![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: zamiast oswiadczyn dupa blada;/
Gromy na mnie poleciały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() proste nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
będę musiała coś takiego zrobić...skoro już zaręczyn nie będzie to niech coś innego zrobi... żeby chociaż miło było..bo jakbym dostała to to sama nei wiem jakbym zareagowała...kocham go,ale zawiodłam się...no ale życ trzeba dalej...tylko mam już nauczkę..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Naczelna Nastolatka
|
Mogłabyś zamiast stada kropek zacząć używać pojedynczych znaków interpunkcyjnych?
Poza tym, posiadasz organ zwany usta i całą resztę, która się składa na narząd mowy? Skoro tak, to po prostu mu powiedz, że Ty jesteś na takim etapie waszego związku. To będzie punkt wyjścia do ustalenia czego oboje chcecie i czy macie podobną wizję przyszłości.
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Taki dramat z takiego powodu... wow. Szukalabym raczej jakiejs innej pomocy na twoim miejscu lol
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Naczelna Nastolatka
|
![]()
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Naczelna Nastolatka
|
To jest postawa, która jest bardzo popularna, na tak zwaną "księżniczkę". Prezent ma kupić, pierścień ma dać i jeszcze się ma domyślać co księżniczka myśli i czego chce. Biedny chłopina.
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
wisiorek z białego złota z diamentami i ametystem, to dla ciebie tandeta?
![]() mam wrażenie, że tak się nakręciłaś na ten pierścionek, że cokolwiek innego byś nie dostała, to i tak ci się nie spodoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
Matko, ale z Ciebie dziecko i histeryczka... Facet daje Ci wisiorek za 200 zl, a Ty nie chcesz go widzieć. I ok, rozumiem, że serduszko Ci się nie podoba, bo mi w sumie też nie. Ale żeby taka reakcja? Ogarnij się, nie masz 15 lat.
I tak też byłam tak zawiodziona kiedyś - jak miałam 14 lat i zamiast roweru na urodziny, dostałam książkę. Płakałam dobry tydzień :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Po tym co piszesz mogłoby się wydawać, że faktycznie masz albo 18 lat, albo 20.. nie więcej. Tobie zależy bardziej na nim czy na zaręczynach? Ja z moim TŻ też rozmawiamy o zaręczynach, ślubie, pyta się mnie "zostaniesz moją żonką?", mówi do mnie "żono", ale nie nakręcam się, bo wiem, że to nie ten czas... Prezent może Ci się nie podobać, możesz go wymienić (byleby nie na pierścionek
![]() PS Nie wiem, czy to ja spotykam tylko takich facetów, ale po koleżankach widzę, że nie tylko ja i w końcu wisiorek w kształcie serca jest obowiązkowy ;O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
z zaręczynami to moim zdaniem przesadzasz, a o poinformowaniu zawczasu koleżanek to już nawet nie mówię
![]() Ale zgadzam się z tobą, że zawieszka jest (według mnie) paskudna i należy ją oceniać czysto wizualnie, a nie przez pryzmat ceny czy kamienia! Odkąd to estetyka wzrasta z ceną? Tandetnie wyglądać może nawet pierścionek za 30 tys. Tak mi przyszło do głowy - a może kup coś bardzo podobnego na jakimś stoisku chociażby z plastikami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#45 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
nie wiem ![]() laski mnie naprawdę rozpierdzielają z tym ciśnieniem na piździonek ![]() mam teorie na ten temat: a) nie mają innego życia poza TŻ b)małżeństwo to ich jedyny sposób na życie c)myślą, że jak już założą ten magiczny piździonek to ich tż się nagle odmieni jak za pomocą magicznej różdżki ![]() d)po zaręczynach mogą się już pochwalić na facebooku i zmienić status i czekać na lajki ![]() e)po zaręczynach mogą planować skromne wesele na 150 osób ![]() f) po zaręczynach spada im kamień z serca, bo facet jest już niejako 'usidlony' g)po otrzymaniu piździonka bez ogródek mogą chłopakowi przez 24 h napierdzielać o kwiatach, sukni, fryzurze itp ![]() takie są moje teorie ![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście nie mówię tu o autorce, ale trochę smutne jest piętnowanie każdej kobiety, która chce zaręczyn i slubu, tak, jakby to było z ich strony coś złego i wstydliwego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Zawieszka rzeczywiście tandetna :/ może pokaż mu ją w tym sensie że dostała ją koleżanka i jest zawiedziona ? A co do zaręczyn to jest sprawa was obojga - teraz nie czeka się bezwolnie aż pan i władca się oświadczy tylko można porozmawiać o związku i dokąd prowadzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
nyan nyan ^^
|
Smells like desperation
![]() Autorko, nie ma co płakać na wizażu, porozmawiaj otwarcie ze swoim partnerem, może on po prostu nie zdaje sobie sprawy, że chciałabyś dostać pierdzionek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
po pierwsze trzeba się uspokoić- nawet zażyć jakiś walerin, bo chyba będzie potrzebny. Bardzo nerwowa jesteś. Nie podoba ci się serduszko to przyjmij, podziękuj i noś raz na jakiś czas albo powiedz bez ogródek, że nie lubisz nosić biżuterii na szyi/nadgarstkach.
Porozmawiajcie o przyszłości, jeśli chłopak dobrze cię traktuje, kocha i widzisz, że widzi cię jako przyszłą żonę należy to krótko omówić. Niewykluczone, że zaręczyny mają być niespodzianką, nie wiem czy teraz czy za pół roku- w sumie co to za różnica? Omówiłaś zaręczyny z koleżankami zamiast z chłopakiem- zastanów się na sobą, pogadaj z nim i dowiesz się wszystkiego. Jesteście razem rok z tego co zrozumiałam, to dobry moment na taką rozmowę. BTW Nie wiem czemu, ale cała ta historia brzmi jak zmyślona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
po drugiej stronie szafy
|
A mnie wcale, autorka napisała, że jej luby zadbał o to, żeby była przekonana o zbliżających się zaręczynach. Też bym pewnie czekała na jej miejscu.
Autorko, ja bym siadła "kochanie, szykujemy coś sobie na rocznicę? żeby nie było, że jedno coś, a drugie nic" i potem bym nawiązała, że nie chcę żadnej biżuterii, bo od mężczyzny to według mnie się dostaje dwie rzeczy - pierścionek zaręczynowy i obrączkę itd. I na przyszłość - chwalić się koleżankom to lepiej po fakcie, a nie przed ![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Po pierwsze to że stawiam kropki to moje przyzywczajenie i raczej nikomu nie powinno ono przeszkadzać..
Może opowiem coś więcej o sobie... mam 25 lat,wychowuję samotnie syna. Mój P. chce być dla niego ojcem,bardzo się z małym kochają,ale dokładnie wie że do połączenia rodziny potrzebny jest nam ten ślub. Chce być tatą,chce mieć dzieci..dokładnie wie,że jestem zasadnicza i do tego potrzebne jets nam zapieczętowanie związku..sam opowiadał wszystkim o tych zaręczynach a teraz? ja bede musiała świecić oczami ,a on się kompletnie nie będzie przejmował...już dzis udawałam,że jest ok,chociaż nie jest. Co do zawieszki to mam już plan-poprostu powiem że widziałam w sklepie jakąś piękną branzoletkę i może to od tego pomysłu odwlecze.Dodam też os siebie że moja koleżanka dostała serducho od faceta i to bardzo dziecinne- jest wmiare kumaty to może zrozumie.. Księżniczką nie jestm.Dużo przeżyłam w życiu rozczarowań i oskarżenie mnie o bycie dziecinną nie jest fair.. To że kobieta potrzebuje w pewnym okresie zapieczętowania związku i dowodu miłości myśle dla mnie jest normalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
First World problems.
On chce mi kupić złotą zawieszkę z ametystem, a ja chcę pierścionek z brylantem ! ![]() Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2014-08-21 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
.
Autorko, ja bym siadła "kochanie, szykujemy coś sobie na rocznicę? żeby nie było, że jedno coś, a drugie nic" i potem bym nawiązała, że nie chcę żadnej biżuterii, bo od mężczyzny to według mnie się dostaje dwie rzeczy - pierścionek zaręczynowy i obrączkę itd. dziękuję!! to naprawdę bardzo mądre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Tu chodzi o te koleżanki, co miały zobaczyć pierścionek na palcu, nie ważne jaki, nawet brzydki ale miał być.
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Napisałam wcześniej że nic z nimi nie umawiałam tylko uśmeichnełam się i "pochwaliłam"zdaniem ,że to chyba teraz,a z moim było to ponad sto razy omawiane,sam delikatne mi zasugerował ,że mam się na to przygotować i rozmowa była nie raz,nie dwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Ale nie zmienia to faktu, że jeśli facet jest z tych, co to "moja przyszła żono", "czas najwyższy na zaręczyny" i nic z tego nie wynika, to trza "te, misiu, przyszłą żoną to ja będę jak mi się oświadczysz" ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Nie deliberuje,post był napisany w celu wygadania się- jestem poprostu rozczarowana i zawiedziona. a te "żonką będę jak mi się oswiadczysz" to mówiłam ostatnio ,a mój na to "wiem wiem poczekaj jeszcze momencik" i ten jego uśmieszek. No to sobie poczekam;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() O rozczarowaniu i zawodzie to będziesz mogła pisać i mówić dopiero po fakcie. Tak czy siak, o formie świętowania rocznicy i o niechęci do prezentów biżuteryjnych bym z nim porozmawiała ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.