Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 11:12   #1141
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja też chcę całe białe łóżeczko. Do tego białą komodę córka dostanie. Myślę o takim klasycznym łóżeczku bez pełnych boków tylko szczebelki na całości.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

A nie można dodatkowego pokrowca na materac dokupić? Bo może to byłoby rozwiązaniem.
Zastanawiałam się nad tym też aczkolwiek nie szukałam.
Ale mam jednego sprzedającego który potwierdził mi, że materacyk ma odrębny pokrowiec, tyle tylko że musiałabym zamówić osobno łóżeczko osobno materacyk. No i cały czas jeszcze się waham GPK czy piankowy
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:15   #1142
manieczka1
Zakorzenienie

Aleksandretta my tez mamy biale meble - komode i szafe i lozeczko planujemy kupic tak jak Ty biale, najprostsze tylko wlasnie nie wiem jaki materac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:17   #1143
Zanet84
Zakorzenienie

Z innej beczki.... jaki krem pielęgnacyjny kupujecie dla malca? (chodzi mi o taki, który po kąpieli będzie można zastosować) jakiś uniwersalny do buzi i ciała czy dwa osobne kosmetyki.... ja mam już mętlik, co wybrać.... i jaką firmę polecacie ?

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

ja dołączam do białomeblowców

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-21 o 11:19
Stary 2014-08-21, 11:20   #1144
GoniaaaS
Rozeznanie

ja też już wybrałam łóżeczko

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...440620017.html

Z racji tego, że mamy jasne mebelki w pokoju to będzie pasować. Miejsca brak wiec tak szuflada sie przyda tylko mam wątpliwości co do materaca.

Jaki proszek do prania czy płyn kupiłyście? Bo ja właśnie musze zamówić albo kupić i wziąć się za pranie ciuszków a nie mam pojęcia jakie są dobre i nie uczulają.
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:20   #1145
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Aleksandretta my tez mamy biale meble - komode i szafe i lozeczko planujemy kupic tak jak Ty biale, najprostsze tylko wlasnie nie wiem jaki materac

Ja też nie wiem jaki materac. Kurcze za dużo tych decyzji do podjęcia.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:25   #1146
Kasia427
Wtajemniczenie

Cześć!

Kurcze, jak mnie mała dzisiaj kopie w lewy bok... aż skóry brakuje i tak to boli ja nie wiem jak ona jest ułożona, bo czuję, że to jej stópka tak mnie kopie... poprzecznie ?!

Rosalie trzymam mocno kciuki, żeby z mamą wszystko się unormowało! Będzie dobrze, zobaczysz!

Zanet ciężko powiedzieć, bo nie wiesz jak Twoje dziecko będzie reagowało na dany kosmetyk... ja miałam z hippa kremik i mi chłopaków nie uczulał, później z nivea, z bambino, kombinowałam różnie

Ja byłam obejrzeć te meble z vox no i wszystko fajnie, tylko jakoś nie powaliły mnie na kolana... no są słodkie, ale czegoś mi brakuje... jeszcze jutro pojadę do jednego sklepu i zdecyduję...

Coś mam chęć zjeść i nie wiem co... nie znoszę tego uczucia...
Pogoda u nas dziwna, raz świeci słońce, a raz pochmurno i leje... już chcę jesień!!

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
ja też już wybrałam łóżeczko

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...440620017.html

Z racji tego, że mamy jasne mebelki w pokoju to będzie pasować. Miejsca brak wiec tak szuflada sie przyda tylko mam wątpliwości co do materaca.

Jaki proszek do prania czy płyn kupiłyście? Bo ja właśnie musze zamówić albo kupić i wziąć się za pranie ciuszków a nie mam pojęcia jakie są dobre i nie uczulają.
super to łóżeczko! Ja kupuję Jelp..
Stary 2014-08-21, 11:26   #1147
LolaMontez
Wtajemniczenie

Zanet84 nie mam upatrzonego żadnego materacyka ale chce taki piankowy to nie będzie problemu , sporo ich na allegro i sa tanie

Co do kremów do buzi to ja nie bede niczego takiego stosowała, czasem bephanten na dupke żeby nie odparzalo ale buzi i ciałka nie ruszam, No może jak będzie mróz to jakoś krem ochronny a,e nie sadze żebym wychodziła w mróz duży z dzidziolkiem
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 11:26   #1148
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Śliczne to łóżeczko mam upatrzone bardzo podobne tylko ciemniejsze też z białą wstawką, bo będzie mi pasowało do mebli. Też zdecydowałam się w końcu na szufladę. Z materacykiem i przesyłką wyjdzie mi ok 300 zł. Linka nie wkleję, bo akurat siedzę na laptopie męża.
nieskromnie powiem, że mi tez się podoba te ciemniejsze mi sie też podobają ale patrzyłam, żeby spasić do reszty

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
też tak myślałam, ale wczoraj mówię poczytam opinie na temat materacy tej firmy i czytam jedna, druga, trzecia opinia, że gryka jest z pokrowcem....weszłam na stronę producenta i mają dwa rodzaje materacy....jeden, który często jest właśnie w komplecie z łożeczkami, ma ściągany pokrowiec ale razem z warstwą gryki (a tu już z praniem gorzej)....i drugi który ma dodatkowy pokrowiec. Ten pierwszy kosztuje nieco powyżej 60 zł, a ten drugi już 100 zł i więcej.
Ja myślałam o tym łóżeczku http://allegro.pl/show_item.php?item=4531314948 ale napisałam do nich pytanie i potwierdzili mi, że pokrowiec zdejmuje się razem z gryką....

Ja bym dla pewności napisała do sprzedającego pytanie no chyba, że nie robi Ci to różnicy. Ja wolę taki osobny pokrowiec by móc go wrzucić do pralki i wyprać
no faktycznie w razie czego się go da wyprać z tego co wyczytałam, tylko na delikatnym praniu a jak nie to pokrowiec pod spód w razie zsikania za mocnego i tak na to idzie prześcieradełko więc myślę, że może i obejdzie sie bez prania hehe
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:26   #1149
benetta
Zadomowienie

Doradźcie mi prosze, zastanawiam się czy brać od siostry glęboki wózek, czy kupić 3w1 i nie wiem co zrobić mamy doświadczone szczególnie proszę o praktyczne spojrzenie

- wózek od siostry
plusy
- za darmo
- potem kupie tylko spacerówke - typowo spacerową, lekką
minusy
- stelaż po złożeniu dosyć duży
- prawdopodobnie nie wepne fotelika
- będzie trzeba go wywieźć potem do teściów do piwnicy bo nie będzie gdzie go trzymać

-wózek kupny 3w1
plusy
- mały stelaż po złożeniu
-wepne fotelik
- nic nie wywoże do teściów bo stelaż potem w spacerówce wykorzystany
minusy
- trzeba za niego zapłacić
- spacerówka z zestawu a więc pewnie cięższa niż jednofuncyjna
- bralibyśmy pewnie kólka piankowe ze względu żeby było praktyczniej do spacerówki (lżejsza) i zimą może kiepsko jeździć

pomóżcie!! analizuje i analizuje i nie moge się zdecydować

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:26   #1150
GoniaaaS
Rozeznanie

Kasia427 a które konkretnie? Ja mam właśnie meble w pokoju z voxa i staram się teraz znaleźć jakąś szafę/komodę etc na ubranka dla małej która mi się zmieści w pokoju myslałam nad jedną z voxa dziecięcego tylko jakoś tak nie do końca jestem przekonana a nie mam jak obejrzeć
Stary 2014-08-21, 11:31   #1151
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

Zanet ciężko powiedzieć, bo nie wiesz jak Twoje dziecko będzie reagowało na dany kosmetyk... ja miałam z hippa kremik i mi chłopaków nie uczulał, później z nivea, z bambino, kombinowałam różnie
Wiem, że każde dziecko inaczej reaguje na kosmetyk....tylko ja już mam mętlik w ogóle co do samego rodzaju kosmetyku
Czy jakiś uniwersalny? zastanawiam się nad Hippem do twarzy i ciała.
Czy może emolientowy, np. Oilatum (tylko czy on też do buzi może być czy tylko do ciałka) ? eeeeh co ze mnie będzie za matka

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Zanet84 nie mam upatrzonego żadnego materacyka ale chce taki piankowy to nie będzie problemu , sporo ich na allegro i sa tanie

Co do kremów do buzi to ja nie bede niczego takiego stosowała, czasem bephanten na dupke żeby nie odparzalo ale buzi i ciałka nie ruszam, No może jak będzie mróz to jakoś krem ochronny a,e nie sadze żebym wychodziła w mróz duży z dzidziolkiem
nam położna z SR mówiła, żeby nie smarować całego ciałka (i nie planuję), ale fałdki, zgięcia, pachwiny - i te części to właśnie zwykłym kremem pielęgnacyjnym czy np. Bepanthenem ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 11:34   #1152
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
Doradźcie mi prosze, zastanawiam się czy brać od siostry glęboki wózek, czy kupić 3w1 i nie wiem co zrobić mamy doświadczone szczególnie proszę o praktyczne spojrzenie

- wózek od siostry
plusy
- za darmo
minusy
- będzie trzeba go wywieźć potem do teściów do piwnicy bo nie będzie gdzie go trzymać

-wózek kupny 3w1
plusy
-wepne fotelik
minusy
- bralibyśmy pewnie kólka piankowe ze względu żeby było praktyczniej do spacerówki (lżejsza) i zimą może kiepsko jeździć

To zależy czy macie duży bagażnik i wielkość stelaża będzie stanowić problem. Bo jak nie wejdzie do auta to nie ma sensu. No i kwestia na ile wpinanie fotelika jest dla Ciebie ważne.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:39   #1153
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Z innej beczki.... jaki krem pielęgnacyjny kupujecie dla malca? (chodzi mi o taki, który po kąpieli będzie można zastosować) jakiś uniwersalny do buzi i ciała czy dwa osobne kosmetyki.... ja mam już mętlik, co wybrać.... i jaką firmę polecacie ?

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

ja mam jeden z Nivei a takim pojemniczku na zakrecanie, ale nie wiem czy bede stosowac bo bede kapala w plynie oilian a on juz natluszcza wiec nie trzeba smarowac
Cytat:

ja mam jelpa i plyn silan sensitive

Cytat:

nam położna z SR mówiła, żeby nie smarować całego ciałka (i nie planuję), ale fałdki, zgięcia, pachwiny - i te części to właśnie zwykłym kremem pielęgnacyjnym czy np. Bepanthenem ?
jesli w tych miejsach dziecko bedzie mialo czerwone to pudrem /zasypka albo zwykla maka ziemniaczana

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:41   #1154
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!

Kurcze, jak mnie mała dzisiaj kopie w lewy bok... aż skóry brakuje i tak to boli ja nie wiem jak ona jest ułożona, bo czuję, że to jej stópka tak mnie kopie... poprzecznie ?!

..
Właśnie może jest główką w dół tak jak moje tylko one tak się zawijają.
Po mojej lewej stronie dzidziuś ma kręgosłup a po prawej kopie w bok nóżkami i pod żeberka się wciska. To u Ciebie ułożone może być po prawej i w lewą stronę sobie nóżki wyciąga Takie małe zawijaski to są, też jestem w szoku jak mi to lekarz pokazuje na usg.

Ja proszek kupiłam dzidziuś.
Na razie nie kupowałam żadnych rzeczy do kąpania maluszka ani smarowania tylko coś do pupci. Myślę, że kupie w rossmanie coś, smarować będę tylko jak zauważę, że skórka jest sucha. Do bużki coś wezmę, bo jednak coś przed wiatrem i mrozem musi chronić, więc pewnie od czasu do czasu będę smarowała, ale to wybiorę stojąc przed półką w sklepie.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:44   #1155
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja mam jeden z Nivei a takim pojemniczku na zakrecanie, ale nie wiem czy bede stosowac bo bede kapala w plynie oilian a on juz natluszcza wiec nie trzeba smarowac

jesli w tych miejsach dziecko bedzie mialo czerwone to pudrem /zasypka albo zwykla maka ziemniaczana
Mówisz o tym płynie do mycia i kąpieli 2w1 Oillan?

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-21 o 11:48
Stary 2014-08-21, 11:45   #1156
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Fiorella jak jestem na aplikacji wizaz to naciskam na post ze zdjeciami, na gorze rozwijam opcje i naciskam "otworz w przegladarce" i wtedy otwiera sie dana strona w przegladarce i tam mozesz otwierac zdjecia
A do klubu to tylko przez przegladarke

Ps.cierpie na bezsennosc

ano, dziala! dzieki

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:50   #1157
justynaw1982
Zadomowienie

Rosaliekurcze trzymam kciuki z całej siły!!!!naprawdę mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!!!

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Hejka z rana

Justynaw super masz budzik... psiury-lizaki
Tak jak teraz mam wolne to tak szybko sie przyzwyczaiły do spacerów ze mną że koniec świata....nie odpuszczą...

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
odnosnie aut to opowiem Wam historię, mój mąż ostatnio wymyślił z autem taki numer, bo mamy jedno wysłużone trochę poobijane ale sprawne w 100% godne zaufania autko. Niestety jest 3 drzwiowe więc nie unikniemy kupna większego. Oki. To wiedziałam od samego początku! Naszego sprzedawać nie będziemy, bo w razie wu jest zawsze pod ręką drugie auto, poza tym szkoda by go było sprzedać, bo jest (odpukać) na prawdę niezawodne i praktycznie nieawaryjne!
Na co moj mąż ostatnio wymyślił że kupi jeszcze jedno auto bo znalazł gdzieś Matiza za 1,5 tys z gazem i że taka OKAZJA! No to mu tłumaczę po co nam trzy auta? Za każde płacić ubezpieczenie, benzyna itd to bezcelowe koszta, argument? no to się go sprzeda jak kupimy to "większe" auto. Na co ja że przecież będziemy kupować w przeciągu dwóch meisięcy to jaki w ogóle jest sens kupowania tego nieszczęsnego matiza na 2 miesiące, to mój mąż się wygadał co mu na sercu leży, BO ON NIE WIE ILE pójdzie na WYPRAWKĘ;/ ależ mnie podku...wił mamy odłożone jakieś 12 tysi plus bieżące wypłaty więc mniej więcej można zaplanować co i jak ale tu wypomniany wózek za 2 tysie i cała reszta, ech bez sensu;/ na urodzinowy prezent tez wydał lekko tysiaka ale jak mu mówiłam że przegina z kwotą to nie widział problemu a teraz jak nie zgodziłam się na kupno "zabawki" to sa "wypominki" ach Ci mężczyźni;/kopnąć w zadek to mało
Oj ja mam dosyc historii o autach!!!ten grat co go małż zakupił cały czas trzeba cos kupic...i to tylko 100 tylko 70....wrrr mam dosyć...a u mnie też przeboje z autkiem...otóż mążowi pod pracą (a pracuje jako policjant) ukradli tablice rejestracyjne...no i ok...wszystko byłoby ok...bo to trza wtórnik i takie tam bla bla...ale okazało się że potrzebana jest też karta pojazdu...której mny nie mamy bo została w salonie...zadzwoniłam do salonu a tak sie okazało że takartę pojazdu wysłali nam w MAJU!!!!!!!!!tylko że ani ja ani nikt w domu jej nie odbierał!!!nie wiem co teraz..mam nadzieję że nie będzie to dużo kosztować...tyle dobrze że jesteśmy pierwszymi właścicielami uf...aha no i w październiku czeka nas wizytka w serwisie...i pewnie mało to kosztować nie będzie !!!!masakra ze skarbonkami!!!

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość

Ja również mam małą obawę jak zareaguje nasz piesio na dzidziusia. Co prawda kontakt z dziećmi ma i do wszystkich dzieci lgnie. Jednak może być zazdrosny, ja też mam go od maleńkości miał 3 tygodnie jak do nas trafił, bo suczka miała problemy zdrowotne bo za dużo szczeniaków urodziła.
\]
Gratki za udane łowy!!! super kombinezonki A co do psiaków to ja mam 2 labradory które kochają dzieciaki!!!!! jedyne o co się martwię to o to żeby nie mały nie miał żadnej alergii ani nic...bo nie wiem co wtedy zrobię

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
W temacie zwierząt... Już chyba kiedyś o tym wspomniałam, ale zaraz na początku ciąży moje przyjaciółki zaczęły mnie nagabywać, kiedy wywiozę psa do rodziców, skoro ma pojawić się dziecko. W życiu bym na taką głupotę nie wpadła i kompletnie ich nie rozumiem. Mamy małą kundelkę, nieco hałaśliwą, ale jest przekochana i uwielbia dzieci. Z balkonu mamy widok na plac zabaw i zawsze siada sobie w kąciku, kładzie uszy po sobie i merda ogonem, jak tylko widzi jakieś dzieciaki

U rodziców z kolei mam buldożkę i filę brasileiro. Tę drugą to już w ogóle pewnie powinno się separować od rodziny, a ona jest największym obrońcą dzieci, jakiego znam. W załączniku jej zdjęcie z moim bratankiem, gdy był młodszy
ja nie rozumiem jak można wywieźć zwierzaczka...nie mogłabym a zdjęcia niesamowite piękny grubasek!!!!Ja też uważam że przy zwierzakach dzieci lepiej się rozwijają!!!

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
zapomnialam wczoraj Wam powiedziec..bylam we wtorek u tej kosmetzczki jak wczesniej wspominalam.babeczka robila mi peducire i zele na stopy..poczatkowo byla strasznie milczaca..ale po 20 min takiej ciszy podniosla glowe i zapytala na kiedz tp mam i co bd..odpowiedyialam i znow cisza..po chwili podniosla glowe i z tekstem||jak ja Pani zazdroszcze||..nie jestem pewna ale chyba miala lzy w oczach..nawiazala sie rozmowa..okazalo sie,ze dziewczyna 28lat jest juz po 3 zabiegach in vitro i raz sie udalo ale w 8tc poronila..jesssu jak mi sie jej przykro zrobilo..widac bylo,ze zalamana a moj widok podejrzewam jeszcze ja dobijal..jakos ciagle o niej mysle..
kurcze przykre to strasznie...:/

Cytat:

No ja np bedę kupowała z serii emolium wypróbowane są heh część na sobie i są super...więc zacznę od tych z tej serii na pewno

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:59   #1158
magdula87
Rozeznanie

Te moje kombinezony z sh, to na jednym jest rozmiar 0-3 msc, drugi na 3 msc i niby rozmiar 62, natomiast trzeci jest 3-6 msc. Kupiłam wszystkie trzy bo były na wagę i wyszło za nie ok 18 zł (17 zł za kg).
Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
czekoladka21 oba projekty świetnie się prezentują, ale brałabym tańszą wersję Zazdraszczam wielkiej łazienki, ale stanowczo nie zazdraszczam kosztów; znam ten ból niestety - im więcej metrów tym więcej kasy i pracy trzeba w nie włożyć...

Ja ostatnio budzę się w okolicach 2-3 nad ranem. I to nie na siusiu, ot tak, po prostu. Może zegar biologiczny przestawia się już powoli na tryb dzieciowy Dzięki za cynk o pampersach, muszę się wybrać do PiP, bo jeszcze nie kupiliśmy żadnych pieluch, a Z powoli zaczyna naciskać, żeby zebrać wszystko do kupy i mieć później spokojną głowę.

Z wiekowymi autami tak to niestety czasem bywa. Nasz jeden też całkiem niedawno był u mechanika, zrobił co miał do zrobienia i orzekł, że reszta trzyma się nieźle. Aż tu pewnego pięknego dnia usłyszałam pisk hamulca, więc czeka nas kolejna wizyta. Ale póki co ten używany jest przeze mnie baaardzo rzadko (Z jeździ drugim), więc jeszcze chwilę się wstrzymamy - chociaż na listopad musi być zwarty i gotowy.

A co do Play - nie wiem, jak to wygląda w tej chwili, ale jak mnie kończyły się umowy (net+tel), to w salonie dawali mi dokładnie te same warunki, które wiszą na www. Z infolinią było podobnie, dopóki nie złożyłam wypowiedzenia - wtedy dopiero oddzwonili z atrakcyjną ofertą, którą z chęcią przyjęłam
Z Play mamy internet, bo tylko ta sieć ma najlepszy zasięg w naszej wiosce. Udało się obniżyć rachunek z 59,9 na 34,9. Po roku umowa przeszła na czas nieokreślony, bo nic wartego uwagi nie mieli, do teraz. Przynajmniej mniejszy rachunek będzie
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:01   #1159
Zanet84
Zakorzenienie

Dobra ostatnie pytanie z serii kosmetyków

kupujecie od razu szampon ? położna nam mówiła, że główkę obmywa się w wodzie z kosmetykiem do kąpieli, no ale jak będzie więcej włosków to już chyba szampon ?
chyba ostatnio spałam w tej szkole rodzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 12:02   #1160
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Cześć!
super to łóżeczko! Ja kupuję Jelp..
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
z serii co pomyślała blondynka :

Jelp hmm ciekawe co to za łóżeczko i wpisałam łóżeczka jelp najlepsze, że mi wyskoczyły

Później Czekoladka odpisuje i płyn sensitive i trybiki idą w ruch, a może ten Jelp to proszek

Ehh dobrze, że jesteście doświadczone i pomagacie bo ja to bym chyba się zagubiła :P

Tak patrząc na Was to szczerze mówiąc jestem w czaaaarnej d.... jeszcze nie mam nic oprócz paru ubranek aaa
Stary 2014-08-21, 12:04   #1161
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:

Jelp hmm ciekawe co to za łóżeczko i wpisałam łóżeczka jelp najlepsze, że mi wyskoczyły

Później Czekoladka odpisuje i płyn sensitive i trybiki idą w ruch, a może ten Jelp to proszek

Ehh dobrze, że jesteście doświadczone i pomagacie bo ja to bym chyba się zagubiła :P

Tak patrząc na Was to szczerze mówiąc jestem w czaaaarnej d.... jeszcze nie mam nic oprócz paru ubranek aaa

Ej to tak jak ja....a nie przepraszam mam tez pieluchy tetrowe

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:05   #1162
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

dobre też kiedyś z czymś tak miałam, ale już nie pamiętam o co chodziło

Ja planuję kupić Dzidziusia, balsam. Boję się, że pralka proszku mi nie wypłucze za dobrze.... a na pralkę teraz mnie nie stać
Stary 2014-08-21, 12:06   #1163
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Ej to tak jak ja....a nie przepraszam mam tez pieluchy tetrowe
No widzisz to już jakiś progres tylko, że ja praktycznie patrząc pierwsza idę do rozładunku jeśli wszystko u wszystkich wypadnie terminowo a przecież tak ma być! i tak będzie!
Stary 2014-08-21, 12:16   #1164
esti87
Rozeznanie

benetta..oszczedniej by bylo wziasc ten od rodziny bo maluch i tak pol roku w nim pojezdzi a potem kupisz sobie fajna spacerowkejesli tzlko Ci sie podoba i spelnia twoje wymagania to bierzja tez dostane wozek i dodatkowo fotelik ktorego tez nie wepne na stelaz,no ale trudno..

ja do prania kupilam Jelpa ale plyn i Perwoll sensitiv..tak sie zastanawiam czy jak juz teraz zaczne powoli partiami prac rzeczy do malucha czy bd musiala potem w pazdzierniku przed samzm rozwiazaniem prac jeszcze raz

do pielegnacji mam caly zestaw z hippa<oliwka,plyn do kapieli,krem do buzi itp> ale oprocz tego kupilam Olian gdyby okazalo sie,ze mlodemu to nie pasuje.na pupke bepanthen..

kupilam wczoraj w tesco melona...omg jaki on pyszny..wcielam polowe a jeszcze mnie kusi ta drugaale obiad tez dobry..szpecle z grzybami i brokulami w sosie serowo/grzybowym..i co tu wybrac..hmm..najlepiej i to i to..

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:

kupujecie od razu szampon ? położna nam mówiła, że główkę obmywa się w wodzie z kosmetykiem do kąpieli, no ale jak będzie więcej włosków to już chyba szampon ?
nie spalas spokojnie..szampon poczatkowo bd zbedny..nio chyba ze dziec bd mial busz na glowie ale poczatkowo to tez tylko woda z kosmetykiem do kapieli..ja nie kupuje żadnych gabek ani myjek,platkami kosmetycznymi tymi wiekszymi bd przemywala cialko.mam juz z kindii,ponoc dada zostawia farfocle ale nie sprawdzilam sama
Stary 2014-08-21, 12:16   #1165
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:

Czytałam na blogu chyba u sroki, że te szampony są nie potrzebne, bo mają jakiś jeden składnik dodatkowy, żeby różniły się od "żelu" do mycia ciałka i to niepotrzebny wydatek. Można myć tym co myje się ciałko. Potem jak będzie dużo włosków to pomyślimy o szamponie.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:18   #1166
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Witam się jesiennie już całkiem Zepsuł mi się komputer Zamula tak, że szok, strony się nie wczytują, co chwilę coś dziwnego wyskakuje, orazki się nie ładują... Odzywkiwanie nie działa a jest świeżo po formacie i jestem wkurzona, antywira mam dobrego a tu takie niespodzianki, i siedzę na starym jeszcze bardziej rozklekotanym i nie wiem co mam począć

Wczoraj mnie mój chłop podk**wił, nie ma go NIEGDY, jak wychodzi z domu o 6 to wraca o 19, przyjeżdża i marudzi czy przygotowałam mu jakieś dokumenty do firmy, przetargi i inne gówna, nie spyta jak się czujemy, nie pocałuje, nie przytuli, nic, tylko ta praca i on się liczy. A jak powiem że jestem zmęczona to pyta 'czym jak cały dzień siedzisz w domu, masz takie fajne życie, nic nie robisz..." Przydupas jeden Aż mi się ryczeć chce na ten jego brak czułości i zaangażowania.

Poza tym czekam na kasę od ZUSU... jestem na działalności a na zwolnieniu od 08.07 - nie powinnam już dosttać pieniędzy? Miała któraś z Was taką sytuację?

czekoladka21, ale masz za☠☠☠iaszczy pokój kąpielowy! 2 opcja lepsza wg mnie

Justana, ale cudne zdjęcia

Frau Gizela, zgadzam sie ze wszystkim z tymi workami próżniowymi, są super, szkoda tylko, że wszystkie które mam, i tanie i drogie, i duże i małe, puszczają :/

szybkawolna, każdy dzieć ma czasem dni leniucha, mnie też to zawsze niepokoi ale podobno jest normalne No i u nas to już powoli miejsca im brakuje, dlatego się tak nie rozpychają

Nie mam pomysłu na dziś... Jakiś taki nastrój mnie dopadł niefajny. Idę coś posprzątać
Stary 2014-08-21, 12:22   #1167
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

Wczoraj mnie mój chłop podk**wił, nie ma go NIEGDY, jak wychodzi z domu o 6 to wraca o 19, przyjeżdża i marudzi czy przygotowałam mu jakieś dokumenty do firmy, przetargi i inne gówna, nie spyta jak się czujemy, nie pocałuje, nie przytuli, nic, tylko ta praca i on się liczy. A jak powiem że jestem zmęczona to pyta 'czym jak cały dzień siedzisz w domu, masz takie fajne życie, nic nie robisz..." Przydupas jeden Aż mi się ryczeć chce na ten jego brak czułości i zaangażowania.
mężczyźni nigdy nie zrozumieją nas.....mój pewnie też sobie swoje myśli, aczkolwiek nie mówi mi tego... wydaje im się, że siedzimy w domu i nic nie robimy, a ciąża to przyjemność i nie daje znać o sobie, zwłaszcza na tym etapie...
nie denerwuj się, może nie pomyślał co mówi....
Stary 2014-08-21, 12:27   #1168
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Hejka z rana

Ja też dziś pospałam. Ależ mi się dobrze spi z tą poduchą. Gdyby nie fakt że budzę się na siku to mogłabym spać jeszcze dłużej

U mnie dziś pogoda do bani. Chłodno i pochmurno tak typowo jesiennie

Nie mam prądu w całym domu. Zakład energetyczny coś robi i wyłączyli prąd nieinformując nas. Jak żyć Panie Premierze ???!!!!
Tel.kom. padł mi w nocy więc nie mam jak go naładować.... w lapku mam jeszcze trochę energii ale nie wiem na jak długo... TV brak... Trzeci Świat !!!!!

Ela fantastyczna wiadomość ! W końcu nastąpił przełom u synka. Trzymam kciuki za kolejną noc

Justana więc idę poszukac tego linka... gdzieś mi umknął

Manieczko współczuję Ci kochana. Białe noce to koszmar. Dla mnie niemożność spania to najgorsza rzecz pod słońcem ! A może wypij dziś przed snem meliskę... wyciszy Cię i uspokoi...

Frau Gizela to jest jakieś chore ! Żeby takie problemy robili prywatnie !!!!???? Państwowo to ok, jakoś bym to zniosła bo Państwowa Opieka Zdrowotna to Państwo w Państwie wg mnie... Ale prywatnie???? Za moje ciężko zarobione pieniądze ???!!!
Ja to bym ją już opierdzieliła jak by mi kazała zadzwonić aby się dopytać czy ten posiew będzie.... to jest jej obowiązek aby udzielić mi odpowiedzi. W końcu wzięli za o pieniądze, tak. Ty nie masz w obowiązku przechowywania paragonów. Oni są zobowiązani aby mieć taki porządek w papierach abyś Ty nie trzymała paragonów. Litości !!!! Wyrwij im choćby z gardła ta kasę. I zrób im dym bo tojest niedopuszczalne !!!!

Czekoladko skoro oba są szare to tym bardziej wybór powinien byc łatwiejszy... CCC

Justynaw super masz budzik... psiury-lizaki

no jak żyć?!

Z
Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość

Najpierw mi skopiowalo posta 3 razy a teraz go wybiorczo opublikowalo
Nie mam sily jeszcze raz pisac, przepraszam, ostatnie 3 dnia spalam moze loacznie jakies 10 godzin, wiec mozg juz odmawia wspolpracy, ale nadrobilam wszystko
mam nadzieję, że z mamą będzie tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Rosalie : kciuki za Twoją mamę

Paulina119a : niestety masz rację, my też już trochę kasy wpakowaliśmy w to pudło :/
Ale do końca roku musi mi jeździć a po nowym roku może kupimy coś lepszego

Ja również mam małą obawę jak zareaguje nasz piesio na dzidziusia. Co prawda kontakt z dziećmi ma i do wszystkich dzieci lgnie. Jednak może być zazdrosny, ja też mam go od maleńkości miał 3 tygodnie jak do nas trafił, bo suczka miała problemy zdrowotne bo za dużo szczeniaków urodziła.

Na koniec moje łowy z poniedziałku, czyli 3 kombinezony z sh :

udane łowy!

Cytat:
O matko ! jak samemu się nie dopilnuje własnych spraw, to nikt nie dopilnuje....szkoda gadać....

Moja teściowa robiła przed operacją jakieś badania z krwi ważne. W czwartek/piątek jej chyba pobierali, a w poniedziałek miały być wyniki. Po weekendzie pojechała odebrać wyniki i co się okazało po godzinie szukania ? ..... zapomnieli materiał wysłać do badania
Teściowa biedna zestresowana samą operację, a tu jeszcze taki numer....drugi raz pobierali jej krew i znów musiała czekać na wynik...
też uroczo!

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
hej howitam sie w ten deszczowy poranek..ale se pospalam..
czekoladko,mnie sie podoba ta 2 wizualizacja..nawet nie wiedzialam,ze jest tansza..eh..ja tez bd miala taka lazienke..ale dopiero za 2 lata
Rosalie 3 maj sie kochana,z mama napewno bd lepiej
Ela dla synka..oj nalezy mu sie nagroda
SloneczkoTy juz jestes tak daleko..

Zanet dobrze,ze wkleilas jeszcze raz ten link od Justany..oj ja gapa bym przeoczyla ten post..tak to ja pytalam o propozycje..

Justana,wielkie dzieki /napewno cos z tego wzbiore

magdula ekstra kombinezony..ja mam tylko 2..a na 3/4 msc siostra przywiozla z DE kurteczki wiec potem mlodego bede w nie ubierala

zapomnialam wczoraj Wam powiedziec..bylam we wtorek u tej kosmetzczki jak wczesniej wspominalam.babeczka robila mi peducire i zele na stopy..poczatkowo byla strasznie milczaca..ale po 20 min takiej ciszy podniosla glowe i zapytala na kiedz tp mam i co bd..odpowiedyialam i znow cisza..po chwili podniosla glowe i z tekstem||jak ja Pani zazdroszcze||..nie jestem pewna ale chyba miala lzy w oczach..nawiazala sie rozmowa..okazalo sie,ze dziewczyna 28lat jest juz po 3 zabiegach in vitro i raz sie udalo ale w 8tc poronila..jesssu jak mi sie jej przykro zrobilo..widac bylo,ze zalamana a moj widok podejrzewam jeszcze ja dobijal..jakos ciagle o niej mysle..
ludzie teraz mają mega kłopoty, żeby zajść w ciążę, niestety. Wszystko przez tryb życia, GMO i tysiąc innych trudności! nawet wolę nie myśleć...

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Rosalie pewnie, że trzymam kciuki, musi być dobrze

Ela brawa dla Jasia oby tak dalej

Frau Gizela ale bym narobiła rabanu, dożyć, że płacisz za badanie ze swoich pieniędzy to jeszcze powinni zapłacić za swój błąd, bo przecież to badanie mogło Ci być bardzo potrzebne.
zgadza się, nie sądzę, żeby ktoś robił badania dla hecy, tylko jednak, żeby zbadać stan swojego organizmu. eh...

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Nie wiem czy ja już mam jakies paranoje czy urojenia ale zadam wam pytanie, byc moze głupie ale nurtuje mnie to...

Od 2 dni ruchów dziecka odczuwam o wiele mniej i sa bardzo slabe /delikatne/ , czy moze to dziecko miec za malo miejsca tam w srodku i dlatego mam sie nie pokoic, w sumie juz to robie, wizyte mam jutro o 8.40, poczekac do jutra czy jechac na IP czy co bo glupieje ...
napij się coli i zjedź jakiś słodycz, dzieć powinien zareagować

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość

- wózek od siostry
plusy
- za darmo
minusy

-wózek kupny 3w1
plusy
-wepne fotelik
minusy

wybór trudny, zwłaszcza jeśli akurat jest ciężko z kasą, ale na zimę brałabym jednak ten od siostry, a potem moglibyście kupić już tylko spacerówkę. Opcje 3 w 1 wcale nie są takie super. Jedynie to to, że można zamontować na stelaż fotelik. Z resztą, dopytaj, jaki jest ten siostry wózek, może akurat są do niego adaptery do nosidła.

Cytat:

ja M zaczęłam myć szamponem włosy jak miała półtora roku chyba, bo wcześniej nie bardzo było co myć więc całość była myta jednym preparatem z emolium - kremowym żelem do mycia

udało mi się odzyskać te pieniądze, ale co się znów wkurzyłam to moje. Niektórzy ludzie chyba tak mają, że po prostu działają na innych jak płachta na byka! Przede mną była jakaś para, kiedy odeszli od lady ja podeszłam, a pani na mnie z mordą, że mam czekać, bo ona jeszcze nie skończyła, a ja nawet się nie odezwałam! Wzięła ten paragon i mi mówi, że ona nie widzi, żeby tam było potwierdzenie tego badania, a tam jak byk, że mocz-posiew 20 pln i jeszcze mnie zapytała, czy jednak nie chcę tego badania zrobić u nich, więc powiedziałam, ze nie i dziękuję. Zniknęła za jakimiś drzwiami i przyniosła mi te pieniądze. Paragon sobie zostawiła. Na paragonie moje imię i nazwisko. Mam nadzieję, że tego gdzieś nie wykorzystają. Eh.

Tak piszecie o sesjach zdjęciowych, to wyślę Wam moje z ciąży z M, bo mi się zrobiło jakoś wspominkowo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 184097_242705455761887_4128474_n.jpg (85,2 KB, 51 załadowań)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:30   #1169
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
mężczyźni nigdy nie zrozumieją nas.....mój pewnie też sobie swoje myśli, aczkolwiek nie mówi mi tego... wydaje im się, że siedzimy w domu i nic nie robimy, a ciąża to przyjemność i nie daje znać o sobie, zwłaszcza na tym etapie...
nie denerwuj się, może nie pomyślał co mówi....
No ostatnio mam wrażenie coraz rzadziej mu się zdarza myślenie, zero empatii... Dobrze, że Wy tu przynajmniej wszystko rozumiecie

Gizela, ale mega pozytywna fotka
Stary 2014-08-21, 12:32   #1170
aleska
Raczkowanie

Witam się po przerwie

Ciężkie ostatnie tygodnie były, bo mąż ciągle w delegacji (wraca w następną środę), a moja babcia wylądowała w szpitalu z pękniętym krwiakiem w nerce Na szczęście idzie ku lepszemu. Żal mi mojego taty, bo to jego mama i się strasznie o nią martwi, załatwia jej różne rzeczy w szpitalu, odwiedza itd, a jeszcze musi przyjeżdżać do mnie, żeby kotom wymieniać kuwetę. Nie mam odporności na toxo i wszyscy z rodziny zabraniają mi sprzątać kuwetę, bo boją się, że nawet jak w rękawiczkach wymienię żwirek, to się zarażę.

Przy okazji pozdrawiam wszystkie kociary i inne zwierzary Też słyszę, że musimy się pozbyć "co najmniej jednego kota", a mamy dwa dachowce. WTF??!!!
Mam nadzieję, że nasze kociambry zaakceptują nowego domownika szybko i się zaprzyjaźnią

U mnie kotka chyba jako pierwsza wyczuła ciążę. Zanim zrobiłam jeszcze test ciążowy, stała się bardzo przytulaśna, łasiła się ciągle, właziła mi na brzuch i leżała sobie na nim mrucząc Teraz brzuch mam mega tkliwy, więc jej nie pozwalam włazić, ale kładzie się obok i też pomrukuje

Wreszcie zrozumiałam co to znaczy, jak mały ma czkawkę Mianowicie miał ją już dwa razy, dzisiaj mnie nawet tym obudził około czwartej rano.

Rosalie - zdrowia dla mamy

Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2014-08-21 o 12:35
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości