|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
piórko
jak zrobię to wstawię w klubie
|
|
|
|
#1802 |
|
Konto usunięte
|
Jeannee napewno będzie pozytywny
|
|
|
|
#1804 |
|
Konto usunięte
|
Ja chce znak nieskończoności na nadgarstku
Ale zrobię napewno! Jestem na niego nakręcona już parę dobrych lat Jeannee za parę dni możesz testować
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia - Przykro mi z powodu Twojego dołka, a o co się tak kłócicie z Tż? Wiesz co, mi się trudno odnieść do kwestii problemu seksu bo ja i Tż oboje lubimy i dużo szalejemy, ja bym na Twoim miejscu się nie zmuszała jak nie masz ochoty, raczej bym nie chciała dziecka takiego zrobionego "na siłę", bądź co bądź ma być to owoc miłości i namiętności - może właśnie dlatego Dziewczyny z zimnym podejściem do seksu zajść nie mogą, a pijane nastolatki zachodzą raz dwa
Poczytaj jakieś zboczone książki i napal się trochę na Tż ![]() Myboy - fajnie z tatoo, ja mam jeden i też planuję drugi ![]() Mysza - owu raczej niet, dzisiaj tempka spadła do 36,35, ale chciałabym żeby przyszła tak koło 15-16 dzień cyklu, do tego 24 to straaaasznie dużo czekania I kciuki za wszystkie testujące w niedalekim czasie
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysza- testuję 28.08 z porannego moczu, ani dnia wcześniej A to tylko dlatego, żeby wiedzieć, czy brać luteinę czy nie. Normalnie bym testowała trzy dni później :Ppierożkowa- dzięki
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Idę na kawusię i śniadanko
![]()
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja czekam na przyjecie na oddzial
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie to że AŻ TAK sie kłócimy Po prostu ciężko jest nam sie dogadać Ja ostatnio próbuje z nim porozmawiać o moich watpliwościach to mi mówi, że on za mnie decyzji nie podejmie a tak w ogóle to on nie chce żadnej ingerencji lekarzy w ciążę noi najlepiej byłoby jakbym mogła wrócić do pracy po ciąży. Weź tu zrozum faceta! Sam wie jak wygląda sytuacja i że sienie da wszystkiego połączyć i tak gładko 'przez to' przejść Jeszcze do tego ( nie wiem czy Wam mówiłam, że pracuje na 2 etaty) ostatnio nic nie robi w domu! Proszę go po 100kroć a suma sumarum w końcu i tak sama to muszę zrobić. Nawet takie typowo 'męskie' sprawy oraz te które obiecał, że zrobi. A w sumie wszystko zaczęło sie od tego, że miał iść ze mną wtedy w lipcu do gin a nie poszedł i tak to się ciągnie teraz... Dokładnie Ja na siłe nie mam zamiaru uprawiac miłości,a że nie mam na to nastroju ostatnio a mąż nie jest lepszy to wychodzi co wychodzi...Chętnie bym poczytała ale powiedz kiedy Do domu wracam po 17/ przed 18. Zanim zrobię obiad, coś tam ogarnę to TZ wraca z pracy, jemy, kapiemy się i godzina 22 a oczy same mi sie zamykają Ale nasmęciłam teraz.... Ale musiałam sie wygadać trochę Prawie jak na (nie powiem jakim) wątku ![]() Gdzieś na boku moze to piórko czy jakieś delikatniejsze? Moja przyjaciólka własnie będzie robic sobie na boku takie pióro Mi się tatuaże podobają takie subtelne na nadgarstku, ale nie wiem czy się kiedyś odważę ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Ja tez własnie sie opijam ![]() oby szybko Cię przyjeli i wszystko było ok A najlepiej niech później szybko do domu wypuszczają
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
pierozkowa- smacznego
![]() Agnes- powodzenia ![]() Niunia- tak nie może być, że Twój TŻ nic nie robi w domu, nie wspiera Cię i zostawia Cię samą z wszystkim!!! Porozmawiaj z nim a jak to nic nie da to mu powiedz wprost, że jak się nie ogarnie to się wyprowadzisz do rodziców. Że to, że ma obrączkę na palcu nie znaczy, że już jesteś jego na zawsze, że nie musi się już starać! Jak on to sobie wyobraża? Że po porodzenie Ty praca+dziecko+dom a on ani palcem nie kiwnie? Daj spokój! Nie dziwię się, że nie masz ochoty na seks ani siły- też bym nie miała. Ja mam z TŻ już obgadane, że minimum do 3 roku życia siedzę z dzieckiem w domu, ewentualnie sobie gdzieś dorabiam na 1/4 etatu albo 1/2 żeby mieć na własne wydatki. Dodatkowo obowiązkami dzielimy się na pół, a nie, że ja wszystko, a on nic! Potrząśnij nim, bo ile można?!
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy to będzie miało jakiś wpływ bo tesć nic w domu nie robi, teściowa i synowie (w tym mój mąż) robią za niego wszystko...Wyprowadzka nie podziała, bo ja do rodziców za Chiny nie wrócę ![]() Wiesz, z jednej strony trochę go usprawiedliwiam bo pracuje po ok 12h dziennie (FIZYCZNIE) i wraca do domu po 20 ale z drugiej wkurza mnie, że wszystko jest na mojej głowie! Co moge robić to mogę ale on niech chociaż te męskie pierdoły robi i dotrzymuje słowa... Nie wiem już jak z nim rozmawiać bo zaraz się obraża i zachowuje jak małe dziecko ![]() No my niby tez mieliśmy tak obgadane bo u nas nie bardzo jakaś jest inna alternatywa bo nie mam z kim dziecka zostawić a do żłobka mamy daaaleko Jeszcze jest pewna opcja na macierzyński i wychowawczy ale TZ sienie zgadza bo nie chce być zalezny od nikogo i taka tu Napisze w klubie Coż to się zrobiło z mojego Kochanego męża Chyba przepracowanie tak wpływa
|
|
#1812 |
|
Rozeznanie
|
Ja zawsze chcialam na nadgarstku podwojna nieskonczonosc. Znaki przechodzace przez siebie.
Mi zostaly jeszcze 3 domy... I tez testuje 28/29/30 sierpnia. Nie wiem czy mam testowac juz 28. Czy czekac do konca sierpnia. Zobaczymy moze @ mnie zaskoczy wczesniej.
@ - 28.08... czekanie... Edytowane przez AgleRkowa Czas edycji: 2014-08-21 o 10:56 |
|
|
|
#1813 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niunia2011 Nie ugotuj raz obiadu, to się może obudzi ten Tż! Dlaczego wszystko Ty masz w domu robić! Nie dziwię się że nie masz chęci na seks. Sprobuj z nim pogadać, a jak nie to się wyprowadź na inne łóżko i mu nie usługuj. Ale widzę już że u mnie będzie podobnie. Narazie ja nie pracuje to domem zajmować się będę. Ale jak zrobię prawko i znajdę pracę to albo się dzielimy albo niech żyje w syfie
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-08-21 o 10:59 |
||
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież nawet przed staraniami trzeba pójść do lekarza na kontrolę, ciąża też musi być prowadzona przez odpowiedniego specjalistę, jeżeli są jakieś problemy z zajściem to dlaczego nie skorzystać z dobrodziejstw medycyny i sobie pomóc? Weź mu powiedz żeby się puknął z tym powrotem do pracy po ciąży, no jasne, w domu płaczące niemowlę a Ty na ostatnich nogach będziesz się nim zajmować i jeszcze do pracy chodzić. Nie wstyd mu że Ty tak zapitalasz, ledwo żyjesz a on w domu nic nie zrobi?? Jak chcesz żeby coś było zrobione to poproś raz - jak tego nie zrobi to poczekaj aż się to obróci przeciwko niemu, zaniedbaj dom, skończ z obiadkami - albo jeszcze lepiej gotuj tylko dla siebie, jak trochę zgłodnieje i nie znajdzie uprasowanych koszul to może troszkę zmądrzeje.My mamy z Tż dosyć nowoczesny związek - gotujemy zawsze razem - pomagamy sobie, ja kroję, on miesza, razem pakujemy do pojemników i cieszymy się tym bo razem spędzamy czas i przy okazji się przekomarzamy i śmiejemy, jak wracam zmęczona po pracy to też nie mam nastroju na gotowanie, ale on mnie zawsze tak rozśmiesza że od razu jestem mniej zmęczona, ze sprzątaniem też jest tak że on sprząta salon a ja kuchnię i łazienkę, staramy się wszystkim dzielić, ale już na przykład pranie robimy sobie oddzielnie - jak on ma coś brudnego to sobie pierze, jak ja mam to piorę sobie, nic nie robię za niego - no ale to też taka sprawa, że on już miał prawie 30-tkę na karku jak się poznaliśmy więc jakoś po kawalersku się musiał nauczyć żyć i teraz domowo jest w miarę samodzielny, nie czeka aż mu wszystko pod nos podsunę. Co do seksu - ja od zawsze jestem zdania i go raczej nie zmienię - że to facet powinien nastarajać kobietę do seksu - ja się nie lubię prosić, czuję się wtedy jak prostytutka jakaś - jak muszę się prosić o seks to znaczy że facet na niego nie zasługuje Możesz mu dać delikatny sygnał że byś coś tegen teges ale za resztę to niech on się bierze Pogadaj z nim szczerze o swoich wątpliwościach, rozmowa zawsze pomaga Uffffff ale się rozpisałam
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niunia- to, że robi fizycznie to go nie usprawiedliwia. Mój TŻ pracuje teraz po 14h, a jakoś sprząta ze mną, robi mi kolację, spędza ze mną czas, zmywa naczynia, ścieli łóżko itp. To żadna wymówka! Przecież Ty nie leżysz i nie pachniesz!!!! Też pracujesz i to jeszcze na 2 etaty. Rada dziewczyn z brakiem seksu i brakiem usługiwania mu bardzo trafiona! Coś się musi zmienić, bo inaczej on problemu nie zobaczy. Ponarzekasz, posmęcisz- ale w gruncie rzeczy i tak zrobisz. To po co ma się wysilać? Aglerkowa- testuj 28 sierpnia, razem ze mną
|
|
#1816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jak byłam w domu to mi nie przeszkadzało robienie wielu rzeczy bo miałam na to czas i siłę, a teraz jest dużo gorzej... Z tym lekarzem to chodzi o to, że będe musiał być wspierana hormonami a on w takim przypadku sie czuje, że tak jakby to on nie jest w stanie mnie 'zapłodnić' a nie ja zajść. Nigdy mi tego wprost nie powiedział, ale się domyślam, że tak jest. U nas tez tak było, że zawsze razem wszystko robiliśmy, a ostatnio coś się poprzestawiało Jeszcze dodatkowo mnie wkurza, że jak ma chwilkę to od razu w wot gra Normlanie wczoraj mało go nie ubiłam! Ja z językiem na brodzie ledwo siadłam na łózko a on sobie z piwkiem w ręku nagina w gierkę ![]() Opierdziel mu się zebrał, ale co z tego... Ja mam dość wybuchowy charakter i trochę wody upłynie zanim nasz konfikt się rozwiąże.... A ja z seksem to czasem lubię inicjować Albo obudzić TŻ w nocy![]() Ale kiedy to ostatnio miało miejsce ![]() Dziewczyny nie dajcie się zdominować/zmanipulować swoim facetom! Niech sie biora w garść i pomagają we wszystkim co sie da! Czego nie umieją to niech sie uczą
|
|
#1817 |
|
Konto usunięte
|
pierożkowa święte słowa!
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Niunia2011 Ja tam gotować nie umiem także i tak to będzie robił Tż ![]() ![]() To niech się stołuje na mieście. Ciekawe jak długo Olej, nie sprzątaj, nie gotuj-albo tylko gotuj, pierz to co Ci potrzebne i w końcu się obudzi. Pozyjecie trochę w chlewie ale warto. Myślę że to go obudzi ![]() A jak nie... to nie wiem. |
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia2011
Ja mialam ostatnio niespodziankę. Poszlam rano w sobote do pracy na pare godzin. Jak wróciłam mój TZ miał banana na twarzy, mysle co jest. Pokazuje mi łóżko. Mówi, : popatrz poscieliłem , naczynia tez umyłem! No tak smęciłam mu od jakiegos czasu ze mógłby chociaz te rzeczy robic jak ide w sobote do pracy. Ucałowałam go wtedy i powiedziałam ze jestem z niego dumna. Czyli moze smęcenie mu cały czas mogłoby pomóć? Takie troche dziwna ta zmiana zachowania, moze znajomi mu cos nagadali?? ze co, jest facetem i ma w domu pomagac jak ma zone od tego? ... co do tego wspomagania lekarzami, pewnie jego duma kuleje.. |
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro powiedział, że się będzie stołował w lokalu- to ja bym mu powiedziała, proszę bardzo, możesz zacząć od dziś. Ciekawe długo by wytrzymał. Niech sam sobie gotuje, nie ma rączek? A z tymi grami- to masakra!!!! Brak słów :/
|
|
#1820 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny jak lecicie do przodu! Człowiek myśli że regularnie się udziela a tu takie zaległości i post na 5 kilometrów wyjdzie
![]() Cytat:
Mój TŻ w ogóle nie miał do czynienia z małymi dziećmi, więc nie może być ani zrażony ani nakręcony pod tym względem. Jego beznamiętne podejście pt. "dzieci trzeba mieć" trochę mnie przeraża, ale mam nadzieję że na własne sie otworzy rach ciach. U nas starania średnio na jeża, wciąż jestem na jakiś lekach akurat w te dni, więc słabo. Może na wakacjach Cytat:
![]() Mi też się marzy dziara, wzór albo sentencja przy obojczyku o tak... Cytat:
Co do sprzątania, to mój niestety też nie jest pedantem i dopóki go wyraźnie nie poproszę to sam się nie poczuwa do sprzątania. Mi to aż tak bardzo nie przeszkadza, zresztą jak wracam styrana po całym dniu od 6-22 na nogach to sam widzi że przegiął i grzecznie sprząta bez słowa. Musisz TŻtem wstrząsnąć, że nie jesteś tutaj od sprzątania, szczególnie że oboje jesteście tak samo zajęci. Cytat:
![]() Cytat:
Też się rozpisałam uffff! |
|||||
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Argument TŻ Niuni z hormonami, jest dla mnie idiotyczny! Ręce mi opadły :/
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niech się stołuje, dostanie ze dwa razy sraczki to wróci na obiadki do żonki - niech zrobi raz z Tobą te schabowe - co to takiego trudnego rozbić schab, obtoczyć go w bułce i jajku i na patelni usmażyć - masz rację naskarż teściowej - moja to Tż-ta od razu do pionu ustawia, jak w zegarku chodzi Ja to z Tż mam tak, że on ma dosyć szorstkie poczucie humoru i coś co dla niego jest żartem mi czasem sprawia przykrość - kiedyś teściowej się poskarżyłam to go tak ugadała że teraz jest kochaniutki i uważa na każde słowo A też kiedyś miałam problem z grą - mój grał w WoW-a, ani żadnego wyjścia, spaceru ani seksu (kiedyś się na golasa przeszłam po pokoju to nie zareagował nawet tak był zajęty graniem) to mu hasło zmieniłam do konta! I się skończyło. Żyć mu nie dawaj, tak jak Mysza pisze niech pożyje trochę w chlewie i pochodzi w brudnych skarpetkach i pogniecionych rzeczach to od razu będzie inna śpiewka!
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czasem wychodzę pierwsza z inicjatywą do seksu i w ogóle nie czuję się jak prostytutka
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja mam inna sytuacje, na szczescie TZ powiedzial, ze jak bede pracowała na cały etat to bedziemy sie dzielić zadaniami i robieniem jedzenia. Teraz ogranicza sie do scielenia łózka i odkurzania raz na tydzien, wiec nie jest żle, bo ja nie pracuje teraz duzo wiec nawet go nie zmuszam.
Niunia2011 Mysle, ze jak przestaniesz robic za sprzataczke praczke i kucharke to sie obudzi, jak chce isc gdzie indziej niech idzie, szkoda tylko ze musi dojsc do takich ekstremalnych rozliczen
|
|
|
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to nawet cycki opadły jak to przeczytałam ![]() Faceci to czasem nieskończona skarbnica mądrości ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1826 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tu powstaje problem, że ja nie umiem żyć w chlewie Musze mieć wszystko na czas zrobione. Nie jestem jakąś pedantką ale lubię mieć wszystko na swoim miejscu ![]() Cytat:
Nie sądzę, żeby ktoś coś mu powiedział. PO prostu mu sienie chce i olewa i tyle! ![]() Dokładnie! Męskie EGO ![]() No i dobrze 'Tresuj' go trochę niech się uczy Ja jak jeździłam na uczelnie w niedzielę to TZ też obiad ugotował, naczynia umył, a etraz nawet kubka do zmywarki nie chce sie wstawić Cytat:
No mówię! Dzieciaczek sie znalazł i w gierki gra ![]() Cytat:
U nas też nie chodzi o to, że mam zostawić malutkie dziecko i leciec do pracy bo ON chce ODE MNIE kasy! On najchętniej chciałby żebym została kura domową i całe życie siedziała w domu, wychowywała dzieci i spełniała domowe obowiązki- a on by zarabiał. Jednak wiadomo jakie są realia i właśnie dlatego będziemy po prostu potrzebować mojej wypłaty do budowy domu itp. A taka jest prawda! Najważniejsze jest spędzenie tych pierwszych miesięcy z dzieciaczkiem
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia2011
No tak, wygladał wtedy jak mały szczeniak machający ogonem, tosz to sie mozna rozpłynąc :P Gotuj tylko sobie, nie wiecej zeby sam nie mógł sobie wziąśc, nie nakrywaj do stołu, pranie rób tylko swoje a jego odkładaj zeby widział ze jest brudne i go nie ruszasz. Jak bedzie sie denerwował i gadał czemu nic nie robisz dla niego powiedz, ze przeciez moze isc gdzie indziej jak mu nie pasuje... cos mi sie zdaje, ze to bedzie wieksza tresura z tym Twoim TZ-tem. Ile on ma lat ? Co do inicjowania, to ja musze sie przygladac czy TZ jest w humorze na to czy nie... czasem sie udaje go nakręcic, czasem nie.
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2014-08-21 o 11:39 |
|
|
|
#1829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym nie dawaniem żyć to też bym była ostrożna - ja mojego muszę podchodzić sposobami, zwykłe wiercenie dziury w brzuchu powoduje efekt odwrotny od zamierzonego - nie dość, że jest jeszcze bardziej uparty to jeszcze atmosfera zważona. Z tego zresztą powodu (wieczne narzekanie i urabianie męża na swoją stronę) rozpadło się małżeństwo naszych bliskich znajomych, więc jak widać trzeba uważać. Nie mówię, że to był jedyny powód tego rozwodu ale żona temu koledze zbrzydła do potęgi siódmej przez to i nawet seksu uprawiać nie chciał. Cytat:
|
||
|
|
|
#1830 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nosz kutwa tak go opierdzieliłam, że aż mu w pięty poszło! Nie zastanowił sie nad tym co mówi To jest właśnie męskie podejście do sprawy... A teraz jak ma iść na badania nasienia to wyobraź sobie co ja z nim mam ![]() Cytat:
![]() Dobrze mu zrobiłas ![]() Ja jak się wkurze to mu odinstaluję i się skończy! Mamy 2 laptopy (jeden stary który 'ma' on a drugi jest 'mój'). Ostatnio moja mam chciała pożyczyć ten starszy bo bała sie brać nowy i musiałam dać jej ten nowszy bo na 'jego' była gra i jak on się z nią rozstanie ![]() Cytat:
Właśnie o to chodzi, że ile nerwów trzeba przez to stracic ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Jesteśmy już 3 lata po ślubie więc stwierdziłam że najgorsze mam za sobą a tu masz Ci babo placek ![]() Może wszedł w jakiś okres buntu??? 27lat skończy aby patrzeć ![]() A mówią, że to kobiety cały czas boli głowa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

jak zrobię to wstawię w klubie

Ja ostatnio próbuje z nim porozmawiać o moich watpliwościach to mi mówi, że on za mnie decyzji nie podejmie a tak w ogóle to on nie chce żadnej ingerencji lekarzy w ciążę noi najlepiej byłoby jakbym mogła wrócić do pracy po ciąży. Weź tu zrozum faceta! Sam wie jak wygląda sytuacja i że sienie da wszystkiego połączyć i tak gładko 'przez to' przejść
Ja na siłe nie mam zamiaru uprawiac miłości,a że nie mam na to nastroju ostatnio a mąż nie jest lepszy to wychodzi co wychodzi...
Do domu wracam po 17/ przed 18. Zanim zrobię obiad, coś tam ogarnę to TZ wraca z pracy, jemy, kapiemy się i godzina 22 a oczy same mi sie zamykają

Żona męża swego...