![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Jimmek tak ładnie spał... do czasu
![]() ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Asiu
![]() ![]() ![]() ![]() Agatka wedzidelko pediatra mówi że jest lekko przyrosniete ale skoro mały nie mial problemów z ssaniem i cyca i butli to znaczy że jest ok.. mówiłam jej o problemach z kp ale ona nie widziała związku.. skierowania nie dała... może jeszcze druga (ta pomylona) od szczepień mi da ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj to była masakra ciągle wisiał na cycku-mam tylko nadzieje zeto efekt poszczepienny ..zzjadł o 15 i przed 17 juz afera no to dalam jeść i na spacer go wzielam zęby się przewietrzyl i po pol godz przed tak wył w wózku ze Expressem do domu wracalam .plul smokiem i koniec weszlismy do domu i przed 18 znów jadł..
No to o 19 zrobiliśmy kompiel-mlody zadowolony ..po kompieli trochę marudal -chcial cycka ale postanowił am go przetrzymać chociaż 2 godz a ten usnol i dopiero o 21.30 przypomniał sobie o szamanku .. Potem o 00.30 i juz polecialo 2.30 , 4.30, 6.00 Mam nadzieje ze dziś lepiej będzie.. Boże kiedy on sobie to unormuje..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Raczkowanie
|
Witam na odchowalni
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja gwiazda (tfu tfu oby nie zapeszyć) kolejną nockę przespała od 21 do 3 a potem szamanko po 6. No to to ja rozumiem, dziecko szczęśliwe matka wyspana ![]() Zauważyłam że Tosia nie opróżnia mi całej piersi ale nie marudzi, śpi to chyba się najada. Wcześniej po jedzeniu miałam dosłownie flaczki a ostatnio ściągnęłam po jedzeniu 100ml mleczka bo nie chciałam żeby się "zmarnowało" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Dziś ogarniam sama dzieciaki, mężuś wyjechał na weekend wróci dopiero w niedzielę
![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Mrożę mam już pół literka, tylko nie wiem czy w ogóle z tego skorzystam bo podobno przechowywać można 3 miesiące. No chyba że dopadnie mnie kryzys laktacyjny 3-go miesiąca to będzie jak znalazł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nie dzieje ci się ja jak sama zostanę to tez czasem mam cykora i każde stukanie mnie stracha i mamy sąsiadów do okola Ale takie mieszkanie ma tez swoje plusy ![]() Tylko noce najgorsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Wykonczylam cały internet w telefonie i dopiero dziś dostałam dodatkowy pakiet. Po prostu przez noc czułam się jak bez ręki ![]() Asiu, ogromnie współczuję Wam tego choróbska. Trzymam kciuki żeby szybko Laura doszła do siebie ![]() ![]() Robaczek, trzymam kciuki ![]() Wy marwicie się o to, że dzieci nie śpią a ja się zmartwilam bo moje Dziecię spało dziś od 21 do 7 rano bez żadnej pobudki i teraz się martwię ze nie obudziła się wcześniej na karmienie. W dzień je normalnie, wręcz pochłania mleko i z piersi i z butli. Może po prostu tak ma. Sama nie wiem. Po wieczornej kąpieli daje je pierś i butelkę potem i odbijam. Kładę do łóżeczka i leży kilkanaście minut spokojnie po czym zasypia zupełnie sama. Aha no i dostałam okres. Z tym ze o wiele obfitszy niż przed porodem. Jeśli jeszcze jutro tak będzie to idę do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
magdix, my rownież byliśmy u neurologa z Jimmkiem, bo jest wcześniakiem. I gwarantuję Ci, ze lekarz, u którego byliśmy jest jednym z najlepszych specjalistów w Warszawie. I poza zginaniem Jimmkowi rączek i nóżek używał też „mloteczka” i tak własnie bada sie rownież takie maluchy.
Domi, pierwszy okres po porodzie moze byc duzo bardziej obfity i moga pojawić sie duuuże skrzepy. Ja dostałam przedwczoraj okres i od wczoraj jest bardzo obfity, ale konsultowalam to z ginem i jest to jak najbardziej normalne. Gdyby miesiaczka przedłużała sie ponad 7 - 8 dni (w zależności od długości miesiączek przed ciaza) to powinno sie to sprawdzić. Idę dzis na pazurki ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
chusteczki testowaliśmy z tesco a na codzien stosujemy fitti z biedry ale juz koniec z eksperymentami bo stosunek jakości do ceny jest rewelacyjny a przede wszystkim nie chce jej sprawiać cierpienia a z tym płaczem to może skok rozwojowy? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- mamaya ile trzyma się hybryda?idę pierwszy raz na nią w pon i się zastanawiam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
I like it jesteście zadowoleni z tych chusteczek fitti? Bo zastanawiam się nad ich kupnem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
mamaya a u kogo byliscie?
Ja nie Lubie chusteczek fitti wole Kindi z tesco lub z kauflanda baby wipes fioletowe
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Ja używam rossmannowskich chusteczek, różowych i jestem zadowolona. Jakość i cena mi odpowiadają. Z tym ze ja nie lubię chusteczek mocno nasaczonych. Przez to np. chusteczki Pampers mi nie odpowiadają ani Nivea, które dodatkowo mają bardzo silny zapach.
Simka słyszałam, że te kauflandowe są fajne, ale nie mam tego sklepu w pobliżu niestety ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-08-22 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() albo to pampers był... już nie pamiętam Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-08-22 o 09:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Maleńka śpi, lekarz była i zostajemy 9 dni w szpitalu na antybiotyku niestety. Jak trzeba to trzeba. Eh biednemu wiatr w oczy...
I like it mi też podpasowaly nivea ale faktycznie cena odstrasza ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Wogóle to chciałam Wam podziękować za wsparcie dziewczyny, naprawdę dużo dla nas to znaczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
simka, juz raz odpisywalam na Twoje pytanie odnośnie neurologa
![]() i like it, hybryda generalnie nie odpada/nie ściera sie, jedyną kwestią jest odrost. Mnie paznokcie rosną bardzo szybko, ale z braku czasu idę dopiero dzisiaj, po 2,5 tygodniach od założenia poprzedniej. Standardowo chodzę co 2 tygodnie ![]() Co do chusteczek nawilżanych to ja używam Huggies zielonych bo maja jeden z najlepszych składów, ale ja generalnie bardzo rzadko używam chusteczek w ogole. Wole nalać cieplej wody do miseczki i przetrzeć Jimmkowi pupę płatkiem kosmetycznym zwilzonym wodą. A przy kupie wolę po prostu wsadzić Go do wanienki. Prawda jest taka, że chusteczek nie powinno używać się do kazdorazowego wycierania pupy. Z reszta chusteczki do tego nie sluza ![]() Dzięki temu, ze używam wody a nie trę pupy Jimmka chustkami, nigdy nie mieliśmy odparzenia. No ale ja generalnie zmieniam Maleńkiemu pampersa co godzinę - półtorej maksymalnie i stosuję wodę + mąkę ziemniaczaną (po kupie) ![]() Wysłane z iPhone
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-08-22 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to od porodu jestem mega wrazliwa pod katem dxieci. Jak widze na spacerze chore dzieci to mam lzy w oczach. Jak slysze placz dzieci np przy pobieraniu krwi to tak samo, o dziwo jak malej pobierali to bylam twarda, ale ona na szczesxie troszke poplakala i szybko sie uspokoila. Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Domi, Jimmek dużo siusia, a poza tym ja mam obsesję na punkcie czystej pieluchy
![]() ![]() Maleńki też kupa raz dziennie ![]() I też właśnie nigdy ani śladu zaczerwienienia. No ale tak jak mowię, my nie używamy w domu w ogole chusteczek. Wyłącznie na spacerze, jeśli jest taka potrzeba ![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Asiu jak pisałaś o tym wkłuwaniu to przypomina mi się jak julka była w szpitalu i szlak mnie trafiał jak nie mogła wkłuć w żyłkę tylko jak mi powiedziała że ładne ma żyłki na główce i tam wkłuje to film mi się urwał cierpienie dziecka jest najgorsza rzeczą jaka może być mi nawet nie przeszkadzało że spałam na podłodze sorki że tak o mnie ale mimo paru lat wszystko wróciło dla tego kochana trzymam kciuki za was i za szybki powrót do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja się uspokoiła ale za ścianą mam niemowlaka który non stop płacze i jest bardzo chory aż serce ściska ile dzieci choruje bo to widać dopiero w szpitalu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
My zuzywamy ok 5 pampersow na dzień, stosujemy chusteczki nawilżanie za każdym razem i też pupa Małej nigdy nie była nawet zaczerwieniona
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Asiu, będziemy z Tobą przez te 9 dni i pamiętaj ze nas masz ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-08-22 o 10:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
zaczyna wkurzać mnie moja mama... tylko mała zapłacze a ta leci i się pyta czemu Oliwka płacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
MALWISKA wolałabym denerwować się na mame niż na teściową hehe pomysl sobie że zawsze mogło być gorzej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
ja mam takie chusteczki
![]() i teraz mam problem, krosteczek nie ma, ale w pachwinach tak jakby schodzi jej skórka.. nie wiem czy za mocno wycieram czy co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.