Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 09:27   #2761
jenny1234
Wtajemniczenie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Witam Was wszystkie gorąco.
Ja dziś o 17 mam wizyte u gina razem z KTG. Jestem mega ciekawa co mi powie. Czy tp blisko czy raczej daleko???
Aaaa i odbieram dzis wyniki GBS, oby były ok...

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Wy ale ja już jestem po :p Oliwka przyszła na świat o godz. 19:32 wszystko poszło błyskawicznie. Moja Kruszyna waży 2350g/48cm jest cała i zdrowa. Dziękujemy za Wasze kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Perełko gratuluję super, że tak szybko poszło

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
O kurcze faktycznie kruszynka ale ważne,że cała i zdrowa wrzucaj nam tu zdjęcie bobasa,ciotki chętnie popatrzą i oczywiście te mniej doświadczone chętnie poczytają jak u was to było super,że tak szybko Wielkie gratulacje!
oj tak, jakies wieści jak było by się przydały, może uda Ci się wrzucić opis porodu perełko (oczywiście jak bedziesz miala czas, bo wiadomo teraz ta mala kruszynka najwaziejsza). W końcu tyle tu mamuś co pierwszy raz będą rodzić.

Cytat:
No to czas się pokazać

prześliczna królewna
buziaki dla Was

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość

bratowa tżta stwierdziła, że już dolna warga mi lekko spuchła. wiecie o co to może chodzić? przesąd jakiś czy faktycznie niedługo przed porodem puchnie? co jest tego przyczyną?
kurcze, mi ostatnio teściowa powiedziała, że mam podpuchniętą twarz i też myślę, czy mój poród tuż tuż...

A co do porodu to ja oczywiscie chce miec go juz za soba a z drugiej strony strasznie sie go boje i odwleklabym to w czasie. No ale ileż mozna, brzuszek juz taki ciezki...

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:29   #2762
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cześć dziewczynki
Jestem na 87str nadrabiam za wczoraj
Dziękuję Wam kochane za życzenia, jest mi baaardzo miło W ogóle nie pamiętam, kiedy ostatni raz tak miło się czułam w urodziny Zawsze mnie denerwowało, że kolejny rok do przodu, a wczoraj wszyscy życzyli szczęśliwego rozwiązania, kochanej niuni już niedługo na świecie i byłam autentycznie wzruszona! Eh te hormony
Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Mi się umowa kończy w grudniu i jak łaskawe szefostwo się nie będzie reflektowało na przedłużenie (mam nadzieję że po wyborach jak się wymienią to podpiszą) to będę też szukać pracy Na razie się tym nie martwię bo rok mogę siedzieć z maluszkiem w domku i zabezpieczenie finansowe na rok mam, później będziemy działać Tylko ja mam jeszcze taką opcję ze sobie mogę dorobić zleceniami foto więc zawsze jakiś grosz wpadnie dodatkowo
Mi się umowa kończy w grudniu 2015 więc zdążę jeszcze wrócić na parę chwil, ale też mi nie spieszno Chociaż pomagam im do dziś dnia, bo czuję taki obowiązek, ale nie w stosunku do głupiego szefa ale raczej do Klientów.
A robisz zdjęcie maluszków? Z jakich okolic w ogóle jesteś?
Chciałabym mieć zrobioną sesję noworodkową, koleżanka moja jest fotografem, ale ma tp tydzień wcześniej ode mnie i boję się, że nie damy rady
Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Metam właśnie juz myślę o innej pracy jeszcze nie urodziłam a juz myślę ;-) ale nie wyobrażam sobie nie mieć pracy i żyć z męża kasy lubię mieć swoją i być niezależna ;-)

-
Ja też nie Od paru lat na bezrobotnym byłam może z 3 miesiące i to były baaardzo ciężkie 3 miesiące Nie ze względu na kasę, bo mam odłożoną, ale ze względu na moje samopoczucie Miałam dość siebie samej i wszystkich dookoła wkurzałam. Musze pracować.
Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny ;-) nie wiem czy nie za wcześnie zlozylam bo 3 tyg jeszcze
Sliczne to łóżeczko
Ja złożyłam i ubrałam wczoraj a tp mam za miesiąc Teoretycznie bo już mam 1cm rozwarcia Już albo dopiero bo coś czuję, że i tak się wcześniej nie uda, a ja bym baaardzo chciała
Łóżeczko przykryłam spowrotem folią, żeby się nie kurzyło. Ale cieszę się, że stoi już przygotowane
Cytat:
Czuję się jak na kacu,ciągle chce mi się pić i nie dość,że woda idzie litrami to jeszcze piję 3 herbatę
Ja też tak mam wypijam litry napojów dziennie, w nocy mnie suszy, szok! Ciekawe co to oznacza

Perełka

Reszta dziewczyn wizytująca dzisiaj

Idę nadrabiać dalej
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:35   #2763
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie gorąco.
Ja dziś o 17 mam wizyte u gina razem z KTG. Jestem mega ciekawa co mi powie. Czy tp blisko czy raczej daleko???
Aaaa i odbieram dzis wyniki GBS, oby były ok...

za wizytę, oby wszystko było po twojej myśli

ja właśnie wypiłam kawę i lecę do sklepu, bo jakieś zakupy trzeba zrobić
Stary 2014-08-22, 09:42   #2764
małaPaulina
Wtajemniczenie

perelka aaaaa gratki szybko poszlo ale ty juz weteranka i sliczna ta Oliwka
a co do roznicy wagi to szok
Misstic no ja wiem ze moze mnie ktos pod ubezpieczenie podciagnac i w sumie tez nie wiem czy Tz by mogl skoro nie jest moim mezem?hm no ale jeszcze jest duzo czasu
a o co chodzi z tym siemieniem lnianym?
Aliszcze tez czuje ze sie przeterminuje i bede w ciazy juz zawsze
Ana*** bolalo mnie po zwyklym badaniu ginekologicznym jak lekarz sprawdzal ułozenie dziecka ech
Ale jak bylam na fitnessie to dziewczyny tez mowily ze byly obolałe po badaniu u niego

Witam się dziewczyny cos mi strzelilo w nocy w brzuchu,nie wiem co to,jak sie przekrecalam z boku na bok ech tak jak są pachwiny po skosie to tak samo mnie zabolalo tylko wyzej w brzuchu po skosie... nie wiem co to moglo byc?moze mięśnie brzucha... czlowiek nie moze nawet sie przekrecic z boku na bok bo zaraz stanie sie kaleką,masakra

Dzis robie SPA dla stop i wlosow

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:42   #2765
kachna21
Raczkowanie

Perełka WIELKIE GRATULACJE!! przepiekna Kruszyna

dzisiaj Dziewczyny mam po południu usg, jak sie zapisywałam myslalam ze moze juz nie zdaze pojsc bo urodze, a tu nic

aaa i mam disiaj gosci wieczorkiem i potrzebuje szybkich nieskomplikowanych przepisow na cos do jedzenia. poratujecie??
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:42   #2766
jenny1234
Wtajemniczenie

a ja pobieram wlasnie film ktory polecila Asia. "Gwiazd naszych wina" - na bank bede ryczec, ale zapowiada sie ciekawie.

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:43   #2767
Simran86
Raczkowanie

Hej Dziewczyny ja od wczoraj czuje się kiepsko... brzuch mnie wczoraj bolał, położyłam się z Mężem o 14 na krótką drzemkę i spałam prawie do 18... dzisiaj też dopiero co wstałam i czuje się jakas wypruta w nocy mnie tak suszylo jakbym miała mega wielkiego kaca... wiercila się bo miałam jakieś sny dziwne. Trzeba ruszyć się i iść do sklepu bo nie mam nic na śniadanie i na obiad. Dzisiaj robię placki ziemniaczane.

Moja koleżanka przy przyjęciu do szpitala do porodu miała robione usg i wynikało z niego, że Dzidzia waży ok. 3 kg, a urodziła synka 3.700 więc to jest tylko sprzęt

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:49   #2768
carolciuska
Zadomowienie

budze sie coraz wczesniej i probuje dosypiac... Meczace.
Od kilku dni boli mnie na dole brzuch, jak kiedys kiedy mialam miec okres. Piza tym nic sie nie dzieje. A jutro zaczynam 39 tydzien
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach!!
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:52   #2769
anesh_
Zakorzenienie

Ekaterina i jak? Dzwonilas do lekarza? Bylas na IP?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:55   #2770
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ekaterina i jak? Dzwonilas do lekarza? Bylas na IP?
Do ip 30 km
Albo to po badaniu wczoraj albo czop, tak mi się wydaje po trzecim siku nic nie ma, więc czekam
Mała skacze także jest ok
Jak coś to podejde do gina dziś jakby coś mnie zaniepokoiło bardziej albo ip jakby krew była czy wody
Nic mnie nie boli

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 09:55   #2771
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość

dzisiaj Dziewczyny mam po południu usg, jak sie zapisywałam myslalam ze moze juz nie zdaze pojsc bo urodze, a tu nic

aaa i mam disiaj gosci wieczorkiem i potrzebuje szybkich nieskomplikowanych przepisow na cos do jedzenia. poratujecie??
Kachna a co byś chciała? na słodko, słono, ciepło, zimno?
Stary 2014-08-22, 09:59   #2772
allckarola
Zadomowienie

Dziękuję dzanet ;-) właśnie dlatego i ja nie moge siedzieć w domu. Juz mnie bierze nerwa ze siedzę tyle w domu ale w pracy nie dalabym rady siedzę 3 miesiąc i chyba za długo bo czuje jak by to była wieczność ;-)
Ok ja gotowa chodź jadę dopiero po 11 na zakupy i na 13 do gina
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:08   #2773
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem jak Wy ale ja już jestem po :p Oliwka przyszła na świat o godz. 19:32 wszystko poszło błyskawicznie. Moja Kruszyna waży 2350g/48cm jest cała i zdrowa. Dziękujemy za Wasze kciuki

Gratuluję!!!! za szybką akcję!
Cytat:
No to czas się pokazać

O jejciu jaka kruszynka Zakochałam się!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:25   #2774
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
No to czas się pokazać

GratulacjeOliwci a sliczna, no i podobna wagowo teraz do mojej lenki.my teraz wazymy 2260g i nawet za szybko przybieramy na wadze i kazali mi ograniczyc malej jedzenie
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:29   #2775
Konto usunięte

Nadrobiłam

Jesssu ale mam zgagę...

Tez mi mówią, że brzuch mi się obniżył... I że spuchłam po twarzy... ja nic nie widzę niech spadają

Misstic po co to siemię lniane? Ja lubię i mam w domu Ale mam zakaz robienia czegokolwiek, co może przyspieszyć poród Jeszcze z dwa tyg muszę poczekać

Pisałyście o tych leżaczkach - bujaczkach, że niby są odpowiednie dla dzieci do 6 mc życia... Kule i teraz zgłupiałam, bo ktoś mi mówił, czy gdzieś przeczytałam, że takiego noworodka nie powinno się kłaść w leżaczku-bujaczku bo to dla niego nie zdrowe? Hm... Dlatego myślałam też, że właśnie to jest odpowiednie dla starszego maluszka.
Tak czy siak nie mam tego i na razie nie kupuję może później

Ircha dobrze że się odezwałaś, bo już miałam Cie przywoływać

Coś mi się zdaje, że nasza Ania już urodziła Czekamy na wieści!
Stary 2014-08-22, 10:30   #2776
frezyjka85
Zakorzenienie

skurcze nóg i ból podbrzusza w nocy mnie wykoncza... :/

z niecierpliwością czekam na kolejne wieści o porodach!
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:33   #2777
aa2
Zakorzenienie

dzien doberek, szykuje sie na wizyte, ciekawe czy cos u mnei drgneło
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:35   #2778
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość

GratulacjeOliwci a sliczna, no i podobna wagowo teraz do mojej lenki.my teraz wazymy 2260g i nawet za szybko przybieramy na wadze i kazali mi ograniczyc malej jedzenie
Oooo za szybko przybiera na wadze? Ciekawe Wydaje się, że super że rośnie
Wiadomo już kiedy Was wypuszczą? Jak się czujecie?
Stary 2014-08-22, 10:35   #2779
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Witam się średnio dobrze.
Brzuch mnie nie boli, ale w nocy wymiotowałam kilka razy, w żołądku muli że aż nieprzyjemnie 😕.Zachciało mi się wczoraj polskiego sklepu, pojadłam kiełbaski, salcesonu, kisielu a do tego pół paczki chrupek czekoladowych zjadłam i teraz mam.Zaraz się biorę za odbieranie truskawek i kluski drożdżowe dziś, by się lepiej poczuć ☺

Stary 2014-08-22, 10:40   #2780
carolciuska
Zadomowienie

Mam juz dosyc, hormony, nie wiem. Ale wkurzylam sie na kolezanke, bo ona dzis wyjezdza na weekend i sie pyta co ja bede robila, a ja ze ide do lekarza. A ona tekst: wkurze sie jak Cie zostawi juz na porod...
Moze jestem dziwna, ale co to ma byc? Czy to zalezy ode mnie? Napisalam jej, ze trudno moze bedzie musiala byc wkurzona, bo przeciez to nie ode mnie zalezy. Obrazila sie. Juz mam dosc tego.
Stary 2014-08-22, 10:40   #2781
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Co oznacza brązowy śluz na moich majteczkach i na papierze ?

Zaczynam rodzić ?

Może to czop a może faktycznie po badaniu

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
dzień dobry

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, może będa już to ostatnie wizyty przed porodem?

a ja odpukać, czuję się lepiej niż w 8 miesiącu ciaży w nocy śpię bez przerw, czuję, że mam więcej sił, jedynie popołudniami lubię sobie pospać. Wydaję mi się, że brzuch mi się obniżył (moja mama jak wróciła z wakacji to stwierdziła to samo, że mam niżej brzuch) i przez to pewnie lepiej mi sie oddycha, czyli lepiej mi się żyję

ciekawe, co u perełki i jej córeczki, jak noc im minęła
Mi też się wydaje,że mój się obniżył,bo jakoś lżej mi się oddycha,choć patrząc w lustro nie widzę różnicy albo czasem widzę taką minimalną... Noo i niech się obniżają brzuchy ! zaraz trzeba będzie je odpakowywać

Cytat:

mało przybiera źle,za dużo przybiera też nie pasuje Ale najważniejsze,że Lenka przybiera i zaraz będzie dużą,silną dziewczynką

Ehhh dzisiaj z rana znowu tak nieprzyjemnie w brzuchu ciągnęło a do tego wstałam tak głodna,że aż mi niedobrze a w lodówce tylko światełko,masło i dżem nigdy mi tak kanapki nie smakowały jak dzisiaj,czułam się jakbym tydzień nie jadła

Karola,olej to ! dla siebie rodzisz a nie dla niej ale koleżanki czasem potrafią walnąć jakimś błyskotliwym tekstem i nie wiadomo czy się śmiać czy płakać nad ich głupotą...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-08-22 o 10:42
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:47   #2782
slodziatek
Rozeznanie

Carolciuska olej ... ludzie mają czasami takie zagrania, że nie wiadomo o co im chodzi
Ja się objadłam jak bąk - placuszki z borówkami... po prostu nie potrafiłam się od nich odkleić
zamówiłam wczoraj na allegro literki mam nadzieję, że szybko przyjdą żebym mogła pomalować zanim urodzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070827.jpg (151,6 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-08-22, 10:54   #2783
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:

oj już niech nie wymyślają
jak takiej kruszynce jedzenie ograniczać
a ty karmisz piersią czy mm??

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Mam juz dosyc, hormony, nie wiem. Ale wkurzylam sie na kolezanke, bo ona dzis wyjezdza na weekend i sie pyta co ja bede robila, a ja ze ide do lekarza. A ona tekst: wkurze sie jak Cie zostawi juz na porod...
Moze jestem dziwna, ale co to ma byc? Czy to zalezy ode mnie? Napisalam jej, ze trudno moze bedzie musiala byc wkurzona, bo przeciez to nie ode mnie zalezy. Obrazila sie. Juz mam dosc tego.
rzeczywiście miała powód, żeby się obrażać
dziwna reakcja

ja już wróciłam ze sklepu
i właśnie ugotowałam budyń, bo będę robić rafaello

za wszystkie dzisiejsze wizyty

Edytowane przez kasikkkkka
Czas edycji: 2014-08-22 o 10:56
kasikkkkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 10:54   #2784
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Może to czop a może faktycznie po badaniu

Mi też się wydaje,że mój się obniżył,bo jakoś lżej mi się oddycha,choć patrząc w lustro nie widzę różnicy albo czasem widzę taką minimalną... Noo i niech się obniżają brzuchy ! zaraz trzeba będzie je odpakowywać

mało przybiera źle,za dużo przybiera też nie pasuje Ale najważniejsze,że Lenka przybiera i zaraz będzie dużą,silną dziewczynką

Ehhh dzisiaj z rana znowu tak nieprzyjemnie w brzuchu ciągnęło a do tego wstałam tak głodna,że aż mi niedobrze a w lodówce tylko światełko,masło i dżem nigdy mi tak kanapki nie smakowały jak dzisiaj,czułam się jakbym tydzień nie jadła

Karola,olej to ! dla siebie rodzisz a nie dla niej ale koleżanki czasem potrafią walnąć jakimś błyskotliwym tekstem i nie wiadomo czy się śmiać czy płakać nad ich głupotą...
Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
Carolciuska olej ... ludzie mają czasami takie zagrania, że nie wiadomo o co im chodzi
Ja się objadłam jak bąk - placuszki z borówkami... po prostu nie potrafiłam się od nich odkleić
zamówiłam wczoraj na allegro literki mam nadzieję, że szybko przyjdą żebym mogła pomalować zanim urodzę
Macie racje, nic tylko olac glupie teksty, ale wkurzajace.

Slodziatek, wygladaja i smakuja pysznie..... Sama bym zjadla.
Jakie zamowilas literki? Czym bedziesz malowala?
Stary 2014-08-22, 10:58   #2785
Simran86
Raczkowanie

Cytat:

Olac to najlepsza metoda ja też mam jedną znajomą, która czasami sypie takimi tekstami, że cycki to mi do ziemi opadają

Właśnie też miałam pytać o literki gdzie zamawialas?

Ja już byłam w sklepie i już jesteśmy po śniadaniu czuję się już lepiej i oby tak zostało.

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 11:03   #2786
slodziatek
Rozeznanie

Cytat:

farbą do decoupage i lakier nietoksyczny dla dzieci kupiłam. A literki takie:http://allegro.pl/show_item.php?item=4464661726
i jeszcze słonika http://allegro.pl/show_item.php?item=4511322685
Stary 2014-08-22, 11:05   #2787
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Dobrze czytasz,jestem z leksza przerażona, zwłaszcza,że gin powiedział,że młody jeszcze urośnie, a nie mam żadnych wskazań do cesarki,chyba ,że synek przekroczy 4.500
ło jeju ja sie bałam ze moja duża panna :P:P
miejmy nadzieję, że usg się pomyli a maluch wyskoczy z początkiem 38 tyg

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Prześliczne te leżaczki! Ale ceny wysokie jednak.
My mamy huśtawkę FP po Majci jeszcze,a leżaczek może mi koleżanka pożyczy, tak przynajmniej powiedziała. A jak nie to kupimy jakiś w komisje używany,bo jednak bardzo się przydał.
a do czego się przydał?
ja w sumie zaczęłam odsuwać myśli o leżaczku że może fotelik z auta wystarczy? a lepiej matę edukacyjną...

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
To mnie rozumiesz, bo mam identycznie hehe
Na szczęście mój M. też tak ma, więc się zgraliśmy
Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ana*** bolalo mnie po zwyklym badaniu ginekologicznym jak lekarz sprawdzal ułozenie dziecka ech
Ale jak bylam na fitnessie to dziewczyny tez mowily ze byly obolałe po badaniu u niego
No właśnie ten lekarz sprawdzał ułożenie dziecka i mówił, że główką, ale jakoś bardzo mnie to nie bolało ;P

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47809327]
Misstic po co to siemię lniane? Ja lubię i mam w domu Ale mam zakaz robienia czegokolwiek, co może przyspieszyć poród Jeszcze z dwa tyg muszę poczekać

Pisałyście o tych leżaczkach - bujaczkach, że niby są odpowiednie dla dzieci do 6 mc życia... Kule i teraz zgłupiałam, bo ktoś mi mówił, czy gdzieś przeczytałam, że takiego noworodka nie powinno się kłaść w leżaczku-bujaczku bo to dla niego nie zdrowe? Hm... Dlatego myślałam też, że właśnie to jest odpowiednie dla starszego maluszka.
Tak czy siak nie mam tego i na razie nie kupuję może później
[/QUOTE]

też miałam pytać o to siemię

a co do leżaczka do P.Zawitkowski (fizjoterapeuta) mówi że malucha do leżaczka najlepiej wkładać dopiero po 3 miesiącu życia a i też nie na długo... Dzieciom jest tak wygodnie bo wszystko widzą i są takie egzemplarze które się rozleniwiają i potem nie chcą pełzać, czworakować... leżaczek to I etap do takiego trybu życia (o ile przesadzamy i dziecko często w nim przebywa) podobno lepiej mata i prowakowanie dziecka do ruchu, do pełzania itp.

takie mądrości ostatnio wyczytałam
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 11:15   #2788
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
ło jeju ja sie bałam ze moja duża panna :P:P
miejmy nadzieję, że usg się pomyli a maluch wyskoczy z początkiem 38 tyg

a do czego się przydał?
ja w sumie zaczęłam odsuwać myśli o leżaczku że może fotelik z auta wystarczy? a lepiej matę edukacyjną...

Na szczęście mój M. też tak ma, więc się zgraliśmy

No właśnie ten lekarz sprawdzał ułożenie dziecka i mówił, że główką, ale jakoś bardzo mnie to nie bolało ;P

też miałam pytać o to siemię

a co do leżaczka do P.Zawitkowski (fizjoterapeuta) mówi że malucha do leżaczka najlepiej wkładać dopiero po 3 miesiącu życia a i też nie na długo... Dzieciom jest tak wygodnie bo wszystko widzą i są takie egzemplarze które się rozleniwiają i potem nie chcą pełzać, czworakować... leżaczek to I etap do takiego trybu życia (o ile przesadzamy i dziecko często w nim przebywa) podobno lepiej mata i prowakowanie dziecka do ruchu, do pełzania itp.

takie mądrości ostatnio wyczytałam
Eee ja tam nie wierzę że dziecko nie będzie się niczym innym interesować. Oczywiście wiadomo, nikt na cały dzień malucha tam nie wsadzi, ale w sytuacji, kiedy chcemy coś zrobić czy obiad czy posprzątać, leżaczek może okazać się zbawieniem. Wiele mam używa i jest zadowolonych ☺

Stary 2014-08-22, 11:20   #2789
Ana***
Zakorzenienie

Jutro mam imprezę, 50-tkę taty mam nadzieje że malutka będzie grzeczna
Mama się śmieje, że muszę zabalować ;P no ale wtedy jej dzień braknie do poniedziałku hehe

Wczoraj była akcja. Złapały mnie późnym wieczorem skurcze ud! Co za ból... gorsze niż łydek. Nie mogłam stać ani siedzieć, więc stałam na ugiętych nogach w rozkroku i prawie się poryczałam jak tż mnie zobaczył to wiecie co pomyślał jak sobie przypomnę Jego minę hehe... no do śmiechu to Mu nie było, trzymał się za głowę

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Eee ja tam nie wierzę że dziecko nie będzie się niczym innym interesować. Oczywiście wiadomo, nikt na cały dzień malucha tam nie wsadzi, ale w sytuacji, kiedy chcemy coś zrobić czy obiad czy posprzątać, leżaczek może okazać się zbawieniem. Wiele mam używa i jest zadowolonych ☺

No to jak ze wszystkim jak stosuje się z umiarem to pewnie będzie ok, no i od dziecka zależy

ja tylko przekazuje opinie a każdy i tak podejmuje swoją, własną decyzję

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

A i pytałam mojego gina o malowanie paznokci do porodu. Powiedział, że na stopach mogą być pomalowane, u rąk zmyte
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 11:21   #2790
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj robiłam szybką sałatkę. Makaron penne, łosoś wędzony, fasolka szparagowa, cebulka lub szczypiorek i do tego sos musztarda z majonezem i pieprz. Niby na zimno ale sycące
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości