Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 17:26   #4381
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Ja mam śmiesznie na głowie bo odrost ciemny i zimny, pełno blond włosków (nie wiem skąd, w życiu nie miałam blond tylko czarne), końce rudo-brązowe po hennie i tylko tył mam swój naturalny kolor bo wczoraj cięłam. Do tego są suche i wygląda to paskudnie a farbować szkoda.
Też tak mam xD I niestety często to wygląda z daleka jak siwe... Więc wyrywam. X_X

Moje dzisiejsze serpentyny w załącznikach. Może nie powinnam narzekać, że są oklapnięte, bo dzięki temu są dłuższe. A tak poza tym super miękkie i miłe w dotyku. Dół trochę już spuszony, bo się opierałam o kanapę (u mnie zawsze tak się kończy). xD

Też nie pozwalam TŻowi dotykać swoich loków. No chyba że robię specjalnie dla niego, bo uwielbia się nimi bawić. ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22sierpnia2014.jpg (31,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22sierpnia2014_2.jpg (24,1 KB, 49 załadowań)
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:36   #4382
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Też tak mam xD I niestety często to wygląda z daleka jak siwe... Więc wyrywam. X_X

Moje dzisiejsze serpentyny w załącznikach. Może nie powinnam narzekać, że są oklapnięte, bo dzięki temu są dłuższe. A tak poza tym super miękkie i miłe w dotyku. Dół trochę już spuszony, bo się opierałam o kanapę (u mnie zawsze tak się kończy). xD

Też nie pozwalam TŻowi dotykać swoich loków. No chyba że robię specjalnie dla niego, bo uwielbia się nimi bawić. ;P
jakie piekne
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 18:14   #4383
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Pamiętam, że któraś wklejała obrazek z produktami Twisted Sister... Widzę teraz, że to jest cała seria kosmetyków. Które to były te polecane? Na pewno Curl Activator. Ale to drugie?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

I jeszcze pytanko odnośnie kremu Boots. Chodzi o ten?
http://www.boots.com/en/Boots-Essent...-250ml_927582/
Akurat mój znajomy w przyszły weekend przylatuje do Polski z UK, mógłby mi podrzucić.
Stary 2014-08-22, 18:32   #4384
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Pamiętam, że któraś wklejała obrazek z produktami Twisted Sister... Widzę teraz, że to jest cała seria kosmetyków. Które to były te polecane? Na pewno Curl Activator. Ale to drugie?

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

I jeszcze pytanko odnośnie kremu Boots. Chodzi o ten?
http://www.boots.com/en/Boots-Essent...-250ml_927582/
Akurat mój znajomy w przyszły weekend przylatuje do Polski z UK, mógłby mi podrzucić.
Tak, tego mam bootsa

Wpadam w obsesje wlosowa. Mama wlaczyla "trudne sprawy", a moja pierwsza mysla bylo: jezu jakie ta dziwoja ma zniszczone wlosy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-08-22 o 18:40
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 19:02   #4385
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Tak, tego mam bootsa

Wpadam w obsesje wlosowa. Mama wlaczyla "trudne sprawy", a moja pierwsza mysla bylo: jezu jakie ta dziwoja ma zniszczone wlosy

moja mama ciagle mowila "boze jaka ona ma okropna skore" a ja "boze, jak ja sie ciesze ze juz nie mam takich wlosow, obrzydliwe"
Stary 2014-08-22, 19:34   #4386
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez Sandwichh Pokaż wiadomość
O właśnie! NaturVital miałam kupić ostatnio na te upały. Ciekawa jestem jakby się sprawdzała u mnie. Jest ona mocno nawilżająca? Na jaką pogodę najlepiej? Wiesz może?

O masce z Rossmanna słyszałam, używam podobnej do niej odżywki Alterra z granatem i aloesem. Może maska byłaby równie dobra? Bo z odżywki jestem bardzo zadowolona

Kallosa nigdy w rękach nie miałam Jest ona proteinowa, tak?

O widzisz, a ja zamówiłam właśnie kilka dni temu Biovaxa z keratyną Mam nadzieję, że i u mnie się sprawdzi. Do tej pory używałam z proteinami mlecznymi.
Nie znam się jeszcze na pielęgnacji i maskach tak dobrze jak dziewczyny więc Ci nie powiem. Ale radzę poczytać o niej na blogach np. tutaj:

http://www.anwen.pl/2014/01/recenzje...tur-vital.html
http://www.urodaiwlosy.pl/2014/07/na...aturvital.html

Pisałam, że Kallosy są z proteinami.

A jak ten biovax z proteinami mlecznymi się u Ciebie sprawuje?

Cytat:

Ale cudownie się kręcą. Nie mogę się napatrzeć, takie są ładne.
Stary 2014-08-22, 20:04   #4387
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

To ja wrzucałam Twisted Sisty.
Osobiście polecam spray i krem.
(Wrzuciłam na kwc ale wciąż czekam na akceptację )
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 20:13   #4388
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziewczyny, wrzucam mój pierwszy raz z humektantową maską polecaną przez Klaudenc

Chyba włosy mi się jeszcze nigdy tak nie błyszczały. Są masakrycznie miękkie, pojawiło się co prawda trochę puchu ale nie narzekam. Nie od razu Rzym zbudowali.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140822_016.jpg (102,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20140822_023.jpg (91,6 KB, 24 załadowań)
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 20:30   #4389
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wrzucam mój pierwszy raz z humektantową maską polecaną przez Klaudenc

Chyba włosy mi się jeszcze nigdy tak nie błyszczały. Są masakrycznie miękkie, pojawiło się co prawda trochę puchu ale nie narzekam. Nie od razu Rzym zbudowali.
przepiekne oddaj mi je
Stary 2014-08-22, 21:55   #4390
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:

cudne

Cytat:

rzeczywiscie błyszczą,piękne!
Mogę wiedzieć co to za maska?

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 22:04   #4391
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Nagomiko i Curly - dziękuje

to ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...szczonych.html
Stary 2014-08-22, 22:07   #4392
Klaudenc
Moderator

Cytat:

Jak widzę taki mega cienki, przezroczysty włos zakończony szpicem to też wyrywam ale normalnie zostawiam bo jasne wypadają prędzej czy później. Teraz mam takie meeeega krótkie igiełki jak paluch wsadzę i tak kłują

Co za włosy ech, to ja dziś się pięknie wysiliłam by włoski były ładne, po ułożeniu tżta wzięło i oczywiście mnie wyczochrał i zdarł mi połowę twarzy zarostem (najlepszy peeling), jednak włoski się tak cudownie pokręciły... wybitnie kocha czochrać mi te włosy, ja jego też

Stwierdzam fakt, że alkohol w kosmetykach mi służy. Już drugi raz tak zrobiłam że dokapałam 5 kropli amolu do maski i mam znacznie lepiej nawilżone włosy - poprawia jakby wchłanianie się. Lubię dziwne eksperymenty, kupię alterrę kiedyś.

ShrinkingViolet - super loczę wygląda, cieszę się że Ci służy żółty biowax to i mnie teraz kusi i mam dylemat jeszcze z aloesowym. mama postanowiła mi na urodziny sprawić kosmetyki i mam wybrać coś.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 22:36   #4393
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:

Stwierdzam fakt, że alkohol w kosmetykach mi służy. Już drugi raz tak zrobiłam że dokapałam 5 kropli amolu do maski i mam znacznie lepiej nawilżone włosy - poprawia jakby wchłanianie się. Lubię dziwne eksperymenty, kupię alterrę kiedyś.

ShrinkingViolet - super loczę wygląda, cieszę się że Ci służy żółty biowax to i mnie teraz kusi i mam dylemat jeszcze z aloesowym. mama postanowiła mi na urodziny sprawić kosmetyki i mam wybrać coś.
Dziękuje, ja w superpharmie stałam jak debil z tymi dwoma maskami właśnie i się zastanawiałam. Daje sobie rękę uciąć, że rok temu którąś z nich miałam ale nie wiem którą. Chciałam wziąć tej której nie miałam i mam nadzieję, że trafiłam. One mają tak podobne opakowania.. Kusiła mnie jeszcze ta proteinowa (zerknę na skład żeby nie było jak z Kallosem) i ta z olejem Arganowym i Kokosem.

Co do alkoholu to ja mam maskę z Alterry, ona ma na drugim miejscu w składzie alkohol. Nie robi nic złego z włosami, wygładza i lepiej się układają ale nie wiem czy kupię ponownie. Jest spoko ale bez szału.
Stary 2014-08-23, 00:02   #4394
201605161428
Konto usunięte

Dziewczyny mam dwie uzyte moze ze 2 razy odzywki w sprayu biovaxa b/s. Moze bylaby ktoras zainteresowana? Sprzedam za 15zl sztuka + wysylka.

Stary 2014-08-23, 10:53   #4395
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dziękuje, ja w superpharmie stałam jak debil z tymi dwoma maskami właśnie i się zastanawiałam. Daje sobie rękę uciąć, że rok temu którąś z nich miałam ale nie wiem którą. Chciałam wziąć tej której nie miałam i mam nadzieję, że trafiłam. One mają tak podobne opakowania.. Kusiła mnie jeszcze ta proteinowa (zerknę na skład żeby nie było jak z Kallosem) i ta z olejem Arganowym i Kokosem.

Co do alkoholu to ja mam maskę z Alterry, ona ma na drugim miejscu w składzie alkohol. Nie robi nic złego z włosami, wygładza i lepiej się układają ale nie wiem czy kupię ponownie. Jest spoko ale bez szału.
A wiesz ja bym brała obydwie ale:
-w sklepie są tylko opakowania 500 ml (dużo)
- kosztując 2x wiecej niż w Polsce
-mam inne kosmetyki, które też musze zużyć

chyba napisze do sklepu z prośbą by dali saszetki i mniejsze pojemności, raz tak poprosiłam by do oferty dali pilomax i po paru dniach były. Mnie interesują produkty o pojemnośco jakieś 200-300 ml bo wiem że je zużyję i mogę sobie wziać dwa mniejsze, a nie jeden duży.
Stary 2014-08-23, 11:01   #4396
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz ja bym brała obydwie ale:
-w sklepie są tylko opakowania 500 ml (dużo)
- kosztując 2x wiecej niż w Polsce
-mam inne kosmetyki, które też musze zużyć

chyba napisze do sklepu z prośbą by dali saszetki i mniejsze pojemności, raz tak poprosiłam by do oferty dali pilomax i po paru dniach były. Mnie interesują produkty o pojemnośco jakieś 200-300 ml bo wiem że je zużyję i mogę sobie wziać dwa mniejsze, a nie jeden duży.
Ten mój biovax ma 250 ml i to tak akurat, takiego dużego też bym nie chciała - staram się zmieniać odżywki i zwyczajnie mi się dłuży jak np. mam tego ogromnego Kallosa.
Stary 2014-08-23, 11:17   #4397
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Ten mój biovax ma 250 ml i to tak akurat, takiego dużego też bym nie chciała - staram się zmieniać odżywki i zwyczajnie mi się dłuży jak np. mam tego ogromnego Kallosa.
O no właśnie. Mi jeden mały (200ml) szampon i odżywka starcza na jakieś 2 miesiące. Gdy mam większe opakowania cierpię męki, czekając aż się wreszcie skończą. xD
Stary 2014-08-23, 12:11   #4398
Klaudenc
Moderator

Chciałam kliknać to zamówienie i teraz będę czekać.. bo akurat te dwa biowaxy są niedostępne, jeden krem również i farba tak samo. A wczoraj jeszcze było, mam nadzieję że szybko uzupełnią zapas. Jest do blondu biowax i do ciemnych, ale ten do ciemnych ma proteiny : (
Stary 2014-08-23, 12:33   #4399
201605161428
Konto usunięte

Ja dzis w depresje wpadlam. Wyprostowalam wlosy i ogladnelam swoje koncowki, cale w bialych kropkach!

Stary 2014-08-23, 12:37   #4400
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Ja dzis w depresje wpadlam. Wyprostowalam wlosy i ogladnelam swoje koncowki, cale w bialych kropkach!

Ty używałaś balsam nivei do loków? bo myślę czy brać a chyba coś pisałaś o tym.
Będziesz podcinała?
Stary 2014-08-23, 15:57   #4401
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Ty używałaś balsam nivei do loków? bo myślę czy brać a chyba coś pisałaś o tym.
Będziesz podcinała?
Uzywalam Bardzo go lubie, ale jest bardzo lekki. W sensie bardziej robi wlosy miekkie w dotyku niz poprawia skret. Im zdrowsze mam wlosy, tym mniejszy efekt.
Planuje centymetr ciachnac jak wroce z wakacji, bo sie boje, ze mi zniszczenie pojdzie w gore.

Stary 2014-08-23, 17:43   #4402
blanczi
Raczkowanie

Dziewczyny, używała któraś może żelu aloesowego na przykład jako odżywki b/s albo w jakikolwiek inny sposób? Jak wrażenia?
blanczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 18:00   #4403
jakisnick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blanczi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, używała któraś może żelu aloesowego na przykład jako odżywki b/s albo w jakikolwiek inny sposób? Jak wrażenia?
Wydaje mi się, że żel aloesowy bardziej się nada jako dodatek do maski. Jako b/s może zbyt usztywnić włosy, poza tym to byłoby zbyt duże stężenie i mógłby z tego wyjść puch. Ale zależy też od tego, jaki to żel. A poza tym, to nie wiem, bo nie używałam
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 18:35   #4404
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez blanczi Pokaż wiadomość
Dodawałam do maseczki do włosów i używałam także na twarz - nawilża na włosy można ze zwykłym żelem pomieszać

TheUnlike - czyli to, o co mi chodzi pewnie nie będę go używać często to starczy na długo. kiedyś była taka odżywa do loków z nivei - nie smierdziała mydłem jak inne i ładne włosy po niej były.
No lepiej podciąć, zawsze przy okazji kształt fryzury się odświeży ładnie.

Wzięłam sobie ten biowax do blondu bo składowo jest ładny, liczę że się sprawdzi... i farbowanie będę robić to pokażę efekt w przyszłym tygodniu.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-23 o 20:26
Stary 2014-08-23, 22:04   #4405
jakisnick
Raczkowanie

Klaudenc, a Ty nie miałaś czasem zapuszczać naturalek? Czy mi się coś pokiełbasiło
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 22:08   #4406
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Klaudenc, a Ty nie miałaś czasem zapuszczać naturalek? Czy mi się coś pokiełbasiło
Mam już dużo, ale jest sporo blond włosków i wygląda to paskudnie. Nie wiem, najpierw zrobię chyba farbę na jednym pasemku i zobaczę jaki kolor będzie bo nie chcę sobie pogorszyć..
Stary 2014-08-24, 02:27   #4407
miaudoczka
Przyczajenie

Unhappy włosy kręcone

witam, długo się wstrzymywałem z napisaniem, wędrowałem po fryzjerach i zawsze odsyłali mnie z kwitkiem. Chodzi o moje włosy. Są gęste, grube, kręcą się. Najgorsze w tym wszystkiem jest to, że robi się afro. Nie rosną one jak normalne włosy tylko sterczą tak jak wyrosły z cebulki. Nie podoba mi się to i nie chcę tego. Niejeden już fryzjer/fryzjerka stwierdził, że na kreatynę/prostownicę nie mam co liczyć. Dodam, że nie jest to realne zapuścić je na tyle żeby można było złapać je prostownicą. Stąd mam pytanie, skoro włosy to martwa tkanka to czy da się sprawić jakoś żeby stały się bardziej miękkie i podatne na stylizację? nie chcę całe życie mieć kuli z włosów na głowie i chcę się dowiedzieć czy są jakieś specyfiki które coś pomogą? Nie, nie chcę peruki, oraz nie kręcą mnie fryzury typowo męskie. Chcę mieć długie włosy ładnie opadające, można powiedzieć, że chcę wyglądać kobieco. Proszę o pomoc oraz zapraszam do dyskusji. Jeżeli potrzeba, proszę mnie pytać :3
miaudoczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 08:39   #4408
iwonsia01
Zadomowienie

Hej dziewczynki. Chciałabym Was tylko poinformować, że żyję i raczej na dłużej znikam z forum. Od września zaczyna mi się szalony rok. Mam dużo pracy, przygotowania do ślubu i wiele wiele innych. Jedynym celem włosowym na najbliższy czas jest łykanie Skrzypu (przesilenie jesienne już powoli wkracza w moje włosy) + zapuszczanie jeszcze max 10 cm. Po zimie powinnam już mieć przyzwoitą długość. Myślę nad odświeżeniem kształtu fryzury przed weselem koleżanki (20.09), ale to jeszcze pomyślę. Pozdrooooooooooooooooo!
Stary 2014-08-24, 09:17   #4409
Karen15
Zakorzenienie

Od wczoraj chodzi za mną grzywka na prosto tylko nie wiem, czy warto. mam wysokie czoło, okulary, pociągłą twarz. Ostatni raz taką grzywkę miałam w podstawówce
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-24, 10:10   #4410
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Od wczoraj chodzi za mną grzywka na prosto tylko nie wiem, czy warto. mam wysokie czoło, okulary, pociągłą twarz. Ostatni raz taką grzywkę miałam w podstawówce
Ja lubię fryzurki z grzywkami, ale sobie tego na pewno nie zrobię. Miałam grzywkę w podstawówce i to był mój najgorszy koszmar. Codziennie rano ją układałam na lokówce (wtedy miałam jeszcze prawie proste włosy xDDDDDDDDD). Spróbuj sobie zrobić photoshopa z grzywką, zobaczysz, jak to wygląda chociaż w teorii. Albo np. tutaj:
http://www.goodhousekeeping.com/beau...ircut-makeover
Hahaha, fajna zabawa
No i ja od razu widzę, że nie mogę mieć grzywki. ^^ Mam niskie czoło i duży nos, grzywka zmniejsza mi twarz. ;P

Edytowane przez krolewna_smieszka
Czas edycji: 2014-08-24 o 10:11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości