|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jula spi, jak wstanie to zje i wychodze do kolezanki. poklocilam sie z tz i nie mam ochoty go ogladac ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
a maxi cosi mobi? on jest tyłem do kierunku jazdy, ale ta tapcierka fotelików maxi cosi jest beznadziejna...
chodzi mi o coś tańszego ale bezpieczniejszego... lepiej maxi cosi mobi czy romer king plus? bo innego oprócz axkida nie ma żeby był i tyłem i przodem do kierunku jazdy? jednak kurcze przeraża mnie gwałtowne hamowanie i ta główka dziecka lecąca do przodu później do tyłu..... więc narazie bym chciała tyłem jednak chyba wozić nadal
#2643 |
Zakorzenienie
|
Hej! Wszystkiego najlepszego na dzisiejsze roczki
![]() ![]() ![]() ![]() nie odzywałam sie bo bylam chora ![]() ![]() ![]() Mam bardzo malo pokarmu przez to wszystko i wysiadam. Podtykam mu inne jedzenie ale on juz ani z łyżeczki ani widelca ani butelki nie uznaje. Sam tez głównie dziubie a nie je, no chyba ze banan na niego sie ostatecznie skusi. Do tego jak mi zaśnie to nie umiem go przełożyć do łożeczka bo zaraz sie budzi wiec czuwam przy nim zamiast cos porobic bo z nim to nic juz nie idzie. Do tego tz rozkręcił mi samochód na czynniki pierwsze wiec jestem uziemiona na wsi. Jedyny plus to ze leo juz na prawdę dość długo stoi bez trzymanki i jestem z niego bardzo dumna. Ale to jedzenie mnie wykancza. Kupiłam mu dzis rybę oby ja jadł ![]()
#2644 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: .Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013
Cytat:
Amela ma w ciągu dnia 3 posiłki mleczne. W I dzień jeden posiłek będzie z bebilonem 3, dwa pozostałe z bebilonem 2. W II dzień dwa posiłki z bebilonem 3, jeden z bebilonem 2. W III dzień wszystkie posiłki z bebilonem 3. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2014-08-22 o 13:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | ||
dryfuję słowami
|
Dot.: .
Cytat:
Cytat:
Tzn. daje się najpierw 1 miarkę nowego mm i resztę aktualnego i z czasem coraz więcej jest miarek nowego, a mniej tego, z którego sie rezygnuje. Rozmawiałam na ten temat swego czasu z naszą panią pediatrą-alergolog i mówiła, że np. przy przejściu z 1 na 2 robi się to w ten sposób żeby przyzwyczaić brzuszek, bo zdarzają się przy przejściu gwałtownym bóle brzucha, zatwardzenia,kolki. Mówiła, że bez mieszania zmienia się jesli chce się tzw. szybkich efektów przejście, np. jak w przypadku zmiany ze zwykłego mm na ha, jesli jest alergia.
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
Dot.: .Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013
Ja mam inne informacje i wcześniej też takim sposobem robiłam.
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2014-08-22 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A co do tego deltima, to jak masz możliwość to ja bym coś kupiła, nie mam jakoś zaufania do tych foteli 9-36, bo mam wątpliwości czy coś może byc bezpieczne dla rocznego dziecka i dla 6 letniego np. A po drugie to on ma jakiekolwiek testy? A dlaczego nie?
![]() |
#2648 | ||
dryfuję słowami
|
Dot.: .
Cytat:
![]() A od kogo? ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
![]() jak młody się uczył, to miał porozstawiane różne meble po środku pokoju i robił pare kroczków do kolejnego mebla i tak cały pokój przechodził ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2649 |
Zadomowienie
|
Nam pediatra też mówiła tak jak inwersja pisze, a na stronach internetowych różnych mm znalazłam dwa sposoby, albo tak że jakiś posiłek jest z nowym mlekiem a reszta ze starym i się stopniowo zwiększa, albo właśnie do starego mleka coraz więcej miarek nowego.
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/evenflo-fotelik-sa...514305588.html
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U Michała mała poprawa widoczna ![]() ![]() Na weekend przyjeżdżają moi rodzice,dziś sprzątanie,jutro zakupy i pichcenie w kuchni,dostaną po obiedzie Małego do pilnowania ![]() ![]() Asia wrzuć proszę przepis na zupę i kilka innych pomysłów na przyjęcie urodzinowe ![]() Marta na opakowaniu mleka czytałam info żeby mieszać 1z2,więc przy przejściu na 3 tez tak zamierzam robić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś ![]() 07-04-2015 Kamiś ![]() Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-08-22 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Ja też słyszałam 2 sposoby przechodzenia na wyższy poziom "ten Wasz" i mój. Słyszałam, że lepiej nie mieszać proszków ze sobą, że lepiej zrobić dziecku 1 posiłek z nowego mleka (teraz to 3) i jakby coś było nie tak, to zwalić właśnie na nie. A tak jeśli coś by było dziecku po mieszance to teraz czego to wina? Zmieszania mlek czy wejścia nr3?
Inwersja teraz nie powiem Tobie czy to pediatra czy położna środowiskowa udzieliła mi takich informacji, bo nie pamiętam, jednak skądś je mam. Każda z Was zrobi tak jak Wam rozsądek podpowiada. Ja robie swoim sposobem.
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Czeeeść!
Ojejjjjj, sto lat dla naszych roczniaków! Łezka się w oku kręci ![]() ![]() ![]() a tak poza tym to zdychaaaam
#2654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi rozsądek podpowiada, żeby nowe mleko potraktować tak jak inne nowe produkty, czyli wprowadzić stopniowo tylko to i sprawdzić reakcje, a jaką metodą to już co kto woli Tak sobie jeszcze myślę, że cały posiłek z nowego mleka w razie W może spowodować silniejszą reakcje - tą niechcianą - dla nas lepiej bo odrazu wiadomo, ale dla dziecka może niekoniecznie ![]()
![]() |
#2655 | ||||||
Rozeznanie
|
hej
![]() nie mam nawet kiedy napisac, bo maly ciagle na mnie wisi. jak tylko znikam mu z oczu to jest placz i pedzi za mna. zmeczona juz jestem z lekka, tym bardziej, ze cale dnie sama z nim siedze i nawet na dwor wyjsc nie mozemy przez ta wirusowke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja-ika oby temperatura calkiem minela ![]() Cytat:
![]() U nas tez jest ten zwyczaj na roczek ![]() siostra jak robila to polozyla wiecej przedmiotow. z racji faktu, ze z roznych przyczyn byla oddzielna impreza dla tesciow i dla naszej rodziny, Maciek dwa razy wybieral. W obu przypadkach wybral to samo - najpierw pendriva, potem kluczyki do samochodu ![]() ![]()
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2014-08-22 o 14:13 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że już lepiej ![]() i brawo dla Leo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ten britax też drogi ![]() Cytat:
![]() posprawdzam też go później ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, no nie wiem co jest Emilce
![]() ![]() ![]()
#2658 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żuk moją wzgardził ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nam takie cuda nad jeziorem trzy dniu urządzał, z temperatura owszem - aż lekarz obozowy zaczęła się nad trzydniówką zastanawiać - a tu się okazało, że górne dwójki wylazły ![]() Moje dziecko niewyżyte jakieś - padł właśnie, ale wcześniej rundki po domu za rękę uskuteczniał. A jak usłyszał szurszanie sąsiadów na korytarzu to pobiegł do drzwi- tak normalnie, sam, na supermena pobiegł ![]() Legutko się zdziwiłam, bo od niedawna "odważa się" chodzić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- powiedz mamie, by przywiozła, albo zastąp skarbczykiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
Anutka u nas to samo,więc doskonale Cię rozumiem,piona i mocy przybywaj do nas
![]() Ja jeszcze sprzątam na przyjazd rodziców, hardkorowo ![]() Motyl co tam? Nie zdychaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Jaika ![]() Kiedyś lekarz powiedział mi że tem do 38 może być od zębów,powyżej 38,5 bardzo prawdopodobne że jakaś infekcja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś ![]() 07-04-2015 Kamiś ![]() Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-08-22 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Wtajemniczenie
|
Co do fotelików. .. nie chcę znowu wywoływać burzy
![]() W No zalecają żeby nie korzystac z fotelików starszych niż 4-5 lat. One się zużywają, mogą nie być tak bezpieczne jak nowe. Dlatego nie polecają tych do 36kg bo z nich dlugo się korzysta. A jak się kupuje używany to najważniejsze to żeby być pewnym że nie bral udziału w kolizji i wiedzieć kiedy byl wyprodukowany. No to tyle ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie chyba zęby idą, bo kupki już dziś 3 były, a normalnie jest jedna ![]() Brawo dla Żuczka za odwagę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
Jaiko oby to były ząbki
![]()
#2664 |
Zakorzenienie
|
Nena potwierdzam w Polsce tez sie o tym mowi, ze fotelik ma niby 5 lat przydatnosci (wiadomo stoi w aucie wiosna/lato/jesien/zima) zmiany temperatur, wiadomo jaka szklarnia sie robi w lecie i plastiki traca na tym dlatego ja bede swojego cabrio sprzedawac bo nastepne bobo za ok 4 lata wiec kupie wtedy nowy
Ja-ika moze zadzwon albo podjedz z nia do lekarza bo juz troche to trwa Vea nie poddawaj sie moze jutro Zuczkowi zasmakuje zupka ![]() Zgadnijcie co dzisiaj w piatkowy wieczor jest na tvn.... ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-08-22 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie mieszanie mleka np 1 z 2 wydawalo sie zlym pomyslem, nie mieszalam wszystkiego najlepszego dla naszych czterech dzisiejszych solenizantów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dla miesieczniakow ![]()
I'm not hating, I'm just telling you ![]() ![]() Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2014-08-22 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | ||
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla naszych roczniaków ![]() i miesięczniaków też ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nena a Ty jaki masz fotelik? i jakie tam u Was ceny tych rwf? ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- W LEDI jest promocja na mleko NAN PRO od dzisiaj do 28.08 za 34.99zł
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
W imieniu Pana Stanisława serdecznie dziękuję za życzenia!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkiego naj, naj, najlepszego dla pozostałych ROCZNIAKÓW! Boże jak ten czas zleciał! Kiedy??!! Przecież dopiero co się urodził. Łza się w oku kręci ![]() Dawno mnie tu nie było, Mąż od tygodnia ma urlop więc staramy się go wykorzystać na maxa i pozałatwiać różne sprawy urzędowe. Dziś z okazji urodzi byliśmy w Figloparku i Stanisław się wyszalał ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Wtajemniczenie
|
Inwersjo, bodziaki z funpagu na fb
![]() Kahunia ja i tak jestem pełna podziwu dla Amelki ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.