|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
Moje dzisiejsze serpentyny w załącznikach. Może nie powinnam narzekać, że są oklapnięte, bo dzięki temu są dłuższe. A tak poza tym super miękkie i miłe w dotyku. Dół trochę już spuszony, bo się opierałam o kanapę (u mnie zawsze tak się kończy). xDTeż nie pozwalam TŻowi dotykać swoich loków. No chyba że robię specjalnie dla niego, bo uwielbia się nimi bawić. ;P
|
|
|
|
|
#4382 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że któraś wklejała obrazek z produktami Twisted Sister... Widzę teraz, że to jest cała seria kosmetyków. Które to były te polecane? Na pewno Curl Activator. Ale to drugie?
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- I jeszcze pytanko odnośnie kremu Boots. Chodzi o ten? http://www.boots.com/en/Boots-Essent...-250ml_927582/ Akurat mój znajomy w przyszły weekend przylatuje do Polski z UK, mógłby mi podrzucić.
|
|
|
|
#4384 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wpadam w obsesje wlosowa. Mama wlaczyla "trudne sprawy", a moja pierwsza mysla bylo: jezu jakie ta dziwoja ma zniszczone wlosy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-08-22 o 18:40 |
|
|
|
|
#4385 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4386 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
http://www.anwen.pl/2014/01/recenzje...tur-vital.html http://www.urodaiwlosy.pl/2014/07/na...aturvital.html Pisałam, że Kallosy są z proteinami. ![]() A jak ten biovax z proteinami mlecznymi się u Ciebie sprawuje? ![]() Cytat:
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
To ja wrzucałam Twisted Sisty.
Osobiście polecam spray i krem. (Wrzuciłam na kwc ale wciąż czekam na akceptację )
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wrzucam mój pierwszy raz z humektantową maską polecaną przez Klaudenc
Chyba włosy mi się jeszcze nigdy tak nie błyszczały.
![]() |
|
|
|
#4389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
,piękne!Mogę wiedzieć co to za maska? |
||
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Nagomiko i Curly - dziękuje
to ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...szczonych.html |
|
|
|
#4392 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Co za włosy ![]() Stwierdzam fakt, że alkohol w kosmetykach mi służy. Już drugi raz tak zrobiłam że dokapałam 5 kropli amolu do maski i mam znacznie lepiej nawilżone włosy - poprawia jakby wchłanianie się. Lubię dziwne eksperymenty, kupię alterrę kiedyś. ShrinkingViolet - super loczę wygląda, cieszę się że Ci służy żółty biowax to i mnie teraz kusi i mam dylemat jeszcze z aloesowym. mama postanowiła mi na urodziny sprawić kosmetyki i mam wybrać coś.
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kusiła mnie jeszcze ta proteinowa (zerknę na skład żeby nie było jak z Kallosem) i ta z olejem Arganowym i Kokosem.Co do alkoholu to ja mam maskę z Alterry, ona ma na drugim miejscu w składzie alkohol. Nie robi nic złego z włosami, wygładza i lepiej się układają ale nie wiem czy kupię ponownie. Jest spoko ale bez szału. |
|
|
|
|
#4394 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam dwie uzyte moze ze 2 razy odzywki w sprayu biovaxa b/s. Moze bylaby ktoras zainteresowana? Sprzedam za 15zl sztuka + wysylka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4395 | |
|
Moderator
|
Cytat:
-w sklepie są tylko opakowania 500 ml (dużo) - kosztując 2x wiecej niż w Polsce -mam inne kosmetyki, które też musze zużyć chyba napisze do sklepu z prośbą by dali saszetki i mniejsze pojemności, raz tak poprosiłam by do oferty dali pilomax i po paru dniach były. Mnie interesują produkty o pojemnośco jakieś 200-300 ml bo wiem że je zużyję i mogę sobie wziać dwa mniejsze, a nie jeden duży. |
|
|
|
|
#4396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Moderator
|
Chciałam kliknać to zamówienie i teraz będę czekać.. bo akurat te dwa biowaxy są niedostępne, jeden krem również i farba tak samo. A wczoraj jeszcze było, mam nadzieję że szybko uzupełnią zapas. Jest do blondu biowax i do ciemnych, ale ten do ciemnych ma proteiny : (
|
|
|
|
#4399 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzis w depresje wpadlam. Wyprostowalam wlosy i ogladnelam swoje koncowki, cale w bialych kropkach!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4400 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardzo go lubie, ale jest bardzo lekki. W sensie bardziej robi wlosy miekkie w dotyku niz poprawia skret. Im zdrowsze mam wlosy, tym mniejszy efekt.Planuje centymetr ciachnac jak wroce z wakacji, bo sie boje, ze mi zniszczenie pojdzie w gore. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4402 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, używała któraś może żelu aloesowego na przykład jako odżywki b/s albo w jakikolwiek inny sposób?
Jak wrażenia?
|
|
|
|
#4403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Moderator
|
Cytat:
na włosy można ze zwykłym żelem pomieszaćTheUnlike - czyli to, o co mi chodzi pewnie nie będę go używać często to starczy na długo. kiedyś była taka odżywa do loków z nivei - nie smierdziała mydłem jak inne i ładne włosy po niej były. No lepiej podciąć, zawsze przy okazji kształt fryzury się odświeży ładnie. Wzięłam sobie ten biowax do blondu bo składowo jest ładny, liczę że się sprawdzi... i farbowanie będę robić to pokażę efekt w przyszłym tygodniu. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-23 o 20:26 |
|
|
|
|
#4405 |
|
Raczkowanie
|
Klaudenc, a Ty nie miałaś czasem zapuszczać naturalek?
Czy mi się coś pokiełbasiło
|
|
|
|
#4406 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Przyczajenie
|
witam, długo się wstrzymywałem z napisaniem, wędrowałem po fryzjerach i zawsze odsyłali mnie z kwitkiem. Chodzi o moje włosy. Są gęste, grube, kręcą się. Najgorsze w tym wszystkiem jest to, że robi się afro. Nie rosną one jak normalne włosy tylko sterczą tak jak wyrosły z cebulki. Nie podoba mi się to i nie chcę tego. Niejeden już fryzjer/fryzjerka stwierdził, że na kreatynę/prostownicę nie mam co liczyć. Dodam, że nie jest to realne zapuścić je na tyle żeby można było złapać je prostownicą. Stąd mam pytanie, skoro włosy to martwa tkanka to czy da się sprawić jakoś żeby stały się bardziej miękkie i podatne na stylizację? nie chcę całe życie mieć kuli z włosów na głowie i chcę się dowiedzieć czy są jakieś specyfiki które coś pomogą? Nie, nie chcę peruki, oraz nie kręcą mnie fryzury typowo męskie. Chcę mieć długie włosy ładnie opadające, można powiedzieć, że chcę wyglądać kobieco. Proszę o pomoc oraz zapraszam do dyskusji. Jeżeli potrzeba, proszę mnie pytać :3
|
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki. Chciałabym Was tylko poinformować, że żyję i raczej na dłużej znikam z forum. Od września zaczyna mi się szalony rok. Mam dużo pracy, przygotowania do ślubu i wiele wiele innych. Jedynym celem włosowym na najbliższy czas jest łykanie Skrzypu (przesilenie jesienne już powoli wkracza w moje włosy) + zapuszczanie jeszcze max 10 cm. Po zimie powinnam już mieć przyzwoitą długość. Myślę nad odświeżeniem kształtu fryzury przed weselem koleżanki (20.09), ale to jeszcze pomyślę. Pozdrooooooooooooooooo!
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj chodzi za mną grzywka na prosto
tylko nie wiem, czy warto. mam wysokie czoło, okulary, pociągłą twarz. Ostatni raz taką grzywkę miałam w podstawówce
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.goodhousekeeping.com/beau...ircut-makeover Hahaha, fajna zabawa No i ja od razu widzę, że nie mogę mieć grzywki. ^^ Mam niskie czoło i duży nos, grzywka zmniejsza mi twarz. ;P Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2014-08-24 o 10:11 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

a farbować szkoda.
A tak poza tym super miękkie i miłe w dotyku.
Dół trochę już spuszony, bo się opierałam o kanapę (u mnie zawsze tak się kończy). xD

)

Kusiła mnie jeszcze ta proteinowa (zerknę na skład żeby nie było jak z Kallosem) i ta z olejem Arganowym i Kokosem.
Czy mi się coś pokiełbasiło