|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Mnie też
![]() Debrah super, że coś z jedzeniem rusza! U nas też Ewa z dnia na dzień zaczęła jeść mięso, Boże jaka ulga jak nie trzeba przecierać mięsa przez sitko, żeby w zupie przemycić i teraz powoli uczymy się jeść nie tylko zupy, ale też drugie dania i co mnie rozwala, brokuł czy kalafior w zupie jest ok, ale w drugim daniu nie a co do słodkiego to wpadaj do mnie, miałam gości dziś i upiekłam łaciaty sernik i babeczki z jabłkiem ![]() Charlizz kurde, to też masz niewesoło z tym jedzeniem ![]() Ewulka to faktycznie masz dużą dziewczynkę w domu, my teraz głównie na 80, czasem jakiś 74 się zdąży, 86 jeszcze za duże. Ale Ewa niedawno miała 78cm jak mierzyłam. |
|
|
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Blanka śpi to mogę coś skrobnąć. Dziś moje dziecię mnie uradowało: rano po śniadaniu zostało jej jajecznicy to mówię"trzeba dać Bubu(pies nasz)resztę", Blanka chwyciła za talerzyk, kazała sobie nałożyć buty i wyszła na dwór do psa , postawiła mu przed nosem talerz i mówi "plosię Bubu", Potem odwraca się do mnie i uradowana mówi" je". W ogóle ostatnio nauczyła się używać zdań :"gdzie jest las-tu jest las", "niunia daje Emi pić", "pesek pije wodę". A pamiętam jak się marwtiałam, że mało mówi . Co do niejedzenia troszkę Was rozumiem dziewczyny z perspektywy obserwatora . Miałam przez 3 miesiące bratanka co jadł tylko bułę i kluseczki, żadnych warzyw i owoców chyba że zmiksowane tak żeby żadnej grudki nie było. Strasznie frustrujące, współczuje :/ U nas wręcz odwrotnie nikt się nie naje spokojnie przy Blance, a jak idziemy do ogrodu to jak szarańcza wszystko obrywa i zjada. Szaja-czyli jeśli u dzieciaków cc występuje coś w rodzaju zaburzen si to nie groźne i minie samo? Bo moja Blanka swego czasu bała się trampoliny, i różnych miękkich podłoży, maty łazienkowej ale przeszło jej. Tylko się zastanawiam czy ogólnie przeszło czy może teraz przejśc na inny obiekt ![]() btw. jestem w ciąży urojonej ;/ |
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova : to było do Szaji, więc ja tylko jedno zdanie - z mojej perspektywy jeśli są zaburzenia SI to one nie "miną same". Właśnie to je różni od zwykłych strachów czy faz dziecięcych, że SI wymaga pracy.
Szaja: możliwe, aczkolwiek cieszyłam się długo, że nasza cc nie była " na zimno" tylko przy akcji porodowej, chociaż pewnie szok dla dziecka i tak jakiś był... Nawijka bo zapomniałam: czy łączysz jakoś pogorszenie jedzenia Młodego z odstawieniem?? |
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova : to było do Szaji, więc ja tylko jedno zdanie - z mojej perspektywy jeśli są zaburzenia SI to one nie "miną same". Właśnie to je różni od zwykłych strachów czy faz dziecięcych, że SI wymaga pracy.
Szaja: możliwe, aczkolwiek cieszyłam się długo, że nasza cc nie była " na zimno" tylko przy akcji porodowej, chociaż pewnie szok dla dziecka i tak jakiś był... Nawijka bo zapomniałam: czy łączysz jakoś pogorszenie jedzenia Młodego z odstawieniem?? |
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieluchomajtki nie roznia sie chlonnoscia od zwyklych pieluch. Nie ceratka, tylko w srodku pieluchy kawalki gazy, ktore uniemozliwiaja wydostanie sie odchodow poza pieluche. Zaraz znajde zdjecie |
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy pisze co chce jeju, chyba złapałam kontuzje, poza tym ciąglę myśle jakie buty Amelce kupić na jesień, chyba kupie jej trampki, jakieś botki i nie wiem adidasy? bo kalosze ma.
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
debrah o takiecos chodzi, ta falbanka w srodku pieluchy
http://www.unicharm.co.jp/moony/products/l.html |
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;P czy o białym może źle przeczytałam![]()
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do odpieluchowania sa specjalne pieluchomajtki, ktore wchlaniaja siuski, ale pozostawiaja uczucie wilgoci i to kilkakrotnie wzmozone. My od ponad roku tylko pieluchomajtek uzywamy i jakosc maja swietna |
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie botki, Deli? Ja też myślę i nie wiem w sumie.
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wiem, nawet nie mam kiedy poszperać na stronkach czy pochodzić po sklepach, ale w sobote muszę jakieś kupić bo moje dziecko ma tylko sandałki i kalosze
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bialego nie ma w ogole a zolty dobry (niesmacznego nie potrzebuje) jest dostepny, ale poza naszymi mozliwosciami finansowymi. |
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, nie, zupelnie nie.
Przed samym odstawieniem uu bylo potrzebne tylko do drzemki, w nocy Kubus juz sie jadl, w dzien tak samo. Zreszta po odstawieniu 2 msce jeszcze ladnie jadl. Klops nastapil jak zaczal na dobre chodzic. Niemniej jednak jakis czas bylo jeszcze znosnie. Ale od 3 tygodni jest totalna d*pa... |
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
meneq, to ile taki ser kosztuje na pl?
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47792759]przepis poproszę [/QUOTE] Paczuszka słonecznika łuskanego, opłukanego, zamoczonego na kilka godzin. Z 5-6 pomidorków suszonych w oleju pokrojonych na mniejsze kawałeczki, 1/2 małego ząbka czosnku, pół pęczka pietruszki, sok z cytryny do smaku. Wszystko miksujemy żyrafą, pyszne ![]() Cytat:
Michaś od niedawna zaczął coraz więcej powtarzać. Ale to może ze 3 tygodnie temu mi puściło. Je coraz więcej, ale zupek się nie tknie, on poleruje tylko drugie dania, kasze, ziemniaki, makarony, kotlety mielone, buraczki, surówkę z kapusty kiszonej. Jak ma lepszy dzień to ciągle słyszę mniam, jak gorszy to parę łyżeczek zje. Dziękuję że pytasz i myślisz o nas Cytat:
|
|
#1758 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przy cc tego nie ma. Tu fajnie napisane, olejcie to, że chodzi o wcześniaki to się tyyczy po prostu cc również:http://www.akcjafizjoterapia.pl/fizj...przedwczesnie/ |
|
|
|
|
#1759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
superancko A. wyglada! Cytat:
Cytat:
ale dziekuje za rade [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47792759] pokaż, co kupiłaś [COLOR="Silver"][/QUOTE] a prosze Cie bardzo, nic specjalnego w gruncie rzeczy. w mohito spodobala mi sie biala bluzka, juz ja widzialam oczami wyobrazni na sobie 1 wrzesnia i co - doopa, material tak przeswitujacy ze ![]() ogolnie nastawilam sie na marynarki bo pod to byle co mozna zalozyc i jest git a reszta przy okazji sie nawinela
|
|||
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
P.a.D.a.M!
Mlody ok kilku dni zasypial sobie w okolicy 15ej zmienilo mu sie to tak nagle, z dnia na dzien. ale na noc zasypial normalnie, przed 21. wczesniej zasypial 12-13.Dzis wstal tak jak zazwyczaj - 7.40 i wyobraxcie sobie ze nie spal nic a nic. NIC! zeby bylo ciekawiej w ogole nie byl senny, marudny, no power na maxa przez caly dzien! tak sie wsciekal za mna ze ja juz sily nie mialam a tej dawaj! i malo i malo! nie zasnal nawet w aucie! jak wracalismy o 13 z zakupow z miasta. a byl godz na kulkach wiec tez sie wyszalal.matuchno, czyzby juz mu sie odwidzialo spanie w dzien?
|
|
|
|
#1761 |
|
Konto usunięte
|
Pstryczkowa, świetne zakupy
ty z tych elegancio pań? ja - może z racji integracji i np. wożenia dzieciaków wózkowych - stawiałam na max. wygodę, więc jeansy, legginsy, balerinki, sukienki do balerinek pasujące i tak dalej.
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47802318]Pstryczkowa, świetne zakupy
ty z tych elegancio pań? ja - może z racji integracji i np. wożenia dzieciaków wózkowych - stawiałam na max. wygodę, więc jeansy, legginsy, balerinki, sukienki do balerinek pasujące i tak dalej.[/QUOTE]ja tez w dzinsach smigam kocham dzinsy lubie elegancio ale tez i wygodnie wlasnie
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba wyczaszkowalo. Mialo byc always fit . pl Do tego makaron pelnoziarnisty, feta (koochaaaam ![]() Dzieki za stronke, nie znalam jej ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Fajne zakupy pstryczku! Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-08-21 o 20:49 |
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- |
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
TZ sie obrazil (piorun wie za co
) i poszedl spac.A pies go trącał - biore ulubione chipsy z biedry o smaku grillowanych warzyw, ksiazke (a fajna mam!) i juz mnie nie ma
|
|
|
|
#1767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba coś koło 1000-1200 zł? ![]() Cytat:
W ogóle tak się zastanawiam, jak chcę młodej teraz gumiaki kupić, to chyba już lepiej od razu z ocieplaczem?
|
||||
|
|
|
#1768 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.tysiagotuje.pl/2013/04/pl...z-syropem.html tylko bez syropu, zrobiłam z musem jabłkowym ale Kubie nie smakował ![]() Cytat:
http://alaantkoweblw.blogspot.com/20...iniowa_29.html tylko połowę porcji, bo mam małe keksówki (takie silikonowe z Biedry) ale piekłam godzinę i jeśli sama chcesz zjeść tą babkę to trzeba dodać soli, bez soli wychodzi kiepskie... Cytat:
Cytat:
![]() fajne zakupy ![]() ewulkaa bo mi nie zacytowało, co do własnego ogródka to ja marzę o tym, żeby mieć własny, z warzywami, owocami, u mojej t. jest i u dziadka tż też. Dziadek tż wkłada tam mnóstwo pracy, czasu, energii i siły ale wygląda pięknie a jakie warzywa, mniam mniam Kuba zajada na działce poziomki,maliny, porzeczki, truskawki prosto z krzaka, nie wspomnę o tym, że wyciąga rączki, żeby mu zrywać wiśnie ![]() dziadek tż posadził teraz borówkę więc na przyszły rok Kuba i borówkę będzie zajadał. Pytanie tylko, czy macie wystarczająco dużo czasu, żeby o taką działkę dbać, moja t. nie ma i jej działka jest delikatnie mówiąc zapuszczona, dobrze, że dziadek od czasu do czasu coś tam ogarnie. Niemniej jednak własne warzywa i owoce to jest to
|
|||||
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, uporałam się właśnie z sesją zdjęciową, którą dzisiaj robiłam - jestem baaaaaardzo zadowolona z efektów.
Treselleo, nieco ponad 1200zł na rękę z najniższej krajowej.
|
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wogole to dzieńdobry i juz mnie nie ma. Nie mam nic ciekawego do napisania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

i teraz powoli uczymy się jeść nie tylko zupy, ale też drugie dania i co mnie rozwala, brokuł czy kalafior w zupie jest ok, ale w drugim daniu nie
a co do słodkiego to wpadaj do mnie, miałam gości dziś i upiekłam łaciaty sernik i babeczki z jabłkiem 

;P czy o białym

moze teraz bedzie miał faze na jedzenie na ciepło?
Chleb leży, ale co tam, ona przecież nigdy mięsa !