Styczniowe mamusie 2015, cz. III - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 19:18   #1441
justynalyp
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III

a ta kupka jeszcze mi się przekrzywiła, jakby stała prosto to by była wyższa. My od samego początku założyliśmy, że robimy dziewczynkę. Ale te wszystkie ciuchy kupuję po przecenie na jakiś wyprzedażach, bo wolę po trochu teraz zbierac niż później wszystko na gwałt kupować, a poza tym sprawia mi to wielką przyjemność.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:21   #1442
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
akrolowa kupiłam też legginsy z panelem w sklepie z ciuchami dla przyszłych mam, kosztowaly 50 zł i trochę żałuję, że je kupiłam, bo chwilę później upatrzyłam tamte legginsy za 20 zł tylko te ze sklepu dla mamusiek są w rozmiarze M, no i niby 100 % bawełna, a tamte turaski są XL i nie wiem z czego, bo mają tylko metkę na pupie z nazwą ale ja od legginsów nie oczekuję nie wiadomo czego
No właśnie mi zależy w sumie tylko na tym żeby kryły i nie rozciągnęły się po kilku praniach. Zeby zalozyc do dłuższej bluzy czy swetra, bo dużo takowych posiadam. A te które służyły mi dotychczas wpijają mi się w brzuch i nie czuje się komfortowo :/
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:23   #1443
justynalyp
Zadomowienie

http://happybelly.pl/product.php?id_product=147 tu są po przecenie.
Stary 2014-08-20, 19:24   #1444
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Ja gdzieś w 3 miesiącu byłam u dentysty, o ciąży poinformował go mój brat, więc sama już nie musiałam mu mówić. Robił mi zęba po się popsuł w ciąży. Wszytko było takie same jak normalnie tylko znieczulenie się czymś różniło.
ja właśnie tez wolę kupić ciuszki dla dziecka niż coś dla siebie, ale buty to on mi osobiście kupi.
kupuj dla siebie i dla dziecka , niech płaci bez laski.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:26   #1445
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki! i co mówisz, że trzeba brać większy rozmiar niż standardowo?
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:27   #1446
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
No właśnie ja też przy każdej wizycie jestem badana.

Smacznego!

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Można można Dentysta już postara się o to żeby dostosować swoje działania do stanu pacjentki Trzeba informować, chociaż ja i mój wielki brzuch już nie musieliśmy - ciężko się nie domyślić, że to nie wzdęcia po obiedzie
ja nie jestem badana przy każdej wizycie ostatnio miałam tylko USG piersi
muszę zapytać lekarza ale dopiero za 2 tyg
acha no bo chyba muszę się przejść do kontroli

Cytat:
dusiolka tortownicę chyba też mam ale ta keksówka wydaje mi się lepsza, tak fajnie się będzie kroić to ciacho jutro zrobię
a próbowałaś bez wiśni? bo w sumie zjadłabym sobie takie ciacho-babkę do herbaty

w ostatnich dniach zjadłam więcej jabłek niż w ciągu całego roku, bo mam świeże, twarde, słodko-kwaśne a nie miękkie jak papka

_ _ _ _
mój ginekolog ostatni raz zaglądał do Bożenki w 7 tygodniu ... czy on powinien badać od wewnątrz często, jak to jest?! No Wam to dobrze, macie tych lekarzy bardziej zainteresowanych tematem
haha jutro wszystkie będziemy ciacho piekły
ciekawe której wyjdzie a ktorej nie
uwielbiam kwaśne jabłka takie mega soczyste gdzie mogę się wgryźć do nich

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Ja mam manie głaskania, chyba muszę zacząć się ograniczać w tej kwestii
ja tak samo

Cytat:
a ta kupka jeszcze mi się przekrzywiła, jakby stała prosto to by była wyższa. My od samego początku założyliśmy, że robimy dziewczynkę. Ale te wszystkie ciuchy kupuję po przecenie na jakiś wyprzedażach, bo wolę po trochu teraz zbierac niż później wszystko na gwałt kupować, a poza tym sprawia mi to wielką przyjemność.

a ja mam równe 0! nie mam nic, kompletnie

mam ochotę na czekoladę a mąż nie chce mi iść

edit:
Dusiolka: a ta czekolada ma być gorzka czy mleczna?

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-08-20 o 19:30
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:31   #1447
justynalyp
Zadomowienie

tylko, że te na tej stronie mają guzik w pasie, a moje nie mają, ale myślę że niczym więcej się nie różnią, więc lepiej weź rozmiar większy, tylko żeby później nie było na mnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 19:38   #1448
dusiolka
Zakorzenienie

Mam nadzieje ze wyjdzie katerina i bedzie smakować;p

Bajlaga Mozna bez wiśni

Użyłam mlecznej czekolady;p

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Ciasto nie jest słodkie przez dodatek kakao

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Princess wy jesteście po ślubie?dobrze kojarzę? I nie mieszkacie razem?eh..
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:38   #1449
askaa02
Rozeznanie

bajlaga to jedziemy na tym samym wózku wg tygodni zobaczysz już niedługo poczujesz mi położna mówiła ze spokojnie do 22 lub 24 tyg się czeka 3mam kciuki za badanie
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:38   #1450
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze wyjdzie katerina i bedzie smakować;p

Bajlaga Mozna bez wiśni

Użyłam mlecznej czekolady;p

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Ciasto nie jest słodkie przez dodatek kakao
przepis zapisany jutro będę działać
Stary 2014-08-20, 19:39   #1451
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zuzanka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny o co chodzi z tym głaskaniem brzucha? Chyba coś przeoczyłam... Że nie wolno, czy co??

Justyna wredny ten Twój chłop:/ nie chce mu sie... no masakra, zrób z nim porządek

Bajlaga, Montanka znam ten ból:/// w dzieciństwie cierpiałam na wysiłkowe nietrzymanie moczu... Porażka, i jedna z największych traum, jak modlisz sie, żeby Cie broń Boże nikt nie rozśmieszył za bardzo itp... Później po leczeniu mi przeszło, a do tej pory zdarzyło się raz... I boję się właśnie, żeby po ciązy mi nie wróciło...
Macica może sie napinać jeśli jest wrażliwsza. Ja tylko dotykam brzucha, jak sprawdzam, czy jest twardy. Raczej mało go dotykam, bo moja macica własnie reaguje napinaniem się.
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
zjadłam tosty z serem szynka a na górę ketchup i majonez

oj biedna, ja mam nadzieję że moje zęby zostaną w takiej kondycji jak przed ciążą bo chodziłam regularnie do dentysty i wszystkie były zdrowe
a dentyście trzeba powiedzieć o ciąży? można w ogóle chodzić do niego?

zawsze możesz się wygadać
ważne że pomogło
tak czy siak nie powinien tak mówić

a dziękuję za miłe słowa
no jest mega wygodna
też zjadłam tosty, ale z keczupem i serem
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Montanka tez mam taki dziwny ucisk na odbyt
Dobrze, ze wizyta juz za tydzień to wszystko opowiem położnej a jak sie nasili to uderze do lekarza,
Od tygodniamam takie dziwne odczucia a od wczoraj i dzis mocniej,
Z tym że ja sie w ogóle nie oszczędzam

Dusiolka ciasto w piekarniku, ciekawe czy bedzie zjadliwe
Więc nie jestem sama. Współczuje.Bardzo nie lubię tego uczucia. Mam wrażenie, jakby mi tam ktoś się wwiercał. Sorry za porównanie, ale tylko tak umiem to nazwać. W poprzedniej ciąży z rosnącym dzieckiem, odczucie nasilało się i doszły te skurcze, o których pisałam.
Ja ile mogę, to siedzę, choć siedzenie nie wiele pomaga. Jak leże , jest najlepiej, ale przy moim dziecku nie poleże za długo. Od września idzie do przedszkola i liczę na odpoczynek. Byle bym do grudnia wytrwała

Cytat:
dusiolka tortownicę chyba też mam ale ta keksówka wydaje mi się lepsza, tak fajnie się będzie kroić to ciacho jutro zrobię
a próbowałaś bez wiśni? bo w sumie zjadłabym sobie takie ciacho-babkę do herbaty

w ostatnich dniach zjadłam więcej jabłek niż w ciągu całego roku, bo mam świeże, twarde, słodko-kwaśne a nie miękkie jak papka

justynalyp też nie myślałam, że tak będzie wyglądał facet, z którym będę na zawsze no i faktycznie, lepiej kupić coś córci nawet większa przyjemność niż zakup nowych butów

ellyunia szwagier ma synka Mikołaja, 3 miesięcznego super jest

Montanka o kurczę, nieprzyjemne to jest, to fakt, za zrobienie z tym problemem porządku

Zuzanka na pewno nie wróci !

co do dziąseł, mam ranki na nich ale już się poprawia... u dentysty jeszcze nie byłam, ogólnie rzadko chodzę, wkurzam się, bo każdy dentysta mówi coś innego, byle żeby kasę zebrać, zdrowego zęba by rozpier****

askaa02 pamiętamy fajnie, że u Ciebie okej, czujesz ruchy?

_ _ _ _ _
mój ginekolog ostatni raz zaglądał do Bożenki w 7 tygodniu ... czy on powinien badać od wewnątrz często, jak to jest?! No Wam to dobrze, macie tych lekarzy bardziej zainteresowanych tematem
Mnie po takich rankach poodsłaniały się szyjki w poprzedniej ciąży i już dwie zostaly odslonięte. jestem skazana na elmexa do konca życia, a przynajmniej do czasu, kiedy będe miała zęby
Cytat:
Zrobiłam zdjęcie tak orientacyjnie ile już jej ciuszków kupiłam, mam jeszcze kocyk i rożek. A i znalazłam zdjęcie bucików, które kupiłam tacie jak się dowiedziałam o ciąży.
ładnie uzbierałaś!
Cytat:
o kurka... to ja nie wiedziałam... muszę zrobić wywiad w tym temacie, bo nie umiem rąk na wodzy utrzymać, a jednak skurcze przy mojej szyjce są niewskazane://

Akrolowa ja kupiłam takie leginsy z zapieciami po bokach jak w staniku (matko swiętobliwa nie pamiętam jak to się zwie) i nie nosze ich, bo mnie gryzą ze zapięcia://

Z moim J to samo... zawsze marzyłam o przystojnym brunecie:P a tu proszę... calkowite przeciwiństwo:P heheh
Jak długa jest Twoja szyjka?
Cytat:
Dajcie przepis
Stary 2014-08-20, 19:39   #1452
dusiolka
Zakorzenienie

Omg jak Wam nie bedzie smakować to mnie zlinczujecie;d
Stary 2014-08-20, 19:39   #1453
Princes 18
Raczkowanie

Ja tez lubialam glaskac sie po brzuszku..tz to non stop mnie trzymal i glaskal jak tylko nadarzyla sie ku temu okazja a okazalo sie ze nie mozemy.. Powiedzial rowniez zebym ruchow sie wczesniej nie spodziewala jak kolo 20 tyg...a ja bym chciala juz sie moc nimi cieszyc... a wczoraj jak obliczylam to mialam 8 usg odkad jestem w ciazy..
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:42   #1454
dusiolka
Zakorzenienie

Na krwawiące dziąsła możecie w aptece kupic koenzym q10 do ssania
Stary 2014-08-20, 19:43   #1455
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
Omg jak Wam nie bedzie smakować to mnie zlinczujecie;d
sama to powiedziałaś

acha pytałas o tego jelenia, u nie spoko wysusza i jest ok ale myślę że jeszcze muszę krem zmienić tylko nie wiem na jaki, i żeby nie byl drogi i muszę zacząć używać 2 (dzień i noc )

Edytowane przez smerfetka2808
Czas edycji: 2014-08-20 o 19:44
smerfetka2808 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 19:45   #1456
Zuzanka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Macica może sie napinać jeśli jest wrażliwsza. Ja tylko dotykam brzucha, jak sprawdzam, czy jest twardy. Raczej mało go dotykam, bo moja macica własnie reaguje napinaniem się.

też zjadłam tosty, ale z keczupem i serem

Więc nie jestem sama. Współczuje.Bardzo nie lubię tego uczucia. Mam wrażenie, jakby mi tam ktoś się wwiercał. Sorry za porównanie, ale tylko tak umiem to nazwać. W poprzedniej ciąży z rosnącym dzieckiem, odczucie nasilało się i doszły te skurcze, o których pisałam.
Ja ile mogę, to siedzę, choć siedzenie nie wiele pomaga. Jak leże , jest najlepiej, ale przy moim dziecku nie poleże za długo. Od września idzie do przedszkola i liczę na odpoczynek. Byle bym do grudnia wytrwała

Mnie po takich rankach poodsłaniały się szyjki w poprzedniej ciąży i już dwie zostaly odslonięte. jestem skazana na elmexa do konca życia, a przynajmniej do czasu, kiedy będe miała zęby

ładnie uzbierałaś!

Jak długa jest Twoja szyjka?

Dajcie przepis
Jejku, nie strasz mnie z tymi szyjkami juz kilka razy zmieniałam paste i nic to nie daje
Skróciła mi się w przeciągu 3 tyg z 5cm do 3. A badał mnie lekarz ostatnio prawie 3 tyg temu i dalej mnie ciągnie ten brzuch i twardnieje:// Z tym, że on jak zapytalam co dalej????? nie brał w ogole pod uwagę zadnych pessarów czy jak to się nazywa tylko powiedział ze od razu oddział szpitalny i będą podawać dzidzi sterydy, żeby sie płucka wzmocniły i wykształciły wczesniej... W pon jadę do innego dr na polowkowe to zobacze co on mi powie w tym temacie... Narazie kazał się oszczedzac i leżec, to tak robie...
Zuzanka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:46   #1457
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

bajlaga studzi się, ja nie dawalam wiśni bo nie mam a czekolada dalam mleczną, juz Tz kolo niego krąży.
Uzylam blaszki wąskiej (nie wiem co to keksowka ani badania ciasta na patyczek) ciut mi sie spieklo ale szybko wyjęłam, nie znam swojego piekarnika.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:48   #1458
Zuzanka90
Raczkowanie

Cytat:
Na krwawiące dziąsła możecie w aptece kupic koenzym q10 do ssania
i nie ma zadnych przeciwwskazań żeby to brać?
Stary 2014-08-20, 19:53   #1459
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
i nie ma zadnych przeciwwskazań żeby to brać?

Raczej nie powinno byc mozesz sie spytac swojego gin o to w składzie nic szkodliwego nie ma

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Smerfetka ja za dnia teraz nie używam żadnego kremu, a na noc serum z witamina c z ziaji;p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 19:53   #1460
Zuzanka90
Raczkowanie

Cytat:
Raczej nie powinno byc mozesz sie spytac swojego gin o to w składzie nic szkodliwego nie ma
Ufff... w takim razie byc może uratowalaś moją szczękę hihi
Stary 2014-08-20, 19:55   #1461
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Zrobiłam zdjęcie tak orientacyjnie ile już jej ciuszków kupiłam, mam jeszcze kocyk i rożek. A i znalazłam zdjęcie bucików, które kupiłam tacie jak się dowiedziałam o ciąży.
jaka fajna kupka
ja już mam chyba wystarczająco body z krótkim rękawkiem, potrzebuję więcej porteczek, bluzeczek z długim rękawem i takich pajaców (chyba to mam na myśli). mój tż nie ogarnia takich zakupów, jak ostatnio powiedziałam,że trzeba dokupić spodenek to mówi " ale przecież jedne już kupiliśmy"
Stary 2014-08-20, 19:58   #1462
dusiolka
Zakorzenienie

Justynalyp porządna kupka sie uzbierają wszystko na rozmiar 56/62? czy na inne tez?
Stary 2014-08-20, 20:02   #1463
teja1
Zakorzenienie

A ja Wam powiem, że mi się tak potwornie przesusza teraz skóra twarzy, że nie mogę sobie z nią poradzić zawsze miałam raczej tłustawą skórę, a teraz mam wrażenie, że niedługo zacznie mi schodzić płatami :/ kupiłam sobie dzisiaj w Rossmanie olejek do twarzy i mam nadzieję, że podziała lepiej niż kremy, po których nie widzę żadnych efektów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 20:04   #1464
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
A ja Wam powiem, że mi się tak potwornie przesusza teraz skóra twarzy, że nie mogę sobie z nią poradzić zawsze miałam raczej tłustawą skórę, a teraz mam wrażenie, że niedługo zacznie mi schodzić płatami :/ kupiłam sobie dzisiaj w Rossmanie olejek do twarzy i mam nadzieję, że podziała lepiej niż kremy, po których nie widzę żadnych efektów

A próbowałaś cetaphilu?
Stary 2014-08-20, 20:08   #1465
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
A próbowałaś cetaphilu?
nie wiem co to
Stary 2014-08-20, 20:11   #1466
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
nie wiem co to

Taka seria kosmetyków dostępna w aptekach. Jest do mycia twarzy,balsam do ciała i krem do twarzy
Stary 2014-08-20, 20:13   #1467
smerfetka2808
Zakorzenienie

Cytat:
]Smerfetka ja za dnia teraz nie używam żadnego kremu, a na noc serum z witamina c z ziaji;p
ja nie wyobrażam sobie dnia bez kremu chyba bym oszalała, zawsze miałam mega suchą skórę a po tym mydełku jeszcze bardziej dlatego bez kremu ani rusz

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
jaka fajna kupka
ja już mam chyba wystarczająco body z krótkim rękawkiem, potrzebuję więcej porteczek, bluzeczek z długim rękawem i takich pajaców (chyba to mam na myśli). mój tż nie ogarnia takich zakupów, jak ostatnio powiedziałam,że trzeba dokupić spodenek to mówi " ale przecież jedne już kupiliśmy"
haha no przeciez wystarczy
Tż-ci nie ogarniaja ile tego wszystkiego potrzeba

Teja, ja mam to samo, masakra jakaś bez balsamu i kremu nie zacznę dnia nie ma mowy

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Dusiolka, a to ciacho jakby z białymi winogronami zrobić? z połówkami? myślę co by dodać zamiast tych wiśni...
Stary 2014-08-20, 20:16   #1468
niunia_ona
Zakorzenienie

i kolejny dzień dobiega końca, ogólnie jestem zmęczona a nic dziś nie robiłam.bez uzyteczna.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 20:18   #1469
justynalyp
Zadomowienie

Dusiolka 80% to rozmiar 56/62 ale więcej jest na 62. Chociaż ja i tak czuję, że urodzę w grudniu i urodzę małą dziewuszkę. Nawet teraz jak byłam tydzień temu na usg to ważyła tylko 11og w 19t2d. a tydzień wcześniej w szpitalu po wypadku ważyła 100g. Boję się że z nią coś jest nie tak że taka malutka, ale lekarze mówią że w porządku.
Stary 2014-08-20, 20:19   #1470
dusiolka
Zakorzenienie

Smerfetka mozesz spróbować myśle ze z gruszka fajne by było albo ze śliwką mozna pokombinować

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Katerina jak ciasto ?;p my juz polowe zjedlismy;p
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości