|
|
#1891 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
Cytat:
można wybrać się samochodem gdzieś w Polskę do jakiegoś miejsca przyjaznego dzieciom ![]() wyjechać o pasującej porze i robić przerwy w podróży, żeby nie męczyć i nie stresować dzieciaka ![]() ale nie, bo przecież trzeba udowodnic, że dziecko ''w niczym nie ogranicza" |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, czytam I dochodze do wniosku ze najwiekszym problemem jest chyba brak kultury rodzicow, ktorzy to ten swoj lifestyle przekazuja pociechom. Bo mam znacznie mniej traumatycznych spotkan z dziecmi u mnie. Nie wiem, może to kwestia ucywilizowania?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostrzegam od razu, ze teren skazony wrzaskiem ![]() Cytat:
Boli je glowa to sie drze. Jest znudzone kilkoma godzinami na lotnisku to wiadomo...
"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością" A. Hopkins Edytowane przez Kusum Czas edycji: 2014-08-19 o 18:58 Powód: a |
||
|
|
|
#1894 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
za co miałabyś dostać osta?
za podanie linka? ee dawaj bo nie wiem czy szperać w Odpupilkowym .. czy gdzieś indziej ![]() dziękuję, przeżyłam łatwo nie było, ale oswajałam się z oboma lotniskami dobrą godzinę przed rozpoczęciem odprawy. miałam ulubione słodycze, muzykę i męża, który chętnie udostępniał ramię do zaciskania ogólnie mogę powiedzieć, że może i mogłabym nawet polubić latanie, ale muszę jeszcze pokonać okropny strach przy startowaniu - makabra. dobrze jest mieć przeciwsłoneczne okulary...
|
|
|
|
#1896 |
|
Naczelna Nastolatka
|
tak, na odpupilkowym zapaleniu mózgu. temat śmierci zwierząt tak bardzo gniecie niektóre osoby, że zaniosły go na tamten wątek.
|
#1897 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlaczego się tak męczy ? Nie lepiej by mu było pociągiem albo tramwajem;d Sama widzisz że są takie sytuacje że lepiej zrobić tak i nie inaczej,i trudno przemęczyc się te parę minut.W imię czego miałabym sie tłuc z dzieckiem autobusem jak mogę samolotem. W imię Twojego komfortu ?....No proszę Cię --------------------------------------------------------------------- swoją drogą jak widać na moim liczniku jestem już trochę na forum ,i właśnie to forum przyzwyczaiło mnie do moderatorów na pewnym poziomie.teraz dziwne nastały czasy....czasy schodzą na psy ;d |
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy ja coś takiego napisałam? nie. napisałam: Cytat:
![]() mam wrażenie, ze czepiasz się dla samego czepiania ![]() a już ostatnie zdanie z Twojej wypowiedzi zupełnie nie zasługuje na żaden komentarz byli ostatnio tacy, co narzekali na poziom moderacji -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3090 Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-08-19 o 22:11 |
||
|
|
|
#1899 |
|
Konto usunięte
|
a Ty się wszystkiemu, co jest związane z dziećmi, dziwisz.
Porównaj sobie taką podróż samolotem np..do szczepienia.Dziecko się drze ale ty wiesz ze ono musi być.Twój mąż też miał dyskomfort a jednak wybraliście lot.Bo ? No właśnie rodzice tez wybrali lot. To Ty gadasz bo gadasz.Ot żeby coś w tym wątku napisać. A wystarczyłoby się zastanowić i ..porównać np do siebie ----- I nigdzie nie będę zgłaszać to są moje luźne spostrzeżenia.
|
|
|
|
#1900 |
|
Naczelna Nastolatka
|
no wątki są chyba od tego żeby sobie w nich popisać... Jeśli ktoś się czepia to ty. Całe forum jest od pisania i rozmawiania.
|
#1901 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() chyba tylko w tym wątku dzietne usłyszały pierdyliard razy że to wątek nie dla nich ,i mają sobie stworzyć własny,a tutaj nie włazić |
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() doprawdy nie wiem czemu innemu miałoby służyć forum jasne, mogę się zastanowić, porównać do siebie i..? i zostawić dla siebie? nie mogę o tym pogadać z kimś? ![]() Łajka, błagam, to się robi bezsensu Jeżeli miałabym dziecko i mogłabym mu jakoś ulżyć, bo go coś boli itp - zrobiłabym to kwestia wyboru rozwiązania dostosowanego do potrzeb dziecka - o tym pisałam, a nie o komforcie własnym. czasem nie ma wyjścia, trzeba podjąć decyzję sprzeczną z potrzebami malucha. ale jeśli jest wybór, to po co narażać dziecko na nieprzyjemności? dla komfortu rodzica?
Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-08-19 o 22:31 |
|
|
|
|
#1903 | |
|
koci świat
|
Cytat:
![]() Łajka w kosmos |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
Jedyne co udało się osiągnąć matkom wojowniczkom to coraz większa niechęć. Same sobie szkodzicie.
|
|
#1905 |
|
Konto usunięte
|
dziwne przykłady podajesz.
ja to widzę jako wybranie mniejszego zła.chyba lepiej lecieć 3-4 godz i posłuchać parę minut wrzasku niz telepać się 12 godz.busikiem a to że dziecko czegoś nie lubi to nie znaczy że tego nie będzie musiało robić.to rodzic musi wiedzieć co jest dla dziecka dobre.oczywiście wszystko w ramach zdrowego rozsądku |
|
|
|
#1906 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A szkoda gadać. ja dotychczas miałam stosunek obojętny do matek, bo w realnym życiu nie spotkałam takich dziwacznych. Ale zmieniło mi się na niechętny po postach niektórych tutaj.
|
#1908 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po takich wątkach ja też ,powinnam stać się bardziej obojętna,i patrzeć na czubek własnego nosa. |
|
|
|
|
#1909 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Zrób tak, pilnuj swojego nosa! Wszystkim tutaj wyjdzie to na lepsze.
I tłumaczę ci jak chłop krowie na rowie, że dotychczas matka to był człowiek normalny dla mnie. Dzięki niektórym tutaj nauczyłam się, że niektóre mają po prostu kuku na muniu. I jakaś obsesyjną potrzebę wtranżalania się ze swoimi poglądami tam, gdzie zupełnie nie pasują. Nie wiem co jest z wami "nie halo", ale może warto byłoby się nad sobą zastanowić.
|
#1910 | |
|
koci świat
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Konto usunięte
|
och,nie unoś się tak.przecież forum jest od gadania
co ,nie?
|
|
|
|
#1912 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Od gadania, ale może nie zauważyłaś, że forum jest podzielone na tematyczne wątki. Po to żeby pisać w nich na temat. Chyba, że ogólnie masz w zwyczaju wtrącać się w rozmowy, które ciebie nie dotyczą.
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Konto usunięte
|
w skrócie:
-shonyen dziwiła się dlaczego rodzice skazują dzieci na samolot (ból przy lądowaniu) -zauważyłam ze jej mąż zdecydował się na to samo (i fajnie jak wyciągnie wnioski) - -nie wtryniaj się -ach te wszechwiedzące mamuśki
|
|
|
|
#1915 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() (a innym przypominam ze mówimy o paru minutach przy lądowaniu w czasie lotu) Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2014-08-20 o 07:57 |
|
|
|
|
#1917 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Naprawdę, godny podziwu masochizm, niemile jesteś to widziana, za rozmową i dyskusją z tobą nikt tu nie przepada, a nadal tu tkwisz. Łajka, masz problem z odbiorem prostych komunikatów.
|
#1918 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Napisałam jak ta 'rozmowa' w Waszym wykonaniu wyglada Ja podaje argument do zastanowienia a Wy idź sobie nie lubimy Cię (jak dzieci w piaskownicy ;d) |
|
|
|
|
#1919 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Czyli jednak masz misję, teraz na zbawienie dzieci z piaskownicy. Gdzie w tytule wątku jest napisane, że pragniemy aby nas ktoś uświadomił w kwestiach dziecięcych?
|
#1920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

Boli je glowa to sie drze. Jest znudzone kilkoma godzinami na lotnisku to wiadomo...
za podanie linka? 
łatwo nie było, ale oswajałam się z oboma lotniskami dobrą godzinę przed rozpoczęciem odprawy. miałam ulubione słodycze, muzykę i męża, który chętnie udostępniał ramię do zaciskania
ogólnie mogę powiedzieć, że może i mogłabym nawet polubić latanie, ale muszę jeszcze pokonać okropny strach przy startowaniu - makabra. dobrze jest mieć przeciwsłoneczne okulary...

klask i: