Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-08-21, 11:09   #3271
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

A oto fotki
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (53,5 KB, 19 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (47,8 KB, 21 za³adowañ)

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:12   #3272
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
super, ze jestes!
hej hej tez siê cieszê

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Mi brakuje czasu na sam± konsumpcjê, bo ci±gle co¶ jeszcze do zrobienia jest rano. Za to zawsze pamiêtam, ¿eby moja pociecha wypi³a flachê mleka przed wyj¶ciem z domu.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

aamidale cieszê siê, ¿e jeste¶ ju¿ z nami. Bardzo nam Ciebie brakowa³o.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Wypróbujê jak tylko bêdê mia³a chwilkê.
teraz ju¿ raczej bêdê milo ¿e o mnie pamiêtacie

27.02.2012
Stary 2014-08-21, 12:23   #3273
womendontcry
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
A oto fotki
No, no...
Jest czego gratulowaæ!

----98-97-96-95-94-93-92-91-90-
89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-
79-78-77-76 -75-74-73 -72-71-70-
69-68-67-66-65
womendontcry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:29   #3274
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cytat:
Mi brakuje czasu na sam± konsumpcjê, bo ci±gle co¶ jeszcze do zrobienia jest rano. Za to zawsze pamiêtam, ¿eby moja pociecha wypi³a flachê mleka przed wyj¶ciem z domu.
nie przekonuj± mnie takie wymówki, ale jestem nowa wiêc siê nie wtr±cam
i tak, te¿ mam dziecko

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:23   #3275
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ
i tak, te¿ mam dziecko
mnie tez nie
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-21, 14:37   #3276
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
A oto fotki
Super, Extra = Podziwiam
A jakie wciêcie w pasie - hohoho
Nie pogadasz !!!

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
i tak, te¿ mam dziecko
o mamy kolejn± mamê. Super, w jakim wieku masz pociechê/y ?
Có¿ przyznajê siê, mo¿e nie umiem zorganizowaæ sobie czasu, wdziêczna bêdê za sugestie - mo¿e Wy macie jakie¶ fajne rozwi±zania ¿eby zd±¿yæ ze wszystkim rano i nie zwariowaæ.
Ja z pociech± z domu wychodzê maksymalnie 7:15.
Obowi±zki wzglêdem dziecka: przewijanie, ubieranie,butla mleka, wierzchnie ubranko wyj¶cie.
Plus moje zwyk³e kobiece sprawy oraz ogarniêcie pobie¿ne "pobojowiska"
Nie wracam nigdy pierwsza do domu, wiêc nie lubiê zostawiaæ za sob± du¿ego ba³aganu.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Jak macie jakie¶ patenty chêtnie poczytam, tym bardziej ¿e od wrze¶nia wszystko x 2.

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-08-21 o 14:36
Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-21, 16:21   #3277
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
i tak, te¿ mam dziecko
Hehe, ja te¿ mam, sztuk dwie
A jak policzyæ mê¿a, to nawet trzy

Malinko, jestem ostatni± osob± na ¶wiecie, o której mo¿na powiedzieæ, ¿e jest zorganizowana. Jestem wieczn± spó¼nalsk±, wszystko zostawiam na ostatni± chwilê, a porz±dek... có¿... raz jest, a raz go nie ma.
Ale ¶niadaniu nie odpuszczê!
Bez niego jojo masz jak na tacy

A, i dlaczego od wrze¶nia x 2?

69-68-67-66-65

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 19:45   #3278
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Zapraszamy serdecznie.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

No i moje plany na wczoraj wziê³y w ³eb, prasowanie nadal le¿y od³ogiem. T¯ wzi±³ siê za swoje rzeczy, wiêc ja ¿eby córcia mu nie przeszkadza³a zabra³am j± na godzinny spacerek.
Prasowanie nie zaj±c nie ucieknie, po prostu dzisiaj mam go dwukrotnie wiêcej Ale spacer by³ super.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Moje wczorajsze menu:
szklanka witaminek (z uwagi na wypadaj±ce ow³osienie g³owy)
2 pomidory
1,5 jab³ka
kawa z mlekiem
plaster ¿ó³tego sera x 2
ziemniaczki z sosikiem na szyneczce i pomidorki z cebul±
3 ciasteczka z marmoladk±
kremówka papieska
maliny

Podsumowanie - za du¿o ¶mieciowego jedzenia, za ma³o warzyw.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Dzisiaj na dole stronki w "propozycjach" sposoby na tiramisu. Projektanci strony doskonale wiedz± jak nam uprzykrzyæ dietê.
Ech, wola³abym przepis na ciasto 50 kcal.
za takie jad³ospisy!!

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
Malinko, czy Twoja dieta to efekt konsultacji z dietetykiem...?
Czy tylko ja mam wra¿enie, ¿e jesz dramatycznie ma³o, zw³aszcza je¶li chodzi o najwa¿niejszy posi³ek, czyli ¶niadanie...?
Nie tylko Ty.

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Nie, do dietetyka jeszcze nie dotar³am.
Wiem, ¿e moje ¶niadania s± znikome albo ¿adne - spowodowane jest to tym, i¿ muszê wyszykowaæ rano siebie i pociechê i jeszcze zawie¼æ do ¿³obka i zd±¿yæ do pracy. Efekt nie wyrabiam siê.
Dzisiaj specjalnie wsta³am jeszcze wcze¶niej i zjad³am bu³eczkê z past± z tuñczyka, a do tego pomidorek.
Efekt zapomnia³am jedzenia do pracy, bo i tak mi czasu brak³o
Kochana, ale jak nie masz czasu rano czy nawet nie lubisz rano du¿o je¶æ, to pó¼niejsze posi³ki powinny byæ warto¶ciowe, a u Ciebie nic takiego nie ma . Nie wiem, czy Ty jeste¶ ogólnie zadowolona ze swojego sposobu od¿ywiania czy próbujesz to zmieniæ? Bo to bardzo marnie wygl±da .

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Huhu, by¶ widzia³a jak mój dziadek reaguje jak widzi takie dziecko w wózku z chipsami. Z miejsca podchodzi i robi matce wyk³ad. Ja tam tego nie popieram, jej dziecko jej sprawa. I jej problemy na przysz³o¶æ.
Ja mam ochotê chodziæ i u¶wiadamiaæ ludzi w marketach, w galeriach przy fast foodach itd. Ale oczywi¶cie tego nie robiê. Tylko siê zastanawiam ile osób nie¶wiadomie sobie robi krzywdê, a ile ¶wiadomie. I potem to siê rozwija do my¶li - ciekawe czy jak za 5 lat bêdzie mia³ takie, takie i takie problemy zdrowotne to pomy¶li sobie "gdybym tylko wiedzia³, ¿e wystarczy wyrzuciæ takie rzeczy z diety to bym to zrobi³" ...
Cytat:
Ja siê nie poddajê kochana, ja ca³y czas æwiczê, po prostu by³am przemêczona i apatyczna. Raz ¿e lato siê koñczy a ja na prze³omowych miesi±cach odczuwam apatiê, bezsenno¶æ itp, po drugie - 15 godzin æwiczeñ tygodniowo na tym etapie to jednak by³o za duzo ;p zesz³am do 11-12 i jest nieco lepiej, nie zasypiam w wannie trochê wiêcej zaczê³am je¶æ poza tym, skoñczy³y siê upa³y to i apetyt siê unormowa³.[COLOR="Silver"]
szczególnie za niepoddawanie siê i za wiêcej jedzenia
Chocia¿ 11-12h tygodniowo to nadal du¿o. Dasz radê tak poza wakacjami æwiczyæ?
Wracaj do nas, bo smutno bez Ciebie .

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
i jeszcze zdjêcie, ale walnê tutaj bo nie chce mi siê z klubem bawic ;p

pierwsze to polowa lipca, drugie polowa sierpnia.
Zmiany widaæ szczególnie w okolicach nóg i pupy, rêce dopiero zaczê³y siê ruszaæ, ukszta³towa³y mi siê te¿ biodra.
Wiêkszo¶æ masy na brzuchu to skóra. i wygl±da to paskudnie, muszê nosiæ gacie wy¿ej i nie bêdzie problemu. Jest na etapie wch³aniania, muszê zacz±æ ³ykaæ kolagen.

To jest zmiana w miesi±c. Jestem baaardzo zadowolona.
Super zmiany

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Super, Extra = Podziwiam
A jakie wciêcie w pasie - hohoho
Nie pogadasz !!!

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Có¿ przyznajê siê, mo¿e nie umiem zorganizowaæ sobie czasu, wdziêczna bêdê za sugestie - mo¿e Wy macie jakie¶ fajne rozwi±zania ¿eby zd±¿yæ ze wszystkim rano i nie zwariowaæ.
Obowi±zki wzglêdem dziecka: przewijanie, ubieranie,butla mleka, wierzchnie ubranko wyj¶cie.
Nie wracam nigdy pierwsza do domu, wiêc nie lubiê zostawiaæ za sob± du¿ego ba³aganu.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Jak macie jakie¶ patenty chêtnie poczytam, tym bardziej ¿e od wrze¶nia wszystko x 2.
A wiesz co? Ja my¶lê, ¿e znaczna wiêkszo¶æ z nas (jak nie wszystkie) ma bardziej problemy ze zorganizowaniem siê albo wrêcz wdro¿eniem planów w ¿ycie ni¿ z brakiem wiedzy albo brakiem pomys³ów.
Tylko trzeba sobie z tego zdawaæ sprawê i siê staraæ z tym walczyæ.
Mo¿e spróbuj sobie przez tydzieñ wypisywaæ dok³adnie ile czasu po¶wiêci³a¶ na co, gdzie go zmarnowa³a¶, kiedy i dlaczego nie mia³a¶ czasu na zjedzenie/zrobienie porz±dnego posi³ku itd. Jak siê ma czarno na bia³ym to ³atwiej zauwa¿yæ. Zmieniæ nawyki ju¿ nie tak ³atwo, ale wszystko siê da! A z nami siê uda, przecie¿ wszystkie siê zmieniamy w cudne i zdrowe miss ¶wiata .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-21, 20:01   #3279
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Admira³ko có¿ za zmiana! Niesamowita. oby tak dalej.

z krêgos³upem cofam. boli mnie tym razem odcinek piersiowy. no bardzo zabawne

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-21, 20:14   #3280
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

Córa ma prawie 3latka

Mo¿e na pocz±tek wystarczy wstawaæ 10minut wcze¶niej? Tyle wystarczy by wyj±æ owsiankê z lodówki, podgrzaæ chwilê i zje¶æ. Albo robiæ tak± co je siê na zimno. Jogurt z musli domowym tak samo mo¿na naszykowaæ na noc i rano tylko wyj±æ. Albo zje¶æ naszykowane nawet wieczorem kromki czy tam bu³kê, nie wiem czy jesz chleb czy nie.
Ostatecznie mo¿esz zrobiæ ciastka owsiane najprostsze czyli banana zagnie¶æ z p³atkami owsianymi, formowaæ kulki i na 15minut do piekarnika. I wci±gn±æ w drodze do pracy czy do ¿³obka. Albo zrobiæ taki chrupki chlebek http://www.mojewypieki.com/przepis/c...k-skandynawski
w trakcie jak dziecko pije mleko, Ty zjadasz kromkê
Wieczorem gotujesz jaja, masz na rano gotowe, mo¿esz naszykowaæ twaro¿ek i rano tylko wyj±æ i zje¶æ. Naprawdê to nie jest jako¶ strasznie anga¿uj±ce czas. Tylko trzeba spróbowaæ
wieczorem szykujesz ubrania dla siebie i dziecka, ¿eby rano ju¿ siê nie grzebaæ. Wiadomo makija¿ i ranna toaleta nie mog± byæ zrobione wieczorem, ale resztê co tlko siê da stara³abym siê szykowaæ sobie na wieczór.

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e spróbuj sobie przez tydzieñ wypisywaæ dok³adnie ile czasu po¶wiêci³a¶ na co, gdzie go zmarnowa³a¶, kiedy i dlaczego nie mia³a¶ czasu na zjedzenie/zrobienie porz±dnego posi³ku itd. Jak siê ma czarno na bia³ym to ³atwiej zauwa¿yæ. Zmieniæ nawyki ju¿ nie tak ³atwo, ale wszystko siê da! A z nami siê uda, przecie¿ wszystkie siê zmieniamy w cudne i zdrowe miss ¶wiata .
ja tak robi³am przez pewien czas - mia³am rozpisany ca³y tydzieñ posi³ki, w sobotê zakupy i to siê bardzo sprawdza³o. Wiedzia³am co i kiedy zjem, nie musia³am my¶leæ i zastanawiaæ siê co na obiad dzi¶. To bardzo pomaga Ale ja jestem straszn± perfekcjonistk±, uwielbiam mieæ wszystko zaplanowane i uporz±dkowane

Julitka

Stary 2014-08-21, 20:35   #3281
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Córa ma prawie 3latka

Mo¿e na pocz±tek wystarczy wstawaæ 10minut wcze¶niej? Tyle wystarczy by wyj±æ owsiankê z lodówki, podgrzaæ chwilê i zje¶æ. Albo robiæ tak± co je siê na zimno. Jogurt z musli domowym tak samo mo¿na naszykowaæ na noc i rano tylko wyj±æ. Albo zje¶æ naszykowane nawet wieczorem kromki czy tam bu³kê, nie wiem czy jesz chleb czy nie.
Ostatecznie mo¿esz zrobiæ ciastka owsiane najprostsze czyli banana zagnie¶æ z p³atkami owsianymi, formowaæ kulki i na 15minut do piekarnika. I wci±gn±æ w drodze do pracy czy do ¿³obka. Albo zrobiæ taki chrupki chlebek http://www.mojewypieki.com/przepis/c...k-skandynawski
w trakcie jak dziecko pije mleko, Ty zjadasz kromkê
Wieczorem gotujesz jaja, masz na rano gotowe, mo¿esz naszykowaæ twaro¿ek i rano tylko wyj±æ i zje¶æ. Naprawdê to nie jest jako¶ strasznie anga¿uj±ce czas. Tylko trzeba spróbowaæ
wieczorem szykujesz ubrania dla siebie i dziecka, ¿eby rano ju¿ siê nie grzebaæ. Wiadomo makija¿ i ranna toaleta nie mog± byæ zrobione wieczorem, ale resztê co tlko siê da stara³abym siê szykowaæ sobie na wieczór.

ja tak robi³am przez pewien czas - mia³am rozpisany ca³y tydzieñ posi³ki, w sobotê zakupy i to siê bardzo sprawdza³o. Wiedzia³am co i kiedy zjem, nie musia³am my¶leæ i zastanawiaæ siê co na obiad dzi¶. To bardzo pomaga Ale ja jestem straszn± perfekcjonistk±, uwielbiam mieæ wszystko zaplanowane i uporz±dkowane
Ja na dobry pocz±tek lubiê w³a¶nie sposób z zapisywaniem stanu aktualnego i rzeczywistego, a pó¼niej próbê zmian. Bo czêsto siê nam wydaje np. ¿e du¿o jemy albo zdrowo jemy, albo ¿e pijemy du¿o wody, albo ¿e tylko chwilê siedzimy przy komputerze. A jak przez tydzieñ sobie pozapisujemy dok³adnie wszystkie te rzeczy to nagle siê okazuje, ¿e wcale nie . £atwiej to kontrolowaæ, jak siê wie co jest nie tak. Dlatego te¿ jestem fank± zapisywania tego, co siê je .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-08-21 o 20:42
Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 07:35   #3282
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, ja te¿ mam, sztuk dwie
A jak policzyæ mê¿a, to nawet trzy
A, i dlaczego od wrze¶nia x 2?
Zgadzam siê z Tob±, u mnie te¿ mo¿na mê¿a liczyæ za dodatkowe dziecko, z uwagi na jego charakterek to nawet jako bli¼niaki.

Od wrze¶nia x 2 bo:
teraz odstawiam jedno do ¿³oba, od wrze¶nia drugie bêdê odstawia³a do szko³y.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Dziewczyny wziê³am sobie do serca Wasze uwagi i dzisiaj wsta³am pó³ godziny wcze¶niej. Na ¶niadanko by³ chlebek razowy z twaro¿kiem, pomidorkiem i cebulk±.

Co do jad³ospisów tak mam z nimi problem, zazwyczaj jadam to na co aktualnie mnie "naleci"

Wczorajsze menu:
Bu³eczka zbo¿owa z past± z tuñczyka, pomidor
kawa z mlekiem
jogurt naturalny 400 g
sa³atka z surimi
makrela wêdzona dwie kromki chleba
sa³atka ze ¶ledziami w ¶mietanie
1/2 kg ¶liwek
maliny
2 x plaster ¿ó³tego sera

U mnie dodatkowo dwa dni jestem sama, bez po³ówki ( z uwagi na pracê) jak ma³e je w ¿³obie (starsze na wyje¼dzie) - to dla samej siebie nie chce mi siê gotowaæ jak wrócê z pracy, wolê zje¶æ kanapkê i i¶æ na spacer.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Chyba sama przed sob± poza tym muszê przyznaæ, ¿e moje jad³ospisy nie s± dobre. Muszê zmieniæ sposób od¿ywiania, na bardziej warto¶ciowy.
Dziewczyny czy mog³yby¶cie równie¿ wrzucaæ swoje menu, to zawsze by³aby jaka¶ wskazówka.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Ach, dzisiaj pi±tek - proszê o zapisanie 69 kg ¿ywego t³uszczu.

Stary 2014-08-22, 07:40   #3283
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam siê z Tob±, u mnie te¿ mo¿na mê¿a liczyæ za dodatkowe dziecko, z uwagi na jego charakterek to nawet jako bli¼niaki.
Ach, ci mê¿czy¼ni... Ale co my by¶my bez nch robi³y?

Cytat:
Od wrze¶nia x 2 bo:
teraz odstawiam jedno do ¿³oba, od wrze¶nia drugie bêdê odstawia³a do szko³y.
Hm, to rzeczywi¶cie jest rano co robiæ, ale dla w³asnego dobra, pomy¶l jednak o ¶niadaniu

Dziesiejsze wa¿enie: 95,4
Bardzo przyzwoicie, zwa¿ywszy na fakt, ¿e biologia sobie o mnie przypomnia³a, a ja zazwyczaj wa¿ê wtedy do 1 kg wiêcej. Tym bardziej cieszê siê na wa¿enie i wynik w przysz³ym tyg!

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
kawa z mlekiem
jogurt naturalny 400 g
sa³atka z surimi
1/2 kg ¶liwek
maliny
2 x plaster ¿ó³tego sera
Malinko, ¶niadanie widzê, ale gdzie jest obiad?

Nie jestem ekspertem, i moje jad³ospisy nie s± warte wpisania tu, ale ja jem syc±ce ¶niadanie, i drugie danie, a oprócz tego pijê mleko, jem baardzo du¿o jab³ek i innych owoców.

69-68-67-66-65
Stary 2014-08-22, 07:53   #3284
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Malinko, ¶niadanie widzê, ale gdzie jest obiad?
Lenistwo wziê³o górê, nie chcia³o mi siê staæ przy garach tylko dla siebie samej. Zjad³am kanapki i posz³am na spacer.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Nie jestem ekspertem, i moje jad³ospisy nie s± warte wpisania tu, ale ja jem syc±ce ¶niadanie, i drugie danie, a oprócz tego pijê mleko, jem baardzo du¿o jab³ek i innych owoców.
Ka¿dy jad³ospis jest wart uwiecznienia.
Ja bardzo chêtnie go przeczytam, ¿adna z nas nie jest ekspertem, gdyby¶my nimi by³y to nie spotka³yby¶my siê na tym forum.
Dlatego pisz, pisz, pisz - proszê - ja naprawdê chêtnie poczytam.

Stary 2014-08-22, 08:01   #3285
mooonik
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Dziewczyny wziê³am sobie do serca Wasze uwagi i dzisiaj wsta³am pó³ godziny wcze¶niej. Na ¶niadanko by³ chlebek razowy z twaro¿kiem, pomidorkiem i cebulk±.

Co do jad³ospisów tak mam z nimi problem, zazwyczaj jadam to na co aktualnie mnie "naleci"

Wczorajsze menu:
kawa z mlekiem
jogurt naturalny 400 g
sa³atka z surimi
1/2 kg ¶liwek
maliny
2 x plaster ¿ó³tego sera

U mnie dodatkowo dwa dni jestem sama, bez po³ówki ( z uwagi na pracê) jak ma³e je w ¿³obie (starsze na wyje¼dzie) - to dla samej siebie nie chce mi siê gotowaæ jak wrócê z pracy, wolê zje¶æ kanapkê i i¶æ na spacer.

.
brawo za pierwszy krok
Malinko jakby to menu uporz±dkowaæ, jogurt daæ z malinami- masz ¶wietne drugie ¶niadanie. Makrela na kolacjê. ¦liwki na podwieczorek, albo po obiedzie, którego tutaj brak faktycznie to nie by³o tak ¼le. Te sa³atki ze ¶ledzia i surimi to w³asnorêcznie robione?
Wiesz, ¿e te gotowe maj± cukier, lub co gorsze syrop g-f, masê soli i jeszcze inne zupe³nie niepotrzebne sk³adniki :/

ja na mê¿a nie narzekam. On tylko choruje jak typowy facet - czyli przy 37 ju¿ umiera ale poza tym nie mogê z³ego s³owa powiedzieæ

u mnie na ¶niadanie jajecznica - córki ¿yczenie z ogórkami gruntowymi
Na II bêdzie koktajl z truskawek, jagód, z jog posypany s³onecznikiem.
Obiad kasza jêczmienna, roladki z kurczaka z papryk± i serem ¿ó³tym, mizeria
Podwieczorek muffinka pe³noziarnista, bez cukru, z bananem, daktylami
Kolacja makrela z pomidorem

lubiê mieæ tak zaplanowany dzieñ
mam nadziejê ¿e m±¿ wróci wcze¶niej to wybierzemy siê na rowery

Julitka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 08:05   #3286
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Ja na dobry pocz±tek lubiê w³a¶nie sposób z zapisywaniem stanu aktualnego i rzeczywistego, a pó¼niej próbê zmian. Bo czêsto siê nam wydaje np. ¿e du¿o jemy albo zdrowo jemy, albo ¿e pijemy du¿o wody, albo ¿e tylko chwilê siedzimy przy komputerze. A jak przez tydzieñ sobie pozapisujemy dok³adnie wszystkie te rzeczy to nagle siê okazuje, ¿e wcale nie . £atwiej to kontrolowaæ, jak siê wie co jest nie tak. Dlatego te¿ jestem fank± zapisywania tego, co siê je .
ja te¿ uwa¿am, ¿e metoda zapisywania co siê jad³o jest bardzo dobra

75,5kg
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-22, 08:50   #3287
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

dzisiejsza waga: 87,4. i tak by³o wiêcej. parê dni temu wzros³a o kilogram a wczoraj spad³o

wynalaz³am bu³kê tart± z pieczywa owsianego. nawet na ciekawy smak. o przek±skê. wafle pszenno-ry¿owe o posmaku cebuli. oko³o 300 kalorii na 100 gram. w paczce jest 56 g, a zapycha nie¼le. ca³y dzieñ to jad³am

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-22, 08:59   #3288
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
lubiê mieæ tak zaplanowany dzieñ
mam nadziejê ¿e m±¿ wróci wcze¶niej to wybierzemy siê na rowery
Wiesz co, chyba te¿ tak zacznê planowaæ.
NA razie wszystko idzie "na gor±co" ale od wrze¶nia na pewno siê nie uda.
Wprowadzê zmiany, a co !!!
W weekend przysi±dê i zaplanujê menu na ca³y tydzieñ.

Stary 2014-08-22, 10:58   #3289
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam ochotê chodziæ i u¶wiadamiaæ ludzi w marketach, w galeriach przy fast foodach itd. Ale oczywi¶cie tego nie robiê. Tylko siê zastanawiam ile osób nie¶wiadomie sobie robi krzywdê, a ile ¶wiadomie. I potem to siê rozwija do my¶li - ciekawe czy jak za 5 lat bêdzie mia³ takie, takie i takie problemy zdrowotne to pomy¶li sobie "gdybym tylko wiedzia³, ¿e wystarczy wyrzuciæ takie rzeczy z diety to bym to zrobi³" ...

szczególnie za niepoddawanie siê i za wiêcej jedzenia
Chocia¿ 11-12h tygodniowo to nadal du¿o. Dasz radê tak poza wakacjami æwiczyæ?
Wracaj do nas, bo smutno bez Ciebie .

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Super zmiany

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

jasne, ze dam radê poza wakacjami, ja szko³ê mam tylko parê razy w tygodniu. Gorzej, ze zbliza siê wrzesieñ a ja leczê grudki na twarzy kwasami i zrzucam piêæ warstw skóry na dzieñ, nie wiem jak taka wyuszczona bêdê chodziæ, ja zawsze muszê mieæ twarz perfekt, no chyba ze idê do sklepu czy sportowo. w po³±czeniu z potem potwornie szczypie, chodzê non stop wymamzana sudocremem i wszystko wokól te¿ jest wymazane ;p

Wiêcej jedzenia to umnie, nie wiedzieæ czemu, wiêksza motywacja :O serio, odk±d jem wiêcej jako¶ mniej razy mam ochotê dzi¶ odpuszczaæ. Pewnie jakie¶ kwestie psychiczne, albo mia³am a¿ takie braki - strach pomy¶leæ No i ³ykam magnez. Ja wiem Melonade, ¿e to siê wydaje du¿o, ale ja poza rowerem mam teraz bardzo leniwy tryb ¿ycia - nigdzie nie chodzê przez te przebrzyd³e grudki, poza tym smarujê na dzieñ g³owê rycyn± - jak bêdzie zima to po 16 bêdê mog³a sobie i¶c na spacer w czapce i nikt twarzy te¿ nie zobaczy a póki co wczoraj w markecie nastraszy³am jak±¶ m³odzie¿ poza tym przez te trzy miesi±ce dorobi³am siê takiej kondycji ¿e hoho

Co do ludzi którzy robi± sobie krzywdê to mam ich w nosie. Serio, w dobie internetu, forów takich jak Wiza¿ ka¿dy, za przeproszeniem, najtêpszy z debili mo¿e siê dowiedzieæ co gdzie i jakie powoduje szkody. Ludzie s± leniwi - doros³ych mi nie jest szkoda. Naprawdê, nazwijcie mnie z³± osob±, ale ja nie mam nic do firm które na ludzkiej g³upocie zarabiaj±. Prawie wszystkich takich "przekrêtów" da siê unikn±æ przez piêæ minut pomy¶lenia i sprawdzenia danych. Jasne, ka¿demu siê zdarza pomyliæ ale niech potem nie narzeka, ¿e wszystko jest z³e, straszne. No jest. Zawsze by³o. I jako¶ ludzie pó³ wieku temu rzadziej dawali siê nabieraæ na ró¿ne tricki. I Zamiast kampanii u¶wiadamiania spo³eczeñstwa powinni¶my prowadziæ kampaniê zmuszania ludzi do logicznego my¶lenia. A ja sama jestem idiotk± w tej kwestii, dlatego tak swobodnie mówiê - mnie naci±gnê³o nasze pañstwo - ale czy na pewno? Musia³am zap³aciæ prawie 4 tysi±ce kary za to, ¿e mój dziadek z³o¿y³ za mnie ¼le wype³nione zeznanie podatkowe. On przeklina jakie z³e czasy, a ja jestem z³a tylko na siebie - bo pozwoli³am, ¿eby kto¶ siê czym¶ za mnie zaj±³. A wystarczy³oby, ¿ebym poszuka³a w necie. Sprawa dawno za mn±, zap³acone oczywi¶cie przez dziadka - ale co by by³o gdyby to wysz³o za 8 lat? Przyk³ad mo¿e ma³o ma wspólnego z fastfoodami na pierwszy rzut oka, ale pomy¶lcie - jak wiele osób zmaga siê z chorobami uk³adów najró¿niejszych, z oty³o¶ci± i jej nastêpstwami, potem - ile z nich idzie na dietê zero kalorii bo us³ysza³ na tvn style ze tak jest ok? A wystarczy po¶wiêciæ parê godzin na lekturê na sfd, kfd, na wizazu, na wielu innych forach. Przecie¿ zrzucanie wagi, zdrowie - to wszystko jest proste! to jest matematyka, tu dasz mniej tego to tu ci zejdzie i bêdziesz na minusie. Chaotycznie napisa³am strasznie bo to dla mnie emocjonuj±cy temat ale koniec koñców powiem kontrowersyjnie - nic nas nie zabija tak, jak nasz w³asna g³upota.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Admira³ko có¿ za zmiana! Niesamowita. oby tak dalej.

z krêgos³upem cofam. boli mnie tym razem odcinek piersiowy. no bardzo zabawne
mnie boli ko¶æ ogonowa, narzeczony twierdzi ¿e w tamtym rejonie bardzo schud³am i brakuje mi poduszek izoluj±cych siode³ko od ko¶ci

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

aha, i jeszcze zapomnia³am dodaæ jazdy i godziny od 15 do dzi¶ :
16,18,21 godzina æwiczeñ - pó³ h roweru pó³ h na dywanie
15,19,20,22 -2 h æwiczeñ, pó³torej h na rowerze i pó³ na dywanie

17 mia³am ma³± przerwê bo leczy³am kaca ;p

27.02.2012

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 11:01   #3290
Malinka_Malinka
Zadomowienie

aamidale wymagasz od ludzi, ¿eby czytali ze zrozumieniem, a do tego my¶leli - nie licz na to.
Od kilku lat mamy wtórny analfabetyzm.
Ludzie prawie nic nie czytaj±, a jak ju¿ to tylko czasopisma z obrazkami i plotkami.
Po drugie trudno siê nawet temu 1% my¶l±cych przebiæ przez opiniê, ró¿nych "naukowców".
Na jednej stronie jest napisane, ¿e mleko jest z³e i niedobre, na drugiej ¿e to najlepsza rzecz pod s³oñcem. Ludzie s± zwyczajnie zagubieni.
Oczywi¶cie powy¿sze nie dotyczy napoi gazowanych, czipsów itd.itp. Chocia¿ w ma³ych ilo¶ciach i ¶wiadomie wszystko jest dozwolone.

Stary 2014-08-22, 11:01   #3291
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
ja na mê¿a nie narzekam. On tylko choruje jak typowy facet - czyli przy 37 ju¿ umiera ale poza tym nie mogê z³ego s³owa powiedzieæ
Zgrzeszy³abym, gdybym narzeka³a na mojego mê¿a. Ot, po prostu w ka¿dym mê¿czy¼nie skryty jest ma³y ch³opiec, który lubi czasem wyj¶æ na ¶wiat³o dzienne

Po piêtnastu latach bycia razem, dwunastu latach ma³¿eñstwa, i wielu prze¿yciach, wiem jedno - to nie tylko mój m±¿ i kochanek, to przede wszystkim mój najlepszy przyjaciel.
¯ycie nas skopa³o, wiele razem przeszli¶my, i nigdy, NIGDY, nie zostawi³ mnie samej. Gdyby nie on, nie poradzi³abym sobie 4 lata temu. Wiem, ¿e mogê na niego liczyæ w zdrowiu i chorobie - niestety sprawdzone.

A ¿e czasem nie posprz±ta... No có¿, za to ¶wietnie gotuje, jest cudnym ojcem, i moim niezast±pionym partnerem do wszystkiego

69-68-67-66-65
Stary 2014-08-22, 11:08   #3292
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Zgrzeszy³abym, gdybym narzeka³a na mojego mê¿a. Ot, po prostu w ka¿dym mê¿czy¼nie skryty jest ma³y ch³opiec, który lubi czasem wyj¶æ na ¶wiat³o dzienne

Po piêtnastu latach bycia razem, dwunastu latach ma³¿eñstwa, i wielu prze¿yciach, wiem jedno - to nie tylko mój m±¿ i kochanek, to przede wszystkim mój najlepszy przyjaciel.
¯ycie nas skopa³o, wiele razem przeszli¶my, i nigdy, NIGDY, nie zostawi³ mnie samej. Gdyby nie on, nie poradzi³abym sobie 4 lata temu. Wiem, ¿e mogê na niego liczyæ w zdrowiu i chorobie - niestety sprawdzone.

A ¿e czasem nie posprz±ta... No có¿, za to ¶wietnie gotuje, jest cudnym ojcem, i moim niezast±pionym partnerem do wszystkiego
Zazdroszczê Ci.
Mój T¯ to wymaga mojej opieki w wielu kwestiach,
dodatkowo równie¿ wymaga ¿ebym ja sobie sama radzi³a ze wszystkimi moimi problemami i podejmowa³a decyzjê w trudnych kwestiach. Ponoæ to ma kszta³towaæ mój charakter.
Nie powiem, jestem mu wdziêczna.
Nauczy³ mnie pe³nej samodzielno¶ci, ze wszystkim poradzê sobie sama - jestem kobiet± w pe³ni niezale¿n±.
Te¿ jeste¶my kilkana¶cie lat po ¶lubie.

Stary 2014-08-22, 11:08   #3293
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
Musia³am zap³aciæ prawie 4 tysi±ce kary za to, ¿e mój dziadek z³o¿y³ za mnie ¼le wype³nione zeznanie podatkowe.
Dziwne, przy pierwszym przewinieniu zazwyczaj wystarczy z³o¿yæ korektê zeznania i wyraziæ tzw. czynny ¿al.
Nikt Ci tego nie zaproponowa³...?

69-68-67-66-65

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 11:11   #3294
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, chyba te¿ tak zacznê planowaæ.
NA razie wszystko idzie "na gor±co" ale od wrze¶nia na pewno siê nie uda.
Wprowadzê zmiany, a co !!!
W weekend przysi±dê i zaplanujê menu na ca³y tydzieñ.
Malinko mo¿e pomocne bêd± te jad³ospisy http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...o-2014_25.html
czêsto korzystam z pomys³ów z tej strony

Cytat:
w moim równie¿, jednak nie na tyle, by nazywaæ go kolejnym dzieckiem

Cytat:
No có¿, za to ¶wietnie gotuje, jest cudnym ojcem, i moim niezast±pionym partnerem do wszystkiego
i to jest najwa¿niejsze

mam jaka¶ inwazjê os nie wiem ile ju¿ wygoni³am, a ile zabi³am na oknie, koszmar

Julitka

Stary 2014-08-22, 11:19   #3295
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
Zazdroszczê Ci.
Uwierz mi, ¿e nie ma czego. Mamy za sob± ogromn± tagediê - ona wprawdzie pozwoli³a "wykazaæ siê" mojemu mê¿owi, ale wola³abym tego wszystkiego nie wiedzieæ.

A, co do chorowania - mój m±¿ nawet jak ma 40 stopni gor±czki i zdycha na kolanach, to i tak twierdzi, ¿e nic mu nie jest... Te¿ niedobrze, bo nigdy siê nie przyznaje, ¿e co¶ go boli, a do lekarza, nie pójdzie, bo "oni i tak siê nie znaj±"

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
mam jaka¶ inwazjê os nie wiem ile ju¿ wygoni³am, a ile zabi³am na oknie, koszmar
A nie za³o¿y³y sobie paskudy gniazda w pobli¿u?
Mój tato odkry³ takie jedno u siebie na balkonie, w bloku w centrum miasta!

69-68-67-66-65

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-08-22 o 11:20
Stary 2014-08-22, 11:21   #3296
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Malinko mo¿e pomocne bêd± te jad³ospisy http://qchenne-inspiracje.blogspot.c...o-2014_25.html
czêsto korzystam z pomys³ów z tej strony

Dziêki, na pewno skorzystam. Stronka jest superancka.
Mieszkasz w domu czy w bloku? - odno¶nie os pytam.
Bo te¿ my¶lê o tym gnie¼dzie, a w bloku rzadziej siê zdarza (ale siê zdarza) w domu szybciej.

Czas edycji: 2014-08-22 o 11:28
Stary 2014-08-22, 11:31   #3297
mooonik
Zakorzenienie

mieszkamy w domu na wsi, wiêc niby normalne, ¿e osy s±, ale chyba w takiej ilo¶ci to ju¿ nie bardzo.
Ogl±da³am okna, pod balkonem nic nie widzê. Wczoraj przyuwa¿y³am, ¿e wlatywa³y w ziemiê pod oknem w kuchni, ale zasypa³am dziurê, zala³am octem i jeszcze raz zasypa³am..

powiem mê¿owi niech kupi mo¿e denaturat i mi okadzi okna czy jak. nie mam pomys³ów ju¿

Julitka

Stary 2014-08-22, 11:47   #3298
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
mieszkamy w domu na wsi, wiêc niby normalne, ¿e osy s±, ale chyba w takiej ilo¶ci to ju¿ nie bardzo.
Ogl±da³am okna, pod balkonem nic nie widzê. Wczoraj przyuwa¿y³am, ¿e wlatywa³y w ziemiê pod oknem w kuchni, ale zasypa³am dziurê, zala³am octem i jeszcze raz zasypa³am..

powiem mê¿owi niech kupi mo¿e denaturat i mi okadzi okna czy jak. nie mam pomys³ów ju¿
Sprawd¼ dok³adnie.
Pamiêtam du¿e gniazdo które uwi³y osy na strychu u te¶ciowej, stra¿ po¿arna je zabiera³a.
Pamiêtaj, ¿e osom wypowiada siê wojnê wieczorem - przynajmniej po 20-tej kiedy wszystkie wróc± do gniazda. Tak mówili stra¿acy, którzy ¶ci±gali gniazdo.
Najtrudniej walczy siê z tymi w ziemi.

Czas edycji: 2014-08-22 o 11:49
Stary 2014-08-22, 11:59   #3299
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
aamidale wymagasz od ludzi, ¿eby czytali ze zrozumieniem, a do tego my¶leli - nie licz na to.
Od kilku lat mamy wtórny analfabetyzm.
Ludzie prawie nic nie czytaj±, a jak ju¿ to tylko czasopisma z obrazkami i plotkami.
Po drugie trudno siê nawet temu 1% my¶l±cych przebiæ przez opiniê, ró¿nych "naukowców".
Na jednej stronie jest napisane, ¿e mleko jest z³e i niedobre, na drugiej ¿e to najlepsza rzecz pod s³oñcem. Ludzie s± zwyczajnie zagubieni.
Oczywi¶cie powy¿sze nie dotyczy napoi gazowanych, czipsów itd.itp. Chocia¿ w ma³ych ilo¶ciach i ¶wiadomie wszystko jest dozwolone.
Ja na to nie liczê. Ale niech spo³eczeñstwo nie liczy, ¿e bêd± ich g³askaæ po g³owach. Wilk siê z owc± nie kocha tylko odgryza jej krtañ - ale wilk te¿ musi ¿yæ. To jest proste, ale przez to ze jest coraz wiêcej idiotów - coraz bardziej wmawia siê nam ¿e nie mamy na nic wp³ywu. Ano mamy. Tylko lenistwo, zamkniêcie umys³owe, tu nie mogê tu za trudno - proszê CIê. O ile nie hamuj± delikwenta choroby i nie ma przytroczonych czyich¶ chorych czterech liter do opieki - moze wszystko. Czasy s± takie ¿e mamy wiele udogodnieñ, tylko jeste¶my rozleniwieni, gnu¶ni, apatyczni i chcemy wszystko za darmo. Taka osoba jak ja - m³oda, zdrowa, bez ¿adnych kul u nóg mo¿e wszystko. Ja ju¿ mam to na czym mi w ¿yciu najbardziej zale¿y. Mi³o¶æ. Ludzie chc± pieniêdzy, bogactwa - ka¿dy ma inny cel w ¿yciu i nikt nie jest przez to gorszy, ja mia³am w³a¶nie taki. Ale dlaczego nie próbuj±? Dlaczego siedz± i narzekaj± zamiast przeæ drzwiami i oknami? Bo ³atwiej siê upiæ i powiedzieæ nie mogê. Wszyscy ¿yjemy w wiêkszym strachu ni¿ w czasach jaskini i drapie¿ników bo nas non stop strasz±, ¿eby¶my siedzieli cicho. Bo nie warto próbowaæ. Zawsze warto walczyæ, nie wa¿ne o co, zawsze warto spe³niaæ marzenia. Nikt mi nigdy nie wmówi ¿e w moim ¿yciu jest co¶, czago nie mogê kontrolowaæ. My chcemy byæ bezradni bo tak jest wygodniej.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:

Ja mojego mam dopiero nieco ponad dwa lata, ale te¿ jest przede wsyzstkim moim przyjacielem. No i dos³ownie rozumie mnie bez s³ów - to te¿ jest piêkne. I ja chcê byæ ³±dna i zdrowa równie¿ dla niego. Zrekompensujê mu trochê swój charakter . Czasem ciêzko ze mn± wytrzymaæ, mimo ¿e i tak wypracowa³am ju¿ bardzo wiele.

Je¶li wolno mi zapytaæ - na co chorowa³a¶?

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Dziwne, przy pierwszym przewinieniu zazwyczaj wystarczy z³o¿yæ korektê zeznania i wyraziæ tzw. czynny ¿al.
Nikt Ci tego nie zaproponowa³...?
Sk³ada³am, nie przesz³o. W moim mie¶cie s± strasznie pazerne w³adze. Tyle ¿e nieco obni¿yli i roz³o¿yli na raty a to i tak z ³ask± a wy³zawi³am im wszystko od sieroctwa po opiekê nad starszymi osobami - to dopiero trzeba byæ ¶wini± ¿eby co¶ takiego nie z³apa³o za serce . Ja zreszt± do nikogo pretensji nie mia³am, nawet do dziadka nie do koñca bo on jak to robi³ to ciê¿ko na g³owie mia³ a chcia³ tylko pomóc. Tyle tylko ¿e on sp³aci³. Od teraz sama wszystkiego pilnujê a on jest tylko figurantem ¿eby siê nie czu³ niepotrzebny i odsuniêty.

27.02.2012
Stary 2014-08-22, 12:35   #3300
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Dziewczyny w jakiej cenie s± u Was malinki?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Sk³ada³am, nie przesz³o. W moim mie¶cie s± strasznie pazerne w³adze. Tyle ¿e nieco obni¿yli i roz³o¿yli na raty a to i tak z ³ask± a wy³zawi³am im wszystko od sieroctwa po opiekê nad starszymi osobami - to dopiero trzeba byæ ¶wini± ¿eby co¶ takiego nie z³apa³o za serce . Ja zreszt± do nikogo pretensji nie mia³am, nawet do dziadka nie do koñca bo on jak to robi³ to ciê¿ko na g³owie mia³ a chcia³ tylko pomóc. Tyle tylko ¿e on sp³aci³. Od teraz sama wszystkiego pilnujê a on jest tylko figurantem ¿eby siê nie czu³ niepotrzebny i odsuniêty.
Z urzêdem ¿adnym siê nie wygra, a cz³owiek nachodzi siê, nadulczy i co i nic.
Pamiêtam, jak o becikowe siê stara³am, posz³am do urzêdu pobra³am wniosek, aby by³ aktualny, odwiedzi³am lekarzy wype³nili, podpisali. Odnios³am do urzêdu, a tam Panie mi mówi±, ¿e mam nie aktualny formularz i ¿e muszê wszystko od pocz±tku wype³niæ i tych lekarzy odwiedziæ ¿eby raz jeszcze ten nowy papier mi podpisali. Nowy od starego ró¿ni³ siê jednym nic nieznacz±cym s³owem. Bzdura totalna, a ja na to straci³am 4 dni, zamiast siedzieæ z niemowlakiem w domu.

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.