Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 11:52   #1321
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Taaa, te szwy są takie rozpuszczalne, ze mi po m miesiącu musieli ściągać ;/ i takie dziury mialam po nitkach ;/

taaa, mojej koleżance ginekolog ściągał jak poszła na wizytę po połogu

mnie te w środku w pochwie ze 2 się nie rozpuściły do konca i mam tam takie zgrubienia pod błoną śluzową, da się wyczuć palcem... póki nic się nie paprze to podobno się tego nie rusza ??? tak mi mówili...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 11:54   #1322
eclariss
Rozeznanie

Kobity mnie od wczoraj znów szczypie przy sikaniu i sikam po pare kropel..boję się,że infekcja znów zakończy się w szpitalu piję dużo wody i jem żurawinę w suplemencie a tu coś takiego...ginka kazała mi urofuraginum dołączyć no a jakby była temperatura lub ból nerek to do szpitala możliwe, że mała gdzieś naciska..mocz swobodnie nie przepływa tylko stoi i bakterie się namnażają.
Stary 2014-08-22, 12:06   #1323
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
to ja pisałam o tym zapamiętywaniu no ale mniejsza o to;p
filmiku nie oglądałam, manewrowałam sevilla na żywo:P w luce nie było tak słychac tego tykania a tutaj normalnie wkurzał mnie i te koła takie nieogarnięte się wydawały. Mówię do mojego męża jak zaczęłam obmacywac sevillę właśnie o tych kółkach naco pani sprzedawczyni się wtrąciła uświadamiając dlaczego tak tykają i tak dziwnie chodzą hehe może to by się sprawdzało nie wiem ale ja od razu wyeliminowałam przez te koła:P może akurat ten egzemplarz był taki głośny

ja nie wiem co mi ten wizaż robi że mi wstawia inny cytat a innego autora to już drugi raz i nadal mi nie cytuje połowy postów zaznaczonych do multicytowania... kurde.

na filmie było pokazane jedno koło które nie ma tego systemu i drugie które ma. ale nie wiem które było które
Stary 2014-08-22, 12:10   #1324
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
No to przybij piątkę....dobrze ze mam wszystkie sezony Gotowych na Wszystko
skad masz lyb gdzie ogladasz?

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:11   #1325
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Czyli dają szwy rozpuszczalnej? Jakoś sobie nie wyobrażam żeby mi pózniej mieli wyciągać szwy bleeee.
też miałam rozpuszczalne i rozpuściły się.... tzn jak tak czytam i Wam się nie porozpuszczały to nie wiem...... ale chyba nie mam już tam nic

dziś byłam a labie, zaniosłam siuśki Johnego, bo coś ostatnio mi mówił, że go siusiak boli.... oby nic się nie działo
i swoje też zaniosłam, bo ten brzuch mnie tak boli w nocy na siku
i przy okazji jako, że mam chyba najmniej badań z Was wszystkich machnęłam sobie morfologię, co prawda po śniadaniu, ale jakoś skoryguję, białe i tak będą podwyższone z racji ciąży
najlepsze, że Johny zaczął płakać jak wyszliśmy... siedział w zabiegowym taki jakiś cichy jak nie on, oczy wielkie, ja tam szeroko uśmiechnięta, chociaż to nic przyjemnego, ale żeby on sobie źle nie kojarzył, a on jak wyszliśmy to się rozpłakał, że pani doktor zrobiła mi kuj....... no padłam i teraz co chwila podchodzi i każe pokazywać sobie kuj....

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

a szybkawolna odzywała się? bo może pominęłam, albo zapomniałam..... zastanawiała się na wizytą na IP
Stary 2014-08-22, 12:15   #1326
tiera
Raczkowanie

Ela_86 myślę, że cisnąć w brzuchu nie będzie, bo przecież po porodzie brzuch trochę schodzi. Do tego bardzo sie poddaje i ja mam jeszcze sporo luzu w niej, a sznurek wychodzi tak w sumie pod brzuchem więc zawsze można lekko odwiązać. Mogę ją zmierzyć jakby coś, ale jest bardzo rozciągliwa. Sukienka nie jest gruba ale nie prześwituje

Do samego porodu u nas dają koszule i najgorsze jest to, że jest to strasznie krótkie do tego z tyłu wiązane.

Dostałam w końcu zamówienie z gemini na które czekałam ponad tydzień. Muszę sprawdzić co tam jest.

Jeszcze tak wracając do pampersów to te firmy pampers- zielone- u nas to była porażka. Mieliśmy jedne do szpitala 1, potem używaliśmy trochę 2 i niestety ciągle gdzieś przeciekały. Używaliśmy potem Hugies i były super. Sprawdziły się też te z rosmana i z lidla.

Byłam wczoraj w carefurze i zupełnie zapomniałam o tych ściereczkach chyba czas chodzić z listą.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:19   #1327
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Dziewczyny!

Jadę do Dziecia! Nie wiem, czy będzie tam sieć, ale w razie czego, do zgadania w niedzielę
a jednak samych radosnych chwil
Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
taaa, mojej koleżance ginekolog ściągał jak poszła na wizytę po połogu

mnie te w środku w pochwie ze 2 się nie rozpuściły do konca i mam tam takie zgrubienia pod błoną śluzową, da się wyczuć palcem... póki nic się nie paprze to podobno się tego nie rusza ??? tak mi mówili...
ja tez mialam podobna sytuacje, niby bylo juz wygojone ladnie az nagle zaczelo mnie znowu bolec i zrobila sie ranka a niej ropa leciala, polozna (sasiadka) obejrzala i powiedziala ze szewek sie nie rozpuscil tylko gnije-fujjjj, robilam nasiadowki z rumianku i nitki same wychodzily , jak wszystkie kawalki wylazly na wierzch to sie dopiero zaczelo goic

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Ela_86 myślę, że cisnąć w brzuchu nie będzie, bo przecież po porodzie brzuch trochę schodzi. Do tego bardzo sie poddaje i ja mam jeszcze sporo luzu w niej, a sznurek wychodzi tak w sumie pod brzuchem więc zawsze można lekko odwiązać. Mogę ją zmierzyć jakby coś, ale jest bardzo rozciągliwa. Sukienka nie jest gruba ale nie prześwituje

Do samego porodu u nas dają koszule i najgorsze jest to, że jest to strasznie krótkie do tego z tyłu wiązane.

.
ja bym prosila o wymiary na plasko tej sukienki no i daj znac jak bluza dojdzie czy gruba

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 12:20   #1328
GoniaaaS
Rozeznanie

Czekoladka i jak przyszedł Ci już wózek?
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:21   #1329
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Kobity mnie od wczoraj znów szczypie przy sikaniu i sikam po pare kropel..boję się,że infekcja znów zakończy się w szpitalu piję dużo wody i jem żurawinę w suplemencie a tu coś takiego...ginka kazała mi urofuraginum dołączyć no a jakby była temperatura lub ból nerek to do szpitala możliwe, że mała gdzieś naciska..mocz swobodnie nie przepływa tylko stoi i bakterie się namnażają.
Biedulko trzymam kciuki, żeby jednak szybko odpuściło ...

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:22   #1330
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Pobudka o 3:30 zawsze spoko :-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jej, co tak wcześnie!
toz to noc przecież ale rozumiem Cie, bo czasem tak po prostu jest, ze budzisz się i nie ma mowy o spaniu!

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Zanet, bo tak to już jest, gdzie nie poczytasz to są różne opinie do mojej koleżanki przychodziły dwie położne i jedna mówiła tak, a druga całkiem na odwrót
Ja boję się i porodu i opieki. Tak samo, nigdy nie nosiłam tak małych dzieci, dopiero jak miały min.pół roku. Nigdy nie przewijałam, nie kąpałam itp. No nic, totalnie nic

spokojnie,tylko spokojnie ( u mnie podobnie )
ja się pocieszam, ze jak zobaczę Mala to przecież matyczna milosc mi podpowie, co i jak
jakos trzeba się pocieszać i wierzyc, ze będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Co sprzedawca to inny wózek poleca i nie wiadomo kogo słuchać. Zaliczyłam w ciągu 1 dnia 3 sklepy i totalnie różne opinie słyszałam. Baaa nawet różne wersje na temat tego czy dany fotelik pasuje do wózka czy też nie.
o, wlasnie tak się znajda niektórzy sprzedawcy hm, ale ostatecznie chyba lepiej poczytać fora i uwagi Mam, które miały na codzien styczność z wozkami, a nie papierowa instrukcja obsługi, która dysponuje sprzedawca.

Cytat:
Oj z tym to sprzedawcy by sobie poradzili. Zawsze można sprzedawać to co jest bardziej opłacalne albo to czego mamy więcej na stanie
o to tez! bo może maja jakas prowizje za sprzedaż danego modelu i tego przy kupowaniu się boje, wiec chyba przez neta wezma, co by mi nikt nie macil myśli już przy kupowaniu!

Cytat:
oj, szczypanie dobrze nie wrozy! biedna eclariss, może jakies leki?

Ela - już pisze priva

Zanet - chcialas porownac wozki i poznac opinie, może tutaj spojrz, zaznacz sobie wybrane modele http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/n...ieciecy-wybor/ ja będę sobie zaraz porownywala

ja po wizycie w CZMP, w przychodni diabetologicznej. zmachałam się, żeby w ogole znaleźć w tym wielkim budynku ta przychodnie, szpital wielki i slabo oznakowany albo ja mało kumata. nerwy miałam już wczoraj, spac nie mogla. rano to samo, stres czułam i podwyższone ciśnienie ze zdenerwowania i nie mogłam ochlonac jakos. jak ide do swojej gin to w ogole no stress, a tu.... jak już znalazłam porade, to do rejestracji, a tu mierzenie, wazenie (blehhh - ale od dwóch tygodni chociaż nic nie przytylam ) i pomiar ciśnienia i tętna, a tam... 153/90 i tętno 123! pielegniarka zapytala, czy się lecze na nadciśnienie, ale mowie, ze to ze stresu i zabiegania w tych pomieszczeniach. a przecież do tej pory miałam maks 120/80 podczas ciąży. i teraz się martwię, czy to nie syndrom białego fartucha????
następnie wizyta w gabinecie lekarki, tu wywiad, rozmowa i wyslano mnie na szkolenie wraz z innymi ciężarnymi nt glukometru, diety. dostaliśmy glukometry i recepty na paski - i w moim przypadku mam przez dwa tygodnie mierzyc 4 razy dziennie poziom cukru i zapisywać w dzienniczku, 5 września wizyta kontrolna i wtedy postanowią, co dalej. czy dieta wystarczy czy wlaczamy insulinę
a i dowiedziałam się, ze sa nowe normy! nie 140 jak dotad a 153
jeśli chodzi o krzywa glukozy.
natomiast my mamy normy 90 na czczo, i 120 po godzinie od posiłku i tak mam pilnować. eh, mam oczywiście mieszane uczucia co do tego wszystkiego. i oczywiście uczyliśmy się korzystać z glukometru i pierwsze klucie na spróbowanie było - nic przyjemnego, choć szybko idzie, teraz tylko pilnować godzin i jedzenia i badania...to się rozpisałam... aaaaa i tak naprawdę nie wiele wiem, jak wpłynie to na dzieciatko

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:30   #1331
eclariss
Rozeznanie

co do tej sukienki co dala tiera to mam taka i ta gumka z przodu mnie wykańcza...jak brzuszka nie było to okej ale teraz to wogule jej nie zakładam bo mnie odrazu brzuch swędzi.

chyba zaczynam pakowanie torby i papierów do szpitala :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 12:35   #1332
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
też miałam rozpuszczalne i rozpuściły się.... tzn jak tak czytam i Wam się nie porozpuszczały to nie wiem...... ale chyba nie mam już tam nic

bo one generalnie to się rozpuszczają tylko zdarza sie, że jednak się nie rozpuszczą
Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość

ja po wizycie w CZMP, w przychodni diabetologicznej. zmachałam się, żeby w ogole znaleźć w tym wielkim budynku ta przychodnie, szpital wielki i slabo oznakowany albo ja mało kumata. nerwy miałam już wczoraj, spac nie mogla. rano to samo, stres czułam i podwyższone ciśnienie ze zdenerwowania i nie mogłam ochlonac jakos. jak ide do swojej gin to w ogole no stress, a tu.... jak już znalazłam porade, to do rejestracji, a tu mierzenie, wazenie (blehhh - ale od dwóch tygodni chociaż nic nie przytylam ) i pomiar ciśnienia i tętna, a tam... 153/90 i tętno 123! pielegniarka zapytala, czy się lecze na nadciśnienie, ale mowie, ze to ze stresu i zabiegania w tych pomieszczeniach. a przecież do tej pory miałam maks 120/80 podczas ciąży. i teraz się martwię, czy to nie syndrom białego fartucha????
następnie wizyta w gabinecie lekarki, tu wywiad, rozmowa i wyslano mnie na szkolenie wraz z innymi ciężarnymi nt glukometru, diety. dostaliśmy glukometry i recepty na paski - i w moim przypadku mam przez dwa tygodnie mierzyc 4 razy dziennie poziom cukru i zapisywać w dzienniczku, 5 września wizyta kontrolna i wtedy postanowią, co dalej. czy dieta wystarczy czy wlaczamy insulinę
natomiast my mamy normy 90 na czczo, i 120 po godzinie od posiłku i tak mam pilnować. eh, mam oczywiście mieszane uczucia co do tego wszystkiego. i oczywiście uczyliśmy się korzystać z glukometru i pierwsze klucie na spróbowanie było - nic przyjemnego, choć szybko idzie, teraz tylko pilnować godzin i jedzenia i badania...to się rozpisałam... aaaaa i tak naprawdę nie wiele wiem, jak wpłynie to na dzieciatko
super że już po!

ale nie wieszx jak na dziecko wpływa cukrzyca czy jak wpłynie dieta?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
co do tej sukienki co dala tiera to mam taka i ta gumka z przodu mnie wykańcza...jak brzuszka nie było to okej ale teraz to wogule jej nie zakładam bo mnie odrazu brzuch swędzi.

oby szybko Ci sie poprwilo!
Stary 2014-08-22, 12:35   #1333
manieczka1
Zakorzenienie

Eclariss wspolczuje...
Martha bedzie dobrze rob pomiary i moze dietka starczy
A my zaczelismy podliczac ile wydalismy kasy do tej pory na wyprawke dla malego i rzeczy dla mnie...i ile jeszcze wydamy jestem przerazona
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:39   #1334
GoniaaaS
Rozeznanie

Eclaris współczuję mam nadzieję, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Przy dobrze kontrolowanej cukrzycy nie będzie mieć negatywnych wpływów na dzieciątko dasz radę, początku są trudne i stresujące ale potem już jakoś leci
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:42   #1335
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość

Dostałam w końcu zamówienie z gemini na które czekałam ponad tydzień. Muszę sprawdzić co tam jest.

Jeszcze tak wracając do pampersów to te firmy pampers- zielone- u nas to była porażka. Mieliśmy jedne do szpitala 1, potem używaliśmy trochę 2 i niestety ciągle gdzieś przeciekały. Używaliśmy potem Hugies i były super. Sprawdziły się też te z rosmana i z lidla.

Byłam wczoraj w carefurze i zupełnie zapomniałam o tych ściereczkach chyba czas chodzić z listą.
dzięki mierzenie niepotrzebne, chyba się na nią skuszę

martha czyli wyszkolona jesteś głowa do góry, ja to lubię takie zabawy, mierzenie, zapisywanie, weryfikacja
będzie dobrze, może uda się tylko dieta
już i tak niedługo zostało

eclariss.... 3mam kciuki..... ja objawów takich nie mam, ale trochę się obawiam wyników.... po 15 jadę
Stary 2014-08-22, 12:44   #1336
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Czekoladka i jak przyszedł Ci już wózek?

Cytat:
Eclariss wspolczuje...
Martha bedzie dobrze rob pomiary i moze dietka starczy
A my zaczelismy podliczac ile wydalismy kasy do tej pory na wyprawke dla malego i rzeczy dla mnie...i ile jeszcze wydamy jestem przerazona
dlatego wole nie podliczac

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:46   #1337
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
ojj biedaku, pecherz to okropienstwo ;(( a furaginy albo antybiotyku nie kazali brac? Ja w pierwszej ciazy bralam. Od lat mialam problemy z pecherzem, po ciazy sie poprawiło
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:47   #1338
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
ja nie wiem co mi ten wizaż robi że mi wstawia inny cytat a innego autora to już drugi raz i nadal mi nie cytuje połowy postów zaznaczonych do multicytowania... kurde.

na filmie było pokazane jedno koło które nie ma tego systemu i drugie które ma. ale nie wiem które było które
hehe no cos to cytowanie ostatnio nie wychodzi jak trzeba

Cytat:

może nie będzie tak żle??Trzymaj się kochana!
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:27   #1339
agatus84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
rozumiem, że Bebetto Wam odradził ? a jakiś konkretny model czy w ogóle markę ?
gratuluję zakupu
Dzięki To był Bebetto Luca, ma takie półokragłe spawanie ramy pod gondolką. Sprzedawca mówił, że to się rozjeżdża. Innych Bebetto nie miał, ale jak pokazał porównanie z Jedo Fyn to już mi się odechciało Bebettów

Cytat:
oby tak było Kasiu chcę w to wierzyć ja to już jestem stara d.... a i tak się boję, zawsze jakoś do dzieci z dystansem podchodziłam, bałam się, nie umiałam... no taki charakter
Ja myślę, że jakoś to będzie. Takie rzeczy się dzieją instynktownie chyba. Jak wzięłam kota to też nie umiałam go "obsługiwać"- jakoś się nauczyliśmy siebie nawzajem.

Cytat:
sevilla strasznie mnie irytuje tym systemem zapamiętywania trasy i tym klikaniem przy tym, poza tym miałam wrażenie że te kółka żyły swoim życiem i chodziły dziwnie. Z Luca sprzedawczyni mówiła że też zdarzają się reklamacje na przednie kółka. Ogólnie gdybym nie trafiła na Fyna to wzięłabym Luce Teraz żaden inny tylko Jedo

gratulacje zakupu wózeczka
tym bardziej że ten sam wózek. A na który model się zdecydowałaś? Na Memo? i ten kolor szary to który z numerków przypisanych?? Widziałaś go na żywo? Bo ja wciąż nie ogarnęłam się z kolorem
Dziękuję kolor Jedo Fyn Memo chyba 320. Szprychy metalowe, srebrny stelaż. Na żywo wygląda bardzo ładnie i bardzo porządnie, w zasadzie ja bym może jeszcze oglądała (bo lubię wprowadzać lekki zamęt ) ale mąż został zauroczony. Porównywaliśmy te dużo droższe wózki i naprawdę ten im nie ustępował w niczym. Super-duża gondolka, w necie ludzie piszą że czasem uda się nią nawet przelatać w kolejną zimę. Nie nastawiam się na to, ale byłoby dobrze, bo startujemy w połowie listopada, zapowiada się nieduża dziewczynka- może się uda

Cytat:
tak tak, podobno wszystkie bebetto tak mają ale w Luce jakoś to w miarę chodzi, z tego co oglądałam kilka już egzemplarzy w różnych sklepach, za to sevilla od razu mi tym podpadła
Fyn jest droższy ale ja na to nie patrzę, założyłam że na wózek z fotelikiem przeznaczam do 2 tysi i się mieszczę więc zostaję z Fynem:P
no jest ciut droższy niż Camarelo, ale nam w sklepie zrobili mega cenę (1550 za zestaw 2w1 z adapterem do maxi cosi i folią). Fotelik mamy od znajomych więc zmieściliśmy się w zakładanym budżecie. No, tylko szmaciana laleczka wychodzi jako nieprzewidziany wydatek

Cytat:
Mojej mamie kiedyś klamerki do bielizny ukradli ze sznurka na tarasie. O wykopanych z ogródka roślinach nie wspominając.
Mi kiedyś ukradli suszące się majtki i biustonosze ze sznurka...

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Eclaris
Przy dobrze kontrolowanej cukrzycy nie będzie mieć negatywnych wpływów na dzieciątko dasz radę, początku są trudne i stresujące ale potem już jakoś leci
Dziewczyny, a jak bardzo kontrolujecie tę cukrzycę? Ja miałam po 2 godz 168 niestety, więc mam zalecenie diety. Ale nie skaczą mi te cukry bardzo, więc po 2-3 tyg regularnych pomiarów lekarz kazał mi mierzyć 2-3 dni a potem 3 dni nie mierzyć, żeby odpoczęły palce. I czasem (gł po śniadaniach i kolacjach) przekraczam te 120 troszkę. Nie bardzo, ale miewam np 128, 134. Trzymacie rygorystycznie te 120? Mój lekarz machnał ręką, powiedział że to wyniki jak u zdrowej osoby...

I jeszcze jedno: wiecie gdzie można sprawdzić informacjw o poszczególnych szpitalach? Chodzi mi o ZZO, czy się dostaje koszulkę do porodu, jak z ciuszkami dla dziecka. Chodzi mi o Wrocław, wiem że jest strona rodzić po ludzku czy jakoś tak, ale Chałubińskiego jest nieuzupełnione (ponoć nie odesłali ankiet ) a najbardziej mnie interesuje. Na stronie szpitala też nie ma info, wiecie gdzie tego szukać?
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:42   #1340
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja miałam szwy rozpuszczalne i same wypadły te wystające końce.

Moja mama przychodziła do nas codziennie wieczorem do domu przez pierwsze dwa tygodnie, ale chciała tylko popatrzeć, nic nie mędrkowała i nie przeszkadzała. On istnego ☠☠☠☠☠☠☠ca dostała na punkcie wnuka, ale tak pozytywnie, chciała się tylko trochę nacieszyć i uciekała. Za to TZ przejął cały dom i załatwił wszystkie sprawy urzedowe, przez pierwsze dwa tygodnie zajmowalam się tylko dzieckiem i sobą

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Ja dostałam do porodu koszulę w szpitalu, taką jednorazowke,musicie się dowiedzieć jak jest u was, albo wziąć jedną taką, której nie będzie żal wyrzucić, jakby się zabrudzila. Nie musi być raczej na całej długości rozpinana, normalnie żeby moc dziecko przystawić i utulic do ciała.

Nam w SR polozna polecila np takie duze rozpinane meskie koszule do porodu. Jak najtaniej kupione np w sh zeby nie bylo zal wyrzucac.

Martha bedzie dobrze, tylko trzeba to kontrolowac.

Manieczka ja wole nie podliczac.

Ja dzisiaj kupilam te chusteczki hugiesa w rossmanie i jeszcze w realu pampersy biale 1 za 44zl/78 szt. Wiec chyba dobra cena. Poza tym w koncu zrobilam zamowienie w gemini, ale w pazdzierniku pewnie zrobie drugie na takie rzeczy jak laktator, termometr i jakies leki. Tym razem i tak wyszlo 400zl.

Widzialam ze piszecie o tym ze boicie sie jak dacie rade z dzieckiem, ja mam troche inne obawy. Doswiadczenie z niemowlakami jakies mam, opiekowalam sie corka siostry dosyc duzo jak juz poszla do pracy, a ze chodzila tez na nocki to zdarzalo sie kapac, karmic, przewijac, usypiac, a mialam wtedy 14 lat i od tego czasu czesto bylam opiekunka roznych dzieci w roznym wieku, raczej nikt nie bal sie mi dzieci zosatawiac. Ja sie boje troche porodu a najbardziej pologu, ze nie bede miala sily na wszystko, ze bedzie mnie bardzo bolalo a rodziny nie mam blisko, maz tez duzo wolnego nie dostanie, boje sie ze bede zdana tylko na siebie i wykoncze sie psychicznie.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:48   #1341
ela_86
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ale jazda.....
kurier przywiózł mi paczkę, te ochraniacze na materac, nie otwierałam paczki przy kurierze..... nigdy tego nie robię w sumie.....
a tu okazało się, że wysłali 1 zamiast 2
a paragon normalnie na dwa....
no i co teraz
Stary 2014-08-22, 13:49   #1342
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Eclariss trzymam kciuki żeby obyło się bez szpitala

Cytat:
Ja wolę nie podliczać. W sumie co mi ta wiedza da skoro i tak muszę wyprawkę kupić? Nie szaleję ponad nasze możliwości, staram się szukać gdzie taniej więc nie mam sobie nic do zarzucenia. Choć fakt, że nie oszczędzam też na dziecku i kupuję nowe rzeczy. A to, że wyprawka ogólnie dużo kosztuje to już wpływu na to nie mam.

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
Mi kiedyś ukradli suszące się majtki i biustonosze ze sznurka...

I jeszcze jedno: wiecie gdzie można sprawdzić informacjw o poszczególnych szpitalach? Chodzi mi o ZZO, czy się dostaje koszulkę do porodu, jak z ciuszkami dla dziecka. Chodzi mi o Wrocław, wiem że jest strona rodzić po ludzku czy jakoś tak, ale Chałubińskiego jest nieuzupełnione (ponoć nie odesłali ankiet ) a najbardziej mnie interesuje. Na stronie szpitala też nie ma info, wiecie gdzie tego szukać?
Może ktoś miał słabość do damskiej bielizny
Jak nie ma info na forach (czasem są wątki o szpitalu) to najlepiej wybrać się tam i dopytać.

Byłam w czwartym sklepie oglądać wózki i znowu dano mi do zrozumienia, że Bebetto jest słabe jakościowo. Myślę więc, że odpada z rywalizacji. Najbardziej skłaniam się ku Jedo Fyn albo Maxi Cosi Mura. Muszę poczytać opinie i zmierzyć bagażnik czy stelaż wejdzie.

Buła jest z nami od 25.11.2014

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2014-08-22 o 13:53
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:50   #1343
silesianna
Zakorzenienie

Pisz do sprzedawcy, ze kurier zawinal sie szybciej niz go widziqlas, ze przesylka nie bylq uszkodzona, ale paczka jest niekompletna. Mi sie pare rqzy tak zdarzylo i zawsze dosylali to czego nie dopakowali
Stary 2014-08-22, 13:51   #1344
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale jazda.....
kurier przywiózł mi paczkę, te ochraniacze na materac, nie otwierałam paczki przy kurierze..... nigdy tego nie robię w sumie.....
a tu okazało się, że wysłali 1 zamiast 2
a paragon normalnie na dwa....
no i co teraz
pisz do nich ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 14:08   #1345
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisz do sprzedawcy, ze kurier zawinal sie szybciej niz go widziqlas, ze przesylka nie bylq uszkodzona, ale paczka jest niekompletna. Mi sie pare rqzy tak zdarzylo i zawsze dosylali to czego nie dopakowali
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
pisz do nich ;/
napisałam, ale z moim szczęściem.....
35 zeta w plecy....

kurde no... mam nadzieję, że mi doślą.....

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

ufff, odpisali

napisali, że przepraszają, że 1 sztuka została na regale i dziś mi wyślą

uff uff

rozpakowałam to... hmmm.... no nie wiem czy to będzie działało ja to z tych niedowiarków jestem, jak nie zobaczę to nie uwierzę... mam nadzieję, że nie przemoknie tak jak napisane
Stary 2014-08-22, 14:16   #1346
tiera
Raczkowanie

Sukienka mierzona na płasko ma ok. 48cm szerokości, ale ona się bardzo rozciąga. Co do gumki to tam żadnej nie ma, jest tylko sznurek no i mam go raczej niżej pod brzuchem.

Myślę, że doślą- każdy się może pomylić. Tylko raz zdarzyło mi się na allegro że nie dało się dojść do porozumienia ze sprzedawcą który zamiast łyżew wysłał mi zestaw do pływania. W końcu niestety został bez łyżew- ale pieniądze oddał i zabrał ode mnie ten badziewny sprzęt.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 14:23   #1347
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
laktator może weź taki, jakie masz / planujesz kupić butelki bo one generalnie są raczej podobnie dobre w działaniu

co do złodziei - znajomemu ostatnio złodziej wybił szybę w aucie, bo chciał ukraść... akumulator. w samochodzie radio, nawigacja i inna elektronika, ale złodzieja ewidentnie interesował akumulator... inna sprawa, że nie potrafił go wymontować, kable tylko wypiął
moim rodzicom z piwnicy ukradli karmę dla kota i zapas płynów do prania i mydła w płynie w takich wielkich butlach... zostawili kupę elektronarzędzi itd, i NA SZCZĘŚCIE grzybków marynowanych nie ruszyli

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

ściereczki uniwersalne SOFT, 50szt.
Zakład Produkcji Waty Anna Staśkiewicz

koniecznie białe - są też kolorowe, ale one już nie są takie mięciutkie, są bardziej "kuchenne" i dziecku bym już nimi tyłka nie wytarła ani sobie rozoranego krocza, tym bardziej.

białe "soft" wyglądają tak:

a kolorowe, które moim zdaniem się NIE NADAJĄ - te w tle:
Dzieki, zerkne na nie jak bede w sklepie

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
dołączam się do pytania

a jaka masz maszynę jesli mogę spytać, przymierzam się do kupna jakiejś zwyklastej do nauki szycia ostatnio widziałam super sówkę taką z filcu

a mogłabys wstawic jakiegoś linka do tych ściereczek co by rzucić okiem jak to wygląda?
mi tysz się zajda zrobił;/
a co do tego systemu zapamiętywania trasy to dokładnie nie wiem, nie wnikałam w szczegóły bo samo tykanie tych kół z tym systemem mnie irytowało;p trzeba by było zgłębić wiedzę u wuja googla

i co będzie w końcu? Używany czy nowy? ja za nowego Fyna plus Maxi cosi citi zapłacę ok 1,900. Taki plan
Maszyne mam stara Lucznik, wzielam od mamy bo u niej stala i sie kurzyla ale ponoc fajne sa te malutkie z Ikei

A wozek nowy, od poczatku przy takim sie upieralam i nie popuszcze
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 14:25   #1348
eclariss
Rozeznanie

hmmm zamawiam w gemini i teraz od 20 minut ogladam smoczki bo jakiś trzeba mieć w zapasie tylko no własnie jaki...???co wybrałyście?
Stary 2014-08-22, 14:27   #1349
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
Dzięki To był Bebetto Luca, ma takie półokragłe spawanie ramy pod gondolką. Sprzedawca mówił, że to się rozjeżdża. Innych Bebetto nie miał, ale jak pokazał porównanie z Jedo Fyn to już mi się odechciało Bebettów

Dziękuję kolor Jedo Fyn Memo chyba 320. Szprychy metalowe, srebrny stelaż. Na żywo wygląda bardzo ładnie i bardzo porządnie, w zasadzie ja bym może jeszcze oglądała (bo lubię wprowadzać lekki zamęt ) ale mąż został zauroczony. Porównywaliśmy te dużo droższe wózki i naprawdę ten im nie ustępował w niczym. Super-duża gondolka, w necie ludzie piszą że czasem uda się nią nawet przelatać w kolejną zimę. Nie nastawiam się na to, ale byłoby dobrze, bo startujemy w połowie listopada, zapowiada się nieduża dziewczynka- może się uda

no jest ciut droższy niż Camarelo, ale nam w sklepie zrobili mega cenę (1550 za zestaw 2w1 z adapterem do maxi cosi i folią). Fotelik mamy od znajomych więc zmieściliśmy się w zakładanym budżecie. No, tylko szmaciana laleczka wychodzi jako nieprzewidziany wydatek
z wózkiem jestem zdecydowana jedynie kolorystyka mnie zastanawia, bo te ich próbki nie mają przełożenia na rzeczywistość ani zdjęcia oglądane w internecie i trochę sie boję że mi sie nie spodoba sam kolor;p ten szary jest spoko ale kurde przymierzam się do czerwonego albo marine
na ta szmacianą lalkę to na pewno się wykosztujesZ

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Widzialam ze piszecie o tym ze boicie sie jak dacie rade z dzieckiem, ja mam troche inne obawy. Doswiadczenie z niemowlakami jakies mam, opiekowalam sie corka siostry dosyc duzo jak juz poszla do pracy, a ze chodzila tez na nocki to zdarzalo sie kapac, karmic, przewijac, usypiac, a mialam wtedy 14 lat i od tego czasu czesto bylam opiekunka roznych dzieci w roznym wieku, raczej nikt nie bal sie mi dzieci zosatawiac. Ja sie boje troche porodu a najbardziej pologu, ze nie bede miala sily na wszystko, ze bedzie mnie bardzo bolalo a rodziny nie mam blisko, maz tez duzo wolnego nie dostanie, boje sie ze bede zdana tylko na siebie i wykoncze sie psychicznie.
Będziemy się tu wzajemnie wspierać! Musi być dobrze

Ela widzisz! udało się Dobrze, że trafiło na uczciwego sprzedawcę
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 14:32   #1350
manieczka1
Zakorzenienie

Eclariss smoczek uspokajacz? Ja wzielam jeden z aventu a drugi lovi. Jakies najtansze chyba
Ela db ze sie wyjasnilo
Aleksandretta no niby mi nic to nie da, ale lubie wiedziec ile na co idzie i z czystej chocby ciekawosci chce wiedziec

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości