![]() |
#151 |
Raczkowanie
|
Dot.: zamiast oswiadczyn dupa blada;/
Hej hej Autorko, nie jesteś sama, mój się ostatnio upił i wygadał, że na rocznicę planuje zaręczyny u niego za granicą. Przyszło co do czego, pojechaliśmy, rocznica - przyszedł z pracy, usiadł, zjadł obiad, pojechaliśmy do sklepu, wróciliśmy, wyjął piwo z lodówki i usiadł przed TV. No myślałam, że go ukatrupię, bo wgl zapomniał o tym, a potem ze łzami przepraszał jak wściekła ze spaceru wróciłam xD. Teraz się z tego śmieję, rocznica była na początku miesiąca, a o oświadczynach ani widu ani słychu. Podejrzewam, że to tylko alkohol go tak nakręcił. Pozdro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
BAN stały
|
Dot.: zamiast oświadczyn dupa blada;/
Cytat:
I jeszcze, czemu miałabym się nastawiać na zaręczyny - oświadczyny tak bardzo, że zaplanowana przez ukochanego niespodzianka stałaby się przykra, nie przyjemna? Przecież się stara i chce jak najlepiej. Nie widzisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
...po prostu być.
|
Cytat:
Sorry ale do jednego zdania dorobiłaś całą resztę, która Tobie pasowała. A co do pierdzionka to nie od niego zależy szczęście i miłość, nie sztuka dostać pierdzionek z brylantem, a potem odwoływać gości weselnych... Sztuką niezależnie od błyskotek jest kochać i być razem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Problem rzeczywiście wydaje się śmieszny a zachowanie autorki niepoważne, ale...
Ale wszelkie "gawędziarstwo" jest niedopuszczalne przy dziecku. "Czy mogę ożenić się z mamusią" i inne takie absolutnie ODPADAJĄ przy dziecku. Dziecko powinno być poza takimi tematami, a o oświadczynach i ślubie słyszeć wtedy, gdy wszystko ustalone. A nie przechodzić przez życie z tłumem gawędziarzy mamusi.
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
no mój syn ma 8 lat i sam go wypytywał czy mnie kocha,czy będzie ślub itp.. tak jak to dziecko. nie zabronie małemu takich rozmów,a z P doskonale się rozumieją i rozmawiają o wszytskim..
aggie94 to chyba ja jestem w lepszej sytuacji bo ja chociaż wiem że tego nie będzie..przykro mi że tak wyszło,ale mam nadzieję że niedługo będzie tak jak sobie wymarzysz ![]() a co do tego zdanie "chcę coś zrobić" to było wyrwane z kontekstu - o oswiadczyny mu właśnie chodziło. Czy sie stara?no chyba tak,ale jak juz wspominałam wyżej-zawiedzoną kobietę nic nie jest w stanei zadowolić.. póki co. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez aggie94 Czas edycji: 2014-08-21 o 19:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Konto usunięte
|
Hm, przeczytałam wszystko. Powiem tak: faktycznie panikujesz, zachowujesz się trochę jak dziecko, które nie dostało cukierka. Liczą się tylko TWOJE uczucia, TWOJE zawiedzione nadzieje, itd. Jeszcze nie wiesz, czy oświadczyny się nie odbędą. Poza tym, nawet jeśli faktycznie facet się rozmyślił, ja w tej sytuacji myślałabym raczej o dziecku.
Tak, jak mówię: być może wyolbrzymiasz, przeżywasz, robisz z igły - widły. Jednakże, z drugiej strony, jeżeli facet faktycznie NIE ma zamiaru się oświadczyć, to mówienie małemu dziecku! (które zapewne bardzo chciałoby, żeby jego mama wyszła za mąż, pragnie mieć ojca i takie słowa na pewno zrobiły na nim duże wrażenie), że niedługo się jego matce oświadczy, a potem zmiana zdania, jest objawem, co tu dużo mówić, buractwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]() Dziwi mnie to, że kiedy facetowi się zachce to wtedy można się zaręczać i brać ślub, a jak babie to jest wielkie halo, bo przecież ma parcie i jak to tak? Co jak co związek powinien być partnerski i trzeba o takich sprawach rozmawiać z partnerem, a nie czekać łaskawie kiedy mu się przypomni, że chce tenże związek zalegalizować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
carolina662 ja właśnie myślę o dziecku przede wszystkim! stąd też moje rozczarowanie,bo właśnie myśląc o dziecku tak zależy mi na założeniu rodziny.No ale nic na siłę.. Skoro się rozmyślił to poprostu daje o sobei tylko świadectwo.. tak jak napisałaś- buractwo a ja dodam do tego nei odpowiedzialne i neizdecydowane..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem niecały rok związku to za mało, by się dobrze poznać. Jest zwyczajnie za wcześnie. Wydajesz się być strasznie nakręcona na to, by się ZARĘCZYĆ, natomiast podstawowa kwestia - z kim, zdaje się być mniej istotna. Ochłoń. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2014-08-21 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez green way Czas edycji: 2014-08-21 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Myślę, że trzeba spojrzeć na to wszystko z innej strony. Chłopak nie jest gotowy jeszcze na taki poważny krok, jakim są zaręczyny. Trzeba sobie powiedzieć, że związek z kobietą, która ma dziecko w wieku 8 lat to nie jest prosta sprawa. Jesteście ze sobą dopiero rok, niektóre związki rozpadają się po dłuższym czasie. Chyba lepiej taką decyzję 100 razy przemyśleć, niż popełnić błąd. A pierścionek z małym oczkiem - jak piszesz - niczego nie zmienia. Znam sporo koleżanek, które miały pierścionek, a teraz są same po rozwodzie, bo decyzja była zbyt szybka. Życzę mimo wszystko powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Najkrócej jak się da: samo podjęcie przez kobietę tematu ślubu i deklaracja, że chętnie by się wydała za faceta za mąż, to jeszcze nie są oświadczyny. Przynajmniej nie w pojęciu większości ludzi, zwłaszcza kobiet. A to właśnie napisałaś w kontekście tego, że Ty byś się facetowi oświadczyła. Tak to też bym się mogła 'oświadczyć' ![]() Pisałam o tym wcześniej, że zaręczyny to swego rodzaju uroczystość ze specyficzną oprawą. Nietajniaczenie to nie jest nietradycyjnie, nietradycyjnie to jest jak baba pyta chłopa o to czy się z nią ożeni w odpowiedniej - zaręczynowej oprawie. Pisałam o tym wcześniej, ale pominęłaś to cytując wcześniej moją wypowiedź. Można też oczywiście w ogóle nie robić zaręczyn, tylko pogadać, że już można iść do urzędu czy kościoła, bo trzeba wziąć ślub i po prostu tam pójśc w dogodnym dla siebie terminie i ustalić kiedy to się odbędzie. Poinformować o tym rodzinę, ale i nie. I też dobrze. Mówisz, że dogadaliście się z partnerem wcześniej, ustaliliście, że jesteście oboje gotowi, a potem ogłosiliście to innym na zorganizowanym spotkaniu. I szczerze: nie dostałaś jakiejś błyskotki z tej okazji, kwiatów i tych innych poboczności na tej imprezie ? Jeżeli tak, to faktycznie, nietradycyjnie jak szlag ![]() Pisałam wcześniej parę razy, że rozmawiać o ślubie, małżeństwie, rodzinie i planach co do tego można, a nawet trzeba w związku. Skąd pomysł, że ja twierdzę, że zaręczyny mają być zawsze zaskoczeniem i że nie wypada kobiecie podejmować tego tematu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyższym postem dałaś świadectwo jak bardzo jesteś sama niepewna i chwiejna co do tego, co czeka Ciebie w tym związku, oszczędź swojemu synkowi rozczarowania i zawodu. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-22 o 00:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Raczkowanie
|
Ale wlaściwie dlaczego nie wolno mu zwodzić dziecka, a zwodzenie swojej dziewczyny jest już akceptowalne? Ona też ma uczucia, marzenia i nadzieje. On sobie na nich pogrywa i to jest ok? Tylko dziecko ma nie slyszeć?
Edytowane przez ellen72 Czas edycji: 2014-08-22 o 01:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywista sprawa, że dziewczyny także nie powinien zwodzić. Tyle, że ona jest w stanie chyba sytuację odebrać i ocenić jak osoba dojrzała, z dzieckiem już gorzej w tej kwestii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że dziecka nie powinien zwodzić. Ale ja właśnie nie rozumiem, dlaczego tylko dziecka? Dziewczyna też może nie mieć odpowiedniego dystansu. Dystans do tej sytuacji, to łatwo utrzymujemy tylko my, bo nas ona nie dotyczy. Myślę, że "gawędzenie" szkodzi i dziecku i jego matce i dobrze byłoby je ukrócić.
Edytowane przez ellen72 Czas edycji: 2014-08-22 o 02:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem, ale dziecko, o którym rozmawiałyśmy to chyba inny temat trochę. Widzisz, chyba dorosłość wiąże się też z tym, aby filtrować informacje, a sama mówiła, że facet gawędziarz, mało robi, wiele mówi. Więc ona to dostrzega, a mimo tego nakręca się trochę jak dziecko właśnie, może stąd niektóre wpisy są mniej delikatne. Dziewczynę także można próbować zrozumieć bo sama była prawie dzieckiem gdy została matką, tak więc łatwego życia z pewnością nie miała. Problem w tym, aby sobie go dodatkowo nie utrudniała. Bo tym może być ślub po roku znajomości z takim gawędziarzem. Byłabym ostrożna, i to nie tylko przez pryzmat synka, żeby nie było.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#172 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
bo to co napisałam na samym początku była pełne złości i emocji... dopiero później przedstawiłam wam całą sytuację i to dlaczego tak historycznei zareagowałam. Zostałam naskoczona i podalam Wam powody dlaczego się tak zawiodłam. Tu zaczęła się też kwestia mojego dziecka.. i problem był jeden- nie brzydka zawieszka,ale właśnie brak zaręczyn na które tak byłam nastawiona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
musisz skupic sie na tym zeby wasz zwiazek sie rozwijal. jestescie niezbyt dlugo, nie rozumiem po co sie spieszyc.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Po tytule sądziłam, że zostawił Autorkę dla innej po kilkuletnim związku
![]() Czy pierścionek sprawi, że będzie kochał Cię bardziej ? Czy to sprawi, że będzie lepszym ojcem dla Twojego dziecko ? To samo zalegalizowanie Waszego związku sprawi, że będziecie dla siebie ważniejsi ? Coś to zmieni poza tym, że formalnie będziecie rodziną ? Za bardzo się nakręciłaś na te zaręczyny. Przyjdzie odpowiedni moment to facet się oświadczy. Nie ma co tak dramatyzować. Jesteście dopiero rok ze sobą, skup się na budowaniu zdrowej relacji z nim.
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Ja po tytule myślałam, że on już klęknął z pierścieniem i nie wydusił ani słowa O.o Parcia na ślub nie rozumiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Rybeczki, tak jak radziłyście porozmawiałam dziś z P. zaczęłam o zaręczynach itp..cytuję jego słowa "czy wszyscy muszą się zaręczać po roku?" , " teraz jak o tym mówisz to czuję jakbyś naciskała" , "przyjdzie na to jeszcze czas" , "mogę iść już teraz do sklepu kupić Ci jakiś pierścionek za 200 zł,ale ja chce po swojemu" ja tylko na to wszystko odpowiedziałam " ja wiem,musisz być pewny miłości do mnie i wiedzieć że tego chcesz" a on no tak "jak mówisz to naprawdę naciskasz,jeszcze przyjdzie czas na takie rzeczy"
To wszystko jest komiczne..sam o tym wszystkim mówił ,a teraz gdy ja zaczynam delikatnie rozmowę na ten temat twierdzi że to naciskanie.. Popłakałam się ,bo to było jednak przykre. Chyba jednak trzeba zaczać się zastanawiać nad sensem tej całej relacji.. Nie wiem..mam w głowie natłok myśli. Nie tak sobie to wyobrażałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw płacz bo nie taki prezent, bo liczyłaś na pierścionek i już chciałaś uciekać. Teraz płacz bo facet po roku nie chce z oświadczynami wyskakiwać. Zamiast zakańczać i znowu się wpakować w coś podobnego, ureguluj swoje emocje. Pogadaj z facetem, popracujcie nad związkiem. Jesteś tak niestabilna, że szok |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.