Winna przestępstw na włosach? Czyli.... - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 12:52   #211
201605090940
Konto usunięte

Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....

chodzi o najzwyklejszą końską maść stosowaną na bóle mięśni czy stawów ja nigdy nie stosowałam, tym bardziej na skalp, ale nie wyobrażam sobie nałożyć na głowę czegoś silnie rozgrzewającego. na forum Anwen jest nawet o tym obszerny wątek --> http://forum.anwen.pl/viewtopic.php?...=unread#unread
201605090940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 14:18   #212
visionAM
Zakorzenienie

Teoretycznie skład jest taki, że nie powinien zaszkodzić. Jednak właśnie efekt grzania może u niektórych wywołać podrażnienia lub po prostu dyskomfort. Jak ktoś ma wrażliwy skalp, a o tym nie wie, moga mu nawet powypadać włosy. Poza tym zioła w nadmiarze mogą przesuszać/rozjaśniać/uczulać/powodować łupież itp.

Raz nałożyłam na skalp olejek łopianowy z chilli i myślałam, że umrę Od razu poszłam myć głowę.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 14:54   #213
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

+Umyłam włosy w piwie. - gdzieś wyczytałam, że tak się robi. Miało pomagać na tłuste włosy.
Potem cały dzień nie mogłam pozbyć się tego zapachu z włosów (nawet po umyciu szamponem) i śmierdziałam jak lump.
Ale raz kupiłam szampon z piwa (jakaś polska firma) i był dobry .

+Próbowałam robić sobie domowe maseczki na włosy. Potem nie mogłam ich zmyć. Raz robiłam sobie maseczkę na włosy ze śmietany i bananów, zmywałam ją pół dnia. Dopiero potem przeczytałam, że ta maseczka to jednak do twarzy jest.

+Używanie czegokolwiek z Pantene. Nie mogę po tych szamponach rozczesać włosów. Raz nie mogłam po szamponie Pantene rozczesać włosów, to je obcięłam o te parę centymetrów. Od tego czasu unikam tej marki jak ognia.

Mój kolega kiedyś za karę (przegrany zakład) umył sobie głowę w jakimś żelu rozgrzewającym Durex. Miał łzy w oczach, podobno piekło .
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 15:04   #214
201605161428
Konto usunięte

- farbowanie (od platyny, przez rudosc, do palonej kawy)
- suszenie z nawiewem milimetr od wlosow (podpatrzylam to u fryzjera)
- prostowalam od czasu do czasu
- farbe robilam rzecz jasna co miesiac, a jak nie wyszlo, to do sklepu i poprawka
- uzywalam tylko szamponu
- czesalam te moje biedne loczki non stop, wyrywajac polowe

Finalnie obcielam ponad 20cm, bo nie szlo odratowac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 15:23   #215
anja415
Zadomowienie

ucięłam grube pasmo włosów tak 5cm od głowy...
Stary 2014-08-20, 15:57   #216
Harriboo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anja415 Pokaż wiadomość
ucięłam grube pasmo włosów tak 5cm od głowy...
W jakim celu?

Harriboo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 16:27   #217
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xandria_ Pokaż wiadomość
chodzi o najzwyklejszą końską maść stosowaną na bóle mięśni czy stawów ja nigdy nie stosowałam, tym bardziej na skalp, ale nie wyobrażam sobie nałożyć na głowę czegoś silnie rozgrzewającego. na forum Anwen jest nawet o tym obszerny wątek --> http://forum.anwen.pl/viewtopic.php?...=unread#unread
O nie, nie, nie. Już raz przeżyłam fazę na wynalazki włosomaniaczek, żadna się nie sprawdziła, a niektóre wręcz zaszkodziły. Kolejny raz takiego błędu nie popełnię. Po takiej maści pewnie znowu wpadłabym w histerię pod tytułem "Będęęę łysaaa" Pozostanę przy mojej drogeryjnej pielęgnacji.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 16:38   #218
pannaagacinska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Raz nałożyłam na skalp olejek łopianowy z chilli i myślałam, że umrę Od razu poszłam myć głowę.
Tez go posiadam i nie sprawdzil sie

