![]() |
#361 |
Konto usunięte
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4781654 3]moim zdaniem za bardzo nakręcacie się tymi włosmaniaczkami. Prowadza blogi opisują zabiegi które robią dobrze ich włosom, oraz te które nie dają żadnych efektów albo szkodzą włosom. Nikt nie nakazuje powtarzać tego w domu. A że są ludzie którzy i gówno położyliby na włosy to już ich sprawa. Ich włosy niech robią z nimi co chcą. Jeśli któraś ciągle niszczy sobie włosy włosomaniackimi zabiegami, które jej nie służą to jest głupia i tyle.
Akurat blog Anwen jest jednym z moich ulubionych blogów włosowych. Jest bardzo wyważony, nie głoszący herezji.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to się uśmiałam tak samo wyważone jest nieprzyjmowanie przez nią jakiejkolwiek krytyki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4781719 9]Ja zawsze rozrabiam niewielką ilość szamponu w kubeczku. żeby jakoś rozcienczyć te mordercze SLSy
![]() Ja także, mam do tego specjalny plastikowy pojemniczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
and cigarettes
|
Cytat:
![]() ![]() Może dlatego, że ja nie nawalam nie wiadomo jakiej ilości w jedno miejsce i potem cudem staram się to rozprowadzić po całej głowie, a nakładam mniejsze ilości odżywki rozmieszanej z wodą na różne części głowy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Jeżeli już mowa o bardzo długich włosach- to takie- mają jakiś kształt ![]()
![]() |
![]() |
#365 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Generalnie staram się używać kosmetyków zgodnie z ich przeznaczeniem. Co do mycia włosów dziwnymi wynalazkami naturalnymi: być może kiedyś, 200 lat temu, gdy środowisko nie było jeszcze skażone to rzeczywiście działało. Teraz naszych włosów czepia się wszystko, wszystkie świństwa z atmosfery i trudno już wymagać od środków naturalnych by skutecznie to domyły. Co do szamponów- ja wylewam na dłoń i rozcieńczam to odrobiną wody. I dopiero nanoszę na włosy. Szamopon dla dzieci mi nie służy. Jeden puchowaty kołtun po nim mam.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja lubię bloga Anwen. I niczego nie muszę krytykować, bo skoro jej pasuje płukanka z truskawek to dobrze. Ja jej nie próbuje, bo nie mam ani takiej potrzeby ani chęci na jej robienie. Olej trzeba mieć nie tylko na włosach ale tez i w głowie. Krytykujecie czyjeś sposoby na pielęgnacje, tylko dlatego bo one wam nie podpasowały? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4781745 2]Masz prawo mieć swoje zdanie. Ja lubię bloga Anwen. I niczego nie muszę krytykować, bo skoro jej pasuje płukanka z truskawek to dobrze. Ja jej nie próbuje, bo nie mam ani takiej potrzeby ani chęci na jej robienie. Olej trzeba mieć nie tylko na włosach ale tez i w głowie. Krytykujecie czyjeś sposoby na pielęgnacje, tylko dlatego bo one wam nie podpasowały?[/QUOTE] Mnie dziwi wrzucanie do masek do włosów dosłownie wszystkiego. Nie moje włosy, nie mój problem, ale niektóre zachowania "włosomaniaczek" zalatują paranoją. Olejowanie włosów to moim zdaniem najlepszy punkt pielęgnacji , ale podporządkowywanie całego życia pod olejowanie, odżywkowanie (wtf), maseczki, płukanki i tak dalej no to jest trochę dziwne. Nie raz i nie dwa czytałam komentarze pod notkami i "problemy włosomaniaczek" powaliły mnie na kolana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o laminowanie żelatyną, to Anwen zawsze podkreśla ze jej pasująe, ale innym nie musi. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-08-22 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Wtajemniczenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4781767 2]Żadna blogerka którą czytam nie nakłania do używania szamponów które podrażniają. Przecież nikt nie pisze, ze musi być szampon dziecięcy bo inaczej świat się zawali. Sama Anwen myje włosy szamponem z Amonum lauryl sulphate. Przecież nie jest nigdzie napisane że macie również eksperymentować na włosach i robić im dziwne zabiegi.
Jeśli chodzi o laminowanie żelatyną, to Anwen zawsze podkreśla ze jej pasująe, ale innym nie musi.[/QUOTE] Ale mnie nie obchodzi jakiego szamponu używa Anwen. Ja wkręciłam się swego czasu w "włosomaniactwo". Przetestowałam wiele produktów, wiele zabiegów i doprowadziłam włosy do takiego stanu, że musiałam obciąć kilka centymetrów. Nie mówie, że te blogi i pielęgnacja tam opisywana jest zła, ale dziwi mnie ta cała wariacja wokół włosów. To tylko włosy. Szkoda mi czasu na stanie godzine w drogerii i sprawdzanie składu czy aby nie ma silikonów i innych "złych" składników. Jak czasami czytam notki czy komentarze w których dziewczyny piszą jak wygląda ich pielęgnacja i że zajmuje to "tylko 5 min" to śmiać mi się chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4781745 2]Masz prawo mieć swoje zdanie.
Ja lubię bloga Anwen. I niczego nie muszę krytykować, bo skoro jej pasuje płukanka z truskawek to dobrze. Ja jej nie próbuje, bo nie mam ani takiej potrzeby ani chęci na jej robienie. Olej trzeba mieć nie tylko na włosach ale tez i w głowie. Krytykujecie czyjeś sposoby na pielęgnacje, tylko dlatego bo one wam nie podpasowały?[/QUOTE] po pierwsze, to nie uważam, że mi lub którejś z krytykującej sekciarski przejaw włosomaniactwa, brakuje oleju w głowie ![]() po drugie, to nie chodzi o to, że nie podpasowały nam sposoby pielęgnacji, tylko o to, że często nie są one poparte jakąkolwiek wiedzą na temat włosów. blogerki często nie biorą odpowiedzialności za swoje rady, co czasem kończy się fatalnie. no i na koniec - włosy traktowane niemal jako bóstwo. promują również niezdrowy zakupoholizm - dziewczyny, widząc mnóstwo kosmetyków do włosów (często w ilości sztuk kilkadziesiąt), myślą, że im też to potrzebne i tak nakręca się cały ten szał. wszystko dla ludzi, ale z głową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Wizażowy Kot Igor
|
A mogłabyś przybliżyć? Bo nie jestem w temacie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Konto usunięte
|
http://www.anwen.pl/2014/01/metoda-i...zy-porost.html
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- tylko dlaczego akurat 4 minuty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jeśli mam być szczera to nie olejowałabym skalpu (może to fobia, ale potem miałabym wrażenie niedomycia). No i nie bardzo wierzę w tę metodę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
yebłam ![]() durniejszej porady nigdy nie przeczytałam ![]()
![]() |
![]() |
#377 |
Konto usunięte
|
ostatnio trzymałam na skalpie własnoręcznie wykonany macerat z pokrzywy i przyjemnie lekko rozgrzał skórę, aczkolwiek nie znoszę tego uczucia tłustości, więc szybko zmyłam. ale żeby zwisać głową w dół niczym nietoperz, to nie przyszło mi na myśl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi tez nie podoba się szał wokół włosomaniactwa, bo w internecie roi się od bredni. Ale to nie powód do hejtowania ( nie myślałam że kiedyś użyje tego słowa) wszystkich blogerek. Z tego co zauważyłam to sporo dziewczyn prowadzących blogi kopiuje treści z innych blogów, czasem dodając swoje głupoty. Z tym się zgadzam. Anwen jest tu krytykowana. możecie mieć swoje zdanie, ale on przecież przy każdej metodzie pisze, ze to nie musi być odpowiednie dla waszych włosów. Nawet o tej metodzie inwersji pisze bardziej jako o ciekawostce i od razu podaje przeciwwskazania do jej stosowania i przestrzega przed durnotami typu omdlenie w trakcie tego "zabiegu". Nie widzę w treści tego tekstu aby była to porada. Blogerka jest raczej ciekawa tej metody bo jej nie testowała. cyt: "Podobno po tygodniu włosy mają urosnąć o około 2,5cm. Szczerze mówiąc w aż tak szybki porost nie wierzę" Sporo na blogu Anwen właśnie takich ciekawostek i nic w tym złego, od czasu do czasu można poczytać o dziwactwach. Ja nie zrobiłam krzywdy włosom podczas włosomaniackich zabiegów, może dlatego, ze nigdy jakoś nie ufałam w nakładanie majonezów itp substancji spożywczych na włosy. Przez jakiś czas bezskutecznie poszukiwałam szamponu bez SLS, na początku wierząc w to wszystko ( przy pierwszej butelce) a teraz chyba po to by udowodnić że myjadła bez SLs są d. Cytat:
Jakoś nie spotkałam nawoływania do kupowania przytłaczającej ilości kosmetyków do włosów. Wręcz odwrotnie zaleca się umiar, nie przesadzanie z ilością olei, dopasowanie właściwego oleju to swoich włosów itp. Ale nie czytam wszystkich blogów- może faktycznie są jakieś fanatyczki które poprzez przekaz podprogowy nakazują wykupić cały dział włosowy z Rossmanna ![]() Nie zauważyłam żeby wspomniana Anwen traktowała włosy jak bóstwo. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-08-22 o 20:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Konto usunięte
|
Największym przestępstwem było niechodzenie do fryzjera. Mam łojotokowe zapalenie skóry i dawałam się obcinać tylko matce, by nikt nie oglądał mojego skalpu. Wiadomo co robią zwykłe nożyczki z końcówkami. Zresztą fryzjerki z rodzinnego miasta też mają fatalny sprzęt, bo po 2 miesiącach końcówy były roztrojone :P W Poznaniu zostałam obcięta całkiem niedrogo, a stan włosów nie jest najgorszy... mimo że czas wybrać się znowu.
A co do włosomaniactwa... Myję włosy hejconym Facelle i nie narzekam - wszystko zmywa, jest tani i nie robi mi większego siana. Mam kręcone włosy i nie mogę ich czesać na mokro. Czasem robię olejowanie, ale jakiegoś efektu wow nie ma - nadal mam na łbie lekkie sianko i nic nie mogę z tym zrobić. Babydream również zmienia mi włosy w obleśny kołtun ![]() Nie posiadam suszarki, ani prostownicy. Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2014-08-22 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Konto usunięte
|
nie hejtuję, tylko zwracam uwagę na problem.
pielęgnacja jest wskazana, za to większość tych włosowych czynności opisywana przez nią jest po prostu dziwna i zdania nie zmienię ![]() no chyba jednak uważa włosy za bóstwo, skoro przywiązuje AŻ taką wagę do nich. włosy powinny być dodatkiem do wyglądu, a nie pochłaniaczem czasu ![]() ciekawe, co o tym wszystkim powiedziałby trycholog |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Konto usunięte
|
Twarz też więc się nie malujmy, nie dbajmy o stopy bo szkoda czasu, nie malujmy paznokci- bo ich malowanie zajmuje dłużej niż pielęgnacja włosów. w ogóle zapuśćmy się bo wszelka pielęgnacja pochłania czas
![]() Nie wiem ile czasu Anwen poświecą na dbanie o włosy- ale wątpię by było to kilka godzin dziennie. Podejrzewam że mniej niż my spędzamy na wizazu ![]() ![]() Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-08-22 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4781958 4]Twarz też więc się nie malujmy, nie dbajmy o stopy bo szkoda czasu, nie malujmy paznokci- bo ich malowanie zajmuje dłużej niż pielęgnacja włosów. w ogóle zapuśćmy się bo wszelka pielęgnacja pochłania czas
![]() Nie wiem ile czasu Anwen poświecą na dbanie o włosy- ale wątpię by było to kilka godzin dziennie. Podejrzewam że mniej niż my spędzamy na wizazu ![]() ![]() nikt nie mówi o takich skrajnościach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jakoś nie wyobrażam sobie spędzania kilku godzin dziennie na wcieraniu przeróżnych mikstur we włosy.Na pewno są osoby które to robią, ale podejrzewam że test to jakiś mały odsetek ekstremistek włosowych. Więc nie wrzucajmy wszystkich blogerek i włosomaniaczek do jednego worka. Niedługo pewnie włosomaniactwo niedługo trochę ucichnie i zacznie się jakiś nowy pier...ec. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Są blogi o malowaniu paznokci- podejrzewam że te wszystkie wzorki, stopniowanie koloru, ćwieki, brokaty zajmuje więcej czasu niż włosy. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-08-22 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Konto usunięte
|
Edytko ale jak zrobisz wzorek na hybrydzie co zajmie godzine na obie rece to sie trzyma miesiac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-22 o 22:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Co do mycia włosów: lubię mieć pianę. Odżywką (raczej odżywkami) próbowałam myć kilka razy. Z opłakanym efektem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
Cytat:
![]() Albo używacie przeróżnych kosmetyków stylizacyjnych czy rzadko myjecie włosy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Konto usunięte
|
Ja mam po prostu niesamowicie ostry przypadek suchych wlosow ;-) wiec po odzwyce jest okej. Co prawda u nasady szybciej sie przetluszvzaja ale ja i tak myje codziennie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.