Styczniowe mamusie 2015, cz. III - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 18:40   #1411
Zuzanka90
Raczkowanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III

Akrolowa tez niestety musze sie usmiechnac do dentysty czy Wam tez tak dziąsła krwawią?? juz nawet nie widzę koloru pasty do zębów i nawet przy jedzeniu potrafię sie krwią zalać
Zuzanka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:43   #1412
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
właśnie skończyłam rozmawiać z moim przez telefon, doprowadził mnie do płaczu. W piątek do mnie nie przyjedzie, bo mu się nie chcę. Mówię tak jasne dziecko zrobiłeś to już nie musisz przyjeżdżać. I co mu mówię że mam dosyć bycia sama to ten mi mówi, że sama się zdecydowałam na takie życie i ważniejsze jest pojechanie do garażu i odkurzenie samochodu niż porozmawianie ze mną. A na koniec mi mówi, żebym się przeszła do sklepu i kupiła sobie papierosy, bo jak zapalę to na pewno mi przejdzie. Nie wiem kto jest bardziej marudny w tej ciąży ja czy on.
nie pojmuję jak mężczyzna może się tak odnosić do swojej kobiety i to w dodatku spodziewającej się jego dziecka!
Zaczynam się utwierdzać w przekonaniu, że mój mąż to jakiś model szyty na miarę moich potrzeb - ideał? Wiadomo, potrafimy się posprzeczać, ale po kilku, kilkunastu minutach nasze kłótnie stają się tak śmieszne, że po prostu wybuchamy śmiechem analizując jakie głupoty już gadamy. Jeśli jest jakiś grubszy problem to raczej siadamy, rozmawiamy i szukamy wyjścia, bo ani ja ani on nie lubimy niedomówień, ale choćby nie wiem co nie uciekamy się do takich tekstów, które mogą zaboleć tylko po to, żeby "wygrać". Do niczego to nie prowadzi...

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Wcinam drugie jabłko;p
Jabłka to teraz moja ulubiona przekąska
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:45   #1413
askaa02
Rozeznanie

Wita się wieczornie mamuśka zaginiona 19t leci może ktoś mnie skojarzy,a może nie, ale i tak Was lubię na swoje usprawiedliwienie mam małe wakacje i męża na urlopie co mocno absorbuje.

Was nie da się czytać na bieżąco - to niewykonalne. Jak człowiek sobie odpuści dwa dni o potem siedzi kilka godzin. Jesteście niemożlwe

Napiszę tylko, że wczoraj zupełnie przypadkiem byłam w Tesco i zakupiłam 5-pak body za 16,50 więc polecam (cena na opakowaniu była wyższa, nie zdążyli przemetkować).

Oólnie u mnie ok, czujemy się dobrze, apetyt dopisuje. Połówkowe mam 1.09 i już nie mogę się doczekać, wizytę u swojego gin we wtorek i też już przebieram nóżkami

Strrrraszznie się cieszę razem z Wami jak czytam Wasze pozytywne relacje z wizyt
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:46   #1414
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Mam słabość do butów, ale teraz w ciąży mi się coś popsuło i pewnie z tymi pieniędzmi zamiast do Kazarka poszłabym do Smyka. Wolę córce coś kupić niż sobie.
Ja uwielbiam zakupy Ale odkąd jestem w ciąży to w tej kwestii jakoś zaczęłam się ograniczać, za to ubranka dla maluszków to teraz moja miłość i wolę tak wydać pieniążki, w końcu mi niczego jakoś szczególnie nie brakuje i kupuje tylko to co potrzebne.
Stary 2014-08-20, 18:47   #1415
dusiolka
Zakorzenienie

Askaa krwiak sie wchłonął?
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:48   #1416
smerfetka2808
Zakorzenienie

zjadłam tosty z serem szynka a na górę ketchup i majonez

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Przed ciążą zakończyłam dłuższą znajomość z dentystą z satysfakcjonującym stanem uzębienia, a w ciągu ostatnich kilku tygodni 2 zęby mi się ukruszyły Ale niestety u mnie to rodzinne, że w i po ciąży zęby cierpią więc jakoś super zaskoczona nie jestem, choć po cichu liczyłam, że nie będzie aż tak źle
oj biedna, ja mam nadzieję że moje zęby zostaną w takiej kondycji jak przed ciążą bo chodziłam regularnie do dentysty i wszystkie były zdrowe
a dentyście trzeba powiedzieć o ciąży? można w ogóle chodzić do niego?

Cytat:
dzięki dziewczyny, że mogłam wam się wygadać, bo mi się już lepiej zrobiło.
zawsze możesz się wygadać
ważne że pomogło
tak czy siak nie powinien tak mówić

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
No elegancko! Na pewno będziesz świetnie się prezentować, no a najważniejsze, że będzie przy tym Ci wygodnie
a dziękuję za miłe słowa
no jest mega wygodna
Stary 2014-08-20, 18:51   #1417
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość

ja przed każdym usg, na każdej wizycie mam badany brzuch i bożenę-domyślam się, że wysokość dna macicy i szyjkę
ale jakby mi tego nie badała, to bym nawet nie wiedziała, że to ważne

idę jeść, umieram z głodu
No właśnie ja też przy każdej wizycie jestem badana.

Smacznego!

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
oj biedna, ja mam nadzieję że moje zęby zostaną w takiej kondycji jak przed ciążą bo chodziłam regularnie do dentysty i wszystkie były zdrowe
a dentyście trzeba powiedzieć o ciąży? można w ogóle chodzić do niego?
Można można Dentysta już postara się o to żeby dostosować swoje działania do stanu pacjentki Trzeba informować, chociaż ja i mój wielki brzuch już nie musieliśmy - ciężko się nie domyślić, że to nie wzdęcia po obiedzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 18:51   #1418
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Askaa krwiak sie wchłonął?
Łłłłooo jejku jak mi miło, że ktoś mnie kojarzy Tak, wszystko w porządku. ) Zobaczymy co lekarz powie we wtorek, bo jestem po zeszłotygodniowym weselu a jutro jadę w trasę do Łodzi a w piątek powrót musi być dobrze
Stary 2014-08-20, 18:52   #1419
Princes 18
Raczkowanie

Cytat:
Bo przecież jak robiłam sobie z nim dziecko to wiedziałam, że trochę minie zanim poukładamy swoje życie i będziemy mogli mieszkać razem. Jasne że wiedziałam, ale nie wiedziałam, że będzie to tyle trwało a mi samej będzie tak ciężko. A i najważniejsza kwestia czy mam pieniądze, bo jak nie to on mi przeleje, na zasadzie, że pieniądze załatwią sprawę. Bo jak jestem na zwolnieniu lekarskim to dostaję mniej, bo na umowie miałam dużo zaniżoną kwotę, czego teraz bardzo żałuję, bo przez całe życie byłam samodzielna finansowo. Ale powiedziałam, żeby w dupę sobie wsadził swoje pieniądze, bo one sprawy nie załatwią a ja od niego nie wezmę nigdy nawet złotówki, to się złośliwie mnie pytał jak zamierzam żyć bez pieniędzy jak będziemy mieszkać razem.
Szkoda mi Ciebie kochana.. Powiem Ci ze my tez nie mieszkamy jeszcze razem, to znaczy mamy mieszkanie bo rodzice tz oddali nam cala gore, beda trzy ladne pokoje,duza kuchnia i duza lazienka, pieniadze na meble rowniez sa odlozone ale to tylko dlatego ze jestem bardzo oszczedna(wrecz sknera jak twierdza rodzice) takze powinnam byc zadowolona bo sytuacja nie jest zla ale w niektorych momentach mam dosyc tej odleglosci, decudujac sie na dziecko zdawalam sobie sprawe ze przez pierwsze miesiace nie bedziemy na codzien rezem ale mimo to jest smutno czasem tylko ze ja mam ogromne wsparcie w moim partnerze i nie wyobrazam sobie takich slow jak Twoj powiedzial.. czesto sie widujecie? my mieszkamy 45km od siebie takze czesto a weekendy cale spimy u mnie lub u niego,on sam lgnie do mnie zeby sie poprzytulac do brzuszka, wrecz czasem sama go namawiam zeby zostal w domu bo przyjazdy czeste kosztuja .. Obydoje mamy po 24 lata a Twoj partner powinien byc znacznie bardziej odpowiedzialny bo pisalas ze jest starszy od Ciebie.. Kochana zrob cos z tym bo nie mozesz sie denerwowac..

Zuzanka glaskanie brzucha czyli pobudzanie macicy do skurczow czy cos takiego..
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:54   #1420
bajlaga
Zadomowienie

dusiolka tortownicę chyba też mam ale ta keksówka wydaje mi się lepsza, tak fajnie się będzie kroić to ciacho jutro zrobię
a próbowałaś bez wiśni? bo w sumie zjadłabym sobie takie ciacho-babkę do herbaty

w ostatnich dniach zjadłam więcej jabłek niż w ciągu całego roku, bo mam świeże, twarde, słodko-kwaśne a nie miękkie jak papka

justynalyp też nie myślałam, że tak będzie wyglądał facet, z którym będę na zawsze no i faktycznie, lepiej kupić coś córci nawet większa przyjemność niż zakup nowych butów

ellyunia szwagier ma synka Mikołaja, 3 miesięcznego super jest

Montanka o kurczę, nieprzyjemne to jest, to fakt, za zrobienie z tym problemem porządku

Zuzanka na pewno nie wróci !

co do dziąseł, mam ranki na nich ale już się poprawia... u dentysty jeszcze nie byłam, ogólnie rzadko chodzę, wkurzam się, bo każdy dentysta mówi coś innego, byle żeby kasę zebrać, zdrowego zęba by rozpier****

askaa02 pamiętamy fajnie, że u Ciebie okej, czujesz ruchy?

_ _ _ _ _
mój ginekolog ostatni raz zaglądał do Bożenki w 7 tygodniu ... czy on powinien badać od wewnątrz często, jak to jest?! No Wam to dobrze, macie tych lekarzy bardziej zainteresowanych tematem

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-08-20 o 18:57
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:55   #1421
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Montanka tez mam taki dziwny ucisk na odbyt
Dobrze, ze wizyta juz za tydzień to wszystko opowiem położnej a jak sie nasili to uderze do lekarza,
Od tygodniamam takie dziwne odczucia a od wczoraj i dzis mocniej,
Z tym że ja sie w ogóle nie oszczędzam

Dusiolka ciasto w piekarniku, ciekawe czy bedzie zjadliwe
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 18:56   #1422
justynalyp
Zadomowienie

Ja gdzieś w 3 miesiącu byłam u dentysty, o ciąży poinformował go mój brat, więc sama już nie musiałam mu mówić. Robił mi zęba po się popsuł w ciąży. Wszytko było takie same jak normalnie tylko znieczulenie się czymś różniło.
ja właśnie tez wolę kupić ciuszki dla dziecka niż coś dla siebie, ale buty to on mi osobiście kupi.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 18:59   #1423
Zuzanka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Szkoda mi Ciebie kochana.. Powiem Ci ze my tez nie mieszkamy jeszcze razem, to znaczy mamy mieszkanie bo rodzice tz oddali nam cala gore, beda trzy ladne pokoje,duza kuchnia i duza lazienka, pieniadze na meble rowniez sa odlozone ale to tylko dlatego ze jestem bardzo oszczedna(wrecz sknera jak twierdza rodzice) takze powinnam byc zadowolona bo sytuacja nie jest zla ale w niektorych momentach mam dosyc tej odleglosci, decudujac sie na dziecko zdawalam sobie sprawe ze przez pierwsze miesiace nie bedziemy na codzien rezem ale mimo to jest smutno czasem tylko ze ja mam ogromne wsparcie w moim partnerze i nie wyobrazam sobie takich slow jak Twoj powiedzial.. czesto sie widujecie? my mieszkamy 45km od siebie takze czesto a weekendy cale spimy u mnie lub u niego,on sam lgnie do mnie zeby sie poprzytulac do brzuszka, wrecz czasem sama go namawiam zeby zostal w domu bo przyjazdy czeste kosztuja .. Obydoje mamy po 24 lata a Twoj partner powinien byc znacznie bardziej odpowiedzialny bo pisalas ze jest starszy od Ciebie.. Kochana zrob cos z tym bo nie mozesz sie denerwowac..

Zuzanka glaskanie brzucha czyli pobudzanie macicy do skurczow czy cos takiego..
W 100% sie z Tobą zgadzam... Teraz Ty Justyna i dzidzia macie byc najważniejsze a nie samochody i jego widzi mi sie. Dziewczyny mają rację, na zakupy marsz

serio??? hm... jedyny efekt glaskania mojego brzucha jaki odczuwam to taki, że mała spryciula nagle przestaje sie kopac i wiercic:/// :P cwaniaczka
Stary 2014-08-20, 19:00   #1424
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuzanka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny o co chodzi z tym głaskaniem brzucha? Chyba coś przeoczyłam... Że nie wolno, czy co??

Justyna wredny ten Twój chłop:/ nie chce mu sie... no masakra, zrób z nim porządek

Bajlaga, Montanka znam ten ból:/// w dzieciństwie cierpiałam na wysiłkowe nietrzymanie moczu... Porażka, i jedna z największych traum, jak modlisz sie, żeby Cie broń Boże nikt nie rozśmieszył za bardzo itp... Później po leczeniu mi przeszło, a do tej pory zdarzyło się raz... I boję się właśnie, żeby po ciązy mi nie wróciło...
Czytałam w książce o dzidziusiach, że głaskanie może powodować skurcze. Niektóre kobiety w zagrożonej ciąży mają zakaz. No ale jak wszystko jest ok to czasem można

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-20, 19:02   #1425
askaa02
Rozeznanie

bajlaga jak miło, że ktoś mnie jeszcze pamięta
Ruchy czuję chyba od zeszłego tyg (czwartku, jak stałam w kościele na mszy ślubnej) od tego moment codziennie coś dziwnego się dzieje myślałam, że jeszcze poczekam cierpliwie (bo ja 75kg przy 170cm, wiec kawał baby), a tu suprise

Też nigdy nie sądziłam, że zakocham się w kimś o urodzie takiej jak mój M. ale w życiu bywa różnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 19:03   #1426
akrolowa
Zadomowienie

Zamawiała może któraś z Was leginsy ciążowe na allegro albo w jakimś sklepie internetowym i mogłaby się podzielić wrażeniami? Bo muszę się zaopatrzyć a nie chcę wpakować się w jakiś badziew
Stary 2014-08-20, 19:03   #1427
Zuzanka90
Raczkowanie

Bajlaga
co do badania wewnetrznego to nie wiem... moj lekarz ma jakas manie chyba i za kazdym razem mi sie tam pcha w sumie od jakiegos czasu bada mnie i tak i tak... ale ostatnio mnie to badanie wewnetrzne bolalo
Stary 2014-08-20, 19:07   #1428
justynalyp
Zadomowienie

Zrobiłam zdjęcie tak orientacyjnie ile już jej ciuszków kupiłam, mam jeszcze kocyk i rożek. A i znalazłam zdjęcie bucików, które kupiłam tacie jak się dowiedziałam o ciąży.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0298.jpg (129,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0413.jpg (118,4 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-08-20, 19:08   #1429
Zuzanka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
Czytałam w książce o dzidziusiach, że głaskanie może powodować skurcze. Niektóre kobiety w zagrożonej ciąży mają zakaz. No ale jak wszystko jest ok to czasem można
o kurka... to ja nie wiedziałam... muszę zrobić wywiad w tym temacie, bo nie umiem rąk na wodzy utrzymać, a jednak skurcze przy mojej szyjce są niewskazane://

Akrolowa ja kupiłam takie leginsy z zapieciami po bokach jak w staniku (matko swiętobliwa nie pamiętam jak to się zwie) i nie nosze ich, bo mnie gryzą ze zapięcia://

Z moim J to samo... zawsze marzyłam o przystojnym brunecie:P a tu proszę... calkowite przeciwiństwo:P heheh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 19:09   #1430
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja mam manie głaskania, chyba muszę zacząć się ograniczać w tej kwestii
Stary 2014-08-20, 19:09   #1431
bajlaga
Zadomowienie

askaa02 zazdroszczę ruchów a który u Ciebie tydzień?
zostajesz z nami już na dłużej, częściej?

a no różnie w życiu bywa

akrolowa ponoć legginsy z allegro są nieciekawe :/ też się zastanawiałam, ale ostatnio kupiłam w Metro (to chyba tylko sieciówka w moim mieście na Śląsku ) za 20 zł fajne legginsy, wzięłam 3 pary od razu

Zuzanka a ja się cieszyłam, że mnie nie bada od środka, bo nie lubię tego (a można to lubieć? :brzydal) a teraz sobie myślę, że mógłby obejrzeć co tam słychać? No chyba, że nie trzeba ?!

Katerina robiłaś wszystko tak jak dusiolka pisała? Jak efekty?

justynalyp
widze, że przeczucie było do początku (buciki dziewczynkowe )

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-08-20 o 19:11
Stary 2014-08-20, 19:10   #1432
justynalyp
Zadomowienie

akrolowa ja mam leginsy ciążowe, ale kupiłam je w sklepie stacjonarnym. Jestem bardzo z nich zadowolona. firma Due, rozmiar xl, normalnie noszę m. zapłaciłam coś koło 60zł.
Stary 2014-08-20, 19:11   #1433
Zuzanka90
Raczkowanie

Justyna niezła kolekcja
Stary 2014-08-20, 19:12   #1434
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Zrobiłam zdjęcie tak orientacyjnie ile już jej ciuszków kupiłam, mam jeszcze kocyk i rożek. A i znalazłam zdjęcie bucików, które kupiłam tacie jak się dowiedziałam o ciąży.
Niezła kolekcja a ja myślałam, że mam sporo. tak na oko ) gdzieś z połowę tej piramidki

bajlaga ja jestem cały czas tylko nie piszę jakoś tak mam, że wolę czytać ale bardzo chciałabym bardziej się wkręcić - postaram się od września wg mojego gin to 19tc , a u Ciebie cisza z ruchami ?

Edytowane przez askaa02
Czas edycji: 2014-08-20 o 19:15
Stary 2014-08-20, 19:13   #1435
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
O matko! poczyniłaś już niezłe zakupy ja to chyba nie mam 1/10 z tego haha
Stary 2014-08-20, 19:14   #1436
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Bajlaga wyrosło juz sporo ale jeszcz3 25 min w piekarniku,
Robilam jak szefowa pisala
Stary 2014-08-20, 19:17   #1437
akrolowa
Zadomowienie

justynalyp, bajlaga dzięki. no właśnie ja za bardzo nie mam gdzie u siebie w miasteczku się zaopatrzyć... Ech :/
Stary 2014-08-20, 19:17   #1438
Zuzanka90
Raczkowanie

Bajlaga nie wiem czy nie trzeba czy trzeba, on zawsze gadał, że tędy lepiej widać dzidzię, a tak za kazdym razem sprawdza ph i tak o zaglada... ale ostatnio lepiej było maleńką widać przez brzuszek i sprawił mi przepotworny ból jak próbował mnie badać od wewnątrz wiec nastepnym razem będe protestować! O! Zresztą wydaje mi się, ze to co trzeba to widać na zewnetrznym
Stary 2014-08-20, 19:17   #1439
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Justyna ale tego juz masz.
Ja mam jak na razie body i pajacyki,kombinezon, ręcznik z kapturem,
Monitor oddechu, chuste plus okrycie.
Wszystko niebieskie
Stary 2014-08-20, 19:17   #1440
bajlaga
Zadomowienie

akrolowa kupiłam też legginsy z panelem w sklepie z ciuchami dla przyszłych mam, kosztowaly 50 zł i trochę żałuję, że je kupiłam, bo chwilę później upatrzyłam tamte legginsy za 20 zł tylko te ze sklepu dla mamusiek są w rozmiarze M, no i niby 100 % bawełna, a tamte turaski są XL i nie wiem z czego, bo mają tylko metkę na pupie z nazwą ale ja od legginsów nie oczekuję nie wiadomo czego, mają tylko zasłaniać co trzeba i być wygodne

_ _ _ _

askaa02 u mnie dziś 19t4d, żadnych jakiś kopniaków nie czuję CHYBA, a może coś czuję, a nie wiem?! Jutro połówkowe, będzie pytał czy czuję ruchy... no chyba, ze jutro Młody mi zasadzi kopa, że heeeeej

Katerina robisz w tej keksówce? mieszałaś to ręcznie? Ale ze mnie antytalent ciekawe co mi jutro wyjdzie z tego

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-08-20 o 19:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości