![]() |
#1321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
taaa, mojej koleżance ginekolog ściągał jak poszła na wizytę po połogu ![]() mnie te w środku w pochwie ze 2 się nie rozpuściły do konca i mam tam takie zgrubienia pod błoną śluzową, da się wyczuć palcem... póki nic się nie paprze to podobno się tego nie rusza ??? tak mi mówili... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Rozeznanie
|
Kobity mnie od wczoraj znów szczypie przy sikaniu i sikam po pare kropel.
![]() ![]() ![]() ![]()
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem co mi ten wizaż robi że mi wstawia inny cytat a innego autora ![]() ![]() na filmie było pokazane jedno koło które nie ma tego systemu i drugie które ma. ale nie wiem które było które ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś byłam a labie, zaniosłam siuśki Johnego, bo coś ostatnio mi mówił, że go siusiak boli.... oby nic się nie działo ![]() i swoje też zaniosłam, bo ten brzuch mnie tak boli w nocy na siku i przy okazji jako, że mam chyba najmniej badań z Was wszystkich machnęłam sobie morfologię, co prawda po śniadaniu, ale jakoś skoryguję, białe i tak będą podwyższone z racji ciąży najlepsze, że Johny zaczął płakać jak wyszliśmy... siedział w zabiegowym taki jakiś cichy jak nie on, oczy wielkie, ja tam szeroko uśmiechnięta, chociaż to nic przyjemnego, ale żeby on sobie źle nie kojarzył, a on jak wyszliśmy to się rozpłakał, że pani doktor zrobiła mi kuj....... no padłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- a szybkawolna odzywała się? bo może pominęłam, albo zapomniałam..... zastanawiała się na wizytą na IP
![]() |
#1326 |
Raczkowanie
|
Ela_86 myślę, że cisnąć w brzuchu nie będzie, bo przecież po porodzie brzuch trochę schodzi. Do tego bardzo sie poddaje i ja mam jeszcze sporo luzu w niej, a sznurek wychodzi tak w sumie pod brzuchem więc zawsze można lekko odwiązać. Mogę ją zmierzyć jakby coś, ale jest bardzo rozciągliwa. Sukienka nie jest gruba ale nie prześwituje
![]() Do samego porodu u nas dają koszule i najgorsze jest to, że jest to strasznie krótkie do tego z tyłu wiązane. Dostałam w końcu zamówienie z gemini na które czekałam ponad tydzień. Muszę sprawdzić co tam jest. Jeszcze tak wracając do pampersów to te firmy pampers- zielone- u nas to była porażka. Mieliśmy jedne do szpitala 1, potem używaliśmy trochę 2 i niestety ciągle gdzieś przeciekały. Używaliśmy potem Hugies i były super. Sprawdziły się też te z rosmana i z lidla. Byłam wczoraj w carefurze i zupełnie zapomniałam o tych ściereczkach chyba czas chodzić z listą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1328 |
Rozeznanie
|
Czekoladka i jak przyszedł Ci już wózek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1330 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
toz to noc przecież ![]() Cytat:
spokojnie,tylko spokojnie ( u mnie podobnie ) ja się pocieszam, ze jak zobaczę Mala to przecież matyczna milosc mi podpowie, co i jak ![]() jakos trzeba się pocieszać i wierzyc, ze będzie dobrze! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ela - ![]() ![]() Zanet - chcialas porownac wozki i poznac opinie, może tutaj spojrz, zaznacz sobie wybrane modele http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/n...ieciecy-wybor/ ja będę sobie zaraz porownywala ja po wizycie w CZMP, w przychodni diabetologicznej. zmachałam się, żeby w ogole znaleźć w tym wielkim budynku ta przychodnie, szpital wielki i slabo oznakowany albo ja mało kumata. nerwy miałam już wczoraj, spac nie mogla. rano to samo, stres czułam i podwyższone ciśnienie ze zdenerwowania i nie mogłam ochlonac jakos. jak ide do swojej gin to w ogole no stress, a tu.... jak już znalazłam porade, to do rejestracji, a tu mierzenie, wazenie (blehhh - ale od dwóch tygodni chociaż nic nie przytylam ) i pomiar ciśnienia i tętna, a tam... 153/90 i tętno 123! pielegniarka zapytala, czy się lecze na nadciśnienie, ale mowie, ze to ze stresu i zabiegania w tych pomieszczeniach. a przecież do tej pory miałam maks 120/80 podczas ciąży. i teraz się martwię, czy to nie syndrom białego fartucha???? następnie wizyta w gabinecie lekarki, tu wywiad, rozmowa i wyslano mnie na szkolenie wraz z innymi ciężarnymi nt glukometru, diety. dostaliśmy glukometry i recepty na paski - i w moim przypadku mam przez dwa tygodnie mierzyc 4 razy dziennie poziom cukru i zapisywać w dzienniczku, 5 września wizyta kontrolna i wtedy postanowią, co dalej. czy dieta wystarczy czy wlaczamy insulinę ![]() a i dowiedziałam się, ze sa nowe normy! nie 140 jak dotad a 153 ![]() jeśli chodzi o krzywa glukozy. natomiast my mamy normy 90 na czczo, i 120 po godzinie od posiłku i tak mam pilnować. eh, mam oczywiście mieszane uczucia co do tego wszystkiego. i oczywiście uczyliśmy się korzystać z glukometru i pierwsze klucie na spróbowanie było - nic przyjemnego, choć szybko idzie, teraz tylko pilnować godzin i jedzenia i badania...to się rozpisałam... aaaaa i tak naprawdę nie wiele wiem, jak wpłynie to na dzieciatko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Rozeznanie
|
co do tej sukienki co dala tiera to mam taka i ta gumka z przodu mnie wykańcza...jak brzuszka nie było to okej ale teraz to wogule jej nie zakładam bo mnie odrazu brzuch swędzi.
chyba zaczynam pakowanie torby i papierów do szpitala :/
#1332 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale nie wieszx jak na dziecko wpływa cukrzyca czy jak wpłynie dieta? ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
Eclariss wspolczuje...
Martha bedzie dobrze ![]() ![]() A my zaczelismy podliczac ile wydalismy kasy do tej pory na wyprawke dla malego i rzeczy dla mnie...i ile jeszcze wydamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1334 | |
Rozeznanie
|
Eclaris współczuję mam nadzieję, że będzie dobrze
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() martha czyli wyszkolona jesteś ![]() ![]() będzie dobrze, może uda się tylko dieta ![]() już i tak niedługo zostało eclariss.... 3mam kciuki..... ja objawów takich nie mam, ale trochę się obawiam wyników.... po 15 jadę
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() może nie będzie tak żle??Trzymaj się kochana!
![]() |
#1339 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I jeszcze jedno: wiecie gdzie można sprawdzić informacjw o poszczególnych szpitalach? Chodzi mi o ZZO, czy się dostaje koszulkę do porodu, jak z ciuszkami dla dziecka. Chodzi mi o Wrocław, wiem że jest strona rodzić po ludzku czy jakoś tak, ale Chałubińskiego jest nieuzupełnione (ponoć nie odesłali ankiet ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martha bedzie dobrze, tylko trzeba to kontrolowac. Manieczka ja wole nie podliczac. Ja dzisiaj kupilam te chusteczki hugiesa w rossmanie i jeszcze w realu pampersy biale 1 za 44zl/78 szt. Wiec chyba dobra cena. Poza tym w koncu zrobilam zamowienie w gemini, ale w pazdzierniku pewnie zrobie drugie na takie rzeczy jak laktator, termometr i jakies leki. Tym razem i tak wyszlo 400zl. Widzialam ze piszecie o tym ze boicie sie jak dacie rade z dzieckiem, ja mam troche inne obawy. Doswiadczenie z niemowlakami jakies mam, opiekowalam sie corka siostry dosyc duzo jak juz poszla do pracy, a ze chodzila tez na nocki to zdarzalo sie kapac, karmic, przewijac, usypiac, a mialam wtedy 14 lat i od tego czasu czesto bylam opiekunka roznych dzieci w roznym wieku, raczej nikt nie bal sie mi dzieci zosatawiac. Ja sie boje troche porodu a najbardziej pologu, ze nie bede miala sily na wszystko, ze bedzie mnie bardzo bolalo a rodziny nie mam blisko, maz tez duzo wolnego nie dostanie, boje sie ze bede zdana tylko na siebie i wykoncze sie psychicznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1341 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale jazda.....
kurier przywiózł mi paczkę, te ochraniacze na materac, nie otwierałam paczki przy kurierze..... nigdy tego nie robię w sumie..... a tu okazało się, że wysłali 1 zamiast 2 ![]() a paragon normalnie na dwa.... no i co teraz ![]()
#1342 | ||
Zakorzenienie
|
Eclariss trzymam kciuki żeby obyło się bez szpitala
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak nie ma info na forach (czasem są wątki o szpitalu) to najlepiej wybrać się tam i dopytać. Byłam w czwartym sklepie oglądać wózki i znowu dano mi do zrozumienia, że Bebetto jest słabe jakościowo. Myślę więc, że odpada z rywalizacji. Najbardziej skłaniam się ku Jedo Fyn albo Maxi Cosi Mura. Muszę poczytać opinie i zmierzyć bagażnik czy stelaż wejdzie. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-08-22 o 13:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
Pisz do sprzedawcy, ze kurier zawinal sie szybciej niz go widziqlas, ze przesylka nie bylq uszkodzona, ale paczka jest niekompletna. Mi sie pare rqzy tak zdarzylo i zawsze dosylali to czego nie dopakowali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 35 zeta w plecy.... kurde no... mam nadzieję, że mi doślą..... ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- ufff, odpisali ![]() napisali, że przepraszają, że 1 sztuka została na regale ![]() uff uff ![]() rozpakowałam to... hmmm.... no nie wiem czy to będzie działało ![]() ![]()
![]() |
#1346 |
Raczkowanie
|
Sukienka mierzona na płasko ma ok. 48cm szerokości, ale ona się bardzo rozciąga. Co do gumki to tam żadnej nie ma, jest tylko sznurek no i mam go raczej niżej pod brzuchem.
Myślę, że doślą- każdy się może pomylić. Tylko raz zdarzyło mi się na allegro że nie dało się dojść do porozumienia ze sprzedawcą który zamiast łyżew wysłał mi zestaw do pływania. W końcu niestety został bez łyżew- ale pieniądze oddał i zabrał ode mnie ten badziewny sprzęt. |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() A wozek nowy, od poczatku przy takim sie upieralam i nie popuszcze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Rozeznanie
|
hmmm zamawiam w gemini i teraz od 20 minut ogladam smoczki bo jakiś trzeba mieć w zapasie tylko no własnie jaki...???co wybrałyście?
#1349 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na ta szmacianą lalkę to na pewno się wykosztujesZ ![]() Cytat:
![]() ![]() Ela widzisz! udało się ![]() ![]()
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
Eclariss smoczek uspokajacz? Ja wzielam jeden z aventu a drugi lovi. Jakies najtansze chyba
![]() Ela db ze sie wyjasnilo ![]() Aleksandretta no niby mi nic to nie da, ale lubie wiedziec ile na co idzie i z czystej chocby ciekawosci chce wiedziec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.