![]() |
#631 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Nosiła szynę dwa miesiące i się nie obraca na boki. Ani główki za bardzo nie trzymała jak ją pediatra za rączki ciągnęła dlatego dała skierowanie, bo chciała, żeby teraz młoda po tej szynie nadrobiła zaległości. Neurolog pokazał jak ćwiczyć teraz.
Cytat:
![]() Tynka - ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Ty jesteś z Zabrza? Jakbyś u siebie miała ciężko z terminem to w TG zwolniliśmy 19 września to może tam się umów telefonicznie a później ew odmówisz albo pójdziesz jak nie znajdziesz wcześniejszego. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Nam neurolog w sumie powiedział, że na rehabilitację nie musimy chodzić jeśli będziemy z małą ćwiczyć. Mamy ją obracać za bioderko na brzuszek raz w jedną stronę, raz w drugą. Stymulować do pełzania. I na asymetrię jest takie ćwiczonko, łapie się dziecko za stópki kciukiem i palcem i za dłonie i też się obraca na boki raz na jeden raz na drugi, taką kołyskę się robi. Mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam. ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Agunia - brawa dla szefa. Nowoczesne podejście do pracy, w niektórych zawodach jest to super. U nas tez szef jest za zdalną pracą do tego stopnia że cięzko mu wytłumaczyć, że księgowym raczej ciężko bo skąd mają wziąść dokumenty? Taszczyć do domu wszystko, skoro w biurze wszystko pod ręką... ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Dziękuję wszystkim za kciuki ![]() A my Wam zazdrościmy i tez się na sesję umówiliśmy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Alwa, Limonka pierwsze szczepienie, bo Piotruś miał bardzo dlugo zoltaczke i czekaliśmy az bilirubina osiągnie odpowiednio niski poziom, potem miał za słaba hemoglobine, a pózniej była operacja na przepukline...i tak zleciało. Pierwsze szczepienie bedzie miał w wieku 7,5 miesięcy. Limonka a Ty szczepilas tymi NFZtowskimi czy skojarzonymi? Alwa wszystkim tak Kubuś pluje? Czy ma jakieś swoje bardziej ulubione smaki? ![]() Tygrysku mnie 6ty pasuje. Posiłek podaje około 12-14, jakoś sie wiec wystrzele ![]() A jak tam spotkanie z Magda? Mam nadzieje, ze sie odbylo. I jak Kinga sie spisała? Pozowała jak modelka? ![]() Mariolasl i jak było na fizjoterapii? Marco chętnie ćwiczył? Agunia4ever ale Ci super z ta praca zdalna. Ja tez na to liczyłam, ale szefostwo mi sie zmieniło, i juz teraz wiem, ze praca zdalna juz nie wchodzi w grę :/ Baja_86 ![]() ![]() ![]() A buty tez zakładam Piotrusiowi tylko do lansu, m.in. na sesje zdjęciowa założyłam ![]() ![]() TynkaG ![]() ![]() Moze popatrz jeszcze na ta instrukcje Zawitkowskiego, jaka jest dostępna w necie, mozna ja pobrać w Pdfie. Fajnie, ze do laryngologa juz macie termin i to całkiem bliski. Smarrita tak, my tez taka kołyske ćwiczymy ![]() ![]() U nas całkiem miły dzien i noc! Zasnął o 21.30 na dobre i pierwszy raz obudził sie o 4.54!!! A potem o 6.34... Ja nie wiem od czego to zalezy, przez ostatnie dni budził sie co 2-3 godziny. Mam nadzieje, ze juz tak zostanie ![]() Dzis mielismy wycieczkę autobusem i metrem (średnio sie podobało, w autobusie było zdecydowanie ciekawiej). Byliśmy u koleżanki, Piotrek zachowywał sie wzorowo ![]() ![]() Dobrej nocy ![]() Edytowane przez Kateczka100 Czas edycji: 2014-08-20 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
Właśnie chce zdobyć jeszcze osobno skierowanie do neurologa, bo w tym ośrodka gdzie będziemy rehabilitować mam już skierowanie zarejestrowane i tam ma być od września neurolog. Jak sie nie uda zdobyć to pójdę prywatnie. Emilka ma tylko problem z tą głowa i te mięśnie za luźne, jak to pediatra określił, takie trochę lejące, sflaczałe. Ale żadnych innych objawów obniżonego napięcia nie ma
![]() dziś próbowaliśmy złapać mocz na badanie- maskara, ma założony teraz drugi woreczek i śpi- może się uda! ![]() Zmykam, miłego dnia. Agunia- ![]()
#634 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na tej zdj nue eidze ale na pewno slicznie w niej wygladasz Cytat:
Jak fajnie, gratuluje pozostania w domu ![]() Cytat:
Cytat:
Wlasnie Piotrus zaczal siadac na bujaczku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i ustalanie terminow dla maluchow
![]() Kateczka - gratuluje nocki ![]() ![]() Pozno macie te szczepienia, ale dobrze, ze mozecie sie juz szczepic ![]() Ja chcialam Frankowi sama zrobic sesje, ale nie mam pomyslu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Nam się w końcu udało spotkać na sesji ![]() ![]() ![]() Tynka, jak to dziewczyny pisały, lepiej późno niż wcale. A co do wagi i moczu to chyba standardowe badanie przy małym przyroście wagi. Ja jakoś nie miałam serca przyklejać tego woreczka bo na myśl o odklejaniu wszystko mnie bolało. Łapaliśmy więc z TŻ do pojemniczka od razu ![]() No i co do pytania o buty to odpowiedź jak większości dziewczyn - nie. Ja sama lubię na bosaka chodzić więc raczej dziecka męczyć też szybko nie będę. mariola i jak fizjoterapia? Macie po prostu rehabilitację czy też jakieś inne zabiegi/masaże? elgie oby szybko się po lekach poprawiło. Na basenie byłyśmy na w OSIR Włochy i chyba tam będziemy chadzać. elgie, niezapomnijka, kateczka, kate, limonka to może 6 września o 12? agunia4ever na basenie byłyśmy w sumie prawie godzinę. W samej wodzie myślę, że z 20-30 minut. Szybko ten czas upłynął. Co do przeziębiania się po basenie to jest mit. U nas z drużyny jakoś nikt nie chorował bardziej niż przeciętny człowiek. Trzeba tylko uważać z suszeniem włosów, a dokładnie mówiąc nie wyjść z rozgrzaną głową na zimno ![]() baja ![]() smarrita w jaki sposób się stymuluje dziecko do pełzania? Z tą kołyską to ja znam wersję trzymania pod kolankami, ale też to mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Tynka- kolejny maluszek do rehabilitacji. To się naprawdę robi standard... Trzymam kciuki za szybkie postępy Emilki! Butów Młodej nie zakładam, ponieważ też wierzę w teorię, że nie powinno się tego robić dopóki maluch nie chodzi. To nie Ty miałaś zaćmienie tylko ja ![]() Emilka w końcu nasikała do woreczka? ![]() Kateczko- neurolog zalecił nam szczepionki bezkomórkowe (jeśli dobrze pamiętam nazwę), ale przy nich jest tyle wkłuć co przy NFZ-towskich. Brawa dla Piotrusia, że potrafi się zachować w gościach ![]() Tygrysku i reszta dziewczyn ze stolicy- mi 6 września pasuje. Tygrysku- fajnie, że Kindze podobało się na basenie. Widać, że w tej kwestii wrodziła się w mamę ![]() A jak suszyłaś jej włoski po kąpieli? Suszarką? Sesja udana? Agunia- Twój szef zachował się rewelacyjnie. Jak widać po wypowiedziach dziewczyn mało gdzie można liczyć na takie podejście. U mnie w firmie na pewno nie. Jest wybitnie "nie-rodzinna" ![]() Dzięki za odpowiedzi w sprawie kaszki. Niestety w mojej dziurze sklepów eko nie uświadczysz. Będę musiała jednak zamawiać z Gemini. Wczoraj spotkałam się z całym moim działem z pracy i było rewelacyjnie. Powspominaliśmy, pośmialiśmy się, obgadaliśmy ludzi z firmy ![]() Niestety żeby nie było za wesoło, podczas mojej nieobecności Emi dostała jednego ze swoich ataków płaczu podczas zasypiania. TŻ nie bardzo mógł sobie z nią poradzić, a jakby tego było mało, do akcji przyłączyła się moja mama. Normalnie ma z Emilką świetny kontakt, ale gdy Młoda jest naprawdę zdenerwowana, mama przestaje sobie radzić. Wpada w panikę, zamiast wyciszyć maluszka próbuje odwrócić jej uwagę zabawkami, klaskaniem, mocnym kołysaniem itp. a to jeszcze bardziej Emcię nakręca. Wczoraj podobno przeszła samą siebie. Wyrywała Milę TŻ-towi, upierała się, żeby jechać do szpitala. Nim udało mi się wrócić było już po wszystkim, a Emilka właśnie zasnęła, ale wszyscy mamy chyba kilka dodatkowych siwych włosów po tym wieczorze ![]()
#638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po basenie nie suszylam włosków bo nie były mokre jak juz wychodziliśmy. Gdyby jednak były to miałam do założenia czapkę i kapturek w bluzie. A do samochodu 2 kroki. Współczuje sytuacji z płaczem. Nam tez czasem sie tak trafia :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Rozeznanie
|
U mojej 15 letniej suni wczoraj zdiagnozowali ropomacicze. Jest na wykończeniu i chciałam Was prosić o modlitwę, kciuki bo zdecydowałyśmy z mamą, ze spróbujemy dac jej szansę i będzie miała dziś operację o 14 ale moze nie przeżyć. Ma słabe serce. Całą naoc przeryczała i nadal nie umiem sobie znaleźć miejsca. To ziwerzę, ja wiem ale pół mojego życia z nia spędziłam, jest dla mnie jak członek rodziny i nie wyobrażam sobie, że mogłaby tak z dnia na dzień odejść...
Jeszcze raz Was proszę w wolnej chwili o modlitwę..
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Side raczkowanie, wstawanie? Normalnie chyba o jakieś fotki Cię poproszę, bo wierzyć się nie chce ![]() Niezapominajko kciuki za Twoją sunię a dla Ciebie ![]() Limonko współczuję wczorajszej sytuacji, świetnie Cię rozumiem bo moja mama ma podobne metody 'uspokajania' Natuli i czasem pomimo moich tłumaczeń i tak robi swoje stąd czasem moje zdenerwowanie. Choć akurat dziś dostała ode mnie perfumy za pomoc przy Malutkiej, za cierpliwość do mnie bo ostatnio byłam jak tykająca bombka zegarowa i wgl za całokształt. A co do siwych włosów, to mi ostatnio pojawiło się ich tyle, że właśnie je amatorsko, po domowemu farbuję bo strach już było z domu wychodzić ![]() Tynka ![]() ![]() Tygrysku super, że na basenie tak się spodobało Kindze. Jak wypadła sesja? elgie współczuję problemów z tarczycą. Dobrze, że zrobiłaś te badania! A teraz zadbaj koniecznie o siebie! Trzymam kciuki! ![]() ![]() Melduję co u nas. Wyniki posiewu - wyszła jakaś bakteriuria ale podobno w normie, nie do leczenia. Pasożytów brak. Waga z wczoraj - może jakieś 50g do przodu. Kiepsko ![]() ![]() ![]() O kciuki chyba nie muszę prosić?
#641 |
Zadomowienie
|
Niezapomnijkaa trzymam bardzo mocno kciuki.
Ag9 a jak twój psiak? ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Virginia super że coś do przodu poszło. Kciuki za kolejne karmienia i badania. |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() LIMONKO u nas tez czasem takie napady sa. Masakra. NIEZAPOMNIJKA 3mam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Kateczka to nie do końca takie samodzielnie siadanie. Leżał na plecach, podciągal się więc mu pomogłam i usiadł podpierajac się rączkami, dość dlugo utrzymał równowagę, ale do prawidłowego samodzielnego siadu to jeszcze trochę.
Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-08-21 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też swojego psa traktuje jak czlonka rodziny. Dostaję nawet prezenty na święta ![]() Cytat:
![]() ![]() Ile teraz waży i mierzy ![]() Limonka - strach komuś dziecko zostawić nie? Ja nie zostawiam, a Franka próbowano już karmić ciastkiem, cytryną, słodka herbatą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
Niezapomnijka - trzymam oczywiście kciuki. Na pewno będzie dobrze
![]() Tygrysku, moja sunia na szczęście ok ![]()
#646 |
Zadomowienie
|
Virginia kciuki dla Natusi! Cieszę się, że się odezwałaś, bo już się o Was martwiłam. Mam nadzieję, że Natalka jednak zacznie konkretnie przybierać na wadze i obejdzie się bez szpitala.
Niezapomnijka - mocne kciuki dla suni! Trzymaj się dzielnie! Limonka współczuje ataków płaczu. Biedna Emilka. Moja mama też kiedyś próbowała uspokoić śpiącą i marudną Hankę przez machanie grzechotkami, zagadywanie, strojenie min ![]() Bardzo dziękuję za przepis na szpinak ![]() Side jestem w szoku ![]() ![]() ![]() Chciałam Wam jeszcze odpisać, ale Hania właśnie się obudziła więc znów brak czasu ![]() Pochwalę się tylko, że wcina marchewkę z ziemniakiem i to całkiem sprawnie. Wsuwa ok.60ml ![]() Ok lecę do mojego dziecia ![]() ![]()
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 | ||||||
Zakorzenienie
|
W co w końcu ubrałaś Kingę? Pamiętaj, żeby się pochwalić zdjęciami!
Cytat:
A powiedz, Tygrysku... Udało Ci się rozkręcić laktację? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że Natalka zaczęła przybierać i mam nadzieję, że w kolejnych dniach na wadze będą coraz wyższe wartości ![]() Cytat:
![]() Ja raczej nie mam oporów,żeby zostawiać Emcię z mamą lub mężem, ale jak widać są sytuacje, w których mama okazuje się niezastąpiona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udało mi się dostać kaszkę Holle (co za czasy! okazuje się, że nawet u mnie na prowincji są sklepy ekologiczne!), więc jutro czeka nas pierwsze podejście. Dziewczyny, kiedy zaczęłyście dodawać do zupki tłuszcz?
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Ja tak ogólnie i bez konkretnego odnoszenia się, wybaczcie.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, szczepienia. Dużo zdrówka dla piesków. Gratuluje nowych umiejętności i postępów w rozszerzaniu diety. Edzia prosiła mnie, żeby Wam przekazać, ze żyje, wróciła z wakacji, ale sporo im się zwaliło na głowę i wróci tu, jak się z tym upora. Co u nas? Kryzys zażegnany i jesteśmy w lesie. Przed wyjazdem Przemo zaliczył szczepienie. Zaczął płakać juz po wyjęciu igły i długo nie mógł się uspokoić, ale chyba głównie dlatego, ze byliśmy na wizycie tuż przed drzemka. Z pozytywów - sporo przybral. 6 tygodni temu 5100, dziś 6040. Do tego 66cm. Nasza pediatra odchodzi do innego miasta w październiku, a my chyba za nią nie pójdziemy, bo się dziś pogrążyła udzielając mi odpowiedzi na pytania o rozszerzanie diety. Ale o tym innym razem. Dzień Przemka wlasnie się kończy przy cycku, wcześniej zaliczyliśmy mega histerie ze zmęczenia, bo od 15.20 do teraz nie spal. A dziadkowie oczywiście na jego płacz próbowali reagować robieniem jeszcze większego hałasu i zamieszania. Aż ich trzeba bylo do pionu postawić. Życzę Wam spokojnej nocki, a sobie lepszej niż ostatniej (lobuz nie spal 3-5).
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-08-21 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj coś się dzieci wizażowe popsuły ![]() U nas od 1,5 tygodnia pobudki w nocy co 1-2 godziny a nawet takie co 15-30 minut ![]() Niezapomnijka - jak sunia po zabiegu?
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-08-21 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za kciuki
![]() Kocham ją nad życie i naprawdę świat mi się zawalił jak usłyszałam diagnozę. Dziękuję jeszcze raz za pozytywne fluidy- dobrze mieć kogoś kto wesprze w trudnych chwilach ![]()
![]() |
#652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
Witam się poranną porą (według starych standardów)
![]() Kateczka widziałam, że wasze zdjęcia się pojawiły. Ile na nich uśmiechów ![]() Co do uspokajania przez jeszcze większy chaos to ja sądzę, że jest to standardowe zachowanie społeczeństwa. My tu się naczytałyśmy i nasłuchałyśmy, żeby tak nie robić, ale nie wszyscy mają tyle szczęścia ![]() side to może ![]() Limonka w końcu założyłam taki biało czerwony komplecik (bluzka i spodenki). A zdjęciami tak jak wasze będą na stronie. Aż się boję co z tego wyjdzie ![]() Co do laktacji to piję jeszcze więcej, zgodnie z radami dziewczyn, i co najważniejsze troszkę się mniej stresuje. Dzięki temu dajemy radę. Młodej też ostatnio rzadziej (tfu tfu tfu) zdarza się robić histerię przy jedzeniu. Dzięki, że pytasz ![]() Margo i jak nocka, lepiej? niezapomnijkaa ![]() Czyli Warszawskie spotkanie 6 września o 12, na Bródnie? Potwierdźcie kto będzie bo ja się pogubiłam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Ja tak na szybko ;-) Tygrysku tak, tak zdjecia dostaliśmy wczoraj późnym wieczorem ![]() ![]() Jeśli chodzi o spotkanie, to ja jestem na tak. Niezapominajkaa kciuki za psiaka ![]() ![]() Ag9 współczuje nocek ![]() A powiedz jak poszukiwania mieszkania? Co z tym domkiem, ktory mieliście na oku? Margo80 ale leci Przemko z ta waga ![]() Virginia fajnie,moze sie wreszcie odezwalas, no juz zaczęłam sie o Was martwić. gratuluje wyników i trzymam kciuki za wagę Natalki. Limonko no to niezłe sie działo :/ Mam nadzieje, ze to jednorazowy wybryk Emilki. Az sie boje jak to bedzie u nas, kiedy zdecydujemy sie na wyjście, a to juz niedługo...we wrześniu TŻ ma urodziny i chcielibyśmy z tej okazji gdzieś wyskoczyć, a właściwie to ja bym chciała, TŻ jeszcze o tym nie wie, to taka niespodzianka ma byc ![]() U na dzis sie zapowiada pełna chata, ma przyjść koleżanka ze swoim rocznym synkiem i moja kuzynka ![]() Jedziemy na Mazury na 3 dni ![]() Buziaki i miłego dnia! Edytowane przez Kateczka100 Czas edycji: 2014-08-22 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim! ja dziś bez cytowania, bo nocka kiepska. Mala od 22 do 1.00 popłakiwała co jakieś 1/2 godz., a ja chodziłam i smoka dawałam, myślałam, że głodna nie jest skoro śpi. O 1.00 nie wytrzymałam i ja nakarmiłam. Myślałam, że choć do 6.00 pośpi- aha już, pobudka o 4.15 i znów jedzonko, a przy nim przysnęła i problem z odbiciem był.
Smaritta- a jak wy stymulujecie do pełzania??? Chodzi o jakie pełzanie, na brzuchu czy na plecach? Bo moja tak pełznie w góre jak na plecach lezy, dupkę podnosi i idzie w górę lóżeczka, ale to chyba zachowanie nieprawidłowe. Kateczka100- o jaka dokładnie instrukcję Zawitkowskiego chodzi??? Alwa- a już masz lepiej z nadgarstkiem? Bo u mnie coraz gorzej, ale ja codziennie do 18.20 z małą sama, zresztą w nocy tez ja się nią zajmuję. zastosowałaś coś na te rękę? Nizapomnijkaa i ag9- brawa dla psiaków, szybkiego powrotu do pełnego zdrowia. Limonka- siuśki udało się, ale tylko 5ml, na szczęście wystarczyło, bo wszystko mi górą wyciekło. Wyniki z moczu ok, było trochę leukocytów i 2-3 erytrocyty w polu widzenia, ale wg pediatry to w normie. jak twój nadgarstek? Mariolasl- jak pierwszy dzień w pracy? mam nadzieję, że szybko minął! Virginia- ja też trzymam za was kciuki, oby waga rosla, a Natalka dobrze sie rozwijała. fajny gest jesli chodzi o mamę ![]() Kurczę dziewczyny, mam ostatnio doła jak nie wiem co. Załatwiłam tego neurologa, oczywiście prywatnie, bo z NFZ najwcześniej to 29 październik. A tak to mam 18 września w Gliwicach, a może coś wcześniej się zwolni. Wykonałam wczoraj chyba 40 tel., prawie wszędzie zajęte. dziś dzwonie dalej, jeśli Emilka pozwoli. jestem trochę zalamana, bo ona juz prawie wcale sie na boki nie obraca, a już bylo tak fajnie; ciągle mi mostkuje, nawet na leżaczku, jak chce ja na bok przewrócić to też się strasznie pręży i mostkuje, tak że nie da się jej odwrócić. Nie wiem co się dzieje, skąd taki regres. Skok to chyba nie jest. Juz nwet był czas, ze mi tak jakby się do siadu zrywala na leżaczku czy foteliku, a teraz pomarzyć. O kołysce, żeby ćwiczyc obroty na boki, tez moge pomarzyć, bo się pręzy. O maskara, troche marudzę, ale wiem, ze wy mnie zrozumiecie. mam nadzieję, że wyolbrzymiam. Oki mała śpi, to ja rozpoczynam telefoniadę.
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-08-22 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Bawcie się dobrze, odpoczywajcie i korzystajcie z ostatnich dni lata ![]() Cytat:
Przemo rośnie jak na drożdżach! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też miałam pytać co z mieszkaniem/domem. A apetyt Guciowi już wrócił? Cytat:
![]() Cytat:
Ja będę! Ja! Muszę Was w końcu poznać ![]() Cytat:
![]() Piotruś super pozuje! Muszę wysłać do niego Emilkę na jakiś instruktaż ![]() Cytat:
![]() U nas śmiesznie się złożyło, bo Emi urodziła się dokładnie w dzień urodzin TŻ (chciał taki prezent to dostał ![]() ![]() Cytat:
Miałam śmieszną akcję w nocy. Wstałam, żeby nakarmić Emilkę, a później poszłam do łazienki. Przed drzwiami toalety dotarło do mnie, że zapomniałam jej odłożyć do łóżeczka i niosę ją ze sobą ![]() Za nami pierwsze podejście do kaszki. Emilka zajadała aż jej się uszy trzęsły. Mam wrażenie, że to typ, który "zjadłby nawet zmielony papier", jak kiedyś ładnie określiła to Ag9 ![]() Jestem zadowolona, bo szybko załapała o co chodzi w jedzeniu. Tylko dwa pierwsze razy nie bardzo wiedziała czego od niej oczekuję, a teraz zajada jak stara baba ![]()
![]() |
#657 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zdecydowaliśmy się na domek, podpisaliśmy umowę przedwstępną, w przyszłym tygodniu składamy papiery o kredyt ![]() Guciowi apetyt nie wrócił ![]() Spróbuje jeszcze z kaszką albo z gotowym słoiczkiem... A jak nie to pozostaje mi czekać aż będzie siedział i przejdziemy na BLW - może tu załapie. ![]()
![]() |
#658 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Natusi nigdy nie mierzą, jak ja ostatnio (czyli jakieś 2-3tyg.temu) próbowałam to zrobić to wychodziło mi 62cm ale trzeba brać na mnie poprawkę. A co do wagi to pozwól, że się wstrzymam do dzisiejszego ważenia, mam oczywiście cichą nadzieję, że przez te 2 dni ostatnie jeszcze coś tam drgnęło ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja b. szybko, już chyba przy drugim podejściu, ale oczywiście niewiele - masełko albo oliwa, jakiś dobry olej. Zalecają chyba nawet dodawać od razu. Ja z kolei mam inne pytanie do mam karmiących mm- jakim mlekiem karmicie? Czy je zmieniałyście/zmieniacie? margo80 Pozdrów Edzię ![]() Super, że kryzys zażegnany no i jak ładnie Przemuś przybrał! ![]() niezapomnijkaa09 super, że Szila ma się lepiej i operacja przebiegła pomyślnie!!! Cytat:
![]() Miłego dzionka Wam życzę - zapowiada się wesoło ![]() Tynka, współczuję kiepskiej nocki. I nie będę oryginalna, napiszę Ci to, co przewija się na naszym wątku co chwila - nie martw się na zapas, staraj się być dobrej myśli! Ja mocno trzymam kciuki! ![]() Dziękuję i Tobie za wsparcie i dobre słowa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Mogłaby się ta Twoja Emilka zamienić na jakiś czas z Natusią na apetyty ![]() Odebrałam wyniki rozmazu morfologii Natalki i wg laborantki są w normie, mnie jednak niepokoją trochę 2 rzeczy więc o 14 idę z nią do naszej pediatry. Trzymajcie kciuki!
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Virginia - moje kciuki masz cały czas. Oby i u Was drgnela waga na plus!
Ktoś mnie o nocke pytał. Cóż, na Przemku zmiana otoczenia nie robi wrażenia. Budził się jak zawsze, moze ciut rzadziej, bo 3 razy, ale za to od 4 do 8 dal mi pospać bez przerw. Ewa obudziła się grubo po 8, wiec nie narzekam. Lece pooglądać efekty Waszych sesji. |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mój też mostkuje ale tylko w bujaku więc go do niego nie wkładam. trzymam kciuki, żeby rehabilitacja szybko pomogła! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co u nas? byliśmy wczoraj na szczepieniu. Duuużo płaczu było ![]() mój maluszek waży 7600g, ma 68cm było dużo noworodków w poczekalni, aż szkoda, że mój już nie jest takim maleństwem ![]() dostaliśmy skierowanie do kardiologa, bo Kuba miał drożny otwór owalny po urodzeniu. najbliższy termin na nfz usłyszałam na przyszły rok ![]() virginia my cały czas Enfamil Premium. trzymam kciuki ![]()
Dni z dziećmi są bardzo długie ale lata mijają bardzo szybko ❤️❤️❤️ K+H+Z Edytowane przez alwa Czas edycji: 2014-08-22 o 12:18 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.