Zlikwiduj słowo „marzenie" i zastąp je słowem „plan".
pannaagacinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 17:16   #219
201605090940
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47784470]O nie, nie, nie. Już raz przeżyłam fazę na wynalazki włosomaniaczek, żadna się nie sprawdziła, a niektóre wręcz zaszkodziły. Kolejny raz takiego błędu nie popełnię. Po takiej maści pewnie znowu wpadłabym w histerię pod tytułem "Będęęę łysaaa" Pozostanę przy mojej drogeryjnej pielęgnacji.[/QUOTE]

też tak miałam. teraz przeglądam blogi włosowe i urodowe tylko z nudów, ponieważ już raz przejechałam się na włosomaniaczych metodach jak już wcześniej pisałam, katastrofą skończyło się użycie jednego z tanich i, jak się okazało, bardzo silnych szamponów. ilość strupów na głowie nie do zliczenia zatem za przestępstwo powinno się uznać takich blogów jako wyrocznię i ślepe podążanie za nimi. nie wszystko, co służy innym, posłuży nam. trochę się załamałam, widząc, że ludzie piją żelatynę

nieco offtopując, pragnę obwieścić, że biedronkowy szampon Natei do włosów farbowanych (różowa butelka) nieźle sprawdza się, gdy chcecie wypłukać farbę z włosów cóż za ironia

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

załamałam się również, gdy kiedyś na jednym z wątków dot. pielęgnacji osób pewne dziewczę napisało, że nie idzie na wykłady, bo musi naolejować włosy napisałam, że włosy spokojnie mogą zaczekać, bo studia są ważniejsze, to reszta mnie zmieszała z błotem, że jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia na temat włosów, to mam się wynosić z wątku
Stary 2014-08-20, 17:18   #220
pannaagacinska
Wtajemniczenie

Cytat:
załamałam się również, gdy kiedyś na jednym z wątków dot. pielęgnacji osób pewne dziewczę napisało, że nie idzie na wykłady, bo musi naolejować włosy napisałam, że włosy spokojnie mogą zaczekać, bo studia są ważniejsze, to reszta mnie zmieszała z błotem, że jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia na temat włosów, to mam się wynosić z wątku
Włosomaniaczka w pelnym tego slowa znaczeniu...

Zlikwiduj słowo „marzenie" i zastąp je słowem „plan".
pannaagacinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 17:50   #221
Harriboo
Raczkowanie

Cytat:
pewnie wyjdę na obrzydliwą zazdrośnicę, ale te włosy mi się nie podobają, zwłaszcza te pierwsze.
pierwsze zdjęcie - owszem, blask cudowny, ale długość i cięcie okropnie przytłacza tę kobietę. wygląda to bardzo "ciężko". zdecydowanie na nie. co do drugiego zdjęcia, przydałoby się cięcie chociaż do kości ogonowej. końcówki są trochę "wyświechtane".
Mam koleżanke która ma włosy tak do tyłka, co jakiś czas podcina, ale tylko kilka cm a przy takiej długości nie widać różnicy. Taki średni blond ścięty na prosto z prostą grzywką, takie włosy ma od zawsze tzn. jakieś 7 lat ją znam i takie zawsze były. Włosy są lśniące, czyste, zadbane, ale nudne. Dziewcze cierpi na brak fryzury a nie chce ich nawet lekko pocieniować. Nie obrażając wszystkich długowłosych, ale to tracenie potencjału włosów. A dziewczyna z mwh która była tu wklejona ma bardzo ładne włosy, ale dla mnie trzeba je czasem ładne upiąć albo stylizować żeby niespowszedniały.

A z moich przestępstw to rok przedziałka na środku po zapuszczaniu ciętej przez całe dzieciństwo niekorzystnie grzywki. Szalenie na wizytach u fryzjera, ale to tylko z perspektywy aktualnego zapuszczania. Nie dbanie o końcówki. Prostowanie codzienne przez rok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 18:39   #222
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
też tak miałam. teraz przeglądam blogi włosowe i urodowe tylko z nudów, ponieważ już raz przejechałam się na włosomaniaczych metodach jak już wcześniej pisałam, katastrofą skończyło się użycie jednego z tanich i, jak się okazało, bardzo silnych szamponów. ilość strupów na głowie nie do zliczenia zatem za przestępstwo powinno się uznać takich blogów jako wyrocznię i ślepe podążanie za nimi. nie wszystko, co służy innym, posłuży nam. trochę się załamałam, widząc, że ludzie piją żelatynę

nieco offtopując, pragnę obwieścić, że biedronkowy szampon Natei do włosów farbowanych (różowa butelka) nieźle sprawdza się, gdy chcecie wypłukać farbę z włosów cóż za ironia
Dzięki Bogu, nigdy nie byłam zwolenniczką eksperymentów na własnych włosach. Moje włosomaniactwo ograniczałam do nabywania profesjonalnych, choć drogich produktów do pielęgnacji włosów. Odstępstwo mogę zrobić dla płukanek ziołowych i tylko tyle.

No i znalazłam już swojego Graala w pielęgnacji

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:07   #223
anja415
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harriboo Pokaż wiadomość
W jakim celu?

jak byłam mała to lubiłam nakładac jakieś naszyjniki na głowę i udawać księżniczkę z taka dziwną koroną no i raz mi się to ustrojstwo zaplatało i zamiast iść do mamy, żeby mi to wyjęła to nozyczkami do paznokci obcięłam całe pasmo włosów, potem przy rozplątywaniu warkocza mama taka zdziwiona co się stało z włosami to powiedziałam, że ktoś w przedszkolu mi je pociął na złość
Stary 2014-08-20, 20:21   #224
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Ja kiedyś na blogu anwen widziałam komentarz dziewczyny - wyjezdzala na tydzien pod namioty ze znajomymi i zastanawiała sie jakie zabrać oleje, wcierki i odżywki i wogole jak ma zorganizować sobie olejowanie włosów w tym namiocie z kolezankami na komentarz anwen ze na tydzien moze sobie odpuścić olejowanie i ze powinna sie cieszyć czasem spędzonym ze znajomymi odpowiedziała ze ona nie chce włosów zaniedbywac tylko z powodu tego wyjazdu i ze "bedzie musiała" je tam naolejowac. Niektórym tym wlosomaniaczkom palma odbiła i zrobiły z włosów sens swojego zycia toz to pod sekte podchodzi.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:25   #225
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;47776216]Najczęściej już od poziomu stanika kudły przypominają rozwichrzone siano.[/QUOTE]

Moje tak mają. Miały, bo wczoraj znowu podcięłam. Mam trochę za ramiona.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 20:31   #226
201605090940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś na blogu anwen widziałam komentarz dziewczyny - wyjezdzala na tydzien pod namioty ze znajomymi i zastanawiała sie jakie zabrać oleje, wcierki i odżywki i wogole jak ma zorganizować sobie olejowanie włosów w tym namiocie z kolezankami na komentarz anwen ze na tydzien moze sobie odpuścić olejowanie i ze powinna sie cieszyć czasem spędzonym ze znajomymi odpowiedziała ze ona nie chce włosów zaniedbywac tylko z powodu tego wyjazdu i ze "bedzie musiała" je tam naolejowac. Niektórym tym wlosomaniaczkom palma odbiła i zrobiły z włosów sens swojego zycia toz to pod sekte podchodzi.
dokładnie chciałabym zobaczyć miny znajomych na widok tego dziewczęcia wysmarowanego olejem

ja jestem czasami przerażona ilością produktów, które te dziewczyny posiadają. po prostu nie ogarniam posiadania kilkudziesięciu lub nawet więcej produktów do samych tylko włosów. ogólnie zadziwia mnie też ilość kosmetyków posiadanych przez blogerki, ale może to przez to, że jestem minimalistką, jeśli o to chodzi.
Stary 2014-08-20, 20:36   #227
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

A co powiecie o tych włosach? Stan ogólny + długość i sposób układania.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=139

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=185

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=207

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=218
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 20:51   #228
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Ja mam bardzo podobne do zdjęcia numer 4 tylko trochę bardzoej lokowane

Generalnie włosy nr 1, 3 i 4 są piękne!
Włosy numer 2 wymagają podcięcia końcówek.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2014-08-20, 20:57   #229
201604181004
Konto usunięte

Boziu hejty na wlosomaniaczki i srejki olejki i cuda ktore sie ani troche u mnie nie sprawdzily sa jak miod na moje serce
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 20:58   #230
201605090940
Konto usunięte

nie hejtuję włosomaniaczek, tylko przesadną obsesję na punkcie włosów niektórych z nich
Stary 2014-08-20, 21:00   #231
201604181004
Konto usunięte

Zle to ujelam. Hejt na wlososekte xd bo tak mozna nazwc przesade u niektorych
Stary 2014-08-20, 21:08   #232
Harriboo
Raczkowanie

1 Mnie się podobają, ale są za długie o conajmniej 15 cm. Jakością jak dla mnie nie powalają, wyglądają ok, ale nie na jakoś super zadbane. Może to być spowodowane ekranem mojego telefonu, światłem itp. Chciałabym mieć takie fale Fryzura i kolor ładne chociaż chyba farbowane, tylko za długie.

2 Znowu za długie, jakoś sama fryzura i kolor mi się nie podoba. Jakość ok, ale końcówki chyba troche podniszczone.

3 W kłosie ładnie, rozpuszczone mnie nie powalają, kolor też. Wydają się dobrze pielengnowane.

4 Najładniejsze, optymalna długość, kolor, ładny skręt, fajnie się błyszczą, nie ma puchu, nie są suche i zniszczone.

Zaznaczam, że to moja subiektywna opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
nie hejtuję włosomaniaczek, tylko przesadną obsesję na punkcie włosów niektórych z nich
A ja przesadne dążenie do super hiper długich włosów, bez nożyczek. Widuje czasem dziewczyne która ma włosy prawie do kolan i ani te włosy nie są szczególnie piękne ani zadbane. Od tyłka ma już taki rzadki ogonek z końcówek. Dla mnie włosy do tyłka to maks.

Edytowane przez Harriboo
Czas edycji: 2014-08-20 o 21:04
Stary 2014-08-20, 21:24   #233
aante_e
Miss Pudernica

Dla mnie optymalna długość to okolice zapięcia do stanika. Można fajnie obciąć, dbanie o taką długość nie jest szczególnie upierdliwe i włosy są uzupełnieniem ogólnego wyglądu, a nie jedyną dominującą rzeczą.
Poza tym takie włosy jak na zdjęciach pasują mi do małych dziewczynek. Jak się ma już trochę lat to dobrze wygląda zadbana fryzura z długich włosów, a nie powiewające na wietrze strąki do kolan
Stary 2014-08-20, 21:34   #234
Harriboo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Dla mnie optymalna długość to okolice zapięcia do stanika. Można fajnie obciąć, dbanie o taką długość nie jest szczególnie upierdliwe i włosy są uzupełnieniem ogólnego wyglądu, a nie jedyną dominującą rzeczą.
Poza tym takie włosy jak na zdjęciach pasują mi do małych dziewczynek. Jak się ma już trochę lat to dobrze wygląda zadbana fryzura z długich włosów, a nie powiewające na wietrze strąki do kolan
Popieram. Ja sama zapuszczam włosy ale chce mieć je tak do cycków ew. troche za cycki, ale nie wiem ile wytrzymam To dla mnie optymalmie, ale takie do tali mogą mi się jeszcze podobać. Jak ktoś już ma włosy do tyłka to już dla mnie kompletny maks. Tyłek dla mnie oznacza stop. Po za tym takie włosy przytłaczają, trudniej je ogarnąć, nudzą się, no nieciekawie. Też mam skojarzenie z dziewczynkami zapuszczającymi włosy do komuni

Stary 2014-08-20, 21:36   #235
201604181004
Konto usunięte

Ja nie wiem jaki jest sens takich mega mega dlugich jak do tylka jesli nosi sie taka szope i myje sie je wieczorem i one sie tak kotluja a rano sie ich nie uklada. ALBO noszenie ciagle kitka. Jaki to sens...
Stary 2014-08-20, 21:49   #236
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jaki jest sens takich mega mega dlugich jak do tylka jesli nosi sie taka szope i myje sie je wieczorem i one sie tak kotluja a rano sie ich nie uklada. ALBO noszenie ciagle kitka. Jaki to sens...
No masz rację. Ja mam długość do talii i już trudno to samej poupinać (ja sobie radzę spinając wsuwkami na wariata i zawsze coś się wyczaruje) i raczej za biodra bym już nie zapuszczała.

Mam koleżankę, która ma mega długie wlosy i stale nosi je zaplecione w tradycyjny warkocz. Trochę za talię to jeszcze wyglada ale niżej ten warkocz jest już żałośnie chudy a końcówka to taki pędzelek dosłownie. Wygląda to w sumie nieładnie i byłoby lepiej, gdyby te włosy skróciła co najmniej o 20 cm, czyli do długości, gdzie jej struktura wyglądałaby najkorzystniej. Bo tak to troszkę wygląda jak pszenno-buraczana.

No pasaran!
Stary 2014-08-20, 21:54   #237
aante_e
Miss Pudernica

Też zapuszczam, ale włosy modeluję i jak już mnie długość wkurza to podcinam i to sporo, poza tym lubię grube końce po fryzjerze, szczególnie jak wybiorę się do fryzjerki która obcina maszynką.

W sumie to znam jedną dziewczynę, która ma włosy do pasa, grube, zadbane i to mimo farbowania na blond. Druga koleżanka ma potencjał, bo ma grube, kręcone na końcach, ale zniszczone prostownicą. Jak ją poznałam miała do pasa, przez 5 lat podcinała z dwa razy, reszta się wykruszyła i ma trochę za ramiona.
Stary 2014-08-20, 21:55   #238
201604181004
Konto usunięte

No dla mnie do pupy to jest max. Dlugie do talii pod warunkiem ze sie o nie dba i sie je uklada sa piekne ale takie do bioder to ju dla mnie kelly family...
Stary 2014-08-20, 22:05   #239
coffee
and cigarettes

Mnie się żadne nie podobają. Za długie, nudne, smętnie wiszące, wyglądają na cienkie. Ale ja jestem ogromną fanką choćby minimalnego cieniowania falowanych/kręconych włosów, więc może to dlatego.
Bardzo mi się podobają włosy nagomiko z wizażu:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2053
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2068
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2072

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2014-08-20 o 22:07
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-20, 22:18   #240
visionAM
Zakorzenienie

Szczerze powiem, że jest taka jedna dziewczyna na Wizażu, którą znam i która ma włosy do talii albo do połowy pupy (nie wiem dokładnie), jest wysoka i szczupła i wygląda z tymi włosami przepięknie, nie ma faceta, który by się za nią nie obejrzał Ani te włosy nie są smętne, ani nie wyglądają jak "topielica" czy coś w tym stylu. Więc wiele zależy od tego KTO te długie włosy nosi. Takie ekstremalne długości po pupę kojarzą się zazwyczaj z dość "alternatywnymi" dziewczynami w dziwnych ciuchach, nie umalowanych, z arafatkami na szyi itp. itd (mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi). Jakbyście zobaczyły super laskę z włosami po tyłek to co innego.

To jest okropne:
http://3.bp.blogspot.com/-pR-QnI3z9p...s640/vlh01.jpg
http://papilot2.mykmyk.pl/img/660/0/...s-17891762.jpg

To jest OK:

visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości