![]() |
#1051 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
o rozmiarze przemilczę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- a ja używałam przez jakiś czas Sleep&Play, w sensie pomarańczowych ![]() i w zasadzie pasowały, nie zgłaszam żadnych zażaleń tylko, że ten ostatni rozmiar stał się za mały a większych brak
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie w rodzinie i tzeta wszystkie dzieci i wnuki byli traktowani po rowno nie znam takich uczuc i nie zazdroszcze kto sie czuje zle z takiego powodu.. Rosalie - jak mama?mam nadzieje, ze lepiej ![]() Anuszka - nie przejmuj sie przy nas nuda Ci nie grozi ![]() Czekoladka - lazienka oblednie duza ![]() Silesiana - slodkie te koty Twoje, ja jestem zatwardziala kociaro-koniara i caly czas rozwazam czy wziasc kota malego przed urodzeniem dziecka czy poczekac do wiosny? Bardzo bym chciala zeby dziec wychowywal sie ze zwierzakiem a i jak juz chyba "dojrzalam" w koncu do kota po stracie mojego ulubienca... W sprawie pieluch wielorazowych, tez juz tu kiedys pytalam...bo rozwazalam ta opcje, jednak po przeanalizowaniu wielu za i przeciw odkladam ew. decyzje o uzywaniu do wiosny glownie z powodu tego, ze mierzi mnie mysl o suszeniu takiej ilosci prania... Tiera - dzieki za odpowiedz w sprawie roweru, pomogla mi podjac decyzje o zabraniu nad morze roweru i to byl strzal w 10 ![]() To nie tak, ze ja teraz wsiadlam na rower i zaczelam jezdzic, do 4 miesiaca dopoki brzuch mi nie przeszkadzal robilismy wycieczki po 20-30 km (przed ciaza 40-50) w 3 miesiacu bylam tydzien na nartach itd. I bardzo brakowalo mi tej aktywnosci ale moj rower kompletnie sie do tego juz mie nadawal bo to gorski rower, a ten od bratowej to miejski super wygodny bo siedzi sie prosto i wogole brzuch nie przeszkadza, powiem szczerze bardzo zwiekszyl mi sie zasieg bo chodzenie mnie duzo bardziej meczy a na rowerze pelny relaks ![]() Nad morzem juz czuc jesien ale uwielbiam ten czas - zawsze w takim terminie jezdzimy, bo powoli wybrzeze pustoszeje i zaczyna sie robic spokojnie, tztet szaleje na desce a ja z bratową i dzieciakami okupujemy jescze plaze i lapiemy ostatnie promienie lata ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Zakorzenienie
|
skoro o metrażach to my mamy cale 28m2
![]() silesianna dobrze, ze napisalas o tych pieluszkach, co prawda mam metlik w glowie i teraz nie wiem, czy kupować na zapas jak jest promocja? skoro i tak będą potrzebne, a teraz jakby jest okazja i fundusz, za chwile może się skonczyc ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- wow! nasz przegląda 40 uzytkowanikow ![]()
![]() |
#1054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() długo o tym gadałam z naszą hodowczynią, myślę, że i dla kota i dla dziecka lepiej, jak kot będzie pierwszy. ale przekonam sie jak to wyjdzie za kilka miesięcy. my z kolei decyzję o nowym kocie podjęliśmy chyba ze 4 dni po odejściu Muffcia, bardzo szybko, i gdyby to ode mnie zależało (gdyby się tak dało) to kot by się pojawił nawet dzień później. ale musimy poczekać, niestety i stety. żałoba trzyma mnie nadal ale myślę, że jak się mały kot pojawi to już będzie potem z górki... natomiast decyzja o tym że nowy kot musi być szybko była też mocno związana z tym, że Aslan strasznie przeżył odejście Mufinka. i nadal bardzo przezywa, myślę że potrzebuje nowego "brata". choć też nie wiem jak to będzie, bo to Muffi był przewodnikiem stada i kotem dominującym. nie wiadomo jaką rolę teraz Aslan będzie miał. nic nie wiadomo, zobaczymy. w każdym razie u nas będzie najpierw kot, potem dziecko ![]() Cytat:
pewnie Wam strasznie ciasno :/ a zpieluszkami - myślę że póki co warto nakupować różnych po 1 paczce i patrzeć co będzie się jak sprawować. ja nie wiem, chyba na zapas bym nie brała... ale ja mam alergika i bardzo jest prawdopodobne, że będę miała drugiego, więc moze myślę bardziej asekuracyjnie... Malwa już duża była, miała ze 2 lata, jak kupiłam pierwszy raz w życiu rossmanowe pieluszki babydream, ze 4 mega paki, bo takie chwalone przez znajomych i bya mega promocja, coś w stylu 2za1. Mysza zużyła ze 4 pieluchy, może 5, resztę oddałam; dla niej były do kitu, straszliwie ją uczulały... potem przez 2 tygodnie jej tyłek leczyłam. także ja po prostu bardzo ostrożnie podchodzę do wszelkich pieluch, proszków, kosmetyków i całej reszty... Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-08-20 o 22:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
O pieluchach tez slyszalam, ze biale Pampers najlepsze, potem zielone a pomaranczowe to nawet nie wiedzialam ze sa
![]() Nie wiem jakie kupic na poczatek ale pewnie kupie po paczce Pampers, Belli i Dady ![]() Silesiana - to w pewien sposob mieliscie "ulatwiona" decyzje bo drugi kot jest w potrzebie... Trzymam kciuki zeby bylo dobrze ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-08-20 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Silesianna tzn wiem jaka roznica jest miedzy polozna a pielegniarka
![]() ![]() Jestem zapisana do panstwowej przychodni od dziecka do tej samej, teraz dorosli tez chodza do pediatrow bo to tez rodzinni, wiec nie zmienialam... Tylko ta przychodnia jest jakies 15 min pieszo ode mnie, w tym przejscie podziemne. Czy skro tam mam swoja karte tzn ze stamtad bede miec pielegbiarke i musze ich poinformowac o urodzeniu dziecka ? ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pamietam ze polozna byla u mnie w domu na 3 dzien jak wyszlam ze szpitala, a nikogo nie informowalam
![]() |
#1058 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
https://picasaweb.google.com/1047306...CJez-LOfgK2wNQ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
fajnie że tż się zmieniło z kotkami, ja też lubię kociaki chociaż bardziej psiara jestem ![]() zobaczymy jak t będzie uu mnie, tego spania w łóżeczku trochę się boję;/ ja mam niecałe 40;/
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
Silesiana dziekuję za namiary na sklepy
![]() Mam głęboka nadzieje, ze u nas adaptacja kocura z dzieckiem będzie bezbolesna. Dobry pomysł z tym przynoszeniem zapachu maluszka do domu aby kot mógł go wcześniej poznać. Marzy mi się aby Buba tez była tak wpatrzona w maleństwo jak Twój sierściuch ![]() Co do tej położnej... więc musze się pofatygować do przychodni i się zapisać. A co niech przyjdzie... Czekoladko CCC - Cena Czyni Cuda ![]() ![]() Justana pękło by mi serce jak jej się coś stało albo musiałabym ja oddać... To jest nasze dziecko ! Wychowaliśmy ją od małego... sama ją karmiłam strzykawką bo była tak mała i tak niedożywiona jak do nas trafiła, że ktos ja musiał karmić... Zreszta jej braciszka też ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-20 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie przy zmianie przychodni tak. Z jednej strony wolalabym tam zostac. Mam tam lekarke ktora dlugo juz znam....no ale kawalek trzeba isc, a mam drugi osrodek kolo bloku heh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i z kolei u mnie teraz (od jakichś 2 lat) nie wydają dokumentacji medycznej dziecka rodzicowi, jak ktoś się chce przenieść - jak chciałam karte szczepień Malwy przenieść do lux medu to musiałam im zanieść adres nowej przychodni i podanie żeby przesłali dokumentację tam i tam. swoją drogą muszę ich sprawdzić, czy przesłali ![]() także jak widać zasady są indywidualne.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Justana super te fotki
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Silesianna, Czekoladka dzieki za wyjasnienie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie tam rasowe uprzedzenia mam ![]() ![]() ![]() ![]() ogólnie uwielbiam wszystkie koty (mieszane dzikulce również!) ale z rasowych noo, persa czy kornisza po prostu bym nie chciała ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
Fiorella jak jestem na aplikacji wizaz to naciskam na post ze zdjeciami, na gorze rozwijam opcje i naciskam "otworz w przegladarce" i wtedy otwiera sie dana strona w przegladarce i tam mozesz otwierac zdjecia
![]() A do klubu to tylko przez przegladarke ![]() Ps.cierpie na bezsennosc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
![]() Za oknem ponuro,pada deszcz normalnie jesień...
#1067 |
Zadomowienie
|
Kasiu gratulacje 30 tc
![]() Ja się dzisiaj witam w 31 tc ![]() U mnie dzisiaj też jakoś ponuro i pochmurnie... Czekoladka mi się bardziej te pierwsze płytki podobają, bo brąz taki cieplejszy i przytulniejszy mi się wydaje, ale oba projekty super.
#1068 | |||
Rozeznanie
|
hejcia ale tu dziś spokój pod rana;p u mnie pogoda znów do bani, jest wręcz zimno;/
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nasz jest persiwem dlatego pytam o przyczynę, bo być może czegoś nie wiem co by mi się przydało w przygotowaniu kota na nowego członka rodziny. Fakt Garfield nie jest typowym persem, bo jest na pewno pomieszany z jakimś innym, typowa dla persa sierść ale noska nie ma spłaszczonego, bardziej przypomina norweskiego leśnego w tej kwestii. Charakter ma tez typowy dla persa ![]() ![]() ![]() Paulinko, wrzucałam linka do zdjęć z pomysłami na sesje ciążowe ![]()
![]() |
#1069 |
Wtajemniczenie
|
witam witam
![]() za oknem szaro i ponuro, ale u nas uśmiechy goszczą, bo.......... ![]() łóżko Jasia SUCHE!!!!!!!!! ![]() dobra, wiem, że to zapewne szczęście debiutanta, a dziś już nie będzie tak wesoło, ale przynajmniej jest nadzieja ![]() nie spałam chyba do po północy, chodziłam do niego i cały czas sucho, raz nawet spytałam czy chce siku i przez sen pokręcił głową, że nie ![]() obudziłam się o 5, poszłam, a tam nadal sucho ![]() ![]() ale od 5 ju,ż nie śpimy.....
#1070 |
Zakorzenienie
|
Sloneczko jeeeeny, ale to leci
![]() ![]() Ela ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1071 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1072 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie te plytki nie sa brazowe, a szare ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1073 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach ta bezsennosc! Ciezko z nia sobie poradzic, dobrze ze jest wizaz! ![]() Cytat:
Czekoladka dobrze,ze wstalas o siodmej, a nie wlasnie o jaiejs czwartej i bys zasnac nie mogla :-/ Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Rozeznanie
|
znów cytowałam i mi się pokasowało wszystko!
chciałam Ci Futbolowa powiedzieć, że strasznie Ci współczuję i w ogóle wszystkim, którzy doświadczają takich podziałów w domach, wśród tych, w których powinno się mieć największe oparcie i poczucie bezgranicznej miłości. Potem dorosły już człowiek idzie w świat i na dzień dobry ma gorzej, bo wciąż musi sobie i wszystkim dookoła udowadniać, że jest coś wart... Zgadzam się z Silesianną, te premium care są delikatniejsze i właśnie nie pachną tak mocno jak te niebiesko-zielone pampersy. Jak były w promocji to je kupowaliśmy i fajnie chłonęły. No a te pomarańczowe to była już mega porażka właśnie. Czekoladka, zaraz zobaczę, jak z tymi kaflami! ![]() Ja wczoraj uznałam, że człowiek, który wymyślił worki próżniowe powinien otrzymać nagrodę Nobla. Pierwszy raz mam z nimi styczność, w sensie, że ja sama ich użyłam, no i jestem zachwycona. Pół pokoju o metrażu 20mkw zmieściło się w dwóch workach 90/70, które zmieściły się w sofie salonowej! ![]() ![]() Dziś muszę w końcu zabrać się za czytanie pracy magisterskiej, która od marca jest na mojej skrzynce mailowej i nie miałam czasu, żeby ją przejrzeć i poprawić błędy ![]() ![]() a pisałam Wam o akcji z badaniem moczu? W ubiegłym miesiącu, razem z krzywą cukrową robiłam badanie moczu z posiewem. Oczywiście prywatnie. No i następnego dnia TŻ poszedł po wyniki. Dostał wszystko oprócz tego posiewu. Ja poszłam po kilku dniach, no i dowiedziałam się, że nadal jeszcze nie ma, bo wyniki z posiewu są do tygodnia, bo muszą wyhodować te bakterie. No dobra. No to poszłam teraz przed wizytą, żeby być porządnie przygotowaną i dalej tych wyników nie było, mimo, że minął ponad miesiąc. Pani w recepcji sprawdziła w zeszycie, jakie badania były zlecane, potwierdziła, że posiew też miał być no i kazała mi zadzwonić na numer telefonu, który miałam na pozostałych wynikach. Tak też uczyniłam. I co się okazało? Że wyników posiewu nie ma, bo nie były zlecone! No to idę znów do tej przychodni i mówię, czego się dowiedziałam, a pani mnie pyta, czy w takim razie oni przyjmą jeszcze raz mój materiał do badania, a ja na to, że niekoniecznie i chcę zwrotu pieniędzy. Pani mi na to, że ona mi pieniędzy nie odda, bo musi mieć do kadr potwierdzenie, że zapłaciłam i że badanie nie zostało wykonane i dlatego chcę zwrotu moich prywatnych pieniędzy, no to jej mówię, że przecież ma w zeszycie wpisane, że zapłacone, a ona że to nie wystarczy. Na szczęście mam paragon na którym nawet jest moje nazwisko więc pójdę tam dziś i jeśli mi nie oddadzą tych pieniędzy, to zrobię tam wiję! ![]() ![]() ![]() aha, wyobraźnie sobie, że mój dzieć nie ma czasu ze mną porozmawiać przez telefon! wczoraj wieczorem mama mi tylko powiedziała, że przed zaśnięciem M. powiedziała, że chciałaby się przytulić do mamy więc mi trochę jednak ulżyło i oczywiście jednocześnie zaraz chciałam wsiąść w auto i jechać ją przytulić ![]() ![]() dobrego dnia Dziewczyny! ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
hmmm, jak dla mnie to bardziej tw wpadające w brąz, są jakby cieplejsze, no ale to już Wam muszą się przede wszystkim podobać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z tymi wynikami to przegiecie ![]() jednak teskni za mamusia ![]() ![]()
![]() |
#1076 |
Zadomowienie
|
ej hej laski
![]() ![]() ![]() Aaaa wiecie wczoraj się nudziłam i w koncu spisałam wyprawkę...jak dla mnie to duży krok hahahaha...przynajmniej już jest spisana hahaha ![]() ela ![]() czekoladka jak dla mnie oba projekty są bardzo ładne!!!ja skłaniałam się za tymi pierwszymi ale tylko dlatego że wyglądały jak brązowe...ale skoro oba szare...to nie wiem oba wygladają pięknie...wybierzcie takie które wam się podobaja, bo pamiętaj to nie jest farba i bedziesz musiała w takiej łazience przebywać trochę dłużej ![]() faruGizela masakra z tymi wynikami!!! ale szczerze jakoś mnie to strasznie nie dziwi heh...mam wrażenie że czsami inni robiąspecjalnie pod górkę....masakra...współc zuję walki i tłumaczenia i pewnie odsyłania od okienka do okienka...:/
#1077 |
Rozeznanie
|
Czekoladka : oba projekty super
![]() ![]() Ela: trzymam kciuki za synka, oby następne noce były suche ![]() W sobotę wreszcie będzie nasze auto gotowe ![]() Pogoda paskudna, a trzeba się przejść do Play powalczyć o lepszą ofertę na internet.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
Frau dobrze, że miałaś paragon. Ja też zawsze biorę
![]() Martha a daj spokój ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Magdula łączę się z Tobą w bólu. My w przyszłym tyg odstawiamy auto i aż się boję ile zawoła. Pewno pół wózka nie nasze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1079 |
Zakorzenienie
|
Magdula no niestety tak to juz jest z autami ze jak padnie to tyle kasy pochlania z budzetu domowego ze glowa mala
![]()
#1080 |
Raczkowanie
|
Czesc dzoewczyny
![]() Fiorella, Kostkadziekuje, ze pytacie ![]() Moja mama nadal w szpitalu, we wtorek zaraz po przyjeciu zrobili jej tomograf i przesiwtlenie pluc (ma astme i ogolnie duze problemy z plucami) oraz podstawowe badania typu krew i mocz, cukier jej wyszedl 340 ![]() ![]() Niestety z gorszych wiesci na przeswietleniu pluc zauwazyli plamy (z calego serca z siostra liczymy, ze to te same plamy, ktore moja mama juz miala od wiekow, jak juz wczesniej pisalam moja mama ma astme, z powodu astmy jest na rencie, ale odkad pamietam, jak robila przeswietlenie pluc miala te plamy) a na tomografie plamy na mozgu (i tutaj tez z siostra liczymy na to, ze to bylo jednak mniejsze zlo i plamy sa wynikiem "tylko" malego udaru mozgu a nie jakims guzem, wszystko wskazuje na wylew, objawy, wysoki cukier, ktory mogl ten wylew spowodowac, polepszenie samopoczucia po podaniu insuliny itp.)bjawy, wysoki cukier, ktory mogl ten wylew spowodowac, polepszenie samopoczucia po podaniu insuliny itp.), dzisiaj zabieraja ja na rezonans magnetyczny do innego szpitala a jutro teoretycznie maja juz postawic diagnoze, takze dziewczyny jesli tylko wolne raczki na chwile bedziecie mialy to prosze o trzymanie kciukow, zeby diagnoza nie byla miazdzaca i zeby sie okazalo, ze byl to "tylko" wylew ![]() Przeprawszam, ze ja tak tylko o sobie od paru dnia, ale naprawde nie mam glowy do czego innego, staram sie zajac czyms, nie myslec, czuje, ze na malej to wszystko sie odbija, bo bardzo niespokojna jest, ale jakos nie umiem sie uspokoic, chociaz wiem, ze musze, bo jak juz tutaj ktoras z was napisala maluch w tym momencie jest najwazniejszy. Edytowane przez Rosalie01 Czas edycji: 2014-08-21 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.