My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 15:53   #2041
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mi tam skarpetki nie przeszkadzają, ale Twój tekst za☠☠☠isty

Z gender czyli teorii społecznej zrobiło się diabła z którym trzeba walczyć. A najgorsze jest to, że większość osób nawet nie zadaje sobie trudu żeby wejść do wikipedii i o tym poczytać.
Ja jestem jak najbardziej za, bo nie chcę żebyśmy wrócili do czasów, w której kobiecie więcej nie wolno było niż wolno, a co wrażliwsi faceci mieli spieprzone życie pod łatką pedziów.

Ja mojego statusu religijnego jeszcze nie rozwikłałam, wciąż przetrawiam kwestię istnienia Boga. Ale na pewno jeśli w niego wierzę, to nie w taki sposób w jaki przedstawia to nasz kościół. Dzieci ochrzczę, jak będą wystarczająco duże żeby same o tym zadecydować i będą chciały. A święta obchodzę ale z tradycji, nie z powodów religijnych. Święconki nie święcę i na pasterkę nie chadzam.
No jakoś gołe męskie nogi w naciągniętych skarpetach mi się źle kojarzą Ostatnio Tż też na urlopik sobie kupił krótkie spodenki i do tych spodenek czarne skary ponaciągane prawie pod kolana - powiedziałam że jak tak wyjdzie to ja będę szłą 5 metrów za nim i udawała że go nie znam :P
No ale krótkich skarpetek nie założy bo jak już wiadomo są "pedalskie"

Kaja - esz w tych Kościołach to nawymyślają, coby tylko człowiekowi życie utrudnić, powinni się cieszyć, a nie tylko dupę truć

Olala - Uroczy jest jak nie wiem, najlepiej jak wracam z siłowni styrana, wchodzę do domu a ten do mnie "Jak tam trening grubasku?"

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com

Edytowane przez pani_pierozkowa
Czas edycji: 2014-08-22 o 15:57
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:56   #2042
201606011622
Konto usunięte

Dziewczyny, 69 strona, co Wy na to? normalnie na tym wątku zrobię się chyba dwa razy bardziej zboczona niż jestem jak tak dalej pójdzie :P
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:57   #2043
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
znieś mnie, na co on - przecież Cię znoszę już od roku Romantico nie?
Dla mnie bardzo Słodkie to
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Oczywiście że gadali więcej niż to warte..
musiałam podpisac oświadczenie, że zobowiązuje się do wzięcia ślubu, a jeśli nie, drugiego dziecka mi nie ochrzczą.. Ale teraz zmieniłam parafie, więc żadnego oświadczenia tutaj nie ma chyyybaa...
Właśnie dlatego nie mam ochoty mieć nic wspólnego z tą urzędniczą machiną. Jakby mi tak ksiądz powiedział to bym się zapytała gdzie jest to w Biblii napisane bo z tego co wiem to ma psi obowiązek ochrzcić wszystkich
Stary 2014-08-22, 16:00   #2044
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Olala - apropo zaniesienia na siku, jakoś rok temu jak z Tż obchodziliśmy pierwszą rocznicę to byliśmy u znajomych którzy mieli dwupiętrowy domek i akurat spaliśmy na górze no i Tż mówi do mnie, chodź na dół, a ja mówię - nie chce mi się znieś mnie, na co on - przecież Cię znoszę już od roku Romantico nie?

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
musi być uroczy ten Twój TZ. kurde ja z tym gamoniem ponad 5 lat jestem. Właściwie, odkąd zaczęłam się interesować delikatnie chłopakami. W wieku 15 lat. Zleciało ;P
U nas.. 11 kwietnia będzie 10 lat
Jesteśmy razem od 2 kl gimnazjum.

Cytat:
No jakoś gołe męskie nogi w naciągniętych skarpetach mi się źle kojarzą Ostatnio Tż też na urlopik sobie kupił krótkie spodenki i do tych spodenek czarne skary ponaciągane prawie pod kolana - powiedziałam że jak tak wyjdzie to ja będę szłą 5 metrów za nim i udawała że go nie znam :P
No ale krótkich skarpetek nie założy bo jak już wiadomo są "pedalskie"

Kaja - esz w tych Kościołach to nawymyślają, coby tylko człowiekowi życie utrudnić, powinni się cieszyć, a nie tylko dupę truć

Aaaa hahaha

Mój tż całe szczęście polubił japonki i lato skarpetki nosi tylko do pracy
Ale też nie lubię jak przyłazi mi do łóżka ze skarpetkami

A no wymyślają.. Na nic było mówienie, że musiałam leżeć i nie w głowie mi było latanie przed ołtarz itd..
I tak zdzierżył 200zł :/

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:

Właśnie dlatego nie mam ochoty mieć nic wspólnego z tą urzędniczą machiną. Jakby mi tak ksiądz powiedział to bym się zapytała gdzie jest to w Biblii napisane bo z tego co wiem to ma psi obowiązek ochrzcić wszystkich
Ja miałam już wydrukowane jakies paragrafy mówiące o tym, że ksiadz nie ma prawa odmówić dziecku chrztu itd. Ale popieprzył popieprzył i tyle. Ja już chciałam wyjść, ale tż zależało dość i trzymał mnie.
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:03   #2045
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, 69 strona, co Wy na to? normalnie na tym wątku zrobię się chyba dwa razy bardziej zboczona niż jestem jak tak dalej pójdzie :P
Hehehehe

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:

Ostatnio też stwierdził że kobiety są jak felgi samochodowe - nie wiadomo po co są, ale ładnie wyglądają Ja to kiedyś książkę z tymi jego mądrościami wypiszę

Masz rację z tym chrztem, najgorzej że ja mam temperamencik - jak mi Księżulek zacznie pieprzyć to ochrzanię z góry na dół i tyle będzie z tego wszystkiego ;/

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 16:03   #2046
201606011622
Konto usunięte

Owieczka, dokładnie, ma obowiązek.
A młodsza siostra po urodzeniu dużo chorowała,potem jakoś się odwlekło że tydzień przed komunia ją matka chrzciła. Ojciec wtedy był w robocie w warszawie, miał przyjechać dzień przed komunia. no i wikary ten co młoda religi uczył, i wtedy jednocześnie mnie, powiedział matce że jak ojca nie ma to on bez obecności ojca nie ochrzci. To poszła do proboszcza i bez problemu ochrzcił. A tamten baran na religi przy wszystkich dzieciach pytał Natalie kiedy mama ją ochrzci, bo inaczej nie będzie mogła pójść do komuni. Czaicie jaki pacan... Pamiętam jak nieraz przychodziła ze szkoły i płakała
Stary 2014-08-22, 16:03   #2047
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam już wydrukowane jakies paragrafy mówiące o tym, że ksiadz nie ma prawa odmówić dziecku chrztu itd. Ale popieprzył popieprzył i tyle. Ja już chciałam wyjść, ale tż zależało dość i trzymał mnie.
U nas też w kwietniu 10 lat piona
Ważne że macie co chcieliście. A wyobraźcie sobie że jak moja mama chrzciła mnie i brata (ja miałam 6 lat brat 8) to jeden z księży nazwał moją mamę prostytutką (znaczy się gorsza wersja tego słowa) bo się zadała z rozwodnikiem Aha a nas z bratem nazwał bękartami

Pierożkowa powiedz TŻtowi że jak ma te felgi do ozdoby to niech bez niech spróbuje po zakupy pojechać Na samych tarczach hamulcowych hilarious

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2014-08-22 o 16:05
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:07   #2048
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczka, dokładnie, ma obowiązek.
A młodsza siostra po urodzeniu dużo chorowała,potem jakoś się odwlekło że tydzień przed komunia ją matka chrzciła. Ojciec wtedy był w robocie w warszawie, miał przyjechać dzień przed komunia. no i wikary ten co młoda religi uczył, i wtedy jednocześnie mnie, powiedział matce że jak ojca nie ma to on bez obecności ojca nie ochrzci. To poszła do proboszcza i bez problemu ochrzcił. A tamten baran na religi przy wszystkich dzieciach pytał Natalie kiedy mama ją ochrzci, bo inaczej nie będzie mogła pójść do komuni. Czaicie jaki pacan... Pamiętam jak nieraz przychodziła ze szkoły i płakała

Ja pamietam jak kiedyś na religi ksiądz do mojej koleżanki, którzy nie mieli ślubu, gadał że jest owocem grzechu, ze nie powinna się urodzić i takie tam.. Tez przy całej klasie. Tyle że to było w liceum, odpyskowała i tyle.

Cytat:
Ważne że macie co chcieliście. A wyobraźcie sobie że jak moja mama chrzciła mnie i brata (ja miałam 6 lat brat 8) to jeden z księży nazwał moją mamę prostytutką (znaczy się gorsza wersja tego słowa) bo się zadała z rozwodnikiem

Pierożkowa powiedz TŻtowi że jak ma te felgi do ozdoby to niech bez niech spróbuje po zakupy pojechać Na samych tarczach hamulcowych hilarious

Taa, bo z rozwodnikiem, a jak sami robią dzieci na lewo i prawo to jest ok
Stary 2014-08-22, 16:08   #2049
201606011622
Konto usunięte

Jakby mnie porównał do felgi w samochodzie to bym go zabiła chyba. :P zresztą on wie co go czeka za głupie określenia
Stary 2014-08-22, 16:09   #2050
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację z tym chrztem, najgorzej że ja mam temperamencik - jak mi Księżulek zacznie pieprzyć to ochrzanię z góry na dół i tyle będzie z tego wszystkiego ;/
Ja też (niestety czasami) nie potrafię utrzymać języka za zębami i nie waham się kogoś OPR z góry na dół, szczególnie jak mi ktoś na odcisk nadepnie. A jeszcze jak ten temat wchodzi na tapetę to już w ogóle mi się scyzoryk w kieszeni otwiera.
Stary 2014-08-22, 16:11   #2051
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ważne że macie co chcieliście. A wyobraźcie sobie że jak moja mama chrzciła mnie i brata (ja miałam 6 lat brat 8) to jeden z księży nazwał moją mamę prostytutką (znaczy się gorsza wersja tego słowa) bo się zadała z rozwodnikiem Aha a nas z bratem nazwał bękartami

No to dobrze ksiądz pojechał...
I się dziwią że tyle ludzi odchodzi z Kościoła, a wniosek o apostazję też nie tak łatwo złożyć
Na szczęście u mnie w miarę logiczni są księża, ale niech tylko słowo nie tak powie o mnie, tż albo dziecku to łeb ukręcę, gdyby sobie nie śpiewali takich stawek za Ślub Kościelny i tych debilnych nauk przedmałżeńskich nie wymyślali to więcej ludzi by się decydowało - dla mnie też jest ważny sakrament małżeństwa, ale nie będę jakiemuś kutwa dziadowi płaciła kokosów że mi zafałszuje na organach i paroma zwiędłymi kwiatkami ławki przyozdobi

Olala - Masakra, a potem się kler dziwi że młodzi uciekają z Kościoła,

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Jakby mnie porównał do felgi w samochodzie to bym go zabiła chyba. :P zresztą on wie co go czeka za głupie określenia
E tam, mnie to bawi, jak przesadzi z czymś to go klepię po łebku - po tej jego łysej glacy
Ale jak mocniej przywalę to się oburza że go biję i że on sobie nie życzy

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 16:12   #2052
She Wolf
Wtajemniczenie

69 strona, szkoda ze @ jest

Cytat:
Z gender czyli teorii społecznej zrobiło się diabła z którym trzeba walczyć. A najgorsze jest to, że większość osób nawet nie zadaje sobie trudu żeby wejść do wikipedii i o tym poczytać.
Ja jestem jak najbardziej za, bo nie chcę żebyśmy wrócili do czasów, w której kobiecie więcej nie wolno było niż wolno, a co wrażliwsi faceci mieli spieprzone życie pod łatką pedziów.
Nie chcialam Cie urazic. Ty masz swoje poglady, ja swoje, a reszta dziewczyn jeszcze inne.
Ja tu nie przyszlam sie klocic, to zostawmy innym watkom

Cytat:

2 gimnazjum? Matko! Szacun

Ok, ide sie szykowac do lekarza, ciekawe co wymysli zeby tylko nie dac skierowania! Musze sie zaprzec i koniec

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
She Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:13   #2053
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też (niestety czasami) nie potrafię utrzymać języka za zębami i nie waham się kogoś OPR z góry na dół, szczególnie jak mi ktoś na odcisk nadepnie. A jeszcze jak ten temat wchodzi na tapetę to już w ogóle mi się scyzoryk w kieszeni otwiera.
No to piona
Ja choleryk pierwsza klasa, a Tż odwrotnie - ja płuca wypluwam i się drę, a on ignorek - co oczywiście jeszcze bardziej mnie wpienia :P

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 16:14   #2054
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
I się dziwią że tyle ludzi odchodzi z Kościoła, a wniosek o apostazję też nie tak łatwo złożyć
Na szczęście u mnie w miarę logiczni są księża, ale niech tylko słowo nie tak powie o mnie, tż albo dziecku to łeb ukręcę, gdyby sobie nie śpiewali takich stawek za Ślub Kościelny i tych debilnych nauk przedmałżeńskich nie wymyślali to więcej ludzi by się decydowało - dla mnie też jest ważny sakrament małżeństwa, ale nie będę jakiemuś kutwa dziadowi płaciła kokosów że mi zafałszuje na organach i paroma zwiędłymi kwiatkami ławki przyozdobi
Zresztą apostazja to nie jest anulowanie chrztu. Więc chrzcząc dziecko za jego plecami zapisuje się je do organizacji, z której nie można wyjść, więc ja zaczekam aż dziecko samo o tym zadecyduje. Jak będzie chciało to nie zamierzam mu tego zabraniać.

No ale pierożkowa przecież wiadomo o co chodzi - w ogóle ja sama chodziłabym do kościoła jeśli kapłani robili to, co do niech należy, czyli byli pasterzami dusz i po prostu dobrymi, życzliwymi ludźmi. Bo na dzień dzisiejszy to widzę tylko wyrachowanych biznesmenów sprzedających boskie produkty. Ale to rozmowa na milion lat jest

SheWolf - nie obraziłaś mnie, nic z tych rzeczy! Ja po prostu się zapalam w trakcie takich dyskusji To normalne że się ekscytuję bardziej, niż jest to warte I przykro mi z powodu @. A tak w ogóle to byłaś na badaniach hormonów? Rezerwę jajnikową sobie zrobiłaś?

Czas edycji: 2014-08-22 o 16:15
Stary 2014-08-22, 16:15   #2055
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez She Wolf Pokaż wiadomość
69 strona, szkoda ze @ jest

Nie chcialam Cie urazic. Ty masz swoje poglady, ja swoje, a reszta dziewczyn jeszcze inne.
Ja tu nie przyszlam sie klocic, to zostawmy innym watkom

Ok, ide sie szykowac do lekarza, ciekawe co wymysli zeby tylko nie dac skierowania! Musze sie zaprzec i koniec
Hahaha kochana widzę że i w Tobie się zboczuszek obudził
Powodzenia u lekarza kochana

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 16:16   #2056
201606011622
Konto usunięte

To wtedy jak ona była w podstawówce to ja w gimnazjum jeszcze - i przyszedł do wikary do nas po koledzie. Spalam powiedziałam że nie wstane. Wpadł do pokoju i szarpie mnie za rękę i mówi Ola wstań do księdza który Cię uczy. To wylazłam do kuchni w pizamie, i mówię idę się ubrać. Pomodlili się. Wracam. On do matki zaczyna gadać . Natalka to super dziewczyna, uczy się ładnie, zeszyt pięknie prowadzi, odrabia lekcje, pięknie śpiewa... ( ten debil w gimnazjum kazał nam religijne piosenki na ocenę śpiewać ) . Szymon, jego to nie znam bo nie uczę go ale wydaje się fajny chłopak. A Ola.. ( i taka znaczącą przerwa i uśmieszek ) Ola to mi sprawia problemy. Nic nie słucha, nie chce śpiewać, rozrabia z chłopakami na lekcji, rzuca we mnie śnieżkami, ciągle się awanturuje i jak adwokat wtrąca się jak zwracam uwagę jej koleżankom, nie prowadzi zeszytu i prowadzi ze mną dziwne dyskusje bez żadnych skrupulow sprzeciwia się mojej opini, często pyskuje. A matka już taki w.k.u.r.w i mówi no nauczyła się tak pyskować.. No i poszedł sobie a matka jazda na mnie jak się zachowuje itp. A potem w szkole się śmiał w klasie że mnie w pizamie widział.. Ale przez tego batmana taki miałam przypał u matki, większy niż zwykle, przez to że tak nakablował.. Eh.. Taki był przystojny, a taki pajac! ; d
Stary 2014-08-22, 16:16   #2057
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

Olala - Masakra, a potem się kler dziwi że młodzi uciekają z Kościoła,

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

E tam, mnie to bawi, jak przesadzi z czymś to go klepię po łebku - po tej jego łysej glacy
Ale jak mocniej przywalę to się oburza że go biję i że on sobie nie życzy
Dokładnie, moja teściowa ciągle gadała że czemu my ślubu nie bierzemy, do kościoła nie chodzimy. a no własnie dlatego.. Jeśli ja mam płacić kupe kasy za to że wystawi mi kwitek na to, że się kochamy z Tż to po kiego mi to..do tego za akt chrztu - kolejna kasa, za nauki przedmałżeńskie-kolejna, za to ze chce postawić kwiatki - kolejne, za to że kościelny rozwinie dywan - kolejna itd itd itd.. :/

Cytat:
Napisane przez She Wolf Pokaż wiadomość

Dzieki

Trzymam kciuki żeby wizyta poszła dobrze
Stary 2014-08-22, 16:19   #2058
201606011622
Konto usunięte

Pierozkowa powiedz mu "ale to nie jest koncert życzeń!"
Stary 2014-08-22, 16:23   #2059
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą apostazja to nie jest anulowanie chrztu. Więc chrzcząc dziecko za jego plecami zapisuje się je do organizacji, z której nie można wyjść, więc ja zaczekam aż dziecko samo o tym zadecyduje. Jak będzie chciało to nie zamierzam mu tego zabraniać.

No ale pierożkowa przecież wiadomo o co chodzi - w ogóle ja sama chodziłabym do kościoła jeśli kapłani robili to, co do niech należy, czyli byli pasterzami dusz i po prostu dobrymi, życzliwymi ludźmi. Bo na dzień dzisiejszy to widzę tylko wyrachowanych biznesmenów sprzedających boskie produkty. Ale to rozmowa na milion lat jest

SheWolf - nie obraziłaś mnie, nic z tych rzeczy! Ja po prostu się zapalam w trakcie takich dyskusji To normalne że się ekscytuję bardziej, niż jest to warte I przykro mi z powodu @. A tak w ogóle to byłaś na badaniach hormonów? Rezerwę jajnikową sobie zrobiłaś?
Wiesz co do Chrztu to ja trochę inaczej to postrzegam - bo jednak to nie jest wymysł Kościoła Katolickiego samego w sobie, ale jednak obrzęd sprawowany przez samego Chrystusa w Piśmie Świętym - więc nie patrzę na to jak wtłoczenie Dziecka w machinę, tylko oczyszczam je z grzechu pierworodnego i powierzam Bogu - to że muszę to zrobić w Kościele no trudno, to kapłani otrzymali władzę i nic nie poradzę. Też bym na dziecko kilkuletnie nie zrzucała brzemienia takiej decyzji - bo ono widzi i słyszy że wszyscy w klasie pochrzczeni a ono nie i rodzice tacy grzesznicy, więc też taką decyzję może podjąć ze złych pobudek, potem okres buntu i tak naprawdę kiedy człowiek jest wystarczająco dojrzały żeby tę decyzję podjąć? Chyba jak ma ze 30 lat
No ale to też moje zdanie
Jasne że rozmowa na milion lat, bo każdy człowiek ma mnóstwo pomysłów i spojrzeń na takie rzeczy

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Pierozkowa powiedz mu "ale to nie jest koncert życzeń!"

On niestety ma bardziej cięty język niż ja więc się szybko wywinie

A dzisiaj idziemy na naszą powypłatową randkę, wczoraj była wypłata i jak co miesiąc mnie zabiera do jakiejś fajnej knajpki, obeżrę się jak prosiak

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 16:24   #2060
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
. No i poszedł sobie a matka jazda na mnie jak się zachowuje itp. A potem w szkole się śmiał w klasie że mnie w pizamie widział.. Ale przez tego batmana taki miałam przypał u matki, większy niż zwykle, przez to że tak nakablował.. Eh.. Taki był przystojny, a taki pajac! ; d
Ja nie wiem o co chodzi z tymi ludźmi, przecież to jest sadyzm. No ale nic dziwnego, jak teraz "powołanie" czują tylko faceci, którzy przegrali życie i nic innego nie są w stanie ze sobą zrobić, a to jednak pewne życie, na pewno łatwiejsze niż radzenie sobie z problemami każdego dnia.
Cytat:
Wiesz co do Chrztu to ja trochę inaczej to postrzegam - bo jednak to nie jest wymysł Kościoła Katolickiego samego w sobie, ale jednak obrzęd sprawowany przez samego Chrystusa w Piśmie Świętym - więc nie patrzę na to jak wtłoczenie Dziecka w machinę, tylko oczyszczam je z grzechu pierworodnego i powierzam Bogu - to że muszę to zrobić w Kościele no trudno, to kapłani otrzymali władzę i nic nie poradzę. Też bym na dziecko kilkuletnie nie zrzucała brzemienia takiej decyzji - bo ono widzi i słyszy że wszyscy w klasie pochrzczeni a ono nie i rodzice tacy grzesznicy, więc też taką decyzję może podjąć ze złych pobudek, potem okres buntu i tak naprawdę kiedy człowiek jest wystarczająco dojrzały żeby tę decyzję podjąć? Chyba jak ma ze 30 lat
No ale to też moje zdanie
Jasne że rozmowa na milion lat, bo każdy człowiek ma mnóstwo pomysłów i spojrzeń na takie rzeczy
Żeby była jasność, to nie ma ani słowa w Biblii o chrzczeniu niemowląt, a także tego, że brak chrztu nie uprawnia do życia wiecznego. To wiara jest elementem niezbędnym, chrzest ma być świadomym potwierdzeniem chęci przynależności do wspólnoty. A jakoś niemowlęta dla mnie nie są świadome. A poza tym jak dziecko zachoruje czy będzie umierające to sama możesz dziecko ochrzcić. Serio ostatnio się dowiadywałam specjalnie.

Czas edycji: 2014-08-22 o 16:27
Stary 2014-08-22, 16:26   #2061
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

A dzisiaj idziemy na naszą powypłatową randkę, wczoraj była wypłata i jak co miesiąc mnie zabiera do jakiejś fajnej knajpki, obeżrę się jak prosiak

Mmmm fajnie
u nas Tż odbiera wypłacę co piątek, tygodniówka (nie cierpie tego) i zawsze w piątki na obiado-kolację pizza i tak juz z pół roku
Stary 2014-08-22, 16:32   #2062
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem o co chodzi z tymi ludźmi, przecież to jest sadyzm. No ale nic dziwnego, jak teraz "powołanie" czują tylko faceci, którzy przegrali życie i nic innego nie są w stanie ze sobą zrobić, a to jednak pewne życie, na pewno łatwiejsze niż radzenie sobie z problemami każdego dnia.

Żeby była jasność, to nie ma ani słowa w Biblii o chrzczeniu niemowląt, a także tego, że brak chrztu nie uprawnia do życia wiecznego. To wiara jest elementem niezbędnym, chrzest ma być świadomym potwierdzeniem chęci przynależności do wspólnoty. A jakoś niemowlęta dla mnie nie są świadome. A poza tym jak dziecko zachoruje czy będzie umierające to sama możesz dziecko ochrzcić. Serio ostatnio się dowiadywałam specjalnie.
A tego to nie wiedziałam, dzięki
No jednak pewne rzeczy które się wyniosło z wychowania głęboko siedzą w człowieku - pomimo tego, że Twoje argumenty są jak najbardziej racjonalne, i prawdziwe to jakoś jednak mam potrzebę to dziecko jako niemowlę ochrzcić, no jakoś tak muszę - nic nie poradzę, w niektórych kwestiach bywam konformistką niestety

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Mmmm fajnie
u nas Tż odbiera wypłacę co piątek, tygodniówka (nie cierpie tego) i zawsze w piątki na obiado-kolację pizza i tak juz z pół roku
Ja to gdybym co tydzień pizzę jadła to już bym była wielorybkiem
Ubolewam nad tym głęboko bo pizzę uwielbiam mniaaam

A dzisiaj idziemy na indyjskie - ostatnio byliśmy w kinie na filmie "Podróż na sto stóp" i od tamtej pory chodzi za nami indyjskie żarło

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 16:33   #2063
201606011622
Konto usunięte

U nas z wypłata to i tak jest że ja swoją dostaje na swoją kartę, on swoją na jego kartę ale i tak ja mam obie karty. I ja rządze kasą, zawsze ja zakupy itp. No ale podejmujemy razem decyzję co do kupna czegoś do domu albo po prostu jak coś chce to mówię że może jakąś kiecke sobie kupie. Jak w ostatniej co kupiłam mnie zobaczył przed impreza jak jechalismy to się nie mógł nagapic w pokoju, tu chłopaki czekają bo po nas podjechali a ten mi się każe obracac w każda stronę i pokazywać każdy profil. ; d
Stary 2014-08-22, 16:36   #2064
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas z wypłata to i tak jest że ja swoją dostaje na swoją kartę, on swoją na jego kartę ale i tak ja mam obie karty. I ja rządze kasą, zawsze ja zakupy itp. No ale podejmujemy razem decyzję co do kupna czegoś do domu albo po prostu jak coś chce to mówię że może jakąś kiecke sobie kupie. Jak w ostatniej co kupiłam mnie zobaczył przed impreza jak jechalismy to się nie mógł nagapic w pokoju, tu chłopaki czekają bo po nas podjechali a ten mi się każe obracac w każda stronę i pokazywać każdy profil. ; d
To u nas jest tak że on ma swoje konto, ja swoje i każde rządzi swoimi pieniędzmi, za jedzenie płacę raz ja, raz on - jednak trochę jestem jego utrzymanką bo zarabia o wiele więcej i jak jest coś do kupienia do domu to mówi że on kupi, jak ja chcę zapłacić za coś to się drze, że kobieta nie będzie płacić za niego, za mieszkanie też mi się nie pozwala dokładać, mówi że on by i tak tam mieszkał i płacił nawet jakbyśmy razem nie byli.

A my w jednej firmie pracujemy więc oboje tego samego dnia mamy kasę

pierogowamama.com

Edytowane przez pani_pierozkowa
Czas edycji: 2014-08-22 o 16:37
Stary 2014-08-22, 16:40   #2065
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to gdybym co tydzień pizzę jadła to już bym była wielorybkiem
Ubolewam nad tym głęboko bo pizzę uwielbiam mniaaam

A dzisiaj idziemy na indyjskie - ostatnio byliśmy w kinie na filmie "Podróż na sto stóp" i od tamtej pory chodzi za nami indyjskie żarło
ojj mi oponka też już poszła, alee wieczorem spalenie kalorii

Cytat:

U nas moja wypłata idzie na opłaty wszelkie, a Tża na bieżące wydatki itd.
Ale jego kasa się nie trzyma całkowicie Ale staramy się rozdzielać, bo on też ma swoje potrzeby, bo kopci fajki itd ale to ja zajmuje się opłatami i zakupami

Jeszcze 20 minut i do domciuu
Jadę dziś po córe do teściów, od poniedziałku tam siedzi, juz mi tęskno..

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2014-08-22 o 16:42
Stary 2014-08-22, 16:44   #2066
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

[QUOTE=k a j a;47814922]ojj mi oponka też już poszła, alee wieczorem spalenie kalorii

Takie spalanie kalorii to przyjemne

pierogowamama.com
Stary 2014-08-22, 16:47   #2067
k a j a
Zakorzenienie

[QUOTE=pani_pierozkowa;478 14956]
Cytat:
ojj mi oponka też już poszła, alee wieczorem spalenie kalorii

Takie spalanie kalorii to przyjemne

hah no pewnie że tak
Stary 2014-08-22, 16:47   #2068
201606011622
Konto usunięte

My też w jednej firmie pracujemy - on na magazynie a ja na sklepie . Zarabiamy podobnie, on zazwyczaj troszeczkę więcej bo to zależy ile naszykuje tzw linijek na sklep
Stary 2014-08-22, 16:49   #2069
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
My też w jednej firmie pracujemy - on na magazynie a ja na sklepie . Zarabiamy podobnie, on zazwyczaj troszeczkę więcej bo to zależy ile naszykuje tzw linijek na sklep
A ja własnie widzę swojego Tża z oknaaa

U mnie niestety Tż zarabia dwa razy więcej niż ja
Chociaż swego czasu to ja byłam tą bogatszą
Stary 2014-08-22, 16:54   #2070
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja własnie widzę swojego Tża z oknaaa

U mnie niestety Tż zarabia dwa razy więcej niż ja
Chociaż swego czasu to ja byłam tą bogatszą
U mnie też Tż dwa razy więcej niż ja zarabia, no ale on jest szef wszystkich szefów więc co się dziwić I dobrze, w sumie jakoś nie mam z tym problemu, cieszę się, że jak ja nie dam rady finansowo to mogę na niego liczyć
Feministki to by mnie zabiły chyba

A właśnie, Kaja, Twój Tż w Twoim wieku?

pierogowamama.com
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości