![]() |
#301 |
Konto usunięte
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
Nie :p Biore dlugi szal, czarny albo ozdobny i splatam z niego ladny turban.
http://blog.ethnodesign.pl/wp-conten...30-425x640.jpg - taki jak ta pani na przyklad. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-08-21 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Taki:
http://kosmetycznealterego.blogspot....be-beauty.html Średnio znam się na składach, ale czy ten skład w ogóle pozwala na mycie nim włosów jak szamponem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Konto usunięte
|
Ktos tym myje wlosy? : OOoOoOoooooOOoooo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Nawet fizycznie sobie tego nie wyobrażam bo on ma postać wody, a nie chociażby żelu. Jak to spienić w ogóle?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oleju nakładam w sam raz, nie tak dużo że spływa z włosów. Moje kłaki sa ciemne i błyszczące, pytałam koleżanki czy mocno widać ten olej, to mówiła, ze aż tak bardzo nie widać. z reszta nie przejmuje się opinia ludzi a mieszkam na wsi, to wiecie ![]() O Alterego- lubię tego bloga. Tam jest mowa o używaniu micela do twarzy. I tak prawdę mówiąc od was się dowiedziałam, że można go stosować na włosy. Czytam sporo blogów, także włosowych i jeszcze nigdy się z tym nie spotkałam. pogrzebałam i u anwen znalazłam to: http://www.anwen.pl/2013/05/czytelni...elarny-do.html Kto wie może kiedyś i spróbuję z samej ciekawości. Ale prawda jest taka, że jeszcze w zyciu nie miałam micela do twarzy, to do wlosów mam kupic? Heh może w jakimś przypływie wariactwa to sie stanie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() http://www.anwen.pl/2013/05/czytelni...elarny-do.html wiem, to wygląda, jakbym się tej anwen uczepiła, ale w końcu ona jest główną prowodyrką tego całego zamieszania. uważam, że chwilami wciska ludziom ciemnotę, a oni to łykają jak pelikany oj widzę, że edyta mnie uprzedziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4780739 7]Włosy myję 2- 3 razy w tygodniu i tyle tez razy nakładam olej.
Nie wiem czy coś więcej to da, jeśli będziemy siedziały w odzywką czy maska 2 godziny..... Oleju nakładam w sam raz, nie tak dużo że spływa z włosów. Moje kłaki sa ciemne i błyszczące, pytałam koleżanki czy mocno widać ten olej, to mówiła, ze aż tak bardzo nie widać. z reszta nie przejmuje się opinia ludzi a mieszkam na wsi, to wiecie ![]() O Alterego- lubię tego bloga. Tam jest mowa o używaniu micela do twarzy. I tak prawdę mówiąc od was się dowiedziałam, że można go stosować na włosy. Czytam sporo blogów, także włosowych i jeszcze nigdy się z tym nie spotkałam. pogrzebałam i u anwen znalazłam to: http://www.anwen.pl/2013/05/czytelni...elarny-do.html Kto wie może kiedyś i spróbuję z samej ciekawości. Ale prawda jest taka, że jeszcze w zyciu nie miałam micela do twarzy, to do wlosów mam kupic? Heh może w jakimś przypływie wariactwa to sie stanie[/QUOTE] Zazdroszcze, mi brakuje samo zaparcia. Po za tym myje włosy codziennie. Jednak jak to co na razie stosuje nie odżywi mi końcówek spróbuje oleju, ale chyba maks 2 razy w tygodniu. A co myślicie o takim stawianiu na długość, że jak ma się zniszczone 6 cm pocieniowanych końcówek to ścina się tylko 2 cm? Czy to w ogóle coś daje? Widze to często u moich koleżanek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzeba ściąć wszystko co zniszczone, bo takie włosy nie odżyją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Niestety, nie mogę sobie pozwolić na marnowanie życia na zabiegi proponowane przez niektóre włosomaniaczki. Opis niektórych wywołuje we mnie też dreszcz strachu. Nie będę eksperymentować na włosach. Wolę zainwestować w profesjonalne szampony, odżywki i produkty do stylizacji. Moim włosom wybitnie służą, zwłaszcza opisywana przeze mnie wcześniej seria a lepsze zawsze jest wrogiem dobrego. W tej chwili moje włosy są w bardzo dobrym stanie, robią się nieświeże i to lekko zaledwie dopiero na trzeci dzień po myciu, więc myję i maskuję z reguły co 3 dni (w miarę potrzeb oczywiście częściej). Co do samej stylizacji- nie wyobrazam sobie, by poświęcac co rano godzinę na czarowanie fryzury. Na co dzień więc wlosy rozpuszczone, warkocz lub upinanie na wariata wsuwkami/klamra. Zawsze wychodzi coś innego. Fryzurę na wielkie wyjścia upina mi zaufany fryzjer. Czasem też pozwalam sobie (nieczęsto) na profesjonalne zabiegi pielęgnacyjne u niego. Kocham swoje włosy i jestem z nich dumna. Ale nie będę niewolnicą moich włosów. Z całym szacunkiem do Anwen, ale nie umyłabym wlosów płynem micelarnym. Dziwię się też stwierdzeniom, że odżywka/maska obciąża włosy od skóry. Przecież na skalp się nie kładzie ani odzywki ani maski, no kochane. Jeśli ktoś tak robi to nic dziwnego, że włosy ma obciążone, przyklapnięte i przetłuszczone od skalpu. Do pielęgnacji skalpu służą specjalne odzywki do skóry głowy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-08-22 o 07:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4780739 7] Nie wiem czy coś więcej to da, jeśli będziemy siedziały w odzywką czy maska 2 godziny.....[/QUOTE] Podobno 20 minut to jest optymalny czas, bo trzymanie dłużej nic nie daje poza tym, że można sobie włosy pozlepiać jakimiś pq albo silikonami. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Sobie raz położyłam na skalp i włosy maskę z Gliss Kura, tę czarną, w tubce. Nie pytaj nawet....
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | ||
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#316 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
No ale cóż....gdy wiatr hula w kieszeni a w portfelu smętnie tłucze się samotna łuska karpia czegoś trzeba użyć. Nie znam się praktycznie w ogóle na szamponach i odżywkach drogeryjnych, ale po tej przynajmniej mogę włosy rozczesać rzadkim grzebieniem. Więc do końca nie jest zła, tylko strasznie oblepia silikonami i czym tam jeszcze. I obciąża niemożebnie. No i następnego dnia trzeba z powrotem myć włosy bo są już nieświeże i klapnięte a nie ma smutniejszego widoku niż klapnięte loki. Jak pudel ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Ale jakie włosy pp tych silikonach są ładne
![]() ja też czasami używam Gliss Kura, w sumie ma taką jedną maskę w czarno-złotym słoiczku, która ma bardzo dobry skład i super działa na włosy - w składzie oleje i keratyna i tylko jeden silikon. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Konto usunięte
|
Borze drogi, pomysł mycia włosów płynem micelarnym mnie rozwalił
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Zadomowienie
|
Miałam taki okres czasu, gdzie moje włosy przypominały szczotkę do wc i tak dalej...
![]() Najgorszy był czas, kiedy wzięło mnie na zmianę koloru włosów, a nie znałam się na odcieniach farb do włosów. Na średni blond położyłam ciemny brąz, bo myślałam, że wyjdzie mi wtedy jasny (nie wiem, dlaczego tak myślałam). Wyszedł czarny. A potem ryk przez dwa tygodnie i mycie włosów po kilka razy dziennie, płukanie w rumianku i inne cudowne zabiegi. ![]() Po tym czasie postanowiłam zrobić dekoloryzację, po której nosiłam złoto- miedziano- rude włosy, spuszone jak u pudla i ciągnące się jak guma. No więc dalej, jedziemy z tym koksem. Zaczęły się oleje na włosach, żółtka jaj, odżywki, maski i inne cuda. Musiałam podciąć też włosy. Jakoś cudem odratowałam te włosy, ale kolor został. No więc nałożyłam na ten rudy czekoladowy brąz, a później ciemny blond i zostałam przy tym kolorze, a gdy zbadł to wracałam do swojego naturalnego koloru. Że ja jeszcze mam włosy, to cud. Nigdy więcej samodzielnego farbowania i robienia rzeczy, na których się nie znam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | ||
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
dokładnie mam takie samo zdanie ![]() zaraz się okaże, że mycie włosów margaryną pobudza ich wzrost ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
właśnie sie zastanawiam nad tym 'trzymaniem' na włosach. Kiedyś w Twoim Stylu bodajże ktos wypowiadał się, że maski i odżywki można nakładac na słowy dosłownie na 'chwilę', bo mokre włosy mają jony(?) dodatnia, a odżywka ujemne (lub odwrotnie) i one się przyczepiają do siebie dosłownie po kilkunastu sekundach ![]() już nie wiem, gdzie jest prawda ![]() Może coś w tym jest, bo na wilu odżywkach napisane jest:" nałożyć na mokre włosy, spłukać" ![]() oczywiście ja preferuję dłuższe trzymanie odżywki, bo wtedy włosy łatwiej się rozczesują ![]()
![]() |
![]() |
#321 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Nie słyszałaś o nakładaniu majonezu na włosy, bo to przecież olej i żółtka, więc samo dobro? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 | ||
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
No ale jest fryzjer i FRYZJER. Przecież na tę nieszczęsną trwałą półprostującą namówiła mnie fryzjerka i to ona zniszczyła mi włosy. Dopiero mój obecny fryzjer (z prawdziwego zdarzenia, do ktorego chodzę już od kilku lat) uświadomił mnie, że w zasadzie na naturalnie rudych kręconych włosach nie wykonuje się inwazyjnych zabiegow chemicznych. Ze względu na naturalnie suchą i wrażliwą strukturę takich wlosów. Dobry fryzjer to skarb. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
a ja tam lubię, jak mi się pieni na łbie i pachnie ![]() Nigdy nie używałam micela do mycia włosów i nie wypowiadam się, czy on domywa, czy nie. Ale osobiście czułabym się niedomyta po micelu ![]() Ech, przypomniala mi się moja współlokatorka z Bath z ubiegłego roku. Dziewczyna miała fioła na punkcie ekologii i myla się jakimiś samorobnymi mazidłami. Zostawiały strasznie tłusty osad na wannie a dziewczyna nie miała zwyczaju myć po sobie wanny detergentem bo to nieekologiczne. Bleeh.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
and cigarettes
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też kiedyś się zastanawiałam jak działają te trwałe prostujące lub styling, ale wolę nie ryzykować, bo znowu będę płakać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Konto usunięte
|
Ja moze nie kocham swoich wlosow xD ale loreal professionnel i zolta seria chyba rich czy total repair to balsam na moje wlosy. Drogie jak cholerka ale baaaardzo dobre. Kerastase juz tak dobrze na mnie nie dziala a mialam sporo kosmetykow z tego. W sumie podstawowy goldwell fryzjerski do suchych wlosow tez jest dobry. Teraz do
Oczyszczania mam z loreala tego fryzjerskiego volume czy jakos tak i faktycznie fajny. U mnie nie sprawdzilo sie nic z fryzjerskich rewelacji. Po babydream wycinalam skoltunione pasma. Mam tez szampon i odzywke bez silikonow polecana i wlosy mam jakby mi krowa jezykiem po glowie przeleciala. Jestem niereformowalna ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- O ale nie fakt od czasu do czasu myje wlosy odzywka i jet fajnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Konto usunięte
|
Przyznaję, że dzisiaj popełnię przestępstwo na włosach: farbowałam na początku sierpnia, ale jednak tęsknię za ciemnymi włosami i zamierzam przefarbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Czekaj, bo ja coś pomieszałam
![]() Wysokopory nie lubią ciepła. Wszystko mi się pokręciło. Tak to jest jak się pisze w pracy na Wizażu ![]() http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...ysokiej-i.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Konto usunięte
|
śmiejecie się z majonezu na włosach, to poczytajcie to:
http://ireneshair.blogspot.com/2013/...y-z-masem.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.