![]() |
#1351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III
Cytat:
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zadomowienie
|
Katerina nie dawałam proszku, sodę dałam i gitara
![]() ![]() ![]() Też nie mam wagi, ale mam taką plastikową miarkę, bajer ![]() ![]() Ale miałam teraz trudności, by podnieść się z łóżka, o kurde, jakby ból korzonek przy wstawaniu ![]() ![]() _ _ _ właśnie kichnęłam i ociupinkę mi się popuściło (siuśki). Ma któraś z Was też tak? Dziwne to ![]() Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-08-20 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
Prezpraszam, nie chciałąm Cię zmartwić, po prostu czytam, że wiele kobiet ma problem ze skaracającą się szyjką, a ja od poiczątku ciąży nie byłam jeszcze badana przez mojego lekarza dopochwowo, tylko usg brzuszne. Jak mówiłam mu na poprzedniej wizycie, że pobolewa mnie brzuch to mówił, że to normalne bo wszystko się rozciąga. Dzisiaj go przycisnę, niech mnie zbada wkonću dokładnie. Tyle kasy wydaje na wizytę a mam poczucie, że o wszytsko się muszę dopominać. Już zmieniałam raz lekarza w ciązy i dlatego wolałabym uniknąć kolejnej zmiany, ale jak będzie trzeba to nie będzie wyjścia, wogóle jak czytam Was to mam wrażenie, że jesteście jakoś tak bardziej "dopieszczone" przez waszych lekarzy i sprawdzane wszystko dokładnie macie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie jest 17t2d czyli 18 tydz a lekarz obliczyl ze dopiero 15 wedlug wymiarow z usg, czyli tak jak mowili wczesniej dwa tyg ''mlodsze'' Do tej pory przytylam tylko 1 kg.. a brzuch taki okraglutki..a Ty Martusia ile wazysz> bo tez jestes drobniutka.. ja 47 kg.. i jeszcze mnie zdziwil bo nie kazal zebym sama albo ktos glaskal mnie po brzuchu bo to moze wywolac skurcze.. dziwne. No i termin na 5 lutego ale chce zostac z Wami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce sie nakręcac i czytac w internetach, ale w poprzedniej ciąży starałam sie leżeć tak teraz byłoby to raczej niemożliwe. Ja juz sama nie wiem, czy mam sie na serio zacząć oszczędzać czy to ta szyjka Mam nadzieje, ze lekarz dziś powie ci coś więcej. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1359 |
Wtajemniczenie
|
A teraz wrażenia po wizycie. USG nie miałam (bo mam co 6 tyg a nie co 3), ale miałam badanie ginekologiczne i słuchałam serca. Było nawet słychać "echo" ruchów dziecka
![]() Trochę dziwny dźwięk ![]() Wszystko jest ok, od początku ciąży przytyłam 5 kg, czyli wychodzi że co miesiąc mam +1kg ![]() Na skurcze dostałam magnez i nakaz jedzenia dużej ilości pomidorów bez soli. Zobaczymy czy będą efekty. A do tego morfologia i mocz. Glukozę będę miała - ale to między 24 a 27 tyg czyli jeszcze trochę ![]()
![]() |
#1360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Karoloo fajne imię macie dla synka
![]() Szczeperka ciesze się że wszystko w porządku ![]() Spadam do pracy robaczki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
Princes też słyszałam, że nie wolno głaskać się po brzuchu...
![]() ![]() Szczeperka no chyba tez muszę zacząć, ja już zaczynam ćwiczyć te mięśnie kilka lat ![]() ![]() niunia_ona ja też siedzę w domu ![]() wiecie co, jeśli prawdą jest, że jak się przestraszymy, oparzymy to dziecko będzie mieć w tym miejscu bliznę to moje dziecko będzie człowiek CAŁY BLIZNA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh masakra czasem , ja zanim rano wstanę to 12. jest :P no ale co mam robić , a jeszcze pogoda byle jaka;/ z blizną to nie wiem , ale moja mama sie przestraszyła przy porodzie złapała się za oko i na oku moja siostra ma bliznę ciemną. ![]()
![]() |
#1365 | |||||
Zadomowienie
|
Ufff, dobrnęłam do końca... Piszecie jak szalone
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Zadomowienie
|
bajlaga ja tylko jak kaszlę to popuszczam i to od jakiś 2 miesięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Wtajemniczenie
|
alb - a to coś mi się pokiełbasiło z tym usg Simonee
![]() ![]() Alb, jeśli mogę spytać, a jako doświadczona już mamusia - co sądzisz o łóżeczku typu radek z płozami do kołysania? bo mnie kusi, tylko cena wyższa ![]() ![]() a Smerf miał wrzucić foto sukienki i nie wrzucił ![]() ![]() ![]() AsiaW i katerinaa - spokojnie wcale wasze bóle nie muszą oznaczać skracającej się szyjki. Powodów może być mnóstwo - od rozciągającej się macicy po kwestie kręgosłupa. Ale na pewno warto zapytać gina. ![]()
#1368 |
Raczkowanie
|
Uff znowu nadrabianie:P heh
I tak pewnie zapomniałam juz polowę z tego co miałam napisać, ale... ![]() Dusiolka mam dokladnie to samo od jakiegos tygodnia... budzę się w nocy, pokręcę się z godzinkę, czasem 2 i nad ranem zasypiam ( a potem nieprzytomna jestem:P) nie mam pojęcia czemu tak się dzieje.. Co do pralki też ostatnio kupowałam i jakos tez nie odpowiadają mi te z wsadem od góry, kupiłam taka normalna ale malutka (w sensie nie jest taka głęboka jak normalne, bo ma bęben wysoki a nie głęboki, dzieki temu nie zagraca mi dostepu do wanny jak jej poprzedniczka ![]() Asiajuz kiedys pisałam, ze mam dokladnie takie samo wrazenie co do mojego lekarza... ale przez brzuszek tez mierzy sie szyjkę... W ten sposób ja mam zawsze mierzoną i tak sie okazało wlasnie ze sie skraca:/// Ale niestety nie umiem odróżnić, który ból jest normalny a który nie... Trzymam kciuki za wizytę, przyciśnij dziada i daj znać ![]() ![]() Co do jeansow z hm dostalam wlasnie takie z gumka pod brzuszkiem od znajomej i za zadne skarby bym ich nie oddała ![]() A leginsy z hm (najukochansze moje:P, nie zebym faworyzowała markę, ale jako jedyne, z tych które mam sa tak wytrzymale) nosze odkad zaczely mnie cisnac w brzuszku moje normalne spodnie ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Bajlaga moje tez bedzie w bliznach w takim razie:P zwlaszcza na brzuszku, bo co sie wystrasze, to odruchowo za brzuch sie lapie:P hehe kurde ja jednak nie wierze w te wszystkie dziwne porzekadła... Tak samo z patrzeniem przez ciezarną przez wizjer a zezem u dziecka... mam taki odruch ze zawsze przed otworzeniem komus drzwi kukam kto to, bo mieszkamy na parterze i różne typy się kręcą... I czy to oznacza, ze moje maleństwo będzie miało zeza?... Oby nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za słowa otuchy, dam znac co i jak ![]() aaa i mam nadzieję, że w końcu się dowiem co ma między nóżkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Zadomowienie
|
justynalyp kurde, dziwne uczucie... dziwnie jest nie panować nad własnym ciałem
![]() alb to jesteśmy już trzy, też jutro mam usg, dokładniej połówkowe, nie mogę się doczekać, ale jednocześnie jestem bardzo zdenerwowana i się boję ![]() Zuzanka ja już kilka razy się przestraszyłam i zazwyczaj łapię się za pierś, gdzie serce... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-08-20 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | ||
Buc
|
Cytat:
![]() Cytat:
według mnie jest czysto, według niego jest syf. ![]() olewam, tylko dziś rano mnie rozjuszył, więc dostałam szału a później łkałam cały dzień. dobrze, że pracuje dziś z domu a nie w biurze robie cyrk. ![]()
![]() |
#1372 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie miałam wyboru bo mi sie zadne jeansy nie zapinaly juz od 7-8 tygodnia. A miałam dosc ciągłego chodzenia w legginsach. W H&M sa czesto przeceny ale na necie, nie w sklepie. Ja jak kupowałam to były ciążowe jeansy za ok 60-70 zł w przeliczeniu. Moze warto na necie sprawdzic bo jest duzo większy wybór niż w sklepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | ||||
Zakorzenienie
|
O rety rety szalone gaduły
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale w każdy razie miłego odpoczynku życzę ![]() [QUOTE=bajlaga;47784112]Katerina nie dawałam proszku, sodę dałam i gitara ![]() ![]() ![]() Też nie mam wagi, ale mam taką plastikową miarkę, bajer ![]() ![]() Ale miałam teraz trudności, by podnieść się z łóżka, o kurde, jakby ból korzonek przy wstawaniu ![]() ![]() _ _ _ właśnie kichnęłam i ociupinkę mi się popuściło (siuśki). Ma któraś z Was też tak? Dziwne to ![]() ja tez tak czasem mam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1374 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja nie przytylam nic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale mam foto sukienka na wieszaku a nie na mnie ![]() ![]() w sobotę napewno foto będzie w klubie ![]()
![]() |
#1375 |
Zadomowienie
|
smerfetka w domku jak sie popuści to pół biedy, gorzej gdzieś w miejscu publicznym i nie ociupinkę
![]() a Wy lutówki możecie i tak urodzić przed niektórymi styczniówkami ![]() moja mama mówiła, że jak jej garnek w ciaży spadł to się złapała za brzuch i brat ma plamkę w tym miejscu... kurde, gdzie tam styczeń, mój dzidź nie może być cały w plamkach ![]() ![]() kiecka na wieszaku wydaje się być ok, na Tobie będzie leżeć idealnie, modelko nasza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj tego bym nie chciała żeby mi gacie przemokły ![]() no pewnie że możemy urodzic i przed wami tak samo jak niektóre dzidzie mogą w lutym wyjść ![]() kurde ja raz tak porządnie się za głowę i brzuch chwyciłam ![]() oby to były tylko głupie gadania ![]() tak samo jak z głaskaniem po brzuchu uwielbiam to robić ![]() ciekawe jak tam nasza przodująca gaduła Kinia, pewnie się z mamą nagadać nie może ![]()
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
Ciasto sie piecze;d
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Zadomowienie
|
Oby to było tylko takie gadanie... bo przez tyle czasu to ja nie wiem za co się jeszcze będę chwytać i ile razy
![]() ![]() ![]() aż tak dziwnie jak nie ma żadnych wiadomości od Kinqii ![]() ![]() dusiolka robisz to ciacho czekoladowe? prosty przepis czy raczej amator nie da rady ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
ale kusisz
![]() no własnie trudne to ciacho? może bym jutro machnęła ![]() Bajlaga, no właśnie mam nadzieję że to bujda... haha nooo mega dziwnie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.