My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 15:03   #2011
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Ja zimna jak lód kobieta, 17 lutego się urodziłam :P

to muszę kupić termometr jakiś dobry i od następnego cyklu mierzyć ( jeśli w tym nie wyjdzie )
Ja też lutowa ale moja mama to chyba niekoniecznie planowała posiadanie mnie, raczej tak jej się zdawało że przecież dopiero co miała mojego brata więc niemożliwe żeby się już dało a tu zonk

Kup Microlife, chyba najlepszy do tych zastosowań
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Do ciechanowa mam 40 km niecałe więc może nie taka krajanka

Teraz ma może jakąs Jole Rutowicz ?
Nie, ta sama stara dobra Doda. Ta kobieta ją prześladuje.
A Mazowsze uwielbiam, szczególnie to "podmiejskie" jak się zaczynają sady, pola, super się na rowerze jeździ bo płasko nie to co u nas na Kaszubach, 5 km wycieczka a w nogach 20 km.
Stary 2014-08-22, 15:04   #2012
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Mierzysz rano, zaraz po przebudzeniu, po minimum 3 godzinach nieprzerwanego snu (więc jak na przykład się przebudzisz o 5 i pójdziesz siku i potem zmierzysz o 7 to może być zaburzona)bez wstawania, najlepiej żebyś tylko sięgnęła po termometr gdzieś blisko na szafkę czy coś - wpisuj te tempki w ovufriendzie, on jak wykryje chyba 4 wyższe temperatury to zaznacza owulkę, tylko żebyś się nie zdziwiła, on zaznacza owulację dopiero parę dni PO - bo żeby można była potwierdzić owulkę, muszą być chyba minimum 3 wyższe tempki

Mhmm... Może być trudno, bo jak córa zawoła to wyskakuje jak z procy Ale do końca sierpnia w tygodniu u dziadków na wsi, bo w przedszkolu wakacje to coś pomierzę
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:05   #2013
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja też lutowa ale moja mama to chyba niekoniecznie planowała posiadanie mnie, raczej tak jej się zdawało że przecież dopiero co miała mojego brata więc niemożliwe żeby się już dało a tu zonk

Kup Microlife, chyba najlepszy do tych zastosowań

A Mazowsze uwielbiam, szczególnie to "podmiejskie" jak się zaczynają sady, pola, super się na rowerze jeździ bo płasko nie to co u nas na Kaszubach, 5 km wycieczka a w nogach 20 km.
Racja, też sobie właśnie zakupiłam Microlife i bardzo fajna rzecz - oczywiście już został przez koty parę razy sponiewierany po podłodze, ale działa póki co

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:06   #2014
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
o

Zapraszam na rowery Pełno pól, lasów, łąk i rzeka
Stary 2014-08-22, 15:09   #2015
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
o

Zapraszam na rowery Pełno pól, lasów, łąk i rzeka
Przejadę do Ciebie od teściów bo coś mi się wydaje że to niedaleka wycieczka by była
Pierożkowa - naukowiec jak z koziej d trąba. Ale magisterkę napisałam, nawet w jakiejś publikacji jestem współautorem więc non omnis moria jak to mówią hahaha

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2014-08-22 o 15:11
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:16   #2016
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mhmm... Może być trudno, bo jak córa zawoła to wyskakuje jak z procy Ale do końca sierpnia w tygodniu u dziadków na wsi, bo w przedszkolu wakacje to coś pomierzę
Spróbuj Ja na początku byłam sceptyczna a teraz najarana jak koza na obierki na to mierzenie
Tylko mnie denerwuj że codziennie trzeba o tej samej porze, w tygodniu mierzę o 7 bo wiadomo że do pracy wstaję, ale w weekend jak się muszę przebudzić chociażby na tą minutę na zmierzenie, to się wkurzam

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Przejadę do Ciebie od teściów bo coś mi się wydaje że to niedaleka wycieczka by była
Pierożkowa - naukowiec jak z koziej d trąba. Ale magisterkę napisałam, nawet w jakiejś publikacji jestem współautorem więc non omnis moria jak to mówią hahaha
Hehehehe, jakie głębokie sentencje Nie wiem dlaczego ale akurat ta sentencja mi się kojarzy z naszym Papieżem on chyba też coś o tym głosił że nie wszystek umrze :P

A w ogóle apropo moich głupich skojarzeń - jak byłam mała i chodziłam do Kościoła, to była taka pieśń z tekstem "Pan wszego świata" i mi się zawsze wydawało że jest taki Mały Świat Wszy i Bóg jest jego Panem (kompletnie nie wiem dlaczego mi się to teraz przypomnbiało)

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 15:17   #2017
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Zapraszam

Cytat:
Spróbuj Ja na początku byłam sceptyczna a teraz najarana jak koza na obierki na to mierzenie
Tylko mnie denerwuj że codziennie trzeba o tej samej porze, w tygodniu mierzę o 7 bo wiadomo że do pracy wstaję, ale w weekend jak się muszę przebudzić chociażby na tą minutę na zmierzenie, to się wkurzam
A no spróbuje, spróbuje

hm no akurat u mnie to nie problem, bo zawsze wstaje ok 7. Bo chyba jak zmierze te 10 po to nic się nie stanie :p?
Stary 2014-08-22, 15:19   #2018
201606011622
Konto usunięte

" Najarana jak koza na obierki "
Pierozkowa niedługo Ci chyba ołtarzyk postawie za te teksty

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Zapraszam

A no spróbuje, spróbuje

hm no akurat u mnie to nie problem, bo zawsze wstaje ok 7. Bo chyba jak zmierze te 10 po to nic się nie stanie :p?
podobno jak jest do godziny rozbieżność to jeszcze jest ok, można mierzyć. Gorzej jak dłużej
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:20   #2019
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Hehehehe, jakie głębokie sentencje Nie wiem dlaczego ale akurat ta sentencja mi się kojarzy z naszym Papieżem on chyba też coś o tym głosił że nie wszystek umrze :P

A w ogóle apropo moich głupich skojarzeń - jak byłam mała i chodziłam do Kościoła, to była taka pieśń z tekstem "Pan wszego świata" i mi się zawsze wydawało że jest taki Mały Świat Wszy i Bóg jest jego Panem (kompletnie nie wiem dlaczego mi się to teraz przypomnbiało)
Naukowy świat = łacina, nawet mieliśmy jakieś fakultatywne zajęcia z łaciny ale odpuściłam a nasz papież to jedyna osoba, która miała moje uznanie w kk.
Z tym wszym światem to za☠☠☠iste
To tak jak ja kiedyś jak byłam mała to mówiłam "żołmnierz" i jak dostałam książkę "ołowiany żołnierzyk" to się kłóciłam że tam jest błąd bo jest przecież "żołmnierz"
Stary 2014-08-22, 15:22   #2020
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
" Najarana jak koza na obierki "
Pierozkowa niedługo Ci chyba ołtarzyk postawie za te teksty

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

podobno jak jest do godziny rozbieżność to jeszcze jest ok, można mierzyć. Gorzej jak dłużej
Hahaha no to zasługa mojego Tż-ta on to jak coś walnie czasami to nie mogę z nim A kto z kim przestaje ten takim się staje - w ogóle jak kiedyś Nas poznasz i zobaczysz na jakim poziomie są nasze konwersacje to zwątpisz

Też słyszałam że jak jest godzina rozbieżności to jest ok

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 15:26   #2021
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale tak to było ok zawsze wszystko równo tylko od czerwca tak się porobiło. Idę we wrześniu do gina, muszę się zapisac
Oby sie wyregulowalo

Cytat:
Nieee, nic nie mierze
nie chce tak wyliczać, i tak często się przytulamy, nie wyliczając nic

Jaki monitor owulacji ?
Cytat:
Właśnie, co za monitor owulacji?
Ja ma m Clearblue
http://uk.clearblue.com/clearblue-ov...tility-monitor

Drogi byl, ale moze pomoze. Najgorsze ze do niego trzeba dokupowac testy, a to wogole cholernie drogio wychodzi. Ale przynajmniej wylicza mi dobrze

Cytat:
Nie o to chodzi w gender Chodzi o płeć SPOŁECZNĄ, czyli żeby nie było tak, że dziewczyna nie może być kierowcą tira, a facet pielęgniarzem albo wychowawcą w przedszkolu. Nie chodzi o to, żeby wszyscy byli bezpłciowi, ale żeby społeczeństwo nie narzucało z góry utartych schematów, które nic nie mają do rzeczywistości.

Ja też miałam nadżerkę i powodowało to krwawienia i bóle. Ale moja ginekolog powiedziała że jest mała i nie ma sensu jej wypalać ani nic, tylko jakieś globulki zapisała.
Troszke to uogolnilas. Oczywiscie zgodze sie ze seksizm to niepotrzebna dyskryminacja, ale dla mnie jesli wszyscy zaczniemy sie ubierac tak samo, np faceci w rozowe sukienki, i wygladac i zachowywac sie tak samo, to bedzie co najmniej dziwne Juz nie pamietam w jakim to bylo kraju, ale zakazano sprzedazy rozowych ubranek dla dziewczynek a niebieskich dla chlopcow. Ja bym sie zdenerwowala, bo ja chce zeby moje dziecko nosilo kolory jakie ja sobie wymarze a nie 'uniwersalne'. Ja wole zeby facet byl facetem a kobieta kobieta. Przeciez juz teraz zatrudnianie kobiet w typowo meskich zawodach jest coraz bardziej powszechne, a przynajmniej w panstwach rozwinietych ale co ja tam wiem, ja tam tam prosta baba jestem

No wlasnie u mnie niby nie ma nadzerki, juz nie mam pomyslu co to moze byc. Moze jakas torbiel ......

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
She Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:27   #2022
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Naukowy świat = łacina, nawet mieliśmy jakieś fakultatywne zajęcia z łaciny ale odpuściłam a nasz papież to jedyna osoba, która miała moje uznanie w kk.
Z tym wszym światem to za☠☠☠iste
To tak jak ja kiedyś jak byłam mała to mówiłam "żołmnierz" i jak dostałam książkę "ołowiany żołnierzyk" to się kłóciłam że tam jest błąd bo jest przecież "żołmnierz"
Hahahahaha jestę żołmnierzę :P

Ja kiedyś byłam dosyć zaangażowana w Kościele, byłam bielanką, potem włączyłam się do Ruchu Światło-Życie, do pewnego momentu, chyba jak miałam z 15 lat, to w naszej wspólnocie była para która za jakiś czas miała ślub brać, oczywiście żyli w czystości i tak dalej, nawet kiedyś miałam na stopach skarpetki z napisem "Take off your socks before having sex" to mnie zjechali tak jakbym co najmniej gołą dupę na Marszałkowskiej wystawiała, tak wypranej z namiętności pary nie widziałam nigdy - stwierdziłam że nie chcę być taka i odeszłam. I w sumie wierzę w Boga i czasem z nim gadam, ale jednak dla mnie w Kościele jest coś sztucznego..odzierającego tą intymność kontaktu Człowieka z Bogiem

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 15:32   #2023
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha no to zasługa mojego Tż-ta on to jak coś walnie czasami to nie mogę z nim A kto z kim przestaje ten takim się staje - w ogóle jak kiedyś Nas poznasz i zobaczysz na jakim poziomie są nasze konwersacje to zwątpisz

Też słyszałam że jak jest godzina rozbieżności to jest ok
A mi ktos ostatnio mowil, ze najwazniejsze zeby przed pomiarem bylo przynajmniej 3-4 godziny snu. Bo ja czesto sie budze na siku, a jak jestem w pracy to rozne zmiany mam.

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 15:33   #2024
201606011622
Konto usunięte

Pierozkowa, nie martw się, nasze konwersacje też są na mega poziomie. Mój ukochany bardzo szybko się uczy na asajowskim magazynie od chłopaków. Najgorzej mnie wkurzaja chamskie żarty o dziewczynach. I najpierw mi mówi że mi nie bd opowiadał, bo mu garsci na**bie, ale czeka parę minut i opowiada i się cieszy jakby nie wiem co to było. A potem się dziwi, że w łeb dostaje...
Stary 2014-08-22, 15:34   #2025
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez She Wolf Pokaż wiadomość
Oby sie wyregulowalo

Ja ma m Clearblue
http://uk.clearblue.com/clearblue-ov...tility-monitor

Drogi byl, ale moze pomoze. Najgorsze ze do niego trzeba dokupowac testy, a to wogole cholernie drogio wychodzi. Ale przynajmniej wylicza mi dobrze

Troszke to uogolnilas. Oczywiscie zgodze sie ze seksizm to niepotrzebna dyskryminacja, ale dla mnie jesli wszyscy zaczniemy sie ubierac tak samo, np faceci w rozowe sukienki, i wygladac i zachowywac sie tak samo, to bedzie co najmniej dziwne Juz nie pamietam w jakim to bylo kraju, ale zakazano sprzedazy rozowych ubranek dla dziewczynek a niebieskich dla chlopcow. Ja bym sie zdenerwowala, bo ja chce zeby moje dziecko nosilo kolory jakie ja sobie wymarze a nie 'uniwersalne'. Ja wole zeby facet byl facetem a kobieta kobieta. Przeciez juz teraz zatrudnianie kobiet w typowo meskich zawodach jest coraz bardziej powszechne, a przynajmniej w panstwach rozwinietych ale co ja tam wiem, ja tam tam prosta baba jestem

No wlasnie u mnie niby nie ma nadzerki, juz nie mam pomyslu co to moze byc. Moze jakas torbiel ......
Wiesz co, też chyba nie do końca chodzi o to - przynajmniej ja rozumiem to tak, że jak rodzi się dziecko, chłopczyk, albo dziewczynka - to od samego urodzenia zaczyna być wychowywany według schematów kulturowych do których przynależą jego rodzice, inaczej jest wychowywany chłopiec i nieco inne wartości ma wpajane a nieco inaczej dziewczynka - są wtłaczani w pewne stereotypy kulturowe - Ty jesteś chłopcem więc masz prawo narozrabiać, a Ty jesteś dziewczynką więc musisz być grzeczna, skromna i delikatna - na przykład często można spotkać jak mama mówi do córki "Nie siedź jak chłopak" "Dziewczynce to nie przystoi" - co to ma znaczyć? Jeżeli przystoi chłopcu to i dziewczynce przystoi - ja po części jestem za Gender, nie chcę swojej córce od dziecka powtarzać skrzyżuj nóżki, ładnie zapleć warkoczyk, bądź grzeczna, dziewczynce nie przystoi - niech sama odkrywa jak funkcjonuje świat i reguły społeczne, niestety kontrola społeczna zawsze będzie i wiadomo że zupełnie wolnej ręki mieć nie będzie - ale chcę żeby wiedziała że ma dokładnie to samo prawo do rzeczy które robią chłopcy i na odwrót
Ostatnio nawet była kampania Always - że poprosili dorosłych by pokazali co to znaczy "biegać jak dziewczyna" i kilka innych takich rzeczy, dorośli ośmieszali tę czynność, potem poprosili o to małe dziecko dziecko biegło normalnie, nie widziało różnicy między tym jak biega dziewczyna a jak chłopak Taka ma opinia na ten temat.

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 15:36   #2026
201606011622
Konto usunięte

Co do przekrecania słów - młodsza siostra mówiła bardzo długo prosefor zamiast profesor, a z kolei młodszy brat bardzo długo mówił nalbo zamiast albo .. Nie wiem czemu tak
Stary 2014-08-22, 15:37   #2027
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahahahaha jestę żołmnierzę :P

Ja kiedyś byłam dosyć zaangażowana w Kościele, byłam bielanką, potem włączyłam się do Ruchu Światło-Życie, do pewnego momentu, chyba jak miałam z 15 lat, to w naszej wspólnocie była para która za jakiś czas miała ślub brać, oczywiście żyli w czystości i tak dalej, nawet kiedyś miałam na stopach skarpetki z napisem "Take off your socks before having sex" to mnie zjechali tak jakbym co najmniej gołą dupę na Marszałkowskiej wystawiała, tak wypranej z namiętności pary nie widziałam nigdy - stwierdziłam że nie chcę być taka i odeszłam. I w sumie wierzę w Boga i czasem z nim gadam, ale jednak dla mnie w Kościele jest coś sztucznego..odzierającego tą intymność kontaktu Człowieka z Bogiem
Haha, ja tez chce takie skarpetki
Pamietam moj T kiedys po przytulankach dostal opierdziel ze skarpetek nie zdjal, a on biedny mowi, ze nie bylo czasu tak sie wszystko szybko potoczylo

Ja wierze w Boga, ale do kosciola ide w swieta. Sporo mi dala wiara jak stracilam Aniolka, bo przynajmniej potafilam sobie wytlumaczyc ze On jest w niebie a ja kiedys do niego dolacze

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 15:37   #2028
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się w 100% z Tobą zgadzam, ale to z ruchem społecznym pod nazwą "gender" nie ma nic wspólnego. Ja tylko napisałam, o co chodzi w tym "gender" bo na pewno nie to o czym teraz mówimy.

Nie chodzi o to, żeby się zachowywać i ubierać tak samo (chociaż dzięki takiej wolności wyboru my możemy nosić spodnie, co kiedyś było nie do pomyślenia) - i jakoś nie wyglądamy tak samo mimo że ja noszę jeansy i mój mąż nosi jeansy, przyznasz?

Co do zakazywania - to już jest jakieś ekstremum, cały ten ruch opiera się na wolności wyboru. Chodzi o to żeby nie wciskać dziewczynkom na siłę lalek, jak chcą się bawić samochodami i nie piętnować chłopców, którzy właśnie wolą lalki. I tyle.

To co mówisz to jakaś zmutowana i okaleczona wersja całej sensownej nauki.
Cytat:
"Take off your socks before having sex"
Mam takie same skarpetki - różowe z czerwonymi kropkami antypoślizgowymi?
Stary 2014-08-22, 15:42   #2029
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się w 100% z Tobą zgadzam, ale to z ruchem społecznym pod nazwą "gender" nie ma nic wspólnego. Ja tylko napisałam, o co chodzi w tym "gender" bo na pewno nie to o czym teraz mówimy.

Nie chodzi o to, żeby się zachowywać i ubierać tak samo (chociaż dzięki takiej wolności wyboru my możemy nosić spodnie, co kiedyś było nie do pomyślenia) - i jakoś nie wyglądamy tak samo mimo że ja noszę jeansy i mój mąż nosi jeansy, przyznasz?

Co do zakazywania - to już jest jakieś ekstremum, cały ten ruch opiera się na wolności wyboru. Chodzi o to żeby nie wciskać dziewczynkom na siłę lalek, jak chcą się bawić samochodami i nie piętnować chłopców, którzy właśnie wolą lalki. I tyle.

To co mówisz to jakaś zmutowana i okaleczona wersja całej sensownej nauki.

Mam takie same skarpetki - różowe z czerwonymi kropkami antypoślizgowymi?
Tak Dokładnie takie same

SheWolf - ja też nie znoszę jak Tż do seksiku skarpetek nie zdejmie, czuję się wtedy jakbym w łóżku miała jakiegoś starego rolnika, mówię mu wtedy może idź i jeszcze gumiaki załóż i widły przynieś i trochę sianka do łóżka

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 15:42   #2030
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co, też chyba nie do końca chodzi o to - przynajmniej ja rozumiem to tak, że jak rodzi się dziecko, chłopczyk, albo dziewczynka - to od samego urodzenia zaczyna być wychowywany według schematów kulturowych do których przynależą jego rodzice, inaczej jest wychowywany chłopiec i nieco inne wartości ma wpajane a nieco inaczej dziewczynka - są wtłaczani w pewne stereotypy kulturowe - Ty jesteś chłopcem więc masz prawo narozrabiać, a Ty jesteś dziewczynką więc musisz być grzeczna, skromna i delikatna - na przykład często można spotkać jak mama mówi do córki "Nie siedź jak chłopak" "Dziewczynce to nie przystoi" - co to ma znaczyć? Jeżeli przystoi chłopcu to i dziewczynce przystoi - ja po części jestem za Gender, nie chcę swojej córce od dziecka powtarzać skrzyżuj nóżki, ładnie zapleć warkoczyk, bądź grzeczna, dziewczynce nie przystoi - niech sama odkrywa jak funkcjonuje świat i reguły społeczne, niestety kontrola społeczna zawsze będzie i wiadomo że zupełnie wolnej ręki mieć nie będzie - ale chcę żeby wiedziała że ma dokładnie to samo prawo do rzeczy które robią chłopcy i na odwrót
Ostatnio nawet była kampania Always - że poprosili dorosłych by pokazali co to znaczy "biegać jak dziewczyna" i kilka innych takich rzeczy, dorośli ośmieszali tę czynność, potem poprosili o to małe dziecko dziecko biegło normalnie, nie widziało różnicy między tym jak biega dziewczyna a jak chłopak Taka ma opinia na ten temat.
Kazdy rozumie to inaczej. Dla mnie wychowywanie dziecka w ten sposob nigdy nie mialo sensu, nawet wtedy nie slyszalam o gender.
W kazdym razie, troche sie teraz przesadza z uzywaniem gender w kazdej mozliwej sytuacji.
Zreszta watpie czy to cos zmieni. Tez jestem troszke za, ale w wiekszosci przeciw Ale ja to jestem juz stara i sie zrobilam tradycjonalistka, a kiedys bylam feministka jakich malo

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
Stary 2014-08-22, 15:43   #2031
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, ja tez chce takie skarpetki
Pamietam moj T kiedys po przytulankach dostal opierdziel ze skarpetek nie zdjal, a on biedny mowi, ze nie bylo czasu tak sie wszystko szybko potoczylo

Ja wierze w Boga, ale do kosciola ide w swieta. Sporo mi dala wiara jak stracilam Aniolka, bo przynajmniej potafilam sobie wytlumaczyc ze On jest w niebie a ja kiedys do niego dolacze
Haha ja tez opierdzialałam Tża za skarpety, teraz mam efekt taki że rozrzuca je wszędzie po chacie

Ja nie chodze do kościoła.. nie mamy ślubu z Tż, ale Blankę ochrzciłam, dlatego że wierzę w Boga i poczułam że będzie bezpieczniejsza
Chodzę tylko na śluby, pogrzeby i jak musze to na chrzty. A za tydzien świadkować będę
Stary 2014-08-22, 15:45   #2032
201606011622
Konto usunięte

Siku mi się chce, ale nie chce mi się wstać. która mnie zaniesie? : d
czasami mówię do TZa żeby mnie zaniósł, bo mi się nie chce iść. Jeczy że len jestem i go wykorzystuje, ale niesie.
Stary 2014-08-22, 15:46   #2033
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Siku mi się chce, ale nie chce mi się wstać. która mnie zaniesie? : d
czasami mówię do TZa żeby mnie zaniósł, bo mi się nie chce iść. Jeczy że len jestem i go wykorzystuje, ale niesie.

Mam to samo w tym momencie
Ale nie ma mnie kto zanieść, jestem w pracy
Chociaz i w domu Tz mnie nosi
Stary 2014-08-22, 15:46   #2034
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Haha ja tez opierdzialałam Tża za skarpety, teraz mam efekt taki że rozrzuca je wszędzie po chacie

Ja nie chodze do kościoła.. nie mamy ślubu z Tż, ale Blankę ochrzciłam, dlatego że wierzę w Boga i poczułam że będzie bezpieczniejsza
Chodzę tylko na śluby, pogrzeby i jak musze to na chrzty. A za tydzien świadkować będę
I w Kościele nie mieli nic przeciwko, ochrzczeniu dziecka pomimo tego że Wy bez ślubu?
Bo my z Tż planujemy cywilny i trochę się stresuję że mi chrztu potem odmówią, bo przecież w oczach Kościoła cywilny to nie ślub

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 15:47   #2035
201606011622
Konto usunięte

Mój TZ to nigdy nie śpi w skarpetkach, i z 9/10 razy ściąga i od razu zanosi do łazienki. Czasami jak bardzo ztyrany wróci to zostawi gdzieś na podłodze ale to bardzo rzadko
Stary 2014-08-22, 15:47   #2036
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Dokładnie takie same

SheWolf - ja też nie znoszę jak Tż do seksiku skarpetek nie zdejmie, czuję się wtedy jakbym w łóżku miała jakiegoś starego rolnika, mówię mu wtedy może idź i jeszcze gumiaki załóż i widły przynieś i trochę sianka do łóżka
Mi tam skarpetki nie przeszkadzają, ale Twój tekst za☠☠☠isty
Cytat:
Kazdy rozumie to inaczej. Dla mnie wychowywanie dziecka w ten sposob nigdy nie mialo sensu, nawet wtedy nie slyszalam o gender.
W kazdym razie, troche sie teraz przesadza z uzywaniem gender w kazdej mozliwej sytuacji.
Zreszta watpie czy to cos zmieni. Tez jestem troszke za, ale w wiekszosci przeciw Ale ja to jestem juz stara i sie zrobilam tradycjonalistka, a kiedys bylam feministka jakich malo
Z gender czyli teorii społecznej zrobiło się diabła z którym trzeba walczyć. A najgorsze jest to, że większość osób nawet nie zadaje sobie trudu żeby wejść do wikipedii i o tym poczytać.
Ja jestem jak najbardziej za, bo nie chcę żebyśmy wrócili do czasów, w której kobiecie więcej nie wolno było niż wolno, a co wrażliwsi faceci mieli spieprzone życie pod łatką pedziów.

Ja mojego statusu religijnego jeszcze nie rozwikłałam, wciąż przetrawiam kwestię istnienia Boga. Ale na pewno jeśli w niego wierzę, to nie w taki sposób w jaki przedstawia to nasz kościół. Dzieci ochrzczę, jak będą wystarczająco duże żeby same o tym zadecydować i będą chciały. A święta obchodzę ale z tradycji, nie z powodów religijnych. Święconki nie święcę i na pasterkę nie chadzam.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2014-08-22 o 15:49
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:48   #2037
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
I w Kościele nie mieli nic przeciwko, ochrzczeniu dziecka pomimo tego że Wy bez ślubu?
Bo my z Tż planujemy cywilny i trochę się stresuję że mi chrztu potem odmówią, bo przecież w oczach Kościoła cywilny to nie ślub
Oczywiście że gadali więcej niż to warte..
musiałam podpisac oświadczenie, że zobowiązuje się do wzięcia ślubu, a jeśli nie, drugiego dziecka mi nie ochrzczą.. Ale teraz zmieniłam parafie, więc żadnego oświadczenia tutaj nie ma chyyybaa...
Stary 2014-08-22, 15:49   #2038
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, że teraz się nadużywa tego terminu do tłumaczenia różnych patologii

Olala - apropo zaniesienia na siku, jakoś rok temu jak z Tż obchodziliśmy pierwszą rocznicę to byliśmy u znajomych którzy mieli dwupiętrowy domek i akurat spaliśmy na górze no i Tż mówi do mnie, chodź na dół, a ja mówię - nie chce mi się znieś mnie, na co on - przecież Cię znoszę już od roku Romantico nie?

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 15:49   #2039
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
ja też się tego boję, bo też cywilny bierzemy ;/ ale z drugiej strony, jak w jednym kościele nie będzie chciał ochrzcic to w innym ochrzci i tyle..
Stary 2014-08-22, 15:53   #2040
201606011622
Konto usunięte

Cytat:

Olala - apropo zaniesienia na siku, jakoś rok temu jak z Tż obchodziliśmy pierwszą rocznicę to byliśmy u znajomych którzy mieli dwupiętrowy domek i akurat spaliśmy na górze no i Tż mówi do mnie, chodź na dół, a ja mówię - nie chce mi się znieś mnie, na co on - przecież Cię znoszę już od roku Romantico nie?
musi być uroczy ten Twój TZ. kurde ja z tym gamoniem ponad 5 lat jestem. Właściwie, odkąd zaczęłam się interesować delikatnie chłopakami. W wieku 15 lat. Zleciało ;P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości