![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Taaa, pije, po 20-30 ml dziennie u mojej Mamy, potem my stajemy na rzęsach po południu zeby coś w nią wymusić zanim pójdzie spać. A teraz od rana 350 ml. Nie będę pisać, moze jak już zdam.
#2672 |
Rozeznanie
|
megi miałam jechac teraz ale niewypali chyba. Najprawdopodobniej na poczatku wrzesnia dragusia zobaczymy czy zamiescimy takie słitfocie. moga sie srednio komponowac z zdjeciami dzieciaczkow :p
#2673 |
Zakorzenienie
|
Kurcze mój Kamil też słabo pije
![]() ![]() A Monika Kamil ostatnio miał taki okres "buntu", o wszystko płacz, wszystko na nie, ubieranie tragedia, przeszło po tygodniu, chociaż niestety płacz pozostał. Wcześniej jak czegoś zabraniałam to sie obrażał a teraz histeria, ale przynajmniej nie na każdym kroku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |||||
Zakorzenienie
|
Oł Jeeeeeee!!!!!!! wreszcie koniec poradników i od razu więcej postów .... jest co nadrabiać
![]() to tez sprawka Lunki i jej osobistego ,przedziwnego zdania ![]() ![]() ![]() ![]() moje zdanie jest inne . Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja daje starszakom wiele swobody , nie musza za reke chodzic , jeden wymóg to- być na widoku . i omawiałam z nimi od dawna sytuacje typu - jesteśmy /wsiadamy do windy i co robic jak ja nie zdarzę wyjść a oni zostaną albo oni zostaną w windzie a ja wysiadę (kiedyś prawie zdarzyła się taka sytuacja ze w centrum handl. J by został sam w windzie)-nie wolno wysiadać tylko czekac w windzie , albo sytuacja gdzie jesteśmy w sklepie i nie mogą mnie znaleźć bo pozwalam im chodzic po całym sklepie (nie wolno im wychodzić tylko stanac przy jakies kasie i czekac ). Ale sytauacji wakacyjnej nie przwidziałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() już widze ile z nas miałoby ochote rzucac się na glebe ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale dobrze ze zaczęła pic obojętnie ze nie ze swojej woli ![]() ale mnie zaciekawiłaś .... ![]()
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
tak bardzo przeszkadzaja Ci takie posty w codziennym uzytkowaniu forum?
#2676 |
Zakorzenienie
|
Miałam Tyle nacytowań i szlag trafił...tyle co pamietam..
dla mnie dzieci też z natury sa dobre...nie uczyłam, nie widzial gryzc/bic,pluc i nie robi tego(na razie) ![]() nestelle- pisze dzieciom zawsze teksty na przedstawienia, jaselka bo latwiej mi dobrac tekst do predyspozycji i mozliwosci dziecka ![]() trolla-ja specjalnie wyslalam mame do Lidla, bo jak kiedys kupialm tam dresy to bylam zachwycona, i teraz tez sie nie zawiodlam ![]() ![]() drgusia,a tż zna germański? reszte zapomnialam ![]() ![]() Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2014-08-20 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tak czy siak nie ważne jakie mam zdanie, co innego gdybym moje dziecko traktowała jako złe a traktuje jak najgrzeczniejsze dziecko na świecie ![]() i o ile każdy może się ze mną nie zgadzać że dzieci/ludzie są źli o tyle nikt mi nie przegada że dzieci są z natury dobre ![]() ![]() Kamil poszedł spać. Najgrzeczniejsze dziecko na świecie które na wszystko odpowiada "nie". Pytam: -idziemy spać? -ne Otwieram dranki w łóżeczku i leci jak szalony ![]() Coś bym jeszcze poopowiadała ale nie mam co. Aha Nestelle chyba nie napisałam, przeraziła mnie sytuacja z J. Nienawidzę takich akcji, ale niestety zdarzają się. Najlepszym rodzicom ![]() Ja ostatnio nie jeżdżę na stawy, bo zrobiły się tak popularne że w niedziele (wtedy co moge jechać z TŻ) są dzikie tłumy... i ostatnim razem jak byliśmy to przenosiliśmy koc 2 metry dalej. Kamil został obok wózka. Cały czas na niego patrzyłam aż TŻ zapytał "Gdzie jest Kamil??"-serce mi stanęło. Wpadłam w panikę zaczęłam się rozglądać w wodę, plażę, wszędzie i nigdzie!! a TŻ już go dawno widział, był zaraz za wózkiem ![]() gdyby było tyle ludzi co w tygodniu to może odejść spokojnie 10 metrów i nie ginie, a 2 metry i ja w panice nie mogłam go znaleźć. A to przez TŻ, gdyby nie zadał tego pytania to normalnie miałabym go na oku, a pytanie tak mnie wyprowadziło z równowagi że zaczełam go bezsensownie szukać. przez 2h trzęsły mi się nogi ![]() przecież nie zginął, nic się nie stało. Ale to okropne pytanie dźwięczy mi w uszach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Luna - Twoje devil - kids dzisiaj rządzi!
![]() Trolla - ja chcę z Tobą pijacką fotkę, ja chcę. Zaraz koło zdjęć dzieci. A miałam nie pisać, ale napiszę: oglądasz Grę o tron? Tam jest taka prostytutka, która bzyka się z karłem... i jakoś strasznie mi ją przypominasz ![]() ![]()
#2679 |
Zakorzenienie
|
Megi
- bossshe ![]() ![]() ![]() Nestelle - nie zazdroszczam sytuacji z J chyba bym umarla na przedwczesny zawal ![]() Reszte napisze w domu bo teraz musze wykonac sexTelefon do psiapdsiolki a wracam z pracy ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wiele bardziej wole czytac co u Was ,gdzie byliście ,co robiliście ...i nie tylko o dzieciach ... Cytat:
![]() qrcze ...skłoniłas mnie do refleksji ..musze tez mojego tzta zaprosić bo jak na razie od jakiś 2 (?) lat to on zaprasza ... a co dobrego zrobiłaś ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() devil kids ![]() ![]() Megi błagam -zaglądaj tu częściej - uwielbiam się śmiac ![]() ![]() No Kasia -wreszcie się odezwałaś ![]() brakuje jeszcze Pani tesknie za BYou -helloł ,łe ar ju ??? dawno Agnjeski nie było .
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem która! ![]() No Panika miała wrócić po niedzieli i co ![]() Dziewczyny po co wam te wkładki w spacerówkach? Nie ślizga się dziecko czy jak? Bo zastanawiam się nad kupnem |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
(ja nie mam) dla ozdoby i higieny(łatwiej wyprać wkładke niż wózek )
#2683 | |
Zakorzenienie
|
podstawy podstaw mimo że w podstawówce chyba a może gimnazjum?? był na jasełkach w mniejszości i był jednym z 3 króli
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Piszę pod wpywem % wiec sorry;p
megi padłam ![]() ![]() ![]() nestellle wlacnie u nas byla sprzeczka,że zawsze ja zapraszam...Ale poledwiczki z fasolką zjedzone,butla wina wypita, nawet lody zjedzoine...teraz pora............. spać.......A jutro rano biegac by to splić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dyskusja się ostra wywiązała widzę ![]() ![]() Nestelle, wspolczuje akcji z J. Byou gdzies się podziała? Pani, czekamy na relacje ![]() Tasia, widze że nieźle dajesz rade z maluchami ![]() Agateczko, dziękuje za komplement ![]() Megi, no to dowaliłaś z tą babką z Gry ![]() ------------- To teraz napisze co u nas... Ja rosnę ![]() Ciąza jest trudniejsza - nie moge się już tak wysypiać, odpoczywać no i zgaga daje mi znać 20 razy na dobe ![]() Kubcio rośnie tez ![]() ![]() Jestem pod wrażeniem jak ten maluch jest z dnia na dzień coraz bardziej kumaty, jak kombinuje, kojarzy fakty i nas naśladuje ![]() Poza tym ładnie mu się ranki zagoiły od poparzenia, także ciesze się. Niestety walczymy z odparzeniem - pierwszy raz aż tak poważne ![]() ![]() A wlasnie skonczyłam robić porzadki w szafie K - on ma skubany więcej ciuchów niż ja a ma dopiero 15 miesiecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i biedna Ty ![]() trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte ! ![]() Dobranoc
![]() |
#2687 |
Rozeznanie
|
Nestelle
Byłam w koncu na oczyszczaniu. Tylko to mogłam wg kosmetyczki - odradzila mikridermabeazjr i jakis tam peeling. A co wy robicie? Przygoda z J.... ![]() Luna Nie zgadzam się z Tobą ale oczywiście pisze z kom jak sie dorwe do kompa to temat zniknie wiec napisze tylko ze baaardzo takie pesymistyczne myslenie mi nie leży. I wsadze pewnie kij w mrowisko.... to zabrzmiało jak religijne " kazdy czlowiek od urodzenia jest grzeszny i dziecko sie ledwie urodzilo i juz nie zasługuje na niebo, jest zle i koniec kropka. My caly czas u rodziców mimo ze cały dzień mama zajmuje sie l to ja latam na załatwiam i jestem zmeczona... ale przynajmniej gotowac nie musze... ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Megi ja Cie prosze pisz czesciej ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- A i jeszczr jedno- czemu nie mozemy pisacno duperelach ORAZ o wychowaniu równocześnie? Jak mam kalafior to pisze o duperelach jak przeblyski to o wychowaniu... A różnice zdan to zawsze na forum były nie udzielalam sje wtedy ale pamiętam dyskusje o sledziach w ciazy i posty m in OC
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jest religijne podejście, ale Ty mówisz o katolickiej religii. Każdy człowiek rodzi się z grzechem i ma naturalny pociąg do grzechu, ale dziecko jest niewinne i zawsze idzie do nieba, niezależnie od jakiś chrztów, rodziców i innych pierdół. Jest przede wszystkim nieświadome i bezbronne. I żaden tam kij w mrowisko, luzik ![]() Dzień dobry. Kamil wstał o 6 ![]() wczoraj wieczorem grzebał sobie w uchu i stwierdził że mi też musi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Cytat:
Ja tylko wyraziłam swoje zdanie -podobno można je mieć tutaj ? ![]() mnie posty typu suche poradnikowe rady muliły az czasem nie chciało mi się tu wchodzić . Ale można pisać równocześnie o duperelach ale i także o prawdziwym zyciu -czyli o nie duperelach ale tez nie o teoriach ... tak jak było kiedyś . co do kosmetyczki - ja nie chodze . chodze tylko na pazurki . ale można na maseczki , mikro tez chyba tylko nie o tej porze roku raczej ... co tam robi jeszcze kosmetyczka? brwi ,rzesy itp. . tu się nie zgodze . bo ja anty religijna ... co do pałeczek -ostatnio R dorwał pałeczki i tak sobie siedział i jedna wsadzil w jedno uszko i zostawił a drugą grzebał w drugim .wyglądał jak marsanin ![]()
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
Hej!
Wchodzę na forum, bo trochę mi się stęskniło a tu atmosfera nożem ciąć ![]() Witam Was wszystkie łobuziary! ![]() Gratulacje Tasiu!!! Zdrówka dla Was, Aneczka słodka! Z tego co pamiętam to w ciąży jest Demeter, Oldzinx i Pani??? mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. Spokokjnej ciąży dziewczyny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
ponieważ niedługo wyjeżdżamy z Polski zakupiłam znowu książki tym razem na waszym Arosie
![]() ![]() a potem to pakować ![]()
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zauwaz, ze wszytskie wybyly na urlop, wiec ile osob sie tu udziela? moze z 10? Dlaczego w tym czasie, kiedy pisalysmy o wychowaniu nawet nie napisalas jednego posta o tych duperelach, odezwalas sie dopiero po 2 tygodniach? tu pojawiaja sie przeciez co chwile rozne tematy, w ktorych nie wszyscy maja ochote brac udzial, i nie zauwazylam, zeby ktokolwiek ciezko wzdychal, ze znowu: o kosciele, o zielenoswiatkowcach, o zusie, o podlogach, pazurach, tatuazach, zakupach.. no ico? sa i ich nie ma.. przeciez nie bedziemy tygodniami truly o tym samym, bo pojawiaja sie przeciez nowe watki.. ale przeciez tu siedza same doswiadczone mamy,a pierworodki, ktore szukaja rozwiazan, niech sie schowaja ze swoimi tematami, bo co one w ogole tutaj szukaja, niech pisza o duperelach, a nie o dzeiciach ![]() co chwile tez przewija sie temat klubu, tam tez prowadzone sa widze rozmowy i wiecie co, przykro mi, ze po tak dlugim czasie ( a jestem tu od samego poczatku, czyli ponad dwa lata), zadna z Was nie zaproponowala mi przyjecia do niego.. ![]() pocalujta w dupe wójta!
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-21 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
wystarczy wyrazić swoje zdanie i od razu foch ....a pisałaś tak często ze kazda z nas może mieć własne .
Co do postów tutaj ... pisz co chcesz ,sama tylko niejednokrotnie podkreslałas ,ze masz wrazenie ze nikt nie czyta ,ze forum umiera ze trzeba jakos je ciągnac nawet trochę na siłe . Nie chce się kłócic .napisałam tylko przecież ze dla mnie wałkowanie przez tak długi czas tematu teoretycznego z poradników wraz z cytatami to nuda ... przecież mam prawo tak uwazac . Wole po strokroc czytac jak zastosowaas te poradnikowe rady w prawdziwym zyciu ,jak Marsel zareagował ,czy Twój mąz jest tego samego zdania ? jak On podchodzi do wychowania dziecka ? a także ogólnie co u WAS? co robilscie ,gdzie byliście ? chodzi mi nie tylko o zycie rodzinne z dzieciem ale i bez .. ![]() A przez 2 tyg. nie zaglądałam po czesci także dlatego ze byłam na wakacjach - i wolałam spedzac czas z mezem wtedy gdy dzieci dawały mi czas (bawiąc się czy spiac) a potem nadrobić forum gdy wrócimy a maz będzie zajęty praca czy swoimi zajęciami .
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jesteśmy różne i różne rzeczy nas interesują, tak to już jest...
Ja lubię czytać o wszystkim, a jeśli coś mnie mniej interesuje to się po prostu głębiej nie wczytuję... Z linków Moderny korzystałam i całkiem fajne rzeczy tam były, adekwatne do mojej sytuacji, więc dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
czesc Villga
![]() Dragusia co kupiłaś ???
#2697 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dajcie spokój ![]() Ja też do klubu nie należę.... no szkoda ![]() Bez sensu są takie wymiany zdań.. ![]() Tylko Spokój ![]() ![]() Wokoło same mamusie z brzuszkami.. znowu mam chęć tulić maluszka.. czuję, że mój jest już taki "dorosły" ale czas ucieka.. za szybko stanowczo.. ah oh ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- [QUOTE=nestelle;47793574] A przez 2 tyg. nie zaglądałam po czesci także dlatego ze byłam na wakacjach - i wolałam spedzac czas z mezem wtedy gdy dzieci dawały mi czas (bawiąc się czy spiac) a potem nadrobić forum gdy wrócimy a maz będzie zajęty praca czy swoimi zajęciami .[/QUOTE] No to wiadomo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czasami porady sie przydają.. jestem pierwszy raz matką.. czasem wolę zapytać niż wyczytać.. ale i jestem dumna z siebie, że już taką wiedzę posiadam mogę być mini guru dla znajomych :P i dzieki forum rowniez mam ta wiedzą.. ale człowiek sie uczy na błędach, porażkacg.. ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Czasami porady sie przydają.. jestem pierwszy raz matką.. czasem wolę zapytać niż wyczytać.. ale i jestem dumna z siebie, że już taką wiedzę posiadam mogę być mini guru dla znajomych :P i dzieki forum rowniez mam ta wiedzą.. ale człowiek sie uczy na błędach, porażkach.. ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2014-08-21 o 10:20 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
Co u nas... Od czego by zacząć... hehhe. Kinia rośnie, niestety nadal męczymy się z alergią, cały czas jest na lekach. Tak to odpukać nie choruje, ładnie się rozwija, coraz więcej mówi i ogólnie kumata jest
![]() Nadal się cycujemy, w nocy pobudek jest kilka... No ale jakoś ciągnę. W ogóle ostatnio ma okres na ci-ci i chce częściej niz kiedyś! Nie wiem z czym to jest związane ale może to taki etap i minie. Mieliśmy w domu powazny remont. Kuliśmy komin do spodu więc dom był ruiną, na ten czas mieszkalismy u mojej sis. Zmienilismy tez dach i część strychu zagospodarwalismy na pokoj dla Kini. teraz będę szukać inspiracji jak go urządzić, no i w ogóle co i jak. Kasy to bardzo dużo pochłonęło więc większe wakacje w tym roku odpadają, ale jakies jednodniowe wypady też są ok ![]() We wrzesniu idziemy na wesele, moj Tż bedzie starostą. My z Kinga pobawimy pewnie do 20 a potem lulu... A Tż zostanie do rana. W nocy musi być mama i Ci-ci więc juz się nawet nie łudzę, że się dłużej wybawię, no ale cos za coś, nawet mnie to bardzo nie rusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zabrzuszkujcie się tez ![]() ![]() Cytat:
fajnie ze Kina będzie mieć pokój ,może łatwiej będzie zrezygnować z cycowania nocnego ... mój tez jeszcze jakies 2 mies. temu cyc cała noc ,masakra . cała noc i cały dzień .spałam od 1 godziny do 3 na dobe . i czułam ze jak nie przerwę tego to padne dosłownie . i zarządziłam Nie dla cyca w nocy ( zamiast tego woda -na początku krzyk a teraz jzu nawet na wode si enie budzi ) , a w chwili obecnej cyc jest tylko 2 razy na dobe rano i wieczorem ,dążymy do 1 cyca ..... fote jakas daj Kini ![]()
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hej.
Villga ![]() ![]() Mialam cos napisac i niech skaly sie wala - MODERNA mozesz sie obrazic. Ale co do Klubu ( tego pierwszego ) sorry VineTu - bylas w nim od samego poczatku - i choc mam kalafiora pociazowego, dobrze pamietam ze w tamtym czasie Nie Mialas NIC sensownego do napisania - bo moze udzielilas nie 2czy3 razy ( ciagle czytajc nowe powstale posty ) -i po jakims czasie byla "czystka" i wylecialas. Mam w pamieci do dzis jak sie na Nas Smiertelnie obrazilas - nawet jestem w stanie przegrzebac watek na poczekalni by poprzec me slowa Dowodem.! Fakt forum jest miejscem wymiany pogladow - ja tam lubie czytac czy piszecie o dupie marynie czy o tyn Julu - zawsze mozna wypalac cos ciekawego, co mozna zastosowac. Kazda z nas jest INNA - np moja skromna osoba, jestem 1wszy raz matka - wiem ze czlowiek caly czas sie uczy, wiec tez sie ucze BYCIA MATKA. To jest moja nowa najwazniejsza rola w zyciu. A tylko Czas pokazd czy udalo mi sie byc na tyle dobra by Milus byl szczesliwy. Jasne popelniam bledy - ta ost Kara za ktora prawie tez Zostalam zlinzowana - bo przeciez On Nic Nie rozumie - poradnik mowi Inaczej. Jasne ze On rozumie ze Nie Wolno tam wchodzic - tylko mnie sprawdza na ile moze sobie pozwolic. A uwiezcie pozwalam mojemu dziecku na Duzo - ale akurat wejscie na parapet uwazam za Bardzo niebezpieczne ( mieszkam na 1pietrze, gdzie na ziemi lezy asfalt ) i nawet jakbym miala go tam Pierdyliard razy wkladac by w koncu sie nauczy Ze nie wolno - to bede to robic. Ide cos zjesc. Potem sobie poczutam coscie tam o mnie popisaly ![]() Kocham Cie Emilianku Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2014-08-21 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.