Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 07:54   #4531
Molise
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
o kurcze Rise! czyli to co się słyszy o zwolnieniach w korpo to nie bajki tylko szczera prawda współczuję nie samej straty pracy bo jak sama mówisz od dawna chciałaś ją zmienić ale tego w jaki sposób to zrobili, podłość ludzka nie zna granic ale nic to, jak to mówią- co Cię nie zabije to Cię wzmocni, zawsze to jakieś doświadczenie, negatywne bo negatywne ale nadal doświadczenie trzymam kciuki za szybkie znalezienie fajnej pracy z dobrą atmosferą

i witam się kawą z Wami i z piąteczkiem
Ja już kawkę z mężem w domu wypiłam, więc teraz sączę zieloną herbatkę

Piąteczek

Wiecie ile komplementów usłyszałam od samego rana ? Wystarczy ściąć 20 cm włosów

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 08:04   #4532
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ja już kawkę z mężem w domu wypiłam, więc teraz sączę zieloną herbatkę

Piąteczek

Wiecie ile komplementów usłyszałam od samego rana ? Wystarczy ściąć 20 cm włosów
20cm to na pewno widoczna zmiana i odświeżenie wizerunku ale ja bym dla żadnych komplementów nie dała sobie tyle ściąć, lubię długie
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 08:05   #4533
Dagunia
Komplikatorka

Weekend
Znów nas w domu nie będzie - lubię te nasze weekendowe wyjazdy
Stary 2014-08-22, 08:06   #4534
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość

Weekend
Znów nas w domu nie będzie - lubię te nasze weekendowe wyjazdy
Gdzie wyjeżdżacie?
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 08:13   #4535
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
20cm to na pewno widoczna zmiana i odświeżenie wizerunku ale ja bym dla żadnych komplementów nie dała sobie tyle ściąć, lubię długie
Ja miałam prawie całe życie włosy do pasa Jakoś przed maturą zaczynałam ścinać, raz się odważyłam aż do ramion. Teraz zapuszczałam do ślubu i obiecałam sobie, że zaraz po wszystkim ścinam. 4 miesiące musiałam dojrzeć Ale jestem baaaardzo zadowolona Mam coś TAKIEGO

Leon
Stary 2014-08-22, 08:32   #4536
201604250957
Konto usunięte

Molise super, bardzo mi się podoba taka fryzura i Ty na pewno ładnie w niej wyglądasz

Dagunia mam nadzieję, że się zrelaksujecie na tym wyjeździe i zapomnicie o troskach

my jutro idziemy na urodzinowego grilla do mojej przyjaciółki, niestety ma być zimno więc dostaliśmy wiadomość od niej że mamy zabrać ciepłe gacie a niedziela na spokojnie bez planów za to kolejne 3 weekendy szykują się nam wyjazdowe więc pewnie wrzesień zleci w błyskawicznym tempie
Stary 2014-08-22, 09:08   #4537
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Molise to i tak lepiej niż ja... Wyszłam wczoraj z pracy, wyrzucona w najgorszym możliwym stylu - bez podania sensownych powodów (tzn. no rekrutacja za moimi plecami to pewnie dość sensowny powód) w trybie natychmiastowym, musiałam oddać komupter i wyjść tak jak stoję, nawet nie miałam okazji się pożegnać, bo managerka stwierdziła, że jakbym wpadła taka roztrzęsiona na open space to by jej notowania spadły!!! ha!!! Co za.... Problem był w tym, że byłam superlubiana i poszły by plotki... które zaczęły się i tak szerzyć z prędkością światła. Dobrze, że karma wraca a ja wysyłałam CV od pewnego czasu. Wczoraj mój organizm dosłownie się pochorował od tego nagromadzonego miesiącami stresu, a dziś wstałam...i czuję się świetnie. Zaczynam spokojnie czegoś szukać i chodzić codziennie raz lub dwa na fitness żeby nie marnować czasu nie traktuję tego jako porażki, raczej jak cenną nauczkę - uważać na szefowe i na amerykańskie korporacje...

Masakra Takie same zwolnienia były w Playu, współczuję Ci Odpoczniesz teraz i znajdziesz fajniejszą pracę

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Ja miałam prawie całe życie włosy do pasa Jakoś przed maturą zaczynałam ścinać, raz się odważyłam aż do ramion. Teraz zapuszczałam do ślubu i obiecałam sobie, że zaraz po wszystkim ścinam. 4 miesiące musiałam dojrzeć Ale jestem baaaardzo zadowolona Mam coś TAKIEGO

Super A jaka wygoda ! Też po ślubie ścinam w ten sposób

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:08   #4538
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
my jutro idziemy na urodzinowego grilla do mojej przyjaciółki, niestety ma być zimno więc dostaliśmy wiadomość od niej że mamy zabrać ciepłe gacie a niedziela na spokojnie bez planów za to kolejne 3 weekendy szykują się nam wyjazdowe więc pewnie wrzesień zleci w błyskawicznym tempie
My z kolei dzisiaj na grilla idziemy do znajomych, jutro na urodziny. W niedzielę chyba pojeździmy po rodzinie, bo przygotowałam takie małe podziękowania za obecność na naszym weselu, prezenty itd.

Leon
Stary 2014-08-22, 09:21   #4539
_agg_
Zakorzenienie

piąteeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ek kocham cię!

dzisiaj lecę szybko po papiery do starej szkoły, a jutro rano lecę się zapisać na kurs fryzjerski juhuuuuuuuuuuu! moje marzenie
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:48   #4540
Miss Saeki
Zakorzenienie

Co to za kurs?

/dzień dobry
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:49   #4541
_agg_
Zakorzenienie

no fryzjerski kwalifikacyjny kurs zawodowy
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:11   #4542
Molise
Zakorzenienie

Uwaga, OGŁOSZENIE. Zbieram sprawdzone przepisy/pomysły na menu urodzinowe Coś na ciepło, zimno, słodko

Leon
Stary 2014-08-22, 10:34   #4543
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Uwaga, OGŁOSZENIE. Zbieram sprawdzone przepisy/pomysły na menu urodzinowe Coś na ciepło, zimno, słodko
na ciepło: bigos cygański, leczo, ciastka francuskie wytrawne z wybranym farszem, chilli con carne, zapiekanka dowolna

na zimno: koreczki, jajka faszerowane, mini kanapeczki, sałatki wszelkiej maści

na słodko: babeczki, ciasto brownie, ptasie mleczko, sałatka owocowa
Stary 2014-08-22, 10:35   #4544
201608160903
Konto usunięte

Kash, Molise, Ilsa - dzięki dziewczyny. To nie jest tak, że robię sobie wakacje - wysłalam dziś kilkanaście CV i piszę do znajomych w innych firmach. Bez pracy oszaleję, ale moja była szefowa (życzę jej wszystkiego najgorszego! niech karma zrobi z nią porządek ) zaskoczyła mnie w fatalnym momencie, nawet urlop miałam podpisany na przyszły miesiąc... a były różne rozmowy, tylko sama zrezygnowałam z dalszych etapów bo nie przewidziałam tego nagłego zwolnienia i teraz mam. Kasa jest (TŻ), rodzice też zaoferowali wsparcie więc kredyt spłacimy. Doświadczenie też jest, już ponad 2 lata, więc na pewno w Warszawie coś się znajdzie. Trzymajcie kciuki żebym tym razem trafiła lepiej

Cytat:
Trochę ode mnie

http://garydopary.blogspot.com/2013/...podwojnie.html
http://garydopary.blogspot.com/2014/...ieniem_24.html
http://garydopary.blogspot.com/2014/...li-woskie.html
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:41   #4545
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
na ciepło: bigos cygański, leczo, ciastka francuskie wytrawne z wybranym farszem, chilli con carne, zapiekanka dowolna

na zimno: koreczki, jajka faszerowane, mini kanapeczki, sałatki wszelkiej maści

na słodko: babeczki, ciasto brownie, ptasie mleczko, sałatka owocowa
Muszę odkopać wątek w poszukiwaniu przepisu na ten bigos cygański
Dzięki

A masz przepis na plasie mleczko ?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Dziękuję

Szukam właśnie inspiracji, bo ja lubię robić coś czego jeszcze u mnie nie było To jest takie fajne, jak zapraszam ludzi na urodziny i słyszę, że pewnie będzie coś dobrego i nowego do jedzenia

Leon
Stary 2014-08-22, 10:45   #4546
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Muszę odkopać wątek w poszukiwaniu przepisu na ten bigos cygański
Dzięki

A masz przepis na plasie mleczko ?

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Dziękuję

Szukam właśnie inspiracji, bo ja lubię robić coś czego jeszcze u mnie nie było To jest takie fajne, jak zapraszam ludzi na urodziny i słyszę, że pewnie będzie coś dobrego i nowego do jedzenia
przepis na bigos: http://kuchniaaleex.blogspot.com/201...-wg-aleex.html

a na ptasie mleczko nie mam sprawdzonego bo sama robię wersję light z jogurtem naturalnym- mieszam po prostu jogurt z galaretką rozrobioną w połowie wody i wstawiam do lodówki do stęgnięcia, ale jadłam już na kilku imprezach takie np. 2-3 kolorowe z biszkoptem lub biszkoptami na spodzie w formie ciasta, w internecie jest pełno przepisów więc na pewno coś znajdziesz

też lubię robić nowe rzeczy i nieskromnie mówiąc dobrze gotuję więc znajomi zawsze się cieszą jak idą do nas na imprezę a i często jak impreza jest u kogoś innego dopytują czy zrobię coś do jedzenia
Stary 2014-08-22, 10:49   #4547
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
na zimno śliwki w boczku, u nas hit od jakiegoś czasu

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

aaa i jeszcze pomidory faszerowane (może być albo na zimno albo na ciepło)
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:49   #4548
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
też lubię robić nowe rzeczy i nieskromnie mówiąc dobrze gotuję więc znajomi zawsze się cieszą jak idą do nas na imprezę a i często jak impreza jest u kogoś innego dopytują czy zrobię coś do jedzenia
Siostro

Mój szwagier jest najlepszy Pyta teściową co na obiad. Jak jest niezadowolony to dzwoni do mnie czy nie potrzebuję jakąś szafkę powiesić czy coś, w porze obiadowej oczywiście

Leon
Stary 2014-08-22, 10:49   #4549
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Super fryzurka i komplementy tez super uslyszec

Rise - ale jaja Bardzo nieprofesjonalne zachowanie... Trzymam kciuki za nowa, lepsza prace

Znow caly dzien spedzilam w pracy, tym razem robilam zdjecia zestawow na prezent Armaniego 3 pary skarpetek dla noworodka - 600zl Nawet jakbym byla bogata nie kupilabym tego, w zyciu. Z siostra sie smiejemy, ze wolimy Diversiego (od Diverse) Jutro mam fajna rodzinke do sfotografowania i ponad 100 zdjec ubran do obrobienia. Chyba sie zanudze totalnie.

Ale powiem Wam, ze dzieki wczorajszej gimnastyce (ukladanie ubranek na podlodze i fotografowaniu ich z gory) mam zakwasy WSZEDZIE. Doslownie wszedzie. Nawet jak zaczynalam trening silowy to takich nie mialam Stekalam jak stara babcia wchodzac na nasze 2 pietro.
Stary 2014-08-22, 10:53   #4550
Molise
Zakorzenienie

I dziękuję za przepis na bigos

Leon
Stary 2014-08-22, 10:55   #4551
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Siostro

Mój szwagier jest najlepszy Pyta teściową co na obiad. Jak jest niezadowolony to dzwoni do mnie czy nie potrzebuję jakąś szafkę powiesić czy coś, w porze obiadowej oczywiście

ta tarta też jest bardzo fajna: http://www.redheadcooking.com/tarta-...mi-i-boczkiem/
Stary 2014-08-22, 10:56   #4552
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Ale powiem Wam, ze dzieki wczorajszej gimnastyce (ukladanie ubranek na podlodze i fotografowaniu ich z gory) mam zakwasy WSZEDZIE. Doslownie wszedzie. Nawet jak zaczynalam trening silowy to takich nie mialam Stekalam jak stara babcia wchodzac na nasze 2 pietro.
A jak stękasz albo mówisz do siebie to po polsku czy po angielsku ? Nurtuje mnie to

Leon
Stary 2014-08-22, 10:59   #4553
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
A jak stękasz albo mówisz do siebie to po polsku czy po angielsku ? Nurtuje mnie to
mnie nurtuje w jakim języku Lucy masz sny
Stary 2014-08-22, 11:00   #4554
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Gdzie wyjeżdżacie?
Jak zwykle -> Świnoujście
Cytat:

Miałam kiedyś podobną - super wygląda
Cytat:
Molise super, bardzo mi się podoba taka fryzura i Ty na pewno ładnie w niej wyglądasz

Dagunia mam nadzieję, że się zrelaksujecie na tym wyjeździe i zapomnicie o troskach

Kochana oby, bo w domu nie dam rady siedzieć Młody mnie wczoraj widział to ani cześć ani nic
Cytat:
Mega pytanie Ale mnie też to zastanawia
Stary 2014-08-22, 11:13   #4555
irenkaaa
Zakorzenienie

Wystarczająco Dobre Panie Domu

Rise wspolczuje. I zycze powodzenia. Znajdziesz cos napewno.
Ja sie dalej mecze w lozku. Wczoraj niepotrzebnie zeszłam na dół i zamiast szybciej wyzdrowieć i odpocząć to za dzieckiem pol dnia musiałam latać.
Niestety niektórzy ludzie nie rozumieją ze osłabienie i niska temp nie zbije sie jak gorączkę i trzeba odpocząć

Daga udanego weekendu.

Lucy pewnie masz mieszankę snów i myślenie tez po ang obstawiam
Ja juz po polsku to niestety jedynie przez internet plus z jedna sąsiadka z ulicy ale tez nie za często.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2014-08-22 o 11:15
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 11:34   #4556
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Hahaha, niezle pytanie Raczej po angielsku, szczegolnie ze akurat wracalam z Tz.

Ogolnie po polsku rozmawiam tylko z siostra i mama przez skype, a tak ciagle po angielsku. I ciezko sie przestawic, bo jednak sila przyzwyczajenia daje o sobie znac. Nie chodzi o zapominanie polskiego i mieszanie jezykow (to troche wiesniackie ) tylko musze sie skupic troche w ktorym jezyku mam mowic Bo angielski przychodzi mi juz naturalnie, mysle czasem po angielsku (coraz czesciej).

A sny mam wlasnie mieszanke pl/ang- ale raczej nie ma w nich wyraznej mowy, ktora bym zapamietywala... Raczej wiem, ze cos sie stalo... jak to w snach

Irenkaa - dobrze obstawialas
Stary 2014-08-22, 11:40   #4557
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
U nas często pojawia się pizza - możesz zrobić takie mniejsze pizzerinki
Na pewno fajna jest piętrowa galaretka - trzeba dolewać co 2-3 godziny do lodówki kolejny kolor. Można też przezroczystą rozrobić z mlekiem i powstaje biała pianka
Może jakaś polędwica ?

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:02   #4558
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
U nas często pojawia się pizza - możesz zrobić takie mniejsze pizzerinki
Na pewno fajna jest piętrowa galaretka - trzeba dolewać co 2-3 godziny do lodówki kolejny kolor. Można też przezroczystą rozrobić z mlekiem i powstaje biała pianka
Może jakaś polędwica ?
Towarzystwo nie będzie jakoś mocno mięsożerne, ale polędwica to też jest myśl A nie robiłam jeszcze na imprezę w tym składzie

Leon
Stary 2014-08-22, 12:06   #4559
Terha
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Rise - przykro to słyszeć, że człowiek może tak traktować innego człowieka. ZERO empatii. No ale nie na darmo mówi się: "człowiek człowiekowi wilkiem". Dobrze, że się szybciutko otrzepałaś. Tak trzymać!!

Lucy, fajnie masz . Nie masz czasu na nudę . Co prawda może obrabianie zdjęć nie jest fascynujące, ale tysiąc razy lepsze to, niż czekanie i modlenie się, aż się ktoś łaskawie odezwie .

A co do przyjęcia urodzinowego... Można by zrobić makaron canelloni z jakąś wkładką. Ja robiłam z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i kukurydzą. Ale można też ze szpinakiem albo co tam sobie wymyślisz . Bardzo dobre

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:13   #4560
Dotka90
Zakorzenienie

Rise, masakra, ale parszywa akcja
Mam nadzieję, że szybko znajdziesz fajną pracę

Molise, fajna fryzurka, też chcę coś podobnego i też po ślubie obcinam
Mam prawie do pasa, ale już mnie męczą ostatnio, do tego wypadają przez stres i obetnę.

Ja robię paszteciki z ciasta francuskiego, faszerowaną cukinię, ciasteczka owsiane

Dagunia, miłego wyjazdu

Irenka, zdrówka!

Piątunio, a ja w pracy do 21, jutro też. TŻ po pracy ma spotkanie firmowe, więc wróci późno, ja muszę wykąpać psa, poprasować coś i zrobić sobie jedzonko na jutro do pracy. Dobrze, ze mam leczo na 2 dni, to przynajmniej obiadu gotować nie muszę
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości