|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Cytat:
Dziękuje ![]() Ojjj ja mgr zrobiłam cudeńkiem, przebimbałam te 2 lata, a szczególnie ostatni rok. szkoda mi było to juz zostawić, jednak trochę kasy poszło. A jednak chce pracować kiedyś w zawodzie ;] Ja też chciałam kota, ale jakoś zawsze mnie coś wstrzymywało. Mieszkamy na 3 piętrze i jakoś ciężko mi było to sobie wyobrazić jednak no i tak odwlekałam tą decyzję, ale Blanka chciała już zwierzaczka, zaczęłąm od rybek, chomik itd. aż tu nagle, tż przyniósł do domu szczeniaczka kundelka, szła zima i miała być na dworzu w budzie. Miała iść do teściów na wieś.. ale została
|
|
|
|
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj T. sie ostatnio pytal czy planuje kolejnego psiaka
Moze kiedys jak sie dorobimy duzego domu, narazie mi starczy, kto sie bedzie tym zoo zajmowal jak przyjdzie dzidzia ![]() Mi sie tytul bardzo podoba no wiec, pisac dziwczyny, oby dobrnac do konca ![]() A mi sie na studiowanie dopiero teraz zebralo, to dopiero lat ucieklo. Tez nie wiem jak sobie dam rade uczyc sie z dzieckiem, moze bede wtedy bardziej zorganizowana
Piotrus + 04.03.2014 (*) Edytowane przez She Wolf Czas edycji: 2014-08-22 o 13:13 |
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie liczę zjedzonych zabawek Ale no młody psiak, dopiero co rok skończyła
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mlode psiaki sa takie slodkie. Moje obie spia teraz rozwalone, na sofach. A chrapia!
![]() Zapomnialam powiedziec. Ide o 15.45 do lekarza, ciekawe czy mnie skieruje do ginekologa. Chyba tu nie pisalam, czasem krwawie po przytulaniu, no i przed ostatnia @ plamilam przez jakies 10 dni. Zastanawiajace. Prawie zawsze plamie, ale nie az tak dlugo
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie że słodkie Moja siedzi teraz sama w domciu, tez zapewne chrapie.I od czego tak plamisz? Też miałam kiedyś tak.. non stop plamiłam, przestało, po przytulaniu znów. Okazało się że mam nadżerkę, gin przepisał mi tabsy, potem je odstawiłam (już jakis rok) i teraz cisza, cykle regularne co 30 dni, prócz ostatniego |
|
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A krwawienia po przytulaniu może z nadżerki? Albo może Tż Cię obciera jak za mocno szalejecie ![]() Kaja - ja to nawet wolę nie mówić o zniszczeniach które moja młodsza kotka (nie ma jeszcze nawet roczku) powyczyniała, masakra A ze starszą się tak ganiają, że czasem mam wrażenie że ten dom rozniosą
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1987 |
|
Konto usunięte
|
Pierozkowa - taki tytuł będzie ok :P
|
|
|
|
#1988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam pojecia co to za cholerstwo. Po # mi sie troche @ rozregulowala, ale na szczescie jeszcze nie sa to duze rozchwiania. Zobaczymy co mi dzis powiedza. Mam nadzieje, ze znowu mnie wysla na badania i znajda w koncu przyczyne
|
|
|
#1989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zapisałam się do gina na nfz uwaga naaa.... 13 października To raczej rutynowa kontrola, więc mi nie spieszno, a wiadomo może już do niej nie dojdzie w tym terminie ? A jeśli dojdzie to myślę że pora idealna po 3 miesiacach ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
To trzymam mocno kciuki
|
||
|
|
|
#1990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez myslalam, ze moze mnie zardapal, ale tyle krwi sie polalo ze sie wystraszylam. W tamtym miesiacu tez sie tak stalo, mniej krwi, ale zastanawialam sie o co chodzi. Juz mam powoli dosc moich dziwnych problemow ginekologicznych. Kiedys mialam @ jak w zegarku i bez plamien i bez bolu brzucha, po braniu antykow przez kilka lat, wszystko sie rozregulowalo
|
|
|
#1991 |
|
Konto usunięte
|
She wolf, trzymam kciuki za badania.
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie mam nieregularne @ :/ i mi ciężko jest obliczyć kiedy mam owu, dni płodne itd.. :/ Teraz od sylwestra miałam równiutko, jak w zegarku i teraz znów. Zakładając ze mam 30dni płodne wypadają mi w następny weekend. Ale akurat w ten weekend mamy wesele i możliwości niewiele
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Konto usunięte
|
Ja do czerwca miałam równiutkie 31dniowe cykle. Ale później spóźnił się 15 dni, a w zeszłym miesiącu tydzień (znaczy ostatnio) . Ciekawe jak to teraz będzie. Obym zafasolkowała..
a jak nie i mi się spóźni to idę do gina niech daje coś na wywołanie okresu i tyle. pozatym dziś też delikatnie lewy jajnik kłuje.. |
|
|
|
#1994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#1995 |
|
Konto usunięte
|
Ale tak to było ok zawsze wszystko równo tylko od czerwca tak się porobiło. Idę we wrześniu do gina, muszę się zapisac
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce tak wyliczać, i tak często się przytulamy, nie wyliczając nic ![]() Jaki monitor owulacji ?
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie, co za monitor owulacji?
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Są takie małe urządzonka elektroniczne a'la komputerki, które wskazują na okres najbardziej płodny i na owu. Tylko że to w Polsce diabelnie drogie (normalnie cena laptopa prawie).
Chyba o coś takiego chodzi SheWolf - www.przedciaza.pl/33-monitor-plodnosci Ale może to też być mikroskop owulacyjny gdzie daje się swoją próbkę śluzu albo śliny, potem ogląda to pod światło i jak pojawiają się paprotki to znaczy że kobieta jest płodna - różne są teraz te wynalazki
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com Edytowane przez pani_pierozkowa Czas edycji: 2014-08-22 o 14:42 |
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 |
|
Konto usunięte
|
Też mam ovufriend, ale skoro nie mam regularnych cykli to bez sensu jest mierzyć temp, więc na razie nie mierze.
Więc też jest biedny. pójdę do gina, powiem że się ósmy ( we wrześniu już będzie ósmy miesiąc ) miesiąc staram o dziecko a cykl mi się rozregulował i niech mi da coś na wywołanie okresu, żebym mogła w razie co rozpocząć szybciej nowy cykl - i kolejne starania |
|
|
|
#2002 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niunia ty zboczuchu! Cytat:
Cytat:
Pewnie mieszkasz blisko moich teściów, którzy są spod Płońska, Ty pewnie bliżej Ciechanowa.Cytat:
Cytat:
Ja też miałam nadżerkę i powodowało to krwawienia i bóle. Ale moja ginekolog powiedziała że jest mała i nie ma sensu jej wypalać ani nic, tylko jakieś globulki zapisała. |
|||||
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będe w październiku na wizycie, to wtedy pogadam z ginem Chociaz nie powiem, chciałabym do października zajść, co by urodzić maj-czerwiec
|
|
|
|
|
#2004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owieczka - ja myślę że Ty jesteś bardzo mądra, podoba mi się Twoje wytłumaczenie gender, też chciałam coś o tym napisać, ale jak zaczęłam sklejać posta to się sama zaplątałam w swoich myślach A jakie studia kończyłaś jeśli można spytać?---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Nooo kosmiczne, chociaż jakbym miała wolne 2,5 tysia to może bym sobie to nabyła, ale niestety ja biedne dziecię jestem, wolę wydawać na kosmetyki ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Sama jestem z maja
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no bliżej Ciechanowa Moja też była mała, cytologia wyszła ok. I tez globulki dostałam, potem ustało i do dziś, już ponad rok, nic nie ma ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Jak bym długo starała sie o dziecko, to bym pewnie zakupiła i ja ![]() Hm może i ja zacznę mierzyć temp :p? Jak to ma wyglądać ? Rano czy wieczorem? czy jak? ciemna jestem ![]() No moja córa też majowa Zaszłam w ciążę na koniec sierpnia i urodziłam na koniec maja
|
||
|
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kaja to jesteś krajanka Dody hahaha Najlepsze jest to, że moja szwagierka mieszkała koło niech w Ciechanowie, a teraz się przeprowadziła do Warszawy i zgadnijcie kto koło niej mieszka - w bloku obok masakra
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2014-08-22 o 14:56 |
||
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym najbardziej chciała urodzić kwiecień/czerwiec. no ale została mi końcówka maja i czewiec Nie chce w lato, pochodziłam chwile z wielkim brzuchem w upału - dziękuje
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Konto usunięte
|
Ja zimna jak lód kobieta, 17 lutego się urodziłam :P
A co do tempki - na innym wątku mi powiedziały że przy nieregularnych jest bez sensu mierzyć bo się tylko rozczaruje... to muszę kupić termometr jakiś dobry i od następnego cyklu mierzyć ( jeśli w tym nie wyjdzie ) |
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do ciechanowa mam 40 km niecałe więc może nie taka krajanka Teraz ma może jakąs Jole Rutowicz |
|
|
|
|
#2010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Owieczka - Biotechnologia łohohohoho Pani Naukowiec ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Chciałabym bardzo
no i tak odwlekałam tą decyzję, ale Blanka chciała już zwierzaczka, zaczęłąm od rybek, chomik itd. aż tu nagle, tż przyniósł do domu szczeniaczka kundelka, szła zima i miała być na dworzu w budzie. Miała iść do teściów na wieś.. ale została 

?

Pewnie mieszkasz blisko moich teściów, którzy są spod Płońska, Ty pewnie bliżej Ciechanowa.