![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Ale mam jednego sprzedającego który potwierdził mi, że materacyk ma odrębny pokrowiec, tyle tylko że musiałabym zamówić osobno łóżeczko osobno materacyk. No i cały czas jeszcze się waham GPK czy piankowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Aleksandretta my tez mamy biale meble - komode i szafe i lozeczko planujemy kupic tak jak Ty biale, najprostsze
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1143 |
Zakorzenienie
|
Z innej beczki....
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- ja dołączam do białomeblowców ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-08-21 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Rozeznanie
|
ja też już wybrałam łóżeczko
![]() http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...440620017.html Z racji tego, że mamy jasne mebelki w pokoju to będzie pasować. Miejsca brak wiec tak szuflada sie przyda tylko mam wątpliwości co do materaca. Jaki proszek do prania czy płyn kupiłyście? Bo ja właśnie musze zamówić albo kupić i wziąć się za pranie ciuszków a nie mam pojęcia jakie są dobre i nie uczulają. |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem jaki materac. Kurcze za dużo tych decyzji do podjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Kurcze, jak mnie mała dzisiaj kopie w lewy bok... aż skóry brakuje i tak to boli ![]() Rosalie trzymam mocno kciuki, żeby z mamą wszystko się unormowało! Będzie dobrze, zobaczysz! Zanet ciężko powiedzieć, bo nie wiesz jak Twoje dziecko będzie reagowało na dany kosmetyk... ja miałam z hippa kremik i mi chłopaków nie uczulał, później z nivea, z bambino, kombinowałam różnie ![]() Ja byłam obejrzeć te meble z vox no i wszystko fajnie, tylko jakoś nie powaliły mnie na kolana... no są słodkie, ale czegoś mi brakuje... jeszcze jutro pojadę do jednego sklepu i zdecyduję... Coś mam chęć zjeść i nie wiem co... nie znoszę tego uczucia... Pogoda u nas dziwna, raz świeci słońce, a raz pochmurno i leje... już chcę jesień!! ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() |
#1147 |
Wtajemniczenie
|
Zanet84 nie mam upatrzonego żadnego materacyka ale chce taki piankowy to nie będzie problemu
![]() ![]() Co do kremów do buzi to ja nie bede niczego takiego stosowała, czasem bephanten na dupke żeby nie odparzalo ale buzi i ciałka nie ruszam, No może jak będzie mróz to jakoś krem ochronny a,e nie sadze żebym wychodziła w mróz duży z dzidziolkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
Doradźcie mi prosze, zastanawiam się czy brać od siostry glęboki wózek, czy kupić 3w1 i nie wiem co zrobić
![]() ![]() - wózek od siostry plusy - za darmo - potem kupie tylko spacerówke - typowo spacerową, lekką minusy - stelaż po złożeniu dosyć duży - prawdopodobnie nie wepne fotelika - będzie trzeba go wywieźć potem do teściów do piwnicy bo nie będzie gdzie go trzymać -wózek kupny 3w1 plusy - mały stelaż po złożeniu -wepne fotelik - nic nie wywoże do teściów bo stelaż potem w spacerówce wykorzystany minusy - trzeba za niego zapłacić - spacerówka z zestawu a więc pewnie cięższa niż jednofuncyjna - bralibyśmy pewnie kólka piankowe ze względu żeby było praktyczniej do spacerówki (lżejsza) i zimą może kiepsko jeździć pomóżcie!! ![]() ![]()
#1150 |
Rozeznanie
|
Kasia427 a które konkretnie? Ja mam właśnie meble w pokoju z voxa i staram się teraz znaleźć jakąś szafę/komodę etc na ubranka dla małej która mi się zmieści w pokoju myslałam nad jedną z voxa dziecięcego tylko jakoś tak nie do końca jestem przekonana a nie mam jak obejrzeć
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy jakiś uniwersalny? zastanawiam się nad Hippem do twarzy i ciała. Czy może emolientowy, np. Oilatum (tylko czy on też do buzi może być czy tylko do ciałka) ? eeeeh co ze mnie będzie za matka ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po mojej lewej stronie dzidziuś ma kręgosłup a po prawej kopie w bok nóżkami i pod żeberka się wciska. To u Ciebie ułożone może być po prawej i w lewą stronę sobie nóżki wyciąga ![]() Ja proszek kupiłam dzidziuś. Na razie nie kupowałam żadnych rzeczy do kąpania maluszka ani smarowania tylko coś do pupci. Myślę, że kupie w rossmanie coś, smarować będę tylko jak zauważę, że skórka jest sucha. Do bużki coś wezmę, bo jednak coś przed wiatrem i mrozem musi chronić, więc pewnie od czasu do czasu będę smarowała, ale to wybiorę stojąc przed półką w sklepie.
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-08-21 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1157 | |||||
Zadomowienie
|
Rosaliekurcze trzymam kciuki z całej siły!!!!naprawdę mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!!!
Tak jak teraz mam wolne to tak szybko sie przyzwyczaiły do spacerów ze mną że koniec świata....nie odpuszczą... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1158 | |
Rozeznanie
|
Te moje kombinezony z sh, to na jednym jest rozmiar 0-3 msc, drugi na 3 msc i niby rozmiar 62, natomiast trzeci jest 3-6 msc. Kupiłam wszystkie trzy bo były na wagę i wyszło za nie ok 18 zł (17 zł za kg).
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Dobra ostatnie pytanie z serii kosmetyków
![]() kupujecie od razu szampon ? położna nam mówiła, że główkę obmywa się w wodzie z kosmetykiem do kąpieli, no ale jak będzie więcej włosków to już chyba szampon ? chyba ostatnio spałam w tej szkole rodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Rozeznanie
|
z serii co pomyślała blondynka
![]() Jelp hmm ciekawe co to za łóżeczko i wpisałam łóżeczka jelp najlepsze, że mi wyskoczyły ![]() Później Czekoladka odpisuje i płyn sensitive i trybiki idą w ruch, a może ten Jelp to proszek ![]() Ehh dobrze, że jesteście doświadczone i pomagacie bo ja to bym chyba się zagubiła :P Tak patrząc na Was to szczerze mówiąc jestem w czaaaarnej d.... jeszcze nie mam nic oprócz paru ubranek aaa |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ej to tak jak ja....a nie przepraszam mam tez pieluchy tetrowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja planuję kupić Dzidziusia, balsam. Boję się, że pralka proszku mi nie wypłucze za dobrze.... a na pralkę teraz mnie nie stać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Rozeznanie
|
benetta..oszczedniej by bylo wziasc ten od rodziny bo maluch i tak pol roku w nim pojezdzi a potem kupisz sobie fajna spacerowke
![]() ![]() ja do prania kupilam Jelpa ale plyn i Perwoll sensitiv..tak sie zastanawiam czy jak juz teraz zaczne powoli partiami prac rzeczy do malucha czy bd musiala potem w pazdzierniku przed samzm rozwiazaniem prac jeszcze raz ![]() do pielegnacji mam caly zestaw z hippa<oliwka,plyn do kapieli,krem do buzi itp> ale oprocz tego kupilam Olian gdyby okazalo sie,ze mlodemu to nie pasuje.na pupke bepanthen.. kupilam wczoraj w tesco melona...omg jaki on pyszny..wcielam polowe a jeszcze mnie kusi ta druga ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- nie spalas spokojnie..szampon poczatkowo bd zbedny..nio chyba ze dziec bd mial busz na glowie ale poczatkowo to tez tylko woda z kosmetykiem do kapieli..ja nie kupuje żadnych gabek ani myjek,platkami kosmetycznymi tymi wiekszymi bd przemywala cialko.mam juz z kindii,ponoc dada zostawia farfocle ale nie sprawdzilam sama
#1165 |
Zadomowienie
|
Czytałam na blogu chyba u sroki, że te szampony są nie potrzebne, bo mają jakiś jeden składnik dodatkowy, żeby różniły się od "żelu" do mycia ciałka i to niepotrzebny wydatek. Można myć tym co myje się ciałko. Potem jak będzie dużo włosków to pomyślimy o szamponie.
#1166 |
Zadomowienie
|
Witam się jesiennie już całkiem
![]() ![]() ![]() Wczoraj mnie mój chłop podk**wił, nie ma go NIEGDY, jak wychodzi z domu o 6 to wraca o 19, przyjeżdża i marudzi czy przygotowałam mu jakieś dokumenty do firmy, przetargi i inne gówna, nie spyta jak się czujemy, nie pocałuje, nie przytuli, nic, tylko ta praca i on się liczy. A jak powiem że jestem zmęczona to pyta 'czym jak cały dzień siedzisz w domu, masz takie fajne życie, nic nie robisz..." Przydupas jeden ![]() Poza tym czekam na kasę od ZUSU... jestem na działalności a na zwolnieniu od 08.07 - nie powinnam już dosttać pieniędzy? Miała któraś z Was taką sytuację? czekoladka21, ale masz za☠☠☠iaszczy pokój kąpielowy! 2 opcja lepsza wg mnie ![]() Justana, ale cudne zdjęcia ![]() ![]() Frau Gizela, zgadzam sie ze wszystkim z tymi workami próżniowymi, są super, szkoda tylko, że wszystkie które mam, i tanie i drogie, i duże i małe, puszczają :/ szybkawolna, każdy dzieć ma czasem dni leniucha, mnie też to zawsze niepokoi ale podobno jest normalne ![]() ![]() Nie mam pomysłu na dziś... Jakiś taki nastrój mnie dopadł niefajny. Idę coś posprzątać ![]()
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie denerwuj się, może nie pomyślał co mówi.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
no jak żyć?! ![]() Z Cytat:
![]() Cytat:
udane łowy! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() udało mi się odzyskać te pieniądze, ale co się znów wkurzyłam to moje. Niektórzy ludzie chyba tak mają, że po prostu działają na innych jak płachta na byka! Przede mną była jakaś para, kiedy odeszli od lady ja podeszłam, a pani na mnie z mordą, że mam czekać, bo ona jeszcze nie skończyła, a ja nawet się nie odezwałam! Wzięła ten paragon i mi mówi, że ona nie widzi, żeby tam było potwierdzenie tego badania, a tam jak byk, że mocz-posiew 20 pln ![]() Tak piszecie o sesjach zdjęciowych, to wyślę Wam moje z ciąży z M, bo mi się zrobiło jakoś wspominkowo ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gizela, ale mega pozytywna fotka ![]()
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
Witam się po przerwie
![]() Ciężkie ostatnie tygodnie były, bo mąż ciągle w delegacji (wraca w następną środę), a moja babcia wylądowała w szpitalu z pękniętym krwiakiem w nerce ![]() Przy okazji pozdrawiam wszystkie kociary i inne zwierzary ![]() Mam nadzieję, że nasze kociambry zaakceptują nowego domownika szybko i się zaprzyjaźnią U mnie kotka chyba jako pierwsza wyczuła ciążę. Zanim zrobiłam jeszcze test ciążowy, stała się bardzo przytulaśna, łasiła się ciągle, właziła mi na brzuch i leżała sobie na nim mrucząc ![]() ![]() Wreszcie zrozumiałam co to znaczy, jak mały ma czkawkę ![]() Rosalie - zdrowia dla mamy ![]() Edytowane przez aleska Czas edycji: 2014-08-21 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.