Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-08-20, 09:10   #3241
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Malinko: nie s±dze aby to by³a woda. Nie czuje siê obrzmia³a, a sikam co chwilê. Mo¿e dietetyk mi powie. Ale do niej dopiero we wrze¶niu. Stówa co 3 tygodnie chyba nie jest takim du¿ym wydatkiem, nie?

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-20, 09:15   #3242
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Stówa co 3 tygodnie chyba nie jest takim du¿ym wydatkiem, nie?
Zdrowie jest bezcenne.

Jak Twój krêgos³up.

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-20, 09:51   #3243
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cze¶c dziewczyny ,m,elduje sie by powiedziec ze dopad³o mnie jakies dzwine jesienne przesilenie -pogoda i ogrom spraw na g³owie sprawiaj± ¿e nie udzielam siê w w±tku ale was czytam (staram siê bynajmniej 1-2 razy w tygodniu) Czyta³am ze Amiidale te¿ ma podobnie wiêc licze na wasze zrozumienie ,wrócê do was mysle ze za dobre 2tygodnie z haczykiem, moja waga STOI wiêc mozna j± przepisac,
zacze³am troche smiecic ¿o³±dek i zle siê czuje ,wiec zaczynam tak jakby od pocz±tku ,jestem z³a na siebie ale cóz grunt to siê nie za³amywac ,od wrzensia ruszam wkoñcu na si³ownie wiec powinno sie mi polepszyæ pozdrawiam was wszystkie
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:10   #3244
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶c dziewczyny ,m,elduje sie by powiedziec ze dopad³o mnie jakies dzwine jesienne przesilenie -pogoda i ogrom spraw na g³owie sprawiaj± ¿e nie udzielam siê w w±tku ale was czytam (staram siê bynajmniej 1-2 razy w tygodniu) Czyta³am ze Amiidale te¿ ma podobnie wiêc licze na wasze zrozumienie ,wrócê do was mysle ze za dobre 2tygodnie z haczykiem, moja waga STOI wiêc mozna j± przepisac,
zacze³am troche smiecic ¿o³±dek i zle siê czuje ,wiec zaczynam tak jakby od pocz±tku ,jestem z³a na siebie ale cóz grunt to siê nie za³amywac ,od wrzensia ruszam wkoñcu na si³ownie wiec powinno sie mi polepszyæ pozdrawiam was wszystkie
Super, ¿e jeste¶.
Zagl±daj czê¶ciej.
Brakuje nam Twojego ciêtego jêzyczka

Stary 2014-08-20, 10:23   #3245
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

ah tam zaraz ciêtego wróce niebawem
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:31   #3246
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ

sk±d Ty na to bierzesz czas? Poza jazd± do pracy - bo to oczywiste.
Zazdroszczê, ja nie umiem siê zorganizowaæ.
Potrzebujê dodatkowych 4 godzin dla obecnego limitu doby, a wtedy bêdê mia³a czas dla siebie.
Dzisiaj na mnie czeka prasowanie, dokoñczenie obiadu (na szczê¶cie ju¿ wczoraj sobie podszykowa³am), sklepy, znalaz³am wydaje siê fajny przepis, jak go zrobiê i siê sprawdzi podzielê siê z Wami.
te¿ siê dziwie bo wcze¶niej nie æwiczy³am i czasu na nic nie mia³am
no dok³adnie do pracy + w pi±tek co by³ d³ugi weekend pojecha³am do rodziców rowerem i tak wpad³o 107 km wiêc to g³ównie podbi³o moje statystyki

Cytat:
Malinko: nie s±dze aby to by³a woda. Nie czuje siê obrzmia³a, a sikam co chwilê. Mo¿e dietetyk mi powie. Ale do niej dopiero we wrze¶niu. Stówa co 3 tygodnie chyba nie jest takim du¿ym wydatkiem, nie?
nie du¿o, szczególnie, ¿e mo¿e w pó¼niejszym okresie czasu nie bêdziesz musia³a tak czêsto chodziæ

dzieñ dobry
ja ju¿ standardowo po 20km na rowerze ale jako¶ ciê¿ko mi siê dzi¶ jecha³o nie mam pojêcia czemu
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:59   #3247
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ
w takim razie æwiczenia na pewno pomoga
ja widzê du¿± zmianê od momentu kiedy æwiczê

mam fb wiêc zaraz wyszukam to co pisa³a¶ ale w³a¶nie pomy¶la³am o vibowicie
fajnie, ¿e ju¿ jeste¶!

hmm to musia³o byæ pyszne!

ja wczoraj zapomnia³am siê wyspowiadaæ z ruchu w minionym tygodniu wiêc ju¿ to nadrabiam:
na rowerze przejecha³am 188,31km
bieganie - niestety tylko dwa razy i wysz³o 4,27km

wiêc bez sza³u
188,31 km i mówisz, ¿e bez sza³u?! Nie mo¿na siê tak dobijaæ, 188km to kawa³ dobrej roboty!

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
A masz jakiego¶ dobrego dietetyka?
Ja siê bojê, ¿e trafiê do kogo¶, kto mi da dietê 1200kcal

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Nie zaczynasz od pocz±tku, jeste¶ ju¿ 9kg l¿ejsza!
Wracaj do nas szybko .

Ja te¿ mam chwilê "nie obchodzi mnie to wszystko", ale powoli uk³adam sobie plan i teraz ju¿ bez szczególnego po¶piechu zmieniam swoje ¿ycie .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 13:17   #3248
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
te¿ siê dziwie bo wcze¶niej nie æwiczy³am i czasu na nic nie mia³am
no dok³adnie do pracy + w pi±tek co by³ d³ugi weekend pojecha³am do rodziców rowerem i tak wpad³o 107 km wiêc to g³ównie podbi³o moje statystyki
Wiem, ¿e grunt to dobra organizacja, ale jak na razie nie mam pomys³u jak zrobiæ inaczej ¿eby by³o szybciej i by wygospodarowaæ sobie trochê czasu. Chyba zacznê regularnie wstawaæ o 5 - ale ju¿ ci±gnê na oparach, wiêc to chyba nie jest dobry pomys³.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ mam chwilê "nie obchodzi mnie to wszystko", ale powoli uk³adam sobie plan i teraz ju¿ bez szczególnego po¶piechu zmieniam swoje ¿ycie .
Te¿ chcia³abym zwolniæ pêd ¿ycia, ale nie umiem.
Czasami mam wra¿enie ¿e gdzie¶ zapodzia³am umiejêtno¶æ odpoczywania i relaksu. Wszystko co robiê to byle szybciej, byle wiêcej, jak najprêdzej bym jeszcze zd±¿y³a siê wyspaæ (co nie pamiêtam kiedy mi siê uda³o).

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Je¿eli mo¿esz i masz ochotê to opowiedz nam co¶ o swoich planach, postanowieniach.

Stary 2014-08-20, 13:55   #3249
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
188,31 km i mówisz, ¿e bez sza³u?! Nie mo¿na siê tak dobijaæ, 188km to kawa³ dobrej roboty!
.
tak to oczywi¶cie sporo ale gdyby nie liczyæ wycieczki jednodniowej to tak dobrze ju¿ by nie by³o
a poza tym bardzo ma³o biega³am dlatego taka samokrytyka
Stary 2014-08-20, 14:37   #3250
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
tak to oczywi¶cie sporo ale gdyby nie liczyæ wycieczki jednodniowej to tak dobrze ju¿ by nie by³o
Dziewczyno gdybym ja æwiczy³a tyle co Ty, to maja waga by³aby ju¿ na poziomie 48 kg. Prosimy nie przesadzaæ ze skromno¶ci±, æwiczysz jak ma³y robocik

Stary 2014-08-20, 15:58   #3251
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:

A masz jakiego¶ dobrego dietetyka?
Ja siê bojê, ¿e trafiê do kogo¶, kto mi da dietê 1200kcal

Mieszkam na wsi, do miasta gdzie jest detetyk mam 40 minut autobusem. I jest tam jedna dietetyk. Zobaczymy co mi powie.

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 18:01   #3252
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyno gdybym ja æwiczy³a tyle co Ty, to maja waga by³aby ju¿ na poziomie 48 kg. Prosimy nie przesadzaæ ze skromno¶ci±, æwiczysz jak ma³y robocik
Szkoda ze moja nie jest na tym poziomie

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Mieszkam na wsi, do miasta gdzie jest detetyk mam 40 minut autobusem. I jest tam jedna dietetyk. Zobaczymy co mi powie.
To daj koniecznie po znac
Stary 2014-08-20, 19:47   #3253
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, ale niepotrzebnie te negatywne emocje! Zamiast siê do³owaæ, ¿e ma³o, pomy¶l, ¿e X czasu temu nie robi³a¶ nic. Gdyby nie liczyæ wycieczki, no tak ... ale by³a wycieczka, wiêc jest dobrze .
Ma³o biega³a¶, ale w ogóle biega³a¶, skup siê na pozytywach zamiast na negatywach .

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Wiem, ¿e grunt to dobra organizacja, ale jak na razie nie mam pomys³u jak zrobiæ inaczej ¿eby by³o szybciej i by wygospodarowaæ sobie trochê czasu. Chyba zacznê regularnie wstawaæ o 5 - ale ju¿ ci±gnê na oparach, wiêc to chyba nie jest dobry pomys³.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Te¿ chcia³abym zwolniæ pêd ¿ycia, ale nie umiem.
Czasami mam wra¿enie ¿e gdzie¶ zapodzia³am umiejêtno¶æ odpoczywania i relaksu. Wszystko co robiê to byle szybciej, byle wiêcej, jak najprêdzej bym jeszcze zd±¿y³a siê wyspaæ (co nie pamiêtam kiedy mi siê uda³o).

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Je¿eli mo¿esz i masz ochotê to opowiedz nam co¶ o swoich planach, postanowieniach.
Jak sobie to bardziej pouk³adam to na pewno Wam opowiem!

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
To tym bardziej uwa¿aj na Ni± . Mam nadziejê, ¿e siê oka¿e ¶wietnym specjalist±, ale uwa¿aæ trzeba, niestety sporo teraz takich "dietetyków" od siedmiu bole¶ci, którzy dadz± dietê 1000-1200kcal i bêdziesz chudn±æ przez miesi±c-dwa, a pó¼niej k³opoty ze zdrowiem itd. itp.

Stary 2014-08-20, 20:02   #3254
pannaatopowa
Zakorzenienie

Tak w ogóle która¶ Foremka pyta³a o krêgóslup. Nie boli w ogóle.Co dzieñ go æwiczê i wiem ¿e jakbym przerwa³a æwiczenia to by wróci³o

Stary 2014-08-20, 20:57   #3255
womendontcry
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Cytat:
Dietê diabli wziêli, jak to na wyje¼dzie.
Gdzie gospodarze raczyli pyszn± domow± kuchni±.
Cytat:
Moja dieta sk³ada³a siê z pizzy, makaronów i wina
Ja bym siê t± chwilow± rozpust± tak nie przejmowa³a
Z do¶wiadczenia wiem, ¿e jak sobie odmówiê wszystkiego, co lubiê, to wytrwam najwy¿ej kilka tygodni. W efekcie koñczê dietê pod lodówk±, rozpieszczaj±c zaniedbywane podniebienie wszelakimi smako³ykami.
Ja nie wierzê, po prostu nie wierzê, ¿e s± ludzie, którzy potrafi± trzym±æ siê wyznaczonej diety przez CA£E ¯YCIE! A ja to ju¿ z ca³± pewno¶ci± nie jestem masochistk± i ascetk± St±d te¿ nie stosujê ¿adnych diet - jem wszystko, tylko mniej.
Nawet pizzê, makorony i wino, a pyszn± kuchniê domow± to ju¿ w szczególno¶ci

Cytat:
Od tygodnia æwiczê oko³o 70 minut dziennie (40 minut Mel B oraz 30 minut dla krêgos³upa), trzymam dietê, s³odyczy nie tykam, z owocami przystopowa³am a waga ruszy³a. w górê. no chyba jesdna muszê wybuliæ na dietetyczkê.
Nie wiem, jakiego typu s± to æwiczenia, ale wiem, ¿e t³uszczyk zaczyna siê spalaæ dopiero po 25 minutach æwiczeñ treningu cardio (nazywanego równie¿ treningiem aerobowym).
(Trening polega na utrzymaniu umiarkowanej intensywno¶ci æwiczeñ przez d³u¿szy czas, czyli w trakcie treningu nie powinni¶my przekraczaæ 60-70% naszego têtna maksymalnego (220 minus nasz wiek to nasze przybli¿one têtno maksymalne).
Dziêki aerobom mo¿emy szybko spaliæ tkankê t³uszczow±. Musimy jednak pamiêtaæ, by æwiczyæ 3-4 razy w tygodniu minimum 30-45 minut, poniewa¿ spalanie t³uszczu zaczyna siê dopiero po 25 minutach od rozpoczêcia treningu.
Jest to trening zdecydowanie dla ka¿dego, gdy¿ opiera siê g³ównie na systematycznym, umiarkowanym wysi³ku. Dodatkowo mo¿esz wybraæ rodzaj aktywno¶ci, który najbardziej Ci odpowiada: jogging, marsz, nordic walking, jazda na rowerze, rolkach oraz aerobik lub æwiczenia na urz±dzeniach w klubie fitness lub na si³owni: bie¿nia, rower stacjonarny, orbitrek, steper.
http://stopnadwadze.pl/sport/sport-p...waly-aerobowy/ )

A co do wody... Mi waga zawsze wzrasta przed miesi±czk±, w³a¶nie z powodu zatrzymywania wody w organi¼mie.

Cytat:
Dobre rady!

Nie spodziewa³abym siê u nas chiñskich produktów typu s³onecznik czy warzywa i owoce . Zwrócê na to uwagê. Gorzej, ¿e poza jedzeniem to ju¿ wszystko jest made in china .
No to mam dla was jeszcze jeden smaczek - soki pomarañczowe produkowane s± z koncentratu sprowadzanego z Chin!
A ja siê g³upia zastanawia³am, jak to jest mo¿liwe, ¿e sok z 2 kg owoców, 100% owocowy, kosztuje 4 z³, a 1 kg ¶wie¿ych pomarañczy kosztuje 5!!!
A sk±d wiem? Ze ¼ród³a.... Niemieckiego wprawdzie, ale nie s±dzê, by nasi producenci nie korzystali z tego "dobrodziejstwa"...

----98-97-96-95-94-93-92-91-90-
89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-
79-78-77-76 -75-74-73 -72-71-70-
69-68-67-66-65

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-08-20 o 21:00
womendontcry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-20, 21:24   #3256
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

hej dziewczyny
mo¿na do³±czyæ do Was?
jestem na diecie od lutego, do tej pory zrzuci³am 16kg, przede mn± jeszcze oko³o drugie tyle. Ostatnio trochê odpu¶ci³am, mia³am gorszy czas, jako¶ wakacje nie sprzyja³y mojej diecie (grille, piwko, wesela itp. ) Jednak w koñcu chcê siê ogarn±æ na nowo i wróciæ do gry Chcia³abym do koñca roku zobaczyæ 7 z przodu. Obecnie mam 88kg i 170cm.
To jak, przyjmiecie now± ?

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-20, 21:30   #3257
womendontcry
Raczkowanie

Wakacje ju¿ tak maj±
16 kg w dó³ to ¶wietny wynik!

A poza tym - witaj

69-68-67-66-65
Stary 2014-08-20, 21:58   #3258
mooonik
Zakorzenienie

dziêki

dlatego dobrze, ¿e siê koñcz± chocia¿ ju¿ dawno nie mam wakacji w ich dok³adnym sensie

Julitka

Stary 2014-08-21, 00:38   #3259
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
No to mam dla was jeszcze jeden smaczek - soki pomarañczowe produkowane s± z koncentratu sprowadzanego z Chin!
A ja siê g³upia zastanawia³am, jak to jest mo¿liwe, ¿e sok z 2 kg owoców, 100% owocowy, kosztuje 4 z³, a 1 kg ¶wie¿ych pomarañczy kosztuje 5!!!
A sk±d wiem? Ze ¼ród³a.... Niemieckiego wprawdzie, ale nie s±dzê, by nasi producenci nie korzystali z tego "dobrodziejstwa"...
Soki kupowane to w ogóle syf. Od dawna nie kupujê, tylko sama wyciskam .

---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny
mo¿na do³±czyæ do Was?
jestem na diecie od lutego, do tej pory zrzuci³am 16kg, przede mn± jeszcze oko³o drugie tyle. Ostatnio trochê odpu¶ci³am, mia³am gorszy czas, jako¶ wakacje nie sprzyja³y mojej diecie (grille, piwko, wesela itp. ) Jednak w koñcu chcê siê ogarn±æ na nowo i wróciæ do gry Chcia³abym do koñca roku zobaczyæ 7 z przodu. Obecnie mam 88kg i 170cm.
Cze¶æ, pewnie . Przeczytaj pierwszy post i czekam na PW .

Stary 2014-08-21, 07:47   #3260
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny
mo¿na do³±czyæ do Was?
Zapraszamy serdecznie.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

No i moje plany na wczoraj wziê³y w ³eb, prasowanie nadal le¿y od³ogiem. T¯ wzi±³ siê za swoje rzeczy, wiêc ja ¿eby córcia mu nie przeszkadza³a zabra³am j± na godzinny spacerek.
Prasowanie nie zaj±c nie ucieknie, po prostu dzisiaj mam go dwukrotnie wiêcej Ale spacer by³ super.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Moje wczorajsze menu:
szklanka witaminek (z uwagi na wypadaj±ce ow³osienie g³owy)
2 pomidory
1,5 jab³ka
kawa z mlekiem
plaster ¿ó³tego sera x 2
ziemniaczki z sosikiem na szyneczce i pomidorki z cebul±
3 ciasteczka z marmoladk±
kremówka papieska
maliny

Podsumowanie - za du¿o ¶mieciowego jedzenia, za ma³o warzyw.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Dzisiaj na dole stronki w "propozycjach" sposoby na tiramisu. Projektanci strony doskonale wiedz± jak nam uprzykrzyæ dietê.
Ech, wola³abym przepis na ciasto 50 kcal.

Stary 2014-08-21, 08:43   #3261
womendontcry
Raczkowanie

Cytat:
Moje wczorajsze menu:
szklanka witaminek (z uwagi na wypadaj±ce ow³osienie g³owy)
2 pomidory
1,5 jab³ka
kawa z mlekiem
plaster ¿ó³tego sera x 2
ziemniaczki z sosikiem na szyneczce i pomidorki z cebul±
3 ciasteczka z marmoladk±
kremówka papieska
maliny
Malinko, czy Twoja dieta to efekt konsultacji z dietetykiem...?
Czy tylko ja mam wra¿enie, ¿e jesz dramatycznie ma³o, zw³aszcza je¶li chodzi o najwa¿niejszy posi³ek, czyli ¶niadanie...?

69-68-67-66-65
Stary 2014-08-21, 09:18   #3262
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez womendontcry Poka¿ wiadomo¶æ
Malinko, czy Twoja dieta to efekt konsultacji z dietetykiem...?
Czy tylko ja mam wra¿enie, ¿e jesz dramatycznie ma³o, zw³aszcza je¶li chodzi o najwa¿niejszy posi³ek, czyli ¶niadanie...?
Nie, do dietetyka jeszcze nie dotar³am.
Wiem, ¿e moje ¶niadania s± znikome albo ¿adne - spowodowane jest to tym, i¿ muszê wyszykowaæ rano siebie i pociechê i jeszcze zawie¼æ do ¿³obka i zd±¿yæ do pracy. Efekt nie wyrabiam siê.
Dzisiaj specjalnie wsta³am jeszcze wcze¶niej i zjad³am bu³eczkê z past± z tuñczyka, a do tego pomidorek.
Efekt zapomnia³am jedzenia do pracy, bo i tak mi czasu brak³o

Stary 2014-08-21, 09:37   #3263
womendontcry
Raczkowanie

To niedobrze...
A spróbuj sobie przygotowaæ wieczorem owsiankê lub grysik i rano podgrzaæ, je¶li bêdzie za gêste, dolaæ odrobinê mleka. Fajnie jest te¿ ugotowaæ wieczorem kaszê gryczan± lub jaglan± i zalaæ rano gor±cym mlekiem, mo¿na dodaæ pokrojonego w plastry banana,orzechy,rodzynki,b akalie itp
Dla mnie najszybszym ¶niadaniem jest muesli z jogurtem lub mlekiem. Dostarcza i b³onnika i energii na najbli¿sze godziny.

Spróbuj, bo ci organizm odmówi pos³uszeñstwa...

O ile ju¿ ne odmawia - nie s±dzisz, ¿e wypadaj±ce w³osy mog± byæ efektem ogólnego os³abienia...?

69-68-67-66-65

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-08-21 o 09:38
Stary 2014-08-21, 09:46   #3264
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Kochana, ale niepotrzebnie te negatywne emocje! Zamiast siê do³owaæ, ¿e ma³o, pomy¶l, ¿e X czasu temu nie robi³a¶ nic. Gdyby nie liczyæ wycieczki, no tak ... ale by³a wycieczka, wiêc jest dobrze .
Ma³o biega³a¶, ale w ogóle biega³a¶, skup siê na pozytywach zamiast na negatywach .

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Jak sobie to bardziej pouk³adam to na pewno Wam opowiem!

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

To tym bardziej uwa¿aj na Ni± . Mam nadziejê, ¿e siê oka¿e ¶wietnym specjalist±, ale uwa¿aæ trzeba, niestety sporo teraz takich "dietetyków" od siedmiu bole¶ci, którzy dadz± dietê 1000-1200kcal i bêdziesz chudn±æ przez miesi±c-dwa, a pó¼niej k³opoty ze zdrowiem itd. itp.
Ja chodzê do ¶wietnej dietetyczki :-D jak kto¶ jest z Legnicy lub okolic to mogê poleciæ

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-21, 09:55   #3265
mooonik
Zakorzenienie

Hej

u Was te¿ taka paskudna pogoda? leje i zimno. Jesieñ czuæ ju¿ za rogiem
na ¶niadanie mia³am owsiankê, teraz czekam a¿ mi siê upiecze zdrowsza wersja muffinek do kawy

Cytat:
Cze¶æ, pewnie . Przeczytaj pierwszy post i czekam na PW .

Cytat:
Zapraszamy serdecznie.

Ech, wola³abym przepis na ciasto 50 kcal.

mo¿e nie ma 50kcal, ale za to jest zdrowe, mo¿e byæ spokojnie porcj± na II ¶niadanie b±d¼ podwieczorek
http://zdrowe-odzywianie-przepisy.bl...-10-minut.html
pycha

Cytat:
Nie, do dietetyka jeszcze nie dotar³am.
Wiem, ¿e moje ¶niadania s± znikome albo ¿adne - spowodowane jest to tym, i¿ muszê wyszykowaæ rano siebie i pociechê i jeszcze zawie¼æ do ¿³obka i zd±¿yæ do pracy. Efekt nie wyrabiam siê.
Dzisiaj specjalnie wsta³am jeszcze wcze¶niej i zjad³am bu³eczkê z past± z tuñczyka, a do tego pomidorek.
Efekt zapomnia³am jedzenia do pracy, bo i tak mi czasu brak³o

mo¿na dzieñ wcze¶niej przyszykowaæ np. owsiankê i rano tylko zagrzaæ

¶niadanie jest najwa¿niejszym posi³kiem, nie zapominaj o tym

Julitka

Stary 2014-08-21, 10:39   #3266
aamidale
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 927

Cytat:
trzymaj sie i odzywaj sie mozliwie czesto bo bez Ciebie ten watek pusty jest!

mysle ze dzieki temu ze jest pogoda to spedzamy dzien na swiezym powietrzu a nie na wizazu

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dziêkujê Ci bardzo staram siê ogarn±æ, za parê dni bêdzie dobrze. Sierpieñ to nigdy nie by³ mój miesi±c

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
podobno syrop glukozowo-fruktozowy jest g³ównym powodem oty³o¶ci. i to prawda jest wszêdzie. nie krystalizuje sie jak cukier, czy miód, jest tañszy no i trwa³y (nie psuje siê szybko).

no i daj± go wszêdzie. ja siê zastanawiam dlaczego do soków owocowych daj± cukier, czy syrop? przecie¿ robia siê obrzydliwie s³odkie.
kiedy¶ oglada³am program, ¿e cukier i syrop daj± wszêdzie, aby podnosiæ poziom glukozy, który szybko spada i za chwilê znów pijemy. dlatego ciê¿ko wypiæ szklankê coli, czy soku, ale pijemy butelkê czy karton. Od ma³ego dzieci przyzwyczajamy ¿e wszystko jest s³odkie: od s³oiczków, soczków po wodê smakow± i w ten sposób dzieci nie umiej± pic wody, ale napoje, bo woda im nie smakuje. w ten sposób robimy grube pokolenia. jakie¶ 20 lat temu ma³o które dziecko by³o grube. teraz jest ich bardzo du¿o.
przera¿a mnie gdy widze ma³e dzieci z lizakiem w jednej rêce, batonikiem w drugiem a w wózku jeszcze chrupki.
Huhu, by¶ widzia³a jak mój dziadek reaguje jak widzi takie dziecko w wózku z chipsami. Z miejsca podchodzi i robi matce wyk³ad. Ja tam tego nie popieram, jej dziecko jej sprawa. I jej problemy na przysz³o¶æ.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
To co piszesz jest czêste. Rodzice nie ucz± piæ wody dzieci. Nie ¿e nie chce piæ, ale niektórzy nawet nie pomy¶l± ¿e mozna dawac wode niegazowan± dziecku. Dzieci powinny pic najwy¿ej szklankê soku dziennie. Nie znam ani jednego rodzica, który daje wodê dziecku. Jak juz to smakow±, która w g³ównej mierze sk³ada siê z cukrów i syropu.
Wody smakowe od zawsze powoduj± u mnie szaleñstwa panny w±troby - czego nie powoduje zadna pepsi, cola czy zero siedem absolwenta wypite samotnie w dwie godziny bo mam 17 lat i jestem nieszczê¶liwa :P takze nikt nie wie pewnie z czego to siê tak naprawdê sk³ada.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
No, chyba ¿artujesz!!!
Zakaz poddawania siê!!!
Zakaz zombowania!!!
Znajd¼ w sobie pozytywn± energiê, nigdy nie jest tak ¼le, ¿eby nie mog³o byæ gorzej. Pupa w troki i jazda do przodu.
Pogadaj z nami, co Ciê wkurza, co Ciê martwi, a my postaramy siê doradziæ najlepiej jak umiemy.
Pamiêtaj zawsze wszystko i tak jako¶ siê u³o¿y, wiêc szkoda czasu na gnu¶nienie.
Ja siê nie poddajê kochana, ja ca³y czas æwiczê, po prostu by³am przemêczona i apatyczna. Raz ¿e lato siê koñczy a ja na prze³omowych miesi±cach odczuwam apatiê, bezsenno¶æ itp, po drugie - 15 godzin æwiczeñ tygodniowo na tym etapie to jednak by³o za duzo ;p zesz³am do 11-12 i jest nieco lepiej, nie zasypiam w wannie trochê wiêcej zaczê³am je¶æ poza tym, skoñczy³y siê upa³y to i apetyt siê unormowa³.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Od tygodnia æwiczê oko³o 70 minut dziennie (40 minut Mel B oraz 30 minut dla krêgos³upa), trzymam dietê, s³odyczy nie tykam, z owocami przystopowa³am a waga ruszy³a. w górê. no chyba jesdna muszê wybuliæ na dietetyczkê.
Stawiam na przyrost miê¶ni nie przejmuj siê tak. Z tego co widzia³am masz solidn± budowê, mog± CI przyrastaæ miê¶nie jak mnie.

27.02.2012
aamidale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:41   #3267
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aamidale Poka¿ wiadomo¶æ
dziêkujê Ci bardzo staram siê ogarn±æ, za parê dni bêdzie dobrze. Sierpieñ to nigdy nie by³ mój miesi±c

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Huhu, by¶ widzia³a jak mój dziadek reaguje jak widzi takie dziecko w wózku z chipsami. Z miejsca podchodzi i robi matce wyk³ad. Ja tam tego nie popieram, jej dziecko jej sprawa. I jej problemy na przysz³o¶æ.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Wody smakowe od zawsze powoduj± u mnie szaleñstwa panny w±troby - czego nie powoduje zadna pepsi, cola czy zero siedem absolwenta wypite samotnie w dwie godziny bo mam 17 lat i jestem nieszczê¶liwa :P takze nikt nie wie pewnie z czego to siê tak naprawdê sk³ada.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Ja siê nie poddajê kochana, ja ca³y czas æwiczê, po prostu by³am przemêczona i apatyczna. Raz ¿e lato siê koñczy a ja na prze³omowych miesi±cach odczuwam apatiê, bezsenno¶æ itp, po drugie - 15 godzin æwiczeñ tygodniowo na tym etapie to jednak by³o za duzo ;p zesz³am do 11-12 i jest nieco lepiej, nie zasypiam w wannie trochê wiêcej zaczê³am je¶æ poza tym, skoñczy³y siê upa³y to i apetyt siê unormowa³.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Stawiam na przyrost miê¶ni nie przejmuj siê tak. Z tego co widzia³am masz solidn± budowê, mog± CI przyrastaæ miê¶nie jak mnie.
super, ze jestes!
Stary 2014-08-21, 10:42   #3268
aamidale
Rozeznanie

Cytat:
cieszê siê ze nie jestem sama. Teraz to jest nic, najgoszy jest styczeñ - zawsze wszystko mi siê rozpieprza, zdrowie,dieta, nie mogê spaæ i przesuwa mi siê okres. Przera¿a mnie nieco to powi±zanie z natur±, jeszcze parê lat i bêdê wyæ do ksiê¿yca ;p

27.02.2012
Stary 2014-08-21, 10:58   #3269
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
mo¿na dzieñ wcze¶niej przyszykowaæ np. owsiankê i rano tylko zagrzaæ
¶niadanie jest najwa¿niejszym posi³kiem, nie zapominaj o tym
Mi brakuje czasu na sam± konsumpcjê, bo ci±gle co¶ jeszcze do zrobienia jest rano. Za to zawsze pamiêtam, ¿eby moja pociecha wypi³a flachê mleka przed wyj¶ciem z domu.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

aamidale cieszê siê, ¿e jeste¶ ju¿ z nami. Bardzo nam Ciebie brakowa³o.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
mo¿e nie ma 50kcal, ale za to jest zdrowe, mo¿e byæ spokojnie porcj± na II ¶niadanie b±d¼ podwieczorek
http://zdrowe-odzywianie-przepisy.bl...-10-minut.html
pycha
Wypróbujê jak tylko bêdê mia³a chwilkê.

Stary 2014-08-21, 11:09   #3270
aamidale
Rozeznanie

i jeszcze zdjêcie, ale walnê tutaj bo nie chce mi siê z klubem bawic ;p

pierwsze to polowa lipca, drugie polowa sierpnia.
Zmiany widaæ szczególnie w okolicach nóg i pupy, rêce dopiero zaczê³y siê ruszaæ, ukszta³towa³y mi siê te¿ biodra.
Wiêkszo¶æ masy na brzuchu to skóra. i wygl±da to paskudnie, muszê nosiæ gacie wy¿ej i nie bêdzie problemu. Jest na etapie wch³aniania, muszê zacz±æ ³ykaæ kolagen.

To jest zmiana w miesi±c. Jestem baaardzo zadowolona.

27.02.2012
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.