|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Cytat:
![]() Kup Microlife, chyba najlepszy do tych zastosowań Cytat:
A Mazowsze uwielbiam, szczególnie to "podmiejskie" jak się zaczynają sady, pola, super się na rowerze jeździ bo płasko nie to co u nas na Kaszubach, 5 km wycieczka a w nogach 20 km. |
||
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mhmm... Może być trudno, bo jak córa zawoła to wyskakuje jak z procy Ale do końca sierpnia w tygodniu u dziadków na wsi, bo w przedszkolu wakacje to coś pomierzę
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam na rowery Pełno pól, lasów, łąk i rzeka
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Przejadę do Ciebie od teściów bo coś mi się wydaje że to niedaleka wycieczka by była
![]() Pierożkowa - naukowiec jak z koziej d trąba. Ale magisterkę napisałam, nawet w jakiejś publikacji jestem współautorem więc non omnis moria jak to mówią hahaha Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2014-08-22 o 15:11 |
|
|
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku byłam sceptyczna a teraz najarana jak koza na obierki na to mierzenie Tylko mnie denerwuj że codziennie trzeba o tej samej porze, w tygodniu mierzę o 7 bo wiadomo że do pracy wstaję, ale w weekend jak się muszę przebudzić chociażby na tą minutę na zmierzenie, to się wkurzam ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Nie wiem dlaczego ale akurat ta sentencja mi się kojarzy z naszym Papieżem on chyba też coś o tym głosił że nie wszystek umrze :PA w ogóle apropo moich głupich skojarzeń - jak byłam mała i chodziłam do Kościoła, to była taka pieśń z tekstem "Pan wszego świata" i mi się zawsze wydawało że jest taki Mały Świat Wszy i Bóg jest jego Panem
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam ![]() Cytat:
![]() hm no akurat u mnie to nie problem, bo zawsze wstaje ok 7. Bo chyba jak zmierze te 10 po to nic się nie stanie :p? |
||
|
|
|
#2018 |
|
Konto usunięte
|
" Najarana jak koza na obierki "
Pierozkowa niedługo Ci chyba ołtarzyk postawie za te teksty ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- podobno jak jest do godziny rozbieżność to jeszcze jest ok, można mierzyć. Gorzej jak dłużej |
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nasz papież to jedyna osoba, która miała moje uznanie w kk.Z tym wszym światem to za☠☠☠iste To tak jak ja kiedyś jak byłam mała to mówiłam "żołmnierz" i jak dostałam książkę "ołowiany żołnierzyk" to się kłóciłam że tam jest błąd bo jest przecież "żołmnierz"
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto z kim przestaje ten takim się staje - w ogóle jak kiedyś Nas poznasz i zobaczysz na jakim poziomie są nasze konwersacje to zwątpisz ![]() Też słyszałam że jak jest godzina rozbieżności to jest ok
|
|
|
|
#2021 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://uk.clearblue.com/clearblue-ov...tility-monitor Drogi byl, ale moze pomoze. Najgorsze ze do niego trzeba dokupowac testy, a to wogole cholernie drogio wychodzi. Ale przynajmniej wylicza mi dobrze ![]() Cytat:
Juz nie pamietam w jakim to bylo kraju, ale zakazano sprzedazy rozowych ubranek dla dziewczynek a niebieskich dla chlopcow. Ja bym sie zdenerwowala, bo ja chce zeby moje dziecko nosilo kolory jakie ja sobie wymarze a nie 'uniwersalne'. Ja wole zeby facet byl facetem a kobieta kobieta. Przeciez juz teraz zatrudnianie kobiet w typowo meskich zawodach jest coraz bardziej powszechne, a przynajmniej w panstwach rozwinietych ale co ja tam wiem, ja tam tam prosta baba jestem ![]() No wlasnie u mnie niby nie ma nadzerki, juz nie mam pomyslu co to moze byc. Moze jakas torbiel ......
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś byłam dosyć zaangażowana w Kościele, byłam bielanką, potem włączyłam się do Ruchu Światło-Życie, do pewnego momentu, chyba jak miałam z 15 lat, to w naszej wspólnocie była para która za jakiś czas miała ślub brać, oczywiście żyli w czystości i tak dalej, nawet kiedyś miałam na stopach skarpetki z napisem "Take off your socks before having sex" to mnie zjechali tak jakbym co najmniej gołą dupę na Marszałkowskiej wystawiała, tak wypranej z namiętności pary nie widziałam nigdy - stwierdziłam że nie chcę być taka i odeszłam. I w sumie wierzę w Boga i czasem z nim gadam, ale jednak dla mnie w Kościele jest coś sztucznego..odzierającego tą intymność kontaktu Człowieka z Bogiem
|
|
|
|
#2023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2024 |
|
Konto usunięte
|
Pierozkowa, nie martw się, nasze konwersacje też są na mega poziomie. Mój ukochany bardzo szybko się uczy na asajowskim magazynie od chłopaków. Najgorzej mnie wkurzaja chamskie żarty o dziewczynach. I najpierw mi mówi że mi nie bd opowiadał, bo mu garsci na**bie, ale czeka parę minut i opowiada i się cieszy jakby nie wiem co to było. A potem się dziwi, że w łeb dostaje...
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio nawet była kampania Always - że poprosili dorosłych by pokazali co to znaczy "biegać jak dziewczyna" i kilka innych takich rzeczy, dorośli ośmieszali tę czynność, potem poprosili o to małe dziecko dziecko biegło normalnie, nie widziało różnicy między tym jak biega dziewczyna a jak chłopak Taka ma opinia na ten temat.
|
|
|
|
#2026 |
|
Konto usunięte
|
Co do przekrecania słów - młodsza siostra mówiła bardzo długo prosefor zamiast profesor, a z kolei młodszy brat bardzo długo mówił nalbo zamiast albo .. Nie wiem czemu tak
|
|
|
|
#2027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamietam moj T kiedys po przytulankach dostal opierdziel ze skarpetek nie zdjal, a on biedny mowi, ze nie bylo czasu tak sie wszystko szybko potoczylo Ja wierze w Boga, ale do kosciola ide w swieta. Sporo mi dala wiara jak stracilam Aniolka, bo przynajmniej potafilam sobie wytlumaczyc ze On jest w niebie a ja kiedys do niego dolacze
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi o to, żeby się zachowywać i ubierać tak samo (chociaż dzięki takiej wolności wyboru my możemy nosić spodnie, co kiedyś było nie do pomyślenia) - i jakoś nie wyglądamy tak samo mimo że ja noszę jeansy i mój mąż nosi jeansy, przyznasz? Co do zakazywania - to już jest jakieś ekstremum, cały ten ruch opiera się na wolności wyboru. Chodzi o to żeby nie wciskać dziewczynkom na siłę lalek, jak chcą się bawić samochodami i nie piętnować chłopców, którzy właśnie wolą lalki. I tyle. To co mówisz to jakaś zmutowana i okaleczona wersja całej sensownej nauki. Mam takie same skarpetki - różowe z czerwonymi kropkami antypoślizgowymi?
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie takie same ![]() SheWolf - ja też nie znoszę jak Tż do seksiku skarpetek nie zdejmie, czuję się wtedy jakbym w łóżku miała jakiegoś starego rolnika, mówię mu wtedy może idź i jeszcze gumiaki załóż i widły przynieś i trochę sianka do łóżka
|
|
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W kazdym razie, troche sie teraz przesadza z uzywaniem gender w kazdej mozliwej sytuacji. Zreszta watpie czy to cos zmieni. Tez jestem troszke za, ale w wiekszosci przeciw Ale ja to jestem juz stara i sie zrobilam tradycjonalistka, a kiedys bylam feministka jakich malo
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chodze do kościoła.. nie mamy ślubu z Tż, ale Blankę ochrzciłam, dlatego że wierzę w Boga i poczułam że będzie bezpieczniejsza Chodzę tylko na śluby, pogrzeby i jak musze to na chrzty. A za tydzien świadkować będę |
|
|
|
|
#2032 |
|
Konto usunięte
|
Siku mi się chce, ale nie chce mi się wstać.
czasami mówię do TZa żeby mnie zaniósł, bo mi się nie chce iść. Jeczy że len jestem i go wykorzystuje, ale niesie. |
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to samo w tym momencie Ale nie ma mnie kto zanieść, jestem w pracy Chociaz i w domu Tz mnie nosi
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo my z Tż planujemy cywilny i trochę się stresuję że mi chrztu potem odmówią, bo przecież w oczach Kościoła cywilny to nie ślub
|
|
|
|
#2035 |
|
Konto usunięte
|
Mój TZ to nigdy nie śpi w skarpetkach, i z 9/10 razy ściąga i od razu zanosi do łazienki. Czasami jak bardzo ztyrany wróci to zostawi gdzieś na podłodze ale to bardzo rzadko
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem jak najbardziej za, bo nie chcę żebyśmy wrócili do czasów, w której kobiecie więcej nie wolno było niż wolno, a co wrażliwsi faceci mieli spieprzone życie pod łatką pedziów. Ja mojego statusu religijnego jeszcze nie rozwikłałam, wciąż przetrawiam kwestię istnienia Boga. Ale na pewno jeśli w niego wierzę, to nie w taki sposób w jaki przedstawia to nasz kościół. Dzieci ochrzczę, jak będą wystarczająco duże żeby same o tym zadecydować i będą chciały. A święta obchodzę ale z tradycji, nie z powodów religijnych. Święconki nie święcę i na pasterkę nie chadzam. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2014-08-22 o 15:49 |
||
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałam podpisac oświadczenie, że zobowiązuje się do wzięcia ślubu, a jeśli nie, drugiego dziecka mi nie ochrzczą.. Ale teraz zmieniłam parafie, więc żadnego oświadczenia tutaj nie ma chyyybaa...
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olala - apropo zaniesienia na siku, jakoś rok temu jak z Tż obchodziliśmy pierwszą rocznicę to byliśmy u znajomych którzy mieli dwupiętrowy domek i akurat spaliśmy na górze no i Tż mówi do mnie, chodź na dół, a ja mówię - nie chce mi się znieś mnie, na co on - przecież Cię znoszę już od roku
|
|
|
|
#2039 |
|
Konto usunięte
|
ja też się tego boję, bo też cywilny bierzemy ;/ ale z drugiej strony, jak w jednym kościele nie będzie chciał ochrzcic to w innym ochrzci i tyle..
|
|
|
|
#2040 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

Ale do końca sierpnia w tygodniu u dziadków na wsi, bo w przedszkolu wakacje to coś pomierzę
Pełno pól, lasów, łąk i rzeka 

?

chyyybaa...