Styczniowe mamusie 2015, cz. III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 15:57   #1351
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
AsiaW takie ciągnięcie w środku w Bożenie jakby ci miało cos z niej wypaść?
Takie ciągnięcie mialam i twardnienie brzucha mialam w poprzedniej ciazy od 3 4tygodnia a nie od 21 jeszcze polozna mówiła, ze to jest ok, wtedy tez moglam sobie leżeć ile chciałam.
Jak za dlugo i za duzo stoje i chodze to takie mam uczucie, niezbyt to przyjemne, zglosze położnej w czwartek za tydzien
o jej nie zaciekawie wtedy , oby było lepiej.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:00   #1352
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
no to malutko bardzo jak na 21 tydzień podziw
Pomalutku, nadrobie
Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
troche tak, qrcze martwię się. No nic, zobaczymy co dziś powie lekarz
Teraz ja też sie martwie
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:06   #1353
bajlaga
Zadomowienie

Katerina nie dawałam proszku, sodę dałam i gitara nie wiem jak z proszkiem by było miałam dać trochę aromatu waniliowego, ale zapomniałam

Też nie mam wagi, ale mam taką plastikową miarkę, bajer

Ale miałam teraz trudności, by podnieść się z łóżka, o kurde, jakby ból korzonek przy wstawaniu no mi już jest dużo ciężej...

_ _ _
właśnie kichnęłam i ociupinkę mi się popuściło (siuśki). Ma któraś z Was też tak? Dziwne to

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-08-20 o 16:09
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:08   #1354
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Pomalutku, nadrobie

Teraz ja też sie martwie

Prezpraszam, nie chciałąm Cię zmartwić, po prostu czytam, że wiele kobiet ma problem ze skaracającą się szyjką, a ja od poiczątku ciąży nie byłam jeszcze badana przez mojego lekarza dopochwowo, tylko usg brzuszne. Jak mówiłam mu na poprzedniej wizycie, że pobolewa mnie brzuch to mówił, że to normalne bo wszystko się rozciąga. Dzisiaj go przycisnę, niech mnie zbada wkonću dokładnie. Tyle kasy wydaje na wizytę a mam poczucie, że o wszytsko się muszę dopominać. Już zmieniałam raz lekarza w ciązy i dlatego wolałabym uniknąć kolejnej zmiany, ale jak będzie trzeba to nie będzie wyjścia, wogóle jak czytam Was to mam wrażenie, że jesteście jakoś tak bardziej "dopieszczone" przez waszych lekarzy i sprawdzane wszystko dokładnie macie...

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:17   #1355
Princes 18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hejo
Co do wizyty siusiak pozostał i mamy Franka Wszystko jest ok i mały waży 469g tp niezmienny na 28.12
Piekne imie tak nazwalismy nasze pierwsze dzieciatko, Franus.

U mnie jest 17t2d czyli 18 tydz a lekarz obliczyl ze dopiero 15 wedlug wymiarow z usg, czyli tak jak mowili wczesniej dwa tyg ''mlodsze''
Do tej pory przytylam tylko 1 kg.. a brzuch taki okraglutki..a Ty Martusia ile wazysz> bo tez jestes drobniutka.. ja 47 kg..
i jeszcze mnie zdziwil bo nie kazal zebym sama albo ktos glaskal mnie po brzuchu bo to moze wywolac skurcze.. dziwne. No i termin na 5 lutego ale chce zostac z Wami tylko boje sie ze wszystkie urodzicie a ja sama bede z brzuchem chodzic...
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:18   #1356
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie wszystkie pomiary i wymiary ok, dostalam skierowanie na krew, mocz i glukozę. Kolejna wizyta na 17.09. Dzidzia tak źle leżała uparta, że nie było dobrze widać płci. Lekarz twierdzi, że niby pipka jest, ale nie na 100%. Tż był zawiedziony, ze nie syn aż mi przykro się zrobiło :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie martw się, Tż musi się oswoić z myślą że będzie miał córkę. Jak tylko ją zobaczy to się zakocha jak każdy tatuś

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
właśnie kichnęłam i ociupinkę mi się popuściło (siuśki). Ma któraś z Was też tak? Dziwne to
Czasem mi się zdarza Mam plan ćwiczyć na to mięśnie Kegla :P

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:21   #1357
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Prezpraszam, nie chciałąm Cię zmartwić, po prostu czytam, że wiele kobiet ma problem ze skaracającą się szyjką, a ja od poiczątku ciąży nie byłam jeszcze badana przez mojego lekarza dopochwowo, tylko usg brzuszne. Jak mówiłam mu na poprzedniej wizycie, że pobolewa mnie brzuch to mówił, że to normalne bo wszystko się rozciąga. Dzisiaj go przycisnę, niech mnie zbada wkonću dokładnie. Tyle kasy wydaje na wizytę a mam poczucie, że o wszytsko się muszę dopominać. Już zmieniałam raz lekarza w ciązy i dlatego wolałabym uniknąć kolejnej zmiany, ale jak będzie trzeba to nie będzie wyjścia, wogóle jak czytam Was to mam wrażenie, że jesteście jakoś tak bardziej "dopieszczone" przez waszych lekarzy i sprawdzane wszystko dokładnie macie...
Ja nie miałam badania gin i nie bede miała.
Nie chce sie nakręcac i czytac w internetach, ale w poprzedniej ciąży starałam sie leżeć tak teraz byłoby to raczej niemożliwe.
Ja juz sama nie wiem, czy mam sie na serio zacząć oszczędzać czy to ta szyjka
Mam nadzieje, ze lekarz dziś powie ci coś więcej.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:21   #1358
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość

U mnie jest 17t2d czyli 18 tydz a lekarz obliczyl ze dopiero 15 wedlug wymiarow z usg, czyli tak jak mowili wczesniej dwa tyg ''mlodsze''
Do tej pory przytylam tylko 1 kg.. a brzuch taki okraglutki..a Ty Martusia ile wazysz> bo tez jestes drobniutka.. ja 47 kg..
i jeszcze mnie zdziwil bo nie kazal zebym sama albo ktos glaskal mnie po brzuchu bo to moze wywolac skurcze.. dziwne. No i termin na 5 lutego ale chce zostac z Wami tylko boje sie ze wszystkie urodzicie a ja sama bede z brzuchem chodzic...
47 kilo??? boże zazdroszczę a ile masz wzrostu? chudzinka

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-20, 16:22   #1359
Szczeperka
Wtajemniczenie

A teraz wrażenia po wizycie. USG nie miałam (bo mam co 6 tyg a nie co 3), ale miałam badanie ginekologiczne i słuchałam serca. Było nawet słychać "echo" ruchów dziecka
Trochę dziwny dźwięk

Wszystko jest ok, od początku ciąży przytyłam 5 kg, czyli wychodzi że co miesiąc mam +1kg

Na skurcze dostałam magnez i nakaz jedzenia dużej ilości pomidorów bez soli. Zobaczymy czy będą efekty. A do tego morfologia i mocz.

Glukozę będę miała - ale to między 24 a 27 tyg czyli jeszcze trochę

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:24   #1360
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
A teraz wrażenia po wizycie. USG nie miałam (bo mam co 6 tyg a nie co 3), ale miałam badanie ginekologiczne i słuchałam serca. Było nawet słychać "echo" ruchów dziecka
Trochę dziwny dźwięk

Wszystko jest ok, od początku ciąży przytyłam 5 kg, czyli wychodzi że co miesiąc mam +1kg

Na skurcze dostałam magnez i nakaz jedzenia dużej ilości pomidorów bez soli. Zobaczymy czy będą efekty. A do tego morfologia i mocz.

najważniejsze że ok same dobre wieści niosą nasze dziewczyny oo 1kg miesięcznie to dobry wynik

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-20, 16:26   #1361
Brawurka_29
Zakorzenienie

Karoloo fajne imię macie dla synka

Szczeperka ciesze się że wszystko w porządku

Spadam do pracy robaczki do jutra

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 16:27   #1362
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Karoloo fajne imię macie dla synka

Szczeperka ciesze się że wszystko w porządku

Spadam do pracy robaczki do jutra

do jutra )) wszyscy pracują prawie , tylko ja leżę jak bąk w domu

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-20, 16:34   #1363
bajlaga
Zadomowienie

Princes też słyszałam, że nie wolno głaskać się po brzuchu... ponoć w szpitalach za to karcą nieźle

Szczeperka no chyba tez muszę zacząć, ja już zaczynam ćwiczyć te mięśnie kilka lat

niunia_ona ja też siedzę w domu ale ostatnio nie umiem usiedzieć i się krzątam ciągle

wiecie co, jeśli prawdą jest, że jak się przestraszymy, oparzymy to dziecko będzie mieć w tym miejscu bliznę to moje dziecko będzie człowiek CAŁY BLIZNA
Stary 2014-08-20, 16:37   #1364
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Princes też słyszałam, że nie wolno głaskać się po brzuchu... ponoć w szpitalach za to karcą nieźle

Szczeperka no chyba tez muszę zacząć, ja już zaczynam ćwiczyć te mięśnie kilka lat

niunia_ona ja też siedzę w domu ale ostatnio nie umiem usiedzieć i się krzątam ciągle

wiecie co, jeśli prawdą jest, że jak się przestraszymy, oparzymy to dziecko będzie mieć w tym miejscu bliznę to moje dziecko będzie człowiek CAŁY BLIZNA

heheh masakra czasem , ja zanim rano wstanę to 12. jest :P no ale co mam robić , a jeszcze pogoda byle jaka;/ z blizną to nie wiem , ale moja mama sie przestraszyła przy porodzie złapała się za oko i na oku moja siostra ma bliznę ciemną.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-20, 16:38   #1365
alb
Zadomowienie

Ufff, dobrnęłam do końca... Piszecie jak szalone

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
mam takie pytanie , bo kurcze się martwię co ja będę nosić jak już nie mogę zapiąć spodni , czy takie coś będzie dobrym rozwiązaniem? może ktoś z Waszych znajomych coś takiego nosił ? jest to praktyczne?
http://allegro.pl/maskujacy-pas-do-s...507498244.html
Według mnie nie ma opcji żeby to wyglądało ładnie... Rozpięte spodnie to zawsze będą rozpięte spodnie, nieważne co jest pod spodem. Jedyna opcja to zakryć to długą bluzką albo tuniką.

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam 2 pary jeansów w H&M i sa super, cena nie jest zła, mozna je nosić i bez ciazy do dłuższej bluzki bo nie widac poza okolicami pasa ze to ciążowe. Jedna mam z guma pod brzuchem a drugie na brzuch.
Ja też zakupiłam w H&M - jedne tregginsy, bez pasa ciążowego tylko z wszytymi gumami zamiast kieszeni (koleżanki twierdzą, że to nie ciążowe tylko na obiad u mamusi żeby nie trzeba było guzika rozpinać ), a drugie chinosy z pasem ciążowym i jestem z nich mega zadowolona kupiłam też legginsy ale w nich mało chodzę. Jeszcze jedne kupiłam używane z H&M za 50 zł z wysyłką. Tylko, że ja chodzę do pracy, więc muszę "jakoś" wyglądać

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Elvira u nas takie spodnie kosztują ok. 130 zł. W c&a podobno sa duze wyprzedaże wiec mozna zajrzeć.
Nie wiem jakos skapie sobie na ubrania ciążowe bo wole pozniej sobie kupic jakies fajne rzeczy;p
Ja planuję po ciąży sprzedać te które kupiłam i część kwoty się zwróci

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam simonee po usg. Teraz wczasuje, ale mam nadzieję, że odezwie się. Simonee daj znak
Ona ma jutro usg tak jak ja... Już się nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Mój ostatnio powiedział to samo zauważył, że jak nosi Oliwię i ją buja to jest bardzo spokojna i że nasze też będzie bujał próbowałam wytłumaczyć, że póki bejbik jest malutki to to jest do przeżycia ale później sobie nie poradzimy z takimi przyzwyczajeniami, ale stwierdził, że przecież jest silny i co to dla niego mam nadzieje, że zmieni zdanie
Jakoś nie rozumiem tych waszych fobii dotyczących bujania Kołysanie dziecka jest mu potrzebne chociażby do prawidłowego rozwoju...Wiadomo, że nie wolno dzieckiem trzepać tak że mu głowa skacze, ale bujanie jest fajne przecież, sprawia dziecku przyjemność i je uspokaja, więc dlaczego tego nie robić Dziecko przez 9 miesięcy buja się w brzuchu mamy i jest do tego przyzwyczajone.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:47   #1366
justynalyp
Zadomowienie

bajlaga ja tylko jak kaszlę to popuszczam i to od jakiś 2 miesięcy.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:51   #1367
LindaC
Wtajemniczenie

alb - a to coś mi się pokiełbasiło z tym usg Simonee w takim razie powodzenia jutro i dla Ciebie i dla niej

Alb, jeśli mogę spytać, a jako doświadczona już mamusia - co sądzisz o łóżeczku typu radek z płozami do kołysania? bo mnie kusi, tylko cena wyższa korzystałaś może z takiego?

a Smerf miał wrzucić foto sukienki i nie wrzucił trzyma nas tu w ciekawości, albo ciągle mierzy i się widokiem napaja Smerf - poka fote!

AsiaW i katerinaa - spokojnie wcale wasze bóle nie muszą oznaczać skracającej się szyjki. Powodów może być mnóstwo - od rozciągającej się macicy po kwestie kręgosłupa. Ale na pewno warto zapytać gina.
Stary 2014-08-20, 17:00   #1368
Zuzanka90
Raczkowanie

Uff znowu nadrabianie:P heh
I tak pewnie zapomniałam juz polowę z tego co miałam napisać, ale...

Dusiolka mam dokladnie to samo od jakiegos tygodnia... budzę się w nocy, pokręcę się z godzinkę, czasem 2 i nad ranem zasypiam ( a potem nieprzytomna jestem:P) nie mam pojęcia czemu tak się dzieje..

Co do pralki też ostatnio kupowałam i jakos tez nie odpowiadają mi te z wsadem od góry, kupiłam taka normalna ale malutka (w sensie nie jest taka głęboka jak normalne, bo ma bęben wysoki a nie głęboki, dzieki temu nie zagraca mi dostepu do wanny jak jej poprzedniczka)

Asiajuz kiedys pisałam, ze mam dokladnie takie samo wrazenie co do mojego lekarza... ale przez brzuszek tez mierzy sie szyjkę... W ten sposób ja mam zawsze mierzoną i tak sie okazało wlasnie ze sie skraca:/// Ale niestety nie umiem odróżnić, który ból jest normalny a który nie... Trzymam kciuki za wizytę, przyciśnij dziada i daj znać wszystko pewnie będzie ok

Co do jeansow z hm dostalam wlasnie takie z gumka pod brzuszkiem od znajomej i za zadne skarby bym ich nie oddała obawiam sie tylko ze nie pochodze w nich do konca bo moje nogi sa niereformowalne:P (uda... ble:/)
A leginsy z hm (najukochansze moje:P, nie zebym faworyzowała markę, ale jako jedyne, z tych które mam sa tak wytrzymale) nosze odkad zaczely mnie cisnac w brzuszku moje normalne spodnie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Bajlaga moje tez bedzie w bliznach w takim razie:P zwlaszcza na brzuszku, bo co sie wystrasze, to odruchowo za brzuch sie lapie:P hehe kurde ja jednak nie wierze w te wszystkie dziwne porzekadła... Tak samo z patrzeniem przez ciezarną przez wizjer a zezem u dziecka... mam taki odruch ze zawsze przed otworzeniem komus drzwi kukam kto to, bo mieszkamy na parterze i różne typy się kręcą... I czy to oznacza, ze moje maleństwo będzie miało zeza?... Oby nie
Zuzanka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 17:01   #1369
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzanka90 Pokaż wiadomość
Uff znowu nadrabianie:P heh
I tak pewnie zapomniałam juz polowę z tego co miałam napisać, ale...

Dusiolka mam dokladnie to samo od jakiegos tygodnia... budzę się w nocy, pokręcę się z godzinkę, czasem 2 i nad ranem zasypiam ( a potem nieprzytomna jestem:P) nie mam pojęcia czemu tak się dzieje..

Co do pralki też ostatnio kupowałam i jakos tez nie odpowiadają mi te z wsadem od góry, kupiłam taka normalna ale malutka (w sensie nie jest taka głęboka jak normalne, bo ma bęben wysoki a nie głęboki, dzieki temu nie zagraca mi dostepu do wanny jak jej poprzedniczka)

Asiajuz kiedys pisałam, ze mam dokladnie takie samo wrazenie co do mojego lekarza... ale przez brzuszek tez mierzy sie szyjkę... W ten sposób ja mam zawsze mierzoną i tak sie okazało wlasnie ze sie skraca:/// Ale niestety nie umiem odróżnić, który ból jest normalny a który nie... Trzymam kciuki za wizytę, przyciśnij dziada i daj znać wszystko pewnie będzie ok

Co do jeansow z hm dostalam wlasnie takie z gumka pod brzuszkiem od znajomej i za zadne skarby bym ich nie oddała obawiam sie tylko ze nie pochodze w nich do konca bo moje nogi sa niereformowalne:P (uda... ble:/)
A leginsy z hm (najukochansze moje:P, nie zebym faworyzowała markę, ale jako jedyne, z tych które mam sa tak wytrzymale) nosze odkad zaczely mnie cisnac w brzuszku moje normalne spodnie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Bajlaga moje tez bedzie w bliznach w takim razie:P zwlaszcza na brzuszku, bo co sie wystrasze, to odruchowo za brzuch sie lapie:P hehe kurde ja jednak nie wierze w te wszystkie dziwne porzekadła... Tak samo z patrzeniem przez ciezarną przez wizjer a zezem u dziecka... mam taki odruch ze zawsze przed otworzeniem komus drzwi kukam kto to, bo mieszkamy na parterze i różne typy się kręcą... I czy to oznacza, ze moje maleństwo będzie miało zeza?... Oby nie

dziękuję za słowa otuchy, dam znac co i jak

aaa i mam nadzieję, że w końcu się dowiem co ma między nóżkamina ostatniej wizycie tak się ułożyło, ze nie można było dostrzec.

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 17:02   #1370
bajlaga
Zadomowienie

justynalyp kurde, dziwne uczucie... dziwnie jest nie panować nad własnym ciałem

alb to jesteśmy już trzy, też jutro mam usg, dokładniej połówkowe, nie mogę się doczekać, ale jednocześnie jestem bardzo zdenerwowana i się boję

Zuzanka ja już kilka razy się przestraszyłam i zazwyczaj łapię się za pierś, gdzie serce... i przez wizjer też patrzę, praktycznie codziennie, bo mieszkam w bloku, piję zawsze wodę z gwinta, bo tak lubię, a to też jakiś przesąd, przechodzę ciągle nad kablami, prawie dziennie pod sznurami z praniem

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-08-20 o 17:05
Stary 2014-08-20, 17:07   #1371
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Haha, my też się najczęściej z tego powodu kłócimy, bo dla mojego TŻ jest zawsze wszędzie syf, choć w rzeczywistości jest to np. tylko nie włożona do szafy koszulka
dość podobnie widzę.

Cytat:

Suszarka a co bałagan macie?niech chłop nie przesadza bo jak nie ma sie czego przyczepić to albo ze nie ma obiadu albo ze cos niepozmywane hehe;p trzeba było powiedzieć ze nie widzisz niczego na przeszkodzie zeby zrobił porządek po swojemu bo w takim razie nie wiesz jakie ma wymagania;d--

według mnie jest czysto, według niego jest syf.
olewam, tylko dziś rano mnie rozjuszył, więc dostałam szału a później łkałam cały dzień. dobrze, że pracuje dziś z domu a nie w biurze robie cyrk.
Stary 2014-08-20, 17:09   #1372
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Elvira u nas takie spodnie kosztują ok. 130 zł. W c&a podobno sa duze wyprzedaże wiec mozna zajrzeć.
Nie wiem jakos skapie sobie na ubrania ciążowe bo wole pozniej sobie kupic jakies fajne rzeczy;p
Ja nie miałam wyboru bo mi sie zadne jeansy nie zapinaly juz od 7-8 tygodnia. A miałam dosc ciągłego chodzenia w legginsach. W H&M sa czesto przeceny ale na necie, nie w sklepie. Ja jak kupowałam to były ciążowe jeansy za ok 60-70 zł w przeliczeniu. Moze warto na necie sprawdzic bo jest duzo większy wybór niż w sklepie.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 17:15   #1373
smerfetka2808
Zakorzenienie

O rety rety szalone gaduły

Cytat:
Karoloowprowadziłam cię w bład,przepraszam,
ja miałam i mam takie cos:
http://www.ebay.co.uk/itm/130830952107

Dzis nqa obiad pie3czarkowa
czy popcorn jest bardzo niedobry dla brzuchatych ??
o ja tez taki będę mieć bo koleżanka ma mi uszyć a raczej dać bo jej został

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
U mnie też pieczarkowa

A teraz śmigam do dentysty, bo moje uzębienie miewa się coraz gorzej!
aż tak źle?

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Lecimy. Lot krótki więc się zdecydowałam. Smażyć się nie zamierzam, raczej sobie pozwiedzamy te starsze miasta i miasteczka, troche sie popluskam, poczytam książki pod parasolem, tylko tęskno mi będzie, jak będę patrzyć na boiska do siatkówki

Nie zdążyłam się nacieszyć naszym latem bo pracowałam ciągle, ajestem bardzo ciepłolubna, raz w roku muszę się porządnie wygrzać
ale zazdroszczę my też odpuściliśmy w tym roku wakacje
ale w każdy razie miłego odpoczynku życzę

[QUOTE=bajlaga;47784112]Katerina nie dawałam proszku, sodę dałam i gitara nie wiem jak z proszkiem by było miałam dać trochę aromatu waniliowego, ale zapomniałam

Też nie mam wagi, ale mam taką plastikową miarkę, bajer

Ale miałam teraz trudności, by podnieść się z łóżka, o kurde, jakby ból korzonek przy wstawaniu no mi już jest dużo ciężej...

_ _ _
właśnie kichnęłam i ociupinkę mi się popuściło (siuśki). Ma któraś z Was też tak? Dziwne to [/QUOTE]
ja tez tak czasem mam ale rzadko mi się zdarza zazwyczaj jak jestem w domku

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość

kcohana ja mam na 2 lutego więc będziemy razem z brzucholkami chodzić zostań z nami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 17:17   #1374
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Trochę dziwny dźwięk

super ż wszystko oki
a ja nie przytylam nic nawet mam póki co -1kg

Cytat:

moja mama też tak twerdzi ale ja juz tyle razy się gdzieś dotykałam że wstyd przyznać

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
alb - a to coś mi się pokiełbasiło z tym usg Simonee w takim razie powodzenia jutro i dla Ciebie i dla niej

Alb, jeśli mogę spytać, a jako doświadczona już mamusia - co sądzisz o łóżeczku typu radek z płozami do kołysania? bo mnie kusi, tylko cena wyższa korzystałaś może z takiego?

a Smerf miał wrzucić foto sukienki i nie wrzucił trzyma nas tu w ciekawości, albo ciągle mierzy i się widokiem napaja Smerf - poka fote!

AsiaW i katerinaa - spokojnie wcale wasze bóle nie muszą oznaczać skracającej się szyjki. Powodów może być mnóstwo - od rozciągającej się macicy po kwestie kręgosłupa. Ale na pewno warto zapytać gina.
już wrzucam już dopiero do domku wróciłam
ale mam foto sukienka na wieszaku a nie na mnie i średnio wygląda, ale tak dobrze się w niej czuję że hoho
w sobotę napewno foto będzie w klubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140820_173257.jpg (90,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140820_172947.jpg (89,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-08-20, 17:23   #1375
bajlaga
Zadomowienie

smerfetka w domku jak sie popuści to pół biedy, gorzej gdzieś w miejscu publicznym i nie ociupinkę

a Wy lutówki możecie i tak urodzić przed niektórymi styczniówkami

moja mama mówiła, że jak jej garnek w ciaży spadł to się złapała za brzuch i brat ma plamkę w tym miejscu...
kurde, gdzie tam styczeń, mój dzidź nie może być cały w plamkach oby to była jakaś ściema, ot zwykły przypadek

kiecka na wieszaku wydaje się być ok, na Tobie będzie leżeć idealnie, modelko nasza
Stary 2014-08-20, 17:28   #1376
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość

Jakoś nie rozumiem tych waszych fobii dotyczących bujania Kołysanie dziecka jest mu potrzebne chociażby do prawidłowego rozwoju...Wiadomo, że nie wolno dzieckiem trzepać tak że mu głowa skacze, ale bujanie jest fajne przecież, sprawia dziecku przyjemność i je uspokaja, więc dlaczego tego nie robić Dziecko przez 9 miesięcy buja się w brzuchu mamy i jest do tego przyzwyczajone.
Właściwie to się z tobą zgadzam, ale tylko w połowie mój nie wie co to znaczy dziecko naprawdę nauczyć bujania i noszenia dlatego chce mu takie podejście wybić z głowy. Kuzyn był bardzo ciężki a tak go właśnie nauczono, to naprawdę był problem, bo on w płacz i ciotka w płacz bo już nie miała siły na noszenie. Ale oczywiście, że czasem można, byleby nie zrobić z tego rytuału, że np. zawsze przed spaniem bujanie póki nie zaśnie. Przytulaniu jestem jak najbardziej na tak, wiadomo a z bujaniem i kołysaniem trzeba po prostu uważać i się pilnować
Stary 2014-08-20, 17:30   #1377
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
smerfetka w domku jak sie popuści to pół biedy, gorzej gdzieś w miejscu publicznym i nie ociupinkę

a Wy lutówki możecie i tak urodzić przed niektórymi styczniówkami

moja mama mówiła, że jak jej garnek w ciaży spadł to się złapała za brzuch i brat ma plamkę w tym miejscu...
kurde, gdzie tam styczeń, mój dzidź nie może być cały w plamkach oby to była jakaś ściema, ot zwykły przypadek

kiecka na wieszaku wydaje się być ok, na Tobie będzie leżeć idealnie, modelko nasza
oh dziękuję aż się zarumieniłam
oj tego bym nie chciała żeby mi gacie przemokły
no pewnie że możemy urodzic i przed wami tak samo jak niektóre dzidzie mogą w lutym wyjść
kurde ja raz tak porządnie się za głowę i brzuch chwyciłam
oby to były tylko głupie gadania
tak samo jak z głaskaniem po brzuchu uwielbiam to robić

ciekawe jak tam nasza przodująca gaduła Kinia, pewnie się z mamą nagadać nie może

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 17:35   #1378
dusiolka
Zakorzenienie

Ciasto sie piecze;d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 17:35   #1379
bajlaga
Zadomowienie

Oby to było tylko takie gadanie... bo przez tyle czasu to ja nie wiem za co się jeszcze będę chwytać i ile razy

aż tak dziwnie jak nie ma żadnych wiadomości od Kinqii

dusiolka robisz to ciacho czekoladowe? prosty przepis czy raczej amator nie da rady ? uwielbiam wszystko, co czekoladowe
Stary 2014-08-20, 17:38   #1380
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Ciasto sie piecze;d
ale kusisz
no własnie trudne to ciacho? może bym jutro machnęła

Bajlaga, no właśnie mam nadzieję że to bujda...
haha nooo mega dziwnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości