![]() |
#991 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Dziś wstawiłam kolejną pralkę...myślę, że ostatnią ![]() Jak wyschną to zrobię remanent i wtedy będę wiedziala na czym stoję. Ja mam lenia co do zakupów kosmetyczno-aptecznych... musze solidnie usiąść do tej listy bo czasu co raz mniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatecznie wybrałam Jedo Fyn Memo ![]() Cytat:
![]() Pytanie do dziewczyn, które już odwiedziła położna: Ja to się stało, że do Was przyszła??? Zgłosiłyście tą chęć gdzieś? Prowadzicie ciążę na NFZ czy co ???? ![]() Ja też chcę !!!! Nie wystarczy mi, że ona przyjdzie do mnie raz po porodzie i tyle... chciałabym aby już teraz przyszła to zawsze się coś jej podpytam czy czegoś dowiem.... Podpowiedzcie jak to zrobić aby przyszła i do mnie ??? ![]()
![]() |
#992 |
Zadomowienie
|
Podobno mamy prawo od 21 tygodnia ciąży do spotkań z położną. Sama się nad tym zastanawiam, tylko muszę się zapisać do przychodni jakiejś bo nie jestem zapisana, i wybrać babeczkę
![]() zobaczcie tu: https://www.facebook.com/14149131954...type=1&theater i tu http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/now...eki-zdrowotnej Mamusie, które podkłady poporodowe są najlepsze? Kasia, które polecasz, jako weteranka ![]() ![]()
#993 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I u nas makaron dzisiaj ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Co do podkładów to ja kupiłam w końcu tą Bellę chociaż nie była fajna ale ..jakoś przeboleję ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=silesianna;47779862]witam się w rozpoczętym 29 tygodniu ![]() ide nadrabiać to co od wczoraj naskrobałyście ![]() bez sensu Cię męczyć ponowną glukozą, skoro masz wyniki w normie nawet dla nieciążowców... Ty nie masz się czym martwić, tylko po co to drugie obciążenie? może gin zapomni ![]() gratuluje! ![]() jejku a ja sobie życia bez spodni nie wyobrażam... kupiłam kilka par legginsów i w sumie to zakłądam je tylko po domu, raz wyszłam w nich na dwór, do dość długiej i zwiewnej tuniki... nienawidzę legginsów, a konkretnie to nienawidzę mojego dupska i udźców w nich :/ w spodniach czuję się bezpieczniej, a w upały pomykałam w spódnicach i sukienkach... ja, odwrotnie do większości, zakochałam się w tym pierwszym, ach ten golf, ach ten splot, ach nie pogardziłabym! moja też uwielbia folię bąbelkową ![]() ja miałam dla Malwi 120x90, spała pod nią do 2,5rż ![]() gdzie stacjonarnie kupowałaś? gdzies u siebie? do mnie dziś z rana przyjechały minky, kolory tak bajeczne że aż mi mózg się zlasował, jakoś rewela, to samo co w świecie dziecka dokładnie, więc moge polecać sprzedawcę jakby co ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty gdzie kupujesz stacjonarnie? Możesz mi podac namiary na sklepy godne polecenia? I poproszę namiar na sprzedwcę od Minky ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------ Ok, doczytałam Was ufff a teraz się witam HELLLOOOOOO ![]() Gratuluję nowych tygodni, trymestrów i wizyt ![]() Właśnie suszę kolejną porcję ubranek... Wygrałam ostatnio aukcje na all i dziś przyszła przesyłka ![]() Śą takie słodkie ![]() Be zkitu muszę zrobić remanent w tym co mam... i usiąść do konkretnej listy. Nie wspomnę już o liście zakupów na Gemini.... nie wiem ale mam taaaaaakiego mega lenia, że szok !!! Dziewczyny super zakupy ! Mogłaby ogladać ciuszki dla dzieciaczków bez końca ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-20 o 13:58 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Rozeznanie
|
Tak, wielokrotnego użytku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#996 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i własnie chyba wszystko zależy od rejonu / regionu, albo się coś pozmieniało, w każdym razie ja przy Malwie dostałam pełną dokumentację do ręki i miałam ją przekazać położnej, która mnie odwiedzi w domu, tudziez zawieźć do przychodni prywatnej, jeśli z takiej się zdecyduję korzystać. nie podawałam żadnych danych przychodni ![]() Cytat:
osobiście nie znam takiego przypadku, słyszałam o takich, ale sama się nie spotkałam... biedna ta mama, jest totalnie uwiązana przy dziecku ![]() Cytat:
![]() ![]() nie mam pojęcia, co to jest kocia zazdrość... teraz zobaczymy, bo od października będzie z nami nowy kotek...i sama nie wiem, jak to będzie. w sumie to jestem mega ciekawa ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po porodzie u mnie się to tak odbywało, że zadzwoniłam do mojej przychodni i zgłosiłam urodzenie dziecka i potrzebę wizyty położnej - ja tam jej wcale na oczy nie chciałam widzieć ![]() teraz nie wiem jak będzie bo nie wiem czy Jerza zapisywać do państwowej czy do luxmedu... malwa w państwowej rok juz nie była i raczej juz tam nie pojdzie, zabralam stamtad jej karte szczepien itd. Jerza tez bym do luxmedu od razu zapisała, w LM chyba nie ma wizyt położnych, ale w sumie po co mi ta wizyta to nie wiem... Cytat:
![]() ![]() podkłady wielokrotnego użytku... mi dla Malwi mama kupowała chyba coś takiego: http://senior.blizejciebie.pl/podkla...98,4040,1.html jest N rozmiarów. młoda nadal ma takie pod zwykłym prześcieradłem, bo wiadomo, wpadki to i do 6rż mogą się zdarzać. Cytat:
minky tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=6756416 zakupione wczoraj o 11, w domu miałam dziś o 8:30! dawno sie tak szybko nie ubierałam, kurier się dobijał do drzwi jak jeszcze byłam na golasa ![]() stacjonarnie tkaniny kupuję na żoliborzu, tu: http://www.tkaniny-elka.pl/ a nici, suwaki i inne pasmanteryjne ☠☠☠☠☠☠☠ety najczęsciej w hurtowni tu, też żoliborz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Sama jestem ciekawa jak to będzie ![]() Buba na poczatku ciąży, gdy brzuszek jeszcze nie był widoczny to codziennie łapała drzemkę popołudniową na nim właśnie... a ja oczwiście z nią ![]() Teraz już na szczęście nie pcha się na mnie... ale przytulanie jej zostało. Bez tego dzień jest zmarnowany ![]() Mam nadzieję, że zaakceptuje nowego członka rodziny... Oby tylko nie była zazdrosna. Kot znajomych był tak zazdrosny, że z tego wszystkiego zaczął się załatwiać do łóżeczka maleństwa ![]() ![]() ja nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła.... Wiele osób jak się dowiedzieli, że jestem w ciąży to od razu mówili: To co pozbywasz się kota z domu, prawda?! Ja odpowiadałam, ze absolutnie NIE ! wtf ![]() kot czy inny zwierz to nie intruz tylko nasz przyjaciel ! Więc nie wyobrazam sobie sytuacji abym musiała wybierać między nowonarodzonym dzieciątkiem a naszym pierwszym dzieckiem Bubą ![]()
![]() |
#999 |
Zadomowienie
|
Kasia jaki model x-landera kupiłaś?
#1000 |
Rozeznanie
|
Witam;-)
Ale ładne ciuszki ja też dziś w ciuchaczu wyczaiłam świąteczne body jeszcze by mi się chciało takiej sukienki mikołajki ![]() Mam wyniki i cukrzycy nia a toxo i hbs niereaktywne..kamień z serca..teraz jeszcze zostało uzbroić mi się w cierpliwość do 1 września-usg prenatalne. silesiana ale kociaki cudowne chciałabym takiego pupila domowego..mnie moja kotka brzydzi za bardzo pruje się z wszystkimi kocurami
#1001 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() to prócz tej kobiety ze szkoły rodzenia jeszcze kogoś mam deklarować ? przychodnię i lekarza to wiem, ale jeszcze kogoś ? czuję się zielona ....... ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- właśnie dostałam maila z programu Rossnę o promocjach od dzisiaj - jest promocja tych chusteczek Huggies natural care: Huggies, Natural Care, chusteczki nawilżane (2+1 gratis) 3x64 szt 10,49 zł Hipp, Babysanft, mleczko pielęgnacyjne, 350 ml - 12,79 zł To tak jakby któraś akurat była chętna ![]() coś mi się czcionka pokićkała.... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-08-20 o 15:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za info! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Ja kupowalam Canpol dwa opakowania i jedno z belli
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1004 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta moja znajoma opiera, obgotowuje jeszcze męża i starszego syna, ostatnio jak u niej byłam, to akurat była też jej koleżanka ze stanów, nie mogła zrozumieć, czemu tamta nie może wyjść wieczorem się wykapać w jeziorze, bo jak karmi piersią, to niech ściągnie i mąż da i położy spać. A ja sie wcale nie dziwię, bo widzę jak mała jest uzależniona od matki. Ojciec nie protestuje. Moja kotka była trochę ciekawa dziecka, ale raczej obchodziła z daleka, nie podobał jej się chyba zapach, nigdy go nie zaatakowała, czasem drapnęła w samoobronie, jak syn był starszy i czasem ją ścisnął. Teraz często razem leżą na kanapie. Synek ma alergię na sierść i słyszałam już takie rady życzliwych, żeby kota oddać do schroniska. Jakoś razem żyjemy, nikt nie umarł. Kotek mojej koleżanki źle zniósł pojawienie się dziecka w domu,był bardzo zdenerwowany, nie chciał jeść, po kątach się chował, choć dziecko jeszcze nie chodziło i go nie ganiało. Musieli mu znaleźć nowy dom i odżył, ale to był młody kot, trochę ponad rok miał jak dziecko sie urodziło.
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Wrócę już chyba któryś raz, do tematy materaców
![]() Wiem, że niektóre z Was mają już doświadczenia z materacami GPK. Powiedzcie mi proszę, czy pokrowiec zdejmowany jest wraz z tą warstwą gryki (czytałam takie rzeczy właśnie na necie) i jak z praniem tego pokrowca? Czy stosowałyście ochraniacz na taki materac ? Zastanawiam się też nad piankowym, ale jaki wziąć pod uwagę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy go nie prałam, bo nie było takiej potrzeby, nigdy mi ochraniacz nie przemókł, wietrzyłam go tylko, wystawiałam w zimie na mróz i przecierałam sciereczką.
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dotarła do mnie przesyłka ![]() ![]() ![]() Dowiedziałam się też, że mamy już zapas ubranek na pierwsze dwa lata życia Zośki ![]() ![]()
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa, ale fajną masz teściową
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1009 |
Zadomowienie
|
No futbolowa super
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...ale nie będę sobie psuć humoru i myśleć o ludziach, którzy zatruwają mi życie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1011 | |
Zadomowienie
|
Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
U mnie tez tak jest chłopakom zawsze można było więcej późnej wracać szybciej chodzić na dyskoteki itp a dziewczyny maja sie uczyć i nie myśle. O chłopakach Hahahaha....strasznie to niesprawiedliwe wg mnie ale co zrobić...nie poradzę nic na wychowanie i podejście dziadków rodziców itp chłopcy maja łatwiej :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moje najbardziej lubiane miejsce na ziemi jest między twoim lewym a prawym ramieniem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png Edytowane przez justynaw1982 Czas edycji: 2014-08-20 o 17:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tak właśnie jest, niestety. Mój brat ma troje dzieci, ale właściwie tylko najstarszy się liczy - bo pierwszy, bo chory był od urodzenia. A teraz rozpuszczony strasznie. Kocham go ogromnie, ale uważam, że przy jego wychowaniu popełniono mnóstwo błędów - za bardzo mu pobłażano, ojciec w życiu właściwie nieobecny. Efekty są jakie są.
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie był inny podział. Babcia dzieliła wnuki na dzieci córki i synowej. Te córki oczywiście były gorsze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |||||||
Rozeznanie
|
Troche mi zeszlo..hehe..z 2 godz zrobilo sie 8
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() silesiana ale Malwiska slodka..zauważyłam w tle,ze mialas do niej taki zestaw w paski tzn.do lozeczka...ja taki sobie upatrzylam na allegro..jak on na live sie prezentuje?bo w przyszlym tyg zamawiam juz lozeczko i chcialam wlasnie taki zestaw do malego.. ale mnie dzis dynka boli...posprzatalam,powyc ieralam podlogi,zrobilam pranie i obiad na jutro i padam..czuje sie jak jakis king/kong ![]()
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-08-20 o 18:50 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak dokładnie,...ja już słyszałam teksty pod tytułem "lepiej chłopaka wyciągać z baletów niż dziewczynę z krzaków" podwójne standardy...o podobnym podejściu teściowych tez słyszałam bo dzieci córki to córki a syna zony to tak jak obce... Masakra.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1017 |
Wtajemniczenie
|
ja słyszałam bardziej hardcorowy tekst, mianowicie
"lepiej mieć w domu złodzieja, niż k*rwę"
#1018 |
Zadomowienie
|
ELA o matko to rzeczywiście hardkor!!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1019 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i to w tesco! super naprawdę! śpiworek uroczy! tez stawiam na taki, bo kupiłam 3 w sh ![]() Cytat:
a na lozko kolezanka polecila firme SENI i takie kupiłam 60x60 i 60x90 Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() w Piotrze i Pawle super promocja na pampersy biale premium - 39,99zl bez względu na wielkość pieluszek skusiłam się na jedno opak 1 ( 78szt ) i jedno opakowanie 2 (73 szt) wychodza naprawdę tanio bo 50gr za sztuke ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Zakorzenienie
|
Martha szkoda, ze tylko biale...bo slyszalam, ze zielone lepsze. Niby biale maja zbyt intenswyny zapach i sa ciensze...ale dajcie znac co uwazacie, bo cena super
![]() Ela co za tekst ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-08-20 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.