia), ale w zyciu bym sie w taka nie ubralaO ktorej usnela Patusia?

Blondie- jak bylam dzieckiem nie lubialam zupy owocowej, ale Twoj przepis mnie zachecil i chyba sprobuje

Ale dzisiaj w nocy bylo cieplo... a dzisiaj szykuje sie mega upalny dzien. buuuu jak my wytrzymamy w tym upale w podrozy Milego dnia. Zmykam sie myc, bo Janek usnal.
Stary 2007-07-16, 10:04   #4376
blondie-b1
BAN stały

agusia-my wyjeżdzamy za godzinę, też w te okolice, tylko z góry Polski Nie wiem jak damy radę w taki upał. A klima może jeszcze przewiać małą dodatkowo...

Uciekam, ciekawe ile w końcu potrwają te nasze wakacje PA pa buziaki!
Stary 2007-07-16, 10:36   #4377
gosiek1500
Rozeznanie

A gdzie Agusia jedzie, bo chyba przegapiłam?? Do Szczawnicy miała jechac w sierpniu....
Stary 2007-07-16, 10:36   #4378
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

spokojnych wakacji dziewczyny! oby nie bylo TAK goraco

Agusia na koncert do Poznania (tylko nie pamietam jaki).
Stary 2007-07-16, 10:57   #4379
Anchela
Zadomowienie

GG do Anchela

Ale wpisów Jest co poczytać

Gosia Pati wyglądała super, robiła konkurencję pani młodej No rzeczywiście para młoda wyglądała niekonwencjonalnie. Ja byłam na takim typowym starym weselu na wsi więc młodzi wyglądali bardzo standardowo Ogólnie wesele było ok ale orkiestry nie dało się słuchać Głośno, szybko i w zasadzie to wszystko brzmiało tak samo. Za to ciasto było przepyszne i obżarłam się jak . ...

Blondie Gosia szczęśliwej i bezpiecznej podróży i udanego wypoczynku

Narobiłyście smaka tą zupą owocową Ostatni raz jadłam taką w szkole podstawowej i jakoś do tej pory nie pałałam chęcią jej zrobienia ale teraz chyba się skuszę

I fotki - takie zwyczajne bo na razie nie mam większości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (81,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (76,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (74,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2007-07-16, 12:01   #4380
Jupi
Zadomowienie

GG do Jupi

Anchela- to Ty??? chyba nie, mam watpliwosci mimo wszystko swietna sukienka!
Ala tez wyglada super na tym pierwszym zdjeciu ma boska mine i widze, ze towarzystwo miala fajnie

u nas tak goraco, ze nie da sie wyjsc na zewnatrz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości